A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Ja képzeljétek, hétvégén jönnek anyósomék, de állítólag békülési szándékkal jönnek, abszolút jóindulattal. Meglátjuk.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja szopihoz még: én is leszoktam takarni a fejét, semmi színes, mintás valamivel, hanem fehér vagy egyszínű takaróval. Hát nem lehúzza a fejéről? :shock: :lol: :P

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Gondoltam kihasználjuk a jó időt, és elnézünk a Skanzenba, de pofára estünk mert csak április 1-én nyit.
/mert amúgy kedden-szerdán ingyenes a belépő/
Így lementünk a Pap-szigetnél a Duna-partra. Tök magas a vízállás.
Enci élvezte, egyből bele a sárba, ha rajta múlik tuti a vízbe is belesétál. :D Látom nyáron nem lesz gondom majd a Balatonon. :D
Kép
Remélem mindenki kihasználja a jó időt! :D :D
Vendég

Steffi, nagyon ügyes ám Martin, legyél rá büszke, nemsokára felfedezi, hogy mászni is lehet úgy négykézláb! Szerintem nem feltétlenül hátra fog először elindulni. Fogacskák meg édesek. A sapis kép is tuti!
Anyóshoz türelmet kívánok!

Manóka, én is csak ámulok, hogy hogyan tudod a napjaidat összeszervezni a két kis pelusossal!

Ancsa, igen dolgozgatok, de csak mértékkel. Nem azért, mert annyira hiányzott. Én itthon is tudok dolgozni, és akkor oldom ezt meg, amikor Sári alszik.

Zsófi, ez cékla? Zsombiról is van ilyen képem. Jól látom, hogy egyre jobban hasonlít rád? Nagyon szép!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Steffi!
Szofi 8 hónapig szopizott, 6 hónapig csak anyatejet ivott. Azért kell táp, mert ha éjjel felkel kajálni akkor tök koki, benyomja a tápot csukott szemmel és már fordul is az oldalára és alszik. Na most ez elég nehéz lenne, ha valami pépessel kéne ugyanezt megcsinálni! Ha leszokik a felkelésről majd meglátjuk mi lesz. Kata még most is reggel és este kap 250ml tejet. Ha nincs akkor röpködnek a tányérok :lol: sokszor a DU-i alvás után se lehet vele bírni amíg nem adok neki.

Tünde!
Rend? Hát az biztos hogy a gyereknek a rendezettség az fontos. Így ők is tudják mihez kell igazodniuk. Mikor van alvás, evés, fürdés stb. Persze az elején sokminden volt csak rend nem, de aztán letisztultak a dolgok. Én anno azt mondtam mikor Kata megszületett, hogy "pont egy gyerekkel több van mint amivel elbírok" (persze a jó értelemben), mikor Szofi megszületett Katával már tök jól ment minden és ekkor megint csak azt mondtam, hogy "pont megint egy gyerekkel van több, mint amivel elbírok" :lol: :lol: :lol: De ebbe is bele lehet jönni. Már olyan szépen megy minden. Most jöhet a 3. :lol: :lol: :lol: (remélem senki sem érti félre amit írtam! :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Manóka!
Jobbulást Ricsinek. Bocsi már írni akartam, csak .... Szegényke :oops:

Steffi!
Jaj de ügyes már Martin! Lassan futhatsz utána :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabi!
Szépek vagytok :lol:

Veronikusz!
Köszi a bizalmat és a dicséretet. Hát ez a kis szaros tényleg mászni fog nemsokára, nekem annyiiii :lol:

Gabó!
Neked is kösziii! Ti jól vagytok, minden oké? Te nem raksz fel képet?

Zsófi!
Tök jó a kép! A céklát, hogy készítetted el neki? Ez jobban ízlett mint az alma? :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz, én értettelek!!! :)

Manóka, Ricsi műtétjével most túl vagytok a dolgon, vagy vár még valami rátok?

mtunde

Sziasztok!

Kérdés: Az esti hiszti ellen tud valaki valamilyen trükőt? :?:
A D vitamint ha elfelejtettem akkor lesz valami baja a gyereknek?

Kicsit fáradt vagyok az éjszakázások miatt.
Bocsi lányok de nem olvastalak benneteket mostanában. :?
Puszi mindenkinek
V

valentina

pár kép a Dunakanyarból
Férjem oroszlán, de talán ezt a sörényéről kitaláltátok :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Szépek vagytok!

Valentina!
Hiszti ellen nincs trükk, véleményem szerint 1 1hónapos gyerek nem is igazán hisztizik! Szeresgesd max ennyi, nyugtatgasd, ha érzi, hogy feszült vagy és idegesít nem lesz jobb. Ha a hasa fáj tornáztasd!
Ha nem adod be a Dvitamint nem lesz semmi baja, én úgy tudom nem kell külön pótolni.
És nyugodj bele az éjszakázás és többszöri felkelés miatt mindenki fáradt, nem vagy vele egyedül.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Mi van ezzel a babanettel???

