A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Köszi a szülinapi köszöntéseket Bendi nevében is! :) Itt egy kép a kétévesemről, de sajna nem sikerültek túl jó képek a mostani ünneplésről ez a szülinap valahogy meg van átkozva fényképügyileg, mert a bölcsiben is megünnepelték a szülinapját Bendinek és otthagytam a gépet, hogy csináljanak fotót, és bírtak 4 db képet csinálni azok is tök bénák, ááááááááá de mindegy nem a fotó a legfontosabb :wink:

Kép

De van egy jó képem, amit megosztanék veletek, ugyan nem szülinapos, hanem Bendi a dédipapától elcsent sapkában. :)

Kép

És ma Bendit reggel elvitte apja a bölcsibe és 1 körül fogja hazahozni és egyedül vagyok itthon!!! Húúúúú kicsit fura, mert ilyen nem volt, mióta Bendi megszületett, mert általában ha más vigyázott Bendire akkor én mentem el itthonról és csak néhány alkalom volt, amikor Bendit valaki más vitte sétálni és egy-két órára. Szóval fura, izgulok Bendi miatt, hogy mit csinálhat a bölcsiben, de jó is, mert végre azt csinálhatok amit csak akarok! :wink: :D Nyugodtan tudok Babanetezni, nem löknek el folyton a számítógéptől. :wink: Bár sok dolgom van, lesz, de ha Bendi teljesen beszokik a bölcsibe talán lesz időm többet jönni. 8)

Nukada

Én is csak azt tudom mondani, hogy minél többször próbálkozzatok a szopival, és az is jót tesz a tejtermelésnek, ha összebújtok gyakran, úgy, hogy a cicid legyen szabadon és az arcocskája kezecskéje hozzá érjen a cicikhez!!

Tinu

sztem ne add fel a dolgot, régebben egy másik fórumban is tag voltam, ahol egy időszakban szült mamák csoportosultunk és ott az egyik csaj kislánya kb. 10 hónapos korában tért át bimbóvédős szopiról a sima cicire és utána már úgy szopizott. :)

Zsan

Ma kétszer is láttam a fiadat a videoklipben, egyszer a Viva-n, egyszer meg a Hirtv-n. :D

Na megyek, a dolgomra.

ruz
ruzicsky

Ruzi, ez a smicisapkás kép oltári :D :D :D még1x éljen a kétévesed! :D

Tinu, a 30%-ot egyszer kell csak kifizetned, ha jól tudom. de még teljes a káosz, senki sem tudja biztosra. és jó kérdés, hogy akkor vajon a gyerek után is fizetni kell-e... de van 1 vmi homályos utalás is a rendeletben arra, hogy bizonyos esetekben el lehet térni a területi beutalási rendtől vagy vmi ilyesmi, de hogy ebbe mi fél bele? :roll:
de sztem ezen kár filózni most, még én sem izgatom magam rajta, pedig hamarosan a bőrömön is érezhetem :lol:

votiv 8)
votiv

Köszönöm a sok jó tanácsot!!! Igyekszem minél többet ciciztetni, csak tényleg az a baj, hogy ő nem szív elég erősen, nekem meg nem jön annyira a tejcsi, ergo csak szív és szív, de nem nagyon jön neki... De azért az megnyugtat, hogy még a Hban mondta a csecsemős nővérke, hogy örüljek, hogy egyáltalán elfogadja ennyi idő után...
Meg állandóan bealszik, már mindenét csipkedem, puszilgatom, paskolgatom, de ez a gyerek ha alszik, akkor ágyút lehet elsütni mellette (ami normál esetben tök jó lenne)

Amúgy ma kértem időpontot a koponya, hasi és csípő uh-ra... Június 21-re tudnak adni legkorábban... :shock: :shock: :shock: És még bezárják a kórházakat...

Ja és ma reggel a gyerek 100ml-t evett (igaz, hogy tápot, de az előző etetésnél sikerült 60ml-t fejnem) Különben ezt sem értem: Ha fejek rendesen, 20-30 sikerül. Éjjel kihagytam a fejést és hajnalban sikerült a 60... Ki érti ezt?!?!?!?!?!? (ez költői kérdés volt...)

nukada

na akkor most ujra megprobalom ;)

Kép

es igen :D :D :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ancsi :) az étolaj a hidegen sajtolt olaj gyártása után maradt másod-, harmadrangú olaj (?), hőkezeléssel nyerik ki. Én nem kérek belőle.
Olaszok nemigen esznek olajban sült dolgokat - például ezért is nem véletlenül a világ legegészségesebb konyhája a mediterrán.
De ha már olajban sütsz, felesleges a jó kis értékes - extra szűz tehát hidegen sajtolt - olivát erre vesztegetni, arra jó az étolaj is. A legkevésbé árt a melegítés a földimogyoró olajnak egyébként.
Én hidegen sajtolt napraforgóolajjal sütök-főzök édes dolgokat, olivaolajjal főzök(az édes sütiktől egy kicsit idegen az oliva erős íze) és vajat+olivaolajat+krémsajtot kenek a kenyérre.
Házimargarin/vega libazsír: 2 rész olivaolajat 1 rész olvasztott vajjal öszekeverek, adok hozzá fokhagymát, sót (keveset, de só el is maradhat) és hűtőben tárolom. Finom, sokáig eláll. Lehet bele tenni fűszereket is.

