A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok! Fú, amikor nem vagyok egész nap online, mindig ledöbbenek, mennyit bírtok írni. :lol: Csodálom azokat, akik tudják úgy követni, hoyg csak ritkán járnak ide.

Zsú, úgy tudom egy magnézium nem magnézium, rendszeresen kell szedni ahhoz, hogy megemelkedjen a magnézium szinted, és bármi eredményt érjen el. Amúgy én is legkorábban a 26. héten fogok elmenni vércukorra, mert akkor megyek dokihoz, és nem modnta, hogy közben kéne menni cukorterheslére.

Nekem 4 kiló a pluszom, és hétfőn nagyon megdicsért érte a védőnéni.

Azok a rucik édesek, leginkább a zokniktól olvadtam el. :lol:

Ma irány a temető, ott lehet legolcsóbban árvácskákat kapni, meg a Brico Store fűmagért, festékért, aztán 3 napig egyfolytában csak kertészkedés, pergola-festés, ültetés, huirrá, hurrá!!! Ja, és pelerinvarrás. :lol: Majd vasánrap, ha jön a lehűlés, dolgozok, mert sajnos muszáj hazavionnem egy csomó dolgot. :cry:

Kép
nenoke

Kismamik!!

Elköszönök, szombaton vagy vasárnap jövök.

Kellemes hosszú hétvégét kívánok!!

Tsók
Gurgi
torolve_20131003125716

Pedig most ment a válasz! :(

kispiskóta

Sziasztok!

Nenoke: én is ezért szoktam morogni...hogy mennyit írnak a "ráérős" kismamik...de majd lesz nemulass fél év múlva, vagy, amikor beindul a csúszó-mászó-pakolós korszak :P

Bori: nem akartam én kislányt. Bár kisfiút sem...egészséges gyereket akartam, de azt nagyon! A megérzésem kisfiút súgott, úgy is lett:)

Uxi: nekem a patikus vén kurv@ szólt be egyszer... mondjuk, én nem fogtam vissza magam. Ugye, ha Bercivel látnak, azt gondolják ő van egyedül, aztán sokan osztogatják az okosságot, mint tapasztalatlan anyukának, ahogy a patikusnyanya is. Én meg mondtam, hogy kösz, van tapasztalat a két nagylánnyal. Erre ő: a kisfiú meg csak úgy becsúszott? :evil: Erre én: tulajdonképpen igen. 3 inszem és 2 lombik után már letettünk arról, hogy lesz babánk, erre ő meglepett bennünket. A kolléganője jót mosolygott magában, hogy kiosztottam a banyát. (Az a tipikus, jajj, nehogy rontást hozzon a gyerekre a nézésével borzalom nő.)

A városból mi is menekülünk a hétvégén, bár nem egy nagy elutazás, hanem több kicsi lesz. Kirándulás a barátainkkal, rokonlátogatás, vendégség nálunk, szóval, nem fogunk unatkozni. Remélem, a rendőrök, mentősök igen!

Mindenkinek kellemes hosszúhétvégét, szépüljenek a babaszobák, vagy pihenjetek nagyot:)

Pusza:
Jovi

Ui. mától én is visszaszámolok!

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Látom sokan kihasználjátok a hosszú hétvégét, és elmentek valahova csavarogni. Jó pihenést!

Zsu! A magnéziumot folyamatosan kell szedni, nekem kb 1 hét múlva jelentkezett a hatása, és már tényleg kevesebbszer feszül a hasam. Arra figyelj hogy a 250 mg-osat szedd, mert a 48-as nem ér semmit.

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Emi

Kép Kép
emi_25

kezdek irigykedni hogy mindenki elutazik v.hova.én maradok.
ráadásul életem párja holnap B.pestre megy.hááát nem vagyok túl boldog ettől.az előző "ilyen buli" pont elég volt.

őszinte leszek én ma igen terhes vagyok!Lurkóm egésznap mocorog.ez nagyon jó.
viszont fáj a hátam ,lábam....

csináltam képeket a kocsiról de lemerült a gép.feltölt és én is feltöltöm

Bridzsi

Kép
esztora

Halihóóó Mindenki!

Köszönöm a „hiányzásokat”, nagyon jól esik!

Naddon cukik a ruhák! Jól látom????? 490 egy body kispiskóta??? Hol sikerült?

