A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Most voltam a táppénzespapíromért, és egy teljesen idegen orvos volt ott :shock: . Szerintem nagyon kedves, kérdezte van-e valami panaszom, miért vagyok állományba :) . Na és hogy miért nem járok terhesgondozásra, merthogy havonta kell :oops: .
Próbáltam neki elmagyarázni, hogy járok, csak már nem oda a régi dokimhoz, hanem az Istenhegyi klinikára :roll: . Erre azt mondja, azt nekem sehol nemfogadják el, mert az nem terhesgondozás, hanem egy klinika, ahol elvégszik azt a bizonyos vizsgálatot amiért te mentél, aztán jószerencsét kívánnak /ezekkel a szavakkal mondta/. :roll: :shock:
Hű nagyon égtem :oops: , persze próbáltam neki magyarázni, hogy én annál a dokinál is szeretnék szülni, de ő is csak az igazát hajtogatta. :?
Aztán hazafelé kezdett derengeni a dolog, hogy miért nem csináltak nekem ott soha méhszáj vizsgálatot? Hát mert mindig úgy mentünk, hogy uh-ra, 12., 16., 20.-re :? .
És talán nekem kellett volna a témát feldobnom a dokinál, hogy úgyanmár csináljon egy méhszájvizsgálatot is ha már itt vagyunk :? .
A párommal is jól összevesztem :cry: , mert ő erőltette ezt a dolgot, hogy teljesen csak magándokihoz járjak, vagyis csak ide az Istenhegyi klinikára, mert milyen jó. Jó, jó, tudom, hogy ő csak jót akart. :)
Most bejelentkeztem a régi dokimhoz, de csak jővőhét péntekre kaptam időpontot :? .
Majd ott is magyarázkodnom kell, hogy miért nem voltam nála több mint két hónapja :oops: . Azt nem mondhatom, hogy azért mentem hozzá vissza, mert itt a klinikán nem adnak pecsétet, és nem számít terhesgondozásnak :oops: .
Szegény páromat is jól felhúztam, most felhívja az új dokimat /jó barátja/, hogy mi lenne ha a korházba hívna a vizsgálatokra, nem a klinikára, az már lehet hogy helyes lenne, nem?
Tiszta zizi vagyok :cry:

Kép
mona76

Persze már mindenkit hibáztatok, de pl a védőnő nekem ezt miért nem mondta :x ? Múlt héten voltam nála, és pontosan tudja hova járok dokihoz :x

Kép
mona76

de egy pecsétet nem tud nektek szerezni??? én is csak magándokihoz járok, és ad pecsétet!! mi a francnak kéne még elmenni a körzetis nőgyogyóhoz. ez hülyeség....
dimet

nem a körzetishez kell menni, magánhoz is járhatok, aki beírja a kiskönyvembe, hogy igenis járok terhesgondozásra. Merthogy az Istenhegyin ezt nem csinálják. :cry:

Kép
mona76

Miniliza!
Szerencsére már nem fáj semmim, csak néha-néha szúrkál, de százszor jobban vagyok mint előtte.
Nálunk nem vizsgálják meg a kismamikat, a doki nem szószerint mondta hogy kinyílt a méhszáj, hanem hogy ennyi fájdalomtól és feszüléstől már kinyílhat, ezért van fekvés.
Elmegyek a magánrendelésére hogy ugyan vizsgáljon már meg valaki, kétségbe vagyok esve hogy nehogy ki legyen nyílva. Most ezen rágódom. Azért kérdeztem hogy milyen érzés, hogy össze tudnám hasonlítani a mostani állapotommal. Ha már ki van nyílva, közben érzel valamit, vagy az előtt fáj? Nekem most tompa fájdalom van csak , nem vészes, és két oldalt szúrkál amit a szalagoknak tulajdonítok, olyan konkrét majdbesz@rok keményedés csak kedden és előtte volt.
Nálunk szép kis kismamagondozás van mondhatom. :shock: A kötelező jelenés ahol a pecsétet kapjuk, csak egy pisiből, vérnyomásból, súlymérésből áll, az orvos annyit kérdez hogy érzem magam. a nagyobb pockós kismamiknak szívhangot néznek. Pedig itt lehet menni a saját orvosunkhoz is, mivel minden nap másik doki végzi a terhestanácsadást/gondozást. A városban pont 5 db szülész van.

