Sziasztok!
Még a kovetkezo CTG-rol: ott mar egy ilyen kis sipolo micsodaval ebresztgettek a babat. Ugy latszik, noverfuggo a dolog.
A korhazrol, a szemelyzetrol:
Nem volt fogadott szulesznom, de az a ketto holgy, akivel kapcsolatba kerultem, tunemeny volt. Kedvesek, "szolgalatkeszek".
Az elokeszito szepen felujitott, kar, hogy az ember itt tolti a legkevesebb idot
Igazi elokeszites nalam nem volt, mert a beontesrol lemondtam /nem is eroltettek, teljesen rugalmasan kezelték/, borotvalast kesobbre halasztottuk, igy csak a tusolas maradt. Na, az volt az elso probatetel, ugyanis nem volt melegviz
Langyosnak is csak joindulattal mondhato vala. Ez még hagyjan, de ez azzal is jart, hogy a vajudokadat sem lehetett hasznalni, ugyanezen okbol. Mert ki szeret jeghideg vizben ucsorogni vajudas alatt?! A szuleszno ugyan megmutatta, mint lehetoseget, de rogton mondta is, hogy nem igazan ajanlja.
Szuloszoba: amikor en voltam, pangas volt, igy egy hiper-szuper agy jutott, feltamaszthato, leveheto vegu, matracos ill. anelkuli, stb...
Nekem nagyon bejott még az a felfujt henger alaku "labda", jolesett ulni rajta, jot tett a gatamnak.
Burokrepesztes utan /ami a dokimmal valo kozos megegyezes utan tortent/ nekem a CTG-m nem igazan volt jo, fajasokkor leesett a baba szivhangja, igy innentol majdnem "allando felugyelet" alatt voltam, addig azonban beken hagytak minket a ferjemmel. /Itt megjegyzem, kozben jott egy szulo no, na az ugy orditozott, hogy hallgatni is szornyu volt.... kar, hogy ezt nem tudjak megoldani, hogy elszeparalt helyisegekben menjen a szules/.
Aztan ahogy nem haladt a dolog, jott a konzilium, majd a dontes, csaszar. Pillanatok alatt osszerantottak a csapatot, attoltak a mutobe, mindenki tette a dolgat. Az anesztes egy fiatal, vidam srac volt, szovaltartott a mutet alatt
Utana a megfigyeles alatt is sokszor ramneztek, bar nehezmenyezem, hogy a remegesemre nem ajanlottak fel egybol a gyogyszert /talan fajdalomcsillapitot?/, ha egyszer tudtak, hogy attol elmulik.
Csecsemos reszleg: minden valtasban volt kedves es kevesbe kedves egyed, de keresre mindent megcsinaltak, max. egy kicsit nyomulni kellett es nem torodni az utalatos nezesukkel.
A hajnali 1/2 5-os mehosszehuzo injekcio idopontjat kitalalot sokat emlegettuk
Aztan lazmeres, takaritas, reggeli, vizit, furdetes, szoval aludni nagyon nem hagytak reggel.
Ja, es egyik ejszakai elmenyunk az volt, hogy eloben vegighallgattunk egy szulest, pedig mi a folyoso elejen, az elso, csaszaros szobaban voltunk!!
Potlas:
Ha potlast kersz, azert morognak es irjak is, igy erdemes fejni es sajat tejjel potolni, ha nagyon muszaj. Egyebkent van, aki a potlast kortyonkent lottyinti a baba szajaba, lattam olyan sarga vegu cumit is... sot, lattam megorzesre beadott gyerek szajaban cumit is!!, pedig a gyerekorvos igencsak harap, ha ilyet lat a szobaban. A fejot nem mutatjak meg alapbol, elso szulesemnel en nem is tudtam, hogy van
Mellretetelnel segitenek ugyan, de inkabb csak latszolag, mert sokat nem vacakolnak vele, hamar feladjak. Legalabbis a szobatarsamnal ezt lattam.
A csaszarosoknal a draint 12 ora mulva veszik ki es ekkor fel is kell kelni, a katetert elvileg 24 ora mulva /en ebbol lealkudtam 3 orat, mert mar nagyon nyuglodtem tole/. Az infuzio kanuljet /vagymianeve/ elvileg csak akkor, ha van mar szeklet. Hogy milyen osszefugges van ekozott, azt nem tudom, mert elso lepesben az ember lanya kapja a Tissassent, majd kap egy pohar ricinust, ugyhogy elobb-utobb produkal
Szoval en azt is hamar kivetettem, mondvan, nagyon feszit es faj /es nem tudok tole aludni
/.
Hazamenetel: ha delelott szultel, akkor az elso napnak szamit, ha delutan, akkor csak a kov. naptol szamoljak a hazamenetelhez szukseges napokat. Igenám: engem hetfon a nodokim mar elengedhetonek irt be, a gyerekorvos is annak minositette Matet es azt mondta, hogy akkor kedden sipirc haza. En hulye -a sargasag elmulta feletti oromomben- meg elfelejtettem megkerdezni, ugyanmar miert kell akkor még egy napot ittbenn lennunk?! Es mikor delutan rakerdeztem egy csecsemostol, kiderult, hogy minden papirunk kesz, vizsgalat nem var rank, ugyhogy asztalra csaptam es hazajottem.
Ha reggel szol az ember lanya, mar delben, veszekedes nelkul lelephet, csak ezt persze nem mondjak.
Hat nagyjabol ennyi, ha kerdes van, ne kimeljetek
-Afonya
ui: Bogi, itt is koszi