A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Lynia!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

A cukrok hamar felszívódnak, ha olyan összetételűt eszel, hogy a szervezet ezt meg tudja oldani (és nem kell a többivel foglalkoznia). És a babák is szeretik az édeset, az nekik is vércukor szint emelkedéssel jár, az meg gondolom náluk is boldogsághormont termel. Tesóm cselezett mindig a gyerekével, ha már régen nem mozgott, evett egy kis csokit, és 10 perc múlva érkezett a "Köszi, Mami!" ficánkolás!
Vendég

Lynia, Bori! Köszi! Ha felpolcolom a lábam, egy kicsit jobb.
Az alvással én is úgy vagyok, de rossz álmaim nincsennek, mindegyikben ott van Picurka is. :D
molkata

Indulok a dokihoz!
Drukkoljatok...

Kép
zsuzsi**

megy a drukk zsuzsi!

bori, de nálam pl. nem édességnél jön elő! hanem mondjuk reggeli után, vagy délután amikor ettem!
a csokikat próbálom hanyagolni

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Az alvással egyelőre nincs gondom..max. annyi, hogy én nagy hason fekvő voltam...de hamar megszoktam az oldal fekvést..
Ha sokáig alszom egy oldalon akkor fájnak a csontjaim azon amelyiken alszom.
Na meg mindig van éjszakai pisijárat
torolve_20131003125716

Lányok! Ne parázzatok a köldökzsinór miatt. Nekem mindhárom kölök nyakán ott volt és nem okozott gondot! Megfojtani nem tudja magát mivel nem lélegzik. Akkor lehet csak gond, ha szülés közben odaszorúl valahova és nem jut át az oxigén, de arra meg ott van ugye a CTG, az jelzi ha gond van és doki közbe tud avatkozni! De erre nem lesz szükség, senkinél nem lesz ilyen gond!!!

Esztora: szegény kutyi :cry:

Zsuzsi: drukk!!!

Alvással én is hadilábon állok :cry: Olyan nehezen tudok elaludni, mindenhol nyom, olyan érzésem van mintha a gyomrom a torkomban lenne :roll: Mi lesz itt a végére, ha már most ilyen nehéz :roll: :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

hasonló gondjaim vannak nekem is.soha nem aludtam az oldalamon.
mindenem fáj reggelre és mostanában én 2-3szor megyek pisilni éjjel...

Zsuzsi drukkolunk!

mi most szőlőt eszünk Lurkóval, ezért jó kismaminak lenni minden "hülyeséget"megvesznek nekem :lol:
(hetek óta dinnyére vágyom :shock: )

Bridzsi

Kép
esztora

Zsuzsi! Nagy-nagy drukk!!!

Esztora! Gyógyuljon meg hamar a kutyi.

Az alvással nálam ua a probléma. Ha sokáig vagyok egy oldalon fájnak a csontjaim és megesik, hogy picurka reklamál, ha megfordulok. Van, hogy csak öö is elhelyezkedik és alszunk tovább, de van, hogy nem hagy aludni, eröösen rúgkapál, amíg vissza nem fordulok.... :D
molkata

Esztora!
Most olvasom, hogy beteg a kutyátok..miharabbi gyógyulást neki..
Tutya=kiskoromban így mondtam
:P
torolve_20131003125716

Nem bírom tartósan levinni a Máté lázát :cry: 10ml panadol utánn csak 37.5-ig megy le és 4-4 1/2 óra eltelte utánn újból 38.5 :cry: Szegénykémet nagyon megviseli meg mostmár hasmenése is van :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi! Láz mellett van más tünet is? Mármint az előbb említett hasmenésen kívül.
Homeós cuccokhoz mit szólsz?
Igaz, nálunk lázat nem szok csillapítani a homeó, de pl. hasmenésre adnék bigyót.
Adrikánál nagyon bejön az, hogy almaecetes rongyival mosogatom a lábfejét és csuklóját ha magas a láza. Igaz, ilyet csak ritkán enged a hölgy, ahhoz teljesen kész kell legyen, hogy anyáját hagyja ilyenre vetemedni.
Gyógypusszok landolnak a kiskrapeknek, épüljön fel hamar, nem jó egyikőtöknek sem a betegség.

