A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Eper - hmm az fini. Tegnap eperleves vót, másodszülöttem nem díjjazta. Pedig az őszibaracklevest imádja. Igaz, tegnap eléggé ki volt fordítva a kölök, egész nap csak aludt volna, megviselte a szombati alvásmentes, vendégsereges nap.

Kép
kissmanó

Ááá, székre ültettek, a buksimat az ágyon támasztottam. Fini volt nagyon..

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok! Jó dolog itthon csücsülni, ház üres, én meg mehetek alukálni. Lábam még nem vizes, de sok sem hiányzik. Mentem orvosolni.

Kép
kissmanó

Halihó lányok!

Végre készen vagyunk! Fantasztikus színekben pompáznak a falak és tisztaság van a lakásban. Bár tegnap már a végső kőmosást papa végezte mert én nem bírtam. Igaz már tegnap délutántól pihi van, de megérdemeltük! Ti pedig olyan szorgosan írkáltatok, hogy reggel óta csak olvaslak titeket. Örülök, hogy mindenki jól van, leszámítva a kisebb betegségeket. Én sem tudom eldönteni, hogy a nagy "pucováréban" megfáztam, vagy az imádott alergiám jött elő, de tak....m- nyál..m egybefolyik (bocsi a kifejezésért). Egyébként jól vagyunk, kisgyerkőcünk egyfolytában kalamol, pörög-forog mint a búgócsiga.

Kép
szücsi

irigylem azt a jó kis masszázst szivvi!!!!
nagyon fáj a hátam, gerincem és a nyakam is merev, jól esne, de a hasonfekvőst akajom!!!!!!!!!!!!!

babó nekem is nagyon sokat mocorog!!!, kb. 2 hete kezdte már mondtam is apának, hogy hiperaktív lesz, ha így folytatja!
hétvégén segített is apának, mikozben ő javította a fal egy részét (bontott egy kicsit) gyerkőc az én hasfalamat bontotta belülről, szóval az összahng megvolt!

nekem is eszembe jutott már a köldökzsinóros történet, de nekem azért, mert én úgy születtem, hogy a nyakam körül volt
a másik ok: lett volna egy bátyám, de 6 hónaposan halva született és a zsinór teljesen körül9ötte volt!
Ez ugye nem öröklődő? hüle kérdés, nem lehet örökölni, logikus :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

kissmanó az nem segít, ha jól felpócolod a lábid?

lynia-

Amióta nem jelentkeztem már a hőn áhitott autóm is megvan! Múlt hét vasárnap (nem ami most volt, még azelőtt) sikerült megvenni. Ma viszem eredetiség vizsgálatra, biztosítást kötni stb. mert ezek ugye elmaradtak a festés és a hosszú hétvége miatt.
De hogy ne unatkozzunk, kidobtuk a felső szintről az összes padlószőnyeget és laminált padlót akarunk letenni. Úgyhogy indulhat a keresés-vásárlás.

Kép
szücsi

Sziasztok!

Puszi mindenkinek..majd reagálok az írásokra..

Mi jól vagyunk, Samu jó nagyokat rúgdos. Jól telt a hosszú hétvége.
Holnap labor vizsgálat, cukorterhelés..

Gurgirita
torolve_20131003125716

OH, ne butáskodjatok a köldökzsinorral kapcsolatban! Ne stresszeljétek magatokat! Egyszerűen jól érzik magukat a lurkók ezért ficánkolnak ennyit!

Kép
szücsi

Hű, Szücsi, Ti aztán nem unatkoztatok! Milyen autó?

Emi, jaj, ez olyan szomorú! És azért halt meg a bátyád, mert köré volt csavarodva a köldökzsinór? Gondolom, nem tudott rajta áramlani a tápanyag, nem? Na igen, én is ilyenektől tartok. Dehát az elkövetkezendő 60-80 évünk úgyis folyamatos aggódással fog telni, nem? :wink:

Kép
nenoke

Sziasztok!

Először is szeretnék Rózsának gratulálni a gyönyörű kislányához! Egyszerűen gyönyörű!

Kép
zsuzsi**

úgy tudom, amiatt nem tudott fejlődni, de nem nagyon kérdeztem anyut erről...meg régen is volt kb. 30 éve, szóval gondolom akkor még az orvostudomány sem itt tartott, hpogy már akár méhen belül is műtenek!

minden betegnek jobbulást egyébként!!!! megy a sok sok ++++++!

szücsi, de jó, gratu a tütühöz!
nekünk sem lenne rossz, de most nem merném bevállalni nmég annak is a vásárlását! :( pedig úgy szeretnééék

mi 7végén meg pont padlószőnyeget veszünk :) (anyósommal :roll: )

lynia-

Szücsi
Milyen színek lettek? És milyen a verda?

