A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok!

Ma voltunk dokinál, minden oké. Volt szívhang, 5 hetes a picurink, a CRL 5 mm-ebben tud valaki segíteni, hogy ez mit jelent?
Olyan furcsa érzés újra terhesnek lenni, még nem tudom felfogni. Reméljük most sem lesz semmi baj, igaz tavaly sem volt és mégis a végén volt a tragédia. Na mindegy, új babánk van, és most azzal kell foglalkoznunk.
Egyelőre ennyi, mert mennem kell mindjárt dolgozni.
Vendég

Chrissyy:

Crl 5mm-es az a baba nagyságát jelenti!!!
Már 5 mm- es a pici babád!
GRATULÁLOK!!!
Vendég

Sziasztok!

Adrienn, Niki üdv itt! Grat. a babákhoz!

Chrissyy, most biztos minden rendben lesz! :)

Gabi, végül is hogy döntöttél? Mész genetikára vagy sem?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

a CRL a magzat mérete (asszem)

Ágica
Kép
ágica_26

csajok nekem nagyon fáj a hasam! :(
olyan mintha meg akarna jönni, bár én nem szoktam görcsölni, és most sem görcs...asszem jó lenne egyet hányni... :oops:

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica:

Niki a fogantatás/babaprojekt 2007- társalgóban volt/van, ő az első kismamánk és nagyon örültünk neki valamennyien! Egyáltalán nem irigy rá senki, kíváncsian vártuk beszámolóit és híreit. Hogy nem igazán láttuk szívesen, ez nem igaz, és nagyon rosszul esik sokunknak, hogy egyáltalán megfordul a fejében ilyesmi. :cry: :cry: Csak a félreértések elkerülése végett.
Az ebben a társalgóban levőknek kívánok minden jót!!!

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sziasztok Lányok!

Én is pihentem egy kicsit ezért is voltam eltűnve.

Jövőhéten kellett volna mennem a 12. hetes UHra, de a Margit annyira tele van, hogy csak a következő hétre tudtak időpontot adni.
Sebaj, megyünk jövőhéten 4Dre a Kárpát utcába, állítólag annyira profi gépük van, hogy már a 12 héten meg tudják mondani a baba nemét. Egy ismerősöm járt náluk, és 99% mondták neki, hogy kislánya lesz.

Voltunk hétvégén a bababörzén, nagyon sok jó dolog van kinn, bár túl sok mindent nem vettünk, mert még korai. Magamnak kismamagatyókat vettem, mert már néhány nadrágot nem tudok begombolni :)
Júniusban lesz megint, szerintem nézzetek ki, a babakocsik nagyon jó áron voltak.

Mindenkinek jó pocakosodást.

Ja! Utazással kapcsolatban egyébként orvosi engedéllyel még 8 hónaposan is lehet repülni, max nem annyira kényelmes a szűk székekben csücsülni :D Úgyhogy Én azt javasolom, hogy kérdezzétek meg a nőgyogyikat.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

sziasztok

Cukika
szerintem az idegen országot azért nem ajánlják,mert hát kitudja milyen higiéniás körülmények vannak.Repülni úgy tudom szinte végig lehet.Én pl. Tunéziába bizti nem mennék se terhesen ,se babával,legalább is oda ahol mi voltunk nászúton.Egyszer jött ki egy szakács az étteremben,azt hittem rosszul leszek,olyan retkes volt a ruhája.Fostunk is rendesen a párommal a kajától....Welness:meleg vízbe ücsörögni nem ajánlatos, masszázs,szauna is csak icipicit.
DE ruccanjatok ki Horvátországba tudok ajánlani egy tuti helyet:-)ami teljesen okés szerintem eg kismaminak is.Lopar

Üdv Niki :-)
Bizti akkor a másik topikba is várnak szeretettel,de mi is,én is :-)
Mi történt az első gondozáson hogy így elkeseredtél?