Valentina

Szerintem ha egyszer kétszer elfelejtetted, nem hiszem hogy lesz bármi baja. Most jutott eszembe, hogy ma én is elfelejtettem. :)) Hiszti ellen nekünk semmi sem jött be, illetve ha hagytam sírni, akkor nyugodott meg a leghamarabb, ja és még egész piciként énekeltem neki. :) Vicces volt. Egyébként már ez sem segít. Cumi? Egy ideig az is bejött. De ahogy telnek a hetek mindig más nyugtatja meg. Egyébként ne aggódj, ha sír, fel kell dolgoznia az élményeket és egyáltalán nem lenne jó ha sosem sírna, szüksége van rá. Ezt a védőnőm mondta.

Tünde

Én is ezt csinálom! :lol: :lol: De még ez sem elég mostanában! :( Hát próbálkozunk mindenfélével! Kár hogy nem jó a séta, de akkor ezekszerint a szerda sem lett volna ok. neked sem. :( Bepótoljuk. :lol:

Steffi

Sok türelmet anyósékhoz!!! :lol: :lol: Békülj és legyél nagyon kedves, az a legjobb fegyver. :lol:

Gabi

SZépek vagytok!!!

Veronikusz

Nagyon szépek vagytok!!!!! Apa is jólnéz ki. :)) TE sem tudsz jönni sétálni csütörtökön? Hogy vagytok? Jobban?

Sajnos én is azt hallottam, hogy megszűnik a nőgyógyászat és a szülészet fizetős lesz, 10 ággyal. :cry: :cry:

Kép
gyorgyi33

mtunde: elméletileg túl vagyunk most már minden műtéten,most már csak a lábadozás van hátra, de a doki elmondása szerint a sérv teljes lábadozási ideje 6 hét. (bár Ricsin meg sem látszik, hogy bármi történt vele, épp ezért el kellett tüntetni minden kisbiciklit és kisszéket, hogy ne cipelje őket)
a kis korkülönbséget illetően az az igazság, hogy Ricsi fantasztikus gyerek, nagyon elkényeztetett minket annak idején. ő amolyan eszem alszom gyerek volt, magától ráállt a teljes éjszaka átalvására, egyetlen foga miatt sem szenvedett eddig stb.
ezért is mertünk belevágni a következőbe. Ha Mikolt jött volna először, akkor azt hiszem tovább gondolkodtunk volna a másodikon egy kicsit. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Valentina, szerintem sem hiszti az a sírás. Nálunk a pálkatapéter kezdetű "trükk" bejön. Zsombival elkezdjük énekelni, ha nagy rívás van, és erre eddig még mindig abbahagyta. Mellé egy kis simi és puszi. A d-vitamint én is gyakorta elfelejtem. :? Aztán mikor eszembe jut, egy ideig rendesen adom. Szerintem nem lesz baj. Angolkór ellen adjuk, mert a picik nagyon gyorsan nőnek, és ha hiányzik a d-vitamin, az kalcium és foszforanyagcserezavart okozhat, amitől a csontok elgörbülnek stb...ez ijesztőbben hangzik, mint amennyire gyakori.

Steffi, köszönöm érdeklődésedet, jól vagyunk nagyon! Tündéri a lányom, nem tudok rá panaszkodni. Eszik, alszik, és csak kicsit sírdogál. Angyal.
Kép
Kérésed parancs, íme Sári és első babája:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Valentina!
Szerintem sem hiszi ez még ilyen kicsin. Nálunk (Katánál) főleg koraeste volt mindig a hasfájás. Bédelgesd! Ilyen kicsin még nem lehet "elrontani" állítólag. :lol: A D-vitamin meg fontos. Velünk május 1-ig szedeti a dokinéni, majd ősztől megint 3 éves korig. Az hogy mennyire baj, az attól függ, hogy mennyi ideig nem adtad. Én megkérdezném a dokit!

Steffi!
köszi és a korábbi kérdés csöppet se volt indiszkrét. :)

Gyögyi!
Köszi a dicséretet.
Különösebben nincs semmi bajunk, csak köhögünk kicsit. A csipásodás is úgy néz ki már a múlté. Azért még kicsit imunt erősítek. Most csak a fogunkkal küzdünk, meg azzal, hogy milyen tápot igyon ha felkel éjjel.
Sétálni nem tudunk menni. Talán majd egy szerdán, de most a héten az se lenne jó. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Mit szivat össze engem ez a babanet mostanság! :twisted: :twisted:

Léna is és Martin is nagyon édes!!!!!!
:lol: És azok a fogacskák...... :P :P :P
Hogy készül a cékla? Bocs, ha hülyét kérdezek, de az édes, ugye? Merthogy Beni csakis az édes kajákat eszi meg, ami eddig kimerült a sütőtök-alma, sütőtök-burgonya, és az ízesített tejpépekben. Ma beletuszkoltam egy fél üveg őszibarack-pulykamell bébipapit.