Tinu:) Én úgy értem a szabályból, hgoy vagy azért kell fizetni, mert körzeten kívüli vagy, vagy azért, mert belüli ugyan, de nem az ügyeletesnél szülsz, tehát nem adódik össze a kettő - persze simán lehet, hogy rosszul értem.

indianyo

Jaj de szépek a születésnapos fiúcskák!!!

indianyo

Látom óraátaállítás nemcsak nálunk okozott kisebb zökkenőket az elalvásban... :roll:

Votiv :) De jó, hogy jelentkeztél :wink: Hajrá pihenés és erőgyűjtés, én azért már drukkolok! :D

Zuzi :) Holnap délelőtt nekünk jó lehet a Diószegi, Ti kb. mikortól vagytok ott?

Tinu :) Ha tudnám a kérdésedre a választ, akkor én lennék az államtitkár :lol: de lehet, hogy még ő sem tudja :mrgreen:

Ancsi :) Ez a pohár egy "hamis" szívószálas pohár, vagyis nincs összeépítve a szállal. :wink: Az egy normál szívószál, amit mindig naponta cserélek (+ minden használat után átöblítem), a pohár meg egy csőrös pohár, aminek gumis anyagú a csőre, én meg megnagyobbítottam a lyukat, hogy beférjen a szívószál. Így könnyű tisztán tartani, mert teljesen szédhethető, csak ez a hátránya is, hogy ha ded ki akarja szedni a szívószálat, akkor ki tudja, ilyen már előfordult, de Bálint nem az a fajta, aki hagyná kárba veszni a kakaót, egyszerűen csőrből is megissza :lol: Lencséd hogy van, meggyógyult már?

Neet :) Én is gyönge vagyok, csokiról nem mondanék le :lol: bár múltkor láttam a tv-ben, hogy az igazi csoki csak kakaóvajat tartalmaz, de ez ugye drága és ezért helyettesítik hidrogénezett növ. zsírral... :? És ezekszerint kész a szakdoga?! Grtatula!! :D

Ruz :) Bendi nagyon édes a sapóban! :D És ez a torta!! szuper jól néz ki :D Bölcsit azóta jobban megszerette Bendi?

Kép
Kép
denizsa

Rec :) Jaj de jó Benkéről a kép!!! És a torta is nagyon nyami :D

Nuk :) A fejés/szopi kihagyás után kicsit több tej: ez természetes, de becsapó is, mert ha kihagyod és kevesebbet fejsz, akkor nem termelődik úgy, rgo 1-1x lehet vele több tejcsit elérni, aztán pont az ellenkezője lesz... És Zuz jó ötletet adott a Szoptaníttal, ha Réka próbálkozik, akkor érdemes lenne megpróbálni, hogy legyen egy kis sikerélménye és ne menjen el a kedve a szopitól :wink:
denizsa

Nukada!
ha kihagysz egy fejést, akkor értelemszerűen legközelebbre majdnem kétszerese lesz. de nem lehet a végletekig húzni, legalábbis én azt vettem észre, ha kihagytam a fejést, akkor 1.) csökkent a tejmennyiségem, 2.) két fejésre több milli jött össze, mint 1 fejésre. csak úgy tudtam feltornázni a 20-30 milliket 50-60-80-ra, hogy napi 8x fejtem. nem kevés, de muszáj, ha sok tejet akarsz. L. is ilyenkor ennyiket evett, mert még minden kaja átment rajta. pár hónap múlva is csak ennyit fog enni, de hasznosítja is. különben elejében 3-4x fejtem/nap, és egy ismerősöm mondta, hogy az nagyon kevés. jól be is sértődtem, mert elég volt 3-4x is elmosogatni, stb. aztán kénytelen kelletlen rájöttem, hogy tényleg kevés. legalább annyiszor kell fejni, mint ahányszor a gyerek eszik. szertartás alakult ki rá, itattam üvegből, letettem, fejtem, mosogattam, (naponta csak max. 1x főztem ki a cuccokat), ledőltem, és már üvöltött is :). különben éjjel a legjobb a tejtermelés, ezt ki kell használni. érdemes fejni valamikor éjjel is, mert reggel akkor is lesz rendesen.
én csak a 9. hónapban adtam fel, amikor még napi 4x fejtem és csak kb. 30 milli jött össze összesen :).
ancsipancsi

ááá, most látom, hogy Deni tisztára azt írta le, csak sokkal rövidebben :).

különben L. majdnem meggyógyult már, de azért még taknyos.

Recca, Ruzy,
dedek édesek. Bendire Lencse aszonta: papa! :D
ancsipancsi

Szrek,
Ábel :lol:

Mása,
Pihizz sokat és ne pörögj úgy, ahogy szoktál :wink:

Deni,
Még szerencse, h meglátod benne a pozitív oldalt :lol: Bálintod új frizkója nagyon jó :) és jól látom, h Bálintod körbe van teregetve, még szívószállal sem tuti a biztonságos ivás? :lol:

Votiv,
Miért ne lenne villámszülésed? Csak pozitívan!! :) És örülök, h most már lelkileg is helyre jöttél :) Drukkolok!!!