Chrissyy
minden rendben lesz:-)

a crl az ülőmagaságga a babónak fejbúbtól a fenekéig

Ágica
nem most kéne megjönnie?akkor szok így éreznii az ember lánya,nekem is most volt 1-2 napig ilyen

Gabi
köszi:-)

Masika
hú izgi megtudod nem sokára a bba nemét:.-)

Timi
Vendég

Van egy aranyos történetem: egyszer anyának egy értekezlet előtt szólt a barátnője, hogy 2 hónapos terhes. Erre anya az egész értekezletet a folyosón végigbőgte, mert akkor már 4 hónapja próbálkoztak apuval… csak azt nem tudta, hogy éppen 4 hetes terhes velem…
Anya azt mondta, hogy akkor volt életében először irigy…

Nekem tényleg az volt a gondom, hogy rossz topikban, rossz hangnemet ütöttem meg…

Mostmár semmi kétségem sincs a babavállalás felől, a párom nagyon vigyáz rám, puszilgatja a hasamat, ölelget, sokszor csak úgy magához szorít, minden kívánságomat lesi, egy-két kolléga aki tudja figyelnek rám, és végiggondoltam az anyagi dolgokat pici erőfeszítéssel sokat megtudok spórolni.

A hasfájásról: nem most kellene megjönnie…csak köv héten, és inkább a végén…amúgy elmúlt a fájás…majd ma hamarabb hazamegyek. 11. hetet kezdtem!

Szombaton dolgoztam 6-ig, utána mentem el bevásárolni, a bolt csak 7ig volt nyitva, csak méregdrága kenyér volt, esett az eső, fáradt voltam…úgy elkezdtem bőgni, amikor mentem a buszhoz. Potyogtak a könnyeim…és arra gondoltam, hogy milyen hülye vagyok, hogy bőgök…nagyon fáradt voltam
Valakivel fordult már ilyen elő? Amúgy nem vagyok egy sírós típus!

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Szia Niki!
Mi Görömbölyön lakunk, így én a Semmelweis kórházba tartozom, oda kell járnom tanácsadásra, aminek semmi értelme, hiszen a rendelőben nincs UH, csak a vizsgálóasztal. A dokibácsi akihez járok, azt mondta, ő az "igazi" gondozást és az UH-ot a magánrendelésén intézi...
Az első gyerkőcöt a Diósgyőriben, a másodikat a Megyeiben szültem. Nagyot csalódtam a Diósgyőriben akkoriban, majdnem meghalt a kislányom az orvosom miatt , ezért nem mentem oda vissza Áronnal. Most meg, mivel fizetni kell azért, ha másik kórházat választ az ember lánya, maradok egyelőre a Semmelweisnél. Itt még úgy sincs tapasztalatom. :lol: Elmondhatom magamról, Miskolc összes kórházát végigszülöm. :lol: Félretéve a tréfát, elhiszem és gondolom mi volt ott a tanácsadáson... Kihez kell járnod a gondozásra? A régi dokik ott maradhattak?
Ne aggódj a terhesgondozás miatt, az vigasztaljon, hogy legalább az ultrahangot végző Biri Zsuzsa nagyon profi.

Szia Erika!
Két hét múlva megyek Pestre a Géndiagnosztikai Központba, megcsináltatom a Kombinált tesztet. Ha ott az eredmény miatt azt mondják javasolják az amniocentézist, akkor hasba szúrhatnak. Ha az eredmény nem fogja indokolni, mert tökéletes lesz, akkor biszony hat lóval sem fognak oda elvontatni! Már a gondolatától is írtózom. A vizsgálat ára kb. 30000 Ft, ebben benne van a vérvétel és az UH ára. 1,5-2 óra alatt megvan az eredmény. Legalább azután már nem fogok ennyit aggódni!

Képzeljétek megtaláltam a védőnőt! Holnap lesz kiskönyvem!

A bababörzés dolog nagyon jó. Nálunk is lesz valami hasonló most hétvégén, mindenképpen elmegyek. Bár én olyan hülye vagyok, biztosan nem merek majd vásárolni előre.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Hali!

Én is üdvözlöm az újakat.

Nekem nincs olyan képem ami szüléskor készült,csak olyan amin1-2 naposak.Ha nem baj felrakom őket.

Kép
Ő a Bence.

Kép
Ő a Brigi.

Kép
Ő pedig a Dávid

Kép
És ilyen nagy hasam volt mind a hárommal.

A CRL a feje bubjától a popsiáig mért távolság.

Puszi:Móni

Kép
memó

JAJ MÓNI!

csodálatosak a babáid! :D :D :D
mi is legalább 3-at akarunk, de nyitottak vagyunk a 4-re is, cska a párom nem fiatal...(most tölti a 43-at :D )

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok Lányok !

