A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

LeszterKép
Itt már hatalmas a hó, pedig ebben az utcában már többször is elment a hókotró. Bátyjám szerint Pest megyében semmi hó nincs az utakon, nálunk meg már tükör simára járták az autók...

FranyóKép
Nekem ennyi adatoma van:
Fu: PX/2
C:1111
BDP: 95mm
THQ: 97mm
Becs súly: 3100 gramm

Zsuzsi???

myssnia
38+5
Femurhossz: 77mm
myssnia
Budapest XI. kerület

Csucsuka,
Ez megsem az, amit en korabban mar megneztem. Vagy csak atalakitottak? Koszi meg egyszer:

Leszter
30+6
leszter

Sziasztok!

Nem tudjátok mekkora értéktõl magas a vércukor eredménye? Az enyém bizony magas lett, 7,4. Ez nagyon magas? Csak telefonon tudtam beszélni a dokimmal, mert ilyen idõben nem tudok autóval elindulni hozzá és nem volt valami bõbeszédû és itt maradtam a kérdéseimmel.
Most mehetek újabb és nagyobb terheléses vércukor vizsgálatra. Kép
Milyen veszélyeket rejt a magasvércukor? Tudom, hogy diétázni is kell, ha a 2. vérvétel sem lesz jó, de én amúgy is diétázom (magán szorgalomból), amikor még régebben Timici leírta a diétáját, megállapítottam, hogy én nem eszem annyi szénhidrátot sem.
Nem is híztam sokat, de az orvos szerint nincs semmi összefüggés a hízás és a vércukor eredmény között.

Maci 2!
Ha megkérlek, nagy vonalakban leírnád nekem, hogy milyen egy ilyen diéta?

Anyakati!
Tegnap olvastalak, neked sem könnyû az biztos! Nekem a kissebik gyermekem 9 hónapos, a nagyobbik 9 éves, segítségem nekem sincs, néha úgy aludnék egy nagyot! Érdekes amit írtál a csontfájdalmakról, nekem is most jött elõ, pont olyat érzek, mint az elözõ terhességemnek csak az utolsó heteiben, de remélem, ez nem jelent bajt.

Bocs, mindenkitõl, nincs valami jó kedvem, ma mozdultam volna ki itthonról több nap után...

Csilla1 (28+4)
Csilla1

Lanyok,
Hat semmi! Lehet, hogy megkerem a ferjemet, ha hazajott, hogy vigyen el setalni!

PIldi,
Jo otlet ez az adatgyujtes! Az UH-os meres pontatlansagat akarod vele bizonyitani! En annyira nem hiszek benne! Nekem 2-3 hettel kisebbnek mondjak a babamat, mindezt csak a fejkorfogat es a labszarcsont hossza alapjan! Timinek meg orult nagy babat josoltak, aztan megis 2900 grammal szuletett, nem hiszem, hogy egy kilot osszement volna az utolso napokban!

Amugy a "centis" meres alapjan most pont akkora a babam, mint amekkorak a batyjai voltak!

Nekem is azt mondta tegnap a szuleszno, hogy az a jo, ha egyenetlen a baba szivverese, tehat van, hogy lelassul, van, hogy felgyorsul!

Es en meg azon izgultam nehogy koraszulott legyen! Ezt azert nem gondoltam volna!!! Kép

Zsuzsi
40+1
zsuzsi74

Most rárobbantam az ikonokra Kép

Csilla Kép
Nálam a tartományt, reggeli után egy órával levett cukorszintmérésnél ezt írták jónak: 3,6-5,9
A 7.4 picit magas, de nehogy aggódj, ha bármit is tenned kell elmonja a dokid.

Zsuzsi
Nemsoká: Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az aggódást az esés miatt. Tényleg nagy szerencsém volt, és ne csinálja utánam senki!!! Vigyázzatok nagyon!!!

Norka!
Majd újra rákérdezek erre a vizsgálatra Pécsen. Pont tegnap kérdeztem rá telefonon az orvosnál a nyákdugóra, hogy mit kell csinálni, ha "megjelenik", de azt mondta, hogy semmit. Két héttel szülés elõtt is kijöhet. Én ebben teljesen kis tudatlanka vagyok, mert ugye az elsõ szülésem indított volt.

Kép Kép Kép
Ezeket azért rajzoltam, mert tegnap azt is elmondta a dokim, hogy jövõ héten nem lesz 3 napig. Teljesen kétségbe estem, mondhatnám, hogy pánikba... Annyira bízom benne, hogy nem tudom elképzelni, hogy másnál szüljek!!! Ma egész nap rossz kedvem volt emiatt... Minden este beszélni fogok a babával, hogy ne jöjjön azon a bizonyos 3 napon...

Zsuzsi!
Hajrá!!!!!!! Kép

Gombóc! Kép
Örülök, hogy így bejött az EDA. A csecsemõsökrõl majd írjál, ha lesz néhány szabad perced! (Van ilyen? Kép ). Majd kerülöm õket! Kép Kép

Puszi mindenkinek: Judó
37+3
judó

Hali Lanyok,

En is letuntem egy picit,na meg is lett a buntim, alig tudtam vegigolvasni a 3 nap termesetKép

Zsuzsi,
Nagyon szoritottam, ma mikor elkezdtem olvasni meglepodve lattam, hogy meg egyben, de ami kesik, nem mulik ugyeKép Nagyon szep nagy lett a pocid es valszeg Miki is erzi, hogy imadsz vele terhesnek lenni. En is azt hallottam a fiuk lustibbak. Az enyem a 42. heten szuletett, azert addig meg van idodKép

Norkini,
Akkor nalad is barmikor beindulhat a dologKép

Pisiturasok,
En is kb. egy hete panaszkodtam es Leszternek lett igaza, mert megszuntekKép

Most en is hasonlot erzek, mint Mariann, csak nekem parosul hozza egy olyan erzes, mintha mano azonnal ki akarna jonni, ugy nyom odalenn. Tegnap voltam a dokibacsinal, aki megvizsgalt es azert zarva vagyok. Viszont egy erdekes dolgot mondott, szoltam, hogy elkezdtem a magneziumot, es azt valaszolta, ha ugy erzem segit hasznaljam, de itt nem igazan hisznek benne. Szoval nagyon meglepodtem, mert az egyetemen is azt tanultam a magnezium segit, meg elso terhessegnel is ezt adtak.

Momo,
Sejtem milyen nehez dolog, nalunk forditva van aposom es a ferjem kozott all a bal allandoan, es aposom ugy meg tudja serteni szegenyt, raadasul meg nem is ismeri el sosem, hogy o volt a bunos.