Voltunk du. dokinál. Most sem találja betegnek benust, alaposan meghallgatta. De mivel 1 hónapja húzódik, holnap be kell mennünk a Budai gyermekkórházba egy mellkasröntgenre nehogy valami lightos-lappangó tüdőgyulladás legyen. Gondolhatjátok, hogy fel vagyok dobva......
De ma megint annyira erős trutyisan köhög. Nem sokat, de akkor.... Kedve jó, nem nyűgös, talán picit kevesebbet eszik. Nózija folyik kicsit - de ez is totál össze-vissza. Van hogy órákat nem ,aztán meg alig kap levegőt. Ki érti ezt?
Ja, egy fontos kérdés: Hogy kell csepegtetni a babák orrába? Én ezt mindig elsunnyogtam, most próbáltam először. A pipettát ha nem dugom bele az orrába, akkor mellémegy, ha meg beledugom, nem látom hogy hány csepp.
Azt hiszem van itthon üres spray-s pici üvegem, lehet, hogy átöntöm és úgy könnyebb egy nyomást belefújni. Vagy ez nem jó ötlet?

Heni

Kép

Kép
cancan

immunt erősítek - bocsi

Gabboka!
Gyönyörű Sári Baba!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hogy nem láttam előbb Sári babát?
azaz Gabi egész üzenetét!
Tényleg szaraxik ez a babanet....

Szóval:
Nagyon helyes Sári elányzó! És milyen kis büszkén feszít!

D-vitamint én is elfelejtem sokszor. Mi tablettában kapjuk,kétnaponta kell(ene) adnom és Beni nagyon utálja, így én is. De most jobban oda fogok figyelni.
Csak mától pont kap ambroxolt, meg fenistil cseppeket, meg c-vitamint - már fentartással kezel, ha kanalat lát a kezemben.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Valentina! Benének nem fájt a hasa, de esténként 6-12 hetes korában 1-2 óra hosszát is műsor volt. Ilyenkor a hasamon tudtam ölelgetve, rázva, ringatva megnyugtatni. Ez azért volt érdekes, mert egyébként nem nagyon kellett fogdosni, sőt, volt, hogy az zavarta. Azt olvastam, hogy ilyenkor dolgozzák fel a napi eseményeket, és erre az egyetlen eszközük a sírás. Engem ez a tudat megnyugtatott, hogy most ennek van az ideje. Pár hétig eltart...

D vitamin, mi is néha elfelejtettük. ( a mi dokink már nem is adat többet...) és akkor másnap 2 cseppet kapott... :oops:

Heni! A cékla édes :) Én meghámoztam, és betettem 20-30 percre a sütőbe, aztán neki a turmixxal. Lehet sütőben is sütni, az hosszabb, és nem kell előre meghámozni.

Manóka! Bene is elkényeztetős gyerek, gondolom, a második majd mindent bepótol nálunk is :D

Így nyugodott meg akkor Bene...
Kép

És most meg ilyen :)

Kép

mtunde

Gabi!
Köszi a képet! Csakis az én kedvemért! Tök jóóó! És annyira angyal tényleg!!!! Gyönyörű baba, tiszta te!!!!

Tünde!
Végre, hogy te is raksz fel képet!!! Nagyon édes most és akkor!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Cékla: közben Tünde már írt, és be kell vallanom, hogy nem én csináltam... :oops: Van egy barátnőm, akinek Lénával egy idős babája van, és az ő mamája csinálta, abból kaptunk. De ha csinálnék, akkor megpucolnám, talán fel is kockáznám és megfőzném, aztán turmix. Asszem még a héten fogok megint csinálni! Ebben a kajában volt 1 cékla, 1 krumpli, és hogy kicsit lágyabb, meg talán édesebb legyen, kevertünk hozzá Hippes őszibarackos babakaját. Eddig talán ez ízlett legjobban Lénának.
Ma megpróbáltam megint a Frutapurát (alma-banán), nem kellett. De ma amúgy is elég nyűgös volt...

Köszönjük a dicséreteket!

Gabbó! Nagyon édes Sári!

Veronikusz! Ti is szépek vagytok!

És persze Gabriella! Ti is!

Heni! Remélem nincs semmi komoly Benivel! nekünk spray-s orrcseppünk van, azzal szerintem könnyebb. Mióta eszik húst Beni?

Tünde! Bene is aranyos! Az ilyen odabújásokat Léna is nagyon szereti! Persze ki nem? :lol:

Valentina! Én sem hiszem, hogy Viktor hisztizne ennyi idősen! Szeretgesd, amennyit tudod, később vissza fogod sírni azt az időt, amikor még hagyta magát ölelgetni! :P

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Hát szép hajnalt mindenkinek! :?

Steffi, Zsófi, Gabi, Tünde, Gabbó, Veronkusz
A babák egytől-egyig nagyon édesek, jó, hogy ilyen sokan raktatok fel képeket, olyan jó volt nézegetni őket!! :D

Valentina
D-vitamint én is sokszor elfelejtem, de most már próbálok jobban odafigyelni rá, de egy héten egyszer nálunk is el szokott maradni véletlenül :oops: :( Nem hinném, hogy ebből baj lehet, én mindig arra gondolok, hogy régebben semmi ilyesmi nem volt, mégis egészségesek vagyunk mi is, meg a szüleink is. De persze azért próbálom nem elfelejteni és mindig megijedek, amikor rájövök, hogy megint kimaradt egy nap! :?