Remélem jó helyen járok, és engem is szívesen láttok itt .
Az én kis manócskám most 8 hetes és szintén októberben fog kibújni :-)

Üdv :

Bari
sheepy

Timur:
Köszönöm szépen a kedves fogadtatást. :D :D :D
Az első kismama gondozáson úgy megvizsgált egy " hentes ", hogy egész nap csak véreztem!
Nagyon féltem, nehogy elmenjen a baba.
De hálistennek semmi baj.
Meg a doki olyanokat is mondott, hogy az sem biztos, hogy élő babám van, mert az első uh.-on csak a petezsák mérete volt.
De szerencsére misnden okés!!!
Hát ez történt velem.
Igen vannak akik szívesen láttak a másik topicban, és vannak akiket nagyon sajnálok, hogy már nem beszélhetek velük, de nekem rosszúl esett, hogy volt hogy csak írtam írtam, és a kutya nem szolt hozzám.
Lehet, hogy tényleg csak azért mert sok volt az új, és szívesebben ismerkedtek velük, de nekem akkor is rossz volt.
De persze ők ezt nem értik :(

Gabi:

Én szívesebben mennék abba a kórházba, minthogy a vasgyáriba legyek!!!
Ott sincs a gondozáson uh, csak pár ajtóval arrébb.
És már nem is az a valaki akit írtál végzi az uh.-t, hanem valami öreg pasi.
Sajna arra nem tudok választ adni, hogy ottvannak e a régiek, mert én mindíg a megyeibe jártam dokihoz.
Senkit nem ismerek ott.
Nekem az unokatesóm is vagy 18 évig Görömbölyön lakott, sőt az anyukám is meg a családja.
Lehet, hogy ismerjük egymást. :D :D :D
Vendég

Niki!

Küldtem privit!
Vendég

Niki!

Megint küldtem privit, ha nem gond! :roll: :roll: :roll:
Vendég

Sheepi:

Szerintem téged is nagyon szívesen látnak itt, ahogy engem is. :D :D :D
Én legalábbis örülök!
Jó lenne, ha minél többen lennének itt is kismamák.
És mesélj, te hogy érzed magad???
Vendég

Ja akinek még nincs vonalzója, nem akar csinálni??
Mert akkor nyomon tudnánk követni, kinek hol tart a babája.
Ha valaki nem tudja hogy kell segítek!!!
Csak szóljatok nyugodtan.
Vendég

Szia Niki!

Görömbölyön csak 4 éve lakom, a párom viszont itt született. Én diósgyőri vagyok, a szüleim még mindig az Árpád utcán laknak, a bolt mellett. Lehetséges, hogy ismerjük egymást. :D

Hát az a vizsgálat nem semmi! Az ilyen barmokat bizony nem engedném kismamák közelébe! Nem tudsz másik nap menni legközelebb, amikor nem ő rendel? Vagy muszáj hozzá járni tanácsadásra? És hogy miket beszél? Ez nem normális. Nekem is mondta a doki, hogy a terhesgondozás csak akkor indulhat, ha már látszik a babának a szívverése. De az a normális, ha 5-6 hetesen még csak a petezsák látható.
Én bizony el nem mennék mégegyszer hozzá! Régen az volt a szokás, ha az embernek volt úgymond fogadott orvosa, akkor tanácsadáson a másik doki nem vizsgálta meg!

Ágica! Nem mondd, hogy a párod már nem fiatal! 43 évesen még nagyon is az!

Móni! Szépek a babáid!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Hali!

Titeket megvizsgálnak tanácsadáson?

Engem soha nem szoktak,havonta 1-szer elmentem a dokimhoz vizsgálatra,és ő akkor irt be a kiskönyvembe.Csak a végén kellett járnom a korházba,a 36 . hét után.Tanácsadáson csak a védőnő mért meg,a doki csak azt kérdezte,hogy van-e panaszom.

Mit csináltok a hosszú hétvégén?

Mi megtámadjuk a kertet és vandálkodunk.Ez az első kertünk ,nem tudom mi sül ki belőle. :lol: :lol: :lol: :lol:

Olan jó meleg van,a Dávidot kiis zavartam játszani.

Kép

Ilyen matricákat szoktam csinálni,meg festek üveget is.

Nektek milyen hobbitok van?

Kép

Megyek főzni.

