Szia Virag,
igazabol nincs sok valasztasom, hogy vegigcsinalom-e vagy sem. A ferjem is allergias egy csomo mindenre, en is, plusz astmas vagyok plusz valamikor gyerekkoromban coeliakaiasnak neztek.(azert ez hala Isten teves diagnozis volt, nem kell dietaznom, de dietaztam vagy hat evig) Szoval vegig kell csinalni es kesz. Ezzel nem is lenne gond, mondhatni megszoktam. Meg aztan mi azert siman ki tudunk mozdulni, max meg se probalom a surítot. Ugy is csak minden masodik-harmadik alkalommal csuszik le neki. Es en nagyon szeretek szoptatni, igazabol nem is varom a pepecselest, tul kenyelmes vagyok hozza. Meg aztan elkepzelsem nincs,a bba hogy teszem bele a suritot
Na a tortenet.
En nagyon kaikadtam rajta, mar az egesz csaladom unta, mert mindenkinek elpanaszkodtam, hogs lehet ilyen csinalni.
Szoval anyukamek szomszedjanak az unokajarol van szo.
Megszuletett a kislany, bababarat korhazban voltak, gondolom ezt abbol, mert panaszkodott a szomszed neni, hogy enm hagytak a lanyat pihenni, mindig szoltak neki, hogy tegye mar mellre a babat, ha nagyon sirt.
Volt is teje boven, egeszen a masodik hetig, amikor lekezdett a lanyka sokat sirni. Ktalaltak, hogy ehes. Jott a vedono, kertek tole tapszert, de nam adott. mondta, tessek gyakrabban szopiztatni. Erre megkornyekeztek a korzeti orvost, de az e irta fel a tapot, mondvan a gyerek jol nez ki, szepen fejlodik.
Erre kerestek egy masik orvost, egy masik faluban, akit kihivtak. Az kiment, a gyerek eppen aludt. Fel sem kellett ebreszteni, a doki ranezett, megfogta a csuklojat, kozolta,hogy ez a ygerek ehezik es adta a tapszerreceptet.
Hat meg mindig nem sikerult elapasztani a tejet, mert ket het mulva mar nem sikerult beletomkodni a kislanyba a tapot, eleg lett hirtelen a tej.
Azt hiszem, akkor jott het hetesen az alamale es a tobbi.
Amikor en lattam, meg nem volt negy honapos es tejbegrizt adtak neki vacsorara, mert nem alszik ejjel. Meg repat, villaval osszetorve. Szegeny gyerek majd megfulladt, ok meg csak vigyorogtak rajta, milyen edes, ahogy kohog.
En persze kerdeztem nagy naivan, nincs eleg teje a lanynak? de volt, meg fejnie is kell minden nap, hogy ne durranjon be a melle. (HOgy hova teszi a tejet, arrol gozom nincs, talan a disznok kapjak a moslekba). Aztan meg naivabban, hogy akkor anyatejjel fozik a grizt? A, dehogy, bolti tejjel. Kerdem en miert?
Valasz: mert ot is igy neveltek es semmi baja nem lett tole. Nagymama buzgon bologat.
Aztan meg megtudtam akkor, hogy a gyereket egesz nap a haloszobaban tartjak, az agyaban es milyen jol elvan egyedul! De bekapcsoljak neki a radiot, hogy megse unatkozzon annyira! Az anyja megeteti es rakja is vissza az agyba. Este meg foglalkoznak vele, egyutt nezik a tv-t.
Aztan most a hetvegen ujra talalkoztunk, amikor buszken meseltek, hogy tegnap megevett 5 szelet parizert uzsonnara a baba. Aki nemreg volt 5!! honapos.
Na, itt akadtam ki teljesen.
elmondtam a velemenyemet, hogy ez mar szerintem a kiskoru veszelyeztetese kategoria.
Mert egy dolog alat adni negy honaposan es egy masik parizert. Amit mellekesen en se szivesen eszek meg, csak ha nem jut masra.
Szoval en kiakadtam.
Azota veluk persze ori-hari, amit nem is banok, mert csak felhuztam magam ezen a sok butasagon, segiteni meg ugysem tudok.
A szep az egeszben, hogy volt egy jo orvosuk es kerestek egy olyat, akiegyteert? rajuk hagyja? nem tudom.
Es mindezt azert, mert anno vele is igy csinaltak.
A vicc az egeszben, hogy a "lany" 37 eves es vagy 10 evet vartak erre a babara.
Szerintetek lehet ilyenkor valamit tenni?
En meseltem nekik, hogy az en gyrekem csak tejet kap, ugy neztek ram, mintha hulye lennek. Es buszken mondtak, hogy de az ovek mar 6,7 kg! Na bumm, harom hettel idosebb a lanyomnal es 20 dkg-mal tobb.
De hat nekik ez sem volt erv.Szerintuk ez igy jo es pont.
na, most jol kiduhongtem magamat, remelem, lassan sikerul tullepnem ezen. Bocs a hosszusagert.
Most nem olvasom ujra, mert ebredezik a kicsi, mennem kell. Mert o kb akkor van el a szobajaban, ha alszik(de csak ha ugy vittem be, hogy mar elaludt), vagy ha pelenkazom. Amugy meg egesz nap rajtam log. De hat nem ez a dolgom?
macsek