Maci 2,
Jo munkat az atepiteshez. A sulyod valszeg tenyleg a dieta miatt nem no rohamosan, de a doki biztos szol, ha gond lenne, amellett a babok onzoek es mindent elvesznek ami nekik kell, sajna neked marad inkabb kevesebb.

Csak olvasom milyen nagy ho van odahaza, itt 3 napja megerkezett a tavasz, nagyon klassz, bar igerik, hogy holnaptol ujra hideg lesz. Vigyazzatok nagyon magtokra a csuszos uton!

Angi
22+4
angela2

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a toxoplasmával kapcs.-ban. Még dec. elején csináltattam, minden negatív lett (IGA, IGM...). Van három kinti cicánk, és ebben a minuszos havas idõben nem tudtam megállni, hogy ne engedjem be õket a házba. Egész nap itt szunyókálnak, aztán este lelépnek. Nem simogatom õket (kézzel :o)), de a párom folyton stresszel, hogy attól még elkaphatom a toxoplasmát és baja lesz a babának. Csináltassak még egy vizsgálatot? Számûzzem az eddig ajnározott cicóimat? Rossz anya vagyok, mert kockázatot vállalok dacára a terhességemnek? Nem akarom, hogy miattam baja legyen a gyerekemnek. Segítség!!!! :o(
Bocs, hogy hosszú lett.

Végül egy nagy DRUKK DRUKK DRUKK Zsuzsinak!

Sziasztok, lányok!

Ma megpróbáltunk ügyeket intézni autóval közlekedve, de nem mertünk kimozdulni Zuglóból. És még mindig esik, pedig holnap is menni kell. Kép

Zsuzsi! Szerintem törõdj bele, hogy a családban elõször túlhordod, és ne stresszeld magad. Hátha erre beindul a bébi. Azért drukk!

Mariann! Ne legyenek rossz érzéseid a bor miatt.Egy ismerõsömnek - aki vérszegény volt - napi egy kis pohár bort javasolt az orvosa.

Maci2! Nem gondoltam, hogy szemrehányás volt. TE szegény, ha elviszik a gépet szülés után. Kép Mi direkt azért vettünk egyet, hogy ha én itthon vagyok, ne legyek teljesen elzárva a világtól.

Myssnia! Nagyon jópofák ezek az új fejecskék!

Leszter! Én is Miskolcról származom.

Mariann! Én olyan 22 hetes lehettem, mikor a doki egy vizsgálaton nagy fejcsóválás közepette azt mondta, hogy kemény a hasam. Magnéziumot írt fel, kiírt táppénzre, és pihenést javasolt. De azt mondta, nem kell aggódni különösebben, csak PIHENNI! Én az egészbõl semmit nem éreztem. Mostanában viszont úgy érzem, megkeményedik az egész hasam, és sokáig úgy is marad. Ezen szoktam aggódni. A könyvekben leírt keményedést (20-30 másodpercig tartó, napi 10-15x) viszont egyáltalán nem éreztem. Ezen is szoktam aggódni. Most Myssniát olvasva kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül.

Nem reagált senki arra, hogy az NST és a CTG ugyanaz-e. Vagy ez hülyeség? Ha jól látom a CTG a magzati szívhangot nézi, az NST pedig a baba mozgását. Akkor mégsem lehet ugyanaz.

Beu
35+3
beu

Sziasztok!

Csilla!

Hát nem könnyû, de neked se lehet az! Azért egy 9 hónapossal nehezebb lehet, mint egy 13 hónapossal, igaz, egy 2 és fél évessel meg nehezebb, mint egy 9 évessel...Kép
Lényeg, hogy harmadszorra nem könnyû segítség nélkül, az biztos!
Egész héten hajnaltól estig egyedül vagyok a kicsikkel, mindig mindent egyedül csinálok, és azért most már jócskán kezd nehéz lenni a pocakommal.
Szerintem a csontfájdalmak miatt nem kell aggódni, nekem most el is múltak, néha újra jelentkezik, aztán megint semmi. Itt többen megnyugtattak már, hogy nekük is van/volt, és semmi gáz.

Zsuzsi!

Mi lesz már?

Anyakati 29+2
Anyakati

Beu Kép

Szerintem nem igazán van különbség a CTG és NST között. Vasz ugyanaz lehet. Nekem csak egy görbe szokott lenni a papíron, azon látszik a szívverés és a mozgások is. Azt mondják, az a jó, ha cikk-cakkos.

Lányok!
Én most mértem meg magam. Már 61 kg vagyok. Jesszusom. Kicsit sok 44-rõl. Olyan elefántnak érzem magam. Most is gumicukrokat nézegetek az interneten. Beteges. Kép

myssnia
38+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Fodbetti!
Egyáltalán nem baj, hogy "belekotyogtál"! KÖSZÖNÖM!!! Kép
Myssnia!
Neked is köszi! Mi az a PX/2? Nekem olyan van, hogy PX/4. Ez mit jelent? És nekem miért nem írnak soha becsült súlyt??? Kép No persze, ahogy itt olvastam, nem sok jelentõsége van az UH által becsült súlynak, de azért jó lenne tudni. És C betûm sincs... Kép Na mindegy, egy hét múlva úgyis kell menni megint, majd megkérdezem.
Norka!
Köszi, ez logikusan hangzik... bár most akkor nem tudom, mi is van a lepénnyel. Persze nem tûntek úgy a dokik, mint akik aggódnak, de azért mondhattak volna valamit, hogy én se tegyem. Kép

Pusz
Franyo
37
franyo

Franyo
A PX/2 nem tudom mi, de korábban volt már PX/3 is. A méhszáj-hüvely vizsgálatnál jelent valamit. A C betû miatt meg ne aggódj, biztos másként jelõli. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Olyan jol esik, hogy drukkoltok!
Most epp mely depresszioba estem, az egesz csalad mintha osszeeskudott volna ellenem...vagy lehet, hogy ez az a bizonyos befele fordulas?
Mindenestre nem fogom Mikit surgetni, azt sem banom mar, ha tok egyedul kell megkuzdenem a mindennapokkal es a harom gyerekkel, csak a kedves csaladom ne latogasson meg tobbet! Bocs, most lehet, hogy csak az indulataimat irom ki magambol, de csoppet ideges vagyok, es enyhen szolva magam alatt!
Sebaj, ez is elmulik egyszer!

Kép Kép Kép
rosszkedvu Zsuzsi
40+1
zsuzsi74

Sziasztok!

