A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Myssnia
Nekem eddig C nullat irt a dokim. 2 hete irt C5ot, es most lett ez a szep C7. Kép
Nem annyira bannam,ha beindulna.DE talan este teszunk rola.....;0))

Norka
norkini

Zsuzsi
Szep nagy a pocakod! Kép

Timici
Hat a pici tunderi!!!! Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Franyo jóvoltából elkészült Bence és Dorina képtára a következõ linken:
[url=http://kep.tar.hu/benudori" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/benudori[/url]

Igaz még a szövegek hiányoznak, de holnap vagy holnapután pótoljuk!

Finises kismamiknak ezer DRUKK Kép Kép Kép

Heni
heni1979

Keptar
Nagyon edik a babak!!

Maci2
En 35-ik hettol mentem NST-re ,de van aki csak 36tol "szokott" .(De butan hangzik!)

Myssnia
Utana kerdeztem ennek a C7 dolognak. Szoval ez egy osszegben a kulso+belso mehszaj + a mehnyak megrovidulesenek osszege. Ezexerint csak itt jegyzik igy?

Norka
37+3
norkini

szIASZTOK!

zsUZSI! drUKKDRUKK, TOVÁBBRA IS! Kép

Maci_2! Nem hiszem, hogy tudnék menni elõadásra, mert ötkor kezdõdik emlkékeim szerint, András pedig 6-ig dolgozik, szóval, nem tudnám kire hagyni Ármint! Kép Elmondani sajnos nem nagyon tudom, hogy hogy kell odamenni, csak arra emlékszem, hogy nagyon bonyolultnak hangzott, mégis oda lehetett találni Kép Mintha vmi 2. emeleti nagy elõadó lenne? Megkaptam a képeslapot, köszi! Kép Ezek szerint jól mûködik a neted otthonról? HUrrá!!! KépKépKép

Bocs, nem írok többet, de holnap igyekszem jönni!

Márti
22+0
márti

Sziasztok!

Myssnia,
drukk, hogy Ne MOST!
Nekem nem tuntel tul parazosnak. Szerintem egesz jol birod a gyurodest, pedig jo faradt lehetsz.

Amugy tenyleg mesekonyvbe illo tel van. Lehet, hogy felhuzunk meg egy hoembert? Az elozo (Kazmer) sajnos elolvadt szegeny.

A mai munkanapom viszont egyreszt rossz volt, masreszt elhuzodott, ugyhogy kismamatorna csuszik egy hetet :-(( De legkozelebb nem hagyom magam!

Franyo,
iszonyu profik az uvegfesteseid, gratulalok! Nekem gyakran gocsortosebb lesz a kontur, nem ilyen biztos a kezem. Nehez a flakont is nyomni, meg egyenletesen dolgozni.
Babocad biztos nagy orommel fogja nezegetni :-)))

Zsuzsi,
hat akkor lehet, hogy ez a nehany nap a Te "haromgyerekes anyaknak kijaro bonuszod" :-)
Es ha egyszer minden szules es minden baba mas, mert ne lehetne most kivetelesen jobb az elso par heted is?
DRUKK megy azert rendesen, hogy Miki talaljon ki a labirintusbol :-)
Nagyon jopofa pocid van, megcsodaltam! (Majdnem azt irtam, hogy "jo kis pocid", aztan elrohogtem magam :-))

Kangi,
nekem regen tobbszor volt ugy, hogy valamit (az eszemmel) nagyonnagyon akartam, es nemesnem jott ossze, aztan egyszer csak belefaradtam, elengedtem magam es azt mondtam, hogy nem erdekel az egesz - es akkor bejott :-) Pasikra es fogyokurara legalabbis mukodott :-))

Hermi,
udv es jo pocisodast!

Tundimami,
tok jo, hogy megkerultel!
Jo Neked, hogy sielhetsz! En meg pocitlanul sem mernek, rossz az egyik terdem. Persze Te irtad, hogy komolyabb szinten tancoltal. Tenyleg, mit?

EDA: en nem felek tole, egyszer mar kaptam a terdmutetemhez, es se a beadas nem fajt, se utolagos tuneteim (fejfajas) nem voltak. Biztosan nagyobb adagot kaptam, mint amit szuleskor adnak, mert derektol lefele teljesen megszuntem letezni, erdekes volt. Az egyetlen kellemetlenseg az volt, hogy utana egyszer meg kellett kateterezni, mert nem tudtam pisilni.
Ezt a 4 ujjnyi tagulasos korlatot meg nem hallottam! pedig en ugy szerettem volna, hogy "belekostolok" a szulesbe, aztan ha nem birom, kerek EDA-t...

En az utobbi 1-2 hetben ereztem meg egeszen bizonyosan, hogy mikor mozog a baba. (Elotte is ereztem mar, de en is ketelkedtem, hogy talan csak a kis belsosegeim.) Esti internetezes kozben pl. kimondottan szeret motoszkalni. Most is nagy buli van bent :-))

Judo,
UGH, vigyazz magadra! Orangyalkad jo helyen volt :-)

Timici,
egyszeruen SZEPSEGESEK vagytok!

Beu,
nagyon koszi a reszletes infokat. Ezek szerint nektek tenylegesen nem is kellett osszehuzni az izmaitokat, csak elkepzelni? Ez nekem egy kicsit misztikus, amirol en olvastam, az nem ilyen. De legfeljebb utanaerdeklodom. A hirdetest megtalaltam a Kismamaban, koszi!

Leszter,
az en kispapam a hoban biciklizesert volt oda :-))
Most meg hetvegen jon hozzank a harom unokatesoja, kamasz sracok, es mennek a Normafahoz szankozni :-) Jol teszik, de en nem merem bevallalni, a zokkenok miatt...

Norka,
akkor most mar igazan DRUKK Neked!

Heni,
nagyon jopofak a kepek!

Legyetek jok, es almodjatok szepeket!

Kaska
20+2
kaska

Norka Kép
kicsit még hizlalni kéne azt a manót, nem? Bár megértem, hogy már nagyon várjátok ... mi is.
Hihetetlen fesztivált rendez most este a pociban. Kispapa is megtapizta, és csak ámul Kép
Bárcsak megfordulna! Sokkal nyugodtabb lennék.

