A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Bogyra!! Te Isten Baranya vagy!!!! Nem mehecc tobbet ki az utcara!!!!!!! :twisted: :lol: Atyavilag, massal egesz elete soran nem tortenik annyi minden, mint veled egy het leforgasa alatt!!! :)

Gabi.baba: A masik Isten Baranya!!! Vigyazz magadra!! Meg minimum 6 hetig tartsuk bent a lurkokat!!!!! :)

En ma elmentem koszalni...haaat -2 km/oras sebessegemmel ugy elfaradtam, hogy most labaim egekben, fajnak mint a fene!!! HOgyan akarom en holanp bejarni a fel varost???? :shock:
Raadasul a boltban a penztaros neni megkerdezte, hogy mennyi van meg hatra a terhessegembol, es mikor mondtam,hogy masfel-2 honap, szornyulkodott, hogy jujj mekkora a hasa!! Na mar meg!!!! Maskor eszre se vesizk egybol, most meg oriasi???? MOndom oke nagyobb a baba, de szerintem attol fugg a has meretem miben vagyok!!!!! 8)

Mindenkinek jo uh-t kivanok! En jovo heten latom a kis Zsebibabat! :0 Mar alig varom!!!

Tenyleg hol van Doo? Csaknem???

Kép

Kép
lorcika

Tényleg hol van Doo????

Jujj de izgi.

Most muszáj mennem a gyerekkel pszichológushoz, de ígérem csukott szemmel közlekedem.... :D És nem állok meg bármi történjen. :)

Addig is jók legyetek! :)

KépKépKép
bogyra

Én is holnap megyek dokihoz. Megnézzük hogy fekszik.
Bár van egy sejtésem, hogy még nagyon nem akaródzott neki befordulni. Mindegy, azért továbbra is csinálom a gyakorlatokat, hogy azzal is segítsem neki.
Remélem minden rendben lesz.
Bár az ágyékomnál egy kis húzódást érzek. Remélem nem sérv vagy ilyesmi. Sosem paráztatom mondjuk ilyenekkel. Úgyhogy biztos rendben is lesz minden.
Holnap a többieknek is drukkolok, akik uh-ra mentek!

Kép
niki30

Niki!

Nekem is húzodott a hasam alja, főleg a vakbél műtétem helye. Mostanában könyékkel térddel kezelésbe is vette a lurkó, mit ne mondjak elég fájdalmas. De ez a hastartó öv szuper.

Ha fáj a pocid ajánlom neked is!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

No megtortent a 4 vervetel, kesz vagyok! Jo nem vagyok szarul vagy ilyesmi, csak azert elfaradtam, 3x mentem oda, 3x vissza, mert ugye ebedelni haza...stb. ket utat tettem ebbol gyalog, eleg is volt.

Csutortokon kiderul mi van. :?

Olvastam micsoda csete-pate volt itt, nyugi, ne hagyjuk, hogy barki felhuzzom minket, Mi ide tapasztalatot jottunk cserelni, segiteni egymasnak, de nem akarnek beleszolni. No comment...

Kicsit fozocskezek, Apuci ciganypecsenyet kert, igy azt keszitek, krumplipurevel, hmmmmmmmm :D remelem jo lesz.

Ja Fontos kerdes! Ezek a szules utani par napra valo bugyik eldobhatok??? Nem is tudtam, en ilyet talaltam, volt olyan, ami francia bugyi jellegu, volt ami sima bugyi formaju.
Irjatok meg mit tudtok ezekrol, legyszi :)

KépKép
horilda

Bogyra!
Neked is kivettek a vakbeledet? Nekem is!!! :D

KépKép
horilda

horilda, ezek eldobható necc bugyik, és állítólag nagyon praktikusak...

a hétvégén kaptam 3-at a barátnőmtől akinek már megszült, és felpróbáltam nagggggyon csini:-))))

most megyek szülőszoba látogatásra 15:30-ra, remélem nem megy el mindentől a kedvem... :shock:
pici76

Sziasztok!

Na voltam UH-on, ugye kontroll biometria.

Hát nem tudom, rosszabb is lehetne meg jobb is, de ami a lényeg, hogy teljesen megzavarodtam.
Tudniillik. A BPD 89 mm, ami tökre időnek megfelelő (2 hete 2 héttel el volt maradva), mellkasátmérő ...juj, elfelejtettem, de 2 héttel elmaradva (múltkor 3 héttel volt). FL meg 60mm.
És a lepény maximálisan érett....:O:O

Na sebaj, ez van, én pihizek, biztatom a kicsi bébimet és nem hiszek az UH-nak..:D Van valakinek jobb verziója??

Nekem súlybecslést sose mondanak, de nem is érdekel ezek után.

Folyt köv, lépnem kell...

Kép
[/url]
gypsophila

Na,

szóval a mellkasméret 80.

