A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Kriszta! Jobb is, hogy majd csak jövőre születik az a kis poronty. Majd szülünk együtt, ha nem is egy helyen :(

Virtuálisan azért mi mind kútvölgyis kismamák maradunk :)

mtunde

SZiasztok szép estét!

Olvasom amiket írtok, hogy fizetős lesz. Az jó hír,hogy megmarad, de azér tkiváncsi lennék arra, hogy ha 150.e lesz a szülés, az egy dolog, DE fizetni kell a vérvételért, Uh-ért, Ctg-ért? szóval mindenért? és szülés után kb. 4-5 napot bent vagy, azért is plusz pénzt kell fizetni?? (Plusz a doki+szülésznő?).Akkor végül is mennyibe lesz a szülés??? :?: :?:

Én nagyon szeretném majd a másodikat is a Kútvölgyiben szülni (feltéve ha Tóth doki marad?), de nem tudom,hogy lehet ennyit összespórolni? Vagy majd szólok a családnak,hogy szervezzenek gyűjtést nekem... :D :D
Vendég

Sziasztok!

Igen,lehet spórolni,DE ÉN EZT A PÉNZT INKÁBB A GYEREKEIMRE szánnám!Szerintem nagyon durva dolog pici babát nevelőktől,tervezőkről még erre is kérni.Plussz a TB járulékot is perkálod havonta.
Marad tényleg a gyűjtés :) ,majd körbejárok a családban egy kalappal :lol:
almavirág

Györgyi
Hát igen, elvileg 3-4 hónapos korra jellemző ez állítólag, de akkor remélem, hogy nekünk már csak hetek vannak hátra!

Zsófi, kicsit aggódom, szerinted a babaúszin nem lehet sok betegséget elkapni vagy megfázni könnyen? Persze mindennel így van, hogy előnyöket, hátrányokat összevetjük...csak hát ahogy így írod, hogy milyen egy beteg babóval, nem tudom, hogy akarom-e kockáztatni, hogy esetleg lebetegedjen.

Steffikém, merre vagy? Túlélted anyóst? :roll: Voltatok babaúszáson? Vagy pont a rokonság miatt nem tudtatok menni?

Gabi, hát igen, én úgy számolom, hogy kb. cakkum-pakk 250 ezer lenne egy szülés az összes vizsgálattal, hálapénzekkel, napidíjakkal együtt :( Ez picit azért túlzás, kérdéses, hogy megéri-e ennyit spórolni erre vagy máshol szülni és ezt a pénzt valami értelmesebbre fordítani. Mármint persze fontos, hogy hol hozod világra a babádat, de azért mindennek van határa! :shock:

Lilluska
Hú, bogrács, az jó lehetett, már én is nagyon vágyom egy jó kis szalonnasütésre! :lol:

Masni
Hú, akkor Máté nagy kényeztetésben részesül a hétvégén, de jó neki! :D

KépKép
barimami

Egy kis esti fényképküldés, hogy jobb kedvre derüljünk a kórház-téma után!
Kép Kép

Masni
masni

Masni,
látom, egy újabb kis sármőr van a csapatban...

Mira,
ez a kecskeméti - mostmár kiemelt - kórház. (Az első Uh-t még azért ott csináltattam, mert akkor még nem Vida d. gondozott, hanem egy Szent Istvános, aki javasolta, hogy otthon is megcsináltathatom. De az az élmény akkor végképp meggyőzött. A vérvételre pl. közvetlen az UH után kellett menni, beutalóval, amit egy külön szobában kellett kérni. Mivel egy órára értem oda (az UH délben kezdődött), a nővér közölte, hogy nem ad beutalót, mert neki lejárt a munkaideje...Én is munkaidőben voltam, ezért nyomatékosan megkértem, hogy próbálja meg. Két perc volt.) Mindezeket csak azért mesélem el, hogy világos legyen: nem divatból választottam mást.

A szülés utáni felhőtlen boldogságot is csak az árnyékolta be, amikor beszélgettünk és Vida doktor mondta, hogy lehetséges, hogy nem lesz Kútvölgyi, mire legyártjuk a kistesót. Ezért írtam, hogy nekünk azóta nem az a fontos, hogy hol szülünk, hanem, hogy kik kísérik. :) És ebbe a gondozás is beletartozik természetesen.

Györgyi,
a lányink egymás inverzei. Jázmin csak akkor szopik amikor alszik?
Melinda meg egy ideje csak akkor akar elaludni, ha cici van a szájában, és rossz néven veszi, ha "kiszökök". Pedig régen olyan szépen elaludt egyedül.

