A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Eniköö! Nagyon jó a pocakod! :D Ès édes a kis Viola a háttérben!

Manó! Örülök, hogy megvagy! :D

Képzeljétek, tegnap Picur nagyon ficánkolt odabent, annyira, hogy kispapa is látta a hasamat hullámozni...és a piszkálásokra is válaszolt rúgásokkal :P Aztán valamilyét kinyomta, hogy féloldalas lett a hasam és ott simogattuk mindketten....olyan jó volt. Öö meg, persze, hagyta. :P :P :P
molkata

Enikő szép pocak.

tegnap kérdezte az asszisztens hogy kell még jönnöm?mondtam hogy még egy párszor igen.a válasza: pedig akkora hasad van!
én mindig azt hittem kicsi a többiekhez képest.

(nekem nem teszik hogy nem off-unk igy szinte senki nincs itt :roll: )

Bridzsi

Kép
esztora

Beutaló:
- a szülés nem tartozik a beutaló igényes "beavatkozások" közé
- a doki valóban utalhat máshová, ha ott jobb ellátást gondol, vagy korábban oda jártál azzal a mizériáddal (de ez csak a beutaló köteles ellátásokra vonatkozik!)
- a felkészítőn is elhangzott ez a "pont a kapuban indult be a szülés" felkiálltás, hogy kikerüljük a fizetést. De ez csak a kórházválasztásos fizetést oldja meg, a dokit nem. (mert ugyebár mindkettőválasztásáért kell fizetni, igaz, összesen csak egyszer)
Vendég

Sziasztok!

Köszi Kispiskóta a turi infót!
Megkuksizom jövő héten.

Zsuzsi!
Örülök, hogy a kis Kovács Pöttyel minden rendben. Pindurpandúr :lol:

Emi és a többiek!
Szívhang jessz, megható tud lenni nagyon..

Én most jöttem kismami tornáról. Totál fáradt vagyok de délután megyek barátnőzni és babázni.

Vettem egy jó kis könyvet: A baba fejlődés lépésről-lépésre..szép könyv és jónak tűnik.

Holnap elutazunk négyesben a szüleimmel 3 napra Sopronba.

Na dobok két képet..majd a többit hétfőn. ime a farmerem és lenvászon nacim
Kép Kép
torolve_20131003125716

Gurgula! Nagyon jók ezek a rucik! ès szép a pocakod! :wink:
molkata

Enikő, Gurgula: milyen szép nagy pocik :lol:
Az enyém sokkal kisebb :cry: (sokan azzal vigasztalnak, hogy széles a csípőm és jól elfér a kisgyerkőc, ezért nem nő annyira a hasam)

Kép
szücsi

Sziasztooook! :D

Jelentem, jobban vagyok! :D Néha még futkosnom kell a hasmenés miatt, de alakul a dolog! :D

Gurgula: Csini ez a pocak! :D

Vissza olvasgatok...
Vendég

Köszönöm a pocak dícséreteket! Kép

Annee! Örülök, hogy jobban vagy.

Mára búcsúzom és a hétvégére is..majd vmikor jövök..lehet, hogy este még benézek..

Kellemes hétvégét!
Gurgi
torolve_20131003125716

Gurgula az én hasam is ekkora,jók a nacik.Akkor Jó hétvégét!

Túl vagyok a cukorterhelésen,d.u. megyek az eredményért.Nem is volt vészes,sokkal rosszabbra számítottam,mindenki rémiszgetett,hogy milyen elviselhetetlen.Igaz mikor megláttam,hogy a cukor a 3dl pohár feléig van kicsit lehidaltam.Most csak a fejem fáj de biztos vmi front van.

Én továbbra is úgy tudom,hogy ha a doki ráírja,hogyí sürgőséggel kerütem be akkor nem kell a kórháznak fizetni.De a dokimmal még mindíg nem beszéltem erről.
pillangó7

Vajon mi lehet Moniával? Átnéztem az októberi topikba, és már több, mint egy hónapja nem jelentkezett. Remélem, nincs gond.

KépKépKépKépKép
uxi

Képzeljétek el ezt a beutalós dolgot mondjuk egy balesetnél! Ott sem viszi el először a mentő a beteget a háziorvosához beutalóért... szerintem a szülés ugyanolyan eset, mert mikor elindul, nem mész el a háziorvoshoz órákat sorban állni, hogy neked most beindult a szülésed, és adjon beutalót, nem?