A házaséletről annyit, hogy nálunk inkább fordított helyzet van, a férjemet úgy kell becserkészni...az a szöveg, hogy sajnálja a Tökit, hát nem tudom, én ezt nem hiszem, de mit csináljak?? Más kérdés, hogy mivel a doki nem nagyon ellenőrzi a méhszájamat, valamint szex közben mindig full kemény a hasam, a Tökkerre való tekintettel én sem erőltetem annyira a dolgot, de hát egy idő uitán elfogy a türelmem. Na meg ha arra gondolok, hogy szülés után egy darabig ugyis kuss van, legalább most nem kéne böjtölni, ha nem muszáj.
Nálatok nincs ilyen 'aggódó' apuka??? :roll:

A baba korát

Kép
[/url]
gypsophila

Szóval a baba korát meg télleg a korai UH után lehet a legbiztosabban megmondani...szóval mindenki bizzone bben, ne hitegesse magát, sztem ez a legjobb módszer. Más kérdés, hogy én kb percre pontosan tudom mi az ábra, úgyhogy nálam nem jön be a dokik elszámolták című helyzet...(Afp ügyben ugye jó duma lett volna elhinni, hogy fals az eredmény..)

Doo, hol vagy???????? :D :D Csak nem...

A barátnőm is basszus, 3 héttel előttem jár, de olyan fejlett a bébije, hogy akármikor szülhet már, tiszta izgi ez az egész. Annyira várom már!! A lepényre való tekintettel nálunk se lesz több 4 hétnél még hátra, legalábbis én örülök, ha még 1 hónapig bent tudom tartani... :( pedig olyan szép lett volna: magismerkedésünk napjára kéne érkeznie.. :)

Ja, a lagzihoz meg annyit, hogy 38ért a ruha abszolut nem drága!!! Komolyan!!

Puszka mindekinek!

Kép
[/url]
gypsophila

Télleg, a táblázatunk hol maradt el??

Kép
[/url]
gypsophila

Tenyleg Legi mar reg jart erre.

Gypso: Most mar johet a babod nemsokara, most mar okes lesz vele minden :) Pakolj ossze es amikor jon az ido rohanas van! Addig meg beszelgess a lepenyeddel is! :)

En most totalkaros vagyok. jatszottam a kutyaval dobaltam neki a labdat, gugolasztam....most a derekam nagyon faj, meg a hasam...labam....jajjjj. Fekszem de semmi nem jo!!! :( :( Fenebe.

Kép

Kép
lorcika

Pici!

Már kár parázni, úgysem marad bent! :)

Gyps! Te meg tedd keresztbe a lábad, hogy ki ne jöjjön még! :D Ne apát hajkurászd :) Pihenj sokat, egyél tápláló dolgokat (tejszínhabos kakaó, jégkrém :) )

Engem komolyan aggaszt Doo, vajon babázik már? :shock: :roll:
Jajj de izgi, de hogy nem írt nekünk, hogy szülni ment, hát ez felháborító!:)
Én majd írok, vagy apa ír, ha indulunk! :) Tudjatok szorítani! :)

KépKépKép
bogyra

Hat nem tudom..lehet Doo-nak nem az votl az elso gondolata HA megindult a szules, hogy nekunk irjon! :D
Nekem bocsassatok meg elore is, ha esetleg nem irok, hogy na most megyek szulni!!! Szerintem olyan para leszek, meg panik, hogy nem biztos, hogy tiszta lesz a fejem!!! :D
De asszem kozuletek legtobben elobb szulnek, mint en....szoval EN ELVAROM, hogy ertesitsetek!!! :lol: :lol:

Ma egesz nap ettem...szerintetek ez baj??? :D
Mar majdnem eltuntettem egy fel zacsko vanilias karikat..khmmmm..jobban mondva eltuntettem egy fel zacsko vanilias karikat (majdnem nelkul) igy a delutan folyaman!!! :oops: 8) :D
De nem az en hibam!!! Ricsike kovetelte!!!! :lol:

Kép

Kép
lorcika

Bringa hol vagy egesz nap??? :shock:

Kép

Kép
lorcika

Na hol van mindneki?? Csak en forumozok itt magammal? :D

A ferjem levideozott...amit megneztem..hiba volt!!!!! Van olyan allat, hogy elefantbalna??? Mert en nem is elefantfoka, hanem elefantbalna vagyok!!!!! Borzalom!!!!!!!! Soha tobbet nem tudok ugy gondolni magamra, hogy "na ma egesz jol nezek ki ebben a cuccban"!!!!!!!!!!!!! :( :(

Na irjatok maaaar!! :)

Lorci

Kép

Kép
lorcika

Szarozik a net vagy a szerver, de már napok óta folyton! :evil:

Lorcika nem engedélyezem, hogy elveszítsd a fejed, igenis jelentkezz be ha szülni mentek! :lol: Mi lehet fontosabb annál, hogy tájékoztasd sorstársaidat????? :roll: :shock:

Nekem is az lesz az első dolgom! :oops:

KépKépKép
bogyra

Bogyra: oke. Igazad van. Bocsanat, hogy mertem ellenallni!!!! :) Persze, hogy jelentkezem ahogy elfolyt a magzatviz! :D

Tenyleg szar a server mostanaban!!