Puszi mindenkinek:Móni

Kép
memó

csajok!!! :D

persze, hogy fiatal a párom, csak nem az én korosztályom...
hadilábon állok a huszas éveimmel...még közelebb vagyok a 26-hoz, mint a 27-hez, és még akkor sem fogom betölteni, amikor a babba megszületik...
mindenütt én vagyok a legfiatalabb és a legkisebb... :?
valamelyik héten elszóltam magam egy kollégám előtt, hogy XY nem fiatal, 30 felett van...persze darabokra szedtek :) :)
nekem mindig a gimis éveim a "fiatalságom"
persze most is az lehetnék, mert amennyi megbecsülést kapok a munkahelyement, akár egy 16 éves is ülhetne itt.... :evil:

Ágica
Kép
ágica_26

szia Móni!
az üvegfestés nagyon jó, anyukám évekig tanította egy művészeti iskolában
én is sokat festek, ez a kedvenc karácsonyi ajándékom, mert én készíthetem el (amíg volt időm az egyetem mellett)

most aza hobbim, hogy féltízkor beájulok az ágyba, és 7ig alszom, utána megyek dolgozni

karácsonyra kaptam egy varrógépet, nagyon várom, hogy legyen időm varrogatni!
jó,hogy mondtad a hobbit, mert veszek anyagokat ma, hogy gyakorolhassam a varrást

Ágica
Kép
ágica_26

ez a tanácsadás mit jelent? én a dokimhoz megyek magánrendelésre, és a védőnőhöz időnként

kellene mégvalakihez?

a dokim magánrendelésén van tanácsadás...vagy akkor mire megyek oda?
azt beszéltük a párommal, hogy most magánrendelés, de ha besűrűsödnek a vizsgálatok, akkor időnként elmegyek a szakrendlésére

a védőnőnek szoktak pénzt adni? ez hogy van?

Ágica
Kép
ágica_26

Nem megyek többet ahhoz a dokihoz az tuti!
Csak sajna, nem lehet tudni, hogy mikor ki van ott...
De sohatöbbet nem engedem meg, hogy megvizsgáljon, az tuti!!

Gabi:
Elég valószínű, hogy legalább látásból ismerjük egymást. :D
Akkor az orvosi rendelő környékén laknak a szüleid.
Nem is gondoltam volna, hogy lesz itt valaki, aki ilyen közel van.
Bár nemsokára mi is költözünk innen a párommal, merthát lassan meg kell venni az új lakást, hogy a pici is elférjen.

Nekünk sajna nincs kertünk, mert bérházban lakunk... :(
Pedig én is szívesebben laknék családi házban...
Szóval nekem különösebb hobbym nincs.

Kép
Vendég

amikor ilyen jó idő van, én majd bele halok, ha nem mehetek ki!
olyan az iroda, hogy a környékemen egy ablak sincsen
még arról sem értesülhetek, hogy piros hó esik...

Ágica
Kép
ágica_26

Ági:

Védőnőhöz csak havonta 1.-szer kell elmenni.
Vinni kell neki minden hónapban vizeletmintát, meg vérvételre is el kell menni.
Végülis ő küld el mindenféle vizsgálatra, uh.-ra, vérvétel stb...
Méri a testsúlyt, vérnyomást, nameg kérdezgeti, hogy hohgy érzed magad.
Lesz mikor mikor majd ő is házhoz fog jönni.
Nameg ha a baba megszületik, utána is hozzá kellesz vinni a picit, hogy lássa minden rendben van- e vele.
1 éves koráig hetente házhoz fog menni.
Ott orvos nem nagyon vizsgál meg, csak ha van valami, vagy ha cytológiát kell levenni.
Szerintem egyébként már nincs sok értelme a fogadott orvosnak, mert már nem úgy van mint régen, hogy behívják mikor szűl a kismama, mostmár az éppen ügyeletben lévő orvos szüleszthet meg.
Kicsi az esély arra, hogy pont az az orvos lesz ügyeletben akit megfogadnak.
Nekem a védőnő mondta, hogy csak annak kell fogadott orvos akinek valami probléma merül fel aterhesség alatt, egyébként csak felesleges pénzkidobás.
a védőnőnél nem kell fizetni, mivel kötelező ott megjelenni a 11. hét előtt.
Meg kell tudni, hogy hová tartozol, melyik kórházba, és le kell ott jelentkezni kismamagondozásra.
Hát szerintem ennyi..
Vendég

