A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

szóval: dokit, szülésznőt választhatsz. Odabent kaptok mindent, ami kell, babának csak hazamenős rucira lesz szükség. Illetve, érdemes bevinni kis csomi popsitörlőt és pelust. esetleg kis sapit, a folyosói huzat ellen. Én pl. már a szülőszobán szoptattam, (szülés után 2 óra a tiétek, Anya, Apa, Ded együtt)és nem adtam be a csecsemősökhöz, sosem. Van itt olyan topiktárs is, akinek könnyebbséget jelentett, hogy éjjelre beadta a babát. Kívánság/erő szerint. Igaz, a csecsemősök később noszogatnak, hogy ne add be a bébit :)

a szülésznők elképesztően jók, a favorit Molnár Gabi, de bármelyik másik is tökéletes. Ha elmész szülésfelkészítő előadásokra, ott szülésznőt és dokit is láthatsz élőben és választhatsz :)
Én tudom ajánlani a saját ( idősebb korosztály) dokimat, ha érdekel elprivizem a paramétereit :)

És csak Macsek, vagy Macs :wink: :D

Fibi,
megkérdezzem neked a munkaügyisemet?
macskanyu

Szia Jube,
lehet szülésznöt is választani (még...), és mindegyik nagyon profi ebben a H-ban. Kérdés, hogy Neked mi a fontos? Gátvédelem, természetes gyogymodok, vagy ez nem olyan fontos?
fibi

Macs,
köszi, aranyos vagy, de ma kellett a válasz, mert kaptam egy levelet a MÁK-tol, hogy válaszoljak holnapig, h meddig akarom igényleni a GYES-t, amiatt, hogy táppénzen vagyok. És azt hittem, ök tudják, hogy nekem meddig jár, de ezek szerint azt kell válaszolnom, hogy a kisteso megszületéséig... bár azt a dátumot meg a JoIsten tudja csak...
fibi

Jube: szerintem Urbán Márta olyan doki, amilyet leírtál, de a mobilszámát nem adja meg.

Kép
Kép
tinu

Köszönöm szépen a reakciókat!!!

Én is gondotam a szülésfelkészítő tanfolyamra, hogy onnan választok szülésznőt, de a dokival ott már elkéstem... :D

Tinu,
te hozzá jársz? ha igen, priviben elküldenéd, hogy hol rendel, és a piszkos anyagiakat is?

Macs, :wink:
a te dokid is érdekel, légyszi te is küldj nekem egy privit. köszi!

Fibi,
én elég kicsi vagyok, a lányom 3,5 kilóval és 55 centivel született, ha a 2. baba nagyobb lesz, mint ő, integethetek a gátvédelemnek. Pannival is megpróbáltuk metszés nélkül, hát repedtem nagyon, vágtak is, és a vágás 100szor gyorsabban gyógyult, úgyhogy nem biztos, hogy nekimegyek így még egyszer.

Te kihez jársz?

Kép

Kép
jube

Jube,
én is alacsony vagyok (157 cm), és fiam 3380-al született, 56 cm-vel. És nekem azt mondta a szülésznö (Molnár Gabi), hogy nagyon jo esélyem van a gátvédelemre, mert 2. babánál talán könnyebb lesz. Én bizom benne, aztán majd ugyis ott döl el :)
Én dokim szerintem nem olyan, akit lefestettél...
fibi

Jube,
dokiból neked tényleg az Urbán Márta az első!!!!!!!
szülésznőből meg...háááát, talán a Vastaghné Ica, asszem az volt Macsnak, vagy az Újvári Bori...

én ma délután óta folyamatosan keményedek... :? vettem magnesia phosphoricát, már 3x5 bennem van, és ittam váradósok teáját ala Votiv Bába... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Szia Neet :) Suli: Sajnos mindig akadnak rosszul tájékozott ám baromi fontos ügyintézők ... de bosszantó ez!
Sóbarlang klassz dolog, bár furcsállom az eljárást, no meg én se épp egy oviban rendeznék ilyet be :o . Mesterséges vitaminoknak én se vagyok barátja, Vigantol is itt áll a polcon, szinte tökéletesen használatlanul.

Lőttem a vaterán egy szekrényt ugyanattól a lánytól, akitől anno az etetőszéket vettük, ha valaha bútort vennétek, érdemes őt megnézni, házhoz szállít, abszolút megbízható és figyel arrra, hogy mindenkinek minél olcsóbb legyen, szóval szuper!

Tinu :) tükrös kép de aranyos! Domicsekkel minden este elköszönünk a tükörbarátjától is pancsi után, úgy szeretem azt a széles mosolyt látni:)

indianyo

[quote="fibi"]J írta:fibiube,

Én dokim szerintem nem olyan, akit lefestettél...