Na hogy allsz a ruhaanyaggal?

Kép

Kép
lorcika

Hello!

En is eszrevettem, hogy benazik a Net, tok idegesto tud lenni. :evil:

Remelem en is fogok tudni jelezni, ha itt az ido.

Koszi Pici a visszajelzest a bugyirol, tok jo hogy igy tudunk segiteni egymasnak, vagy csak Ti nekem?! :oops:

Holnap megyek dokihoz 3-ra, remelem minden oke lesz, es lepontositjuk vegre az UH-t erre a hetre, mar idoszeru lenne.

Szep estet Mindenkinek!!! :D

KépKép
horilda

Majd holnap megyek varrónőhöz:)

Most angolt próbálok tanulni nem sok sikerrel :(

De annyira nem érdekel.... :D

Most olyan bodogsághullám van rajtam :) :D :lol
bizti csak a hormonok és tuti nem tart sokáig.

Most kiszaladunk az osan-ba dinnyéért, meg eperért! Kívánós lettem! :D

KépKépKép
bogyra

Go and study english Bogyra!!!!!!!!!!! :twisted:
Nem dinneyzunk, meg eprezunk..tessek tanulni kislanyom!!!! :shock: :D :D

Rajtam is van neha boldogsaghullam..kiveve ma. Ma hulla faradt hullam van!! :D Na ez szep mondat votl!!

Horilda; Biztos minden jo lesz holnap a dokinal A heten mindenki dokihoz megy...kiveve en. En fogorvoshoz!!!!!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Az is orvos, ne irígykedj! :)

KépKépKép
bogyra

Csinaltunk pocak kepet...majd ha osszeszedtem a batorsagom folrakom!!! :shock: Elefantbalna! :oops:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

jaj, de aranyosak vagytok h izgultatok értem!!! :) nem szültem még, csak elszállt a modemünk :( és nem volt netem. csak ma csinálták meg.
férjem szerint különben holnap szülünk :) én mellesleg semmi előjelét nem érzem, de annyira nem fogok meglepődni (bár az én fogadásom ápr.2-re vonatkozik ;)), ha holnap lesz az akció. viszont ha tényleg igaza lesz, akkor lottózásra fogom kötelezni! :D uis azt is megálmodta (szó szerint értendő) h babánk lesz (hozzátenném h már néhány hónapja jöhetett volna és csak akkor álmodta ezt, amikor _tényleg_ jött, én meg még mit sem tudtam a dologról), valamint néhány héttel később azt h kislány - pedig akkor még messze semmit nem mondtak ezügyben UH-n. anyám meg aszongya ma reggel h jujjj, még ne szüljek, mert nincs rá felkészülve. még ha én mondanám! de neki mit kell erre készülnie?! :shock: meg azért már annyira sok idő nincs hátra h akkora meglepi érhessen bkit.
viszont azt azért nem ígérem h szólni fogok h megyek szülni, mert ha csak jóslófájással feleslegesen riasztom a csapatot, akkor utána nagyon hülyén fogom magam érezni. :roll: :)

Gyps, én azt a struccpolitikát követem h fogalmam sincs az UH-s adatokról (na jó, egyedül a BPD-t tudom h mit jelent). ha egyik testrésze ilyen, a másik olyan fejlettségű, az csak annyit bizonyít sztem h nem logarléccel rajzolták a baba arányait.

számomra is meglepő, de a környezetemben több olyan esetről hallottam h a baba fejlettsége alapján módosították a szülés várható időpontját - ami elég megdöbbentő, mert ha belegondolunk, ez olyan, mintha azt mondanánk h XY hiába múlt el 30, még nincsenek szarkalábai, így biztosan fiatalabb, tehát a következő szülinapi tortájára kettessel kezdődő számjegyű gyertya kerüljön. szal ez vmi fordított logikának tűnik nekem. de az biztos h csinálnak ilyet az orvosok és nem is annyira kirívó eset. számomr az a döbbenetes h miért fontos vkinek h "leleplezzen" vkit mások előtt és ennek érdekében még utána is menjen más topicokba.

bőrbigyóim nekem is lettek - egy anyajegy-szerűség a hátamon és egy májfolt a jobb szemem alatt. nem hinném h elmúlik majd :( és rengeteg futószemölcs (v micsoda) van a nyakamon - talán azok is szaporodtak, de nem szoktam számolni. ha a szoptatásban nem okoz problémát, sztem levetetem majd őket, mert egy csomó mindenbe beleakadnak :( - ráadásul én direkt szeretem a mindenféle nyakbakötős díszeket, bőröket.