Egyébként tényleg milyen bűn ronda az a babakocsi, amit Zsanci feltett.

Neet,
Gratula az elkészült szakdolihoz :) Akkor most már egy picit megkönnyebbülhetsz, hisz időben vagy még, igaz?

Ruz,
Bendi nagyon édes, főleg a második képen :) Látom tetszett neki a kutya a tortán.

Nukada,
Réka baba bele fog jönni a szopizásba, meglásd :)

Rec,
Benke is nagyon édes, jól bevizsgálja azt a fincsi tortát :)

Ancsi,
Nagyon kemény lehetett ez a fejéses dolog, én már attól ki voltam, h ha egy nap 2-3x kellett fejnem. Az a sok mosogatás, fertőtlenítés, marha macera. Minden elismerésem!!!

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Ábel bekapott vmi hányós cuccot, eddig minden kijött belőle, mit kell egy hányós babával csinálni, segítség?! :(

Bendi aranyos :D

Nuk,
csatlakozom Denihez meg Ancsihoz, én ugyanezt jártam be :( csak én feladtam

Kép

Kép

:D
szrekuc

Kétéves fiúk Anyukái,
nagyon szépek a fiaitok!!!!!!!! gratulálok hozzájuk!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsi,
estére én is utána néztem, és azt olvastam,h kismamáknál mindig több, sőt nem is szabad terhesség alatt koleszterin csökkentő diétát tartani, mert a koleszterin KELL az anyatejbe.... :?

Indi,
egyszer kérlek, kiadhatnád a receptjeided, mert nagyon népszerűek lennének, esetleg az oldalunkon csinálhatnál egy Indi receptjei válogatást, ahonnan mindig meg tudom nézni az épp aktuális dolgokat. Ez a vaj is nagyon tetszik, meg a májkrém is!!!!
:lol: biztos kenyér recepteket is tudsz!!!!!!

Votiv,
veled vagyunk!!! :lol: remélem holnap még találkozunk!!!!

Ruz,
örülök,h láttad a fijjjacskámat! Nekem sosem sikerül elcsipnem! :?
addig is DVD-ről nézem, ha "megszomjazom" rá!!!! 8)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

hogy kell a vizet belejuttatni? erőszakkal? semmit nem fogad el :( :( :(

Kép

Kép

szrekuc

Szuperek a képek! Méég! :)

Szrek,
jajj, jobbulást Ábelnek!!! vízet elvileg csak kiskanállal szabad, de majd lesz olyan, aki tapasztalatból beszél majd biztos. Valahogy játékosan próbáltad? Eszik a maci is, a kutya, az Ábel... és ha te is kanalaznál egy kis vizet? Imád utánozni, igaz? És ha teszel bele egy kis szörpöt vagy valami édeset? Nagyon drukkolok, hogy menjen bele és maradjon is benne! ++++++

Curse,
igen, köszi :)

Ancsi,
nem is Eszter miatt aggódom, ő egyenlőre nem kap ilyesmit vagy annyira kis tételben, hogy nem számít. Egy valamiből én sem eszem, iszom mértéktelenül, de összeadódik: olaj, tej, vaj, sajt, felvágott, mindenben van kaka adalék. Asszem még a sör a legegészségesebb, az csak komló meg ilyenek. :D
neet
neet

Neet,
köszi :) az a baj, hogy ehhez most nagyon kicsi türelmem van :( de próbálkozunk ;) (szakdogához grat és dont vöri!!!!!!! :D)

Kép

Kép

szrekuc

Szrek!
hányás után - az a tapasztalatom -, ha kér, ha nem, ne adj rögvest vizet, mert az ki is jön. várjál inkább fél-egy órát, és akkor. én voltam olyan tetű és hányás után nem sokkal sóba mártott felvágott falatot adtam neki, amitől rögtön megszomjazott. később meg már csak a sós ujjamat nyomtam a szájához és már kért is vizet :). ha újból és újból hány, akkor csak kicsike vizet ihat egyszerre. asszem van hányás ellenes tápszer is talán...
ancsipancsi

Szrek, én csak véletlenül hallottam, mikor a dokink asszisztense mondta egy hót para anyukának, akinek fosott/hányt ded: KISkanálnyi mennyiséget adjon, 10-15 percenként. Nem az a cél, hogy kiigya a poharat!!! (most még).

Remélem elmúlik hamar ez nyavaja!!!!!!