Zsófi
Úszást végül lemondtam, jövő héten megyünk, nem akarom túlzottan besűríteni a programot!

Steffi
Ti most fogtok menni úszásra? Próbáltátok már Martint a nagyádba fürdetni mostanában? Mert mintha írtad volna, hogy régebben nem nagyon szerette, de nálunk is ez volt, most meg oda van érte Danca, próbáljátok ki sztem előtte!

Heni
Remélem a kórházban minden rendben lesz és kiderül, hogy Benusnak semmi komolyabb baja nincs, csak picit még visszamaradt a betegségéből! De tényleg hihetetlen, hogy már mióta betegeskedik szegény :(

Katasztrófa éjszaka mögött állunk, megpróbáltam, hogy nem adom vissza a cumit, ahányszor csak kéri...hát nem jött be :D
9kor letettem, aludt 3 órát, majd 12-től 2-ig!!! szenvedtünk, aztán végül porszívóval aludt el, akkor viszont 6ig. Persze visszaalvásról már szó sincs :( De két dolog legalább kiderült:
1. a cumit még vissza kell neki dugdosni egy darabig :cry:
2. éjjel nem az éhség miatt kel, hanem mert nem tud aludni egyben, ugyanis elmaradt az éjszakai etetés!! :shock:

Na megyek és csinálok valamit ezzel a Manóval, mert se aludni nem bír, se ébren lenni...

KépKép
barimami

Cancan!
nem szeretnék még véletlenül se beleszólni, de nem próbáljátok meg a D-vitamint cseppben? Mi Vigantolt szedünk és mind a két lány tálja a száját ha meglátja. Kata még mondja is hogy "ez nagyon fontos" :D

Tünde!
Bene olyan édes. Kis gombós ott az öledben. Hogy szorítja az öklét! Én is ilyen kiskrapekot akaaaaaaaaarok!
Hihetetlen hogy megnőtt már! :D

Valentina!
Zsófinak igaza van. Most kell ölelgetni őket, mert később már nem fogják hagyni. Kata is már csak lefekvésnél engedi, de akkor ő mondja, hogy "megszeretgetsz???" :lol: kis csibész! :lol:

Tegnap különben aranyos volt este az altatlás. Máskor ha leteszem őket akkor csönd van, most meg mind a kettő felkelt és ott viháncoltak az ágyban. Dumáltak, gagyarásztak, röhögcséltek. Babanyelven kommunikáltak. Szerintem Szofi fáradtabb lehetett, de folyton az lehetett hallani, hogy "Szofi, Szofi". Végül úgy lett csönd, hogy azt modtam becsukom az ajtót ha nem lesz csend.

Szofi különben megint reggel 5.40-ig bírta kaja nélkül. :D hipp-hipp hurrrrrá :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hát ezek a babák olyan, de olyan szépek!

Heni,
a cékla édes :-) én úgy szoktam csinálni, hogy apróra vágok 1 pici céklát és 1 pici krumplit, megfőzöm és leturmixolom, ha túl sűrű akkor a főzővizéből teszek még bele. Úgy 2 adag lesz belőle.
A kaki bordó lesz tőle :-))
Nálunk a sárgarépa-krumpli a sztár, biopiacon vesszük mindkettőt, nagyon finom összefőzve, olyan édes-krémes lesz! Én is megeszem :-)

Csepegtetés: bele kell dugni az orrába a pipettát :-( Milyen orrcseppet kapott Beni? Az Euphorbium nem jó neki? az spray, egyszerűbb adni.
A C vitamint én bele szoktam ekverni Máté ebédjébe (ha gyümölcsöt kap), akkor nem kell neki külön adni.

Masni
masni

Jó reggelt,

hogy beindult tegnap fényképkedés. SZÉPEK MIND. Jó kis albumot lehetne már összeállítani. Talán nemsokára Valentina és Merci is tud majd feltenni. :)
Valentina,
a többiek mind elmondták, ami eszembe jutna. Még annyi, hogy ez egy ideig nálunk is ment, megfejelve azzal, hogy Melinda azért is ki volt fáradva mert keveset aludt napközben, ugyanis én ittam reggel egy korty kávét. Tényleg csak annyit, de attól rezgett. De az éneklés az tényleg sokszor bejön, és egyébként is fontos. Fela fejjel, ki fogjaj nőni. Masszázs, esetleg.
Nálunk is nagy újság van, Györgyi sorain beindulva átköltöztünk a másik szobába. Úgyhogy 3 napja külön alszunk. Sőt tegnap végre sikerült az, amiről leszokott, pedig már ment: hogy egyedül aludjon el. Cicizni akart a végtelenségig, de már nem éhségből. Letettem, persze sírás. Aztán az apja ment be, hogy melinda ne érezze a tejci illatát, felvette, kis összebújás, aztán aludt. Hogy örültem!
Szép napot mindenkinek![/img]
memme

Memme!
Ügyesek vagytok! Az már nagyon jó, ha külön alszik!!!! Vonalzót nem raksz fel???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jó reggelt!