Gyps, az én páromat is zavarja a babó - azt mondja, feszélyezi h jelen van :shock: :( :( hmm. engem nem zavarna... :oops: úgy látszik, ezzel a témával mindenkinek van vmi nyűgje - vagy így, vagy úgy. ez vmi biológiai szükségszerűség?! vmi törzsfejlődésileg beépített baba-védő effektus? :shock:

Horilda, milyen lett a cukrod?
Vendég

doo, nyugodtan ijesztegess minket a jóslófájásokkal is akár, igaz csajok? :)

lorcika jelentkezni sajnos mindenkinek kötelező mielőtt lelép szülni, nem húzhatod ki magad, sorry :wink:
ne bálnaelefántoskodj már, ilyenkor mindneki egy kicsit dagi, na és, nekem is azt mondja a párom, hogy ez természetes, mit vagyok úgy oda, néha elhiszem hogy őszintén gondolja, olyan meggyőző :shock:

nagyon érdekes volt a szülőszoba vizit... volt egy két érdekes dolog ami nagy újdonság volt, pl hogy színesre festették a 4 vajúdószobát, és szín alapján lehet választani (persze csak azok közül ami még üres, mikor beérsz :wink: )
na viccet félretéve tök kiakadtam amikor mondták, hogy apukák használják ki a szülés utáni két órát, mert aztán amíg a baba és a mama bent van a kórházban, az anyukán kívül senki , még az apuka sem!!!! taperolhatja a gyereket. A gyereket csak a kórterem ajtajáig lehet kitolni, és ott gyönyörködhetnek benne a látogatók, de semmi tapi... még az apuka sem!!! jó valahol jó, mert legalább nem nekem kell hadakoznom a szomszéd Juliska nénivel meg a sok rokonnal hogy ne taperolják össze a két napos újszülöttet, na de az apuka???? nálatok is így van ez a kórházban ahol szültök?

egyébként a szülőszoba eléggé tetszett, és viszonlyag rugalmasak és békén hagyják a vajúdókat, még gyertyát és masszázsolajat is, lehet bevinni, szóval alapjában véve, még mindig nem nagyon vagyok bekakálva a szüléstől... nem nézett ki mészárszéknek :D
pici76

tényleg csajok Legi nagyon eltűnt... Legi!!! hol vagy? remélem nálatok is csak internetes gáz van max...
pici76

gyps, tök jó, hogy már ekkora a babó :) pihenj pihenj sokat, hogy a csúnya fránya lepényen keresztül minél több kajci tudjon hozzááramolni

na mivel gondolom mindeki már jó kismami módjára szuszokál ilyenkor, én is elmegyek lemosni hab testem és megpróbálok álomba merülni
pici76

Szep jo hajnalt!!!

3 orat utott az ora, meg szep hogy fent van ismet a Lorka!! :D :D

Doo: Orulok, hogy meg egyben vagy..de kivancis vagyok tenyleg, hogy bejon-e ferjed joslata!! En hiszek megerzesekben, szoval tenyleg lehet, hogy holnap szulsz??? :shock: En azt almodtam meg, hogy kisifu lesz..persze mivel sokszor az almok az ellentettjet mutatjak (bar nalam, a valosag szokott lenni), igy nem vettem komolyan...de aztan ugye megiscsak kisfiunk lesz! :)

Pici: Az en korhazamban is szepek a szuloszobak, itt rooming-in rendszer van, szoval a babaval leszek vegig..mondjkuk azt nem ertem, hogy akkor mindenki aki bejon nezheti, foghatja a babat?? Mi van azzal, hogy az elso par hetben azert vigyazzunk, mert az immun rendszere meg gyenge es el ne kapjon valamit????? Nem tudom hnogy lesz...
A masik meg, hogy sokan azt mondjak szep szep a rooming-in rendszer, de legalabb abban az elso par napban jo lenne kicsit pihenni a kismamanak!!!!! :D
Jo, hogy nem parazol Pici...en most top para vagyok!!!!!! Lehet hulyen hangzik, de most kezd mar tudatosulni, hogy bennem van egy lurko...aki ki szeretne majd jonni!!!!!! Jezuuus!!!!! :shock: :shock: ES ha kijon..utana?? Mi lesz? Hogy lesz?? :) Es? Es? Es?