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, mütyürke, kösz az infót a MÁV-ról. Hát ez nem semmi! Én valahogy ezt nem tudom elképzelni, hogy szülés közben kirohangál apuka parkolódíjat bedobálni... :roll:

kétfiús anyuka
babdorka

Nálunk a Bajcsyban sem semmi a helyzet! Ott úgy van hogy amig lent nem jelentkezel be, fönt nem fogadnak, mert nem vagy benne a gépben. Amikor most kórházban voltam, a szobatársam mesélte hogy ott állt sorban 20 ember mögött a bokáján csurgó magzatvizzel. Szerencsére befutott a férje, és amig ő fönt vajudott, apuci intézte a papirokat.

Beszarás... És ha nincs aki Veled menjen??? Megszülsz lent mig sorrakerülsz. :roll: :roll: :roll:
Vendég

Annee: örülök,hogy jól vagy! Vigyázz magatokra!

Kép
szücsi

Annee! Örülök, hogy jól vagy! :D
Ez a beutalós dolog elég furi. Az meg, amit te írtál Annee, nagyon durva. Èn biztos kihisztiztem volna....hú, el sem tudom képzelni....

Most beszéltem a védöönöövel. Hétföön talizunk és ad beutalót a cukros lötyre és az anti-D titer vérvételre. Akkor már szívhangot is hallgatunk.

Picurka fáradhatatlan, egyfolytában focizik odabenn. :D
molkata

halihó, visszatértem

és nem vettem "semmit" miért a mamikat akarják lehúzni??? egy sima egyszínű függöny métere 1000-1500, én meg gyerekmintásat 3000 felett találtam csak! hát köszönöm nem!
inkább veszek simát és én kidíszítem magam! akkor legalább tényleg olyan lesz, amilyet elképzelek!

Tipp occsó rucihoz:
furán fog hangzani, de Rossmann! nem nagy a választék, de nagyon arik, olyasmi mint a c&a-ban árban 1 db body 800-900, csak egyet vettem, nini:

Kép ruci
Kép

olyan jó puha az anyaga! és nagyon édik voltak, alig tudtam ellenállni!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

anee, ezen én is gondolkoztam, mert figyeltem az uh-n akinek nem volt nullás nyugtája=gépre viszik, bejelentkezik a felvételen, azt visszaküldték! persze 100an állnak sorba, de szerencsére biztonságis bácsik előre viszik a kismamikat!

épp ezen gondolkoztam, hogy szülére menet is álljak be a sorba, mert visszaküldenek???

times, most látom, te győrújbaráti vagy? oda valósi egy volt csop. társam...

lynia-

tök jó, védőnéni szerint febr6 óta 40dk-t híztam csk!

dobok egy pocakot is:
Kép

lynia-

Enikő, Gurgula: de szép pocik :lol:

Annee: ezt ugye nem mondod komolyan? :roll: :evil: Én lehet, hogy egyedül kell, hogy bemenjek szülni :roll: Ez azért már tényleg abszurd :twisted:

Emi: nagyon édi ez a body :wink:

Gyerek továbbra is láztalan és szuperrossz :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Emi: neked is szép a pocid :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Emi! Jó a pocakod! Jó nagyott nöött! :D

Brigi! Örülök, hogy jól van a gyerkööc!
molkata

köszike mindenkinek!
kata, hát igen, amikor láttuk egymást még csak az alap volt meg :)

én meg el is felejtettem gratulálni gurgiéhoz, és a szupi nacikhoz!
és times pocihoz is!

lynia-

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocakos fotók!

Arra lennék kivi, hogy olyankor mi van, ha a kismamát mentősök viszik, akkor elvileg ők intézik a felvételt, vagyis már előre oda is szólnak, hogy kismamit visznek, nekem most ezt ajánlották többen is, hogy az ikrekkel még véletlenül sem menjünk saját kocsival, hívjunk inkább mentőt... Majd meglátjuk!
Igaz kb. 15 km-re lakunk a kórháztól, tehát nincs nagyon messze...

Emi: Baráti nagyon-nagy falu, amúgy milyen suliba jártál, vagy jársz?

Kép
Kép
times

Nagyon szépek a pocik, mind a három, gratulálok!