Táppénz: kéthetente kell menni a papírokért, és kéthetente ki kell fizetni a vizitdíjat, a kötelező fogorvosi is vizitdíjas. A belgyógyászati vizsgálatra kíváncsi leszek. Azért is fizettem amikor a beutalót kértem a belgyógyászatra! :shock: Tényleg milyen jó a kismamáknak. :evil:

Hogy is van ez? Olvastam hogy vissza lehet igényelni. Amikor befizetjük azt most akkor kinek fizetjük? Pl a háziorvosnak? Aztán meg az önkormányzattol igényelem vissza??? Robcsi :lol: te úgy kened-vágod ezeket a dolgokat tudsz valami konkrétat???

Az én Csimbókom is a gép előtt mocorog. Szereti. :shock:

Puszi ezer ölelés
Nyusz
8)
nyuszifülû

nyuszifül nálunk is ebből áll a kismamagondozás :x
nekem nem kell fizetni ha megyek a táppénzespapírért, vagyis nem kérdeztem :oops: biztos szóltak volna :)
én úgy tudom, hogy a tb-től lehet visszaigényelni, tizesével :roll:

Kép
mona76

Mona tőlem simán elkérték egy az egyben, ráadásul a háziorvos megkérdezte flegmán hogy gondolja ki akarom húzni a szülésig, meg ilyeneket mondott hogy az összes nőgyógyászt ki kellene nyírni.....! Szép kis orvos..... Még egy ilyen megnyilvánulása lesz, és átmegyek máshoz.
Táppénz alatt is válthatok orvost ugye???

Szerintem mostmár ők is le sz@rják az egészet. Velünk meg az foglalkozik normálisan akinek fizetünk. Vagy még az sem.
Most derült ki, hogy az a doki, akit először választottam, magánrendelésén voltam fizettem neki, mégis olyan furcsa volt, mondam már akkor hogy nagyon sokat fáj a hasam, lehet azért mert sokat ülök, azt válaszolta rá, hogy aki meg sokat áll, annak meg azért fáj......... és váltottam, na szóval és most derült ki hogy az volt a baj, hogy nem fizettem előre... :shock: :shock: :shock:
És ha nem fizetek akkor mi lesz??? Szülés után majd a varratokat úgy fogják belőlem kitépkedni mint egy kutyából??? :shock: :shock: És azokkal a kismamikkal mi lesz, aki nem tudnak fizetni?? :shock: Saját maguktól vonják meg az ételt? Na már megen begurultam!!! :evil:
Na mostmár tényleg befejezem...
Pusz
Majd jövök
Nyusz
8)
nyuszifülû

Sziasztok!

Pár napja nem jártam erre, próbáltam visszaolvasni, én is megosztom veletek az aktuális témákról a tapasztalataimat.
Vérnyomás: Én a többségtől eltérően pont fordítva működök. Az otthoni mérővel magasat mérek, a védőnőnél, orvosnál mindig normális a vérnyomásom. Többször pánikoltam is miatta, már a 24 órás mérőt is "kiharcoltam", ami persze semmi rendelleneset nem mutatott. Lehet, hogy az otthoni mérő gagyi, inkább hetente dokinál vagy védőnőnél méretem. A 20. hét után oda kell figyelni a vérnyomásra a terhességi toxémia miatt.
Terhesgondozás, táppénz: Nekem eddig egyszer nézték a vizeletben a fehérjét a 19. héten, a méhszájat a 21. héten, legközelebb a 25. héten megyek nőgyógyihoz, és mindenképpen megnézetem.
Egyébként tegnap voltam a háziorvosnál a táppénzes papírért. Örömmel vittem neki az utolsó leleteimet, miszerint a terhességgel minden rendben. Erre megkérdezte, hogy akkor most mivel tartson táppénzen, ugyanis a terhesség nem betegség. Ehhez tudni kell, hogy az elejétől táppénzen vagyok fenyegető vetélés miatt. Egyszerűen nem értem a hozzáállását. Na mindegy, a lényeg, hogy persze továbbra is maradok itthon, de azért rosszul estek a megjegyzései.
Nyuszifül, nekem is néha szúrkál a jobb oldalon a pocim, meg néha úgy érzem, mintha belül egy súlyzó lenne a hasamban, de ez pillanatok alatt elmúlik. A méhszájam oké volt, szerintem ne aggódj, de hogy megnyugodjál, nézesd meg és pihenj sokat.