Na jo visszabujok az agyba...vergodok meg egy orat, aztan szunya! :)
Matol ismet fittnesz leszek!!!!! Reggel kismama tornaval inditom a napot!, mielott mindenem beszakad, leszakad!!!!!! :)

Na jo durmolast mindenkinek!
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Halika:)

Huhh, látom, zajlott az élet itt is:):) Nem is kommentálom, csak annyit, hogy a babáink a legfontosabbak, és ha valaki kavarni akar, az engem nem tud érdekelni:)
Viszont párom átvették, tehát legalább meg vagyok emiatt nyugodva:) Holnap megyek védőnénihez. Csajok, ti is egyre jobban koncentráltok a pocaklakóra? Én lassan azzal a gondolattal kelek és fekszem, hogy már alig 2 hónap, aminek örülök és ami meg is ijeszt egyszerre:)

Na jóreggelt és szép napot:)

Márti

Kép
horpika

Jó reggelt!

Látom Lorci Te sem tudtál aludni :cry:
Horpika sem sokáig durmolt.
Én is 4 óra óta fenn kukorékolok. Egyszerűen kipattantak a szemeim, és onnantól csak jár az agyam. Aztán felkeltem párommal, kivittem őt a metróig meg jól bevásároltam. Ilyen sem volt még, hogy nyitás előtt ott voltam az abc-ben. :lol:
Most meg dolgozom egy picit itthonról, aztán 3/4 2-re irány a doki.

Utána majd jövök.

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Én menéztem este a szokásos vészhelyzetemet, a grész klinikát már csak fél füllel hallottam. Aztán szunya! :)

Kidobtam a családom 7:15-kor de nem tudtam visszaaludni. Kicsit angolozok, mármint úgyteszek mintha. :) Tegnap ugyanis nem sikerült! :D

Doo! Követelem, hogy a josló fájásokról is értesíts minket! :D Én Gergővel kb. négyszer riasztottam be a családot, teljes riadót fújtam egy felfázásért is! :) Apuék már csak röhögtek amikor mondtam úúúúristen elfolyt a víz, először arra gondoltak csak bepisiltem...:D
Úgyhogy hajráááá Dooo veled vagyunk! :)

Pici! Nálunk is színesek a szobák, van lila, kék, rózsaszín és sárga vagy zöld. Szépek. Amúgy nálunk sem lehet tapperolni a gyereket, sőt még ki sem lehet hozni. Mi arra gondoltunk, ha éppen szabad a fizetős szoba, akkor oda megyünk mert hát oda bejöhet az apuka meg a látogató is és ott lhet tapperolni a gyereket! De miután csak két ilyen szoba van évente viszont van 3000 szülés... hát nem tudom mennyi esélyünk van rá. :(

Lorci! A rooming-in nem azt jelenti hogy egész nap bárki nyunyálhatja a gyereket, hanem azt hogy be vagy vele zárva egy szobába! :D ugyanis a gyereket általában nem lehet kivinni, max az újszülött osztályig vagy a kórterem ablakáig ajtajáig... Hát fene tudja hogy jó ez vagy sem.

A MÁV-ban úgy volt, hogy volt a szoba és jobbról is balról is nyílt egy egy folyoso. A baloldali volt a látogatóké, akik erkély ajtón keresztül nézhették a babát, apja néha bedugta a kezét egy kis résen és megnyunyálta a gyereket de ennyi volt a max. Be sem jöhetett a látogató a szobába én mentem ki a folyosóra. A másik oldali folyosón meg volt a kórház lényegében, tehát babával csak arra lehetett közlekedni.

Sok helyen azért csinálják így, amiben mondjuk van valami, de azért mégse :D Nah ezt jól megaszondtam.
Mert ugye ha ott vannak a babák, akkor mindenki igényszerint szoptat. És biztos vannak olyan mamik, akiket rettenetesen zavarna, hogy terpeszt az ágyban halott griffmadárpózban miközben a pucér cicijét belelógatja a gyerek szájába, amúgy tiszta vér a lepedője, és csapzott is szegény, és ebben a szent pillanatban beállít hat férfi a szomszéd mamához....

Szóval amúgy én nem vagyok egy szégyenlős valaki, én konkrétan leszarom, max a szexuális fejlődésében állna meg az összes rokon ha engem meglát.... de hát az az ő bajuk :D

Úgyhogy nuku baba nyunya a legtöbb helyen!

De irigyeljük horpikát (szem ő szül a BM-ben), neki babáját izélgethetik a látogatók :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra

Igen, én szülök ott, egyike leszek az utolsóknak, aki ott szül.:):) De a dokim egy tündér, azt mondta, ha másodikat vállalunk, menjünk hozzá, akárhun is lesz, elvállalja!:) De az igazság az, én jobb szeretnék minnél előbb otthon lenni, szépen, nyugodtan. :)
És jó angolozást:):)

Márti

Kép
horpika

Persze mindenki szeretne otthon lenni! :)

A szent Imrében ismert fogalom az ambuláns szülés, tehát 24 óra múltán haza lehet jönni, gyerekestül, ha találsz gyerekorvost aki vállalja a felelőséget a babáért...

Két nap múlva már gyerek orvos sem kell külön, ahhoz hogy hazagyere.