KépKép

KépKép
szivvi

Uxi! Enikő! Köszi a fürdetővödör tanácsokat. Asszem igen lesz belőle. Kiegészítőnek persze, nem fürdetésre, mert arra sima kiskádat szeretnék. De látni akarom a kis tökfejűt, ahogy csücsül a vödörben…. Jó lesz a használt is! Én is és Párom is vízimádók vagyunk, így elvárás Ádámtól is, hogy a vízben megnyugodjon!

Enikő! Engem is érdekel ez a toxémia dolog. Múlt héten átültettem a virágokat, kertészkedtem, és tegnap vettem észre, hogy vizesedek, vagy legalábbis a gyűrű, és a zokni jobban látszik, mint eddig... Most megijedtem a toxémia miatt!

Vizesedés még. A kismamitorna dvd-em, aszondja a nőci, hogy vizesedés ellen nagyon jók a boka gyakorlatok. Ülsz lábfej (eleje) emel, sarok emel, lábujjakat behajlítod, hátra feszíted, körzések. Persze jó sokszor mindegyiket. Ezt lehet ülve is csinálni, vagy akár fekve, jó lenne néha fekve, feltartott lábbal. :!:

Manó! Úgy döntettem, hogy ma fog valaki felhívni, hogy kell neki a lakásom. Úgyhogy mára jöhetnek az extrdrukkok!!!!!! Még nem telefonált, maradt még 7 órája...
Én pénteken leszerződtem. Azóta kicsit kevesebbet alszom :shock:

Mozgolódás. Na, nekem baromira nem mozog sokat a gyerek. Bár, sosem volt ficánkolós. Ahogy kezdtük az elején, úgy van máig is. Napi 4-5 műsor, egyenként 5-15 percesek, a köztes időkben viszont semmi.
Szombaton megint voltunk koncerten (varacskos rock…). Ádám végigaludta. De meg ne tudjátok hányan szörnyülködtek, hogy terhesen ilyen helyekre járok. Hogy a zaj, meg a cigifüst... Az egyik haverunknak már be is szóltam: Megbeszéltem a gyerek anyjával és apjával is, és mindketten azt mondták, hogy elvihetem magammal a koncertre…. 8) Na, ez elhallgattatta! Nem vagyok hajlandó a teljes életemet feladni. Az sztem Ádámnak se tenne jót. Persze, nem egy wellness hétvége egy ilyen koncert, de azért nem halálos veszélynek teszem ki magunkat... És különben is, ha meg otthon ülök, becsavarodok, az meg kinek kell! :x

Szücsi! Új verda! Végre! De vegyél övterelő-kismami övet!!!
Vendég

Szép jó napot minden kismaminak!(Szebbet, mint a mostani időjárás...)
Először is bocsika, hogy eltűntem, de a gép is meghóóót, meg apa itthon volt és nem jutottam a géphez.
Mindenkinek gratulálok mindenhez, aki beteg annak jobbulást kívánok!!!
Köszönöm a gratukat a kislányhoz, arik vagytok.
Üdvözlet az újaknak közöttünk.
No, most személy szerint írok mindjárt neketk, de először is mindenkinek küldök szépet:
Kép

Kép
Kép
christine

Az autó a keresett Opel astra G, 2003-as évjáratú. Erre még futotta a pénzünk (2.000.000), én így sem akartam ennyit rákölteni, de a típus és az évjárat szerint sajna ez az ára. De az a jó benne (többek között), hogy még csak 18.000 km van benne.

A falak: konyha: mogyoró, nappali lent és a lépcső melletti fal fölfelé: pirosas-sárgás- narancsos keverék (rusztikus hatást keltő, mert nagy a tér (50 m2) és vhogy barátságossá kell tenni), nappali fent vagy galéri narancsos- barack, hálószoba: halvány zöld, gyerekszoba: egyenlőre halvány kék ( ha leány születik, akkor a díszítéssel variálunk)

Kép
szücsi

Bori, szerintem is jól teszed, hogy nem mondasz le azokról a dolgoról, amik fontosak Neked. Szerintem egy cigifüstös, hangos estétől, de még kettőtől, háromtól sem lesz rosszabb a babának. Sőt, ha a mama meg jól érzi magát, akkor meg jobb is lesz!

Mennek a drukkok a lakáseladáshoz!