Kép
tündér76

lányok, a terheseknek nem kell fizetni a háziorvosnál sem!!! nem értem! én nem fizettem eddig sehol, egyedül a fogorvosi ügyeleten. de a mi fogorvosunknál meg nem is kell fizetni, ki van írva :)
háziorvost bármikor válthatsz, nekem nagyon rendes volt. kiírt vmi torokgyuszival. nem mindegy nekik, hogy mit ír arra a fránya papírra??? ah, istenem...orvosok....de jó, hogy annak idején nem vettek fel :lol:
ti meddig akartok dolgozni?? én legszívesebben már most abbahagynám :lol: de sajna a pénz miatt nem mindegy, mert még van 1-2 szűkös hónapunk....

nekem is tegnap majd leszakadt a hasam, fáradt voltam és a sok ülést sem bírom itt bent:( néha elmegyek teszek egy kört. nekem a legjobb, ha sétálok.
főnököm kérdezte meddig akarok dolgozni, mondtam neki, még nem tudom, de a szabijaimat ki fogom venni, kisebb-nagyobb megszakításokkal.
itt jól állnak hozzá a dolgokhoz, csak fizuemelést nem kaptam, csak a kötelezőt.... :? nem is vártam mást. úgyhogy nem panaszkodom.
dimet

Hát lányok,úgy tünik most mindenki tök stresszes,vagy beteg.Fura mi?
2 hete azon görcsöltünk,hogy mozog-nem mozog.Mintha direkt csinálnánk.
1.,A vizitdij:Ha egy évben elmész 20x mindegy milyen orvoshoz,akkor a TÖBBIT 21,22...visszafizeti az önkormányzat,mint támogatás.Az év elején (2008)kell a területi jegyzőnek benyujtani az igényt és kell hozzá az Összes kis igazolás.
2.,A fogorvosnál a kötelező terhességi ellenőrzésnél nem kérhet pénzt!!!!Viszont utána nem tudom,én már a tömésért fizettem.
3.,Pecsét.A védőnő azért nem szól bele,mert nem tudhatja,hogy te akarod-e utána a támogatásokat,vagy ennyire jól állsz.Szerintem ez a magánorvos kötelessége lenne.
4.,táppénz alatt is lehet orvost válltani,de szerintem elötte menj el a kiválasztott orvoshoz,beszéld meg vele,úgy is kell a régi orvostól karton kikérőt írnia,amit majd postán küldenek át,nem adnak a kezedbe.

Én jelenleg a nátha minden problémájával küzdök,plussza férjem is beteg,37,2 tehát mentőt neki.
viszont megvettem a babakocsi,használtan,nagyon szupi,úgyhogy már csak a matrac kell a gyerekágyba.
:lol:
Lányok fel a fejjel!!!!Már csak kb 18 hét és babázhatunk!!!!
tuza edit

Sziasztok

Állandó rohanásban vagyok, de ígérem hétvégén mindent visszaolvasok.

Nyuszifül, ha 20 alkalomnál többször fizetsz vizitdíjat, akkor az önkormányzatnál tudod visszaigényelni, de már ezzel is elkezdtek kerevni, hogy 20 alapellátásos kell (tehát háziorvos), vagy 20 szakrendeléses és nem lehet összekeverni.
Még szerintem egy csomó önkormányzat fel sem készült erre a hülyeségre, de ha kérdésed van elvileg nekik kéne tudni konkrétan válaszolni. Amit garantálok neked, hogy nem fognak, mert szerintem még fingjuk sincs a dolgokról :roll:

Mona, akkor kiderült a relytély, hogy miért nem kaptál pecsétet a kiskönyvbe. Még jó, hogy nem a 30. héten derült ki.

Kép
Kép
robcsi03

Dimet, nekem azt mondták, ha nem a terhesgondozással kapcsolatban mész a háziorvoshoz, akkor igen is (sajnos) kell fizetni nekünk is vizitdíjat, max. a doki eltekinthet tőle.

Kép
Kép
robcsi03

Edit jobbulást nagybeteg férjednek, remélem nem megy fel neki 37,3-ra, mert az már azonnal kórházi kezelést igényel :D (bocs :) )
Jobbulást nektek!

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Éjszaka nagyon szenvedtem, ilyen még nem volt, annyira égett a gyomrom, mint még soha. Szörnyű volt! Kb. 1-től 3-ig fent voltam. Reggel 5.35-kor viszont még tudtam volna aludni, de sajnos kelni kellett.