Kép
kissmanó

Szegény kis Máté-Páki!
Gyógyuljon meg az a kisangyalka minél előbb!!
torolve_20131003125716

Elfelejtettem gratulálni az új járgányhoz, pelerinhez, lakás mázoláshoz, kertészkedéshez. Ügyesek vagytok.
Pelerinről érkezett fotó, más díjjazott munka eredményét is szívesen megtekintenénk.

Rózsa - akkor ismét a Gréta a nyerő nálatok (is) ?

Bori - össze kell jönnie az eladásnak, erre szurkolunk.

Fürdetővödör.... én 1xis hallottam ilyenről, de szeméy szerint marhára idegenkedem az ilyentől. Nekem pl. sokkal szimpatikusabb egy ilyen (na jó, olcsóbbat is lehet kapni) na, linkkel nem veszi be a drága, akkor a http://www.quelle.hu honlapon ha beadjátok a cikkszámnak, hogy DG640417, akkor megleshető miről regélek.

Kép
kissmanó

Sziasztok Csajok!
Én most fedeztem fel a babanetet, és most írok ide először. :)
Az alvással van nekem is egy kis gondom, mert én előtte nagyon hason alvos voltam, az oldalt alvással van némi gondom.
Éjszaka sajnos nekem is kell futnom a Wc-re.
Vendég

Szücsi! Gratula az autóhoz. Várjuk a képet.

Brigi! Sajnálom szegény Mátét. A Manó féle akció, annak idején nálunk is bejött.
molkata

Bibis üdv köztünk!

Kismanó nem is tudtam hogy a quelle megint rá állt ezekre a dolgokra is.jó hogy Anyu barátnője ott dolgozik.megkérdezem majd milyenek ezek a termékek.

Brigi jobbulást ennek a kis Lurkónak.

Köszi Lányok Velvet kutyus nevében.nem akarom elkiabálni de nem telefonáltak ezek szerint nincs gond mehetünk érte.
szegénykém egy ketrecben ébredezik idegen helyen,nem szoktuk ott hagyni őket de most kap még infúziót.

Bridzsi

Kép
esztora

Lányok segítsetek!
Voltam Dr. Barna asszisztensénél, aki nagyon kedves volt. Viszont 8000 Ft egy terhesgondozás :shock: !!!
Szerettem volna a kórházba járni hozzá terhesgondozásra, de azt az infót kaptam, hogy ott nem tart rendelést. Most mit csináljak? Nem tudok ennyi pénzt kinyögni, elég rosszul állnak a dolgaink otthon jelenleg... Tudtok tanácsot adni? El vagyok keseredve. Most már csak olyan dokinál lehet szülni, akinek százezreket fizetek a 9 hónap alatt? :cry:

Kép
zsuzsi**

Szia Bibis23! Üdv köztünk!
ìrj kicsit többet magadról. Hanyadik hétben jártok...stb..stb...
molkata

Zsuzsi! Nekem is ennyit kért a doki és mi sem állunk olyan jól....én elég ritkán járok. Ha nincs gond, nem kell olyan süürün menni, ha meg aggódsz, süürgööséggel bármelyik kórházban megnézik a babót. Egyszer én is bementem a veszprémi kórházba, mert túl paráztam a dolgot. Kedves volt az ügyeletes és megnyugtatott és még Picurkát is láthattam....
molkata

Köszi Kata! Remélem nem lesz gond, de ki vagyok azért akadva! Fizetem a TB-t nem is kevés ideje, és mi a fenét kapok érte? Semmit!!!

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi ez komoly összeg!segíteni sajnos nem tudok de hátha a többieknek van ötlete.
én 4500 ft fizetek (rákszűrésnél sem kért többet) és soha nem kér pénzt a videóért.4 hetente megyek hozzá.