Kaska Kép
asszem, én is az elengedés-élményre kell gyúrjak még kicsit Kép

Megyek vissza Pokoli tornyot nézni Kép

Pussz
Kangi
37+4
kangi

Kaska!

De, mozgatod az izmokat is, csak nagyon keveset. A húgycsõ és végbélzáróizmot tudod mûködtetni, de a gátizomzat többi részét nem igazán. Úgy kell mozgatni az izmokat, hogy elképzeled, hogy pl. jobbra-balra mozgatod õket. Elég furi.

Na, jó éjt mindenkinek!

Beu
35+2
beu

Sziasztok!

Judó: vigyázzni magadra, irgum-burgum! És irni a Túl az ...-ba is!!!!

Zsuzsi: még a végén kislány lesz??? Volt itt anno egy Kingus, aki hónapokig Kingus volt, minden UH, pszichoanalizis és egyebek szerint. Aztán nehezen akart kibújni, majd megtudtuk, hogy Kornél. Tiszta izgi olvasni téged!

Urszila: pechem van. Te 29-én voltál, én 30-án. Pedig szivesen összefutnék veled, még lehet, hogy együtt szülünk! Silhavy mit mond a normál esélyeidrõl? Amúgy õ békén hagyós vagy befektetõs tipus? Én a Csabayhoz járok, õ befektetõs tipus, és nekem hiába volt akkor az utolsó menzeszem, mint neked (pontosabban egyetlen nappal elõtte), az uh méretek alapján 13-a a terminusom, erre már 10.én befektett, a megelõzõ csaszi miatt. És aztán kb 14-éig akar békén hagyni. Nálatok nyilatkozott ilyesmikrõl a doki? Amúgy az én babám is 1,5 kg körülre jött ki... (1580)

Lányok, nincs valaki köztetek, aki nagyon ráér, és nem modemesen netezik? Régóta foglalkoztat, hogy össze kéne hasonlitani az uhkon becsült méreteket, meg a születéskoriakat, mondjuk visszaszámolva a napokat is. Tudom, a dokiknak ilyen biztos van,de uh-kon leginkább azzal jönnek, hogy ennyi és ennyi idõsnek felel meg, meg hogy átlagosnál kisebb nagyobb baba. Itt meg az elmúlt két év archivjaiban rengeteg adat van, csak ki kéne mazsolázni. Mikor nekem most a 30 hetes uh-n kijött az 1580g-os becsült súly, kellõen bepánikoltam, mert nem szeretnék óriás babát, aztán kicsit megnyugtatott, hogy láttam,Urszila hasonló korú babája is ekkora. De tök klassz lenne, ha valahol meg lehetne nézni, hogy mondjuk, akinek ilyenkor ekkora volt a babája, az születésre mekkora lett. Vagy nagyon álmodozó vagyok?

Szopi témához annyit tennék hozzá, hogy nagyon higyjetek magatokban, és hallgassatok saját magatokra (na ez nem csak szopikra, de mindenre a babákkal kapcsolatban). És adjatok idõt-esélyt magatoknak és a babának, semmi sem örökre eldöntött egy-két hét után. És tényleg, olvassatok errõl is sokat, mert az tény, hogy szinte mindenkinek van több kevesebb problémája az elején, és nagyon jól jön,h a ilyenkor beugrik, hogy errõl már hallott, és utána lehet nézni. És sajnos, mint váradnósan is látjátok, nem mindig a védõnõk, vagy akár a csecsemõs nõvérek az igazi szakemberek.

Ildi
30+3 bár, már késõ van, +4 Kép

Ildi
pildi

Sziasztok!

Tina!
Most már bármikor érezheted a babamozgást. Kép Én az Nikinél a 16., Mikinél a 13., most pedig a 12. héten éreztem elõszõr. A védõnõ azt mondta, hogy valószínüleg vékony a hasfalam, ezért ilyen korai.

Zsuzsi!
Tetszik a pocid. Kép Biztos neked is és ezért nem engeded ki Mikit. Kép Én is mindig úgy jövök a topicba, hogy azt lesem mi van veletek. Kép

Puszi mindenkinek, megyek aludni.

Magdi
20+3
gallainémagdi

Sziasztok

Reggel arra ebredtem,hogy elment a nyakdugo!! Kép Vagy legalabb is elmenoben van, mert idonkent meg mindig rozsaszin valadek jon (bocsi). Szoval gondolom nem ma, de elindultunk! Kép Kép Kép

Norka
37+4
norkini

PIldi,
Reg irtal, tok jo, hogy beneztel!
Amugy meg a profeta szoljon beloled! Kép Bar vegulis mindegy, fiunak is szeretni fogjuk!

Ejszaka megbeszeltem vele, hogy ma...reggel generaltunk is ket fajast, de abbamaradtak. Lehet, hogy leszaladok a negyedikrol, aztan meg fol! Ha 10 ora 20-kor akarunk szulni lassan el kene kezdeni!!!

Tegnap is koran akartam aludni menni...de helyette meg telefonaltam masfel oracskat...csak azt vettem eszre, hogy mar csak en vagyok ebren a vaksotet lakasban!

Norka,
Jobban allsz, mint en mehszajilag, de azert meg ket hetet varhatsz! Hizlald meg egy kicsit a babadat (magabiztosabban meg lehet fogni egy nagyobbacskat Kép !!!)

Daninak ma ossz-vissz 2 tesioraja lesz. Tokre idegesit ez a suli...es ezert kell hajnalok hajnalan felkelnie!

Hol vannak a fajasaim???

Zsuzsi
40+1
zsuzsi74

Zsuzsi
Tegnap mikor vizsgalt a doki ,megjegyezte,hogy nem lesz egy kis baba. Szoval szerintem a sullyal nem lesz gond! Kép

Szoritok ,hogy nektek viszont tenyleg ma legyen a meeting, ha mar igy megbeszeltetek! Kép

Norka
norkini

Norka Kép
ez nagyon izgi Kép Húúúú ... ne hagyj bennünket info nélkül!

Zsuzsi Kép
hátha a lépcsözés tényleg elinditja kifelé Miki babát! Kép

Itt még mindig szakad a hó. És ma kispapa + cimbije gyerexobát pakolnak! Hurrá! Kép

Pussz
Kangi
37+5
kangi

ZSuzsi! Háthahátha! KépKépKép Nagyon drukkolok!