Niki!
köszönöm, ez jó sok infó!
én pesti vagyok, itt még nem vezették azt be mint nálatok, de már jelezte a doki, hogy lehet, hogy itt is az lesz. én a lakhelyem szerinti kórházban fogok szülni (elvileg), és dokit is úgy választottam. csak annyi a gond, hogy koraszüléses mamát nem vesznek fel, átirányítják, és nem lehet tudni, hogy hova (ahol hely lesz...)
szóval lutri az egész...
jó sűrűn jön a védőnő, ha minden héten jön...ezt nem is tudtam...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit akiket máshonnan még nem ismerek. Remélem nem baj ha csatlakozom a vonalzóból kiderülnek a paraméterek.
Itt gödöllőn nem jön ám hetente a védőnő. Meg is lepődtem a miskolci helyzeten! Az első gyereknél talán kétszer volt kinn (szülés után meg fél évesen) a kicsinél csak egyszer. Bár eléggé le vannak rerhelve nagy a körzetük, de ha bajom volt bármikor fordulhattam hozzá, és zavart is volna ha hetente betoppan!
Az ok, hogy körzet szerinti kórházban kell szülni, és dokit sem lehet választani?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hali!

Nekem a védőnéni azt mondta, hogy 6 hetente kell menni hozzá, de Ő csak vérnyomást és testsúlyt mér. Semmilyen beutalót nem adhat. A nőgyogyi által megírt kérelem alapján a háziorvos adhat vizsgálatokra beutalót.
Nekem annyit mondott, hogy ki kell majd jönnie környezettanulmányra még a szülés előtt, de mivel nagyon sok a munkája megkérdezte, hogy férjnél vagyok-e és ,hogy hányszobás lakásban hányan lakunk. Aztán majd egyszercsak jön.

Tök jó, hogy Niki és Gabi ilyen közel lakik egymáshoz.
Valaki előre láthatólag nem fog a Margitban szülni? Már ha addig nem zárják be?!

Masi

Kép
masika

Szia Ciripke!

Nem lehet választani dokit nállunk, annál kellesz szülni aki ügyeletben lesz. :?
Hát ez nekem sem tetszik, de ez van...
Kórházat viszont lehet választani, de egyik sem jobb mint a másik, szóval annyira mindegy.
Vendég

üdvözöllek Ciripke,
és gartula a3. babához!!!!

dokit lehet választani, az adott korházban. nekem szerencsém volt, mert a szentimre az egyik legjobb korház, ha nincs komplikáció..de hát azt meg ki tudhatja előre...szóval 5-6 orvosuk volt, akik közül 4-et is ajánlottak. inkább az a baj, hogy ha valami gond van, akkor biztos nem ahhoz kerülök, akivel átbeszéltem a dolgokat, és aki tudja, hogy mi van...mert átirányítanak máshova, de mondjuk eddig sem lehetett, mert nincs intenzíve (ilyen jellegű) a szentimrének

a védőnő remélem hozzánk sem jön hetente, mert nem szeretünk idegeneket beengedni a lakásba...nálunk nincs cipővel bemenet, meg fekete zokeszban bemenet, és egyébb dolgok

Ágica
Kép
ágica_26

az mi, hogy környezettanulmány?????????
csak úgy beállít????????,
mi nem is akarunk semmit se venni, amíg meg nincs a babab!!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

Niki!
le tudnád írni, hogy kell vonalzót csinálni? odáig eljutok, hogy megrajzolom, de regisztrálni kellene vagy mi....
jó priviben is, és ha lesz időm megcsinálom

Ágica
Kép
ágica_26

ezzel a környezettanulmánnyal engem is riogattak, de nem volt semmi. Szerintem akin látszik, hogy jól szituált arra nem pazarolják az időt.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Bari, Ciripke, üdv itt!

Ágica, Niki, nálunk sose volt hetente a védőnő! Talán havonta ha eljött! Az is fura, hogy a 11.hétig jelentkezni kellene, én a harmadikkal csak a 12.héten mentem, semmi probléma nem volt!
Vonalzó:www.babafalva.hu
nem kell regisztrálnod hozzá!

Hétvégén volt egy kis barnázgatásom, meg fájt a hasam, így tegnap bementem egy uh-ra. Szerencsére minden rendben, tegnapra el is múlt az egész. Babóka CRL-je meg már 43 mm, 11 hetesnek felel meg. Így aztán vissza is állítottam a vonalzómat az eredetire. (um alapján)Most már minek vonjak le belőle egy hetet?
Olyan édes volt! Láttam, ahogy éppen rugott egyet! :)

Erika

gerika

Hali!