:mrgreen: hát tényleg nem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Urbán Mártáról még a férfi kollégák is úgy beszélnek, hogy túl férfias. Nagyon katonás, ha ezt keresed, benne megtalálod. Hozzá még Újvári Bori, és a babócád is haptákba vágja magát :mrgreen:

viccet félre téve, nem hinném, hogy a mi dokiaink a "bratyizósságuk" miatt ne lennének alaposak. De ha kifejezetten azt szeretnéd, hogy legyen köztetek 3 lépés távolság, azaz hogy az orvos-"beteg" viszony meglegyen, és profi legyen, akkor ő a te dokid! Rylie nála szült, majd jön és jól elmond mindent!
De azt is vedd számításba, hogy a távolságtartás általában az alternatívkodás hiányát is jelzi, ezt te tudod, hogy fontos-e Neked! Remélem, sikerül megtalálnod a számodra igazit.

Kép
Kép
zuzmo1

Jube!
Ja, és szülésznők: ha természetes szülés híve vagy, és nincs ellenedre a homeopátia, az illóolajok és társaik: Kondor Kata, Molnár Gabi, Kecskeméti Vera, Fantha Zsuzsa, Nyulas Jolán.

Kép
Kép
zuzmo1

Curse :) Fogakhoz továbbra is +++, de nem minden fog jön egyformán fájdalmasan, és vannak köztük szünetek is, úgyhogy nem lesz mindig olyan gáz, csak hogy mondjak vmi bíztatót is :wink:

Fibi :) Hát igen, az ember azt gondolná, hogy ha több gyerek, akkor több mani... de sajna nem egészen, és pl. ha 3-as ikreid lennének, akkor is pl. u.annyi gyes-t kapnál... :roll: Kiabáló Bálintod :lol: :lol: még jó, hogy nem a kőművestől tanult szavakat kiabálja :wink:

Jube :) Üdv itt! Szülésznőt még tényleg ráérsz választani, dokit viszont mielőbb érdemes. Az én dokim már idősebb és nem az a nagyon komoly (3 lépést megtartó) kategória, szóval valszeg nem pont a Te embered... (de szívesen megadom a paramétereit, ha mégis :wink: ) A gátvédelemről meg második gyereknél és jó szülésznővel nem szabad alapból lemondani, legalábbis most én is erre gyúrok :lol:
denizsa

Zsána,
ezzel azért várjál még minimum 6 hetet!!!! Minden rendben, ugye?
Szülésznőm meg Váradiné Ica, Ajánlottam Jubénak, mert elég határozott hölgy Ő is :)
macskanyu

Pannusom ma megkapta a 2 hós oltását (kicsit le vagyunk maradva), és szinte egy nyikkanás sem volt! Csoda ez a lány! És 6600 gramm, szóval megduplázta a születési súlyát :D

Tinu!
aranyos vagy, köszi a bókot, de Tündéd annyira szép kislány, ne is mondj ilyeneket!!!!!!!!! Ha ez vígasztal, és nem is képzeltem magamnak B után mégegy gyereket 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zsanci!
pihizzél sokat!!!!!

Macs!
A császármorzsát is a BA dvd-n láttad? :lol: :lol: :lol:

Fibi!
Bálintod tök jó fej :lol: :lol: :lol: :lol:

Votiv!
Nst???

Curse!
fogzás :twisted: :twisted: :twisted: Nekünk semmi nem vált be :cry: Amikor már egy hete nem aludtunk, akkor kapott B panadolt, vagy germicid-c-t, de csak 10 hós kora körül. Kitartás!
zuzmo1

Indi :) Új szekrényhez gratula! Ez amolyan "gyerekszekrény"?

Zuzi :) Haptákba vágó babóca :lol: :lol: :lol:
denizsa

és még a Vass Gabriella is nagyon aranyos szülésznő, nem tudom, h őt fel lehet e kérni, még "csak" most tanul... :wink:

és Denizsa dokija is jó, bár tényleg nem távolságtartó, viszont olllllllllyan alapos, h a legtöbb doki elbújhat mögötte... :wink: (Faludi Pál)
és az én dokim is elég alaposnak tűnik, de ő is bratyizós...asszem... ő meg a Barna Péter.

az alapos és NEM bratyizósnak egyedül az Urbán Márta felel meg... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi :) Panna egy hős ill. hősnő! :D :D

Zsan :) Csak a többieket ismétlem: pihi!!! és ++++++
denizsa

Indi!
fotót tudsz betenni az új szerzeményről?? És ki ez a hölgy?
zuzmo1

Zuzi,
nem :lol: csak beviszem a kalóriát, hogy legyen mit ledógozni :mrgreen:

Zsána,
Szőnyi sem túl bratyizós :wink:
macskanyu

Zuzi,
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
amugy sztem BS nem az a kifejezett "bratyizos" tipus, hanem egyszerüen laza és jofej, és kész :D és emellett alapos is, meg tapasztalt, nem paráztat feleslegesen, meg kedves meg figyelmes megmeg :lol:

Deni,
most olvastam az ikergyesröl, de akkor lehet h az sem jelent feltétlen duplapénzt :roll:
fibi

Macs,
nevekkel nem vagyok nagyon jóban, tudod, a diszlexiám... :wink:
és még tényleg várok legalább 6 hetet, sztem a front lehetett( van front???), meg a mai vérvétel... :?

