Peti tegnap is, meg ma is szinte egész nap aludt. Biztosan a hó miatt. Tudom, nem örültök, de a mi részvételünk is nagyon bizonytalan a holnapi talin. Ugyanis a babakocsival a ház körülre nem tudunk lemenni, annyira nem takarítják a havat, hordozóban pedig már nem bírom el Petit. Mindenesetre sütöttem egy kis sütit, hátha holnapra elolvad az összes hó.
Viszont most, hogy Peti ennyit alszik, van idõm gondolkodni, meg írogatni, úgyhogy lenne egy pár kérdésem:
Szerintetek ha este megtömöm Peti pocakját mondjuk egy kis gyümölccsel az "elalvós" szopi elõtt, akkor van rá esély, hogy átaludja az éjszakát, vagy a kettõ nem függ össze? Mostanában a szokásos esti 8 órás szopi után már 11-kor fennvan, meg hajnali 4-kor is, és akkor eszik is. Tudom, hogy éhség miatt ébred, mert ha nem éhes, és elkezd nyûglõdni, akkor rövidesen magától visszaalszik. Nappal csak négyszer eszik, egyszerûen ennyire van igénye, egy idõben próbáltam öt étkezést besûríteni egy napba, de csak azt értem el vele, hogy egy evésre kevesebbet evett.
A másik kérdésem: aki már fõzeléket ad a babának: mennyi a felsõ határ? Van felsõ határ? A védõnönk szerint ugyanis 200 ml fõzeléknél többet nem adhatok ebédre. Ma egy kicsit többet csináltam, és simán nyomta befelé a gyerek, még tudott volna enni, csak nem mertem neki többet adni. Mondjuk a következõ evésig elvan a 200 ml-rel is.
Egyébként nálunk is van cicin elalvás, sõt éjszakai szopi is, nem is azért akarom megoldani az éjszakai szopit, mert zavar, hanem mert aggódom, hogy éhes a gyerek. Bár nem panaszkodik.
És még egy intim kérdés: szerintetek a szoptatás és a hüvelyszárazság összefügg? Valahol mintha ezt olvastam volna, de nem vagyok biztos benne.
Ja, meg még egy: nektek igazodott a melletek a kevesebb szoptatáshoz? Ugyanis Peti ugye délben már fõzelékezik, és utána már nem szopik. Viszont a cicik ugyanúgy megtelnek délre, amit én le is fejek, muszáj, mert fáj, úgy feszül,meg félek a mellgyulladástól, mert már volt kettõ. De a fejéstõl a cici azt hiszi, hogy délben is van szopi, és ez így megy nap mint nap. Már egy csomó tejet lefagyasztottam, ami nem baj, csak nem tudom, hogy meddig fog ez így menni. Persze, örülök, hogy van tejem és fejek lelkesen, ha nincs más megoldás.
Sasha! Jobbulás Gabinak!
Csics! Jól tetted, hogy anyatigris voltál!
Kakukkfû! Mi nappal altattuk Petit a hasán, éjszakára eleinte mindig megfordítottuk az oldalára, amitõl õ persze rövidesen felébredt, úgyhogy aztán mi is hagytuk a hasán aludni. De azért beszereztünk egy bébiõrt.
Na, megyek, kihasználom, hogy Peti mormota alszik.
Mindenkinek minden jót!
Dió és Peti

Tegnap volt kint nálunk a doki néni, Dani jól van, de még hallani, hogy szörcsög a tüdejében a váladék. Sterimar+orrszívás, Homeovox homeopátiás bogyesz 3x1 a rekedstágre + Ambroxol szirup 3x1 a nyák feloldására + forró sós vizet kell tenni a szobájába éjszakára, mert az is oldja a nyákos cuccot.