Én 2 hetente járok terhesgondozásra,mert táppénzen vagyok.Elvileg a védőnönek havonta elkellene jönni,de nem fog,szerintem majd csak akkor jön ha megszületi a törpike.Az elöző háromnál se vitték tulzásba,volt,hogy én vittem el hozzá mert nem volt hajlandó megnézni.Nekünk mondjuk 2 védőnénink van,a körzetes,meg aki a doktor nénink mellett van,mert mi máshova járunk gyerekorvoshoz.

Mi is panelba laktunk,dec. 1-én költöztünk családiba.Igaz csak 4 évig laktunk panelba,de bőven elég volt,elötte is családiba laktunk,a szüleimnél.Ez végre a sajátunk,vagyis a banké amíg lenem jár a 35 év.

Nálunk is volt a védőnő környezet tanulmányt csinált,nem volt semmi megnézte,hogy milyen a ház,van-e fürdő ,w.c. stb.

Ciripke én is gratulálok a gyerköcökhöz.Nálatok könnyen összejöttek a terheségek?
Erika,és nálatok?

Nekem majdnem mindegyiknél hormont kellett szednem,csak a Bencénél nem.

Kép

Megyek mert még kikell találnom mi legyen az ebéd.

Puszi:Móni

Kép
memó

Erika!

ugrott????jaj de édes! hát ugrálnak is? és már 43mm? én is a11.héten vagyok!
jövőhét hétfőn megyek uh-ra, gondolom akkor az enyém is jó nagy lesz már!!! (uccsóra 16mm volt)
jaj de várom!!!!!!! :D :D :D
ha nem intim a kérdés: mennyit barnáztál?
nekem is volt kb 4-5 hete, de én otthon maradtam...
nekem egy olyan jó tisztasági betétnyi...

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica, igen, olyan meglepő volt, hogy mozogni láttam! :D Akkor abban sem voltam biztos, hogy még meg van-e egyáltalán, bár azért a megérzésem az volt, hogy igen. Mintha belül tudtam volna vele kommunikálni. Érdekes érzés. Amint ráment az ultrahanggal a doki, megmozdult, lehet épp az ultrahangtól. Mintha megijedt volna, nem tudom. De így legalább rögtön láttam a saját szememmel, hogy él. :)
Nekem 2 nap volt kb 2 betétnyi. Meg gyenge lettem, nem volt jó élmény. Pont mielőtt mentem volna a srácok mat. verseny eredményhirdetésére. Meg Benci miatt is ideges voltam, azt hiszem, emiatt volt az egész.

Móni, nekünk mindegyik könnyen jött össze.

Erika

gerika

Sziasztok!

Tegnap nekem is volt barnázgatásom, kicsit darabos volt és nyálkás, ezért el is rohantam dokihoz. kb 2betétnyi.

Nem talált semmit, és hála az égnek tegnap este el is múlt.
A babóka is rendben van. Furcsa volt látni az UH-n, keresztben fekszik a pocakomba és jó"nagy" feje van.
Annyira édes volt.

Azért kicsit meg voltam ilyedve, remélem most már nem lesz semmi gond. Na megyek dolgozni.

Masi

Kép
masika

Sziasztok Lányok!

Tegnap megkaptam végre a kiskönyvet!
Hát a védőnő nem igazán kápráztatott el, sok újat már nem tud nekem mondani.
Győzködni próbált a magzatvízvételről, de mondtam neki, hogy az majd a bp-i genetikai vérvétel eredményének a függvénye.

Teljesen le vagyok döbbenve ezen a környezettanulmányos dolgon, még ilyet! Egyébként ha a védőnő hozzánk hetente akar jönni, megmondom neki menjen máshová. Meg is őrülnék ha hetente betoppanna!

A fogadott orvos dolog engem is izgat, bár odáig még nem jutottam, hogy erről beszéljek a dokival. Azért tök jó, hogy 9 hónapig a magánrendelésen rengeteg pénzt kifizetsz, majd szülhetsz az ügyeletes dokinál, aki életében nem látott, azt sem tudja ki fia-borja vagy, voltak-e panaszaid, problémáid... stb.
Ez igen bíztató! Szerintem ezért lesz, egy rakás megindított szülés, mert sok mama ragaszkodni fog a dokijához.

