A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Deni! :lol: Leni! :D

Nuk! http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato
Nyugodj meg és hidd el hogy fog ez menni!!! (persze nem könnyű amikor aggódik az ember lyánya... :roll: )
Minél gyakoribb ciciretevést tudom én is javasolni.
gödibarbi

Nuk :) www.lll.hu - szopitanácsadó - nagyon fontos, hgoy mielőbb lásson! Nekem sem ment a dolog, Dominó nem volt hajlandó, plusz a mellbimbóm is "előnytelen" plusz tejecske is alig volt és a 3. hét végére már 3-4 órás fejéssel si csak 20-30-at tudtam kifacsarni. Van az István kórházban szoptatási ambulancia, fantasztikus a doktornő Dr. SArlai Katalinnak hívják, őt is tudom ajánlani, de be kell hozzá jelentkezni, neked pedig ez msot nem ér rá. Ezt a lehetőséget semmiképp ne hagyd ki, a szakavatott szem meglátja azonnal, mi lehet a gond.
Egyébként pedig a Ricinus Communis is ajánlott tejszaporító, a malátakávé, alkoholmentes sör és a baracklé. De a legjobb tejszaporító a baba maga. Ja és van még a tejszaporító fejés: 7-5-3-2-1 percig felváltva fejni midnkét bimbóból, lehetőleg a babával az öledben, de mindenképp melletted.

Én még mindig nem tértem magamhoz teljesen abból a kudarcból, hogy nem tudtam szoptatni a kisfiamat. Remélem, neked sikerül, mindenképp lásson avatott segítő.

Domicsek ma este csatlakozott a kakamán klubhoz: pancsi alatt jó kis adagot kakilt a vízbe és elmélyülten eszegette a termést, óriási ordítás volt a vége, amikor megpróbáltam elszedni tőle a kincset :lol:
Ma voltunk vonatozni az uncsitesókkal és elhagytuk Domicsek cipőjét :( Na vajon ez miért :shock: történt

Tündér Benkének mikor van a szülinapja? :oops: :oops: Utólag is nagyon boldogat!!

Bendinek pedig most kívánok sok örömet és boldog bölcsikort :)

Kép

indianyo

Tényleg, itt lehet a kulcs! Miért is nem tud szopizni?
Hanka pl. besárgult, és baromi aluszékony volt aZ elején, ez esetben "vekzálni kell 2 a gyereket: talpkapargatás, intenzív buksisimogatás, csikizés - szóval BÁRMI, amivel ébren tudod tartani.
De Réka nem sárga - igaz?

Más probléma esetén tényleg nincs ötletem :(

http://www.lll.hu/telefon Esetleg tőlük is kérhetsz segítséget!
leni

upsz, most újra olvasva az irományomat vacakul érzem magam: természetesen én nagyon sok segítséget kaptam a szoptatással kapcsolatban IS ebben a topikban, Votiv elfuvarozott Pocakékhoz és ott egyesült erővel próbáltunk rájönni, hogy mi is a gond, nos Dominó Pocaktól elfogadta a cicit, csak tőlem nem, ráadásul én nem tudtam szoptatni, pedig egy igazi ciciszakértő Balu is készségesen jött problémamegoldani :lol:
Végül 3 heti kálváriajárás után azt mondta a doktornéni, hgoy nem rajtam múlt a dolog, én feladtam, de azért a lelkem mélyén ez örökre megmaradó kudarc...Szóval én mindenképpen mindenkinek javaslom, hgoy azonnal forduljanak a szopitanácsadókhoz, ha gond van (hozzánk DH-ra nem jöttek kis sajnos :() mert lehet, hgoy csak egy icipici kis dolog zavarja a babát.

Leni :) a te kedvenced az enyém is, az ő hathatós közreműködése a genetikai uh-n vezetette el engem Mátyáshoz végül. És majdnem megvizsgált, amikor szülés előtt befektetett a terhesgondozó doktornéni, de szerencsére annyira elkezdtem sírni meghallván, hogy ő az ügyeletes(napközben volt), hogy megesett a nővérek szíve rajtam és végül BS - és még sokan mások - vizsgáltak meg, de SZJ nem.

indianyo

Leni!
te jó ég! nem is tudtam, hogy Sz. volt az ügyeletes! hozzád ért? :DDDDDDD

Mása!
nagyon hasonlít rád a lányod!!