Aztaaa, aneee, ez a fogyás nem semmi! Nekem anyum mesélte, hogy ő 20-at adott le mert végig hányt (de elég jó húsban is volt/van, szóval volt miből), engem pedig emiatt „méhen belül fogyott, sorvadt csecsemőnek” tituláltak a 2,5 kilómmal, na de szépen összeszedtem magam!
Eddig én is +2 környékén járok! Remélem sikerül a max. +10, mert különben hallgathatom a dokit és húzós lenne utána a fogyás is!

Én még nem szedek magnéziumot, de jövő 7 végén jön végőnéni, és rákérdezek mi legyen! Nekem napközben nincs pocakbajom, de éjjel-hajnalban állati kemény és puffadt! Este szoktam inni pezsgőtabis magnéziunot, de az kutyafüle!

Cukorterhelés (ismét) nálam a 24. héten lesz, szóval már nincs sok hátra, de ha az elsőt kibírtam, akkor ezt is ki fogom! De aki glükózos az mindenképp vigyen ám 1 citromot! Bőven elfér benne, és így is borzalmas!

Mi nem megyünk sehova 7végén, de nekem így is izgi a babaszoba festés!

Lesz valaki egyáltalán???? Azért nézzetek ám be!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Most jöttem a dokitól,már megint potyára , mert elkeveredett a tenyésztésem eredménye.Legközelebb hétfőn megyek,de így legalább apránként feltudom tenni a kérdéseimet a dokinak.Általában eddig mire dokihoz mentem a kérdéseim felét elfelejtettem.Ajánlott vmi halolaj kapszulát mert állítólag hallotta,hogy ezt hetente 2x1 szemet kell szedni és nagyon okos gyerekem lesz.
Ti erről hallottatok?
pillangó7

én még nem hallottam róla...csak a csukamájolajról de azt sem tudom mire jó :roll:

lynia-

csajok, valaki elég régen feltett egy olyan linket, amin sok kis videó jött be! emlékszik valaki? nincs meg véletlen kedvencek között? nincs erőm visszakeresni!

lynia-

nem tudom erre gondolsz-e
www.onlineakademia.hu

ezen vannak kisfilmek a szülésről stb...
én leszek egész hétvégén mert dolgoznom is kell :?

Bridzsi

Kép
esztora

amit elfelejtettem az aloe-s termékek között van az artic sea halolaj kapszula ,szerintem ezt ajánlotta a doki?!

Bridzsi

Kép
esztora

igeeeen, köszi esztora, erre gondoltam!

lynia-

mindjárt megesz a fene, nem tudom megnyitni egyiket sem, asszem emiatt a hüle Keiro tűzfal miatt amit párom haverja tett fel, és nem ez az első eset! úúúúúúúúúúúúttttttttttálommmm :cry:

lynia-

szívesen,én a mozilla-t utálom alig lehet v.mit megnyitni...

Bridzsi

Kép
esztora

Ime a 26 hetes pocak:

Kép Poci
Vendég

Hello Csajszik!

Túl vagyok a vizsgán, nagy-nagy fejfájással jöttem haza, de asszem sikerült (írásbeli volt).

Beszéltem az új dokimmal személyesen is (a kolléganőm hívta fel először, az ő lánya is a dokkernél szült). De csak egy kis rizikóval tudott vállalni: júli 6-án szabira megy 2 hétre, így lehet, hogy a fiánál szülök majd, de ő is nagyon jó orvos, és jó fej. Megnyugodtam.
Viszont szépdoktorbácsinak nagyon rossz volt megmondani. Nem kívánom senkinek. Sírtam is.

De a jó hír: Kovács Pötty egy denszkirály(nő)... annyit bulizik a pocimban, hogy csak na... Imádom ezt az érzést!

Annee: tök ari a pocid:D

Jovi: Gratula a félidőhöz...!!!:D:D

Kép
zsuzsi**

Szépjóreggelt Mindenkinek!
Aki nem tudja olvasni, mert épp "nyaral", remélem nagyon jól érzik magukat :D

Jovika, gratula a félidőhöz!!!

Annee: Nagyon szép pocid van!

Gurgula: örülök, hogy minden rendben volt az orvosnál!

Zsuzsi: Jó hír, hogy találtál másik orvost általad kedvelt helyen, még ha búcsút is kellett mondanod szépdoktorbácsinak.
S gratula a vizsgádhoz, ügyi vagy!:)

Zsú: Nagyon nagyon édik ezek a ruhák!!!