Norka! Neked is - bár a nyákdugó elvesztésétõl még a baba maradhat! Kép

Megyek fõzni, mosogatni, csak nagyon kíváncsi voltam, mi történt az éjjel! Kép

Márti
22+1
márti

Itt is havazik!
Elmult minden remenyem a mai napra vonatkozolag! Kép Pedig reggel olyan magabiztos voltam!
Kangi,
Most sajna a lepcsozes is elmarad, egyedul vagyunk Gyurival, inkabb nem randalirozok vele a lepcsohazban!
Viszont edzeskepp megkuzdok vele, hogy bepelenkazzam, mert allati budos, de neki tetszik!

Zsuzsi
40+1
zsuzsi74

Maci_2,
az elõadás 6-kor kezdõdik, ált. mindegyik portás tudja, hogy hol van, de a fõbejáratnál tuti. Remélem, mi el tudunk menni... És azt is, hogy te is rá tudod beszélni a kispapádat!

Zsuzsi,
nagy drukk!!!

Pusz
Miszike
39+3
miszike

Jó reggelt!

Zsuzsi! én is drukkolok, hogy ma meglegyen a baba!
Mért nem akarsz kórházba szülni? Rossz tapasztalat?

Kaska! A fun and fancy üvegmatrica festékhez lehet kapni
szûkítõt. Úgy néz ki mint egy rontring vég. Azzal elég jól lehet dolgozni. Most probáltam ki mert nekem is az volt a gondom mint Neked. Érdemes venni.

Tina
20
Tina

Sziasztok!Kép

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat. Bence szerintyem is gyönyörû baba, de hát mi mást mondhatnék.KépKépKép

Myssnia,Zsuzsi
mindenki mást mond, hogy kire is hasonlít a gyerek.
Szerintem a feje, szeme,keze,lába tiszta apja - a szája és az álla viszont én vagyok. Majd kialakul...

Zsuzsi,
Szépen megnõtt a pocid, gratula hozzá!
drukkolok a 10:20 érdekében, de a héten tuti kibújik Miki baba, már nagyon várom a híreket.Kép
Én is imádtam terhesnek lenni, most kicsit nehezebb, de remélem ha túl leszünk a gyerekágyon jobb lesz.Kép Majd tartjuk egymásban a lelket, jó?KépKépKép

Izgulok a sok finishes kismaminak, ügyesek legyetek.Kép
Pusssza
Timici + Bence(2hetes)
timici

Halihó Kismamekok!

Timici, Heni nagyon szépek a gyerkõcök, hizhat rendesen a májatokKépKép!

Maci, igen, elsõ pillanattól apával úsznak-fürdenek, úgy is néz az apjára, mint egy istenreKép. A campona mellé járunk a mûvházba, bár tõlünk eléggé messze van, ez tetszett a legjobban.

Judó... mákod volt, vigyázz magatokra!!!

Kaska, nemértem a problémádat??? Nem a profilomban vannak a képek, hanem itt: [url=http://kep.tar.hu/danomano" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/danomano[/url]

Zsuzsi, Norka drukk ezerrelKépKép

Itt nagyon zuhog a hó... nemtudok menni sehováKép, Danó már felforgatta a szobáját...

Üvegmatricázók, itt nagyonjó sablonokat lehet letölteni:
[url=http://www.warner-criv.com/patterns.asp" TARGET="_top]http://www.warner-criv.com/patterns.asp[/url]
[url=http://www.8ung.at/malvorlagen/WindowColor/window-color.htm" TARGET="_top]http://www.8ung.at/malvorlagen/WindowColor/window-color.htm[/url]
jó szemezgetéstKép

Na megyek, mert sok a dolog...
Pusszantás!
Zsófi 31+6
Csucsuka

Sziasztok!

Tegnap este még le akartam ülni a gép elé, hogy írjak nektek, de sajnos a drága hugomnak sikerült kitépnie az egész konnektort a falból. Persze pont azt amire a gép volt csatolva. Aztán este már Kispapinak nem volt kedve foglalkozni vele, inkább dumcsiztunk egy jót (ritka alkalomKép. Ma már apa biztosan megjavítja.Kép

Ami a sielést illeti, egy kicsit azért tartok tõle, mert eléggé féltem magunkatKép, és pont ilyenkor szoktak bejönni Murphy törvényei... Elég jól sielek, igaz évente csak egy - két alkalommal egy hétig, de mivel jó a mozgáskultúrám, ezért eddig nem volt gondom. De terhes még sosem voltam.Kép

Timici!
Csodálatosak a képek és kösz a tanácsot a pihivel kapcsolatban. Érdekelne, hogyan telik el egy napod. Ha van szusszanásnyi idõd, nézz be hozzánk és oszd meg velünk, mi is vár minket. Kép

Kaska!
Eddig néptáncoltam Szlovákia legjobb magyar csoportjában, a Szõttesben.(nem akarok szerénytelen lenniKép Lehet, hogy nem mond semmit a név, viszont Magyarországon a néptánc - szakmában igen elismert a csoport. Az idén is részt vettünk a Bp.-i néptáncantológián. Bõvebben olvashatsz rólunk a www.szottes.sk oldalon. Sok képet is találhatsz, ha érdekel.

Tündimami
17+6
tündimami

Sziasztok!

Nem semmi, hogy mennyit írtatok tegnap óta, mire a végére értem, elfelejtettem, hogy mirõl volt szó...Kép

LeszterKép
Köszi! Biztos utolsó vagyok a táblázatban, remélem hamarosan jelentkeznek nálam "kisebbek" is!

ZsuzsiKép
Drukkolok, hogy ne sokáig maradjatok már egyben!

NorkaKép
Hát ez már nagyon izgalmas!!! Most már tudom mi az a C0 a könyvembenKép Eddig én is csak úgy láttam, hogy 3 számmal.

IldiKép
A szakk9nyvekben leírt adatok nem jók összehasonlításnak, hogy kb. mekkorának kell lennie a babának?

TündimamiKép
Te nagyon bátor vagy, hogy el mersz menni síelni. Én félnék nagyon, nem lehet tudni, mikor esik rosszul az ember.

Hermi
12+2
hermi

Sziasztok csajok!