Ruzi!
Isten éltesse Bendit!

Nukada!
én, mint korábban 9 hónapig fejő, elmondhatom, hogy annyiszor fejtem, ahányszor Lencsi evett, de erre csak az első hét végén jöttem rá, hogy így kell. úgy képzeld el, hogy első pár hónapban napi 8x fejtem!!! és így megnőtt a tejem, de csak kb. a kívánt mennyiség háromnegyedére, később felére (se), a többit tápival pótoltam. a legtöbb tejem talán a 3. hónapban volt, de utána se adtam fel. Medela mini electriccel fejtem, általában 50-70-80, max 90 miliket/fejés. a vége felé inkább 20-30-40 :).
ja, és ugye nekem se szopott L. (nem tudta bekapni a kicsi bimbit), de néha úgy rávettem, hogy az ágyon mellé fekve , belelógattam a szájába a mellyemet. ha akarod előkeresem a táplálási naplót, és elmondom, hogy melyik nap mennyit fejtem, mennyit pótoltam. :)
a lényeg, hogy ne add fel, fejéssel is fenn lehet tartani a tejelést. őszintén szólva én szopitanácsadót nem hívtam, ill. egyszer próbáltam, de nem vették fel, aztán később több helyen hallottam, hogy ők általában az éheztetést javasolják (egy etetés kihagyása), és a csecsemős nővérnek se sikerült mellemre tennie L-t, sőt, meg is utáltatták vele a szopit.
mondjuk neked picit korábban született, szóval bele kell jönnie, kell, hogy legyen sok ereje! :)
ancsipancsi

Ancsi :) Én beszéltem kábé az összes elérhető szopitanácsadóval és egyikük sem javasolta az éheztetést. Sőt! Kifejezetten a mináél többszöri mellretevést, hosszú, bensőséges testkontaktust.

indianyo

Szép-jó reggelt mindenkinek :)

Bendinek és Benkének is boldog szülinapot kívánok, így utólag is Kép

Nem tudok mindenre reagálni, bocsesz... :oops:

Rájli,
természetesen ha olyan beteg lenne Füles mint Kamilla volt, akkor antibigyóznám, de egyáltalán nem vagyok híve az ' adjunk-mindenre-antibigyót-mert-azzal-majd-jól-meg-is-előzünk-minden-bajt" hozzáállásnak. Így értettem, amit anno írtam :)

Gabi,
tök jó hogy lett egy önjelölt házörzőtök :) Az ilyen kutyok annyira ragaszkodóak és hálásak :) Sok örömet hozzá :) Házikó is szupi :)

Nuk,
csatlakozom, a mennél többet cicire vele!! mozgalomhoz. Annál jobb tejserkentő nincs is...na meg a sör.. :)

Votiv,
jósolgatsz még, vagy babázol????!!!!

Indike,
enyém gyerek meg tegnap egy nagy homokozólapátnyi homokot tömött a szájába, minden előzetes nélkül.. sajnálom, hogy arról az arckifejezésről nem készült kép... :lol:
macskanyu

Ja és igen:

Szrek,
igen, idealista vagy :mrgreen: ( csa azért merek beszólni, mert én is... :mrgreen: )
macskanyu

Én is, én is a "minél többet cicire" mozgalom híve vagyok!!! :lol:
Minicickókból így sierült 1 évig remekül táplálni dedet. És mikor kb. 4 hónaposan ekcémás lett durván a bal "tejbolt" (bevallom, ez most nagy parám, hogy vajon újra előjön-e, ill. mikor jön elő :cry: :roll: ), akkor én is eljutottam a Sallai Katalinhoz, de mivel ez nálam nem a ed technikája miatt volt, így nem igen tudott segíteni :cry: Azért nem sírok, mert végülis egy év, az egy év, mégha az ekcéma miatt gyerök végül 5 hónaposan cumit is kapott, amire addig nem volt szükség, lévén remekül elcimuzott anya beépített cumijaival :lol: :wink:

Ancsi! :D IGEN. :evil: De csak a kitolási szakra szólt neki őrzőangyalom, MG, akinek örök hálám!!! Mert pl. SZJ kezében már csattogott a gátvágó olló, és teljes extázisban volt a vághatnéktól, de Gabi meg tudta győzni, hogy NE tegye!!!!! Szerintem EZ azért teljesítmény!!! :lol: Na, még mesélhetnék, de inkább majd eccccer élőben - akkor legalább meg is érinthettek engem, aki "TUDODKINÉL" SZÜLT" :lol: :lol: :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Sziasztok!

csak egy gyors:

Nukada,

nekem az egyik szülésznő a görögszénamagot és a kecskerutafű teát javasolta. A kecskerutafű teátval kezdtem, és az annyira bejött, hogy a görögszénamagot már nem is próbáltam!