Gabó

Jó a kép, az ágyneműje egyforma Jázminnal. :lol:

Heni

Elhiszem, hogy izgulsz te szegény. Rögtön értesíts minket. Szorítok. Ja és én spray orrcseppet használtam eddig. Ez könnyű. Ja most látom amit Masni írt azt. :lol:

Tünde

Végre te is raktál fel képeket! Aranyos most és régen is. :lol: Úristen, most látom, hogy Steffi is szinte pont szóról szóra ezt írta. :lol: :lol:

Barbi

Szegény! Te is próbálj meg pihenni napközben egy kicsit. :roll:

Veronikusz

Akkor most már biztosan így is marad és átalussza az éjszakát! :lol:

Kép
gyorgyi33

Memme

Az esti etetésnél nálunk is ez van. Mindig bealszik, aztán ha lerakom persze sír, de nem tudunk vele mit csinálni. Ébresztgetem a cicin, de végülis most örülök hogy eszik. :lol:

Kép
gyorgyi33

Ja Barbi!
Már kb. 2hónapja egyedül fürdetem, de úgy, hogy bele teszem abba a maciba és utána bele a nagy kádba. De szereti, csapkod kezével-lábával, szerintem tetszik neki. Ha nem túl fárad tényleg élvezi, ha fáradt akkor meg csak sír szegénykém.
Nekünk is ramaty volt az éjszaka. Sajnos én még rá sem bírok jönni, hogy mi lelte. Régen már 1-ig is aludt egyhuzamban, 'megúsztam' egy felkeléssel éjjel aztán meg 5körül még eggyel. Most meg?! Na mindegy, ez nem tragédia, nem is próblémázok rajta, csak gondoltam leírom.

Durcáékról lehet tudni valamit? :cry:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, tündériek a babák!! :D

Zsófi! :lol: :lol:
Aranyos vagy, gondoltam, hogy nem felejted el. :D A debreceninek van honlapja (www.aquaticum.hu), itt részletesen meg lehet nézni. Mi úgy voltunk, hogy a szálloda ahol megszálltunk, az üdülési csomagjában biztosított egynapi belépőt.Így nekünk hawaii volt :lol: Igaz én a kétéves lányommal 3 ott töltött óra után eljöttem, de a férjem és a sógoromék csak vacsorára jöttek vissza. Egy picivel bőven elég szerintem2-3 óra, bár ha a dedet kérdeztem volna, lehet, hogy addig marad a vízben amíg uszonya nem nő. :lol: Utána 3(!!!)órát aludt délután :D Egyébként tiszta, nagyon kultúrált hely. A bébi medence 35-36fokos, a gyerek medence 32-33 fokos.(oda nem mehet be szülő elvileg).Sok csúzda,vízköpő stb. A termál részhez külön számláznak, illetve a masszázshoz is.Amúgy egy két órás belépő azt hiszem 2000ft/fő és utána 10 percenként számláznak...Szóval így azért nem biztos, hogy egész nap bent lennénk :D

Cékla: én annak idején káposztareszelőn lereszeltem a hámozás után és így főztem meg+krumpli+turmix.(De valamit biztos rosszul csináltam mert nem ízlett a lányomnak :) )

Cancan!Gondolunk Rátok, mi is megyünk ma dokihoz! Remélem semmi komoly dolog nem lesz Beninél!

D vitamin: Egy ismerősöm úgy adja hogy hetente egyszer 7 cseppet... :o Úgyhogy úgy látom ahány orvos, annyiféle verzió... :D

Mindenkinek szép napot kívánok, bocs, hogy hosszúra sikeredtem!

-Ktina-
ktina

Sziasztok!

Minden baba gyönyörű!!!! Öröm benézni ide!!! :D

Veronikusz,
Szofinak BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!! Lesz Buli??? Tetszik ahogy hozzá állsz a dolgokhoz: második aztán jöhet a harmadik.... végül a hetedik!!! :lol: :lol: :lol:

Heni,
Szandinak is utólag boldog szülinapot!! Nagyon édesek a képek!! Bene nem csajozott????? :lol: :lol:

Steffi,
Gratula Martinnak!!! Annyira aranyos a képeken és az a két kicsi fog??!!!! :lol: :lol: Rékának most bújt ki a 8. foga!!!
És tegnap végre életében először átaludta az éjszakát!!! :lol: :lol: :lol: (ma már nem :cry: :cry: ) De legalább tegnap kipihentem magam!!! Babakocsival hogy álltok?? Mindjárt itt az április!!!! Anyós??? HÁt szorítok a hétvégén, ha ez megnyugtat: mi is megyünk anyósomhoz. Én most megfogadtam, hogy a férjemre való tekintettel nagyon ari leszek!! :wink:

Tünde,
Benéről nem is láttam még ilyen pici képet!!! Bár néha bekukkantok a blogba!!! :wink: Kórházról nincs semmi hír???? Váltottál már dokit????