Indi májkréméről tudna adni valaki felvilágosítást? :roll: :lol:

Annyira klassz ennyi édes fiatalemberről képet nézegetni!!!! :lol:
(Leni, a lyányos anyuka :oops: )

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni!
ez nem Indi májkréme,de májkrém:
libazsirban sült májat :lol: villával összetörsz, adsz hozzá: sót, lereszelt vöröshagymát, petrezselymet, vagy amit akarsz, majd vajjal addig sűríted, míg kenhető nem lesz. hűtőben pár napig eláll, és tök finom.
Lencsi imádja simán a zsírban sült májamat is, amit nem hagyok gumivá aszalódni, szóval éppen, hogy megsütöm, nagyon el kell találni az időt, hogy "krémes" maradjon.
ancsipancsi

ja, azt nem mondtam, hogy ez sima csirkemáj, semmi extra!
ancsipancsi

Szrekuc, ha magától nem marad abba a hányás, daedalonetta hányáscsillapító kúp segíthet!
az itatással tényleg óvatosan, kanalanként, mert különben visszaadja pár perc után. ez a legnehezebb része a dolognak, de keményítsd meg a szíved és tukmáld belé a pár kanál folyadékot! arra gondolj közben, hogy ez kell ahhoz, hogy szóba se jöhessen a László kórház :evil: szóval csak keményen!!!!
és ne vizet adj neki, mert az ilyenkor túl kevés.
kell vmi az elektrolit/só pótlására, pl. csinálj nagyon gyenge fekete teát, kivételesen cukorral! és pici sóval. Hűtsd le, hidegen sokkal jobban esik majd neki.
Plusz gyógyszertárban kapni Normolyt port, vagy Humana Elektrolytet (ennek banános az íze és elég szar, de a másik meg tutti-fruttis, boá) vagy Sodioralt, ezek bármelyike vízben oldva az ásv. anyag és sópótlásra tökéletes! olyanok, mint az izotóniás ital, baromi gyorsan feltöltik az elveszett energiát.

Szintén gyógyszertárban kérjél HIPP ORS 200 rizsnyákos-répás ivólevet, ez is tele van ásv. anyagokkal, kiméli a pocakot és csillapítja még a hasmenést is (ami feltehetőleg majd ezután fog jönni :( ne így legyen!!!).

Normaflore-ból (vagy protexin restore-ból, ki mire esküszik) kaphat Ábel napi 2-3 ampullányit, ez segít rendbehozni majd a kis pocakját (Isti étvágya 1 hét után jött vissza még így is, annyira tönkrevágja a kis érzékeny pocijukat egy ilyen vírus).
és ha már elfogadja, jéghideg, kipezsgetett kóla (nyugtatja a gyomort), jégkocka-szopogatás, sós ropi, keksz, kölespehely, és BÁRMI, amit megeszik!!
aztán még később esetleg egy kis alma vagy főtt krumpli, élőflórás natúr joghurt, és még pár nap diéta. a sós rágcsákat rakd elé, ha rágcsál, inni is fog rá remélhetőleg.
és nagyon drukkolok, hogy hamar túljussatok a bacin!!!
puszi
v
votiv

Sziasztok :)

Ancsi,
örülök hogy jobban van Lencsi :)

Szülinapos kisfickók képei szuperek ;) Igazi fiúk már! ;)

Neet,
olyan jókat írsz :lol: :lol: :lol:

ORVOSVÁLASZTÁS: amikor szó volt régebben erröl a rendeletröl, akkor nyilatkozott ez az egészségügy államtitkár és azt mondta, hogy azért kell fizetni a H-nak ha bejön a fogadott orvosod, hogy abból a kórház kifizethesse a dokinak a szábad idejéből "elrabolt" időt :? Vagyis, úgymond "legálissá" teszik a hálapénzt :? :roll: :shock: És azt mondta, hogy a kismamának nem kell már hálapénzt adni a saját orvosának :? HA-HA-HA :!: :evil: Azért az elég gáz, hogy pontosan nem is tudhatja előre az ember, hogy mennyit is fog fizetni :? Utólag benyújtják a számlát, aztán csinálj, amit akarsz :evil: :evil: Előre honnan fogom tudni, hogy jut e majd pénz a dokimnak? :? Áááááááá.......... néha azt gondolom, hogy az a legjobb ha ügyeletesnél szülök :oops: :oops: :oops: vagy ez is hülyeség lenne... :oops: :oops:
Neet jól csináltad anno !!! ;)

Deni,
Bálintod oooolyan helyes ;)

Zsanci,
hol láthatnám meg a fiadat? Milyen klipben?! Lemaradtam :oops: :oops: :oops:

Megyek "kötelező pihire"

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Szrek,
én nem tudok tanácsot adni :oops: :oops: :oops: De nagyon drukkolok, hogy mihamarabb elmúljon a dolog. ++++++++!

most már tényleg L

Mása
szmagdi

Köszi, nagyon aranyosak vagytok!! :oops: :D :D :D
kiskanalazni nem akar,de a szívószálat szereti, úgy ivott kicsit, most már egy ideje alszik, ha felkelt, jól kipróbálom, amiket írtatok; sodioral van, azt kapja (kapná :roll: ) meg akkor vmi kis sós izét, hogy meghozza az ivós kedvét :D
közben még ma meg hnap lenne az antibio a láza meg a kijött nyirokcsomói miatt, úgyh most jól elvagyunk :? protexin is van még a rota-kalandból, úgyh próbálkozom, kis elesett édes kis manó

kókuszmatracot mostatok már ki? valahogy azt is jó lenne ugye kitisztogatni, csak nemtom,mosható-e és ha igen hogyan

kanalat profi módon boxolja ki a kezemből 8) :lol: és most mindent szabad, övé az egész nagy ágy, az összes párna :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szegény kicsi Ábel gyóguljon gyorsan gyorsan! Most megint van egy újabb ilyen fosóshányós hullám :(
Votiv által leírtakat a kóla kivételével kipróbáltuk, de Istibizi én kólát is adnék, ha nagy gáz lenne..
Szerencsére nálunka hányás rövid volt, ellentétben a spriccelő folyós kakival, de a sós dolgok - krumpli főzőleve például, répalé és almalé pluszban nagyon bejöttek.