Én most már kezdtek bekattanni ettől a munkahelyi szívózástól. Mondtam, hogy van egy kismama-társam, ő most 31 hetes terhes. Behívatták kedden, hogy köszönik szépen, már hétfőn nem kell jönnie, menjen táppénzre, meg van oldva a helyettesítése. Ugyanezen napon nekem is be kellett mennem, közölte velem a főnök, hogy még megtűr, de amit úgy érzem, hogy nem tudom a munkámat ellátni 100%-osan, akkor én is menjek el táppénzre. A kismama-társam persze nem értett egyet a főnökkel, így gondolta, hogy ha már muszáj, akkor nem táppénzre, hanem szabadságra megy. Ma ment kiíratni a szabiját, közölték vele, hogy csak az eddig időarányosan járó szabadságát adhatják ki (vagyis 10 napot), többet nem. Utána - ha esetleg nem írná ki a doki - 9 napot dolgoznia kell, vagy táppénzen lenni, majd ezután a 30 nap szülési szabadság. Amikor én bent voltam a főnöknél, közöltem vele, hogy június 8-ig szándékozom dolgozni, utána szerettem volna szabadságra (természetesen az összes szabit kivenni), majd szülési szabadságra menni. Én ezt nem értem. Próbáltam utánanézni a Munka Törvénykönyvében, de erre nem találtam jogszabályt. Esetleg valaki közületek ért ehhez? Ezek szerint én is csak 13 nap szabadságra mehetek el, és utána táppénz? Fogalmam sincs mi lesz. Nemrég a főnökségi titkárnő számolta ki nekem, hogy meddig kell dolgoznom, és ő az összes szabimat beleszámolta. Ő most beteg, de jövő héten lesz, majd újra rákérdezek. Majd beszámolok, hogy akkor ez hogy van.

Bocsi, hogy ilyen hosszú és szétszórt voltam, de nem hagy nyugodni a dolog, egész nap tiszta ideg voltam emiatt, hiszen én nem szeretnék táppénzre menni, viszont nyáron szeretnék a fiammal 3 hétre anyukámékhoz lemenni nyaralni a Balcsihoz. Nem tudom hogy lesz.

Amúgy most már teljesen megnyugodtam, elfogadtam, hogy kukis van a pociban.

Kép
Kép
márkanyuka

Hát márkanyuka ez szerintem munkahely függő.Nekem kiadják az egész éves szabimat,ami 27 munkanap+ 4 hét szülési szabi jár,+ 15 munkanap táppénz amit a cég fizet még.Én igy május közepéig megyek.
De szerintem ha nem olyan rettenetesen kell az a pénzkülönbözet, akkor menj el táppénzre,mert ideges légkörben,nyáron,terhesen,hát.....
robcsi03 köszi a jókivánságokat,ránk fér :lol: ( 6 kiló gyógyszer ,ágynyugalom,kézhez vitt meleg tea,gyerekmentes övezet,távírányitó, és már jobban is van :twisted: :lol: )Nekem tök ugyan az a bajom.vacsora,gyerekek,háztartás,munkahely és már jobban is vagyok. :wink:
tuza edit

edit, együttérzek veled :( ismerős a dolog, mikor nálunk is beteg a párom, úgyanez a helyzet. És a nő talán csak akkor beteg, ha már hordágyon fekszik, de a pasik már egy kis náthától is a halálukon vannak :)

Kép
mona76

az én férjem is beteg, és ugyanez. a pasik szörnyűek mikor betegek :)
hát, nemtom. én is kivehetem az össze szabimat, ami ebben az évben van. a szülési szabi, 30 nap, az teljes fizu, vagy az is csak annyi,mint a táppénz??
dimet

szülési szabi az max 28 nap,amiben a hétvége is benne van.Ez a szülés után folytatódik, azt hiszem összesen 168 napig.Én úgy tudom,hogy 80%-át fizetik a fizunak,de jövőhéten megkérdezem.
Ezt nem muszály kivenni,de a szülés után akkor is ez jön és csak utána a gyed.
tuza edit

Most beszélt a párom az Istenhegyis barátjával, és azt mondta, ha legközelebb megyek hozzá, annyi pecsétet ad nekem, amennyit csak akarok :D
és hogy ők ebben az időben azért nem nézik méhszájat, merthogy még túl korai, és nemcsinálnak semmi felesleges vizsgálatot

Kép
mona76

Mona,
Nem semmi, örülök, hogy végülis kapsz pecsétet, én nem kaptam... :(

Kép
nap12

Sziasztok!
Kismackó most már minden nap nagyon aktív, amikor nyugiban lefekszek vayg leülök szinte mindig mozgolódni kezd, de a csúcsformáját este és hajnalban éri el. egyébként ha a pocakomra teszem a kezem, akkor legtöbbször abbahagyja a mozgolódást, ezért gonosz módon ilyenkor nem nagyon szoktam odatenni a kezem , mert olyan jó érezni, hogy rugkapál.

Mona!
Nekem a Praxisban írták a papíromra, hogy zárt a méhszáj, nem a SOTÉn. De a nődokim még nekem sem csinált méhszájvizsgálatot, ahogy ismerem őt szerintem hasonló indoka van rá, mint a Gasztonyinak a kiskönyvemben is teljesen üres ez a rovat.