Bridzsi

Kép
esztora

Itt az uh is külön összeg... Terhességi 6000 asszem, 4D 10 000. Komolyan mondom, felrobbanok. Most olvastam, hogy a kórházban senki nem tart terhesgondozást... :shock:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok Csajok!
Most vagyok 24. hét,1. nap.Nekünk ő lesz az első babánk.A nemét még nem tudjuk, azt meglepetésnek akarjuk, majd kiderül, ha kibújt.A nevek már megvannak.Kicsit fura érzés, de jó terhesnek lenni.Néha már nyom itt meg ott a baba, most éppen a bordáim alját piszkálja.
Ma voltam cukorterhelésen, jó lett a az eredmény csak egy kis vérszegénységben szenvedek.A kismanónak nem igazán tetszett a cukros itóka, már nagyon rugdosott, a második órában, hogy valami kaja szerüséget is juttasak neki.
Hát ennyit egyenlőre ennyit rólunk, ha vmit még szeretnétek tudni kérdezzetek.
Vendég

Ezek nagyon durva összegek.
Èn a kórházban voltam utoljára 18. hetin és most magánra megyek a 27. héten. Utána már csak a 34-36 körüli h´ten megyek, de akkor már a kórházban van a kötelezöö NST. Persze, azért még egy uh-ra is megyek.... Vagyis, még 2-3 magán-rendelésre fogok menni. Ìgy is sok...
molkata

ha ezt mind összeadod még ha nem is kell gyakran menni akkor sem kevés!
4d nálunk is 9000ft.de ezt máshol csinálják

van valahol vmi táblázat ahol meg lehet nézni hogy pl a 7.hónap melyik héttel kezdődik?

Bridzsi

Kép
esztora

Bibis kaptál v.mit a vérszegénységre?

Bridzsi

Kép
esztora

Szia Esztora!
Még nem kaptam semmit a vérszegénységre, csak a védőnővel beszéltem telefonon egyenlőre, de majd szerdán megyek a nődokihoz, vagy jövőhéten hétfőn a védőnőhöz, akkor majd irnak fel vmit rá.A védőnő mondta a telefonban, hogy írnak rá majd vasat.
Vendég

köszi!
én is szerdán megyek dokihoz de nekem a vasam 14,1 ez nem indoklná a plusz vas adását szerintem de majd dokibácsi eldönti.

Bridzsi

Kép
esztora

Bibis23!
Az oké, hogy ti meglepit akartok a baba nemét illetően, de dokinak is mondtátok? Minden uh alkalmával nem árt a vizsgálat legelején emlékeztetni őket, nehogy úgy járjatok, mint én elsőszülöttemmel: nekem már nem volt meglepi, igaz, apácskának nem árultam el. Ki is volt utólag bukva, hogy őt mért nem avattam be. Pedig én azt akartam, hogy legalább neki megmaradjon az, amit tőlem elraboltak.
Másodszorra csalafinta voltam, jó előre mindig hatalmas nagy pufával közöltem, hogy a nemét ha látja, tartsa meg az infót magának.
Harmadszorra pedig nem akartunk meglepit, uhhó most tudjuk előre mindketten.

Kép
kissmanó

Kissmanó!
Mondtam az orvosnak, hogy ne mondja meg a nemét a babának.
De mostanában, ha megyek az orvoshoz mindig a hátát mutogatja neki.
Vendég

Manó, még úgysem lehetsz biztos a titokban, mert tőlem ugyan megkérdezte a doki, hogy akarom-e, és akartam is tudni, de ha nem akartam volna tudni is, akkor is egyértelműen látszódotott. :lol:

Esztora, na, ez engem is érdekelne, mármint a hetek átszámítása hónapokra, mert sosem tudtam.

Kép
nenoke

Na jó, a minőségi uh-n persze van esély arra, hogy a gyerek zannya is látja, hogy mije lészen nékije. De a síma mezei uh-kon nekem sosem sikeredett semmit látnom.
Amúgy a mostani 4D-n sem láttam, de mivel nekem 2 doki, 2 különféle gépen mondta (s egyik sem tudott a másik szexazonosításáról), hogy csajszim van, há elhiszem. Oszt majd látni akkor fogom, ha kibútt a drága.