Zsanci :) van ám receptes topik a környezettudatos mamáknak, ott sok okosságot írnak a kollégák.

Neet :) Nálunk ezért van házitej, meg abból készülő joghurt(isteni finom gyümölcsjoghurtok készülnek belőle) és vaj és libazsír, meg disznózsír is. Tudni akarom, hogy mit eszem. És bizony a gyerekeinkért felelősséggel tartozunk, azt mondhatom, hogy én szeretem a virslit, ezért lesz*rom, hogy mi van benne, de ugyanezt már Dominó esetében nem tenném meg.

indianyo

Szrek, az jutott még eszembe, ha Ábel a főtt krumplit nem enné, akkor a főtt rizs is jó! majd, ha már éhes lesz. a szívószál nagyon klassz ötlet!!! de azért figyelj, hogy egyszerre ne igyon túl sokat, inkább 10 percenként 1-2 kortyot, mint hogy megint hányjon :(
sodioral és protexin nagyon jó hogy van otthon!!!
alvás jó jel! de most nem lázas Ábel, ugye?

kókuszmatrac nagyon lassan szárad, bár ha most ki tudod tenni a napra, talán meg is száradna, de most talán az is elég ha a huzatot átmosod, és jól kiszellőzteted a matracot.

votiv 8)
votiv

Neet :) És szuper, hogy már a dolgozatbekötésnél tartasz!

Tegnapelőtt kapott Dé először higított tejecskét Zuzi-féle biomézzel, tegnap piros volt a popsi egy kicsit, ma viszont már pöttyös is - lehet ez a tejtől vagy a méztől? Közben volt egy-két éjszakai régi kaki is, amit csak reggelre vettünk észre, tehát attól is lehet piros, de ilyen pöttyös kiütések még nem voltak soha.

indianyo

Szrek,
gyógyulást nektek ++++++++ :) többiek már mindent leírtak!

Bendinek és Benkének utólag is nagyon boldog szülinapot!!!

Tinu,
igazi csodaszép mosolygós kislányod van :lol:

Nukada,
drukkok a szoptatáshoz! :) Ha nagyon nem megy kézifejővel, és belefér anyagilag, béreljetek ipari medela fejőgépet, nekem Dócinál nagyon jó volt! :)

Zsána,
koleszterin: zöld tea. Nekem nem volt magas értékem, de a jó koleszterinem pl. a duplájára ugrott, amikor huzamosabb ideig megittam napi 1 bögre zöld teát :)

Mérgek és adalékanyagok: én megfigyeltem magunkon, hogy néhány éve egyre inkább kezdünk átállni az alapanyagos főzésre (por, műleves stb. már csak nagyon ritkán kerül elő), és az alapanyagokban is egyre több bio van. De még így is mérgezem magam gyakran szamosmarcipánnal :lol: Bár szerintem abban spec. lehet, hogy igen kevés a veszélyes hulladék :)
És mivel ti kínoztatok a libazsírral, itt a kedvenc kenyérhonlapom: www.jokenyer.hu Bár nem bio-pékség, a legtöbb termékükben csak az van, amit otthon is beletennék :) és az ilyen finomságokat, mint a penészedésgátló, eleve kihagyják...

Ma Zuziékkal találkoztunk a diószegin, utána elindultunk haza, de Dóci otthagyta a két cápáját, így ismét Zuziékkal találkoztunk a játszón :lol:

vasárnapi kép:
Kép
kisün

Indi,
bőven lehet a tejtől vagy a méztől, de az is lehet, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz. Szerintem próbáld meg néhány nap múlva csak a tejet, ha nincs gond, akkor csak a mézet, és meglátod, volt-e köze bármelyiknek is hozzá :)

Szrek,
kókuszmatracot simán kádban át lehet zuhanyozni (jobb élére állítva, mert így nem szívja meg magát annyira, és kifolyik alul a fölös víz), utána napon ki lehet szárítani, az is működik, ha radiátorhoz teszed. DE ahogy Votiv is mondta, lassan szárad, érdemes reggel megcsinálni, akkor napközben van ideje kiszáradni.

v
kisün

Vera :) Köszi! mézet a köhögés miatt kezdtük el, már három hete kínozza és nem akartam már tovább se Stodalt se Lándzsás útifűszirpot adni. De msot akkor szünetelünk és külön-külön kifigyeljük. Végülis nem hajt a tatár :)

Vasárnapi kép csudajó!

Dión melyik játszótérre jártok? Én kettőt is találtam, mikor jöttem el tőletek a múltkor...