Bee!
A Corában is láttam múltkor Babazene CD-t ( Babazene-Mozart És Vivaldi). Én egyenlőre még csak normál komolyzene CD-t szoktam hallgatni babókával.
De ha valaki tud vmi. jó, általa már ismert babazenét ajánlani azt szívesen megvenném.

Nyuszifül!
Csak pihizzél! De ugye, ha jobban leszel sem mész már vissza dolgozni?
Nekem csak havonta kell mennem a táppénzespapírért és nem kell fizetnem vizitdíjat.

Tényleg, azokat kérdezem, akik már januártól betegácsiban vannak:
Ti megkaptátok már a Tb-től a pénzeteket? Mert én még a januárit sem és most már nagyon-naygon szükségünk lenne rá!

Márkanyuka!
Gratula a kisfiúhoz! Márk biztos jókat fog majd vele játszani.

Nap!
Gratula a kislányhoz!

Edit!
Gyógyulást!

A szülési szabadságot annak is ki lehet vayg kell venni, aki már jóval szülés előtt betegállományban van? Az ez alatt járó fizetést a TB fizeti nekem vagy a munkahely?

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
mirosz

csajok, szerintetek mennyi az az uh, ami már káros lehet a babának?
mirosz, én minden hónapban rendesen kapom a pénzem, bár nekem a munkahelyem útalja.

Kép
mona76

nyuszifül: kismamáknak sehol sem kell vizitdíjat fizetni, elég ha felmutatod a kiskönyvedet.
Ettől nem lehet eltérni sehol.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

képzeljétek lányok, a gyerkőcünk imádja a macskáinkat :)
amikor mellém fekszenek (nekidőlve a hasamnak), vagy rám és dorombolnak a gyerkőc rögtön elkezd rugkapálni. főleg a bogi cicára, az ő dorombja tetszik neki jobban :D
bezzeg mikor férjemet ugrasztom,hogy jöjjön a gyerek dörömböl, rögtön abbahagyja :? :)
dimet

Hello!

Mirosz: A szülési szabit a kiírt időpont elött 4 héttel lehet kivenni, szerintem, ha addigra elfogy a rendes szabid, akkor érdemes kivenni! Hu most ebbe is egy kicsit belekavarodtam, meg kéne néznem a babaneten van egy link az IrÁNYTŰ itt jól le van írva, elég érthető! Akkor kapod a TB-t a munkahelytől ha tb kifizető, ezek általában a nagyobb munkahelyek, de ez csak technikai kérdés, mert így is a Tb-ből fizetik.

Mona: Én úgy tudom nem káros az uh, de biztos van aki az ellenkezőjét mondja! Azért van még időd a szülésig 4 pecsétet csak összeszedsz!:D

Sajna úgy néz ki elmarad a hétvégi vásárlás! Nem tudjátok honnan lehet kismama párnát rendelni? Akinek van, abban milyen töltet van? Talátam 1-et a neten amiben köleshéj töltet van, ismeri vki?

Ha jövőhéten pláza felé jártok és láttok rajta Ford reklámot , azt a férjecském csinálta, ezért nem tudunk most menni vásárolni, mert mindig az utolsó pillantban kell 1 heti munkát 2 nap alatt megcsinálni.... :evil:
Csajok is náthásak! :(

Szép hétvégét, és sok-sok pihit!

Judit

mamiblue

Üdv mindenkinek!

Mona, Mirosz, többiek!
Érdekes, hogy van, ahol az első pillanattól 4 hetente nézik kézi vizsgálattal a méhszájat (nálunk is), van ahol meg inkább "békén hagyják a kismamát"... Nem tudom, melyik a jobb... de tényleg.
Bár, ha nem kíméletlenül vizsgálnak, akkor talán mégis jobb, ha tudjuk, hogy is állunk. Én is 3000-nél tartok, remélem még jó ideig.
Az én magándokim mindig ad pecsétet, úgyhogy azt hiszem már meg is van a minimális 4 db, de a terhesgondozóba ritkán sikerül eljutnom, nálunk ott annyi az egész, hogy a védőnő beirogatja a kiskönyvbe a vizsgálatok eredményeit. És bevallom őszintén, erre nem szívesen várok órákat. Meg aztán Benust is nehéz addig lepasszolni, magammal cipelni meg nem akarom. A játszótéren még elvan, de zárt térben sok emberrel... szinte lehetetlenség :)