Kép
kissmanó

Volt már vkinek STAPHYLOCOCCUS nevű baktériuma a hüvelytenyésztésében? Csak annyit tudtam a dokiból kiszedni,hogy ez egy bőrön levő baktérium ami nem jó ha a hüvelyben van.Állítólag nem árt a babának,szedek rá augmentint.De hogy ez hogy került belém?Interneten próbáltam utána olvasni tán rossz kórházi higiénés körülmények vagy ekcémás bőrön lehet.A 4D doki keze volt gyanusan ekcémás.Ha tudtok erről vmit légyszi írjátok meg.
pillangó7

sziasztok!

brigi, szegény picifiad, a hűsítő fürdőt ne próbáltad? én mindig azt kaptam, gyógyszert nem igazán szedtem, és az bejött! a vége nem túl izgi, de használt!

szia bibis!!! de jó, nem vagyunk ám messze egymástól :wink: főnököm is felsőörsi!

zsuzsi ez tényleg sok!
kata, tőled mikor kért ennyit??? tőlem 6000-et kért, amikor veled is taliztam, és abban 2 kép is volt
ja, el is felejtettem mondani, minden emelkedett egy ezressel nála! szóval mostmár az alap a 6000! :?
nekem is sok ez, de úgy döntöttem, inkább, mert ő legalább figyel is és megbazhatóbb mint a nőci
a szülésért pl. nem is fizetek, ha akarnék választott dokit sem tudnék!!!!

lynia-

úúúú, szóval elírás! megbízhatóbb!!!! kicsit furán jött ki

lynia-

Szia Bibis, üdv itt!

Esztora
Jobbulást az ebzetnek! Nem hangzik jól..Neked nem a hemoglobin lett alacsony, mint nekem? Mert én arra kaptam ferro folgamma nevű bogyót, ami valami vérképző, vagy valami ilyesmi...Ha jól nézem a kisokost, a hetedik hónap a 25. héttel kezdődik!
Csajok én tegnap rendeltem meg a babás-mamás quelle katalógust, kíváncsian várom..

Brigi
Jobbulást a krapeknak!

KépKép

KépKép
szivvi

25. héten már a hetedik hónap??? én azt hittem most 5 hónapos vagyok és épp a hatot kezdem, de akkor most mennyi is vagyok???

lynia-

Jóeste!

Mingyá' menek visszaolvasni, de addig is Briginek:

Nekem a váltott gyógyszerelés, végszükségben a priznic vált be. Váltott gyógyszerelés: Nurofen, kúp (korosztálynak megfelelő, ha már nagyobbak voltak, Algopirin), végül a Panadol. Ezeket kétóránként adhatod, míg az azonos gyogyót csak 4 óránként. A Panadol kicsit megdobja a lázat (Virinél pl. lázgörcsöt okozott :shock: ), ezért hagyom mindig a végére.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Hali!

Nem tom, miért, de nekem minden nap van hányingerem, többször is étkezés után :cry: Pedig enni tudok és szeretek is :lol:

Ma kezdték a mesterek a meszelést, egy szoba megint készen lesz, lehet majd bele pakolni :P

Vmi allergiám lehet, h van nekem is. Eddig nyaranta jött elő, de most minden reggel el van dugulva az orrom és napközben is. Vhol olvastam, h van ún. terhességi orrdugulás. Ti hallottatok már erről?

Az új tagoknak üdv, a betegek gyógyuljanak!

Az én Picurkám alig-alig mozog, még egyértelműen sem tudom mondani, h most ő mozog-e. Azt mondta az egyik kolleganőm, h még van a babának helye, ezért nem kopogtatja a pocakom.

Egy másik kolleganőm pedig kérdezte, h mivel fogom pelenkázni a fiamat. Ugyanis azt hallotta, h a modern, eldobható pelusokban túl melege van azoknak a bizonyos szerveknek :wink: Biztos, h nem akarok textilpelenkát kifőzni a XXI. században :?

most jut eszembe, az első kedves gesztus!!!!!!!!!!!!!!

állok a busz előtt a többi emberrel és szállnak fel a diákok, gyerekek és előre akartam engedni egy nőt (40 körüli) és meg sem moccant, és engem tessékelt előre!!!!
mit szóltok? olyan jól esett!!!! párom is észrevette! :D

lynia-

Emi
21-24 hétig=6. hó
25-28=7.
29-32=8.
33-36=9.
37-40=10.

KépKép

KépKép
szivvi

köszi szivvi értem!

szóval a 10 hónapot alapul véve tényleg!!!!

csak én most 9-el számoltam, pedig az tényleg nem is igazi! nem értem miért a 9 van a köztudatban!?

lynia-

Én azt nem értem mér a mensi első napját veszik alapul..Mert nekem pont két hét telt el a beültetésig.