Nem egy nagy befektetés, 2-300 forint egy zacsi, és egy literrel ittam belőle naponta. Nagyon használt!!!

na futok a dolgomra
jube

Kép

Kép
jube

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mikor lesz idén húsvét?
macskanyu

Ugye, ugye, a bimbóvédővel való szoptatás nem számít kudarcnak? :shock: Én néha megpróbálkozom a gyereknél a natúr cicivel, de nem igazán tud vele mit kezdeni... Olyan jó lenne, ha esetleg a következőnél tudnék gumi nélkül szoptatni. Van arra esély? Tündénél már igazából lemondtam róla.

Kép
Kép
tinu

Csak hogy mindenkinek szépen induljon a napja! :D
Kép

Kép
Kép
tinu

Nukada,
Nekem is az segített, ha minél többször ment cicire a ded, de ami még kifejezetten jót tett a minél többszöri alvás és rengeteg folyadék fogyasztása (kb. 3 l, mert a túl sok sem jó, felhígitja a tejet), természetesen az egyéb tejserkentő termékek mellett.

Isten éltesse Bendit és Benkét!!! :)

Deni,
Én már csak a fogra tudok hagyatkozni. Látni még nem látok semmit, de minden oknél órákig sírni :roll: biztos, h az :( És ti már jobban vagytok?

Macs,
Kövi hétvége :)

Azt hiszem én rövid életű leszek, imádom a túró rudit :)

Kép Kép
curse

Deni,
Sajna már írni sem tudok, olyan zombi vagyok: de minden ok nélkült akartam írni :oops:

Tinu,
Nagyon édes a lánykád mosolya :) Gumi nélküli szoptatással kapcsolatban nem tok segíteni.

Kép Kép
curse

Sziasztok!

BOLDOG SZÜLIT BENDINEK ÉS BENKÉNEK!!!!!!! :D

Nuk,
nyugi meg cicirerakás meg gyerekmagadonhordozgatás meg rágondolás meg pihenés meg legfőképp nem stresszelés és nem kudarcként megélés!énnekem sem sikerült, de nekem azért főleg, mert nagy problémák voltak kapcsolati szinten

Indi,
wow micsoda segítséget kaptál! de kár, már ezért is, hogy nem voltatok itt korábban nekem :)
de sztem te se görcsölj már ezen, tudom, könnyű mondani, de dzsászt let it gó ;) :D

Tinu,
szuper a csaj!!!!! :D

Ábel pedig így tízóraizik:

Kép és itt a másik: Kép

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ábel :lol: Tiszta reklámarc! 8)

Kép
Kép
tinu

Curse,
köszi :D

Tinu,
szerintem ha az ember lánya bármiképp is, de szoptatni tud, az nem lehet kudarc!!!!
Lánykád tényleg kis Tündér :D

Szrek,
Ábel :lol:
macskanyu

Sziasztok

Indi,
kincsszedés :lol: :lol: :lol: . De a kiscipő :cry: .

Nukada,
én is, mint Ancsi,aki sorstársam ebben ;), kb. kilenc hóapig fejtem. És sok okosat nem tudok mondani, mert nem tudtam mellre tenni a kicsit :( Igaz 2-3 hetesen éjjelente ciciböl evett álmában. De ha ébren volt, üvöltött a cicin :( Így maradt a fejés (volt tejem) Szerintem Indinek igaza van abban hogy a mellbimbi is ludas lehet :( Én sokat próbálkoztam és végűl feladtam (persze nem teljesen, mert anyatejet kapott sokáig :)) A lányokhoz csatlakozom, hogy minnél gyakrabban tedd mellre :).
Hiszem/ tudom, hogy mindent megteszel! :wink:
írd majd meg hogy haladtok a szopival...
Ja, és grat a súlygyarapodáshoz :) Ez nagyon jó hír :)