Köszi mindenkinek, megyek is pihizni, de persze ezek ilyenkor akár már jóslók is lehetnek...nagy bánatom, h nem tudok fürdeni ,attól el lettem tiltva....mint annyi más jótól... :roll:

Zuz,
nem vagytok elmaradva semmivel, Igi 25 hós, és még hibádzik neki a 18 hós. Van még értelme beadatni???? :lol:
és leányod súlya káprázatos... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

na most akkor szerintem tisztázzuk, ki mit ért bratyizos alatt? ha már van 2 kedves szava, és bir mosolyogni, az már annak számit? :lol: :lol:
fibi

Zsanci :) Pihenj egy jót és az aggódást hagyd meg nekünk, mi már ráérünk, neked ott az ágyikó meg a már megszületett gyönyörű fiaid!

Deni :) Fele ruhásszekrény, fele könyves - szegény művészeti és kézműves könyveim már szanaszét, lapokra tépve, épp itt az ideje. No meg a ruháim is a nagy babakocsiban laknak, mert a fiacskám letépte az én öreg ócska ruhásszekrényem ajtaját és naponta 35-ször kirámolta a ruháimat.

Zuz :) itt a szekrény, midnen info az eladóról is rajta. Nagyon kedves Vas megyei hölgy, összegyűjti a pesti szállításokat és csak a benzin rám eső részét kell kifizetnem - ez 5000 ft a szekrény esetében, szerintem ez nagyon rendben van.

indianyo

Én is megyek, jo éjt Nektek!
Holnap megint Bajára megyünk, ezuttal egy teljes hétre... pár nap után tuti elvonási tüneteim lesznek (ott nincs net), de talán fogok haladni a szakdolimmal... :?
fibi

Fibi!
Jó éjt, és jó szakdolizást!

Indi!
Nagyon szép szekrény!!!!
zuzmo1

Zuzi, nst lapos, minden zárt, és nem vagyok (elég) frontérzékeny se :wink:

viszont nem mondhatom, hogy ez az egész strepto meg az összes rémképem ne viselne meg most így a szülés elött pár nappal. persze azonnal rámzúdult az összes parám, az előző szülés előttiektől kezdve az előző szülés miattiakig :roll: de bízom benne hogy még van jó pár napom az eksönig és addigra helyrerázom magam kicsit lelkileg :? mert így kész "harakiri" nekiállni :(

votiv 8)
votiv

Streptóhoz még én is: szerencse, hogy ebben a kórházban szűrik, mert ez nem kötelező és nem is általános... a SOTÉn nem szűrik, nekem is volt és mivel nem törődtek vele - pedig rajta volt a zárójelentésemen és külön szóltam is érte háromszor!, csak szüléskor hallotta meg az aneszteziológus, így akkor kezdtek el nekem adagolni, és ugyan császárkor elméletileg nincs fertőzésveszély, Dominónál mégis kimutattak valamit és élete első 10 napjában antibigyót kellett szednie - kórházban infúzióban, pici kezecskéjét összeszurkálva :(

Na ebből az egész katyvaszból csak annyit akatam kihozni, hogy ugyan szúrnak, meg valamelyest kötöttség, de milyen jó, hogy így törődnek vele előre!

indianyo

Indike,
szekrény szépséges, mél ment :)

Votiv,
sebaj, még úgy is van időd :) és érdekel majd, sikerült--e felhívni, meg mit mondott...

megyek és megpróbálok én is aludni egy kicsit...

szép éjjt nektek!

csók

Macsek
macskanyu

persze ezerszer inkább negem szurkáljanak, mint a babámat, és tök jó, hogy észrevették meg hogy védik a babát meg minden, ez ellen nem tiltakozik egyetlen sejtem se. csak most úgy érzem, hogy nincs meg bennem az az erő, amit BS mondott, hogy TUDOM, hogy minden segítség nélkül is világra tudom hozni a gyermekem, és ez elég bátorsággal töltsön el ahhoz, hogy ki tudjam zárni a külvilágot és mondjuk minden zavaró, fájásleállító, erőelszívó és egyéb körülményt... dehát ebben az előző szülésem épp úgy benne van, mint az újkeletű félelmeim... próbálok nem elvárásokat állítani se a szüléssel, sem pedig magammal szemben, nehogy emiatt (is) görcsöljek. meg hétfőn elmegyek még egy kismamamasszázsra is, hogy kimasszírozzák belőlem a feszültséget :) és megpróbálom a hétvégén előre megcsinálni a munkáimat, és a jövő héten már csak pihenni, és csak jó dolgokkal foglalkozni :)