KépKép

KépKép
szivvi

Szia Lynia!
Megkérdezhetem, hogy hívják a főnöködet?
Vendég

Lynia, nekem is ez a gondom, ha valaki megkérdezi, hogy hányadik hónapban járok... Azt szoktam mondani, hogy ez relatív, és megmondom, hogy mennyi van még a szülésig (és ugyebár nem tologatom a szülés napját aszerint, hogy éppen mennyivel nagyobb az átlagnál pici fiam a combcsontja alapján). Van, aki visszakérdez, miért relatív, nekik elmondom, hogy a terhesség 9,5 hónap, de 10-t számolnak az orvosok, mert ugye legtöbbször nem tudni a fogantatást stb. stb. De az embereket nem is igazán érdekli, hogy melyik hónapban vagyunk (tapasztalatom szerint), csak nem tudnak mást kérdezni, ha udvariasak akarnak lenni.
Ha valakiről tudom, hogy látott már terhes nőt előttem is, akkor általában a heteket mondom.

Más. Szombaton egy haverom szó szerint odabújt a hasamhoz. :oops: A Gödör Klub közepén... Meg akarta hallgatni a gyereket... (a Gödörben!!!!!) Annyira kiakadtam. Már nem is vagyunk olyan jóban (régen sokat lelkiztünk), és fiú, és különben is... Csak a Párom bújjon hozzá, többiek max tapizhatnak, azt valahogy megszoktam.
Csak annyit bírtam kinyögni a döbbenettől, hogy ez még egyelőre én vagyok... Múltkor meg intim szüléssel kapcsolatos kérdéseket tett fel (egy fiú!!!!), hogy ugye nem császárral, és ugye nem fogok fájdalomcsillapítót kérni, meg ilyenek. Nonszensz. Biztos vele fogom ezt megvitatni.
Jó, ezt igazából vele kéne megbeszélnem, de ennél egyszerűbb dolgokat sem bírok vele már megbeszélni. Ilyenkor fényévekre vagyok a diplomámtól. :oops:
Uff, jól esett leírni.
Vendég

Azé a mensi napját, hogy egységes legyen. És hiába beültetés, hiába ismert fogantatás napja, nekik egy kaptafára kell gondolkozni, mert úgy van bemagolva, mit kell csinálni a Kölökkel.

Más kérdés, hogy mennyire reális egységes alapnak venni a menstruációs ciklust, ami az egyes nők között hét napos eltérést is jelenthet! (28-35 nap között egészséges a ciklus hossza)
Vendég

Hülyeség,hogy 25.héttől a 7.hónapban vagy.
pillangó7

Ezt a has simizést én sem értem...Mindig próbálom behúzni a hasam, de nem megy :? A legjobb barátnőm húzta a pocakjához a kezem, hogy érezzem a bébet, de annyira rosszul érintett, hogy pár másodperc múlva elhúztam..

KépKép

KépKép
szivvi

Akkor szerinted Pillangó?

KépKép

KépKép
szivvi

Pocaksimi: na van ennek vagy 6-7 hete. Egyik alkalommal nálunk volt a haveri összeröffenés. Persze a fiúk beborozgattak, aztán olyan éjfél után 1 órai magasságban távozni készültek. De az ajtóban milyen jókat lehet dumálni, apjuknak is mintha semmi lefekhetnéke nem volt. Én meg alig bírtam a pilacsaim nyitva tartani. Erre az egyik srác (épp akiről írtam, hogy inszemen vannak Bp-en) nekiállt, s a pocakom készült simizni. Szerencsére észrevettem, rászóltam, de nem használt. Na erre a fiókomból az összes fakanalat két kezembe vettem, s úgy védekeztem. Végül nagyvonalakban megúsztam, de másnap szóltam apának (persze a borpárlat a memóriája útját állta), aki nem emlékezett semmire, s közöltem vele, hogy hozzánk ezentúl csak akkor jöhetnek vendégek, ha a pocakom békében hagyják, avagy apácska a védelmemre kel (ergó nem iszik annyit, hogy az ilyen ne tűnjön fel). Amúgy nem szok iszogatni, hetek telnek el, hogy semmiféle üveg nem kerül elő sem kamrából sem pincéből. Sőt, normális esetekben én vagyok az aki egy kis söröcskét legurítana.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?