Dorka: én most plusz 5-6kilónál tartok... Én ki is kaptam ezért a dokinénitől.

Esztora, ez ari volt: őszinte leszek én ma igen terhes vagyok! :lol:

Nekem még egy darab babacuccom sincs. Itt ugyan nincs babona, hogy ne lehetne venni, de férjem szerint még nagyon korai. Szerintem előbb kapunk valakitől valamit, minthogy mi vásárolnánk. Ám lehet pont ezt várja, hogy annyi mindent kapjunk, hogy venni már ne is kelljen :lol:
No, megyek mert ma is sok dolog vár rám. Azért nem kell aggódni, halálra nem dolgozom magam, csak szépen folyamatosan... Meg ma körömpörkölt lesz, azt is főzni kell egy ideig...
Legyen nagyon kellemes hosszú hétvégétek, s nagyon remélem nem lesz semmi zűr ma odahaza...
Vendég

Sziasztok! Szép reggelt Nektek! :)

Zsuzsi: Köszi! :D Gratula a vizsgához! Ügyi vagy! :D

Marykiskacsa: Köszönöm! :D
Vendég

Annee szép poci!
Mary és éjszaka csak fokozódott azt hiszem 4szer voltam pisilni és úgy fájt mind a két oldalon a csípőm....nem szokta meg az oldalamon alvást,világ életemben hason aludtam.
én is remélem nem lesz semmi ezen a szép napon,ünnepen.értelmét az eddigieknek se láttam de gondolom ezzel ti is így vagytok!

Zsuzsi nagyon jó ha szimpi az új dokid.
megyek főzni!

Bridzsi

Kép
esztora

Jó reggelt csajok!

Annee! Nagyon szép a pocakod! Már ezen is látszik, hogy Andris nagyon jól van odabenn. :D :D :D

Zsuzsi! Gratula a vizsgához!

Valaki kérdezte, h nem késöö-e a 27-28. hét cukorterhelésre. Èn is akkor megyek és nekem a védöönöö mondta így. Mondjuk, próbál segíteni, hogy ne kelljen annyiszor utazgassak.

Mary! Jó föözööcskézést! Annyira jó várni Babócát és készülni rá, akár korán is... Mond a férjednek, hogy most tudsz ilyesmivel foglalkozni, mert késööbb, nagy hassal az is nehezebb lesz. :D

Lynia! A pezsgöötablettában 200-250 mg van. Az nem olyan rossz. Pláne a magneb6-hoz képest.

Jó pihenést a pihenööknek!!! :D :D :D
molkata

Esztora: Köszönöm :) :)

Molkata: Andris tényleg remekül van! Éppen reggelizik! :D :D
Vendég

Sziasztok!

Igen Nenőke nem egyszerű követni így néha-néha bekukkatva.
Sajnálom is nagyon .
:cry:

Lidikóka, Blur milyen volt a előadás? Jövőhéten remélem én is eljutok,de már indulni akartam,amikor megjött a két kölcsöngyerek. Kis tündérkéim....

Zsuzsi! Voltam a krisztinél vettem 2 nacit meg egy felsőt! De felsőkért megyek még,meg ígért valami tutit esküvőre, úhugy várok. De nagyon jófej volt és úgy örültem,hony normális áron tök csini dolgokat vettem!! A dokid akkor Barna? Mert én a KisBarnánál szülök és neki ott van az apuja is!

Jók legyetek! Mi utazunk egerbe "inni"!! Jó buli lesz! Pihenjetek ti is sokat!

pusssz
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratulációkat.
Az orvos tekintetében tényleg nehéz dolgom volt, nagyon ki is borultam, de túl vagyok rajta. Remélem, hogy a szülés körül is minden rendben lesz...
Most még kicsit bizonytalan vagyok... A Margitban minden vizsgálatot el tudtak végezni egy helyen, a Szt Imrében nem. A terheléses cukorra is beutalót kell kérnem a háziorvostól, majd úgy menni laborba. Hááát, ez egy kicsit bonyolult. Vagy ez a természetes? Nem tudom... Még szerencs, hogy kötetlen a munkaidőm.