A védőnőnek én sem adtam soha egy fillért sem. Neki ez a dolga. Esetleg a névnapjára egy bonbon.

Erika: Örülök, hogy elmúlt a barnázgatásod. Pihenj sokat! De tök jó, hogy láttad a babát ugrani! Olvastam én is, hogy ilyenkor már szeretnek forgolódni, rugdosódni, de még olyan picik, hogy a mama nem érezheti.

Ágica: Mint ahogy írta Erika a babafalva.hu-n kell csinálni, kiválasztod -> vonalzó létrehozása -> be kell írnod az e-mail címedet, elküldik a kódot, ezt kell bemásolnod itt a profilba az aláírásodhoz.

Olyan jó, hogy holnap nem kell jönni dolgozni! A kertben fogunk mi is bogarászni, meg talán sütünk szalonnát is. Remélem nem leszek tőle rosszul. Mostanában elég gyakran van hányingerem.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Masika!

Vigyázz magadra! Muszáj menned dolgozni? Pihenj 4 nap alatt sokat.

Most már izgat a dolog, vajon miért van ez a sok barnázgatás? Nálad is, Erikánál is, meg Ágicánál is volt már. Mit mond az orvos mi ennek az oka? A hasam néha még fáj, de akkor beveszem a MagneB6-ot és egy kis idő múlva jobb. De már nincs minden nap ilyen élményben részem. A fejfájás viszont annál gyakoribb. Sőt néha az orrom is vérzik. Kezdődik az allergiaszezon, nem is tudom mi lesz velem.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!!

Jó régen nem jártam itt! Nekem is szokott görcsölni a pocakom, de általában akkor, ha nagyon felidegesítem magam. Amúgy nem jellemző. Nekem kicsinek találták a Babámat 8heteseb 13mm volt. És állítólag 18mm -nek kellett volna lennie. A magánorvos szerintem annyival jobb, -saját tapasztalatból- hogy minket a doki a szakrendelésen le sem ..... ! Megnézte az UH nem mondott egy árva szót sem, hogy jó helyen van-e vagy mi van. Hanem közölte,hogy ad egy ambuláns lapot és ha esetleg kórházba kell mennem, ezt mutassam meg. Szóval, inkább fizetek 7000forintot a dokimnak, de ő legalább foglalkozik velem.... Persze ez az én tapasztalatom. Lehet, hogy csak Kispesten van így....

Mindenkinek gratulálok a Törpicsekekhez!!!
Mi megyünk 4D UH ra jövőhéten.Azt mondják érdemes már ilyenkor is (12.héten). Ti hallottatok valamit erről?
Vendég

A barnázás lehet a mensi miatt is, mert a szervezet még emlékszik, de lehet a megpattanó erek miatt is (méhnövekedés—nálam a doki erre gondolt…) rutascorbint kaptam, ami rugalmasabbá teszi az ereket. Olyanoknak is szokták adni, akiknek sokat vérzik az orruk. Vény nélkül kapható, 50 szem kb 1000Ft, 3x1-et ajánlanak, de nekem 4-et kell szednem egy nap. Amúgy a dokim azt mondta, hogy a 12. hét után a folsavon kívül lassan elhagyhatok minden mást, és bejöhet a vas, de ez labor-függő…

Allergiáról: lehet, hogy már írtam, elnézést előre is.
Szóval én télen beszedtem egy üveg FlavonMax lekvárt, amiben 40kg bogyós gyümi héjából kipréselt flavon van. Most a gyerek változatot fogom elkezdeni szedni, de azért előtte a dokimmal megbeszélem. A flavon nagyon jó allergiára. És engem tényleg rendbe rakott a télen, mert az energiaszintem a nullát ütötte, alulról…
Itt lehet megnézni: www.flavonmax.hu

Darabja 9000Ft, ez egy-másfél hónapig elég, ha 4-et vesztek, akkor 7500Ft. Aranyár, de tényleg jó! 1-2 üvegnél többet nem lehet beszedni! Én sem hittem el amikor a kozmetikusom ajánlotta, de a háziorvosom kifejezetten ezt kérte, hogy szedjem.
Sajnos csak „elosztóktól” lehet beszerezni, nekem is az ismerős ismerősének az ismerőse hozta, ennek utána kell nézni.
De megfogadtam, hogy ezen a nyáron rengeteg lekvárt teszek el! (még soha nem csináltam:) talán mert nem szeretem a lekvárt..