Edit!
Jobbulást nektek!
Az én férjecském is kidőlt régebben 37-nél, de mióta Beni megvan, jobban bírja a dolgot :) Nemrég még lázasan is ment dolgozni! Nem tudom, mi történt vele...
Bevallom, ijesztő volt kicsit, ahogy leírtad, hogy már csak 18 hét... Mert tényleg. És még nem is volt időm lelkileg felkészülni. És félek is kicsit, biztosan sokkal nehezebb lesz. Nagyfiam ráadásul már 3 napja nem aludt délután, a lakás fut, mert örülök, ha sikerül megfőznöm mellette, nemhogy takarítani. A folyosó serceg a homoktól, amit a játszótérről hoztunk :) Nade, mindjárt nekiugrom!
A te csimotáid mekkorák? És hogy tudod megoldani?

Dimet!
Az én pocaklakóm a tesóját szereti a legjobban :)
Ha meghallja a hangját, vagy megérzi a közelségét, beindul a kapálózás.
Ja, meg a csokifagyit! Tegnap fagyizás után fél órát rugdalózott. Nekem is ízlett...

Szabi és TB-ügyek!
Kérdezzétek meg szakbarbártól, ő valószínűleg tudja. Családineten szakértőknél.
Én is túlestem a héten egy ügyintézős-napon. Merthogy a szerződésem még Beni születése után pár hónappal lejárt, így muszáj tennem valamit, hogy ne csak gyest kapjak...
Bár! Megemelték 27ezerre! Ez aztán már komoly összeg, nem?

Jó hétvégét!

Kép
Kép
pfranciska

Lányok!
Azért vigyázzatok ezzel a méhszáj-vizsgálattal... manapság nem szorgalmazzák már annyira, mint 15-20 éve, mikor még nem volt elterjedt az UH...
Veszélyes is lehet... fertőzést vihet be kívülről... a vizsgálat válthatja ki a méhszáj kinyílását...

Vizitdíj, napidíj
Ami körülötte megy az kész téboly... :evil:
A barátnőm ápolási igazgató egy Mo-i kórházban... szokta mesélni... szinte naponta változik, hogy kinek és mennyit kell fizetnie...
Vendég

betsy, nálatok milyen időközönként csinálják a méhszájvizsgálatot?

Kép
mona76

Times, boldog születésnapot kívánok!
Kép
Kép

Kép
mona76

Times!

Csatlakozom én is:
Kép

Boldog szülinapot!

miniliza

times:boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!

Mirosz.Szerintem a szülési szabit kiveheted,de akkor a táppénzt meg kell szüntetni,mintha visszamennél dolgozni,de rogtön szabira mész.Több a pénz,mint a táppénz.Úgy tudom,de ebben nem vagyok100%-ig biztos,hogy a szabit a céged fizeti.
Az én melóhelyem nem kifizetőhely,ezért a tpénzt kb 3 hónap után kapom meg,tehát te a januárit áprilisban utalják :?

Pfanciska:Kérdésedre elég nehéz válaszolnom,mert hosszú.
Van egy 6,egy 13,és egy22 éves fiam.Van egy 86 éves nagypapám és plussz a férjem.
Sajnos segítségem semmilyen nincsen,minden háztartási meló az enyém,cserébe a férjem tökéletes apa.A gyerekeim viszonylag jó természetüek,szeretik egymást,nincs állandó harc.Csak a tanulást kell noszogatni.
A házimunkát én csak nagyon alapos rendszerességgel tudom megoldani és sajnos a lustaság kizárva,mert nagyon visszaüt.
tuza edit

Mona
Nekem még egyszer sem nézték... pedig én rizikó terhes vagyok... 3 vetélés, 4 lombik után, majd 40 évesen...
És az első két vetélésemet (16 ill. 20. héten fertőzés váltotta ki...)

Egy normáil terhességnél ezt nem kell állandóan ellenőrizgetni... sajnos ma nagyos sok helyen annyira az orvostudomány befolyása alá kerül egy kismama... :cry:
Akkor van létjogosultsága a vizsgálatnak, ha valami gyanújel van...
Vendég

boldog szülinapoooot!!!!!!!!

epres krémest csináltam :D
dimet

hűű, betsy, ez nem semmi, amiken keresztül mentél :roll:

Kép
mona76

Sziasztok Lányok!

Még nekem sem volt soha méhszáj vizsgálatom a terhesség alatt. Nem is értem, hogy miért kell, ha nincs panasza az embernek?!