Szrek,
Ábel :lol: :lol: :lol:

Tinu,
a cukorfalat lánykád mosolyra fakasztot ;) Köszi

már második napja görcsölget/keményedik a hasam :? Szedem a magnéziumot, de mégis.... :( Ma vettem Béres magnéziumot, mert 1 tablettájában 250mg magnézium van a mostani 50mg/tablettához képest, amiből 3x2 db-ot szedtem. Kipróbálom, hátha jobb lesz :roll:
És a lányom ma megkapta a 18 hósat, meg az agyhártya-gyuszi ellenit is.... 8)

Megyek pihizni egy kicsit.

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Sziasztok

Indi,
kincsszedés :lol: :lol: :lol: . De a kiscipő :cry: .

Nukada,
én is, mint Ancsi,aki sorstársam ebben ;), kb. kilenc hóapig fejtem. És sok okosat nem tudok mondani, mert nem tudtam mellre tenni a kicsit :( Igaz 2-3 hetesen éjjelente ciciböl evett álmában. De ha ébren volt, üvöltött a cicin :( Így maradt a fejés (volt tejem) Szerintem Indinek igaza van abban hogy a mellbimbi is ludas lehet :( Én sokat próbálkoztam és végűl feladtam (persze nem teljesen, mert anyatejet kapott sokáig :)) A lányokhoz csatlakozom, hogy minnél gyakrabban tedd mellre :).
Hiszem/ tudom, hogy mindent megteszel! :wink:
írd majd meg hogy haladtok a szopival...
Ja, és grat a súlygyarapodáshoz :) Ez nagyon jó hír :)

Szrek,
Ábel :lol: :lol: :lol:

Tinu,
a cukorfalat lánykád mosolyra fakasztot ;) Köszi

már második napja görcsölget/keményedik a hasam :? Szedem a magnéziumot, de mégis.... :( Ma vettem Béres magnéziumot, mert 1 tablettájában 250mg magnézium van a mostani 50mg/tablettához képest, amiből 3x2 db-ot szedtem. Kipróbálom, hátha jobb lesz :roll:
És a lányom ma megkapta a 18 hósat, meg az agyhártya-gyuszi ellenit is.... 8)

Megyek pihizni egy kicsit.

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Na persze..... kétszer is megyek pihizni ..........

Mása
szmagdi

Tinu!
nálam gumival se ment. :)
ancsipancsi

Indi!
olvasd el Zsanci cikkét, érdemes. gondoltam én, hogy a hidrogénezett zsírok nem okésak. de az étolaj nem ilyen, ugye? hiszen az folyékony. ha jól gondolom, a szilárddá tett növényi zsírok a nem frankók, amelyeknek magasabbra tették az olvadáspontját, hidrogénezés által.
csak tudnám, hogy a Mekdöncinek (stb.) miért éri meg inkább hidrogénezettet használni?
ancsipancsi

Indi,
Vödör - a nehézség, hogy nem tudom tartani a fejét Marcinak. Ő élvezi a vödröt, de a kobak ide-oda nyeklik (pedig még védőnő szerint is tök jól tartja a fejét - már a korához képest). Amikor kicsit belesüllyedt a feje, akkortól fürdetem újra a csapban. (Azt is élvezi, de azt is élvezte, amikor belesüllyedt a feje - ez a gyerek majdnem mindent ki tud élvezni - úgy bírom ezt - is - benne.)
Szóval hogy kell tartani?

Április 7. Lehet, mert apjával készültünk egy hétvégén állatkertbe. Attól függ én hogy leszek. Kezdek zombisan kinézni (fekete karikák, sápadt sárgás arcszín), viszont a kedvem frenetikus - szülés utáni feldobottság? Vagy még mindig élvezem, hogy vége a terhességnek és fel tudom emelni a gyerekemet? Vagy hogy majdnem látom a lábujjamat zuhanyozás közben?
Ma újra sétáltam és egész jól bírtam. De azért még hosszabb túrába nem fogok, az állatkert sztem beleférne, ha gyerekek apja is jönne, hogy bármikor hazahozzon és rohangáljon Peti után. (Az úgy jó, hogy én egy csecsemővel andalgok veletek és néha odarohan hozzám a nagy és az apja? Vagy csak anya-gyerek szokott menni? Akkor is mennék a kettővel, mert már nagyon kiváncsi vagyok rátok, csak akkor még kivárok. Eddig Fibivel találkoztam majdnem, de az se jött (még) össze.)

