A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Barbi, Tünde!
Most jól megzavarodtam :( :shock:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Steffi! :D
Ne haragudj, hogy beleszólok, de szerintem Barbinak abszolút igaza van. Az új kaják bevezetésénél a türelem és a fokozatosság az alapelv.Persze, ha nagyon kiváncsi vagy, hogy mit szólna egy kis kevert ízhez, akkor kipróbálhatod azt is csak nem kell túl sokat várni a dologtól. Lehet, hogy menni fog, de lehet, hogy nem, akkor nem kell elkeseredni. :D
Nálunk például a püréknél a sima krumpli abszolút nem ízlett így én harmadnap kis reszelt almával keverve adtam és így szoktattam hozzá, később fokozatosan csökkentettem az alma adagot belőle.
A fruttapuráról nincs tapasztalatom, én frissen készítettem a gyümiket mindig(ez az én heppem :wink: )
Remélem nem sikerült kioktatósra! :lol:
Szép napot!

-Ktina-
ktina

Túl vagyunk megint egy hiszti-csatán, megint nyertem, így todtam benézni . Este csak az apja segítségével ment egyébként, ő altatta el.

Barbimamci,

tegnap nézve a Híradót pont erre gondoltam, hogy mi van ha...
Kívánom, hogy találj gyorsan valakit. De szülésznőt is keress, ha tudsz. Azon gondolkodom azért, hogy mit is tehet ilyenkor egy doki? Nem hívhat, ha nincs hova. Vagy hogy zajlik ez?

Veronikusz,
természetesen sem Vidadokira, de egyik dokira és a szülésznőkre és a csecsemősökre sem lehet haragudni, a helyzetet nem ők idézték elő. Épp ez a tragédia, hogy egy csomó jó szakember sorsa lóg most a levegőben. És nekik is van családjuk akit el kell tartani, lelkiismeretük amivel el kell számolni. De nem viselhetik a felelősséget mások intézkedéseiért. Sőt, ahogy őket ismerem, ebben az áldatlan átmeneti helyzetben is megtesznek mindent a kismamákért, babákért. De nagyon nehéz lehet hosszú távon - akár néhány hétre is előre - gondolkodni és ígérni bármit.
Nekik és azoknak a kismamáknak kell küldenia pozitív energiákat, akik most a hetekben finiselnek.

Kép

Kép

Kép
memme

Ktina!
Dehogy kioktatós, köszönöm a tippet. Akkor maradok a sima almánál, aztán majd egy hét múlva próbálkozom keverni.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta

Nem veszek több Kismamát...

Steffi

Igen ez a 3 hós oltása, a nátha miatt nem kapta meg még. De már nem beteg :lol: :lol: :lol: . Ja és nem sírt hál istennek, remélem nem is lázasodik. Majd borogatom neki, meg valami bogyót is bedugott a szájába a dokinéni. Nekem is írsz privit? Persze csak ha akarsz. :oops: Hát a hozzátáplálás dologhoz nem tudok hozzászólni, de két hónap múlva számítok rád. :lol:

Barbi

Zavard el azokat a villanyszerelőket. :lol: Remélem jössz. Örülök hogy végre aludtál. Képzeld ma reggel szopi közben nem sírt, csak egy nagyon picit nyöszörgött. Lehet hogy javul a helyzet? A ás meg már nem is zavar megnyugtatott a dokinő. Azt mondta, hogy mivel nagyon keveset alszik napközben este már tuti nagyon fáradt azért sír akkor ilyen sokat. :roll:

Séta

Akkor csütörtök fél 4 Margitsziget, szálloda parkoló. A hátsó, ott ahol kezdődik a zöld rét. :roll: OKÉ?