Szép napot mindenkinek!
Szép napot mindenkinek.
memme

kórház téma: nem mintha nem sokallnám a 150 ezret egy szülésre, de az alapján a számla alapján, amit a kezembe nyomtak távozáskor, hogy mibe kerültünk Mikolttal az OEP-nek 3,5 nap alatt, azt kell, hogy mondjam, hogy nem elrugaszkodott ár. sajnos :( :( , mivel elég drága, ha azt veszem, hogy ezt tényleg ki kéne fizetni. és vajon csak a szülés ennyi, vagy ebben már benne van a pár napos ellátás is?

1 nap után hazapaterolnak mindenkit: ezzel csak a gyerekkórházak forgalmát növelik majd meg. Ricsi műtétje idején bent volt egy másik anyuka a kisfiával, és ő mondta, hogy annak idején 3 napot eltöltött az újszülött fiával a Madarászban fényterápián, mert otthon kezdett besárgulni a gyerek."remek" dolog egy újszülött mellett egy széken üldögélni napokon át.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Jó reggelt mindenkinek!!

Először is Steffi jól vagytok??

MAsni

Annyira szépséges fiad van!! :lol:

Barbi

Én is túléltem a vendégeskedést, bár könnyű dolgom ovlt, mert Apukám főzött halászlevet bográcsban. Hmmm... Babauszi: Azt hiszem már írtam neked, hogy én miért nem viszem Jázmint. Azért amiért te is félsz tőle. Volt a baráti társaságban egy baba aki mindig beteg volt, míg rá nem jöttek, hogy miért. Már azt hitték teljesen meggyógyult, aztán vitték usziba, egy hét múlva megint beteg lett. És ez így ment hónapokig. Pára van, hűvös van, meg minden. De majd holnap meg is akarom kérdezni a dokimat. MÁSODIK OLTÁS!!!! Holnap megyünk. :) Ugye jól emlékszem, hogy ti jól viseltétek a másodikat?
A szopira rátérve remélem már nem tart sokáig. De nem tudom miben reménykedem. Reggel a legrosszabb, mert akkor nagyon éber is, üres a gyomra és két perc után annira sír. Aztán abbahagyja, mintha átesne a holtponton, és szopik tovább. Na mindegy. Örülök, hogy nektek már jobb.
Veronikusz

Nagyon jók a képek én sem bánnám, ha Jázminnak ilyen szép göndör fürtjei lennének. :lol:

Mira, BOgár

Én is szurkolok nektek, de nem parázni!!! Nem lesz semmi gáz. :lol:

Zsófi

Jobbulást nektek és szerintem most sokáig ne vidd babauszira, hogy teljesen meggyógyuljon, azt hallottam, hogy ott mindig visszafáznak egy kicsit és nehezen lábalnak ki belőle. SZóval mindig mindig betegek lehetnek. SZegényke. SZívjatok szorgalmasan. JAj ez félreérthető lett, de nehogy félreértsd :lol: :lol: :lol: :lol:

Memme

Szerencséd van az ismerőseidnek, mi Barbival megkaptuk ezt, illetve szegény babák. A védőnőm egyébként azt mondja, ez gyakori. Ja, igen megpróbálom úgy szoptatni, hogy amikor már kb. tudom hogy ébred, akkor kiveszem és cicre teszem. Így nyugisan eszik, aztán szépen felébred. Este fordítva, azon alszik el. Na és persze én is észrevettem egy hét után, hogy már nem úgy alszik el egyedül ahogy kéne... Megszokta, hogy cicn elalvás. Úgyhogy most "kegyetlen" vagyok és szopi után büfiztetem rendesen este és egy kicsit felébred, így rakom az ágyba. Később ne legyen probléma, tudjon egyedül aludni.

Kép
gyorgyi33

Jut eszembe ENi? Jó kis hévégétek lehetett! :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Én arra lennék kiíváncsi, hogy ahol ez már gyakorlat, hogy 1 napot töltenek kórházban, ott hogy működik a besárgulásos dolog és egyebek? A gyerekek harmada visszakerül? Vagy csak a súlyos esetek?
T

mtunde

Masni!
én elolvadok ettől a kis Nőcsábásztól! :D

Györgyi!
:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szépjóreggelt,
bezsebeltük a dícsérő szavakat, köszönjük szépen :-))

Steffi,
hogy telt az éjszaka?

Györgyi,
nagyon ügyes vagy, jobb ha kicsit éberen teszed ágyba, mert hozzászokik a cicizéshez. Azt mondják, hogy 1 hét alatt megszokja a baba az új módit - és ugyanennyi idő alatt lehet leszoktatni egy "rossz" szokásról.