Lányok,
Az miért van, hogy Réka mostanában este 9 előtt nem akar elaludni és ha esetleg sikerül, akkor is csak rajtam???? Két napja olyan anyás, hogy azt leírni nem tudom.... És tegnap tiszta hisztikriszti volt!!! :evil: :evil:

Puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Köszi a megnyugtató válaszokat :)
Kicsit jobban érzem magam.
Viktor tegnap este már kevesebbet sírt, és ami elszomorít egy kicsit, hogy csak az apjának mosolyog és kacag :?
Na meg ő tudja megvigasztalni igazán.
Ha énekelek Viktornak akkor furcsán néz rám, ráncolja a homlokát, mintha nem tetszene neki vagy tul hamis neki az ahogy énekelek :oops: , nem tom.
Szép napot mindenkinek, ha tudok jövök.
V

valentina

Vica!
Már pont írni akartam Neked! 8.fog?? Wow! Hova siet ez a leányka?! :lol: Jövő szombaton enyém lesz a babakocsi! Próbálom apát befűzni, hogy ugyan vegyen már ki egy napot hétfőre és akkor előbb meg tudnánk venni. Nincs olyan nagy nyüzs stb. :lol: Jelentkezni fogok, ahogy megvan, becszó!!!!!
Most tabula rasa van és én is próbálok kedves lenni. Úgy nézz ki, hogy a párom most már 100%-ra mellettem áll és ha esetleg gond lenne, akkor kiáll mellettem ill. anyóssal is megbeszéltük, hogy ezentúl mindent azonnal, ne halmozzuk a sérelmeket. Meglátjuk.
Szerintem Réka most már azért belejön az éjszakai alvásba!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vica!
köszi. :D Igen szombaton lesz a szülinapi buli. Bár csak egy pici.
7. ???? naaaa annyit azért nem. :lol: még négy az ok, de 7? A férjem most is ikreknek drukkol. Azt monda hogy 7 üléses kocsit kell venni, mert mi van ha ikrek lesznek 3. körben? :lol: Már Katánál annak drukkolt, modta, hogy akkor egyszerre letudjuk a két gyereket. :lol: Hát tény hogy a férfiaknak nagyon megerőltető egy gyerek "legyártása". :lol: :lol: :lol: Igaz most jobban bebuzdult a projekten mint én szinte. :D
Hát sosa fogunk fog térem lekőrözni titeket. Mi most belehúztunk: 6db van és tovább küzdünk 1000-rel. :oops:
Az esti nyafi lehet egy fejlődési ugrástól. Én legalább is azt hallottam, hogy ilyenkor nyűgösebbek is. Gondolom ő sem érzi magát jól és ezért igényli a társaságod annyira. Szegényke. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Holnap akkor lesz séta? Ha minden jól megy, hála Masninak én is tudok menni Martinnal!!! Naaaa??? :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tünde, Veronikusz, Gabi, Gabbó - gyerkőcök nagyon édesek! Sárinak van babája? :D Beninek zsiráfja, tudod... :lol:
Heni, nagyon-nagyon drukkolok nektek! Nem hinném, hogy ez tüdőgyuszi, főleg, hogy Benust annyira nem viselte meg, de így hátha kaptok valami megnyugtató választ. :shock:
Vica, Rékának, a sokfogas babának gratula!
Györgyi, látod, itt vagyok. :wink: Holnap szigetséta lesz vagy ligetséta?

Én sajnos még mindig bizonytalan vagyok. Benő sokat nyugtalan az elmúlt két napban. Konkrétan tegnap két órán keresztül sírt kora este vigasztalhatatlanul. :cry: Valentina, egyébként ez normális, főleg miniViktornál. El fog múlni. Az agykérgesedési folyamatok is tartanak még, meg a sok inger - mindez akár fájdalmat is okozhat. És hogy inkább apánál nyugszik meg? Erre mondta nekem a védőnőm (ne vedd magadra, ha nem akarod), hogy "anyuci kicsit zizi, és baba ezt érzi". Tény, hogyha feszültebb vagy, akkor VIktorod is az lesz. Próbáltál inni egy kis citromfű teát?

Most megyek, de majd még visszanézek.

Györgyi, tényleg? Mármint igaz? :?
vbea

Memme,
nagyon ügyesek vagytok!!

Vica,
ti is, micsoda nagylány már Réka! Lehet, hogy most jön el neki a nagyon anyás időszak? Állítólag ilyenkor van 1-2 hónap, amikor csak anya kell.

Séta,
holnap fél4 hol??? Parkolóban??? Bizony, bezsuppoljuk Martint és Mátét az autóba és huss, ott is vagyunk :-)))

Más:
Máté tegnap kapta meg az első agyhártyagyulladás elleni oltást, valami Neis Vac a neve, 4.000 Ft volt egy adag, két hónap múlva kell egy ismétlő. CSak gondoltam leírom, hátha valakit érdekel :-)
Ez még nem a pneumo elleni, abból tényleg 17ezer lesz egy adag...