Zsuzsi!
Hálistennek a mi érdeklõdésünk legalább telefoncsörgéssel nem jár. Azért kiváncsiak vagyunk. No meg persze továbbra is hajrá!!!
Az én fiam is inkább letagadja, hogy KAKI van, minthogy elmenjünk pelust cserélni. Pedig olyan büdös idõnként, mint aki döglött macskát evett... Kép
Mosható nadrágpelusos felvetésem méla csendbe fulladt.
Tényleg senkit nem érdekel, vagy csak nem vettétek észre?
Pedig környezetvédõ! Kép

EDA: aki nagyon gyorsan tágul, az tényleg lemaradhat róla, különösen ha elõször szülõ. Merthogy félnek, hogy nem fogjátok érezni a tolófájást és nem fogjátok tudni, hogy mikor kell ezt, vagy azt csinálni. Ha a szülés indulásakor benn vagytok, tehát a méhszáj még szûk, akkor elméleti akadálya nincs annak, hogy a csövecskét megkapjátok, de gyógyszert bele még nem. Azt csak késõbb, amikor már kitikkadtok. Ekkora kooperációra azonban az egészségügyben nem mindenhol kaphatóak... Kép

Zsuzsin kívül a többi 37.héten túllévõnek is szurkolunk ám!

A Kedvesem imádja a kocsival csúszkálást. Ciki, de én is. Pedig még sem nem öreg, sem nem rutinos a jogsim.
Voltunk a hajógyári szigeten korcsolyázni az elõzõ etapban. Szerintem most is megyünk.

Most ennyi telik.
Szép napot!

Snoopy
26+3
snoopy

Sziasztok!

Jaj lányok, én úúúgy le vagyok mindíg maradva, hogy lassan elbujdokolhatok szégyenembenKép
A tali nagyon jó volt, csak utána az anyáméknál töltött hétvége (apám jóvoltából) rontott sokat a hangulatomonKép. Az öregem annyira belegázolt a párom lelkébe, hogy többet nem is akar látogatóba menni, és sajna, meg is értem az álláspontját. Ja és még engem is szinte folyamatosan piszkált az apám, tojt rá, hogy lábujjhegyen élek, nehogy korábban megszüljek. Na ennyit a panaszkodásról.

Zsuzsi, Norka nagyon drukkolok nektek, ez már tényleg a célegyenesKép

Kangi, szerintem se árthat, ha kicsit elengeded magad, nálam is sokszor bevált márKép

Csucsuka, itt is szakad a hó, én már a kertkaput se tudom kinyitni, mert ahhoz havat kéne lapátolni. Timi persze már minden szekrényt kirámolt a lakásban, úgyhogy gyakorolhatom a gátfutástKép.

Megyek is , mert a lányomra valamiért megint rájött a hiszti.

üdv
Momo
(35+5)

Momo
momo

KaskaKép
Köszi a drukkot, itt még mindig megállás nélkül esik a hó.

Kangi
Hasonló tünet. Tegnap este azt hittem már valami baj van. Tökmag nem akarta abbahagyni a tombolást, ami most nagyon fájt a méhszájnál. Szerencsére csak elaludt, reggel nekem kellett ébreszteni. Kép

NorkaKép
Totál izgalom, nagyon drukk!!!

Timici
Tök jó, hogy benéztél. Majd meglátod, hogy elszalad az idõ. Kép Mindenre kiváncsiak vagyunk. Kép

ZsusziKép
Még van néhány perc, gyerünk!

myssnia
38+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Most ébredtem fel!(te jó ég ,mekkorát aludtam)

Képzeljétek amióta terhes vagyok most volt az elsõ alkalom,hogy NEM KELLETT PISITÚRÁZNOM AZ ÉJJEL!!!!KépKépKépKép
Ez hietetlen,teljesen kialudtam magam,már nem is emlékeztem milyen is végig aludni egy teljes éjszakát!ISTENI VOLT! (apró örömök)
Hát ez nekem tényleg bejön,csak panaszkodnom kell és egybõl nincs pisitúra!

Tegnap este Kispapim elvitt vacsorázni,...és ittam egy kis ROSÉT-nagyon jól esett.Teljesen ellazított,de egy kicsit szégyeltem magam amiért pocakosan ittam.Remélem kis Marci nem nagyon bánta....

Itt is havas minden, az éjszaka eshetett.

Zsuzsi!
Még mindig egyben ahogy olvasom.Azt szokták mondani,hogy a fiúk szoktak a lustábbak lenniKép
Tényleg a fiaid milyen nemû kistesót szeretnének?

Norka!
Neked is nagy nagy drukkkk!Ezek már jó jelek,szerintem már ilyen idõsen nyugodtan meglehet szülni!!!!Kép

Mariann
24
Névtelen

Momo, sajnálomKép... Danó is egyenletesen szétteritett 2 láda játékot a szobájában...

Zsuzsi? Vagy a 10:20 lehet éjjel is?Kép Na jó, nemakarlak még én is idegelni!

na megyek...
Zsófi
31+5
Csucsuka

Lányok!

Egy kérdés!: Mitõl keményedik be a pocak?
Reggel már igy ébredtem,de akkor azt hittem hogy csak a kis fejét vagy a popsiját nyomja ki.De még mindig kemény.Nincs semmi más (se féjdalom,se görcs) csak nem szoktam ezt érezni.

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok!
Most van egy kis idõm ,leírom mik történtek velem a találkozó óta.
Szombaton megvettük a beltéri ajtót a leendõ gyerekszobához. Beugrottunk a Corába is, de siettünk mert vendégségbe mentünk. Csak pár dolgot vettünk.
Vasárnap elköltöztettük a csavarpálmánkat, így most már van hely a gyerekszobának. A barátainkkal megnéztük a babákról készült (UH)videót. Az õk pocaklakójuk 15 héttel fiatalabb. A sógornõm megkereste a lányai bébiruhácskáját, egy jó nagy szatyorral kaptunk.
Hétfõn délután végre elkészült a gépem (hangkártya nincs benneKép). Voltak kisebb gondok a levelezés beállításával és a hálózattal. De tudok netezni!Kép Kispapa rájött miért nem akartam abbahagyni a munkát, szerinte ezt hívják net-függõségnekKép. A fõnököm egyszerûen nem tud elengedni. Állítólag bejön az utódom, és ezért 3 egymás utáni napon be kell mennem betanítani. Remélem kevesebb is elég lesz. Szeretném heti egy alkalomra redukálni a bemenetelt.
Tegnap voltam a védõnõnél. 55 kg-t mért. Létezik, hogy kb. 3 hete nem híztam semmit? Kicsit aggódunk, hogy a diéta miatt van. A vérnyomásom még mérhetõ, 100/50 volt. Most voltam harmadszor, még egysezer kell mennem a szülés elõtt.
Közben nekiálltunk a szoba kettéválasztásnak is. Kiürítettük a helyét, leszedtük a nagy polcot, amit át is alakítottunk (másik falra kerül majd). Tapétázni nem akartunk, de a babarészt valószínûleg mégis fogjuk. A radiátor és a csövek felett szürke elszínezõdés van. Így üresen nagyon feltûnõ, korábban a polc eltakarta. Jó lenne, ha nem esne ma sok hó, akkor el tudnánk menni az OBI-ba megvenni a faanyagot a fal keretéhez.