Ki-merre megy sétálni ma, nagyon szép idő van! Nálunk már hétágra süt a nap. Mi megyünk és meglátogatjuk apát a munkahelyén, 2 napig nem volt itthon, csak ma reggel látta Mátét egy kicsit :-(

Masni
masni

Masni

Mi szerintem a szigetre,vagy a Ligetbe megyünk Apával. Mit dolgozik szegény férjed? Két napig nem volt otthon? Szegények. Csütörtökön nem jöttök a Liget felé? :lol:

Kép
gyorgyi33

jó reggelt lányok!

Masni nagyon jók a képek amiket felraktál.. :D :D

Reggel volt H.Á. a tv2-n Jakupcseknél látta vki?

Arra lennék én is kiváncsi hogy a 150e-ben már minden benne van?? de erről mikor tudunk konkrétat? Valaki megy a kórházba ill.dokihoz mostanság? kérdezze már meg, hogy mi mennyi ???
és erről nincs valami tájékoztató valahol? sote oldalán nincs...

Én 1 nap múlva tuti nem mennék haza, Enci is a 3.napon sárgult be. ilyenkor mi van??? :cry: (nagyokosak ezt hogyan oldják meg, kékfényt honnan szedünk otthon?házhoz hozzák? ??)

Új hitelkonstrukció: nemcsak kocsira, lakásra lehet ezentúl hitelt felvenni hanem SZÜLÉSRE is!nem???
Vendég

Sziasztok!

Gabi
Én megyek ma délután dokihoz,úgyhogy ha hazaértem jelentkezek!!!! Nagyon kíváncsi vagyok mit mond és hogy lesznek a dolgok!!!!

Masni
Tüdéri a fiad :lol:

többiek hogy vagytok???

emano/Andi
KépKép
emano

Mi nagymamihoz megyünk, délután ott fogunk a kertben garázdálkodni, hála a jó időnek :)

T

mtunde

Emano!

Várjuk nagyon az infokat! Már arra is gondoltam hogy felhívom a kútvölgyit, mondjon már valaki valami konkrétat!
Dokimat nem akarom most ezzel zargatni, gondolom van elég bajuk most bent. Írtam e-mailt a szülésznőmnek is, de még nem válaszolt. :(
Szóval ki vagyunk éhezve az infokra! Úgyhogy a legfrissebbeket te fogod mondani Emano!!

Mindenkinek szép napot! :D És használjuk ki a napsütést!! :D
Reméljük a kútvölgyivel sem lesz olyan "megfizethetetlen "a helyzet
mint amilyennek elsőre látszik...? :(
Vendég

JA szombaton Esztergomban voltunk illetve átmentünk Párkányba is. Csak sajna a fagyizon kivűl zárva voltak már az üzletek.
Pedig jó kis bababoltok vannak ott. Még terhesen sok rucit meg textil pelust vettünk ott. :D :D
Csatolok 1-2 képet ahogy lánykám Apa motorján "feszít".
Kép
Kép

Szép kellemes meleg napot mindenkinek!! :D :D 8)
Vendég

Sziasztok!
Én is megvagyok, csak sűrű volt a hétvége. Szombaton délelőtt csavarogtunk, este főztem, vasárnap jöttek anyósék. Mit mondjak?! Túléltem :roll:

Ma nincs túl jókedvem apa ütközött az autóval, szerencsére neki semmi baja, az autó meg le van ejtve.

Kórház téma
: egy fokkal jobb, hogy fizetős lesz, mint hogy megszűnik a Kútvölgyi, de kérdés, hogy cakli-pakli mennyibe lesz ez nekünk és, hogy melyik orvos marad itt, csecsemősökkel mi lesz, szülésznőkkel stb. Ha 10 ágyas marad a Kútvölgyi akkor nem hiszem el,hogy marad ez a gárda teljes létszámban :cry:

Almavirág!

Tegnap olvastam, hogy írtad, hogy ezekután a fizetős kórházat csak a maffiózó-vállalkozó-kavaró-keverő (ezt írtad ugye?) feleségek engedhetik maguknak meg. Hát úgy gondolom ez nem az a topic, ahol egymás pénztárcájában kutakodhatunk, és kissé túlzásnak tartom,hogy ilyen sarkallatosan fogalmaztál, még ha feldúlt is voltál! Én nem vagyok egyik kategória sem, és van egy 'keret' amit az ember a szülésre szán - ha tetszik, ha nem ez így van, így volt és így is lesz!! - amibe majd meglátjuk, hogy beleférünk-e vagy sem. Csak ennyit akartam, mert engem meg a te hozzászólásod boszantott fel.