Mit szóltok, milyen szép időnk van ma :D
Most jöttünk haza a játszótérről, Blankám nagyon jól érezte magát, és én is. Amikor voltunk az Istenhegyi úton a vizsgálaton, amíg az eredményre vártunk, séta közben rátaláltunk egy nagyon helyes kis játszótérre, abszolút csendes, jó levegő, nincs zsúfoltság, és szép zöld a környezet. Mi kellhet még? Ma először mentünk el oda, de azthiszem most már gyakrabban fogjuk látogatni. Mindenkinek ajánlom, akinek elérhető közelségben van.

Ma nekem is nagyon mocorgott a bébim, biztosan ő is élvezte a jó időt, és a játszóteret.

Reméljük honap is hasonlóan szép időnk lesz.

Üdv mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Márkanyuka

nincs arra szabály, hgoy csak időarányosan veheted ki a szabit, én év elején az egész évit kivettem (előre) és utána mentem el táppénzre.

Mona

nem káros az UH, ha az lenne, nálam már tuti lenne valami gond, olyan sokszor UH-tak már. (a korábbi gondok, barnázások, vérzések miatt)
Ja, és Mona, betennéd a táblázatba, hgoy fiam lesz? :D :D :D
Köszi

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Móni

ha a méhszáj kinyílik, azt észre se veszi az ember. szerintem nagyon fontos rendszeresen nézni, hogy zárt -e teljesen.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Sziasztok!

Szerintem ennek a terhesgondozosdinak a lényege, hogy a rendellenességeket kiszűrje! a terhességek nagy százaléka teljesen komplikációmentes, tehát ha 1 doki sem látna akkor is teljesen egészséges kisbabád születne! A másik véglet, meg mikor hiába tesznek meg mindent, még baj lesz!:( Ha vki valamit észlel szerintem szólni kell a dokinak, aztán ő tudja milyen vizsgálat kell, vannak akik egész végig kórházban fekszenek! Akinek meg nincs problémája, annak meg vannak az alapvizsgálatok, uh, laborok, meg a méhszáj vizsgálata! Kicsit rossznak tartom, hogy hiába van a terhesgondozásnak meg a szülésnek is protokolja, még így is elég nagy eltérés tapasztalható! Szegény kismama meg csak néz néha, hogy akkor mi is van?!

Zsuzsi: teljesen egyetértek, minden jel nélkül kinyílhat a méhszáj. :(

Még mindig szép hétvégét! :lol:

Judit
mamiblue

Ja!

Zsuzsa, Márkanyuka: gratulálok a kisfiúhoz!

Times: Boldog szülinapot!
mamiblue

Mona!
Csatlakozom a többiekhez UH ügyben. Én eddig még mindenhol azt olvastam és az orvosoktól is ezt hallottam, hogy az Uh egyáltalán nincs káros hatással a babára.

Betsy!
Látom neked sem adta könnyen a sors a babákat. Én is 4 lombikon vagyok túl és egy vetélésen s ezek után ez egy spontán baba. Neked lombikos a gyerkőcöd és a babókád?

Mamiblue!
az én párnámban tönkölypelyva van. Én kaptam de ha jól tudom a netről rendelték és talán a közelmúltban vki. ide is feltette, hogy honnan lehet rendelni.

TIMES!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Zsuzsi!
Gratula a kisfiúhoz!

Kép
mirosz

Kellemes Estét!

Látom megosztja a véleményeket a méhszáj vizsgálata. Megmondom őszíntén, itt hallottam először arról, hogy ilyen sűrűn kéne nézegetni, pedig elég sokat olvasok a várrandóssággról.
Fel is hívtam a dokit, hogy nekem miért nem csinálta egyszer sem, mióta terhes vagyok. Lazán csak annyit mondott, mert nem kell....minek bolygatni ha nincs panasz, úgyis észreveszem ha gond van! Úgyhogy szerintem ne parázzatok, ha lehetek vulgáris, van elég dolog amin idegeskedhetünk! :?

Kép

Boldog szülinapot!

Gratula a kis kukishoz

Kép

Múltkor láttam a TV-ben egy műsort ahol pont az ultrahangról volt szó. Genetikus nyilatkozott, hogy semmilyen összefüggés nem mutatható ki a baba egészségi állapota és az ultrahangos vizsgálatok között. Akár hetente is megnézhetnénk, nem lenne semmi baja, csak a zajt nem szeretni ami ezzel jár, mint ahogyan más hangos dolgot sem szeret. Körülbelül 30 percnyi UH után volt kimutatható minimális magzatvíz melegedés a kismamánál, de ez sem veszélyes. Ennyit mondott az ürge.....