Mariann!
Én kb.15 hetesen egyik hajnalban igen rosszul voltam. Akkor elõször hánytam és bekeményedett a pocakom. Erre persze nagyon megijedtem és a doki magnéziumot írt fel, amit naponta 2* szedek. Azóta még párszor éreztem, de aztán már egyáltalán. Az orvos szerint ez csak a hányásra volt reakció, nálad már más okai lehetnek, de a magnézium tényleg segíthet. És osztom az eddig leírt véleményeket a napi 20,30s -es idõtartamról, a 10, 15*-i alkalomról és sok pihirõl . Nekem is ezt mondta az orvos. De azt nem mondta, hogy ilyen korai szakaszban még egyáltalán nem volna szabad elõfordulnia.

Aztán mág a méhlepénnyel van egy kis gond. Túl lent van a méhnyakon, de tudom, hogy még nõlni fog, csak türelmesnek kell lenni. Kb. mikorra kell elérnie a megfelelõ helyzetet? Már olvastam errõl itt nálatok, de akkor még nem fordítottam sok figyelemt rá.

Myssnia!
Ne aggódj a kilók miatt. Én 45 kg-val kezdtem és egy súlykalkulátor szerint 11- tõl 18 kg-ig volna az idális, ha felszednék. Te még ebben benne vagy és nemsokára már úgy is átkerülsz a másik táblázatba. Kép

Sok drukk minden finiselõnek, fõleg Zsuzsinak!

Tündimami
17+6
tündimami

Sziasztok

eleg szomoru vagyok mostanaban mert a lakasugy nem bonyolodik sot lakasmaffia ize van az egesznek, meg a jelzalogot is mi fizettuk ki kolcsonbol, a hutore es a babaagyra, ruhara felretett penzbol, es ma, hogy a vegleges szerzodest megkotottuk volna mar egy masik valaki (egy most bejegyzendõ ingatlanbefekteto ceg)tulajdonjoga szerepelt szeljegyzeten Kép azt sem tudom mit lehet ilyenkor csinalni. Nekunk csak eloszerzodesunk van december 20 ota... azt meg nem lehetett erkeztetni. Mar sirni sem tudok annyi ugyvedi hiba volt az egeszben. s csak a penzt veszik el... ha valaki ront, nem javitjak ki. Meg hogy tud valaki tulajdonjogot erkeztetni egy jelzalogos ingatlanra? Lehet hogy uszott 5 millio forintunk?
a legrosszabb, hogy a babat sem fogom tudni hova lefektetni, ha megszuletik es a baratom szulei belehalnak mert ok adtak a penzt. A vevot semmi nem vedi?

UI. a px rol nekem azt monda a vedono hogy koldok felettet jelenthet

sziasztok
zsurlo
a banatos
kar hogy nincs ilyen siros fej itt
Zsurlo

Zsuzsi (tipikus, hogy én este szófosok Kép)
A várakozási feszültség rosszkedvet szül, és az is lehet, hogy tényleg csak a szülés elõtti befordulás a rosszkedv oka. A család is türelmetlen biztos.
Én a hó miatt idegesítem magam, mert jobb lenne biztonságban tudni magam. Ennyire még nem vártam, hogy teljenek a napok. Már csak a holnap, és utána péntek. Ráadásul nagyon megingott a mérleg, és olyan ehetnékem van, mint életemben soha. Abszolult nem vagyok "evõs" típus, sõt inkább mindig a mozgás, de most nagyon igénytelennek érzem magam. Na mindegy, mindent Szilárdért, hátha õ szereti a "fõztõmet". Kép
Küldök vidámságot:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Nálunk már 3szor volt áramszünet, az egész utca tök sötét volt, na ezt még jobban szeretem...

myssnia
38+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Franyó,
Igen, él még a profilomban lévõ e-mail címem, és érdekel.

Leszter,
A válaszfalnak fa kerete lesz, gipszkarton mindkét oldalról, közte nikecel (szigetelõ).

Mariann,
A nem jó AFP eredményem miatt elküldtek a SOTE-ra, Azóta 4 hetente járok ellenõrzésre (legközelebb 25-én), mert mindig találnak valami újabb apróságot. A saját orvosom utoljára a 25. hét környékén csinált. Hozzá a jövõ héten megyek.

Csilla1,
Attól függ, hogy milyen terhelést csináltak. Én a sziruposat tudom, annál a 2 órával késõbbi vércukor érték 7,8 fölött nem jó. De ajánlom hogy olvasgasd a Terhesség és cukorbetegség fórumot. Igaz mostanában nem nagyon él már, de erre emlékszem hogy leírta valaki.
A magas cukor hatása röviden: nem jó neked, se a babádnak. A baba nagyobbra nõhet tõle, ha nem kezelik, a méhlepény hamarabb öregedhet. A kettõbõl következhet koraszülés is. A szülés után a baba vércukra hirtelen leeshet, amitõl hYpozhat.
A diétáról írtam egy kisregényt, ha megírod az e-mail címedet, elküldöm.

Zsuzsi,
Ne legyen rossz kedved, majd jön a baba amikor õ is úgy gondolja. Másokkal meg nem kell foglalkozni. Mi neg gõzerõvel drukkolunk.Kép

Zsurló,
Hát ez tényleg nagyon szörnyû. Nincs ügyvéd ismerõsöd, aki tudna segíteni? Azért én drukkolok neked, hogy a vége happyend legyen.

Mára elbúcsúzom. Holnap mehetek be a munkahelyemreKép
Maci_2
30+1
maci_2

Zsurlo, Zsuzsi, Én
Kép ROSSZKEDV

És akkor újabb jókedvet:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Érzem, kezdek fárasztó lenni.
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi!
Ne légy rosszkedvû! (na jó, egy kicsit azért lehetszKép. Nálunk a saját anyám szokta felborítaní a családi békét. Szegény pánikus depressziótól szenved, de ez csak most nemrég derült ki és mindenkit nagyon megviselt. Azóta megpróbálom õt elfogadni olyannak amilyen - nagyon nehéz, mikor szívbedöf és megbánt egy olyen amber akit nagyon szeretsz. Viszont örülök is hogy 150 km-re lakunk tõlük.

Mindegy, próbálj arra koncentrálni, hogy milyen jó lesz már neked hamarosan a babáddal a karodban. Kép

Tündimami
tündimami

Myssnia!
Szupik a clipart-ok, igazán nem fárasztó!!!
tündimami

Myssnia!
Szupik a clipart-ok, igazán nem fárasztó!!!
tündimami

Bocs, nem értem miért ment el 2*.
tündimami

Tündimami
Nekem is van egy ismerõsõm, kinek anyukája "így" beteg. Hát tényleg nem írigyellek, mert az ismerõsõm visszajelzése szerint baromi nagy toleranciárva van szükésgük. Te esetedben jobb, hogy távol vagytok.