votiv 8)
votiv

Votiv,
nagyon megértelek! én még pozitiv strepto nélkül is ugyanigy vagyok vele: hogy nem tudom, sikerül e majd befelé fordulnom kellöképpen, és elhinni-TUDNI azt, hogy egyedül is képes vagyok megszülni Öt. Gondolom, ezt BS a relaxon mondta :) Nekem segitettek az itthoni relax CD-im is, és az elözö szülésem emléke is abban, hogy ha keményen és sokáig is kell küzdeni, de akkor is ÉN fogom megszülni a gyerekemet. És Te is képes voltál rá, egyszer már meg is csináltad, ez is adjon eröt! Probáld pozitivba áttenni az akkori élményeket, pl hogy ettöl is érettebb lettél, megdolgoztál érte. A zavaro körülmények meg igy is, ugy is lesznek (branültöl függetlenül), rajtunk mulik, hogy mennyire foglalkozunk vele. Fel a fejjel, gondolok Rád!!+++

KépKép
fibi

Jó reggelt kíván mindenkinek Zombi-macsek...

van valakinek valami ötlete? már 2 hete elég rosszul alszunk, 1-2 óránként felsír Füles és coffeával tudtam csak visszaaltatni, így is reggel 9-10 ig szunyál..és igazából nyugodtan, csak reggel 5 től. Tegnapelőtt kimaradt a délutáni alvás, de beájult fél 7 kor, mivel volt már ilyen, nem ébresztettük, mondván, legfeljebb korábban kel...ahham, fél 10kor pihenten üdén kiszállt az ágyból, negyed kettőkor sikerült leraknom...
Azt hittem rosszabb nem lehet, tévedtem... tegnap Füli este 10kor elaludt, aztán fél egytől-fél 3 is nyüszögött, fél 3-tól fél négyig hisztériásan üvöltött (nem tudok job szót rá), látható ok nékül..sem a simogatás, sem ha felvettem, egyszerűen semmi nem segített, megfeszítette magát és csukott szemmel rugdosott és teljes hangerővel ordított, mint ha nyúznák...a végén hideg vízzel mostam az arcát, annyira beleélte magát.. :( fél 4 tájt lenyugodott és úgy döntött, játszani fog, fél ötkor sikerült elaltatnom, most is szunyál..
Mi a fenét csináljak??! sosem csinált ilyen hisztit, napközben tök jókedvű, nevet, huncutkodik... mit rontottam el? :( :( :(
macskanyu

Ilyen huncut, jókedvű napközben, ez itt pl. tegnapi kép:

Kép

Macska, aki nem és nem és nem érti, nem tudja stb...
macskanyu

Igazából abban reménykedem, hogy ha elsírom nektek a bajom, akkor,-mint mindig-, meg is szűnik a probléma.. :D

Votiv,
jobbat nem is tehetnél :) zárd le a munkáidat, és pihizz, meg beszélgess Lilirózával, beszéld meg vele a születését.. :) szerintem jó fej csajszi, biztos lehet vele szót érteni :)
macskanyu

Macska,
Szerintem semmit nem rontottál el, de tudok olyan könyvet ajánlani, amibe beleolvasva rájössz, hogy mindennek vége, elszúrtad! (Inkább nem ajánlanám.)
Mivel mi hónapok óta hajnalban kelünk nem vagyok jó tanácsadó alváspr-ákban. Nem lehet egyébként, hogy fog vagy nő a gyerek? (Van ún. növekedési fájdalom is, nem tudom, hogy már ilyen kicsiknél is.) Vagy hogy érzi a kistesót? (Nálunk Peti a terhesség nemtomhányadik hónapjától kicsit hisztérikusabb lett, de most, hogy M. megszületett visszaalakult. Valamennyire.)
Esetleg túl fáradt? Ha P. több napon át nem alszik annyit, amennyit szokott (kb. 11 órát) egyre gázabb lesz és egyre gázabbul alszik.
Nem tudom ahhoz fiatal-e még, hogy rosszat álmodjon. (Azt hiszem ebben a korban még nem szoktak, de hát ki tudja ezt.)

Milyen sokat írtam a semmiről. Bocs, azért írtam, mert mélyen együttérzek.

Ma fél 5-kor kelő és éjszaka Marcit sokszor szoptató roncsanya (de azért vidám vagyok)...