Zuz :) Holnapot nem ígérem biztosra, de jó lenne jönni! Mettől meddig?

Ja, a Plusban 03.29-től akciós játékok és könyvek - nekem a kis keményfedeles golyósak tetszenek, van nekünk is már, de 199-ért igazán érdemes beruházni még

http://www.plus.hu/cmspublic/system/gal ... 070326.pdf

indianyo

Mása!
ezzel csak az a baj, hogy a doki egyáltalán nem annak arányában kapja a fizetését, hogy a TB az adott műtétért mennyit fizet. azaz, te kifizetsz X ezer forintot (30%-át a műtét díjának) , de a doki mindig ugyanannyit, tehát az órabérét fogja kapni. még ha meg is kapná a 30%-át (de nem kapja, mert igyen használja munkájához a kórház felszereléseit), az se fedezi a hálapénzt, tekintve, hogy egyesek 80 ezernél húzzák meg a minimum határt.

Indi!
nekünk a tejtől sose volt pöttyös. de állítólag minden allergia ott jön ki a popón először. akár a tejtől is lehet, de inkább sztem a méztől. bár ki tudja. (gondolom forraltad a tejet, ugye?)
ancsipancsi

Sziasztok,

Mennyi helyes kép... egyik szebb mint a másik.

Vera: Marci mennyire hasonlít Dócira. Naagyon helyesek.

Szrek: Ábelbábelnek gyors gyógyulást. Nálunk a rizs nagyon bejött, amikor hasonló probléma volt, meg a köles. Votiv nagyon jól leírta a teendőket, úgyhogy mást már nem is tudnék hozzátenni. Csak, hogy +++ és kitartás. Én is mostam a kókuszmatracot, télen... hú de lassan száradt, úgyhogy gyorsan vettünk egy másik sima matracot. De most a napon gyorsabb lesz nyilván.

Benkének és Bendinek utólag is boldog második szülinapot.

Johi
johanna1975

Neet: hú de jól állsz már a szakdogáddal.

Zsanci: omega 3 és 6 segítenek a koleszterinben. De én is azt hallottam, hogy terhességnél növekedhet és az normális.

Ó még akartam, de ébred a ded... én L.
johanna1975

Indike, gondolkodtam ezen a köhögéses dolgon.
A Stodalt 3-4 napnál tovább nem szabad egyhuzamban adni, addigra hatnia kellene, ha nem hat akkor nem jó választás! lándzsás útifüvet nem ismerem, mi még nem használtuk, de ha ennyi idő alatt nem hatott az se, már nincs értelme adni, szóval tök jó, hogy abbahagytad.
de az jutott eszembe, hogy talán a száraz levegő ingerli Dominót, és kipróbálhatnád hogy jó nagyokat párologtatsz, esetleg kamillás vízzel (vagy pl. fürdőkádjába ezt teszel), az talán nyugtatná a kis hörgőit. mert a 3 hét már nem vicc, és nem lenne jó ha kialakulna vmi szövődmény. a másik, amitől tartok, hogy nem allergia-e esetleg?
aztán még vmi, hogy olvastam az "anyabosszantó" köhögésről is nemrég, aminek nincs semmi oka, csak egy kis "anya figyelj rám és aggódjál" felhívás a gyermek részéről. de akkor sem jó, ha ez így megy tovább. gondolom köhögéscsillapítót (pl sinecod) meg nem szeretnétek enni ha nem muszáj. dokitornénitekkel nem konzultálsz? tudom, hogy túlaggódós, de azért ez a 3 hét tényleg durva, gondolom mindkettőtöket megvisel már.
votiv

Szrek :) Ábelnek bulást!! Látom már sok jó tanácsot kaptál, remélem sikerül vmelyik praktikát bevetni! Sok ++++ Nektek!!

Leni :) A csajokról is nagyon jó képeket nézegetni :wink: :lol:

Vera :) Nagggyon édesek a gyerkőcök!!! :D :D

Indi :) Úgy emlékszem, mintha írtad volna, hogy Dominó tejbegrízt evett... attól nem volt gond? vagy azóta nem is ivott/evett tejet? És mézet ha jól tudom, 1 éves korig nem ajánlják, mondjuk Dominó már mindjárt annyi... és lehet, hogy a bio nem "veszélyes". Bálint minden nap kap, és semmi baja, persze ez nem jelent semmit, tényleg a legjobb, ha külön-külön teszteled, ahogy Vera írta. Múljanak a pöttyök mielőbb a szép kis popóról!!
denizsa

mi a szösz van babanettel? :shock: de vacak mostanában...

Recca, Benke olyan szép kisfiú :D gyönyörű kis arca van és az aranyhaját meg amúgy is imádom :D
a torta is nagyon kafa! Te készítetted? és mi volt az ajándék?