Masni
masni

Most értünk haza lányok, anyukám vitt el minket.
Szerencsére nem tüdőgyuszi, hanem egy asztmatikus hörghurut.
Most 2 napja nagyon makacs. Kapott még hörgőtágító kúpot a köptető és a Fenistil csepp mellé. Persze készíteni kell, du. lesz kész.
Folyik is az orra szegénykémnek. Rosszabb éjszakára számítottam, este 9 től hajnal fél4 ig aludt, aztán orrszívás 2x és sokat köhögött is. :cry: Láza nincs, kedve jó. :lol:

Orrcsepp: találtam itthon egy spray-fejet, ami pont jó az üvegre, így megoldódott a problémám. Nem tudom ki kérdezte, a doki saját receptje szerint készülő orrsprayt kaptunk.

D-vitamin: Szandi anno Vigantolt kapott, de Beninek más a dokija és Ő azt mondta, nem szereti a cseppeket, mert nem kapja meg belőle azt a mennyiséget amit kell. Kifolyik, meg kiköpi, meg "fentragad" a szájpadláson. Úgyhogy tabiba kapja, de csak h-sz- pénteken. Rácsöpögtetek egy kis teát feloldódik és zutty be a szájába.

Céklát ,majd én is kipróbálom.
Zsófi: tegnap evett először husit Beni, bébiétel formájában ( őszibarack-pulykahús) de csak fél üveggel. Most vettem neki sárgabarackot, meg sütőtök-pulykahúst. Próbálom az új ízekkel szoktatni, de csak az édeset eszi......

most mennem kell Szandiért, haladnom kéne a házzal is, de még majd benézek du.

Heni

Kép

Kép
cancan

Györgyi33, ancsaboszi: köszönöm a Hap-tapi szőnyeg infókat!! :lol:
eva1

jav.: Hab-tapi, ezt mindig elírom
eva1

Gondoltam megosztok veletek egy jó baba blogot, amit én szeretek olvasni :shock: . A Nők Lapja írt róla, úgy találtam rá.

http://aronleon.freeblog.hu/
eva1

Sziasztok!

Veronikusz, köszi a bókot Bene nevében (és persze a többiektől is!) Igen, ez még az első hetek képe, amikor esti feszültségében még az öklét is összeszorította.... nem bírt ellazulni.

Éjszaka, ma éjjel Bene isrosszul aludt, nyűglődött hosszan 11-től 1-ig, nem tudom, mi volt az oka...

Képzeljétek, ma voltunk genetikusnál. Végül a telefonszáma, amit találtam, kiderült, hogy nem a Czeizel féle rendelőbe vezet, mert ők különváltak 5 éve, és ugyanazon a címen, csak más bejáraton lehet őket megközelíteni. Így vizsont vizitdíj ellenében történt a beszélgetés :) És persze minden rendben, szedhetem a gyógyszeremet, és jöhet a baba. nem mintha ezt nem tudtam volna :) Veronikusz, így viszont nem tudtam rákérdezni, hogyan kell fiút gyártani :)

Tök aranyosak voltak, és megdicsértek, hogy elmentem, és mondták, hogy örülnének, ha a lurkó megszületése után küdlenék eredményt, hogy egészséges lett, mert az tovább bővíti az adataikat...

Amúgy apára ráijesztettek, mert férfiágon náluk mindenki szívbeteg... fiatalon... Úgyhogy most rá van pirítva: fogyni és mozogni! Ezen felbuzdulva feltuninglojuk a bringáinkat, és pár hét múlva, ha megint lesz szigetes találka, úgy odatekerünk Benével, hogy ti csak úgy lestek :) Apjuk meg bringával fog dolgozni járni. Azért az húzós lesz neki nagyon... 15 éve nem mozog.

Valentina, ezek a lurkók ilyen hálátlanok! :twisted: Bene annak idején nagymamámra mosolygott először... Ez a sorsunk, mi szoptatjuk, pelenkázzuk, mások meg bezsebelik a dicséretet. Amúgy nekem meg azt mondta a védőnőm: minek mosolyogjon az anyjára, ő úgyis mindig ott van neki. DE eljön az idő, és nemsokára, amikor viszont te leszel neki a csúcs. Bene egyenesen visszamászna, ha tudna :D

Vica, 8-10 hónapos korban kezdenek anyásodni a gyerkők, és ez kb 2 éves korig is lehúzódik, mondjuk nem ilyen durván végig, de ez attól is függ, mennyit van nélküled, meg más gyerekekkel, meg milyen az ő jelleme, stb.

Na, úgy kiokoskodtam magam, hogy gyorsan elhúzok innét :)

mtunde

Hahó.

Hát úgy látom, nem csak a mi specialitásunk ez az elalvási procedúra. Igazából régebben többször le tudtam tenni simán. De most majd próbálunk ragaszkodni a "legvégén apa" megoldáshoz. A gond csak az, hogy néha apa olyan fáradt, hogy hamarabb alszik el mint mi. Nemigen tudom én megszívlelni a könyvekben írtakat. Majd jön, ahogy jön.

