Sziasztok!
Manó!
Mi csak a felnõtt fehéreket mossuk külön a baba-fehérektõl. Tekintettel arra, hogy a felnõtt fehér tele van egészségügyi munkaruhával. Ha mindent külön mosnál, akkor jó sok kell mindenbõl, hogy a babánál is tele mosógépet várhass össze...
Mi semmit nem vasaltunk, csak igyekeztünk napon szárítani. Az is fertõtlenít. Mondjuk én útálok vasalni, persze sokan vannak akik szeretnek, vagy legalább nem útálnak...
Mi lesz két babánál, vajon? A nagyobbik sáros és mindenféle maszatos fehér cuccai egy helyre fog kerülni a kicsi lebukott és összekakilt fehéreivel???? Még nem tudom.
Mindenféle pocakfájdalmak. Szerintem szalagok, egyebek. A dokim nem mondott semmi okosat. Most már eszembe sem jutna megkérdezni.
Szopi témában szerintem is kár veszekedni. Pláne ismeretlenül mind a helyzetet, mind a babát tekintve. Szerintem legeredményesebb technika, ha az ember még pocakosan megszerez minél több információt az alapvetõ élettani ismeretek közül (tejtermelõdés, annak serkentése, mikor legerõsebb a szopási reflex), a baba számára az egészségileg legjobb táplálékról, az általánosan érvényes babatulajdonságokról (igények, hízás-fogyás) illetve azokról a tévedésekrõl és hibákról, amiket a kismamák aggódásból, vagy nem jó tanácsok által elkövetnek (hogy tudjuk, hogyí mit kell kerülnünk), illetve azokat a telefonszámokat és címeket is érdemes megtudni, hogy hol kaphatunk megbízható segítséget, ha valami gond adódna. Ezen kívül szükség lehet a felismerésre, hogy hiszen ez alapvetõen teljesen természetes dolog, így önbizalom is születhet, hogy miért ne menne ez nekünk is ügyesen. Ez a legjobb alap arra, hogy tényleg menjen minden. Kis nehézségek persze mindig adódnak, de ennek legtöbbjét az ember saját kútfõbõl is meg tudhatja oldani. Csak bízzon mindenki a megérzéseiben és próbálja logikusan átgondolni mi történt, és mi lehetett az oka. Higgadtan, hüllõszerûen.
Higgyétek el, menni fog. Ha mégsem, akkor sem kell pánikba esni. Keressük meg azt a személyt, akiben megbízunk, ebben a témában és tõle kérjünk segítséget. Ha ad tanácsot, akkor tartsuk magunkat ahhoz. Ne cserélgessük gyakran a tanácsadókat és ne tegyünk mindent, mindig másként.
Abszolút nem kioktatásnak szántam, hanem õszinte jótanácsoknak
Nekünk így bevált. Mindamellett fenntartom a lehetõségét annak, hogy vannak másmilyen babák is, mint a miénk. Lehet, hogy Prücsök is másmilyen lesz. Azért kiváncsian várom, hogy mit fogunk alkotni együtt. Egyelõre hiszem, hogy mindent meg tudunk oldani. Ha az ember mindent megtett, amit tehetett, akkor utána a tápszer ellen sem szólhat senki semmit, még a saját lelkiismeretünk sem.
Eleget okoskodtam mára.
Hajrá Zsuzsi!
Aztán halljunk rólad!
Snoopy
26+1