Kisün, de jó kép! :D nagyon boldogok a gyerekeid, ez tökre látszik, és tényleg hogy hasonlítanak! édesek :D

még sok ilyen szép képet szeretnék látni :D
votiv

Indi: nálunk is volt köhögés, mondjuk éjjelente, de az nagyon régóta, semmi nem használt aztán vettem a Pingit (ami egy párásító) és azóta nincs semmi baj éjjel, mondjuk még nem akarom elkiabálni, de hátha tényleg jobb lesz és vége. Mert én megőőőőőőőrültem éjszaka. Szerintem túl száraz volt neki a levegő.
johanna1975

Ancsi,
persze zudom, hogy nem kapna a doki elég zsét :(. És ismét arra a következtetésre jutottam, hogy a kismamákkal szúrnak ki :( Fizetsz a kórháznak 30-100 ezer között + a doki, esetleg szülésznő is :shock: :shock: :shock: Nos, nekem a végösszeg baromira nem tetszik :x :shock: :roll: Nincs nekem ehhez kedvem. Inkább a poci-macira és nővérkéjére költeném! 8)

Kisün,
csudaédesek a "lavorban evező" kőcök :) :) :)

Indike,
egyik ismerősömnek a lánya a mézre allergiás (kiütéses lesz) :( Lehet, hogy Nálatok is a méz a ludas? :roll: És párologtatás, az naggyon jót fog tenni, szerintem. :wink:

Ma már nem feszűlt annyira a pocakom :P Talán a napi 3x250 mg. magnézium teszi 8) Ugye nam sok ez a 750 mg /nap? :roll: Persze pihenek is (már amennyit enged a lányom 8)

Leni!
a "lyányos anyuka" azt jeleni, hogy kiscsaj van a pocódban??? :P Én nem tudtam..... :oops: Nevek? Vagy ne is kérdezzem, mert titok? :oops: :wink:

Mása.
szmagdi

Deni :) Eddig soha semmilyen ételtől nem volt piros a popó, kizárólag a fogzós kaki csípte ki. A múltkori tejbegríz meg a vajaskenyér se ártott, lehet, hogy ez a 3 napi 1 üveg higított tejecske, vagy az 1 kanál mézecske volt túl sok, persze - igaz, 1 éves kortól lehet, de azt gondoltam, 2 héttel előtte azért már belefér.
No akkor most tényleg óvatos leszek és tesztelünk. Jövő héten megnézem külön őket.

Egyébként nem tudom melyik az illető, de megint jön egy- vagy több fog :shock:

Votiv :) hű, az allergia szóra megdobbant ám a szívem!
Még várnék a dokinénivel egy kicsit, mert már javuló a köhécse és alig van, no meg a szomszéd lány például 4 hete :!: köhög és taknyos és valaki szintén mesélte az ismerősök közül ezt a mostani hosszan köhögős bacit. De allergiával nem viccelünk, a nem múlik, megyünk inkább és ha kell, természetesen gyógyszert is beveszünk. Párologtatás jó ötlet :)

Johi :) mit lehet tudni erről a pingiről?

Képzeljétek, ma először voltunk kint a kertben úgy, hogy Dominó mászhatott a fűben és nem csak babakocsiból nézelődhetett, olyan jó volt! Szaladt a cicához meg a kutyához (mármint négykézláb) és szedett virágot, kergetett piros bogárkákat és tépkedte a csengőzsinórt és irtó boldog volt :) olyan nagyfiú már ááááááááááá

indianyo

Mása! Konokul nem kérdezzük, ki lakik odabent - de akárki is legyen, Hanka miatt már mindig lányos anyuka (is?) maradok :lol:

Mi ilyen megveszekedett titkolózó banda vagyunk, a nevet is csak utólag szoktuk elárulni 8) :wink:

(Persze én IMÁDOM előre tudni, hogy másnak fia/lánya lesz-e és az össezs névválasztós töprengést is nagy lelkesedéssel figyelem :lol: )

Ancsi! IMÁDOM a májat. :lol:

Indi! Nekem természetgyógyász homeopata mondotta, hogy méz (bio is) nem annyira Oks dolog, mert pl. allergizálhat, és ez felnőttekre is igaz, Ő a heti 1-2 kanálnyi mennyiséget javasolta.
Aztán pesze ki tudja, hogy tényleg-e.....de hagyományos dokitól is hallottam hasonlót... (ettől függetlenül simán kimarhatta a későn detektált kakker D. popóját 8) )

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Mása :) Nem hagy aza tündéri rosszcsont lánykád pihenni? :) Mézallergia? :shock: De rossz lehet... Remélem, nem ez lesz nálunk!

Képzeljétek, tegnap láttam a kertünkben (a veteméynesben) egy olyan óriási pókot, amilyet még soha eddig, csak filmeken: Fél tenyérnyi szőrös állat, cirkalmas potrohhal!!! Lehet, hogy valami egzotikus mérgespók votl? Mit lehet ilyenkor csinálni? Csak álltam ott és meredten bámultam... Én az egy indiai utam során egy kígyórezervátum mellett tanítottam egy hajléktalanotthonban, htá ott volt kobra meg skorpió - több ízben mentették meg a diákjaim az áletem, azóta rettegek ezektől a szörnyektől.

indianyo

A méz, mindegy, hogy bio, vagy nem, ha botulizmus van benne, akkor nem frankó. Arról nem hallottam, hogy más miatt se jó, azaz nem tudtam, hogy még allergizál is.