Móni
Kép
Kép
monisa

Monisa,
:) köszönöm :) ilyen nyugtalan, rosszul alvós, vagy épp nem-akarok-aludni jellegű megmozdulása volt sokszor. De ilyen hiszti, ilyen soha, még nappal sem.... Mostanában iszonyat féltékeny az apjára pl., de ekkora hisztit nem hiszem, hogy indokolna a dolog. És nappal egyszerűen nem tudom elaltatni, akkor sem hajlandó, ha álmos.... de ezt csak 2-3 napja csinálja..pesze, ha felébred 10-kor, akkor legkorábban este 6-kor aludna el, abból meg zenés-táncos éjjeli revű van.. :?
macskanyu

Hú csajok,

van itt kínálat, köszi! :D

Fibi,

a bratyizós alatt azt a jópofizós stílust értettem, aki pl. a kérdésre, hogy bemehet-e a férj az UHba azt válaszolja, hogy "attól függ hölgyem, mit szeretne csinálni..." meg hogy a császárnál mekkorát vágnak, az egész pocakodra keresztet rajzol hogy innentől idáig.... szóval szerintem van humorom, de ezeket kicsit visszásnak érzem....

Bea, Macsek,

privi ment, kösz még egyszer!

sajnos az alvásproblémára én sem tudok mit mondani. Van a Club Zone-on egy gyereknevelő műsor, a vásott kölykök, abban általában az van, amit Móni mond, hogy túl fáradtak a gyerekek, túlpörögnek, és a végén már attól nem tudnak aludni.

Zuzmo, Denizsa, Zsanci,

köszi Neketek is! felírom a neveket, azán majd szülésznőt szerintem a tanfolyamon választok.

az eddigi orvosom nem sokat tartott a homepopátiáról, a szülésznőm viszont annál többet, összehangoltuk a kettőt és szerintem nagyon jól ment minden. szerettem őket nagyon, jó volt velük szülni, de magánkórház tarifát azért mégsem szeretnék fizetni.

Zsanci,

nekem is a fürdő hiányzott nagyon pocakosan! ideges volt mindenki, hogy előbb kijön Panni, aztán túlhordtam egy héttel... :D

Írtátok, hogy a babákat csak üvegen keresztül lehet megnézni. Ez az Apukákra is vonatkozik?

szép napot mindenkinek,
jube

Kép

Kép
jube

Jube,
igen, sajnos ez az apukákra is vonatkozik..
macskanyu

Sziasztok!

Jube,
üdv! :D

én UM-nál szültem, nekem ő nagyon bejön, bár télleg nem annyira alternatív; öööö...ha nekem vki így poénkodik általában, egy idő után ott vér szok folyni, mert én biza visszaszólok, szülés közben meg ugye nem ez a hangvétel az ajánlott ;) :lol: bár lehet h alternatíva a bosszantva szülés és akkor hipp-hopp, kint a bébi ;)
egyébként meg nem hiszem, hogy itt olyan beszólogatós dokik lennének :D

Macs,
:( deepest sympathy, Ábel mostanság ugyanezt műveli, bár ez a maga-megfeszítős dolog kimarad, úgyh úgy nézek ki, mint egy többnapos vízihulla :mrgreen: de semmi gond, mert ugyan nem tudok továbbfogyni ( :roll: ) ellenben a népek így mindig megjegyzik, hogy de nyúzott vagy meg magamhoz mépest sovány az arcom :mrgreen: már megérte :lol:
nekünk most az gyógyír, hogy beteg :roll: és a germicid-c-től aludt

tényleg 15hós oltástól lett vmelyik kőcnek baja és ha igen, mi?
múlt héten kapta Ábel, tegnap lett 39 fölötti láza, testszerte duzzadt nyirokcsomók és piros torok; dokinéni szerint annyira nem valószínű az oltástól, mert ugye a torka piros; ma reggel csicseregve kelt egy csomót reggelizett hőemje van

Vot,
nekem is poz. volt a strepto teszt, és mivel annyi sok hülyeséget olvastam róla össze, ezért nekem tök megnyugtató volt a tudat, hogy ezzel az egésszel a babát védik és jól védik
nemtom, hány óránként kell kapni, de kapsz egyszer mondjuk, és utána jön az álom- és relax-szülés ;)
mi pl a vajúdóból, elfolyt magzatvízzel sétálni mentünk - és akkor már ment az antibio, úgyh nem köt annyira helyhez ;) (ismerősök csodálkoztak, hogy a tétényi sarkán a smatch-ban vásárolgatok :lol: )

Indi,
tök szép a szekrény!!!!

Kép

Kép

:D
szrekuc

Jube,
és is UM és már lassan jutalékra számítok annyit dícsérem itt a topicon :D nem katonás ám, nem tudom ki terjeszti ezt róla de nem is az a gyámolgatós fajta.....szerencsére - én azt nem bírom :) az alternatív dolgokhoz nem tudok hozzászólni mert nekem kevésbé alternatív császárom volt nála :wink:

Nukada,
milyen gyönyörű kislányod van!!!!!!! tiszta hajasbaba, imádom :D

Indi,
én most lőttem egy Perego etetőszéket a babaszobában 10-ért. ez a hölgy mennyiért osztotta??
lánc: fogalmam sincs mennyi idő múlva fejti ki hatását, de józan paraszti ésszel gondolva :) ha néhány nap nem elég, akkor D-nek nem ez a megfelelő módszer :( szerintem....