Kép
zsuzsi**

JÓREGGELT LÁNYOK.
HÁT ÉN NEM TUDOM , MI VAN VELEM, DE 2 NAPJA JÖN VUK...
MOST A GYEREK A REGGELIT KÜLDTE VISSZA A FELEDÓNAK.
TI NEM HÁNYTOK?
:cry:
KISPISKÓTA!!ÉDEIK A RUCIK NAGYON...
GURGULA, GRATULA SAMUKÁHOZ, SZÉPEN NŐTÖK...
TEGNAP NYUSZI NEM AKTÍVKODOTT, MÉG MA SEM JELENTKEZETT :cry: , REMÉLEM NINCS BAJA...
JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK, MILLIÓ PUSZI, MAJD JELENTKEZEM. Kép

Kép
Kép
christine

Szia Orsi!

Igen, a dokim az öreg Barna, de mivel júli 6-án szabira megy 2 hétre, lehet, hogy én is a fiánál szülök. Meglátjuk. Háhá, ez milyen érdekes.
Figyi, te jössz 20-án az előadásra? Blurral már beszéltünk róla, hogy mehetnénk együtt...

Kép
zsuzsi**

JÓ PIHENÉST MINDENKINEK, AKI UTAZIK, ÉREZZÉTEK JÓL MAGATOKAT.
SZÉP NAPSÜTÉST KÍVÁNOK, MEG SOK ÉLMÉNYGAZDAG NAPOT... Kép

Kép
Kép
christine

Rózsa: Ne félj! Lehet, hogy őt is megviseli a hányás... azért nem jelentkezik, de majd fog! Nagyon cuki képet küldtél!

Kép
zsuzsi**

Orsi: A fiatal Barna jó doki? Biztos, mert különben nem járnál hozzá. Ő a Barna Péter?

Kép
zsuzsi**

TEGNAP TALÁLTAM ŐKET, GONDOLTAM ELKÜLDÖM NEKTEK.
AKINEK KISLÁNYKÁJA LESZ, SZÍNEZZE KI GONDOLATBAN RÓZSASZÍNRE, MERT OLYAT SAJNA NEM TALÁLTAM... :cry:
AKI MEG ITTHON MARAD, NE SZOMORKODJON.
MI NEMSOKÁRA MEGYÜNK KI A SZABADBA SLAMBUCOT FŐZNI :roll: , OSZT EGYEBEKBEN MI IS ITTHON LESZÜNK.
ZSUZSI, KÖSZI A NYUGTATÁST.
REMÉLEM ELMÚLIK A HÁNYÁS, MERT MÁR OLYAN ÉHES VAGYOK, 2 NAP ÉHKOPP UTÁN...

Kép
Kép
christine

Rózsa! Akkoriban nekünk is voltak nyugisabb napjaink és én is megijedtem, de nyugi.... ez is normális. Sokat kell alukáljon, hogy nagyot nööjön :D
molkata

Mi az a slambuc? :oops:
molkata

NA JÓ, NŐJÖN CSAK, DE ANYÁJÁRA NE HOZZA A FRÁSZT...
AZÉRT NÉHA BEJELENTKEZHET, AZTÁN CSUCSUZHAT TOVÁBB, HA GONDOLJA.
MÁ MEGBESZÉLTEM VELE, REMÉLEM RENDES LESZ.,OSZT HALLGAT RÁM :oops: , HA NEM TÚSZUL EJTEM, OSZT A DIPLOMAOSZTÓIG NEM ENGEDEM KI AZ BIZTOS... :wink:

Kép
Kép
christine

VAN ITT VALAKI, VAGY EGYKE LETTEM?
LÉCCIKE, NE HAGYJATOK ITT :cry: :cry: :cry: Kép

Kép
Kép
christine

Rózsa! :lol: :lol: :lol: :lol:
molkata

Itt vagyok!
Igyál vagy egyél vmi édeset. nekem az be szokott jönni. :D
Most ettem sütit és már rúgkapál. :D
molkata

DE JÓ, DE JÓ....
TALÁLTAM EGY CSOMÓ KÉPET, LÁTOD, VAN NYUSZIS IS...
MIZUJS VELETEK?
MESÉLJ, JÓ?
ÉN HALLGATLAK, SZÓ SZERINT.
NAGYON ROSSZ HELYZETBEN VAGYTOK, TI PESTIEK AZÉRT, HOGY A MEGSZOKOTT KÓRHÁZTÓL, ORVOSTÓL BÚCSÚZNOTOK KELL...
KERESHETTEK MÁST....
REMÉLEM MINDŐTÖK TALÁL SZAKMAILAG MEGBÍZHATÓ,KEDVES ORVOST...