Kép
gyorgyi33

Györgyi
Jó, megteszem, ami tőlem telik! :lol:
De jó, h már nem sírt! dani az előző szopinál sajna igen, meg azóta is nyűgi, megyek is hozzá, picit görcsöl a hasa szerintem. Bár fura, hogy ha odamegyek hozzá, rögtön elhallgat :roll:

KépKép
barimami

Steffi!
:D :D
Akkor....khm...khm... még egy picit okoskodnék :D
Ha teheted akkor először inkább a hazai gyümölcsöket vezesd be az étrendjébe Martinnak.A citrusféléket(narancs, mandarin,banán) lehetőleg később.(1-2 hónap múlva, ha már eszi a többi gyümit)
Ugyanis a mi szervezetünk a mi éghajlatunkon termő zöldségekhez, gyümikhez szokott. És a szervezetünk számára mindig az a legjobb, a legjobban hasznosuló, ami a saját éghajlaton terem. :lol: Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet adni, csak érdemes ezekre is odafigyelni.(Arról nem beszélve, hogy mindenféle vegyszerrel lekezelik a citrusféléket, hogy a szállítás és tárolás során minél kevesebb veszteség legyen :( )
No, most már eldugulok... :D

-Ktina-
ktina

Barbi

Vigyázz átver. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hihetetlen okosak!!! Jázmint egy nap alatt elrontották, persze tegnap már visszajavítottam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez a sírás szopás olyan furcsa, egyszer így egyszer úgy. Mondjuk nálunk ilyen már régen volt. Mármint hogy nem sírt.

Steffi

Tök jót írt Tina ez tényleg így van, meg a banánnal is. :roll:

Kép
gyorgyi33

Ktina!
Köszi! :lol: Megyek is mindjárt almáért.

György!
Most még elég pancsernak érzem magam, de 2 hónap múlva csak nevetni fogok magamon, tuti :roll:
Küldöm a privit persze.
Ügyes lyány a Jázmin! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Megyünk mi is sétálni, hacsak addig nem lesz jobban beteg Léna, de mi a Margit híd felől fogunk közelíteni, úgyhogy nem biztos, hogy ott leszünk fél4-kor, de majd összefutunk félúton. És úgyis tudom a számotokat!

Léna majdnem változatlanul, talán kicsit több hangja van, viszont már a párom is elkapta, neki sincs hangja. Györgyi, lehet, hogy a sok sírás ront a helyzeten, de szerintem nem azért ment el a hangja. Kriszta, köszi a fejemelős tippet, de itthon mindig hason alszik, ami most kifejezetten jó, ha ébren van, akkor is inkább hason van, csak a babakocsiban van háton, de azt meg is emeltem kicsit!
Barbi! Nem vagyunk szobafogságra ítélve, szerencsére, asszem megbolondulnék, főleg ebben a szép időben.

Ma délelőtt elmentünk a Hold utcai vásárcsarnokba, ott is van egy bionéni, vettem céklát, krumplit, répát Lenocskának. Bár most,hogy beteg, csak szopizik...

Steffi! Én is azt gondoltam, hogy majd a frutapura jobban ízlik neki, de nem. Nem hajlandó megenni... És én is inkább hazai gyümiket adnék neki, bár Léna banánt már kapott, meg most ugye nem túl sok friss gyümi van, alma, körte, és szerintem ennyi, nem? A mi védőnönk azt mondta, hogy az elején 4 napig legalább ugyanazt kapja, hogy megszokja az ízt...

Kórház: ha tényleg bezárt a Margit, akkor szegény dokinak nincs mit tennie, ha még nincs új állása. Nekem egy barátnőm szül(ne) 1 hónap múlva a Margitban, múltkor írt, hogy nem tudja, hogy kitartson a dokija mellett, akinek a szülése pillanatában lehet, hogy nem lesz állása, vagy keressen új dokit 8 hónaposan... Szar helyzet.

Ja, és nincs a Kismamában beszélgetés H.Á-val, Györgyi, nyugodtan megveheted! :lol: És örülök, hogy nem sírt Jázmin! Meg, hogy már túl vagytok az oltáson! Már csak egy, aztán jó sokáig semmi!

Na, megyek, hátha eszik egy kis tököt... Ja igen, Steffi, én nem konzervet adok neki, az messze nem ízlett annyira, mint a friss. Azóta nem vettem újat, félek, hogy már nem is fogok, de azt lefagyasztottam egy jégkockatartóban és még vannak kis kockáim!

Szóljatok, ha valaki/valami kimaradt, most nincs időm újra végigolvasni a termést!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi

Akkor csütörtökön. Én csak ott tudok megállni kocsival, de majd hívjuk egymást. Jobbulást szegénykének. Véget érhetne már ez a vírusos időszak. Remélem ez a napsütés megöli őket. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Lányok!