Ancsi,
tök jók a képek, megnéztem :) és nekem pl nagyon bejönnek az élénk színek, de Apát nem lehetne rávenni... nekem nagyon tetszik

Kép
akata

10 hónapja
:( :(

nem lehetne csa 1 napra visszacsinálni?????? :) :( :) :(

Kép

Kép
akata

Másenykám, málenkij drúgom!
de régen hallottam rólatok, hárásó, hogy visszatértél! aztán az ágyat hol vettétek? Ikeában? mi volt a baja a Picilánynak?
táblicsku ügyben privátod nem érkezett!!! :(

Macs!
nem tudom mi lehet a baj, de nálunk is sz...r éjszaka volt, viszont Lencsém taknyos lett, és valamitől szorulása van, és éjjel üvöltve ébredt és kiabált, hogy van kaki, kicsomagoltuk és láttam, hogy még akar jönni neki, nyomta, mint az őrült, közben üvöltött (szó szerint), úgyhogy a második nagyobb gombóc után adtam neki egy hűtőben tárolt hideg glicerines kúpot, amitől még egy kis adag kijött, de reggelre megint bogyók lettek) du. viszem dokihoz a takony/köhögéssel, csak esik az eső :(((((((((
a ti ébredésetek engem nagyon emlékeztet a fogfájós időszakra (most is fáj neki, mert a szemfogai jönnek, szenved vele), amikor nem tudtam, hogy mi a baja, látszólag ok nélkül üvöltve ébredt, 10 percenként felsírt. később mindig rájöttem, hogy a foga kínozta.

Zuzi!
nálunk a gránit kivágással együtt (Bavimpex) csak olyan 60-80-ba jönne ki :), legdrágább (képzeld) a mosogató és tűzhely kivágás. kb. ugyanannyi, mint maga a lap.

Curse!
amíg ilyen kicsi, szerintem nem tudsz nagyon mit tenni, max. Dentinoxot rákenni, vagy homeos bogyót adni. most, hogy nagyobb L., már néha-néha fájdalomcsillapítót is kap. ha nagyon úgy érzed, hogy gáz van, akkor esetleg adj neki egy kúpot (nekünk a doki Nuraminozopheum fájd. csillt írt fel, ami lázcsill is egyben, de jó hatású fogra is)

Jube!
érzem, hogy mi jóban leszünk, azt képzeltem, hogy a slendrián szót rajtam és anyukámon kívül senki a világon nem használja :). mikor akarsz teherbe esni? lehetnénk együtt terhesek is :)
lehet, hogy most nem fogok tudni megfogadni egy dokit, attól függ, hogy kell-e külön fizetni a behívásért. az én dokim pont olyan, amit te nem szeretsz, nagyon közvetlen, és "leereszkedő", azaz nem érzékelteti, hogy ő az atyaisten. a többi kérdésben megfelelő neked, habár lehet, hogy én értettelek félre a 3 lépéses dologban. számomra nagyon megnyugtató volt, hogy ő maga mondta, bármikor felhívhatom, így volt, hogy férjem vasárnap hívta fel, amikor gond adódott. végül pont nyaralt, amikor szültem, egy kollegájához irányított át, akivel totál meg voltam elégedve, de maradnék az eredeti dokimnál.

FIBI!!!!!!!!!!!!!!!!!
nem így kell igényelni!!! mivel a gyes tök alacsony, a gyed meg így is úgyis a gyerek 2 éves koráig jár, ki kell használni a törvény adta lehetőséget, és az orvos megfelelő igazolásával (hogy mikorra várható a gyerek) a várható születést megelőző 1 hónaptól már lehet TGYÁST igényelni, ezzel ugyanis jobban jársz. szóval nem kell gondolkodnod, hogy mikor járjon le a gyes, meg stb, hanem rögvest igényelheted a TGYÁST, már dátum szerint. később, ha nem akkor születik a gyerek, az már nem érdekli őket, az orvos jóslata (igazolás formájában) a fontos számukra. én is így kaptam, hogy előbb táppénzt, majd 1 hóval korábbantólra megigényeltük a tgyást, és utána gyedet.

Indi!
25eFt-ért ez ajándék!!! még száll. ktsggel is együtt!!! (hiszen innen az ikejából is több a szállítás, és ekkora monstrumot senki nem tud maga hazacepelni!) szuper vétel!