Valentina,
nincs olyan, hogy a pici fülének hamisan énekelnél. Neki a te hangod a leggyönyörűbb. Én van amikor csak úgy kurrogok neki mint a cicánk annak idején az ő kicsijének. Úgy szereti. Melinda
néha esténként már csak az apja vállán átnyúlva nyugodott le. Nem sírt, csak nyüszögött, és én konstatáltam, hogy most apa kell.

Steffi,
küzdök a vonalzóval, de nagyon nagy felbontásúak a képeink, ha akkorára veszem, ami ideférne, már nem látszik. De még próbálkozom.
Durca, hm. Remélem, valami pozitív energia átmegy hozzájuk.

Gabbóka,

fogtok-e majd babaúszásra benevezni? Zsombival jártál?

Cancan,
de ez a betegség elmúlik, nem? Már húst mammog, mi meg tegnap voltunk túl az első almakóstolgatáson. :)

Megyek, főzök vmit, amíg van erőm. További szép napot!
memme

SZiasztok!

Masni! Írtad az oltást. És azt,hogy 2 hónap múlva kapja az ismétlőt?
Enci októberben (9 hónaposan)kapta, és idén októberben a 2.-ikat. (most a hütőben van a vakcina) a mi dokink azt mondta, 1 év múlva kell ismételni. ÚgY látszik ahány doki, annyi féle? :?:

Veronikusz! Szépek a képek! Hol készültek? Mert nem jövök rá...
Pedig a Dunakanyart már bejártuk oda-vissza. ..
Vendég

Gabi! Nem a dokik mások, hanem 1 év felett kevesebb ismétlő oltás kell :)

mtunde

Lányok!
ki látta az RTL Klubbos hiradót? Ha jól hallottam - a két, pont üvöltő gyerekemtől - akkor azt mondták a Kútvölgyi szülészetéről, hogy : BEZÁRJÁK :cry: :oops: :cry: :oops: A SOTE egyik fejese mondta, mert valami új intézményt építenek ami 2 év múlva lesz kész, de a bezárások már most elkezdődnek. :oops: :cry: Egy terhes Kútvölgyis kismamát meg is kérdeztek. Ő se volt happy. mondtak valami olyat is - de kétlem hogy ez a mi kórházunkra is igaz lenne - hogy már csak azt fogadják aki márc. 31.-ig bekerül. Az viszont addig marad, míg szükséges. Jó lenne ha valaki megerősítene, mert a két csajtól csak részletekben hallottam. Úgye rosszul hallottam? ÚGye?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabriella!
ez a budai oldalon Dömösnél volt. Ott jöttünk össze a férjemmel :D és azóta is gyakran visszajárunk. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hú csajok nincs időm visszaolvasni!

De a lényeg holnap séta! fél 4, az nekem is jó. Margitsziget parkoló ha jól láttam. Szuper!!!
Steffi, Masni elkülditek leglább egyikőtök mobilját priviben? Ha véletlen késne valamelyikünk. :)) :))

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Megnéztem az Rtl-klub honlapján a hírek rovatban amit Veronikusz írt.Sajnos igaz a hír,tényleg bezárják a szülészetet.Sajnos,nem értetted félre,Veronikusz! :cry: :cry: :cry:
Vajon Vida dokival mi lesz?Heni,Györgyi,tudtok valamit?Én utoljára ősszel voltam nála.
Sziasztok!
A.
almavirág

Eni, yesyes, megvettem az első babát, egyelőre én örültem jobban neki, mint Sári, de már mosolygott rá!
Karácsony előtt kinéztem, de apa letolt, hogy nehogymá' babát vegyek neki, amikor még meg sem született.
Na most már megszületett, tehát megvettem, punkt um. :lol:

Györgyi, ez az ágynemű volt az egyik ok, amiért lányt szerettem volna :lol: :lol: :lol: ! Már régóta annyira meg akartam venni! Végre lett rá okom.

Veronikusz, nagyon szépek a kislányaid!!!

Tünde, na végre, hogy Benedekről is látok friss fotót! Gyakrabban kellene!

Heni, asztmatikus hörghurutban mi (sajnos) nagyon tapasztaltak vagyunk. Már kezdjük kinőni, de eddig gyakorlatilag havonta, korábban szinte állandóan...mire meggyógyult, már kezdtük is újra. Egyre enyhébb lefolyású, tehát már nem fullad pl., de az lett a vége, hogy hamarosan megyünk mandula, orrmandula, fülszuri beavatkozásra. Kívánom, hogy ti felejtsétek el ezt gyorsan! Jobbulást kívánok Beninek!!!!

Memme, még nem döntöttem el, hogy vigyem-e usziba vagy sem, illetve még nem is gondolkodtam rajta. Talán igen. Zsombival Lakiteleken voltunk párszor, nem rendszeresen, csak úgy kedvtelésből.

Steffi, kösz, hogy azt írod, hogy tiszta én, de ez csak azért lehet, mert az édösapját még nem láttad. Azért még reménykedem...

Köszönjük a bókokat.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?