Zsurlo
Nem igazán értek a lakásvásárlás, és hozzá tartozó jogokhoz, de szorítok, hogy rendbejöjjenek a dolgok. Szor-szor.

Azt hiszem nekem inkább a hátamban vannak ezek a josófájások. Most is fáj.

myssnia
38+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsurlo,
Okos tanacsot sajnos nem tudok adni, de nagyon drukkolok, hogy pozitiv legyen a vegkifejlet! Tudom, a tehetetlenseg erzese borzaszto, de gondolj arra, hogy lesz egy szep, egeszseges kisbabad, a tobbi meg majd megoldodik valahogy!

Myssnia,
En is jo sokat hiztam, eddig 3 kiloval tobbet, mint Gyurival! Es ha vigasztal 71 kilo vagyok, es kb.55-rol indultam. Ha kivanod, egyel! Majd utana lemegy! Nalam sem jott be, hogy az utolso honapban megall a sulygyarapodas!

Ilyen sz.r hangulatban meg szulni sincs kedvem! Pedig mar varom, hogy megszulessen, es hunyorogva ram nezzen a kis pockom. A mostani lelkiallapotomban viszont meg a szulesznot sem lenne kedvem kihivni!
Megagyazok Mikinek is, es kikeszitem az elso kisruhajat. Jo, tudom, most egy kicsit be vagyok kattanva. De legalabb ezzel elvigasztalodom egy kicsit...

Zsuzsi
40+1
zsuzsi74

Zsuzsi,
Probalj meg tenyleg ugy viszonyulni, ahogy Tundimami irta, ok ilyenek, bar ha neha nehez is de igy kell elfogadni oket.
En is tobbszor meseltem mar milyen nehez a ferjemnek az edesapjaval, de megis csak az edesapja( en legalabb is erre probalom mindig figyelmeztetni). egyebkentb ha kiirod magadbol az indulatodat az mar fel siker, csak nyugodtan.

Maci 2,
Azt hiszem te kerdezte megkapta-e edesanyam a vizumot. Hat az tortent, hogy a szokasos bejelentkezes utan 1-2 hettel megyek meghallgatasra helyett 2 honap mulva kapott idopontotKép Azzal indokoltak, hogy csak nyaron akar kijonni igy eleg ha csak akkor kezdenek foglalkozni az ugyevel. Szoval meg 2 honap bizonytalansag.

Myssnia,
Csucsok a clipartok. Meg is neztem egy altalad adott linketKép

Zsurlo,
Ez eleg szornyen hangzik. Nem tudjatok esetleg egy masik ugyveddel felulvizsgaltatni a dolgot?

Angi
angela2

Angi
A clipartokat Fodbetti írta ma, én ezen a helyen találtam:
[url=http://www.smilies.org" TARGET="_top]http://www.smilies.org[/url]
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi
Ha ennyir szar kedved van, az majdcsak jelent már valamit.
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
Bocsika, akkor rosszul emlekeztemKép, de megyek es lecsekkelem ezt is.

Angi
angela2

Beu!
Igen, a CTG és az NST ugyanaz.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Kedves Dé!Kép

A toxoplasma gondii nevû kórokozót a macskák a székletükkel ürítik / de csak a fertõzött macskák /.
A veszélyeztetett csoport a kijáró, vadászó, egérrel és/vagy madárral táplálkozó egyed.

A kismama a fertõzést úgy tudja elkerülni leginkább, ha a macskavécé tisztítását másra bízza...bár, a kijáró cicek általában kint végzik el a dolgukat.

Ebben a kérdésben biztosan Leszter is tud megnyugtató magyarázattal szolgálni, a humán orvosok azonban néha eléggé ráijesztenek az emberre.

Rám is elég furán nézett a dokim, mikor a toxoplazma - szûrést kértem, épphogy azt nem mondta: irtsam el otthonról a cicáimat, ami lehetetlen, mert macskatenyésztõ vagyok.

a babásság alatt két anya szülésénél is "bábáskodtam", de az óvintézkedéseket betartottam / oltás, féreghajtás a cicáknak /.

egyébként az én tesztem is negatív lett, pedig világéletemben "macskabolond " voltam.

További boldog babavárást Mindenkinek, finiselõknek DRUKK- DRUKK!!KépKépKép

Sheila és Melissa / 9 hónapos /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok Lányok!

Mára elteszem magam csicsikálni. Holnap hosszú utunk lesz és még be is kell csomagolni. Jövõ kedden jövünk haza. Remélem minden OK lesz a sieléssel, de nem valsz., hogy rászánom magam. Valahogy nagyon ellustultam amióta nem táncolok. Vezetek egy gyermektánccsopostot és ma is volt próbánk, de igyekeztem minél több dolgot rábízni a lurkókra. Hát látássérülteknél nem a legkönnyebb, de azért ment a dolog.Kép

Majd a séták alatt sokat gondolok rátok, szívom helyettetek is a friss levegöt.
Zsuzsi, remélem mire hazajövök már olashatom a jó hírt...Kép

Tündimami
17+6
tündimami

Sziasztok!

Orommel jelentem, hogy kb. egy ora leforgasa alatt megszuletett Kazmer (2.0 verzio); 1.5 meter, a sulyat nem tudjuk, de jo nehez :-))) Hofeher es teljesen hideg, de o igy erzi jol magat :-) Holnap apgredeljuk 2.1-re, mert nincs itthon sargarepa.

Zsuzsi, Norka, illetve barki, akinek aktualis:
DRUKK-DRUKK! Mar akkora gratulalhatnekom van! Szimatolok a levegobe, hogy mikor erzem meg a babaillatot :-)

Myssnia,
akkor Neked viszont MEG MINDIG NE.

Irtam mar, hogy a multkor Kispapanak is sikerult kitapogatni a babafocit? Vigyorgott, mint rothadt tok a buzamezon (mar a kispapa, a babat nem lattuk :-))

Beu,
koszi, igy mar ertem!
Hmmm, jobb-bal... szerintem Kispapa az intimtornara fog szavazni (ha van egy kis esze ;-)))

Koszi mindenkinek minden uvegfestekes infot!
Tina,
es ezt a fajta festeket hol lehet kapni?

Csucsuka,
de igen, Te megertetted a problemamat :-)) Meg is szuntetted. En kereskedtem rossz helyen!
De nagyon megerte megnezni, tunderi fiacskad van! Az uszos kepek is nagyon meggyozoek, pedig en nem szeretem a vizet!