Képzeljétek! Martin tegnap volt féléves!!!!!! :lol: :lol: Ennek örömére megkóstolta az almát... Háááát. Csatolok egy képet,szerintetek?! :lol:

Kép

Veronikusz!

Nagyon szép a kis királylány és a kicsi húga is! :lol:

Masni!

Máté nagyon dögös!!!!! :lol: :lol:
Az éjszakánk egész jó volt, talán hat az osanit?!

Barbikám!

Nem voltunk úszint és most nem tudom, hogy menjünk-e vagy sem. Meddig van búvárreflex?

Györgyi!

Most a hasfájás miatt nem olyan jó még a szopi? Szerintem mindjárt kinövitek Ti is!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabi!
Nagyon dögös a baba és a moci is!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

STEFFI!

Nagyon cuki Martin! Az almával Enci is így volt 1ör. De majd ízleni fog! Boldog "fél"szülinapot neki! Olvastam mit írtál Almavirágnak, én is így gondolom.. csak nem tudtam volna ilyen szépen fogalmazni mint te, azért nem írtam kommentárt. :(

Elég ha a tisztelt politikusok, tisztelt Ház, és H.Á. bosszant minket nem kell hogy még mi is egymást sértegessük.
:( Én sem vagyok egyik kategória sem, de ezek után is "fizetünk" mint ahogy "eddig(csak borítékba)is." Én nem ismerek senkit, aki nem fizetett volna szülésért a dokijának, ti igen?
Az más kérdés,hogy ezek után,hogy lesz. De kár előre stresszelni,amíg nem tudunk konkrét számokat.
Lehet,hogy megfizethető lesz! :D Utána mindenki eldöntheti oda megy szülni, vagy másik "nemfizetős"helyre.
Vendég

Gabi!
Köszi a köszöntést és a kép dicsérést. Nagyon savanyú pofát vágott, mintha legalábbis citormot adtam volna, persze az édes tejcsi után... :roll:
Örülök,hogy Almavirágnak írt hozzászolásommal egyetértesz! Legalább nem vagyok egyedül, bár a véleményet továbbra is vállalom!
Fizetni eddig is ezután is fog mindenki, aki azt mondja, hogy nem az szerintem hazudik, vagy pedig protekciós. Két ilyen embert ismerek, akik nem fizettek a szülésért, az egyiknek a húga bennfentes az egyik kórházban a másik meg ott dolgozott, ahol szült...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ha már otthon sárgul be a baba, akkor mindenki viheti vissza valamelyik gyerekkórházba, és üldögélhet mellette egy széken, amíg bent van. igazán szép jövő nem?? gondolom kedves H.Á. sem csinált még ilyet életében, úgyhogy könnyen beszél az íróasztal mögül.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Beugrottam megint, mert nemsokára jön haza apja és kiebrudal a dolgozószobából.

Szia Steffi!

Édes. Mármint Martin. Isten éltesse a kis félévest. Meg az alma is gondolom, de erről neki nem ez volt a véleménye. :D Egy rugóra járnak Melindával, én már negyedszerre adagolgatom, és ugyanez az arckifejezés. De aztán vigyorog és nyelegeti befelé.
A "maffiózó-vállalkozó stb." kifejezés nekem is erős volt egyébként, ezért is adtam ízelítőt a kecskeméti helyzetről - van, ami felülírja a pénzügyi szempontokat.

Gabi,
aranyos nagyon, gondolom a sisakba még az egész gyerek belefér.

Ma megvolt az első hiszti-csatánk, én nyertem. Nem mintha presztízskérdést csinálnék belőle. Neki is jobb lesz az, ha visszaszokik az egyedül-elalvásra. Nehéz kenyér ez.
További szép napot.
memme

Memme!
Köszi :lol: Szegénykék a fincsi tejcsi után! Most megyek veszek valami édesebbet, majd megkedveli és tudok várni.
Örülök, hogy te is egyetértesz :lol:
Vonalzót miért is nem csinálsz? Valamit írtál, csak nem emlékszem :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabriella!
Nagyon klassz a kis Szelíd Motoros! Kis vagány! :D

Steffi!
Mi is ismerjük ezt az arckifejezést! :D Nagyon jó a kép! Pont a kellő pillanatban készült! :D Kb. azt gondolhatja magában: "na ezt nem vártam volna!" :lol: :lol: :lol:
Én is egyetértek veled. Én csak örülök, ha más azért meg tudja fizetni. És nem kell ahoz a fent nevezett kategóriába tartozni. Egymást ne minősítsük! 8) :wink:

Csak annyi, hogy éjjel 3 órát fagyoskodtam, gémberedtem a bömbölő nagylányom mellett. Úgy néz ki már a leghátsó rágófogai nőnek. :oops: :oops: :oops:

szép, sétálos napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Én is kiéhezve várom az infókat :)

De azért 2 vasat tartok a tűzbe, és belejentkezek egy MÁV-os dokihoz is....