Képzeljétek, Lencse már gyakorlatilag mindent el tud mondani, telefonba pedig tegnap beszélt igazán először. Nagyanyja hívott minket, mikor ő követelte, hogy "téjet a mamát!" :). aztán ezeket mondta neki: jóvan, pájizsit, sajtot, itt van a buci maci (ezt többször is), doktor nénihez pucit. :) :) Társaságban viszont ritkán nyílik meg. Mondóka töredékekkel is szórakoztat már.

Torna:
én aqua fittnessre járok, de sajna csak hetente 1x tudok menni. Lencsém itthon tornázik, már tud pár gyakorlatot.
ancsipancsi

Köszi Lányok,

a mobilszám nekem nagyon fontos, úgyhogy egy orrhosszal egyenlőre Macsek dokija vezet... :D

meglátjuk, ki lesz a befutó, tegyék meg tétjeiket :lol:

sajnálom a kútvölgyit, ott bemehetnek a kispapák a szülőszoba folyosóra megfogni a babákat, viszont császárnál kint kell maradniuk. amúgy meg a 2 óra szülés után ott is papás-mamás-babás, az milyen nagyon jó!
meg ott van fizetős szoba, ami nem a gyermekágyas folyosón van, oda bárki bemehet babázni, akit a Kismama beenged. én nem ott voltam, de lehetőségnek nem rossz szerintem. most úgy tűnik, mégis becsukják a kútvölgyi szülészetet, és mégsem lesz magán.... mindenki mást mond.

egyszóval 99,5% hogy irány a szent imre, nagyon jól esett ez a kedves fogadtatás, aztán majd szólok, kinél kötöttem ki!

Kép

Kép
jube

:D és a slendrián-sikernek is örülök, Ancsi!

:lol: Viva lá Nagyanyós-szóhasználat! :lol:

a teherbe esés időpontján még megy itthon a vacila, mivel Panni az első próbálkozásra összejött, kicsit fázom a "kezdjünk próbálkozni minél előbb" akciótól. Ha a férjemen múlna, már terhes lennék. Legkésőbb nyár végén - szeptemberben indul a projekt, leghamarabb májusban.

Te mikor?

Kép

Kép
jube

[quote="jube"]L írta:jubeegkésőbb nyár végén - szeptemberben indul a projekt, leghamarabb májusban.

Te mikor?

szintúgy! :) kb. júliusban akarjuk elkezdeni, és mielőbb megesni :)
ancsipancsi

Jube: én is UM és szerintem se katonás, hanem csak ő is úgy gondolja, mint én, hogy azért mert találkozunk párszor még nem ismer és nem a barátom. Ennyi. És valóban alapos és mindent elmagyaráz és megkérdezhetsz tőle bármit, még rajzos grafikákat is csinál neked :)
Ellenben mobilszámot nem ad ki :?

Szrek: Tiéd cd is itt figyel a polcon ;)

Deni: virágföldet nem eszi a lelkem (szerencsére) hanem csak esztétikusan szétteregeti a földön és tapicskol benne :? :x

Votiv: strepto :( Branül-kanül gondodat megértem, én is kaptam ilyet, még sose volt bennem ilyen és nagyon fostam tőle és ahogy berakták onnantól kezdve én alig nyitottam ki a szemem ha mégis akkor is jól másfelé néztem, hogy ne is lássam, mert rosszul vagyok minden ilyentől... :(
REmélem azért alterkodhatsz ahogy akarsz ++++
Rákészülést is értem: én szülés közben döbbentem rá, hogy ÚRISTEN én most tényleg szülök vagy mi van??? és valahogy még utána se fogtam fel teljesen....Legközelebb máshogy szeretném!

Zuz: szivek szállodája dvd--éééén??? Akarom aztat!! Tudsz esetleg másolni ???????????? Olyan jó lenne :)

Ancsi: szerintem jók a színek ;) Mondom én, ahol sötét bordó az előszoba és napsárga :) Arra felhívom a figyelmed, hogy sötétebb falon a por+kosz+gyerekpaca sokkal-sokkal jobban meglátszik! Én se gondoltam volna :o

Andi: ÉLJEN!!! És micsoda haj??!!

Macs: nekem se lesz spec kisbabám, csak egy nagy cula akivel akár meg is látogathatunk....
Stellához gratula ;)
Hiszti: nálunk Kamilla kb két napja iszonyatosan hisztis és kegyetlen rossz! Napközben is!!! (szerencsére estére elfárad és alvad rendesen) Nem lehet, hogy ez a hülye idő ennyire meggyötri a dedeket?? :roll:

Neet: hiányoztál :P :P ez most igy veri romantik volt, pedig jót derültem a hsz-en ;)
cukor - ámuljatok: vannak Gyöngyösfalun Vazsmegyébe rokonyaink és gyerekkoromban sokat voltunk ott és a köv uzsonna volt mindig? cukros tej+cukros kenyér =sima kenyér kristálycukorral megszórva! :P és túléltük! :)

Macs: azért gondolom antibigyót akkor adnál a dednek ha vmi gázosabb baja lenne?? :roll:
amúgy is olyan rossz érzés beadni neki ezt a sok vackot, de most hogy igy ellenzitek a gyógyszereket még szarabbul érzem magam tőle, hogy mérgezem a gyerekem és nem tudok jobbat kitalálni ennél :( Még egy hét van vissza az ospamaxból... egy vesegyula azért nem egy olyan betegség amivel mernék most kisérletezni antibigyó nélkül :roll: pedig tényleg úútálom beadni neki :(

Mása: :P Szia!