Uxi, én meg privit írtam MOniának, és arra sem válaszol. Félek, hogy baj van. :cry:

Kép
nenoke

times, még pár éve zalaegerszegre jártam egy 2 éves suliba

amúgy valószínű mivel apa nem egy helyben dolgozik (hanem szállít is, messze is sajna, pl. Pest, Győr, Paks...sorolhatnám, a lényeg, mindenfelé) szóval ezért megeshet hogy minket is mentő visz majd! igaz amúgy is, mert saját kocsi még nincs, a céges nincs mindig itt, hacsak nem áll majd készen anyósapós valamelyike.... de én ennek őszintén szólva még talán örülök is, mert így az első tuti ilyesztő lesz, és akkor legalább tudom, hogy jó kezekben vagyok!

de mi van, ha téves risztás? akkor ugye nem kell fizetnem az utat???

lynia-

ma volt buszos élményem: "bácsi" mellett álltam, de észre sem vett!!!! biztos azért mert az ő pocija nagyobb volt, és gondolta az enyim is sörhas! :?

lynia-

bocsi, csak hirtelen a HC mit is jelöl?

lynia-

Emi:

LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya

Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont

CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője

FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont

YS: szikhólyag

Kép
zsuzsi**

köszi, el is mentettem ígérem többet nem kérem :roll:

lynia-

Nyugodtan :)
nekem megvan a gépemen lementve:) Bármikor:)

Kép
zsuzsi**

Halihó kismamik!
Örülök, hogy Marcika jobban van.
Szép pocikat fotóztatok, meg édik a ruhák is, mindenkié.
Nagy gratula hozzá.
Zsuzsi , örülök, hogy babucival minden rendben van, igaz jól megjárkáltattak, meg paráztattak érte. Én lehet visszamennék az alvós dokihoz és megmondanám, mit mondtak a hasfalra és tanácsolnám, jelentkezzen szemésznél vizsgálatra :lol:
A terheléses cukker vizsgálatot hányadik héten csinálják?
Aki tudja, írja meg léccike :roll: .
Köszönöm.

Kép
Kép
christine

Rózsa: Igen, ezt kéne, de lehet, hogy nem mer elmenni szemészhez :D

A terheléses cukrot általában a betöltött 24-26. héten csinálják.
(A Margitban volt a 16. héten is egy nekem... tehát ez is kórházfüggő).

Kép
zsuzsi**

Hali!

Én is jó ötletnek tartom, h a várandóssággal, kinti-benti babákkal kapcsolatos témákat és a már tapasztalt anyukák tanácsait kivéve kisbetűvel szedjük a nem olyan fontos dolgokat. Én is néha napokig nem jövök, és 10-15 oldalt kell átfutnom, aminek a fele inkább chat.

Terheléses vércukor nálunk 24-28. hét között.

Én még nem vettemm babaruhákat (hármat kaptam), de lassan elcsábulok :P Például azért jó ez a topik, mert adjátok a jó tanácsokat, h hol érdemes vásárolni. Nekem ugyanis még nézelődni sincs nagyon időm. Turizni én is fogok.

Kicsit fáj a torkom.

Kismamaruhát csak egyet vettem, egy farmernacit, a felsőim még jók, bár azt is kaptam néhányat. Ha a mesterek kész vannak a szobákkal és kitakarítottam, elő is veszem őket.

Egyelőre csak egy szobát csináltak, freudi elszólás a "szobákkal".

Sziasztok!

Mindenkinek gratula a szép pocikhoz :)

Zsuzsi,

Tök jó, hogy minden rendben, gondoltam hogy ez a "vastag anyai hasfal" - dolog csak kifogás, hogy nem nézett meg rendesen!

Velem minden ok nagy vonalakban, csak az oldalam szokott nyilalni időnként, de gondolom ez a szalagok miatt van.. Enyém bébi rendesen mocorog, főleg akkor amikor pihizni szeretnék. Eddig nem rúgott akkorát hogy kellemetlen legyen, ma először :? Kicsit belesajdult a hasam.
Én is voltam védőnyanyánál, a legutóbbi óta 1,5 kg +. Azt mondta, készüljek föl hogy most hetente fognak gyarapodni a kilók.. :shock:

Én legutóbb a Tesco-s Cherokee-katalógusban láttam cuki bébiruhákat, azok is kb C&A árúak!