Momo, Zsuzsi, Angela,
sorry a csaladi balhek miatt... sajnos, rokonainkat nem valasztjuk :-( Nalunk anno az eskuvo elott volt egy nagyon durva osszeveszes, de szerencsere az esemenyre mindenki osszekapta magat.
Nalunk is a tavolsag a legjobb gyogyir, bar ha reggel csorog a telefon es apam beleszol, maig dupla a pulzusom. Olyankor mindig akar valamit, amit en nem. Erdekes, ha este beszelunk, teljesen normalis, csak reggelre kitalal valamit :-

Maci2,
fantasztikusan aktivak vagytok! Jo feszekrakast :-)
Mi baj erhet, ha nem-et mondasz a fonokodnek? El nem bocsathat, amugy tud barmivel keresztbetenni? Ha csak a lelkiismeretessegedre apellal, ne hagyd!

Gomboc,
NAGY voltal, illetve voltatok! Csodalom a lelekjelenleted! Olyan jo volt olvasni!

Leszter,
babaruha fogdosas helyett hip-hopp egy kis macskahereles, hat... nem ugyanaz :-[
Ugy emlekszem, hogy elotte mondtak is az "epiduralis" szot. Amikor itt olvasgattam egy hasonlo temaju topicot, en is elbizonytalanodtam, de bennem teljesen ez maradt meg. Arra gondoltam, talan a gyogyszer adagolasatol is fugg, hogy mennyire zsibbadunk el. Nekem teljesen folosleges lett volna barmit erezni abbol, hogy mit apritanak a labamon. (Meg azt se hagytak, hogy nezzem, pedig erdekelt volna, biztos feltek, hogy sokkot kapok.)

Betti,
oltari ez a kep :-)

Myssnia, detto :-) az osszes!
En folyton szerencsetlenul erzem magam, ha nincs kaja a szamban. EZ a beteges! A nezegetes legalabb nem hizlal :-)

Judo,
a multkori mazlifaktorod utan most mert lenne peched? Ne ess ketsegbe!

Tundimami,
nekem a mehlepenyrol azt mondtak, hogy szuleskor kell a megfelelo helyen legyen. Addig azert meg van ido :-)

Zsurlo,
o jaj, NAGYON szurkolok, hogy gyanud ne igazolodjon be.En az utobbi 7 evben haromszor koltoztem, tudom, mit jelent ez stresszben.

De,
a toxoplasma rizikojat majd elmondja Leszter, en csak annyit, hogy "rossz anya" nem vagy. Akkor eszedbe sem jutna ezen vacillalni.
Tudom, milyen erzes ez, nekem volt ket (most fog mindenki hulyenek nezni) patkanyom, es maig itt lennenek, ha a terhesseg elejen nem jon ki rajuk az allatszor-allergiam. Mivel a befulladast mar tenyleg nem vallalhattam babaval a hasamban, bevittuk oket a suli allathazaba. Tok jol elvannak, de nekem mindig konnybe labad a szemem, ha felmegyek megnezni oket... :-(
A Kismamaban is van errol cikk. Laikus velemenyem szerint a tisztan tartott haziallat, ha nem puszilgatjuk es nem mi takaritjuk, nem lehet akkora nagy rizikofaktor.

Legyetek jok, es vigyazzatok magatokra!
Es: HOBOL IS MEGART A SOK :-)

Kaska
20+3
kaska

Helló Lányok!

A mandarin mellett belépett az eper is!Kép
Hát mit is kivánhatnék télen?Kép

Beu!
Én kb.3dl ittam nem mert leirni eddig!Remélem nem attól keményedtem reggel!

Myssnia!
Egyre jobbak a hangulatjeleid!Csúcs vagy!

Tündimami!
A keményedésem szerencsére rövid ideig tartott,és el is múlt.Én már arra is gondoltam hogy sósan eszek .Lehet hogy az is gáz!

A súlyról: Én a terhesség elején 59...majdnem 60kg voltam>>>aztán jött a diéta:-5kg a 20.hétig>>>majd jött a KARÁCSONY>>>diéta háttérbe szorítva,ami még most is kicsit igy vanKép>>>24.hét:58,5kg>>>ÉS HOLNAPTÓL MEGINT DIÉTA MERT GÁZZZZZ Nem akarok nagyon sokat felszedni+ a cukor miatt sem lehet csokit,meg akármit falnom.
NAGYON NEHÉZ MEGÁLNI ÉS ELFOGYOTT A TÜRELMEM A Kcal SZÁMOLGATÁSÁRA!!!!HELP!!!!Kép

Csilla!
Fontos lenne a diéta,de nagyon nagy önfegyelem kell!!!Magyaro.-on szigorubban veszik a cukrot mint itt,és ha én most otthon lennék valszeg már insulint kapnék.Más ország,más szemlélet-bár én az elején tényleg nagyon fegyelmezett voltam a Drnõ nagyon csodálkozott is hogy milyen jól birom.És még valami az elején azért gáz a magas cuk,mert fejlõdési rendellenesség alakulhat ki,a végén meg azért mert nagy lehet a baba és törékeny",vagy is olyan mintha koraszülött lenne.A magas cuk miatt nem megfelelõ a méhlepény oxigén ellátása,(ezt a Hba c szint mutatja ki)
és nem megfelelõ a keringés.+ a mamának is baja lehet!Arról nem beszélve,hogy 5,6 kg babát nem lehet normál módon megszülni.SZÓVAL FONTOS ODAFIGYELNI A CUKORRA!!!
(milyen jó hogy leirtam mert igy legalább magamban is tudatosítom)
Egyébbként a diétától nem kell félni a baba megkapja ami neki kell,és én még jobban is éreztem magam kisebb súllyal!!Kép

Maci2!

Én egybõl amnicentézist csináltattam ,mert itt már nem csinálnak AFP.t Bár én a Dawn kórtól paráztam a legjobban,mert a barátnõmnek ilyen babája született.(topic:Kinek lett magas az AFPje ott sokat voltam és sokmindent irtunk)
Az AFP nem ad megfelelõ biztonsággal jó eredményt.
Ne izgulj!
Neked mit mondtak rossz AFP eredménynek?Mire vonatkozott?

Gombóc!
Nagyon hasznos volt hogy leirtad az EDAt!!!
Én is azzal szeretnék szülni,itt nagyon propagálják!

