Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányom Dóri most lesz 7 hónapos. Azt hallottam sok helyről hogy ilyen korban még nincs hiszti. De lehet hogy mégis. Nem tudom 5 percre sem otthagyni sehol mert üvölt. Még mosdóba sem tudok tőle kimenni néha mert rázendít. És nem tudom elterelni a figyelmét semmivel. Ha elkezdi annyira belelovalja magát, hogy nem tudja abbahagyni. Nagyon nehéz így. És sajnos nem bírom hallgatni ahogy kétségbeesetten sír. Ez normális ebben a korban vagy én rontottam el valamit de nagyon? Ha tudtok esetleg megoldást akkor írjatok!

anyuka
 
 


Hello Ágika!

Nálunk 8 hónapos korban kezdődött az őrület. :? Azóta is tart, de enyhült.
A tünetek nálunk is így kezdődtek, mint nálatok, azóta fokozódott..... :x
Igenis VAN hiszti ilyen korán, én tapasztalatból tudom. :cry:
Sok mindent kipróbáltunk, mondhatok egy-két tippet, ha szeretnéd.
....Ha még idetalálsz..... :roll:

Kép
 
 


Szia!

Itt vagyok, csak már olyan rég tettem fel a kérdést és senki nem irt semmit. Már nyolc hónapos Dóri, de nem nagyon enyhültek a tünetek, legfeljebb annyira, hogy jobban le tudom kötni, mert már elvan egyedül is persze rövid ideig. Ti hogy oldottátok meg a problémát? Hány lurkód van és mennyi idős/ek? Tippeket pedig nagyon szeretnék kapni!

anyuka
 
 

 
 

Szia,

hát döcögős ez a topic! Azért megosztom a tapasztalataimat. Nekem is 8 hónapos a lurkóm és hisztizik.
Ami nálam bejött:
- ha már olyan okos, hogy tudatosan hisztizik, nem csak azért üvölt, mert hiányzik az anyja (?), akkor annyira is okos, hogy megértse, hogy anya most kimegy, mindjárt visszajön/ most alszunk, később szopizunk, nyugi addig simogatlag amíg elalszol/ anyu most nem tud kivenni a babakocsiból, mert tele a keze stb.
- fontos a higgadt, határozott, kedves, megértő hang!
- mindig irányítsd valamilyen játékra a figyelmét, mielőtt otthagyod, persze ne érezze hogy eliszkolsz
- próbáld meg megkülönböztetni, hogy mikor van más baja és mikor hisztizik tudatosan - az elég gáz, ha akkor "neveled" amikor pl piros a popója
- ha csak nyüszög, akkor ne rohanj oda!
Ami nem jött be:
- sírni hagyni!

Ennyi jutott eszembe, puszi
Viki
 


SZia Ágika!

Ez egy 7 hónaposnál tipikus. SZeparációs szorongásnak mondják az okosak és temészetes. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy hagyni hagy üvöltsön. Most jött rá, hogy hoppá, anya kiment a szobából, eltűnt. és még ő azt hiszi, hogy akkor nincs többé... Ez a fejlődése velejárója, de állítólag 1-2-3 hónal és rájönnek, ha nem látnak minket akkor sem szüntünk meg, visszajövünk... :D
Vendég
 


Nálunk a családban a hiszti és a nem kell mindig felvenni témája körül forgott a vita.
Nekem 9 hónapos a kisfiam a hugomnak 18 hónapos a kislánya. Ők nem mindig vették fel már 2 hónaposan sem, együtt nyaraltubk és tapasztaltuk. A kislány szerintem és tulajdonképpen szerintük is akaratos és hisztis. A mi kisfiunkat amikor lehetett, az esetek legynagyobb részében sosem hagytuk sírni, ezért még családi vita is kerekedett, mert nem tartottam nagycsaládi húsvéti ünnepet, mivel sokszor kellett hozzá bemenni, így kiszámíthatatlan volt, hogy tudnék-e normálisan készülni az ünnepre.
Viszont a mi kisfiunk nappal ezerszer nyugodtabb, nem hisztis,eljátszik magába úgy hogy észre se vesz ha belemerül. Nyilván néha nyűgősebb, és nem fél napig játszik egyfolytában,de százszor csendesebb gyerek. Pedig állítólag a hugom szerint mi elkényeztetjük, és azért van az most, hogy éjjel többször felkel, és csak a mi ágyunkon cicizés után tud visszaaludni, ami kicsit nehézzé teszi a pihenésünket, mert ez éjjel többször is előfordul.
Én mégis úgy látom, hogy a hiszti, esetleg pont annak a következménye, hogy az első időben a születés utáni pár hónapban nem adták meg a maximális figyelmet a gyereknek, és hiányérzetete maradt.
?
 
 


Csutika!

Hát ezzel nem nagyon tudok egyetérteni.
Barátaink kislánya másfél éves, hagyják sírni, volt olyan szitu, hogy együtt voltunk valahol, és már nekünk volt kellemetlen, mert az akkor pár hónapos csecsemő hosszú-hosszú ideje bömbölt, ők meg csak beszélgettek nyugodtan, had szokja, mondták. És lehet, tényleg megszokta szegényke, mert egy végtelenül nyugodt, szófogadó kislány lett belőle.
Az én lánykám augusztusban volt 2 éves. MINDIG felvettük kiskorában, soha nem hagytuk magára, meg is kaptuk, hogy elkényeztetjük. Rengeteg testkontaktusban, szeretgélésben van része, meleg, békés családi légkör veszi körül. Mégis mára rettenetesen akaratos, hisztis lett. Ő ilyen, megvan a maga akarata, így kell elfogadni, így kell szeretni. Ez egy ilyen korszak, próbálgatja a szárnyait. Szóval ez szerintem inkább természet, inkább vérmérséklet.
Ja, és 9 hónaposan még az én kislánykám is nagyon nyugodt volt, eljátszott egyedül szépen, kedves, aranyos volt mindenkivel. :D :D :D

Kép

Kép
 
 


Akkor ez azt jelenti, hogy a felvevéssel nem lehet elrontani, mert így is úgy is olyan lesz, ahogy a génjeiben van kódolva. Így az elkényeztetés fogalmának semmi értelme nincs.
Egyébként a kislány már 1 éves korában is kiabálással kezdte a napot, ami szerintem még nem hiszti korszak.Én elfogadom, hogy vérmérsékleti különbségek vannak , de mégis harmonikusabbnak gondolok egy olyan gyereket, aki tud koncentrálni, elvan magában is nemcsak avval köti le magát, hogy hangot ad, és állanóan őt kell figyelni, amikor szerepel.
Amúgy miért sír a csecsemő? Nem azért mert valamire vágyik?
Ilyen alapon enni se kéne adni, mert azt is lehet hogy kibírja, elfárad a sírástól elalszik, és egy darabig mintha nem is lenne éhes.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XELTE Babalabor