Olyan rosszul alszom mostanában. Kétszer biztosan felébredek. A második után már nem tudok visszaaludni. Ma kipróbáltam a langyos tejet, nem mondanám, hogy használt.

Kangi,
Köszi a receptet. Majd kipróbálom. Most hogy itthonról dolgozom fõzõcskélek is.

Beu,
Nem szemrehányás akart lenni. Megértelek, én is dolgozom (most már itthonról). De lehet, hogy a szülés után elviszik a gépetKép.

Zsuzsi,
Szép a pocid, meddig akarod megtartani?Kép Esetleg bevethetnéd a kispapás módszert is a lépcsõzés után.

Heni,
Jók a képek és édesek a gyerekek.

Márti, Miszike,
Köszi, én azt sem tudtam, hogy mikor kezdõdik. Akkor most valószínûleg mi kihagyjuk, más van betervezve (OBI). Talán legközelebb, akkor már a szülõszobába is beengednek. Bár ha nagy lesz a hó...

Norkini,
Még ma baba lesz?

Timici, Gombóc,
Ha lenne egy kis idõtök leírhatnátok, hogy mi lett a diétával (meddig kell betartani, babán végzett vizsgálatok...)?

Tündimami,
Óvatosan azzal a síeléssel.

Snoopy,
Nagyon tudatlan vagyok. Milyen is az a mosható nadrágpelenka?

Na, megint kisregény lett. Megyek is ebédet csinálni.
Tényleg, szerintetek mennyire befolyásolja a vércukor értéket, ha nem a megszokott idõben eszem? Ugy tûnik nekem akkor magasabb.

Üdv és drukk mindenkinek (amihez éppen kell).
Maci_2
29+1
maci_2

Mariann
Én vagyok aki nem tudja még a mai napig sem megállapítani, hogy volt-e már keményedésem vagy sem. Kezdem bénának érezni magam. De reggelente én is érzek hasonlót, és ilyenkor volt már, hogy én is ráfogtam, hogy akkor most "keményedünk". De én sem éreztem, hogy néhány másodperces lenne, hanem folyamatosan... Erre mondták a lányok, akkor az nem az. Kép
Most jó sokat segítettem, ugye?

myssnia
38+5
myssnia
Budapest XI. kerület

PIldi

UH méret
Amikor a 31. héten csináltattunk 3D Uh-t, rákövetkeztõ napra pedig rendes 2D UH volt, akkor mindkét helyen kb. 1800 grammnak saccolták Danit és a 39. született 2900 grammal. szerintem ez nem az uh adatoktól függ, mert pl. még huszonvalahányhetesen volt, hogy a mértei alapján július végére volt kiírva (egyébként a kiírt júli 5 volt és júli 2-án született), meg volt, hogy elõbb is írta. Ez nagy mértékben függ az uh-s doki tapasztalatától is szvsz, na meg hogy méricskélésnél hová teszi a bemérõ keresztet az izgõ mozgó babán.

Igazad van, ,nem egy-két hét alatt dõl el a szopi dolog, nekünk is 2 hónap volt, mint már írtam és még mindig szoptatok. A kezdeti gyötrelmek ellenére is azt mondom, hogy végigcsinálnám ugyanígy, bár akkor, amikor szenvedtünk, inkább azt mondtam, ,hogy szülök egymás utáni nap 3x, csak ne fájna annyira a mellem. de aztán itt vagyok, megcsináltam és van egy gyönyörû, boldog egészséges babám. Pl. anyukám engem minden gond nélkül szoptatott, de a hugommal uezt végigélte, amit én, pedig uúgy próbált csinálni mindent mint velem, mégis máshogy alakult. Meg állítólag a kisfiúk mohóbbak is.

Szerencsére a Kútvölgyiben, ahol szültem nagyon szopi pártiak és sokat is segítettek az elsõ napokban, de ne feledjétek, hogy nem mindig jönnek az ember lánya elé, na hogy megy. Bármiben bizonytalanok vagytok, akkor igenis üldözni kell a csecsemõsöket és kérdezni kérdezni, nem kell szégyellõsködni. Senki sem szoptatási rutinnal a kezében szül elsõként. Ha meg vki pattogósabb, akklor nyugodtan lehet a fõnõvérnek szólni, ezt nekem mondta is az ottani fõnõvér.

Norkini
Még az is lehet, hogy ma, nekem a szülés napján ment el a nyákdugó, nagy nagy drukk neked! Kép Persze lehet még várat magára pár hetet, olyan is van ám! A pici baba is hamar megerõsödik ám kint, na meg könnyebb is megszülni, ne hallgass Zsuzsira!Kép

Szerintem 4 ujjnyi tágulásnál már nem sok értelme van az EDA-nak, onnan már hamar kint van a baba! Egyik ismerõsömnek akkor adták be, amikor már 4 ujjnyi volt és úgy leálltak a fájások, hgy tök skoára szült meg. Én tuti nem kérném még második szülésnél sem, kivéve császárnál.