Ágica
Kép
ágica_26

csajok!

nem sok egy kicsit az uh? mármint mennyiségre! nem árt a babának? köv héten 2x is uh-nak...

én nem tudtam, hogy a 4D-st már a 12.héten lehet...mármint, hogy látszik valami
majd mi is elmegyünk (gondolom) csak egy kicsit később
írd meg mindenképp, mit láttatok!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

lányok!

valaki tud arról valamit, hogy a szülési szabadság alatt mennyi pénz jár?

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Ágica: Én úgy tudom, hogy a szülési szabadság alatt a fizetésed 70-80%, de otthon pontosan megnézem, mert kaptam erről egy részletes tájékoztatót. Lehet, hogy majd megpróbálom becsatolni, mert sok olyan infó van rajta, amiről nem is tudtam, hogy a terhesség és a szülés alatt igénybe lehet venni.

Barnázással kapcsolatban, (sajnos nekem is van benne részem) azt mondta tegnap a dokim, hogy 10-12 héten leválik a sárgatest, és átadja a helyét és funkcióját a méhlepénynek. Ha a méhlepény nem termel elég terhességi hormont akkor fordulhat elő barnázás és kisebb vérzés. Nekem semmit nem adtak rá, mivel görcseim nincsenek.

Jövőhéten végig szabi leszek, csak pihenni fogok. Na és persze megyek 4Dre. Már nagyon várom. Majd teszek fel képeket :D

Mindenki pihenjen sokat a hosszú hétvégén.

Masi
Egy szülész ismerősöm kicsit megijesztett tegnap, mert Ő azt mondta, hogy ez lehet a méhen belüli elhalás első jele is, ezért is rohantam dokihoz. De hála az égnek teljesen zárt a méhszájam , így nincs gond.

Én biztos, hogy a választott orvosomnál szeretnék szülni, nagyon rendes, bármikor felhívom mindíg segítőkész, és ha rendel a kórházban akkor bármikor bemehetek hozzá. (vagy magánrendelésre megyek)
Én 5000Ft szoktam neki vizsgálatonként adni.

Védőnéninek nem adok pénzt, végül is tényleg ez a dolga. Majd esetleg egy kis csokit viszek neki.

Kép
masika

Hoppá, nem tudom itt mi történt, az aláírást a végére szántam.

Masi

Kép
masika

Sziasztok!

A szülési szabadság pénzben annyi, mintha táppénzen lennél. A két heti táppénz szorozva hárommal, mivel hat hét a szülési szabi, utána van a terhességi gyermekágyi segély, majd két éves korig a gyed és utána három éves koráig a gyes.

Mi tavaly a 26.héten mentünk először 4D-re. Jól látható volt minden és egy kiló felett volt. Azt mondják, hogy 26-30hét között érdemes, akkor látszik a legjobban.
Vendég

Memo!

Hát nekem elég könnyen összejöttek és kicsit rosszul is érzem magam emiatt ebben a "lombikos" világban, a barátnőim közül is hányan mióta próbálkoznak! Igazából ez az utolsó baba csak becsúszott, nem is a legjobbkor mert most kezdtem vállalkozásba, de kimondhatatlanul boldog vagyok, mert nagy családról álmodtam mindíg is. Néha úgy érzem, ha a férjem rámnéz is terhes leszek, mert sok időnk és alkalmunk nincsen dolgozni rajta.
Én is eléggé ragaszkodnék az orvosomhoz, mert nem mindenki rajong a császár utáni természetes szülésért ő meg jól kezeli ezt a témát.
Ez az allergia téma engem is érint, köszönöm az infót, bár bízom benne idén megúszom, nekem általában terhesen nem nagyon jön elő. Viszont megint elkaptam valami takonykórt. Amikor kiderült a baba akkor meg jó kis influenzát szedtem össze. szegénynek mit kell még kibírnia? Ja akkor nekem is volt barna, én is rohantam a dokihoz.
Ki mit csinál holnap? Mi megyünk az erdőbe piknikezni, sütök-főzök egész nap, hogy 2 napig ne kelljen, meg amúgy is imádok.

Ha nem jövök már szép hétvégét!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok! Üdvözlöm az újakat! :) De jó, hogy egyre többen vagyunk!! :)

Kép
Kép
kiscsillag

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?