Vizesedés: Amikor főnököm felesége várta a második gyerekét, ő is vizesedett rendesen. Mire az elsőszülött: Játsszunk olyat, hogy én vagyok Asterix, Apa, te vagy Obelix, Anya meg a Shrek. Főnököm felesége kicsit magába omlott. :lol:

MIre jó az övterelő kismama-öv? Nem elég, ha az alsó pántot a hasam alatt, a fölsőt felette vezetem el?

Emi, miylen padlószőnyeget? Én rendes szőnyeget szeretnék, mert nálunk faparketta van, olyat, amin egy város van utakkal, hogy majd tudjon rajta matchboxozni.

Kép
nenoke

a terelő öv lehúzza a lábad között a biztövet, hogyha feszülne akkor ne szorítsa meg a pocit...jobban nem tudom elmondani

a szőnyeg nálunk kizárva sajna, mert épp elfedni szeretném azt a nagyon régi, ronda, rossz állapotban lévő szalagparkettát!
én egyszínű szőnyeget szeretnék, mert a függöny-baldachin mintás lesz, és akkor lehet ütnék egymást és túl sok lenne...

mondjuk agyaltam rajta, hogy mi lesz, amikor sugárban épp lecuccol a kis drága és a szőnyegre is jut???? na de majd azon akkor aGGÓDOM!

nézegettem én is az autós+stb szőnyegeget, diego honlapján is van olyan utas-autós típus!

lynia-

köldökzsinór komplikáció cikk egy konkurens lapról:
http://www.babazo.hu/szakertok/20070312 ... sinor.html

Övterelő:
Lehúzza a két combod közé, és ha megfeszül az öv, akkor sem tud a hasadra felfelcsúszni, hanem lentmarad a combtövedben. Itten van:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... rdmenu=155

Nenoke! Kössz a támogatást!
Vendég

Brigike, jobbulást neked!
Emese:üdv köztünk.
Annee, te is gyógyulj meg mihamarabb!!!
Nenoke nagyon szupi a pelerin, jól áll a színe , szerintem.
Molkata: gratulálok én is a 100 naphoz.
Szarvasbori: eos=eosinophil granulocyta(a fehérvérsejtek 1-4% át teszik ki, allergiás állapotokban és parazitafertőzésekben védik a szervezetet.
Ha felszaporodik az allergiára, vagy fertőzésre utal.)
Kispiskóta édes a pocid, nem is nagy, hanem gyönyörű :lol:
Ná:mi a Weszprémy utca 22 alatt voltunk 4 D uh-n, 11000Ft volt dvd+fotó+gyerkőc átvizsgálása.
Szivvi:örülök, hogy hazatértél és jó élményekkel!!!
Szücsi nagyon jó , hogy nektek már megvan az autó.
Nemsokára kb.2 hét és a miénk is itt lesz. Piros, új suzuki swift 2.
Kép

Kép
Kép
christine

Rózsa!
Nagy gratula a kislányhoz!! :lol:

Vizesedés: rajtam van egy pici de csak az kezemen és inkább a balon.. a koki megtapogatta a lábamat és azt mondta, hogy ott nincsen..
A vizesedésre jó a csalán tea- a(zt szabad is inni) és a főtt krumpli valamint a túró

Szücsi!
Gratula a kocsidhoz..nekünk is G Astránk van, kombi..
torolve_20131003125716

koki= doki Kép
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Szerencsére itt még száz ágra süt a nap. és meleg van, de délutánra már mondják a rossz időt!

Nenoke! Én használom az övterelőt, mert nagyon sokat vezetek, szerintem nagyon hasznos, mert ha belédjönnek, az alsó pánt feljebb csúszik, és az rossz helyen nyomna meg, így meg rögzítve van, és nem tud csúszkálni.

Ma voltam cukorterhelésen, ki lehetett bírni, sok citrommal, délután lesz meg az eredmény. Kiscsaj nagyon eleven, sokat mozgolódik, a köldökzsinór miatt ne aggódjatok. Nekem azt mondták, hogy lehet hogy a nyaka körül van, de csak szülésnél lényeg, amikor elmegy a magzatvíz. Dokim azt mondta gondoljak arra hogy vízbe van így nem tud ráfeszülni a nyakára csak lebeg körülötte. Ez megnyugtatott.
Emi

Kép Kép
emi_25

A betegeskedőknek jobbulást!

Rózsa aranyos a babád és tök szép képeket küldesz.

A köldökzsinóros téma nekem is sokszor eszembe jut de én is vmi hasonlót halottam mint ami a cikkben volt.
Ami még eszembe szokott mostanában jutni a vakság,süketség.Én nem veszem észre,hogy a babazenére reagálna,remélem nincs baj a hallásával.