De klassz képek vannak megint. És nem tudom a múltkor írtam-e, hogy Véda milyen gyönyörű és a talis képek is olyan szépek...

Nukada,
Kitartás és a tanácsadó felhívást én is nagyszerű ötletnek tartom.
És lányod még nagyon fiatal, biztos belejöttök!!

Móni
Kép
Kép
monisa

most több cikket olvastam, hogy ma már nem kifejezetten hidrogénezett növényi zsírból készül a margarin, legalábbis a normálisabbak nem. remélem ezt fel is tüntetik rajta valahol, hogy az ember tudja mit vesz.
ancsipancsi

BOLDOG SZÜLINAPOT BENDINEK! (utólag :oops: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Benkét Isten éltesse sokáig!
ancsipancsi

koszonjuk a jokivansagokat!! (meg epp benne vagyunk a 8 napban ;) :lol: :lol:)
irni nem nagyon tudok, de teszek be nektek egy kepet ;) :D

:( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry:
tevedtem, nem teszek. nem engedi a rendszer :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Votiv,
kezdesz nagyon magadba fordulni! :wink:

Benkének is persze nagyon boldogot, igy utólag is!!!!!!!!!!!

és Rec, gyártsatok sok sok lábbal hajtható, fa kétkerekű bicajt, mert annak db-ja 30ezernél kezdődik, azt hittem, eldobom agyam...
ebből is vmi elit cuccot akarnak csinálni. Pedig micsoda ötlet!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

még vmit lányok,
magas koleszterint mivel lehet csökkenteni??????????????
voltam vérvételen, és ez meg is lett csillagozva, és jóval a norm érték felett volt. :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Recca,
én annak is örülnék, ha küldenél képet, mélben :)

Minden fogfájósnak, akinek alma-evő-korú gyermeke van: némi kísérletezéssel sikerült egy olyan módszert találni, ami segít a fogzásban és a fájdalmakban, legalább is napközben. Próbáljátok ki, hátha nektek is segít:
Almát vékonyan felszeleteltem és lefagyasztottam. Mikor kezdődik a nyálfolyás és a szájban turkálás, nyöszörgéssel, 2-3 ilyen alma-fagyi sokat enyhít a panaszon. És még finom is :)
Szerencse fel, testvéreim!!!

csók

Macsek
macskanyu

Zsána,
én tanultam, hogy alkohollal is, többek közt..... Kép
macskanyu

Benkének és Bendinek nagyon boldog szülinapot!!!

Nukada :) Nagyon drukkolok Nektek, hogy menjen a szopi és gyarapodjon a tejcsi! Én is a "minél gyakrabban tegyük cicire" elv híve vagyok, de tény, hogy nálunk nem volt probléma a szopival, remélem Nálatok sem lesz, ahogy erősödik a lánykád, csak ne add fel!!

Leni :) Te Sz.J.-nél szültél?! :shock: M.Gabi akkor tényleg őrangyal volt! :D :lol:

Macs :) Ápr.8-9., vagyis jövő hét végén már jönnek a nyuszik :wink:

Tinu :) Kacagó Tündi tündéri!!! :D :D És sztem mindegy hogyan, de ha sikerül tejcsit adni a gyerkőcnek, az már nem lehet kudarc! :wink:

Curse :) Sok +++++ Nektek a fogzáshoz!!! Köszi már jobban vagyok (csak én köhögök, a többiek szerencsére jól vannak), próbálom pozitívan felfogni a dolgot: legalább nem romlanak meg az előző betegségről maradt szirupok meg egyéb "csodaszerek" :lol:

Szrek :) Tízóraizó Ábel szuperédes, tényleg reklámfotó! :D

Indi :) kakamán Dominó :lol: és a megtalált kincs ami nincs :lol:

Mása :) Látom jó kislány vagy és pihensz! :wink: :D

Votiv :) Milyen volt a kismamamaszi? vagy már babázás van??