Szarvasbori /ez OFF lesz/
Eladtam a lakásomat, és lehet hogy jövő héten foglalózzuk az újat! Nem mondom, eléggé lestrapált a dolog. Te hogy állsz? :?

Kép
gabi
blur

Már én is nagyon várom, hogy túl legyek ezen a löttyön, Gergőmnél kibírtam, sőt olyan szomjas voltam, hogy majdnem kértem repetát :lol: :lol: :lol: :lol:
Még szerencse, hogy ezt a vérvételt akkor csinálják, mikor már a rosszullétek nem látogatnak minket....

Kép
Kép
times

Hello Gabi!

Nagyon jó, hogy jelentkeztél, mert itt már aggódtak érted. Nekem meg nem volt időm mindent leírni, hogy jól vagy meg ilyenek, mert annyit tanulok bllööööö...

Rád ugyan gyarapodhatnak a kilók akár naponta is... néztem ám, neked két combod volt akkora, mint az enyémből egy... háhá vastag anyai comb :D

Kép
zsuzsi**

Ági - azért az off-ot ne írd ennyire kicsi bötűkkel, az ettől nagyobb, de a normálisnál kisebb azért még olvasható word-beli átmásolás nélkül is. Az ennyire kicsit azt már tuti sokkal kevesebben olvassák.
Ja, nekem meg szemüvegem is van............

Kép
kissmanó

vastag nálad minden, Zsuzsi.
Kérhetünk egy friss fotót, oszt eldöntjük mi?

Kép
kissmanó

Manó: ezzel jelenleg nem szolgálhatok, mert Apa nincs itthon, a fotók meg az ő gépén, amit hordoz magával. Ígérem, teszek fel...

Kép
zsuzsi**

Anne, Lynia! Ebben a nullás papírban és sorbanállásban a Ti kórházatok a hibás! Az istvánban, és a körzetinél eszükben sem jut kismamitól nullás nyugtát kérni!!!
És nem értem, szülészeten miért nem fogadnak becsekkolás nélkül? Ez biztos? Az sürgősségi ellátás…. Az istvánban mondjuk a szülészeten be kell csekkolni, de ez közvetlenül a vajúdó mellett van, és vajúdás közben Apa kitölti a papírokat. Sőt, a főszülésznő aszonta, ő el sem szokta kérni, ki lehet tölteni a szülés után. (mondjuk én szívesebben leszerződöm velük előre, de erről már dumáltunk régebben)

Lynia! Nagyon édes ez a ruci! Az eddig berakottak közül nekem ez teccik a legjobban. Lehet, holnap elnézek a Rossmanba? (én nem akartam semmit május előtt megvenni…)

Dorka! A Beutalós dolgot azért írtuk, mert az egyfajta kiskapu lenne arra, hogy ne kelljen fizetni a kórháznak. Ha a doki máshová utal, akkor nem muszáj a körzeti kórházba menni. Így, ha a szülés beutalós lenne, akkor körzeti beutalna a választottba stb. De ez nem lehet így, mert a szülés nem beutalós,a kismama ellátás meg ingyenes. A kórház választás ingyenesítésére marad a „kapuban jött rám” duma. De az orvosválasztás ingyenesítésére nincsen kiskapu!

Brigi! Milyen jó, hogy annak is lehet örülni, ha rossz a gyerek :D

Az Orczy-kertben Babaruha Börze lesz: ápr. 7., május 5., június 2. Belépés ingyenes, árusítás 1000 Ft, előtte szerdáig kell jelezni.

Vannak még csodák!
Néni a héven velem szemben ült, előbb szállt le. Ahogy kászálódott kifelé, odahajolt hozzám, és a fülembe súgta: „A Jóisten áldjon meg minden kismamát!”