Mi is szoktunk csúszkálni a Felvonulási téren a párommal Kép Tavaly elõtt decemberben voltam 12 hetes kismami a Danival és egy minkahelyi karácsonyi parti után pörögtünk forogtunk kicsit, nagyon izgi volt, persz enem volt rajtunk kívül senki, + a környékben sem álltak autók. Dani biztosan jól elszédült Kép

na pusz
szorítok minden finisesnek!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Pocakkeményedés
azért van, mert améh lassan készül fel a szülésre és összehúzódik, ami olyan érzés, mint a keményedés. Én közvetlenül szülés elõtti napokban éreztem sokszor, ,fõleg szülsé elõtti este a moziban, bár akkor ott már fájásaim is voltak, csak rendszertelenek.
Ha naponta 10-15-öt keményedik, akkor az jónak számít úgy kb. a 25. héttõl, ,de van akinek elõbb.
Attól is lehet, hogy kicsit megerõlteted magad vagy rosszul vetted a levegõt. akkor van gáz, ha túl korán és túl sokat keményedik. Ilyenkor sok pihi és magnézium.

Remélem segítettem valamelyest, aki méshogy tudja, kérem javítson.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok! Kép
Igazabol azota semmi nem tortent (legalabb is, nem tudok rola), mert eddig aludtam. REggel meg osszepakoltam a cuccom, mert hatha! Es elaludtam...Kép Persze reggel ota itt is havazik ezerrel...remelem azert elerunk a Klinikara,ha kell. Amugy reggel meg nagy izgalomban voltam, most pedig teljesen ugy erzem magam, mint barmikor maskor! Majd meglatjuk mi lesz.

Myssnia
Nalunk is buli volt este! Egyszeruen nem hagyta abba a rugdosast orakon keresztul. Szerintem hetek ota nem volt ilyen aktiv!

Norka
37+4
norkini

Köszi Lányok!

Azért remélem nem akar kibujni ez a Mütyürke,keményedés ide keményedés oda,mert az sajna nagy gáz lenne ilyen picin nem birná még ki.Fexem az a biztos,csak még ilyet nem produkáltam,azért parázok kicsit.

Mariann
24
Névtelen

Franyó,
Szuperek a lepkék és a halak. Nagyon ügyes vagy!
Nehéz ilyeneket csinálni? Milyen anyagot kell hozzá venni és hol?
Maci_2
30+1 (most nézem, hogy az elõbb letagadtam 1 hetetKép)
maci_2

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem olvasok mindent vissza, cssak feluletesen van idom kovetni a topic-ot. Kép

De sikerult bepotyognom az elmenyeim "elso felet". Kép

Ejfelkor volt egy vaklarma, a dokim bekuldott az ugyeletre, ahol az ugyeletes doki (Sztanyik dr.) megvizsgalt es azt mondta, ez a reggeli amnio utohatasa, nem magzatviz szivargas. Erre hazamentunk. Hajnali reggel 6 orakor arra ebredtem, hogy csurog a magzatviz, felhivtam a valasztott szulesznonket (Feher Andit), megfurodtem, osszeszedtuk magunkat, aztan 1/4 8-ra beertunk a korhazba. A dokim (Beres dr.) azzal fogadott, hogy mar hallotta az ugyeletes orvostol, hogy nem voltam hajlando ejszakara bent maradni a korhazban. Szoval, jol lebuktam. KépKép
Megvizsgalt, mondta, egy ujjnyi a tagulas, es tenyleg a magzatviz folyik. Utana jott az elokeszites, a beontes meg is tette a kivant hatast, rettenetesen beindultak a
fajasok. 9 orakor mentem be a szuloszobara, akkor mar 2 ujjnyira volt nyitva a mehszaj, 10 orakor mar 3 ujjnyira (Lanyok, malnalevel tea, napi 1-1,5 liter! Kép ). Elore szoltam, hogy kerek majd epiduralis erzestelenitest, amit ekkor engedelyezett a dokim. Amikor megkaptam, onnan eszmeletlen jo lett. Megnyugodtam, alig fajt, kozben nyomtak az oxytocin-t is, a CTG szerint mar egybefugo fajasok voltak, de nem ereztem ebbol csak kemenyedeseket, ezert tudtam a legzesre figyelni, szepen elengedtem magam, es jo utemben tagultam + a gyerkoc is a maximalis oxigent kapta. Aztan del utan kicsivel ereztem, hogy nagyon kell kakilni, szoltam a szulesznonek, mondtak, hogy akkor nyomjak. Fel 1-kor kezdtem nyomni, azt mondtak, 3 percen belul kipottyan a gyerkoc, ehelyett kozel fel oraig tartott a kitolas, mert a gyerek nem forditota el a fejet es "fejteto tartasban" jott kifele, es elakadt. A dokim utolag elmondta, hogy komplikaciotol tartott, es ilyenkor mar altalaban csak a vakuum segit, de az epidural miatt nem voltam nagyon faradt, maradt erom es tiszta erobol nyomtam, igy magatol meg tudott szuletni Zsombor 13:00-kor, egy hatalmas bluggy kisereteben. 10/10-es Apgar-t kapott. Ferjem vagta el a koldokzsinort 13:02-kor, addig a ferjem keresere a dokim videozott. Kép Utana kaptunk Zsolnay keszletben teat es magunkra hagytak minket ket orat. Ezek eletem legboldogabb/legmeghatobb pillanatai. Hihetetlen elmeny. :-))))))))))))))))))))))) Orok halaval tartozom mind a szulesznomnek, mind az orvosomnak, fantasztikus segitseg voltak! KépKépKépKép
Ami rossz, hogy lett egy baromi nagy aranyerem, es elrepedt a farcsontom (ahova beakadt Gombocka), igy most igencsak fajdalmas az ules. Kép

Az ezt koveto 4.5 napot nem kivanom senkinek, a roaming in-es csecsemosok rendesen megkeseritettek az elmenyt. Leven elsobabas, allandoan a nyakukra jartam, eleinte mindig kifogtam egy-egy segitokesz novert, kesobb sajnos egyre tobb empatia-mentest. KépKép MAjd leirom a roaming-in-es "elmenyeimet" is, de ha arra a nehany napra gondolok, gombocba ugrik a gyomrom. :-((

Olvasam, hogy kivancsiak vagytok, milyen a fajdalom. Szerintem mindenkinek mas es mas. A hugom iszonyu derekfajdalmakrol szamolt be a szulese utan, de nekem pl. egyaltalan nem fajt a derekam, viszont az alhasam iszonyatos modon gorcsolt. Ugy, mint tinikoromban az elso menzeszek idejen, csak sokkal brutalisabban. Kép