Indi: hol az a szekrény amit mindenki dicsér?? tettél be linket?

Rylie
rylie

Rylie!
egy ilyen betegség esetén nincs mérlegelési lehetőséged, hiszen csak rontanál a helyzeten, ha nem adnád be neki a gyógyszert! amikor nagyon lázas hosszabb ideje és nem javul, én is elkezdem neki adni az antibigyót, amit a doki felírt. most spec nem lázas, de sztem nem is fog neki felírni ilyesmit.
habár, hogy hogy jutunk el ilyen esőben... :(
ancsipancsi

Ancsi: jobbulást! és én is igy gondolom...csak....én magam sose vettem be antibigyót mert nem tartom jó (?) megoldásnak, és a gyerekemnek meg beadom... :? ez elég visszás érzés..

Slendrián: ált isk-ben az ofő kedvenc szava volt, ha a fiúknak túl hosszú volt a hajuk! Elzavarta őket fodrászhoz, hogy ne legyenek slendriának 8)

apropó: mienk munkalap is a vastagabb fajta (és mennyit kerestük ??) szal elővakarhatom az elérhetőségüket hátha van olyan munkalapjuk amilyet akartok, hm? Amúgy itt vannak CSepelen Sandra vagy mi a bánat a nevük.

Rylie
rylie

Jube: üdv itt. Te is Kútvölgyiben szültél? Én is. Kinél ha szabad kérdeznem? Volt szülésznőd? Na szépen offolom a szentimrés tobpicot... bocsi mindenkitől. Nem is tudtam, hogy magánkórház lesz belőle. Ezek szerint most már tényleg nekem is kéne szentimrés doki. Le ne lépjél, most hogy idetaláltál. :-)

Ancsi: hová járzs aquafitneszre? és milyen? MIlyennek látod, mint mozgást? Mert én nekem az a másik szakom a pilates mellett. :-)

J.
johanna1975

Rylie!
megtaláltam őket a neten, férjem majd felhívja. találtam én amúgy vastag munkalapot, de kb. 15-20 ezer volt folyómétere, amit túlzásnak tartok. Ikeában csak 7-8 ezer/m , csak rövid.
ancsipancsi

Ancsi: Lencsének bulást... Olyan ügyes, hogy már ennyire jól beszél, Fanni még csak próbálkozik. Viszont most van a halandzsa időszaka, szét röhögöm magam rajta.

Tegnap megkérdeztem a nagyszüleit: Fanni jól viselkedett cuki volt, erre odajön és mondja Cuki voltam. Nagyon jót nevettem.

Látom másoknak is szuper volt az éjszakája, Fanni 10szer ébredt kb... aztán reggel hatkor végle kivetette az ágy. Hát engem már kevésbbé. Nem tom mi lehetett az oka.

J.
johanna1975

Jube!
Akit te leírtál az nem bratyizós, sokal inkább tapló paraszt! :twisted: Ilyen alapon szerintem szinrte bármelyikünk dokija bejönne Neked! Az én dokim pl még a mélcímét is megadja, és minden sms-emre vagy mélemre válaszol!

Ancsi!
Tök jó, mert a Bawimpexnél mondták nekünk azt az árat :mrgreen: :mrgreen:
Lencsédnek gyógypuszókák!!!!

Rylie!
Cd lopásért cserébe persze, hogy megoldom Neked a Szívek szállodáját :oops: :lol: :lol: :lol:
Antibigyó: egy naggggyon hasznos dolog!!! Ha jól használják. ÉÁs ti jól használjátok, mert nem vaktában kezdtétek el szedni, hanem kimutatták a pisiből, hogy milyen baci és így célirányosan megy ellenük a támadás! Vesegyulával nem szabad viccölni!!!!!

Johi!
Cuki Fannidat csókolom!
Képzeld, holnap ünnepeljük egy barátosném szülinapját, és 2 hete csinálja a candida diétát. Mi meg jól meglepjük candidás tortával. Kiváncsi vagyok milyen lesz :shock: :lol: Ami poén: hogy ezekben nincs állati fehérje, de van olyan, hogy "túró" torta :mrgreen:

Ancsi!
Slebdrián az alapszókincshez tartozik nálunk is :lol:
zuzmo1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?