Kép
Kép
christine

Én is itt vagyok ám! :lol: 8)

Kép
zsuzsi**

Most lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de szerintetek mennyi a reális ár egy szülésért? A régi dokim 80 000 Ft-ot kért volna, plusz ott a kórháznak is fizetnem kellett volna. Azt nem tudom, hogy az új dokinál van-e tarifa, erről még nem beszéltünk. Nem tudom, mi a reális, de a 80-at kissé soknak tartom.

Kép
zsuzsi**

Rózsa! Èn veszprémi vagyok. :-) Ès örülök, hogy nincs ilyen gondom. Ott csak egy kórház van, bár nem olyan extrás, mint amiket itt a csajoktól hallottam.

Zsuzsi! Valaki itt azt írta, hogy általában a magánrendelési díjuknak a 10-szeresét szokták kérni. :-(
molkata

Rózsa! Még mindig nem tudom, mi az a slambuc.... :cry:
molkata

Az öhön, avagy más néven a slambuc.

Hozzávalók

Húsok: 30 dkg füstölt szalonna, 30-40 dkg füstölt kolbász

Zöldségek: 1,5 kg krumpli, két fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, egy hegyes erős paprika

Egyéb: Egy evőkanál kanál zsír, 50 dkg szárított laskatészta, só, bors, őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, a paprikát, paradicsomot összevágjuk. A szalonnát apró darabokra vágjuk, a bográcsban a kanál zsíron kisütjük, beletesszük a hagymát, pirítjuk, majd a felvágott zöldpaprikát is rövid ideig sütjük. Beletesszük paradicsomot, a krumplit, az őrölt pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a felkarikázott kolbászdarabokat. Amikor félig megfőtt, hozzátesszük a laskatésztát.

Addig főzzük, míg egészen sűrű nem lesz. Keverni nem szabad, csak a bográcsot megfogva rántani egyet rajta, hogy a sűrű massza átforduljon. Azt mondják, akkor kész, ha 33-szor fordítottuk meg.

Kép
zsuzsi**

Köszi Zsuzsi, de akkor ez nem nekünk való, mert mi vegetáriánusok vagyunk. Bár sok minden pótolható szójával. Pl, füstolt szója és tofu kolbász is van :D
molkata

Hmmm, a tofu finiii! Bár én nem vagyok vegetáriánus, de azt nagyon szeretem. Nem nehéz nektek, hogy nem esztek húst? Nem kívánod egyáltalán?
Adhatnál néhány fincsi zöldséges receptet, mert én mostanában arra vagyok ráállva...

Kép
zsuzsi**

Egyáltalán nem nehéz, mert rá sem bírok nézni a húsra. Brrr...
A terhességem elején azt hittem, hogy megkívántam, de aztán a szagától már rosszul lettem.... :D

Zöldséges receptnek, ott van pl a lecsó. Mindjárt csinálom is. Nagyon szeretem. De nagyon sok tejterméket is eszünk és a töltött káposztát is megcsinálom szójával.... Szóval, szinte mindent.
molkata

De jó! És nem mondták a dokik, hogy a babónak kell majd hús? Ő is vegetáriánus lesz? Halat sem esztek?

Kép
zsuzsi**

Ezeket most vasaltam ki és közben úgy-de úgy örülök. :-) Szintén hétvégi szerzemények. Kaptunk egy csomó ruhácskát, ezeket mosom és vasalom minden nap. Olyan jó készülni....

Kép Kép
molkata

Nem, mert a fehérjét bevisszük és a vasra is figyelek. A vérképem is szuper lett. Halat sem eszünk. Babó is az lesz, ameddig akar, mert nem tiltjuk, de akkor majd beszélünk a gyerek dokival is. :D
molkata

Kata, ezek nagyon édik! Jajj, és nemsokára benne lesz a kis Babócád! De jóóó! :lol: :P

Kép
zsuzsi**

én is itt vagyooook!

te tényleg vegetáriánus vagy kati? én ki nem bírnám!!! utálom a szóját is, szóval .... párod is az????

nálunk épp a gulyás fő, már jó ideje csinálom, jó lenne ha kész lenne! aztán jön a fini mákosguba is hmmm!

apa meg közben javítgatja a falat!

jajj, de most meg megkívántam egy jó kis lecsót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?