Először mi is arra gondoltunk, hogy hazajövök amint lehet, de eszembe jutott, hogy a gyerekeket csak a 3-4 napon szúrják sarokba. Tehát mindenképpen vissza kell vinni a szürővizsgálatra. Aztán 5 napon kapja a BCG oltást....
Szóval úgy döntöttünk, ha jóformán mindennap be kell vinni valamiért, akkor inkább hősként kibírom azt a 4 napot.Bár úúúgy fog hiányozni a nagyobb gyerek, biztos zokogok majd minden este... :( :cry:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Én is szarul aludtam. :?
Én most harmadjára a MÁV-ban szülök, és nagyon is örülök annak, hogy nem mászkálhatnak be a szobánkba. Uzsokiba is az megy be, aki akar, és sokszor idegesített még Gergőnél, akkor nem voltak privát szobák, aztán Vikinél megoldódott a dolog, mert egyágyasban voltam, és az jött be, akit én engedtem be. A többi szobában sem volt divat bemenni férfiembernek, ahol szobatárs volt, inkább kitologatják ott a mamák a babákat kiskocsistul a folyósóra és ott üldögélnek családdal. Ezzel az a gáz szerintem, hogy mindenki, aki a szülészetre/nőgyógyászatra megy ott vonul el a folyósón kb 20 centire az újszülöttödtől. Ez annyira nem szimpi nekem, én sosem toltam ki oda a gyerekemet. :roll:

MÁV-ban is ismert fogalom az ambuláns szülés, mondjuk én nem élnék vele, mert gondold el, mégha minden okés is és gyerekdoki is belemegy stb, akkor mi van, ha pl. besárgul a gyerek vagy bármi baja lesz? Vissza nem vesznek a szülészetre, mehetsz a gyerekosztályra, ahol meg nem bizti, hogy 100% rooming in van... Szerintem azt a pár napot mindenki kibírja, mégha olyan pici tesó is van, mint mondjuk nálunk. Mert az (sem) lesz egyszerű minálunk. :) És legalább biztonságban vagyok a babámmal együtt.
Vendég

Szep jo reggelt!

Ugy latszik, akkor kisse eloedzunk a babazashoz, ami a nem alvast illeti! :D

Meg nem kerdeztem ra konkretan a dokimtol erre a rooming-inre, de orulok, hogy nem fogjak a gyerekemet cucalni egesz nap a rokonok. Azert remelem aput beengedik...mintha oket beengednek az Istvanban, mert egy ismerosom ott szult....es remlik valami, hogy apu ment be, mert anyu tota kesz volt hogy a gyerek mar orak ota csak sirt!!! :D
Na majd kikerdezem a dokimat..most mar ideje lesz lassan. :shock:

A Szent Imre korhaz van Nagytetenynel? Asszem ott is nezni akartam dokit, amikor meg az elejen nem tudtam kihez menjek. Azt hallottam, hogy az jo korhaz!

Tegnap ota, hogy lattam magam videon (horror), meg apu lefotozott...aggodom, hogy tul nagy a hasam!!! :shock: Oke van ott haj is....na de....ez meg mennyit fog noni??? Akkor meg egy talicska-fele herkentyure kell ratennem a pocakot es tolnom magam elott!!!!!!!!!!! :shock: 8) :lol:

Na megyek imitalok valami tornat, aztan telefonalgatok TGYAS ugyben hogy mit hova kell vinni, aztan fogorvos, ez-az-amaz...es hullan haza! :)

Szep napot, meg benezek.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!

hát,szeretném én benntartani,most jövök a kórházból,3szor 1 cordaflexet kell szednem,hogy maradjon még benn picit,felpuhult és megrövidült a méhszájam.....most pihizek,holnap jövök.

vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

ja,mai uh:

kpf,lepény mellől
bpd 83mm,
thq 77mm,
fl 60mm,
megkevesbedett magzatviz.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok

Bocsi, hogy csak most jöttem, de tudjátok ma volt a védőnői látogatás...10-11-ig. Tök normális volt, meg is lepődtem, beszélgettünk annyi.

Viszont éjszaka képzeljétek marha erőssen fájt a pocakom, nem tudtam aludni, úgyhogy bementünk az ügyeletre, ahol a doki megállapította, hogy picit megvan már rövidülve a méhszáj...(ami végül is ennyi idős terhesen azt mondta, hogy nem gáz), ill. azt mondta, amit pénteken a 4d-s uh-os nőci is, hogy kevesebb már a magzatvíz kicsivel.....
Most pihizek, mert nem volt valami szuper éjszakám! :(

Remélem ti jól vagytok!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Mar-mar szegyellem is magam, hogy ma is 10-ig aludtam, este fel11-tol, szerintetek ez mar nem gaz??? :oops:

Elmentem ajandekot venni a keresztlanyomnak Husvetra, meg boltba is. Most fogok ebedelni, aztan fel3-kor megyek dokihoz.