Indi!
házi tej volt? vajon hány százalékos? mert ezek a házi tejcsik még hígítva is "erősek", persze kcal nincs bennük annyi, mint a tápiban, csak mások az összetevők. lehet, hogy nem is kajától pirosodtatok.
még L. 4 hós korában kaptunk egy Fenistil cseppek nevű, köhögés ellenes szert, amit főként allergiára javasolnak, de eddig nem bontottam fel. most megint ajánlotta a doki, hogyha gyógyszert nem is akarok adni neki, de ezt adhatom. mit ne mondjak, azóta nem köhög EGYÁLTALÁN! estére ajánlotta, és éjjel se köhög. ma még adtam neki, de holnap már szerintem abba is hagyom. és kalciumot is kapott. ezek mind allergiára is jók, de asszem a Fenistilnek gyull. gátló hatása is van.
ja, és eddig Dominó csak HA tápot kapott? nem mondta a doki, hogy esetleg előbb sima táp, és utána bocitej?
ancsipancsi

fennforgás van, nem tudok írni, de Indi, Deni! Mi holnap 10, fél 11-től a diószegin vagyunk. És lehet, hogy Veráék is jönnek! :D

És mindenki jöjjön, aki ráér!!!

pussz
zuzmo1

Indi,
valami van a mézben, amitől kiütéses lesz Bocsi, ha rosszúl fejeztem ki magam :oops: :oops: :oops: De látom Ancsi már írta is, hogy mi van benne :wink:

Mása
szmagdi

Indi,
Nagy pók?! :shock: :shock: :shock: Én még a kicsitől is undorodom :x Biztos, hogy nem valami nagyra nőtt "magyar példány" volt ?
Húúú, nem semmi, hogy már volt "szerencséd" kobrához meg skorpióhoz :shock: :shock: :shock:

Leni,
de titokzatos vagy :) Ha a férjemen múlna, nálunk nem derűl ki a baba neme. Orsinál kibírtam, de most nem :oops: 8) túl fáncsi vagyok ;)

Na megyek Grace-klinikát nézni....
szmagdi

Ancsi :) biomézben nem lehet botulizmus - elméletileg, pont azért mertem adni, mert biztos forrásból származik.
Dominó már két hónapja kap nem HA-s tápot is, természetesen nem ugrottam neki a tejjel, hanem végigjártuk a létrát az összes savanyított tejtermékkel, tejföllel, vajjal és most a tejecskével.
A házitej zsíros. Eléggé.

Én allergiás vagyok a rovarcsípésre, a Fenistil cseppeket és tablettát akkor szedtem, amikor egy darázscsípésnél ez kiderült - 2 napig alig voltam magamnál tőle.

indianyo

Indi: pingi az ultrahangos párásítónk, ami pingvin alakú. Fanni hívja pinginek. Előtte mindig köhögött éjszaka, most meg lekoppintom gyorsan semmi....
Póóóóók: jesszusom, én soha többé nem mennék ki.... én annyira parázok tőlük. Nem is tudom, hogy fogok Fanninak megtanítani, hogy nem kell tőle félni. Egy ilyen szőrős állattól tuti a kardomba dőlnék.

Mása: pihenjél csak sokat. Lánykád annyira nagyot nőtt és nagyon szépséges. Ezt már a múltkor akartam írni.

MÉz: valaóban nem jó 1 éves korig, nekem valaki azt magyarázta, de lehet, hogy marhaság, hogy mivel a virágokból nyeri a méhecske, igy a virágpor esetleges maradványai miatt. Na de inkább utána fogok kérdezni méhész és egyéb ismerősőktől....

Tali: nekünk tuti nem jó. holnap nagyi nap van, anya pedig dógozik és suliba megy. :-( Ó pedig de jó lenne már talizni veletek.

Indi: találtam néhány párásítót ocsóóóóóón. a teszveszen.

http://www.teszvesz.hu/item179039411_lu ... asito.html

Jó éjt Johi
johanna1975

Indi,
a pók amit láttál csellőpók lehetett. Bocs, hogy belepofázkodok, de éppen a Szent Imrés topikot olvasgattam és megláttam ezt a pókos dolgot. Itt egy link, ahol megnézheted hogy ilyesmi volt-e amit láttál: http://www.zsila.hu/gallery/album29/al0054_std
Nem vagyok pókszakértő, de egyszer már én is találkoztam ilyennel, és akkor utána jártam, hogy mi lehet ez. Bocs az offért.
porcsin

Jó leszek hozzátok sé nem teszem be a pók képét, csak link formában, így csak az látja, aki szeretné:
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/0/7/8/THM_0002253078.jpg

Szongáriai cselőpóknak hívják, 10 centisre is bőven megnő, védett faj (ezt sejtettem) állítólag a méretéhez képest ártalmatlan.

Mása :) nem mesélem el a majdnem halálos kalandjaimat a dögökkel, de soha soha soha többé!

Johi :) köszi szépen az infokat, majd utánanézek :)

indianyo

Porcsin :) Szuper vagy, köszi! Egyszerre kattintottunk :):):)
De ha már a topikot olvasgatod, akkor írj is!

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?