Zsurló!
Ne legyen rossz kedved,de keressetek fel egy másik ügyvédet,nagyon betudják vinni az embert az erdõbe"
Az ingatlan és a jog nagyon szövevényes,nagyon figyelni kell!A babád mindenért kárpótolni fog!!!!Kép

Leszter!
Jó herélést!Kép
Szegény macs!

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok!

Az én dokim is vonogatta a vállát a magnéziumra, amikor panaszkodtam, hogy sokszor keményedem. Valami olyasmit mondott, hogy ha az engem megnyugtat, akár szedhetem is. A másik kettõnél eleve elõírták a napi adagot. Valami változott a szemléletben? Néha bekapok egyet-egyet, viszont ha éppen nincs nálam, akkor egy kis pihire (nem fekvés, pl. nyugisan üldögélek a padon míg a lányom öltözik az oviban) elmúlik nélküle is.

ZsurlóKép
Átérzem a helyzeteteket, mi is úgy vettünk házat, hogy az öregasszonynak adtunk már vagy 3 millió forintot ugyan közjegyzõ elõtt, amikor kijelentette, hogy mégsem adja el. Szerencsére másnapra meggondolta magát. Ha még lehet valamit tenni, a szerzõdéseket kössétek közjegyzõ elõtt, annak végrehajtási hatálya van. (haha, mi is letilthattunk volna kb. 5 ezer forintot a néni nyugdíjából, és halála után megkaptuk volna a maradékot).

TündimamiKép
Szerintem ne kockáztass, az nem jelent semmit, hogy nem szoktál leesni. Most másak valszeg a reflexeid is + más is síel és lehet, hogy belédjön. Én már sétálni sem merek elmenni a síelõ családdal.

MyssniaKép
Nem vagy fárasztó! Egy kis szín a topicban. Itt Gödöllõn nagyon havasak az utak, és még mindig zuhog a hó. Szóval most ne szülj, vasárnapra már jobb idõt mondanak.

ZsuzsiKép
Szegény fejed. Olyan rossz az utolsó napok feszültsége! Hát még ha már túl vagy a terminuson!

Vendégek voltak, csináltam egy nagyon fini sajtos tekercset. Megosztom veletek is, mert könnyû, látványos, jó melegen is, és hidegen is.
Szóval:12,5 deka margarint, 15 deka lisztet meg fél liter tejet addig fõzök, amíg kavargatás közben látszani kezd a fazék alja (duplafaluban fõzöm, így nem kap oda). Miután langyosra hült, hozzáadok 4 tojás sárgáját+habját, és sütõpapírral bélelt tepsiben 20 percig sütöm 200 fokon (idõt mérni kell, nem jó a fogpiszkáló próba, direkt nem kell száraznak lennie). Nedves konyharuha rá+deszka, megfordítom, kiborul a deszkára. 2 kanál tejföllel megkenem, rászórok 20 deka sajtot, a nedves ruhával feltekerem, tetejére még egy kis sajt, vissza a sütõbe, amíg a sajt elolvad (2 perc). Sajt helyett lehet elkészített darált húst tenni bele, vagy gombát. Csináltam már spenóttal is meg paradicsomot is tettem a sajtba.

Urszila
urszila

Jaj Lányok!

Holnap megyek dokihoz,és azon filózok ,hogy kellene e csinálnia hüvely kenet vizsgálatot,vagy azt nem kell megnézni,hogy van e valami fertõzés.Mondjuk jele nincs ,de a barátnõm pár éve valami fertõzés miatt a 26.hétre szült.(szerencsére minden ok,csak nagyon picike volt a baba)
Azóta ez úgy bennem van és lassan közeleg a 26.hét.
Ilyen hülye dolgok miatt képes vagyok parázni!
Nagyon gáz,mi?Kép

Mariann
24
Névtelen

Mariann
Nekek a CTG elsõ alkalmával csinálták meg (36. hét), legalábbis a Jánosban ez a módi. Ne gondolj koraszülésre, hisz szép, egészséges vagy.

Elmegyek pihizni-tévézni.
Mindenkinek jó éjszakát!

myssnia
38+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Maci 2!

Nekem a zsömle+tej kombinciót alkalmazták, de utólag visszagondolva nem telt le az egy óra az evés és a vérvétel között. Lehet hogy ez volt a baj?
Most kicsit megijedtem, bár a diétázástól nem félek.

Várom a kisregényt! Kép
emailcímem: casilla@index.hu
Elõre is köszönöm!

Anyakati!
Valahogy azért meg tudod oldani, hogy kikapcsolódj néha?
Átérzem a helyzeted nehézségét. Azért a 9 évessel sem könnyû, vele más teendõk vannak, iskolába, edzésre vinni, házi feladatot ellenõrizni, gyakorolni itthon és vele is kell törõdni, nagyon igényli. És mi ráadásul a 4. emleten lakunk lift nélkül... Viszont szerintem a 13 hónapossal nehezebb lehetm, mint a 9 hónapossal, emlékszem a nagylányom annyi idõs korában csetlett-botlott és futkoshattam utána egésznap, most ez nekem nehezen menne. Erik még csak mászik, még birom követni. Kép Szerencsére éjszaka alszanak, de én napközben néha majdnem elalszom. Kép
Ha megszületik a baba, akkor sem lesz egyszerû a szoptatás. Neked fiú lesz vagy kislány? Hogy fogják hívni? Nekünk kisfiú lesz ismét és ezt meg is éreztem.

Csilla1(28+4)
Csilla1

Halihoo!

Myssnia
Hat a clipartok nagyon joooooook! MEEEGGGG Kép

Zsurlo
Nagyon sajnalom a lakas dolgot. Okos lenni en sem tudok, de remelem csak osszejon valami pozitiv is!!! Nagyon szoritok!

Nalunk egesz nap nyugi volt. Erre mikor kidoltem este elkezdtem 10 percenkent kemenyedni. Ugy 40 percig ment a dolog, mire leallt. Most se fajas, se alvas....jo vicc!

Norkini
37+4
norkini

ZSuzsi! Norka! Hogy vagytok? KépKép

TUd valaki Miszikérõl? Nagyon csendben van! Lehet, hogy már a kezében van a baba? Kép

Myssnia! Neked is elég izgi idõben jött ez a nagy hó, nem? REmélem, kitavaszodiki felétek, amint szükséged lesz rá! Kép

ZSurló! Egyebet tenni a szorításnál én sem tudok Kép, de azt igen Kép

Tündimami! Azért a Tátra nagyon szép lehet ilyenkor! Kép Vigyázz magatokra!