Steffi, Martin gyönyörű, és édes az almás-reakciója.
Séta? Menjünk most a szigetre.... légyszi-légyszi... az sokkal hangulatosabb... :D

mtunde

Steffi,

már kész a vonalzóm, csak be kell írnom a kódot, de most arra se találoma megfelelő billentyűket. De mindjárt hazajön az ember. Olyan jó, nagyon ritkán van ilyen. Főztem is finomat.

Almavirág
szerintem nem szó szerint értette ezt. Csak a stílus volt sarkos. De tény, hogy érdekek sérülnek, az esélyegyenlőség elve és gyakorlata még inkább felejthető.
Egyébként a sárgulás és hasonló kérdésekben érdemes megkérdezni az otthonszülőket. Ők kevesebb dologból csinálnak ám problémát. Persze náluk is felmerülhetnek gondok, de megoldhatóak.
Drukkoljunk a most pocakosodóknak.
Lekopok mostmár.
memme

Sziasztok!

Steffi!
Senkinek a pénztárcájában nem kutakodtam,a tiédben sem.Súlyosan félreértelmezed a soraimat.Szerintem ne az én hozzászólásomon bosszantsd fel magad ebben a mai világban,van azért ennél bosszantóbb dolog is.
Egyébként én is vállalkozó vagyok,írásomban nem a becsületes fajtára gondoltam!

Biztosan sokan ki tudják fizetni ezt az összeget,csak éppen nem etikus a tb járulék mellet még erre is kérni,ha az ember csak az eddig megszokottat szeretné a továbbiakban is.

A stílusomért elnézést attól,akit megbántottam,de sosem voltam az a gügyögős szirupos fajta.
De ha mindent megeszünk,amit meg akarnak etetni velünk,akkor sosem lesz jobb...Sőt..

Én is várnám a híreket,attól akik mennek a kórházba mostanság,mert a dokimat én is nagyon,de nagyon kedvelem.
Azért reménykedjünk egy megfizethető díjszabásban.
Szép napot mindenkinek!
A.
almavirág

Almavirág!
Ha nem így gondoltad az más, bár jól vetted észre, hogy a soraidat valóban félre lehet értelmezni. Talán félre is értelmeztem vagy egyszerűen el akartam kerülni, hogy itt egymás anyagi helyzetét tárgyaljuk. Mindenkinek szíve joga és anyagi helyzete eldönteni, hogy a fizetős Kútvölgyit megengedheti-e magának.
Én nem vettem magamra soraid, mivel nem tartozom egyik fajtába sem, és a 'szirupos gügyögést' sem pártolom, de azért van egy hangnem, amit itt megütünk és jó lenne, ha mindenki ehhez tartaná magát.
A témát itt részemről befejezettnek tekintem.

Eni!

Szerintem te nem kaptad meg az én kis csomagom - tudod mit :wink: - úgyhogy ma újra elpostázom. Remélem most eljut hozzád, majd jelentkezz!
Puszi

Veronikusz!

Köszi, apa nagyon ért a megfelelő pillanat elkapásához :lol: Hallottam,hogy a rágófogak ennyire fájnak, de tényleg??!! :cry: Szegényke!

Tünde!

Köszi neked is, most édesebb almát vettem, hát meglátjuk. :lol: Masnival beszéltük, hogy a frutappa almás izű pépje finom édes. Van még valakinek ezzel kapcs-ban tapasztalata?

Jajj képzeljétek szombaton megveszük az álom babakocsit és most a bolt, ahol kinéztem leakciózta!!!! (hú ez jó magyaros, na mindegy :roll: ) Úúúúúgy örülök!!! Most Martinnal voltunk a postán, meg almáért, jó egy órát mászkáltam és szépen el volt benne, nézelődött, aztán hazafele meg elaludt. Tök jó, szereti a kengurut! Köszi Masninak!!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Képzeljétek,most hozta meg a postás a Panadolos figurát,pedig csak a múlt szerdán töltöttem ki a kérdőívet!
Nagyon aranyos,csak fogalmam sincs,hogy egér,vagy nyuszi? :lol:
almavirág

Steffi

Boldog szülinapot!!!!! Martinnak persze! Nagyon édes!!!! Majd megszereti. Nekem azt mondták, hogy készítsek kamerát ha az első falatot adom neki, mármint ami nem tej. Ezzel ezek szeritin minden baba így van. :)) Igen a pocifájás a gond, illetve nem fáj neki soha, csak ha szopik egy ideig, aztán elmúlik. Ahogy elkezd dolgozni a gyomra gondolom. :roll: Hú még jó hogy nem lett baja Apának! Mármint a tiédnek. :lol: :lol: Mi meg áruljuk a kocsit. HA valaki tud valakit akinek kell egy 2003-as Citroen C3 szóljon!!!!