És ha már tízórai, akkor így kakaózunk mi, és még Bálint új frizkójáról is ígértem már a képet, szóval 2in1:
Kép

Kép
Kép
denizsa

Macs,
ez JÓ hir!!!!!!!!!!!!!!!! 8) 8) 8)

Den,
Bálint nagyon vagány... :wink: olyan Pápás utóérzésem van!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Leni,
Annyit nevettem azon, amit írtál - "meg is érinthettek engem...

Móni
Kép
Kép
monisa

Deni: jaj, Bálint milyen helyes! Szerintem én még nem is láttam róla képet. Ez a szőke haj-kék szem...! 8)

Kép
Kép
tinu

egyben vagyok, ne aggódjatok! maszi isteni volt, jót tett a testemnek és a lelkemnek is :) most már túljutottam a holtponton, nem izgulok, szépen elbúcsúztam már a pocakomtól, és gyűjtögetem az erőmet a szülésre!

próbálok sokat pihenni, azért leszek most is szűkszavú, aztán elnyúlok :)

Nukada, a többiek minden okosat elmondtak, én is csak azt mondom, gyorsan kérj szakértő segítséget, és ne add fel!!! küldök sok +t!

Bendit és Benkét istenke éltesse sokáig szépségben, egészségben, boldogságban! :D gratula a mamáknak is a 2. évfordulóhoz :wink:

Deni, tündéri kisfiad van! :D
Tinu, ez a mosoly tényleg fenomenális :D
Szrekuc, Ábel nagggyon komoly :D édes kismaszat!

Zsanci, ez a babakocsi undorítóan drága! micsoda sznob cucc :twisted:

Curse, Istivel majdnem 2 hetet húztam rá, szóval most se számítok villámszülésre! :) a jósolgatás nála is megvolt, de voltak egyértelműbb jelek is, pl nyitott méhszáj, vagy hogy elment a nyákdugó - most még ez is megvan, és minden zárt... sztem legkorábban a hétvégén szülök. És biztosak lehettek benne, hogy írok vagy üzenek valakivel, ha indulok a H-ba! :)

puszi mindenkinek

votiv 8)
votiv

Este 6 óta próbálom ezt elküldeni

Szrek :) Ábel csodajófej!!! TEljesen egyedül eszik már?
Nem görcsölök én már a szoptatáson, de azért in the back of the mind :wink: dolgozik még...
Csak azért írtam le, mert én tényleg minden lehetőt megtettem, és nem sikerült, ha valamit kihagytam volna, biztosan hibáztatnám magam életem végéig. Így legalább a kizártunk minden
hibafaktort. És igen, én már olyan sokat kaptam itt, soha nem tudom meghálálni!

Tinu :) akárhogy is kapja a tejecskét a Tündéred, az nem lehet kudarc! Én boldogan szoptatnék bimbóvédővel is akár.

Ancsi :) természetesen elolvastam acikket, mindent elolvasok,amit valaki fontosnak tart idE belinkelni, hát még a környezetre káéros dolgokról szólókat! Margarin és étolaj a mi étrendünkben továbbra sem szerepel.

Móni :) Én bárkivel szívesen megyek az állatkertbe, akárhány emberrel és gyerekecskékkel akármilyen felállásban :) Dominónak csak az a lényeg, hogy mozgásban legyenek a kerekek :lol:
Nem tudod a kezedet Marci mellkasára tenni, miközben ő a vödörben csücsül? akkor a csuklód meg tudná támasztani a fejecskét. Persze, lehet, hogy nem jól értem a dolgot...

Most ébredt a csemegém - 2 órás alvás után :shock: próbálok még jönni

Macs, Recca, Vica, Mása és valahány név a naptárba, kiknek még lógok válasszal: :) mélt nem tudtam még küldeni kaki internet lelassítja a jahúmat és egyszerűen hetek óta csak elvétve,
hajnalban tudok olvasni, írni meg már akkor se, de igyekszem...

Vica :) Remélem, szép volt életed második legboldogabb napja és csudajól éreztétek magatokat!