Leszter! Ez a herélés, mint hétvégi program...!Kép Gondolom, nem ez az állatorvoslás legszebb része! Vonatozni én is nagyonb szeretek és biztosan nagyon szép lesz az út! Kép

Kaska! Kázmérhoz nagy gratula! Kép Jól beelõztél mindenkit! KépKépKép

Csucsuka! Én sem találtam meg a profilod Kép - de szerencsére végül is én is meg tudtam nézni Danit! KépKépKép Nagyon SZÉP! (Nem "csak" aranyos! KépKépKép)

Kangi! Sikerült mindenkit eljuttatni végül a kórházba? És te? Bírod a kimozdulatlanságot? Vagy elmentél szórakozásból hóautókázni? Kép

Bocs, hogy ilyen hektikusan jelentkezem, de Ármin alvókája tovább csökkent és ébren nem hagy netezni, mikoralszik, akkor pedig muszáj néhány házimunkát elvégeznem (fõzés), vagy legalább imitálnom (takarítás)! De olvasni szoktam gyakrabban, fõleg, mert nagyon izgulok a
finiselõk miatt! KépKépKép

Márti
22+2
márti

Mariann!

Köszi a megnyugtató szavakat! Kép A diétától nem félek, mivel most egy a cukrosokénál is szigorúbb diétát csinálok a jelentõsebb hizás elkerülése miatt, úgy hogy közben a baba mindent megkap. Eléggé be is jött a dolog, szinte mindennap mérem a súlyom és eddig csak 2 kg-t szedtem fel. Néha azért nem túl könnyü, de sokkal könnyebb lesz felgyógyulni a császárból, ez lebeg a szemem elõtt.

Inkább most aggódom, hogy nincs-e valami nagyobb probléma a cukor miatt.

Kaska!
Nekem is voltak hasonló gondjaim a reggeli szülõi telefonok miatt, úgy lettem úrrá a dolgon, hogy késõ este kikapcsolom a telefonokat és csak délután 9-10 óra körül kapcsolom be vagy még késõbb. Szerintem szuper ötlet, nem? Nálunk azóta nyugalom van, legalábbis a telefonok miatt. Kép

Csilla1 (28+5)
Csilla1

Sziasztok!
Csatlakozom a depisek táborához. Tegnap este megin magas lett a cukrom, pedig nem ettem sokat. Úgy látszik rosszabbodik. Ha így haladok, akkor tutira inzulin és kórházKép. 11-én kell visszamennem, és pont azon a héten lesz itthon kispapa és csinálnánk az átalakítást.Kép

Most gyorsan átfutottam amit írtatok.

Angi,
Nahát ez bosszantó, nincs rosszabb mint a bizonytalanság. Drukk addig is.

Csilla1,
Mail ment.
Ha a zsemlés változatnál magasabb az értéked, akkor el fognak küldeni sziruposra is.

Maci_2Kép
30+2
maci_2

Sheila, Kaska!

Nagyon köszi a megnyugtatást (a baba is vígan mocorog), tényleg hatásos volt. Ami azt illeti a védõnõ és a háziorvos után a párom viselkedése paráztatott be igazán. Azt hiszem ezek után már õt is meg tudom majd gyõzni.

Cserébe küldök nektek (ha szeretitek) egy kis sült csirkecombot meggyszósszal és törtkrumplival (a visszajelzések szerint isteni lett), desszertnek pedig csokipudingot rumosmeggyel. Ja! Amúgy mindenki vegyen belõle, aki még kér!

Zsuzsi! DRUKK, DRUKK, DRUKK!

Sziasztok! Kép
Tegnap egész nap lakásrendezés volt Kép A Nappali nagyjából kész, csak a könyveket kell visszarakni a polcokra.
A gyerexoba ezzel szemben egy romhalom Kép Ma jön az ottani rendrakás, de fényképet hiába tennék fel, mert még se komódunk, se kiságyunk. Komódot jövõ héten akarok venni, de a kiságyból még ki kell telepiteni az elõzõ lakót (2 éves), úgyhogy lehet, hogy az elején a kocsiból kivehetõ mózesben fog hálni Julcsikánk Kép Sebaj, picinek ott is jól ellesz Kép

Franyo Kép
ime az én adataim (számolás szerint 37+0-kor):
BPD 91,6 (35+3-nak felel meg szerintük)
AC 307,2 (34+5)
FL 64,5 (33+2)
Tömegét nem tudta kilantozni a megváltoztatott rendszerböl, de tapi alapján 2,5kg-nak saccolta.

A "megfeleléseket" nem azért irtam be, hogy bárkit megrémisszek! Akivel találkoztam, az tudja, hogy nem vagyok egy óriás, mi több Kép úgyhogy az én méreteim (na meg a kispapa méretei) alapján teljesen jók a méretek, mivel a statisztikai átlagban a svéd óriások és a pigmeusok is benne vannak (na, ez túlzás, de tényleg elég nagy a szórás).

Leszter Kép
jó cicaherélést! Kép Sajnos muszáj ... mert amikor büdik, az rémes. Nekem is voltak ilyen "leherézett" cicáim (sziámik, amik még ez után is igen büdit tudtak produkálni).

Márti Kép
végül taxival került be apósom, mert 3/4 óra alatt jutottam el az Egressy úttól a Mexikóiig ... Kép
Tegnap viszont volt egy szép futásom, mert a tüdöszürö leleteit át kellett juttatni a XIII.ker-bõl a Korányiba. Egy normál boritékban elférö leletkupacról van szó, és nem tudta a két intézmény elrendezni egymás közt, ez gyalázat!
Mindegy, amig a fiúk pakoltak, én legalább a kényelmes, fütött autóban fuvaroztam a leleteket.

Norka Kép
úgy látom, tényleg beelözöl Kép Nagy drukk!!!!! Kép

Zsuzsi Kép
neked is megy a drukk!

Kaska Kép
gratulálunk Kázmérhoz! Szingli, vagy tervezi, hogy családot alapit? Kép

Most bocsi, de el kell menjek NST-re és remélem, lesz UH is (múlt héten elhajtottak, hogy rossz a gép, de azért megvártuk a dokimat, akinek meg érdekes módon megjavult aza fránya masina...). Kispapa nincs jól, pedig vasból van a gyomra, teflonbevonattal, de most mégis émelyeg. Lehet, hogy terhes?! Kép Na nem élcelödöm, ráadásul szottyadhatok egyedül a kórházban álló délelött Kép

Pussz
Kangi
37+6
kangi

Urszila,
Ez a recept nagyon jol hangzik! Mekkora tepsiben szoktad sutni?