Az EDA pedig tenyleg aldas, en min. Nobel-dijat adnek annak, aki feltalalta, es az "Anyak masodik megmentoje" cimet adomanyoznam...Kép

Tovabbi jo pocakosodast, a finiseloknek pedig nagy drukk, es min. olyan konnyu szulest, mint ami nekem adatott meg! Kép

Sziasztok,
Gombóc

ui.: Itt volt a gyerekorvos tegnap, azt mondta, szerinte kompatibilitas problemak vannak a szopival, tul kicsi Zsombor szaja az en cicimhez, es tul moho ahhoz, hogy kajaljon. Igy elfarad, aztan uvolt, es gyakorlatilag nem eszik cicirol semmit. Kép Azt mondta, meg egy kis ido, megerosodik a gyerkoc, es aztan probalgathatjuk visszaszoktatni cicire. Kép Azt mondta, az is neheziti a helyzetet, hogy akorhazban cumisuvegbol megtapszereztek a sulyvesztese miatt, igy a reflex sem alakult ki rendesen.
gombóc

Sziasztok!

Én akkor érzem a keményedést, ha nagyon elfáradok. Ha sietek (haha, kb. 2X csigatempó) valahová, akkor meg élesen nyillal a hasam alja.
Egész de. nagy buli volt nálunk. Mármint babó rendezi a pocakban, alig tudok dolgozni. Tegnap én is odavertem magam egy sunyi hó alatti jégfolton, de szerencsére csak a térdemet ütöttem meg. Ezért nem is merek síelni menni a családdal még séta szinten sem, mert 1 dolog, ha ne adj isten itt indul be valamiért a szülés és 2 ha a hegyekben.

IldiKép
Legközelebb 21-én megyek. Te? Egyelõre babóka a fenekén csücsül, úgyhogy így még elméletileg sem merülhet fel a normál szülés, de a dokim szerint különben sem a függõleges csaszi heg miatt. Különben elég békén hagyósnak tûnik, pl. az életkoromból sem csinált soha ügyet. Most nekem is 13-át hozta ki az UH, mert egy héttel nagyobb méretileg a babus.

Urszila
29+2
urszila

Sziasztok!

Hát kb. másfél óra volt, míg végigolvastam, amit az utóbbi két napban írtatok. Kép

Zsuzsi, eltûntél! Lehet, hogy babázol? Drukk!!!!!!!!

Norka, neked is drukk, bár beelõznél pár embert, ha ma szülnél! KépKépKép

Köszi mindenkinek, aki dicsérte az üvegeimet! Kép Már nem emlékszem, ki kérdezte, de a festékeket a Margit körúti HobbyMûvész boltban szoktam venni. Maci 2, ha érdekel, megírom mail-ben, nem akarok teljesen OFF lenni, az a mail-címed él, ami a profilodban van? És még egy utolsó megjegyzés ebben az off-témában: én is ajánlok egy linket: uvegfestes.lap.hu, itt jó sok minden megtalálható ezzel kapcsolatban.

Gombóc, köszönjük a szüléssztorit, és nagyon nagy gratula még egyszer Zsombihoz!

Timici, csodaszép kisfiú Bence!!!

Heni, örülök, hogy sikerült, neked is gratula, mindkét gyerekedhez!!!

Ma voltam UH-n, meg az elsõ NST-n, Anna meg se moccant KépKépKép, csak mielõtt bementem, meg miután kijöttem. De akkor azonnal. Egyébként bocs, hogy hülyeséget kérdezek, de ez mire jó tulajdonképpen? Mit tudnak "mérni" azon, hogy mennyit mocorog a babó? Azt mondta az NST-s dokinõ, hogy bökdössem meg a hasam, hogy mozogjon. Bökdöstem kicsit, de teljesen hatástalan volt persze. Aztán annyira röhögtünk Kispapival, mikor kijöttem, és leültem 5 perce a váróban, akkorát ugrott a kiscsaj, hogy csak na.

Sajna méhszájat nem tudtam meg, hogy áll, biztos zárva, különben mondták volna, nem?
Az UH-n ezeket mérték:
BPD: 90 mm, OFD: 108 mm, HC: 316 mm, TAD: 95 mm, AC: 320 mm, FL: 73 mm.
Finiselõk, valaki megtenné, hogy megírja az õ "babaméreteit" ezen a 36-37. heti ultrahangon?
Ja és még egy, hogy a lepény érettségéhez azt írták, hogy III. Az nem a legvégén szokott lenni? Mert a 30. heti UH-n még csak I. volt, nem túl gyors, hogy most meg már III.? Vagy ilyenkor ez már normális?

Franyo
37
franyo

Sziasztok lanyok!

Kis rohangalassal azert sikerult ma elintezni a toxoplasmas vervetelemet, amit hetfon szerettem volna.Kép Szegeny kispapam vitte be a vert a varos tulso felebe, pedig azert ma is volt dugo...
Volt itt a baratnom, aki 5-6 hete latott utoljara, es azt mondta, nagyon nagyot nott a hasam azota!Kép Olyan jo, en most ugy ereztem, hogy nem akar novogetni annyira.Kép
Megsem kapjuk meg a hetvegen a kolcson-babacuccokat, mert utaznunk kell anyosomekhoz Miskolcra. Ugyanis ott van a konyvelonk, es az AFA befizetes sajna kozledik.Kép A ho miatt vonattal megyunk, aminek azert orulok. (Szeretek is vonatozni, es uuutalom a jeges utakat.) Meg ki kell herelnem anyosomek macskajat is, mert mar kezd budi lenni.Kép De mikor nezegethetem mar vegre a babaruhakat???Kép

Kangi,
A termeszetgyogyasz telefonon nem tud tanacsot adni, hogy mivel probalkozz, vagy mit szedj be? Mert azert Neked mar surgos lenne, gondolom...
Hatha este megfordult, es az volt az a nagy mocorgas!Kép
Tudsz majd kepet feltenni a gyerekszobarol?

Zsuzsi,
Nagyon klassz a pocid, szep nagy!Kép Mikinek mutass utat egy lampaval, alulrol!Kép
Gyurin megint jot nevettem!KépKépKép

Norka,
Hogy sikerult a tegnap este, ooo, marmint "eredmeny" szempontjabol?Kép Most olvasom, hogy elment a nyakdugo! DRUKKKKK!Kép Ez most mar nagyon izgi!!!Kép
Mekkoranak becsultek a babatok sulyat legutobb?