A többi nem számít, csak a házikó meg a belevaló család :)

No ezóta újabb dolgok is vannak:

Zsanci :) zabkorpa és busa a két tuti befutó koleszterinre. No meg az almaecet.

kórházi változások:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=415

Deni :) Bálint, a család feje fogadja híveit az audiencián :)

Votiv :) pihenj sokat, puszi neked is

kéne nekem egy ingyenes látásvizsgálat - sztk szóba se jöhet, nem bírnám a 10 órás nyugdíjasrohamot kivárni - ismertek ilyet?

indianyo

Sziasztok!

Velünk minden oké, csak a gyerökeim nem akarnak aludni, még ébren vannak :twisted: :twisted: :twisted: Apjuk meg ordibál, mert már nme bírja idegekkel :? Boldog családi kép.....

Ancsi!
Ágyat még nem kérdeztem, írok is a csajnak mélt, mert nehezen futunk össze, de a KIkában most van akciósan ilyen magas ágy, és sátorszerű függöny lóg róla, igazi kis kuckó, és tömör fenyőből van, kb 20 ezer.
És a Zsanci által betett link alapján a margarinok sem hidrogénezett eljárással készülnek már........

Tinu!
Barátosném kisfia 21 hós, eddig csak bimbóvédővel szopizott! És még most is! No para!

Nukada!
Én is mielőbb felkeresnék egy tanácsadót, és beszereznék egy Szoptanítot, amivel Réka szopizás közben juta hozzá a tápszerhez. Nagyon szorítok nektek, hogy sikerüljön a szopi!!!!!

Indi!
Fürdős meglepi :lol: :lol: :lol:

Pocak!
Szia!!!!!!!!!!!! De jó, hogy minden ilyen jól alakul nálatok!!!!

Votiv!
Sokat gondolok Rátok!!!!

TALI: szerda délelőtt Diószegi játszótér? persze, csak ha jó idó lesz! Azért jobb szerintem, mint a Feneketlen tó, mert nincs tömeg, és jobban belátható, így a dedek szabadon motorozhatnak! És most, hogy még nem lombosak a fák, gyönyörűen süti a nap! Akinek van kedve, jöjjön! Mi ott leszünk!
zuzmo1

A szülész-orvos választása kapcsán a jogszabályi feltételek módosításával lehetővé vált, hogy a területi ellátásra kötelezett fekvőbeteg intézmény a kismama választott orvosát szabadfoglalkozású jogviszony keretében alkalmazza a kismama szülési ellátására.

az egyetlen rám vonatkozó mondatot NEM értem.... :roll:
tehát? fizetek vagy nem?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, ha jól értem, eszerint nem te fizetsz, hanem a kórház a dokidnak (alkalmazza a kismama szülési ellátására).
és akkor a területen kívüliek viszont fizetnek 30%-ot?
votiv

Votiv,
aha...akkor erről beszélhetett a lány pár napja az nlc-n. Hogy a kórháznak lehetősége lesz vmilyen szerződést kötni a dokikkal....

és még vmi:
MIÉRT NEM ALSZUNK?????????????????????????????? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Móni!
Fürdetővödör: Mi úgy csináltuk, hogy (bár bizarul hangzik, de bevált), hogy Pannus fejét (a nyakánál) a mutató és középső ujjunk közé fogtuk, és mást nem is tartottunk, de így sikerült megelőzni, hogy a víz alá bukjon, viszont simán tudott lubickolni. Próbáld ki! Ezt megelőzően egyébként a két tenyerünkbe fogtuk az arcát/fejét, az is bejött, de ez az egyszerűbb!

Képek a dedekről annniyr aédesek! És Orsi mekkorát nőtt :shock: :D Deni Bálinja is hihetetlen nagy fiú már! Ábel pedig :lol:

Éeni!
Szánthó :shock:
zuzmo1

Zsanci!
Hát én aludnék, ha hagynának :lol: Na, de végre bealudtak, kemény menet volt..............
zuzmo1

Ezek szerint, ha én az Imrében akarnám a következőt szülni, akkor egyszer fizetek 30 %-ot, mert területen kívüli vagyok, aztán még egyszer 30 %-ot, mert nem az ügyeletesnél akarok szülni, vagyis összesen 60 %-ot? :shock:
Na mármost megnéztem, hogy 85 ezer volt kb. a szülésem, vagyis 50 ezret kéne fizetnem a kórháznak... Akkor ezek után tuti nincs hálapénz... Egyáltalán el fognak így vállalni az orvosok? Kötve hiszem. :?
Ja, és a gyerek nevére is kiállítottak elszámolást a kórházban, az is valami 45 ezer. Akkor annak a 60 %-át is fizetni kellene?