Kép
h.bogesz

Zsuzsi: ezek szerint nekem egyik nődokim sem elég alapos?! Az első terhességem alkalmával, még másik kórházba, és másik nődokihoz jártam, mint most. De akkor sem emlékszem méhszáj vizsgálatokra, ha volt is max. a vége felé.
Most pedig a 21. héten járok, de nem vizsgált még a nőgyógyászom méhszáj ügyileg, de legközelebb ha megyek rákérdezek, hogy mi erről a véleménye, nem mintha nekem túlzottan hiányozna az eféle vizsgálat :D

Jó éjt mindenkinek.

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Moni
Mi is nagyon sokat vagyunk kinn... :lol:
A lányom élvezettel kergeti a teheneket, nézi a szarvasokat... vannak kisbocik, bébi szarvasok... :lol:

Mirosz
Volt a két vetélésem... aztán sok év, a 3. lombikból született a lányom... aztán egy fagyis (10. héten elhalt a baba)... egy 4. lombik... és utána spontán jött a kisöcsi...

Mona
Elvileg minden orvosnak van pecsétje...

Terhesség alatti vizsgálatok nagy része teljesen felesleges... arra "jó" leginkább, hogy szegény kismamikat teljesen kétségbe ejtsék...
Nálunk alapvetően 5 vizsgálat van... és főként szülésznők foglalkoznak a mamikkal... orvos akkor, ha valami gond van...
Rizikó terhesként én is csak havonta megyek...
Terhesség egy teljesen természetes folyamat... minek annyira orvosi esetté tenni egy egészséges kismamát?

www.szopiparna.hu
www.oep.hu (tgyás, gyed, gyes)
www.eum.hu (vizitdíj)
Vendég

jó reggelt, ma is tavaszra ébredhettünk 8)

Betsy, ennyi csalódás után megérdemelsz minden boldog percet! Egyszerűen nem is tudom hogyan lehet ép ésszel feldolgozni amiken keresztül mentél! Talán Saskia kárpótolt mindenért és benne szeretheted a többi csöppséget is! Csodállak a kitartásodért és az erődért !!!!

Lányok, hogy vagytok a hát és derékfájással???
Nekem napok óta olyanokat nyilal a derekam, azt hiszem ott maradok.... Főleg az ülő csontomnál és amikor felkelek a székből még roppan is, nagyon félelmetes!
Elmennék szívesen masszázsra, hátha segít! Ti voltatok már kismama masszázson?

hmmmm, reggel van és FAGYIRA vágyom!!!!!!!!!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Íme az ígért 19 hetes kép, kicsit takargatta magát Babó a paparazzi elől... :lol: Kép

Kép
nap12

hello!

Köszi a szopispárna infókat! Azt hiszem rendelek egy egész garnitúrát!

Nap: Én nem tudok kivenni a képből semmit.:( A keze lenne az arca elött?

Judit
mamiblue

Bocsi Nap, de nem nagyon tudom kivenni............

Hátrébb álltam a géptől és akkor láttam, hogy profilból van "lefotózva", de az arcánál keresztben, az mi?? A keze?? De akkor mi a fekete folt?? Szóval, most akkor nem értem :?

Kép
h.bogesz

Times!

Kép Boldog szülinapot kívánok!

Nagyon dühös vagyok! Írtam egy csomót, aztán mielőtt elküldtem volna elszállt. Most nincs időm újra bepötyögni, majd holnap.

Jó éjt mindenkinek!
bee73

Lányok

én is teszek fel Olivérről 4D képet :D Kép

Kép
zsuzsi73

Sziasztok!

Nagyon szeretlek titeket, köszönöm szépen, olyan jó volt olvasni, hogy ennyien kívántok nekem boldog szülinapot!
Nővérem is olyan jót mondott, Élvezzem ki ezt a szülinapot, mert ez az egyetlen aminek minden pillanatát 3asban tölthetek...
Szombaton vacsiztunk a zurammal, nagyon jól laktunk, sajnos olyan fincsi volt, hogy egy kicsit túl ettem magam, így egész este forgolódhattam, de nem baj.... Igaz már 3kg felszedtem!!!

Hát és derékfájás, szerencsére elkerült mostanában, de van helyette visszér...

Nap
gratu a babódhoz, én sajna 19 hetesen nem kaptam fotót, de majd most szerdán... 4D uh!!!!

Orvosi vizsgálat: engem azért megnyugtat, hogy az én dokim csinál hüvelyi vizsg. havonta egyszer, igaz arra még nem is gondoltam, hogy pont ott szednék össze bacit....

Vizitdíj: Nekem nem kellett a belgyógyászati vizsgálaton sem és táppénzes papír kérésekor sem...

Kép
Kép
times

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?