Memme

Csak így tovább. :lol: Nekünk is volt ma csatánk. Egész hétvégén kézben volt a vendégsereg miatt, hiába kértem hogy ne! :evil: Hát persze hogy én küszködök utána vele. :roll:

Kép
gyorgyi33

Ja Stefffi akkor mostmár jössz sétálni? :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyiii!
Kösziii! Ja elég vicces az a fej amit vág! :lol: Most már nemsokára vége lesz szerintem nektek is a hasfájós korszaknak, és akkor sokkal egyszerűbb lesz a szopi is.
Én is azt mondom neki, hogy le van szarva a kocsi,azt meg tudjuk javítattni, de ha neki valami baja lett volna, mi lenne velünk?! Erre mit mond: hogy tényleg és még biztosítást sem kötöttünk rá...Lökött.
Ezekután mi is eladjuk a mienket, úgyhogy ha valakit egy 2002-es renault megane, kombi érdekel az meg nekem szóljon :lol: :lol:
Én nem kérem, hogy ne vegyék kézbe, hanem nem engedem. Nyugodtan lehet rám haragudni, állok elébe, nem vagyok szívbajos, tegnap anyósnak is megmagyaráztam, persze hárított ezerrel, na mindegy is.
Ezen a héten még nem megyek sétálni, de jövő héten már elvileg oké. De akkor szerintem is Margitszigetre kéne menni. Piknikeljünk :lol:

Én miért nem kaptam meg azt a panadolos izét? Kb. 3hete kitöltöttek a kérdőívet. Hol lehet reklamálni? :P

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Gyors bekukk. Én is várom a friss, publikus infókat, ha valaki tud esetleg közelebbit! :wink:

Veronikusz, szerintem nagyon elfelejtettem Szofinak BOLDOG SZÜLINAPOT kívánni, talán még nem késtem le nagyon... :oops: :roll: A lányok nagyon szépek...

Háááát, Masni, ez a pasi!

Steffi, GRATULA MARTININEK is a félévhez. Emlékszem még a pocakos képedre, amikor kisfiad megszületett. :D Nem, sajna nem kaptam meg. :cry: Írok privit. Örülök a babakocsitoknak. Illetve annak, hogy Niminek semmi baja sem lett. :!:

Megyek, szaladok, ébredezik a kis zúgógép... Nálunk is volt család péntek-szombaton. Györgyi, tudom. :? Kép
vbea

Vbea!
köszi, még nem késtél el. :)
Nagyon édes Benedek! Milyen jókedvű baba. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni!
Köszi! Nekem mondod? Már el is röpült basszus félév! őrüüüüleeet! Most meg már 2foga van, kúszik-mászik, dumál és elkezdtük a szilárd étel bevezetését... :shock:
Nagyon édes ez a kis cuncimókuska!
Ja és én is örülök, hogy a tökfejkém megúszta... Ilyenkor magába mélyed az ember és rájön, hogy nem sok minden igazán fontos az életben, de az nagyon...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Bea!
Zabálnivaló Benedek,de cuki!!!! :D
Encinek is mindig ilyen volt a sérója, ráadásul a Nagyi is mindig fésült neki tutulit. :D

Steffi! A panadolos figurát én is csak 3 hét után kaptam meg. Ugyhogy kitartás! szerintem a héten megkapod! Vagy töltsd ki még 1er. Legfeljebb majd 2 lesz. :D :D

Tünde! MÁV - ba ismersz valakit? vagy ajánlotta valaki? mondjuk a MÁV jól felszerelt,modern kórház. gyerekkoromba oda tartoztam, sokat voltam a MÁV-ba.De ha nem oda tartozunk akkor ott is fizetni kell.... nem? (30% max.100e) reméljük a kútvölgyinek is ekkora lesz a díjszabása. Este Emano majd beszámol,remélem-ma volt bennt...........