Blur! Lakást még nem adtam el, de az újat már lefoglalóztam.... :?
Vendég

Kata milyen az idő mostan dajcslandban? Apát nagyon izgatja a dolog, azzal a jelszóval, hogy nem igazán szeretne pocsék időben több száz km-t vezetni. Hát nem mondom, télleg nem lesz kánaán az út már a hossza miatt sem (1675 km), s ha még pocsék időt is fogunk ki..... Tényleg, mi hétfőn No-ban, míg Te, ha jól értettem, akkor Veszprémben? Mibilis kismamik leszünk a napokban :wink:

Kép
kissmanó

Emi - kössz a gyogyó neveket.
Híg az agyam, mett kerestem én a neten is erre a témára az elmúlt szombaton, akkor a Bérest kaptam, de sajna azt itt nem forgalmazzák. Kaptam ugyan egy fajtát, amiben van valami 147 egység, de azért ennél többre gondoltam, hisz szerintem többet is elbír a szervezetem. Na, majd meglátjuk mit tok venni.

Kép
kissmanó

Az elmúlt napokban nagyon rossz idöö volt, ég hóvihar is, de péntektööl melegedést és napsütést igérnek. Hát, remélem. Most is esik valami és villámlik... brrr...
molkata

Sziasztok!

Előbb-utóbb csak idejutok, de sajna végletesen lemaradok mindig mindenről :?
A múltkori mérgelődésem után írtam megint egy hosszút, az is elszáll és ez napokra elvette a kedvem a fórumozástól.

Ami eszemben van még, arra válaszolok.

enikő: köszi a név dícséreteket, ha nem variálunk, akkor a picifiú Márton Péter lesz. Szerencsés gyerek ez a Viola, hogy ilyen anyukája van :wink: Van ismerős, akinek szellemileg-testileg retardált volt a babája (ma már 16 éves) és nem vitte sehová, mert a doki szerint minden oké volt! Én hiába ugattam neki :evil: Nem tudom, most hogy áll a fejlődésben a kiskrapek, de több, mint 2 éves volt, amikor elindult, közel 8, amikor spec. iskolába engedték.

Alvás: én is szarul alszom, pedig Berci max. 1-2x kel éjjel és 2 percen belül vissza is alszik, én meg forgolódom fél-egy órát utána :?

Bori: eozinofil a kolléganő (Rózsa) már megválaszolta, DE terhesség alatt normális, ha emelkedett az aránya (% meg azt jelenti, hogy a többi fajta granulocita közül melyik hány százalékot tesz ki).

Brigi: örülök, hogy keztek kilábalni a nyavalyából, továbbra is jobbulást:)

Kórház-téma: tudomásom szerint ha bárhol van a választott doki, és nála szülsz ügyeletben, akkor kell fizetni a kh.-nak :?
Margitról semmi újat nem tudok.

Üdv. az újaknak:)

uxi: lázcsillapítás: igen, szerintem gyereke válogatja:)

Na, barátnőm meggyött, megen nem jutottam veletek semmire :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi! Nekem alacsonyabb az eozinofilem.... Doki látta, nem reagált rá. Fehérvérsejtem több van.

Manó! Mivel nálunk már hű, de sok helyen lehet gyógyszert venni, esetleg nézd meg benzinkúton, miközben mentek N.o.-ba! Ha jól tudom, a Béres a vitaminokat oda már régebben kitette, mert táplálékkiegészítőnek regisztrálták, nem gyógyhatásúnak.
Vendég

igen igen igeeeen, borinak (is) teccik a rucim juhééé, ez már dícséret a javából! :D :wink:

azt, hogy szülésre menet is be kell e jelentkezni azt nem tudom, remélem nem, mert mókás lesz!

blur, én vettem is már Tesco-s rucit is, igaz az tiszta fehér, de jó az anyaga és 3 volt 1 csomagban 900 Ft-ért! szóval ott is vannak jó dolgok, csak szintén kevés a válszték! de az a pár darab ari és occsó

lynia-

igazán lehetne itt vidéken is bababörze!!!

vagy van és én nem tudok róla???

lynia-

Lynia, de bolond vagy... :lol: :lol: :lol: :lol:

Én arra gondoltam, hogy sima fehér, vagy más egyszínű rucikat (is)veszek, és én díszítem fel. Vagy rávarrok vmit, vagy van egy spéci festék. A matricafestékek közül van olyan, amit textilre lehet száradás után felvasalni. Vsz nem túl tartós, de amíg egy rugit mi használni fogunk... Kb. 1500 Ft-t lehet venni kezdőkészleteket, amiben 6 szín van.
Vendég

na ez is jó tipp!
esetleg valami ötleted függönydíszítéshez? (arra vasalni nem tudok, max. lyukat)

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?