Szerintetek ha szoros,kényelmetlen a nadrág,harisnya az árt a babának?Mert most hétévgén többször volt kiöltözős buli és a nadrág is szorított meg a harisnya is.Persze azóta úgy érzem mintha baba kevesebbet mozogna.Az este is amikor elemében szokott lenni csak simogatásra volt hajlandó 1-2 rugni.Ma gyors be is szereztem kismamanadrágot.

Végre előkerült a 2 hete elkeveredett tenyésztésem eredménye,most hívott a doki.Csak pont azt nem értettem,hogy mi lett,azt mondta augmentint ír fel este menjek be érte.De addig is nem tudja vki ezt mire írják fel?
pillangó7

Pillangó: Az Augmentin elég erős gyógyszer úgy tudom. Googlén minnyá rákeresek...

Kép
zsuzsi**

ANTIBIOTIKUM BAKTERIÁLIS EREDETŰ FERTŐZÉSEKRE ADJÁK.
BABÁNAK NEM ÁRT, MERT PENICILLINKÉSZÍTMÉNY.

Kép
Kép
christine

Ne haragudjatok rám, Lányok, de totál lefoglal ez a kórházváltásos mizéria. Ma megyek adategyeztetésre új dokker asszisztenséhez (aki tök cuki és Zsuzsikának híják :) )
Igyekszem azért itt lenni...

Kép
zsuzsi**

Emi én is a héten megyek cukorra.A citromot belenyomtad,vagy utána rágcsáltad?

Köszi Zsuzsi.
pillangó7

Pillangó:
Mi az Augmentin és hogyan hat?
Az Augmentin a penicillinek közé tartozó antibiotikum. A készítményben lévő amoxicillin a legtöbb baktériumot gyorsan elöli, aminek során az amoxicillint a baktériumok káros hatásaitól a klavulánsav védi. Ezért a két hatóanyag kombinációja sok amoxicillinre nem érzékeny baktériumtörzsre hatásos.

Az Augmentin számos bakteriális fertőzés kezelésére alkalmas, mint mellkasi fertőzések (hörghurut, tüdőgyulladás), felső légúti fertőzések (pl. mandula, arcüreg, fülgyulladások), húgyutak és ivarszervek fertőzései, mint amilyen a húgyhólyaggyulladás, hasi fertőzések, bőr- és lágyrész-fertőzések, pl. kötőszövet-gyulladás, állati harapások és kiterjedt kötőszövet-gyulladással járó súlyos fogtályogok.

Mikor nem alkalmazható az Augmentin filmtabletta?
A készítmény nem adható Augmentin-re, egyéb penicillinekre és az ún. cefalosporin antibiotikumokra túlérzékeny betegeknek.

Ezért a kezelés megkezdése előtt feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tudomása van Augmentin, ill. egyéb antibiotikum allergiájáról vagy annak gyanújáról és a fennálló allergiás betegségekről (asztma, szénanátha, csalánkiütés stb.).

Beszélje meg orvosával, ha korábbi Augmentin kezelés mellett sárgaság vagy májkárosodás jelentkezett, mert ilyenkor Augmentin nem adható.

Mire kell figyelni a terhesség és a szoptatás ideje alatt?
Terhesség és szoptatás ideje alatt való alkalmazásról és adagolásról a kezelőorvos dönt.
A kezelés megkezdése előtt az orvost a terhességről vagy szoptatásról tájékoztatni kell.

Kép
zsuzsi**

én meg jövő 7en cukrosnénizek!

nálam múltkor belecsavarta a lötyibe, szerintem ezt válaszd, mert úgy limonádés hatása van, épp ez a lényeg, hogy ne a sima cukrosvizet idd!

lynia-

Rózsaa!!
Most a név is új? Vagy ennyire képlékeny??

KépKép

KépKép
szivvi

http://www.hazipatika.com/drugs/prod?pid=103

Bocsi csajok, hogy nem a linket tettem fel az Augmentinről :oops: :oops:

Kép
zsuzsi**

ZSUZSI SOK SIKERT A KÓRHÁZVÁLTÁSHOZ, MEG AZ EGYEZTETÉSHEZ.
REMÉLEM AZÉRT AKINEK MÁSHOVA KELL ÁTMENNIE, MINDEN RENDBEN LESZ.
ROSSZ LEHET FÉLIDŐ TÁJÉKÁN ÁTKERÜLNI MÁSIK INTÉZMÉNY MÁSIK DOKIJÁHOZ...