Memme írtad a hiszticsatát, jól csináltad.Bizony neki is jobb ha egyedül van és a saját kiságyában alszik.Meg neked is! Muszáj következetesnek lenni... Tapasztalatból mondom... nálunk 6-7 hónaposan(amikor jött a foga) volt,hogy velem aludt. Ha leraktam egyből felébredt. Aztán erőt vettem magamon, és beraktam. Sírt 30 percig, aztán elaludt. Még másnap este is sírt. A 3.estén meg már vigyorgott és egy hang nélkül elaludt.Szóval csak így tovább! :D :D

Almavirág! Szerintem egér a panadolos figura. Én is olyat kaptam. Sőt szerintem mindenki olyat kapott.Lehet , hogy nincs is másmilyen :?: .. :lol:
Vendég

most tudtam meg egy másik topikon, hogy a BUDAI HM kórház is bezárt márc.12.-vel. Oda szerettem volna menni, mivel a Tétényiről lebeszéltettek. :cry: :cry: :cry: már tényleg nincs egy normális kórház sem. :cry: :oops: A jó ..... életbe!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Rosszul tettül fel a kérdést, nem az a kérdés: mi szünik meg.
Hanem mi MARAD meg? :?: :?: :(

Veronikusz, a budai HM is bezárt? hát ez őrület... mi lesz azzal a sok emberrel akik ezekben az intézményekben dolgoztak? hol kapnak munkát? :cry:
Vendég

Steffikém
Juhéé, már várom a szigetes pikniket, jövő hét nekem is lightos, jó sok szabadidővel! Martininak nagyon boldog szülit kívánunk Danival! Az almás kép isteni!
Ja, és én szeretek néha sziruposan csöpögni, remélem nem gond :wink: :lol:
Tényleg nem engeded anyósnak, hogy felvegye a kicsit? Huh, elég erős és bátor vagy! :D Én mindekinek megengedem, hogy fogdossa Danit, bár ezt nevelő célzattal teszem, mivel szeretném, ha nyitott lenne és nem félne másoktól, ill. szeretne másokkal is lenni, nem csak velem. :wink: Persze ezt nem úgy, hogy órákon át tartják a kezükben, de a játszószőnyegén pl. mindenkit odaküldök, hogy játszon vele és napközbeni elalvás előtt 15 perccel már fel szabad venni, akkor már úgyis nyűgös. :roll:

Györgyi
Hát igen, még gondolkodunk rajta, aztán lehet, hogy elvisszük és ha beteg lesz, akkor nem megyünk többet!

Masni
A pici fiad olyan, mint egy modellkisfiú, a reklámokban szoktak lenni ilyen kis szabályos arcú szépségek :lol:

Eni
Beniről nagy ez a kép, édi rajta nagyon!

Voltunk ma a Váci úti angol használt ruha turiban és nagyon jó volt, csak tegnap jött áru és iszonyat tömeg volt, 3700-ért vettem egy GAP farmerkabit, Gap farmert, pulcsit, hosszúujjút, plusz Daninak egy tréninggatyót! És a babacuccokhoz oda se fértem ,mert annyira tülekedtek, a melegítőalsóra is tök véletlenül akadtam rá a felnőtt cuccok között..

KépKép
barimami

Gabriella!

Szerintem is egér,sikerült rájönnöm :lol: ,mivel hosszú farka van,csak hozzá volt varrva.
Az meg a nyuszinak nincs :lol:

Kórház téma:
Ha "csak" 100e körül kéne fizetni,az nem lenne rossz,ez kb,annyi,amennyit egyébként is kifizet az ember a terhesség során.
Csak akkor mi lesz a dokikkal?Mégegyszer ennyit nem tudnék kifizetni az orvosnak privibe.Hát így akarják elkerülni a hálapénzt az okosok,csak ahhoz meg kéne emelni a dokik fizetését,legalább az európai szintre.
A nőgyógyászati dolgok vajon mennyibe fognak kerülni?A szülés után is van élet...
almavirág

sziasztok!