Kép
Kép
tinu

És ha még szülésznőt is akarok választani?

Kép
Kép
tinu

Zsanci!
nekem, akinek mindig jók voltak az értékei, már a terhesség 4-5. hónapjában felment a koleszterin szintem. BZS azt mondta, hogy általában terhesség alatt megnő ez az érték, nem kell vele foglalkozni!

Deni!
kép marha jó, B. haja szupi! ügyesen kakaózik. ámbátor én még nem mertem kakaót a szívószálasba tenni, sőt, vízen kívül semmit. hogy tudod kimosni belőle?? :oops:

Leni!
:lol: alig várom, hogy megérintselek!

Indi!
nálunk az SZTK-ban időpontot adnak, kb. 5 percet kellett várnom a szemvizsgálatra. a látásvizsgálat máshol 2-3 eFt :/ ,ezért szántam rá magam az SZTK-ra.
korábban használtam hidegen sajtolt étolajat, ezzel szerintem egyáltalán semmi gond nem lehet. de ha mégis sütök valamit (tudod, nagy ritkán), akkor simát használok, vagy kukorica olajat. ezek legalább nem hidrogénezettek. nekem valahogy nem megy az olíva olajban való sütés (főzéshez, vagy pároláshoz használom, de a bőolajú sütéshez nem), mert mintha jobban égne a cucc. van vmi tipped erre?

Tinu!
kell létesítened egy XI. kerületi ideiglenes lakcímet, azt slussz!:)
ancsipancsi

Sziasztok!
CSak gyorsan, aztán majd valamikor értelmesebb is leszek.

SOKÁIG ÉLJENEK A SZÜLINAPOSOK! :) :)

Zsíros cikk: a csapból is ez jön. Az utóbbi időkben csak erről hallok, broá. Tegnap befaltam egy egész tábla tibit, és abban is ez a szar van. Azzal nyugtatom magam, h valamiben meg kell halni, de a Zuram szerint most már felelős vagyok egy gyerekért is, úgyhogy ne legyek ilyen laza... de mit csináljak? Azért, mert egy-egy hír kipattan, mit tudunk a MINDENről? És ha a vízbe is kevernek valamit? A levegő is kaka, de majd Eszternek legalább lesz sószobája. :lol: Áh...

Zsan,
koleszterin: flora margarin. Meg halolaj kapszula. Zuram csak ezt eszi, neki is határérték felett van, pedig nem eszik se zsírt, se pacalt, se semmit, csak fehér húst, semmi tojást, semmi izgit. Szeritnem kajával csak a tizedespont utáni értéket lehet variálni, ha ilyen a szervezeted, ez van, szívás. Olyasmi lehet ez, mint a cukorbetegség: a kaja is számít, de nem csak az. Nagymamám pl napjában 4x injekciózza az inzulint és bevesz fél-félmarék gyógyszert, és dekára kiméri a rozskenyeret, de ha valami izgi dolog történik, egyből felurik 15 fölé a cukra, ha meg bármi van, de tényleg bármi, leugrik 1re, vagy azalá, már a gép is csak azt mutatja, hogy LOW. És akkor kiabálunk, hogy megint ló vagy, tessék enni gyorsan, vagy tömjük belé a cukros vizet, mert olyankor már csak az segít. A koleszterin viszont suttyomban csinálja ugyanezt, aztán egyszer csak vége a dalnak. Na, hát ez egy nagyon fa..a kis hozzászólás lett. Bocsika.

A tököm tele a mérgekkel, amivel tömnek, hogy egyfolytában járványok vannak, hogy mindeki rohan és dolgozik és ebbe szépen belerokkanik....

Na, megyek, be kell köttetnem a szakdogámat! 8)
neet
neet

Neet!
ha valami 1% alatt van ennek a fajta zsírnak a fogyasztása, akkor nem okoz gondot. mint annyiszor megállapítottuk, a mérték a lényeg. Eszci úgyse kap 1 táblával Tibiből, abból csak neked, meg nekem jár. neked csokiból, nekem apából, mert hogy Tibi.
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?