Kép
Kép
christine

Pillangó
Enyém béb sem reagált a babazenére! Tegnap Barry White, George Michael és egy kis chillout volt soron, de ez sem jött be neki..Meg kellene próbálnom valami keményebbet!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Biztos egy metállédi :D

Kicsit félek ettől a kórházváltástól, de sok jót hallottam a dokiról és a fiáról is, úgyhogy remélem, minden rendben lesz...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Biztos minden ok lesz! Sztem az a legfontosabb, hogy megbízz a dokiban!

KépKép

KépKép
szivvi

pillangó, szerintem ennyitől még nem lehet baja, de azért ne kockáztass!
MAX ATTÓL HA VALAKI ELKÖTI A HASÁT, MINT EGY ISMERŐSÖM, SZÓVAL "ENYHÉN" MOZGÁSSÉRÜLT LETT A GYEREK (AKI MÁR 19 KB) A HÜLYESÉGE MIATT!

lynia-

Én még nem adtam fel, egyelőre bízom a Margitban. Már én is segítek gyűjteni az aláírásokat a kórháznak, eddig 45 sikerült. Ma viszem a szülésfelkészítőre. Meghosszabbították az aláírásgyűjtési akció beadási határidejét, úgyhogy újabb remény, hogy több tud összegyűlni. Nagyon bízom benne, hogy még egyszer átgondolja a minisztérium a döntését!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Hát, én is bízom benne, de sajnos nálunk már anyagi vonzata is lett a dolognak. Kicsit rosszul állnak a dolgaink, így nem tudjuk bevállalni a dokinak a 80-at, a kórháznak meg a nem tom mennyit. Én a Szt. Imrébe tartozom, ott nem kell a kórháznak fizetni. Nagyon sajnáltam a Szépdoktorbácsit és a kórházat is, de nem tehettem mást.

Kép
zsuzsi**

Dorka: Átírod a kórházat a táblázatban a Szt. Imrére?

Kép
zsuzsi**

Csajok, Babáról nem tudunk semmit? Nagyon rég jött már...

Kép
zsuzsi**

kutyuskámat délelőtt megműtötték,dokinéni már haza sem engedte este megyünk érte.
gennyes méhgyulladása van.

Bori én is kapok rendesen mert Ricsi szokott bulikat csinálni és én is elszoktam menni.igaz már nem maradok végig mert álmos leszek.
30.-án pedig Neo koncertre megyünk.4.-én meg Kowalsky lesz akusztikus változatban és ide is szeretnék menni.
zeneileg én Lurkóm a rammstein-nel nincs kibékülve...

lefoglalóztam a kiságyat.valószinű hogy szerdán megyünk érte.

nekem a lábam fárad el estére,vettem a rossmannban lábkrémet kismamiknak.annyira jól felfrissiti nagyon szeretem

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: Mi a neve annak a lábkrémnek? Nekem is kész a lábam állandóan... :?

Kép
zsuzsi**

Persze, este frissítek.

kétfiús anyuka
babdorka

a neve babydream :lábápoló zselé (jó nagy pocis kismami van rajt tengerp)
amit irnak róla:frissit és élénkit,jótékony hatással van a fáradt és megdagadt lábakra.
Vadgesztenye,árnika és hamamelisz kivonattal,mentaolajat tartalmaz-illatanyagmentes-ásványi olajoktól mentes.

Bridzsi

Kép
esztora

Sajnálom a kutyidat, de reméljük minden oké lesz vele....

Kép
zsuzsi**

Egyszerüüen nem bírok sem ülni sem állni. Szöörnyen zsibbadnak a lábaim. Nektek nincs ilyen?
molkata

szegény kutyuli! tényleg minden csőstől jön, cica, most meg kutyuli is!

kata, én néha estére vagyok így! fekvés sem megy?

lehet lüke kérdés: amikor eszünk, utána a babához mennyi idő múlva ér oda a kajó??? mert evés után fél órával kb. mindig mocorog!

ti jól alszotok??? nem tudom mi lesz velem, de én egyre rosszabbul! már 1 megfordulásban is kifáradok és mivel elzsibbad az egyik felem, kb. fél-1 óránként váltanom kell!
na meg az álmok! (2 napja azt álmodtam, hogy levágtam a lábfejem, aztán még utána egy kicsit feljebb is, szóval 1ik lábam a térdemig volt csak!)

lynia-

Kata! Nekem is sokszor van, max fél órát tudok ülni.
Néha pattanj fel, sétálj egy picit, ha tudsz, feküdj le. És ülés közben mozgasd a lábfejedet, az javítja a keringést.
Vendég

Emi, az alvással én sem állok valami jól...:(
Nekem is zsibbad az egyik felem, és alig tudok a másikra fordulni, aztán meg az zsibbad. És én is ilyeneket álmodom

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?