Miszike,
Hol vagy? Nem elozgetunk am!!!
Bar, ahogy itt elemzem a helyzetet, terhes vagyok en egyaltalan? Nem lehet, hogy csak meghiztam? Olyan erzesem van, mintha egyre tavolabb kerulnek a szulestol.

Norka,
Ejszaka en sem aludtam sokat, probaltam meggyozni Mikit, hogy most mar itt lenne az ideje a kibujasnak! Meg is agyaztam neki, es kikeszitettem a ruhacskait. De esze agaban nem volt megszuletni az ejszaka, csak en fetrengtem almatlanul!

Tundimama,
Azert vigyazz magadra nagyon, nehogy kek-zold foltos legyen a babad hatsoja, amikor megszuletik! Amugy az osztoneid megvedenek a hasraesestol, ebben biztos lehetsz. Igy estem en egyszer derekszogben orra a tukorjegen!

Mariann,
Tenyleg jol birod a dietat, ha meg fogysz is babasan! Nem tudnam megallni, ilyenkor dupla a kisertes!
Elvileg neha kene, hogy kenetet vegyen a doki, es laborban kiertekeltesse, van e valami fertozes. Kulonbozo bacikra pedig a 36. het utan szoktak nezni, hogy szules kozben a baba ne kapjon el pl. egy streptococcust.
Ha nem erzel semmi utalo jelet, nincs folyasod, szerintem megnyugodhatsz.

Holnap lesz a 11. hazassagi evfordulonk.
Hangulatom mindig a beka hatsoja alatt...

Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Halihó Kismamekok!

Maci, nem lehet, hogy ettél valami cukorugratót? Drukkolok, hogy ne legyen belõle se kórház, se inzulin...

Zsurló, hát kb. eltudom képzelni, min mehettek keresztûl... Mi tavaly léptünk bele a lakáskakiba... többszörös eladások stb... még a RTL-hiradóban is szerepelt a kéglinkKépKép... Most már rendezõdik a dolog, talán márciusra kész lesz a kégli... Emiatt tavaly 3x költöztünkKép. Drukkolok és kitartás!

Kaska, mi az hogy nincs otthon sárgarépa??? Szegény Kázmér, micsoda lelki sérülést okozhattatok nekiKép, bánatában biztos hizott egy kicsitKépKép!

Leszter, azt hiszem Te kérdezted a balatonozást a picúrral. Hát én nem vinném be a tóba, viszont a pancsoló nem rossz ötletKép, bár 3-4 hónaposan még nem hiányolják annyira a pancsit, ha árnyékban van és nincs nagyon meleg. Mi június végén megyünk nyaralni négyesben Alsópáhokra, mert tapasztalataim szerint egy 3 hónapossal sokkal könnyebb, mint egy 6-9 hónapossal... Danó meg már "nagy" fiú leszKép

Köldökvér-bank ügyben azért érdemes rákérdezni a dokinál, hogy csinált e már ilyet, mert nekik kell levenni a vért, amihez a szerkentyût viszont neked kell vinned. Nekem megnyugtató volt, hogy a dokim csinált már pár ilyet. A levett vért elviszi a cég, pár nap múlva pedig jelentkeznek, hogy minden rendben ment.

MártiKépKépKép

Tegnap este már tiszta giccsparádét láttam kinézve az ablakonKép, Mint egy karácsonyi képeslap, viszont hétfõ óta nem voltam kint a kapunkon túlKép

Finiselõk???

Pusszantás!
Zsófi
32KépKép
Csucsuka

Kaska

Pannoncolor Mûvészfestékgyártó Kft
1107 Bp. Barabás u. 25.
Árulják az Árkádba is lent a játékboltba de ott egy kicsit
drágább.

Tina
20
Tina

Kép Kép Kép

Timici mar ket hete megszult, es en meg azt hittem, lehet, hogy beelozok!
Mar a szuleszno is hivott, hogy van e valami, mert most kicsit messzebb megy autoval, gondolta elobb megkerdezi, mehet e...nekem egy szal kemenyedesem fajasom nincs! Miki meg jol elrugdalozik odabent! Remelem legalabb o jol erzi magat!

Az egyetlen pozitivum, hogy Gyuri az elobb bilibe kakilt, es naponta tobbszor o keri, hogy uljunk wc-re, pisilni. Es olyankor bele is pisil. Azert meg hord pelust persze, de most raadtam egy bugyit! Probalkozunk!

Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Zsuzsi,
ha keményedéseid stb. nincsenek is, mégiscsak közeleg az óra! Remélem csak visszanyered a jókedvedet, gondolom a család is azért idegbeteg, mert tükön ül már.
Nagyon tetszik ám a kisfiad neve, én ugyan egy kicsit elfogult is vagyok, de a "Miki" akkor is egy nagyon tuti név!
De jó fej lehet Gyuri, amikor nagyfiúként a WC-re ül!!!
Igen, igazad van, Luca nem-igen hasonlít a párhetes önmagára, már nagyon mondja a magáét (bár nem mindig), a legtöbbször olyanokat mint "gö", "ö", "nö", "aau". Mostanában ijedezik a köhögéstöl és a tüsszentéstöl, söt általában fel is ébred töle, ami nem jó, ugyanis a párom meg van fázva...
Mindent bele anyóca, tudod, hogy miért csinálod, megéri a várakozás!!!
Csuda jókedvet kívánok NekedKépKépKépKépKépKépKép:
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok

koszi a biztatast Kép ram fer, ma derul ki minden, ma megy be az ugyved megnezni a papirokat a foldhivatalba kettokor hivom fel, es elegge felek

Mariann
sajat ugyvedunk is volt, aki elegge tisztesseges, de sajnos o is elnezett valamit, most meg nyaral, egy masik ugyved folytatta aki profi de draga es ha nagyon gazos az ugy kiszall
brrr

Csucsuka
es mi volt a megoldas, vagy mit kell tenni, mert ugy nez ki, hogy ezt a lakast is ket embernek adtak el, (eddig....) ha perelsz, hogy kapod vissza a penzed nyugdijasoktol akiket lehet h. szinten becsapott valaki? Ti pereltelek?

Raadasul ma meg potolnom kell a mulasztasaimat, amit logtam a munkahelyrol es 12 orat itt kell ulnom brr csak este 8-kor mehetek haza....Kép

az uj vedonot is fel kell hivnom, mert hiaba van mar csak masfel honap vissza, mivel 5 utcaval arrebb koltoztunk atadtak egy masiknak Kép

az en uh-s adataim
33. het :
BDP 84
OFD 107
FL 65

finiseseknek drukk

Zsurlo
aki izgul
Zsurlo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X