kórház-téma: tényleg minden bezár, megszűnik, pont most küldtem át egy linket a férjemnek innen a babanetről.
roppantul sajnálom azokat az embereket, akik utcára fognak kerülni, mert a "maradék" kórházakban nem lesz szükség ennyi orvosra, nővérre, szülésznőre. Budán ezek szerint marad a János, meg az Imre, és fizetősként a Kútvölgyi.
bár nem jártam még a János szülészetén (csak más részlegeken, de azok nagyon lepukkantak voltak), de ahogy hallom, a szülészet is az. azok, akik a Margitba és a Kútvölgyibe jártak, szerintem hozzá vannak szokva egy kultúrált, igényes környezethez, nem fognak a Jánosba menni, és ha Budán akarnak maradni, marad az Imre. ott pedig olyan dömping lesz, amit a kórház nem fog elbírni! vagy szelektálni fog (aki nem területi, nem fogadja), vagy tényleg a folyosón is szülni fognak! ez nem csak az én véleményem, tegnap beszélgettünk a Kútvölgyiben az ügyeletesekkel (szülésznő, nővérek, csecsemős), mind ugyanezt gondoltuk! Az olyan kórházak pedig, mint a János (és nem szeretném megsérteni azokat, akik oda jártak, járnak!!!!), "népkórházak" lesznek! Ezt sem én mondtam, szintén a Kútvölgyiben hallottam.
Ma voltunk az I. gyerekklinikán vizsgálaton, pont néztük kifelé menet a táblát a falon, hogy épült ekkor és ekkor, népi (vagy állami ?) szegénykórháznak. Összenéztünk a férjemmel, hogy ez több, mint száz éve volt, és most újra ez az idő jön majd!?Elkeserítő!
v.mira

v.mira

Mira! köszi a híreket, mindjárt megnézem ezt a linket. mit írnak...
Vendég

hát igen.... de a kútvölgyiről pl. miért nem írnak?? azért mert nem szünik meg? vagy azért mert inkább nem verik nagy dobra,hogy fizetős lesz?

A barátnőm a Jánosba szült,majd kikérdezem töviről hegyire.
Mondjuk szülésznője nem volt azt tudom, mert akinél az elsőt szülte, az nem vállalta el, mert megvan határozva,hogy 1 hónapban hány szülésnél lehet. nem tudom igaz-e? Szóval annál szült aki éppen bent volt. De azt mondta nagy volt a kapkodás. Neki is azt mondták majd csak este 5kor lesz baba, ehhez képest 3kor már megvolt. aztán nem győztek kapkodni,hogy jön a baba. Majdnem császározták is.
Tartsa vissza! Persze, hogy??? :twisted:

lehet hogy elfogultak vagyunk kútvölgyivel ! de akkor is!
Vendég

Gabriella!
1.) A Schöpf-Merei is maszek, fizetős lesz mint a Kútvölgyi.
2.) a Kútvölgyiben is nekem megtiltották hogy nyomjak és vissza kellett tartani fél órát. Ilyen mindenhol van.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

biztosan elfogultak vagyunk!
én eddig bárkit kérdeztem a Jánosról, mind azt mondta, hogy "háááát, azért ki lehet bírni, meg, ha a dokim nem ott lett volna, a lábam be nem teszem..." de én nem kibírni akarom, hanem igenis úgy átélni, hogy ne az maradjon meg bennem, hogy a függöny túl oldalán ki vajúdik, és rám szakad-e a plafon!? biztosan én vagyok túl igényes, de szerintem az sem mindegy, hogyha ne adj'Isten, bármilyen gond van a terhesség során, és befektetnek, hová kerülsz? én 3 hétig feküdtem anno a Kútvölgyiben, egy 2 ágyasban, a barátnőm pedig pár hét múlva egy hónapig a SOTE II-n, egy tízágyasban, és az egész kórterem, folyosó olyan lehangoló volt! nagyon nem mindegy!
láttam egy filmet a Margitról, szépen fel van újítva, nem hiszem, hogy akik oda jártak, jó érzéssel mennek át egy olyan kórházba, ami tök lepukkant...
v.mira

Steffi

Én ma kaptam meg azt a Panadolos izét, kapásból szétszakadt, ennyit erről... Jöbő héten séta ok!!! Nekem még most bármelyik nap jó.

Séta

Akkor jó valakinek ez a csütörtök fél 4? Liget, vagy Sziget? Tünde jó a sziget is.

Elalvás

A ti babáitok mikor aludtak el először úgy, hogy nem sírtak? Cumi nélkül gondolom. Jázmin még mindig sír elalvás előtt. NAppal 5 percet kb, de az esti lefekvéskor akár fáradt akár nem van hogy fél órát is. Cumit meg csak akkor fogadja el, ha már hulla. De jobb is lenne, ha anélkül aludna. Hát nem tudom már három hónapos múlt, de fogalmam sincs, hogy mikortólm alszanak el a gyerekek csöndben. Szerintetek ez normális? A férjem szerint igen, ilyenkor feldolgoz. Ez nem is zavart annyira amíg nagyon kicsi volt, de most hogy ilyen nagy már.... :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
szerintem ez gyereke válogatja. Kata is ilyen kis sírós volt. Este még most is az. Szofi meg - leszámítva pár alkalmat, - születésétől fogva nem az. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?