Doo, koszi az erdeklodest, de csak holnap tudom meg cukor eredmenyt, mert oda kuldik az eredmenyeimet, holnap 1-re megyek.

Elizabeth pihenj sokat, ugy latom nalatok mar zajlanak a dolgok.

Remelem a heten en is tudok szolgalni adatokkal a babocamrol, mint gabibaba.

Nalunk nem tudom meg milyenek a szobak a szuleszeten, de majd erdeklodom a vedonomnel, meg ismerosoknel. Remelem nem gaz, hogy kihagytam a szules felkeszitot. :oops:

KépKép
horilda

Sziasztok!

Hú zajlik az élet. Úgy látom mindenkinél előjön hogy kevesebb a magzatvíz és érik a lepény hát ez van. Gabi Elizabeth pihenjetek sokat. nekem se volt jó éjszakám csak pörgök, forgok az ágyban és nem tudok aludni elég rossz. Kis manóm meg majd ki bökte az oldalamat néha már komolyan fáj, de nem bánom :)

Kép
rena10

helloka

bocsi, hogy kicsit felborzoltam a kedélyeket, végülis én kezdtem. mea culpa. úgy látszik igaza van barátnőmnek, jobb lenne már ha megszülnék, mert túlságosan kritikus és őszinte lettem és ki is mondom, míg eddig inkább magamba fojtottam.

Alá tudom támasztani, hogy nem egyszerű pocakosan iskolába járni. Én havonta három napot megyek, de az reggeltől estig van. Tegnap mikor hazaértem este 6-kor, én úgy sírtam mint állat. Fájt mindenem. Még kétszer kell(ene) menni, hát nem tudom. Ja és még bevállaltam egy versenyt is az egyik tantárgyból, mivel azzal kecsegtet a tanerő, hogy megúszható a vizsga. Nem vagyok normális:-)))

Én aztán úgy tudok aludni, hogy csak na, az sem zavar ha közben a lányom kirúgja az oldalam. Azért remélem majd a fájásokra felébredek, mert amilyen hétalvó vagyok még a végén álmomban szülök meg:-)))

Én is szoktam cipekedni, szinte minden nap, úgy látszik le kéne szoknom róla. Olyan hülye vagyok, mert mindig a boltban jut eszembe, hogy talán apa is kellett volna a kocsival, aztán meg erős vagyok alapon cipelem haza a megrakott szatyrokat. Nem mondom, hogy néha nem parázok közben.... No majd leszokom róla.

Nos lépek is, mivel megyünk bejelentkezni házasságkötésre. Igaz, csak júliusban szeretnénk a dolgot, de úgy vagyok vele, intézzük el most a papírmunkát, mert én gyerekkel nem fogok rohangálni. Úgy néz ki húsvétkor rendbetesszük a lakást is, összerakjuk a kiságyat, meg beszerzem addig a még szükséges dolgokat és utánna már csak lustizok, meg várok. Álom???

Szép napot
stella2007

Hali:)

Reggel nem ment az alvás, most bezzeg menne! De nem lehet, mingyá jön a párom a haverjával, összeraktak nekem egy kissebb fajta hegynyi babaholmit:) Kapok babakocsitól kezdve csomómindent, és már ollan kiváncsi vagyok, mit raktak még össze:):) Úgyhogy lesz megint melóm, kisrucimosás, vasalgatás...

Melinda, sok pihikét, vigyázz magadra, és mindenki, akinek lassan közeledik a várva várt pillanat. És egyen mindenki sok ződséget, lassan bejönnek a fris cuccok(nagyon lassan, és én élek halok a friss répáért, karalábéért és retekért! nyammmmm :D )

Na, kellemes délutánt mindenkinek:)

Márti

Kép
horpika

Köszi lányok, aranyosak vagytok, igyekszem most már minnél többet pihenni! DE ti is nagyon vigyázzatok magatokra, és ne eröltessétek meg magatokat.... :), csak módjával, szépen-lassan!

Kép
elizabeth25

sziasztok

ja, jól eltűntem... készen vagyok teljesen, már csak másfél hét van vissza a melóból, de ezidő alatt teljesen kifacsarnak, alig 1 hete vették fel az utódomat...:( nem kapkodták el... Szóval betanítás, meg a szokásos, úgyis-mindjárt-elmész-addig-ezt-még-csináld-meg típusú feladatokkal bombáznak. Térdig lóg a nyelvem - OK, csak átvitt értelemben, de este beesek az ágyamba, reggel meg alig bírok felkelni Tisztára futóbolond vagyok, de én vagyok a hüle, mert hagyom magam.

Ja és még ez a diabétesz dolog is rátett 1 lapáttal, nembaj, diétázok!!! 2 kontroll után a doki hitetlenkedik, hogy a terheléses leletemet elcseszhették a laborban, de mondtam neki, hogy én inkábbb végig diétázom (abból úgy sem lehet gond), de ne küldjön el még 1 cukorterhelésre, mert másodjára tutira kitaccsolok.