Heni,
Aranyosak a gyerkocok!Kép

Kaska,
A terdmutethez nem spinalis erzestelenitest kaptal? Az EDA-val szerintem nem lehet teljes "megszuntem-erzest" kivaltani. De majd Snoopy kijavit, ha megis.Kép
Szankozni en is imadok, de pocakkal tenyleg nem szabad szerintem sem.

PIldi,
Ez a meret-osszehasonlitas nagyon jo otlet! En szivesen neki is allnek, mert idom lenne ra, de nagyon vacak a netunk.Kép Ha valaki ki tudja gyujteni, akkor szivesen segitek az adatok rendezgeteseben, bar tudom, hogy az a kisebb melo mar...
Nem szamoltad el a heteidet eggyel? Csak mert Urszila 29+3 ma, nem 30+3. Persze engem nem zavar.Kép

Csucsuka,
Ha jol emlekszem, Te irtad, hogy erdeklodtok az koldokzsinor-sejtbank tema irant. Jutottatok mar valamire? Nagyon erdekelnenek a tapasztalatok, en most szeretnem felvenni a kapcsolatot a ceggel. Kulonosen az izgat, hogy vallalnak-e valamilyen felelosseget, hogy lesznek a mintaban felhasznalasra alkalmas sejtek, akar 20 ev mulva is... De minden erdekel amugy!Kép

Hermi,
Tudod, az utolsokbol lesznek az elsok!Kép
A szakkonyvekben es a neten talalhato terhesnaptarakban eleg nagy elteresek vannak a magzat meretet illetoen.

Momo,
Es miert viselkedett igy az Apukad?Kép Az nem megoldas, hogy megmondjatok, hogy IGY inkabb nem mentek hozzajuk?

Myssnia,
Milyenek az utak feletek? Itt a tegnapi allapotokhoz kepest nagyon jo a helyzet... De azert meg inkabb ne kelljen jonni!Kép

Mariann,
Akkor tessek ma este is panaszkodni!Kép Amugy nekem is kb. ennyi idosen kezdodtek ujra a pisitura mentes ejszakak.

Maci_2,
Milyen anyagokat hasznaltok a kettevalasztashoz? Gipszkartont?

Gomboc,
Koszi a tortenetet, nagyon erdekes volt, es varjuk a folytatast. Az a blugggy, az nagyon jo lehet!Kép Meg egyszer gratula!Kép

Urszila,
Vigyazz magadra Te is, ne esegess!Kép

Puszi:

Leszter
30+6
leszter

Sziasztok!

Franyó!

Tudom, nem engem kérdeztél, de olyan jó nosztalgiázni!Kép
Ádámnál 37 hét 6 napnál ezt mérték Uh-n:
Bpd:92 mm
AC:369 mm
FL:68 mm
HC:334 mm
OFD:117 mm
Súlybecslés:3776 g

Ezután 8 nappal született 4050 grammal

Mégegyszer bocsi, hogy belekotyogtam!

Minden finiselõnek (Zsuzsi, Norka? ) hajrá!
Kép

Puszi mindenkinek, további jó pocakosodást!

Betti és Ádám, aki holnap már 3 hónapos!

Kép

Betti
fodbetti

Szóval ezt a képet akartam küldeni, remélem most jó lesz
Kép

Betti

Kép

Betti
fodbetti

Franyo
Nekem azt mondta a szuleszno,hogy a baba mozgasanak nem a mennyisege hanem a minosege a fontos. Abbol,hogy mennyire gyorsul be a mozgasra a baba szive, tul.kepp le tudjak merni a mehlepeny mukodeset.

Leszter
Jo,hogy vegre letudtatok a vervetelt!
A tegnap este boduletes nagy alvassal telt! Kép De tenyleg. Szoval semmi rasegites nem volt. De nem hinnem,hogy ma szulunk, olyan nyugi van a pocimban,hogy el sem hiszem! Kép

Zsuzsi
Nalatok mi ujsag?

Norka

37+4
norkini

Betti!

Ez csúcs jó!
Hogy csináltad?

Mariann
24

UI:már elmúlt ez a keménykedés"most virgoncabb vagyok!Kép
Névtelen

Hat persze,hogy a felet kihagytam....
Leszter
Legutobb 3800 gramm volt 34 hetesen. Szoval szerintem boven tulleptuk a 3000grammot azota.

Gomboc Kép
Koszi a sztorit! Olyan jol jott most a lelkemnek! Kép

Remelem most nem maradt ki senki....:0/

Norka
norkini

Aucsss
2800gramm....tobbet nem irok,mert nem itt jar az eszem...BOCSI
norkini

Maci 2!

Neked milyen gyakran kell menned uh-ra?Mennyire figyelik a baba méretét?
Tudod miért kérdezem!?(cuki)

Holnap megyek dokihoz,kiváncsi vagyok kell e mennem uh-ra,jan.8.-án voltam legutóbb.

Mariann
24
Névtelen

Leszter, itt mindent megtalálsz:

[url=http://www.ossejt.hu/" TARGET="_top]http://www.ossejt.hu/[/url]

saját dokidnál is kérdezz rá, csinált-e ,már ilyet!

Zsófi
31+6
Csucsuka

Mariann!

kép: beírod: image {ide, hogy milyen képet akarsz rakni} Csak az image után nem kell szóköz! De itt jobbra a dokumentáció formázás címszó alatt érthetõbben le van írva minden! Én is onnan okosodtamKép És a neten biztos találsz Neked tetszõ képet, gifet! Pár cím:
www.iconbazaar.com
www.clip-art.com
www.smilies.org
www.animationlibrary.com

Jó dekorálást! Kép

Betti

Kép

Betti
fodbetti

Köszi BEtti!

Rárepülök!

Mariann
24
Névtelen

Csucsuka,
Koszi a linket, ezt mar nezegettem korabban en is. Ti belevagtok?Kép
A dokimat meg fogom kerdezni mindenkepp, de majd csak akkor, ha pontosan megbeszeltuk a szules tarifajat. Nem szeretnem ezzel befolyasolni.Kép
Udv:

Leszter
30+6
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?