Táblázatot nemsokára frissítem (gyorsan levadászom az újabb infókat). húsvét után havaj-dizsi-szánsány és én is itt fogok veletek lógni jó sokat :D

csók mindenkinek

Legi

Kép
leglesscat

Hali

itt a táblázat, ha valakinél mégse jó értéket írtam volna be, akkor léccci szóljatok!!! Kissé szétszórt vagyok... :s

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok,

Na megjottem en is a fogorvostol! Jofej a noci, mikozben furja faragja a fejem beszel hozzam es kerdezget!!! :D Kicsit nehez igy valaszolni!! :) De jo fej no nagyon, es ugyes!

Aztan egy kolleganommel talalkoztam. Nalunk is az volt a munkahelyen, hogy az utolso heten kihajtottak a belem. Folvettek az utodomat, aki most van ott 1 honapja, de ez ido alatt nem volt kepes semmit meg betanulni..fonyeremeny az oreglany!!! :lol: :lol:

Legi koszi a listat. Huu lanyok mindenkinek rovidul a mehszaja, meg fajdogaltok. Pihizni mindenkinek!!!!!!!!! Nem koraszulni am!!!!!!! :shock:
En jovo csutortokon megyek a dokimhoz, de nekem eddig annyira siman ment minden, se magas cukor, se magas venyomas, se semmi panasz...szoval szerintem minden oke lesz. Mar kesz uncsi!!! :lol: :lol: De lesz uh. Kivancsi vagyok a kis Zsebibabamra! :)

Stella: Jot nevettem ezen az almomban szulok dolgon! :lol: Nem is lenne az rossz, ha belegondolsz, nem? :wink:

Na emesztek, mert most ebedeltem. Kene vasalni, na de teli hassal???? :)

Kép

Kép
lorcika

Helló!

Megjöttem a dokitól. Uh sajnos nem volt.
A méhszájam is zárt, rendben van minden. Annyi csak, hogy hugyuti fertőzésem van, erre felírt egy antibiotikum port (ilyennel sem találkoztam még).
Ami viszont nagyon nagyon jó hír, és ez mindenkire vonatkozik!!

Megkérdeztem őt erről az ápr. 1. ével bevezetendő dologgal kapcsolatban. Azt mondta, ez ránk nem vonatkozik, csak azokra, akik ápr. 1. után kezdenek el terhesgondozásra járni. Szóval szülhetünk, ahol akarunk és nem kötelezhetnek fizetésre. Ennyi.
Azért ezt egyértelműbben is közölhették volna velünk. Sehol nem volt ez így kihangsúlyozva. Csak beparáztatják az embert komolyan. Mondjuk amúgy is gondok vannak hazánkban az információ megfelelő és pontos áramoltatásával.
Nekem nagyon jó kedvem lett ettől a hírtől. Mondtam is neki, hogy már sokkal jobb a napom! :D :D

Kép
niki30

Niki, de jó, hogy így megkérdezted, mert nem igazán volt egyértelmű a dolog, sajnos! :(

Leg, nekem a BPD adatot beírhatod :) : 8,3

Kép
elizabeth25

Koszi Niki, hogy megkerdezted, ma en is rakerdeztem a dokimnal, de semmi konkretat nem tudott, csak hogy o nem tud arrol, hogy ne johetne hozzank szulni, meg hogy o meg jul. 1-nel tart.
Hat ezert nem tudattak ot, mert meg nem aktualis. Mondjuk koztunk szolva azert tudhatna tobbet mint mi. :shock:

Minden rendben volt a dokinal ma, mehszaj zart, baboca szivhangja szabalyos. Sok dolga nem volt velem :wink:

Penteken UH, mar nagyon varom!!! :D :D

KépKép
horilda

Sziasztok!

Megjöttem mindenhonnan :)

Varrónő szuper anyagokat sorakoztatott fel, úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve vele. :)

Melltartót ma sem kaptam. :( De majd holnap felkeresem a triumph márkaboltot a deák téren és ott talán.

Angol Zh-t megírtam nem lett túl jó, de szerintem görbül. A kémiám 3-as lett. Elintéztem hogy ne kelljen vizsgáznom kórtanból. Úgyhogy suliban is sok sikerrel jártam.

Lefoglalóztam az éttermet is :)

Pocakom nap végére már kis kemény gombóc volt a lbam mint egy víztorony... :) De mostmár egész jó.

Megfőztem a resztelt májacskát, most vacsi. Jah délben dupla adag ebédet ettem. Nem tudtam választani a menzán a tökfözelék és a rántott karfiol között, így ettem mindkettőből egy kicsit! :)

Szép napot és jó éjszakát mindenkinek! :)

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?