Rengeteget írtatok, csak nagyon lightosan tudtam átfutni.

Nagyon szép minden babuci!!!!! :lol: :lol:
Lénának ( és aki még betegeskedik ) jobbulást!

Györgyi: az esti sírás-elalváshoz én is azt tudom mondani, hogy nincs szabály. Benus 95%-ban szépen elalszik az első pillanattól kezdve. Nálunk is volt már 4-5 etse, amikor bömbölt, e úgy, ahogy még nem is hallottam.

Martinnak: boldog féléves szülinapot! nyugi Steffi, az almát Beni is csak nagysokára szokta meg. Türelem.

Mi ma megint voltunk a Budai Gyermekkórházba. Vettek Benitől vért :cry: :cry: ( allergiavizsgálat) Hát, ne tudjátok meg, hogy leizzadtam. Nagyon aranyosak voltak, meg minden, de totál kikészültem. Még ajánlott lett volna egy kontrasztanyagos ( 2 kiskanál zselészerú valamit kellett volna lenyelnie Beninek és közben röntgenen nézik ) vizsgálat, hogy esetleg van -e hörgő szűkülete, de úgy elfáradt és annyira sajnáltam, hogy nem engedtem. Ahogy felvettem el is aludt hozzámbújva..... Kapott egy spryt, ha nagyon köhög, vagy hörög akkor kell beszippantatnom vele. Én nem találom anniyra vészesenk ezt az egészet - remélem nem is fog roszabbodni, csak azért csak nem normális, hogy 5 hete hurutos.

Úzsás: nem tudom már ki írta. Mi is csak egyszer voltunk ( ugyan már akkor köhögött) de épp ezért nem mertem vinni többet, pedig nagyon élvezi. Nem tudom mi legyen, mi már lassan 7 hónaposak vagyunk! Fú, de fura ezt leírni, most született......

Vida dokiról tud valaki valamit? Ugye marad??????

Ja, tegnap megjött végre rendesen - nem mondom, nem aprózza el :twisted: :twisted: :twisted: És ma kiváltottam a Yadine-t, de csak 1 hónapos adagot kértem ( ez is 2200 volt, szemben a 3 havi majdnem 7000-sel) kipróbálom, mert a mostani ciklusom elég gáz. Kezdjük ott , hogy kb. 10 napig tart. Közben meg olvasom, hogy ez csak egyfázisú, nem tudom. Nekem eddig a 3 fázisúak jöttek be. Kicsit tartok tőle, - minden téren.......

Séta: a héten megint kimaradunk. Csütörtökön utazunk le a telekre ( Szelidi tó) húsvétolni és csak hétfőn jövünk haza. remélem marad ilyen szép az idő!!!!

Remélem jövő héten tudunk már csatlakozni, a KEDD és a SZERDA lenne jó !!!!!!! Ha valaki ráér majd akkor aakkor én MEGYEK!

Ha Beni felkelt, megyünk anyóst köszönteni.

Heni

Kép

Kép
cancan

Bocsi a sok elütésért, gyorsan írtam.

Kihagytam a lényeget: úgy néz ki a húsvéti nyuszi nekünk az első két fogacskát hozza ajándékba!!!!! :lol: :lol:

Az egyik már picit áttört. Szerencsére nem is szenvedi meg nagyon - mondjuk mindent töm a szájába, dörzsölgeti az ínyét.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Ismét gyors bekukk. Köszönöm a Benit ért dicséreteket.

Györgyi, mi ma kaptuk a 2 hós oltást. Szegény Benőtől most tanultam egy újfajta sírásmódot, tényleg nagyon megviselte. Hazafelé a babakocsiban is többször felsikított. Borogatni az oltás helyét milyen gyakran kell?

Tünde, jó lenne. A séta. Most még nem tudom. De igyekszem.

Kriszta, de jó, hogy itt... :wink:

Még valami, abszolút igazat adok memmének. Ebben az áldatlan állapotban sajna talán a dokiknak, szülésznőknek, csecsemősöknek a legrosszabb. Hisz ők azok, akik nem tudnak semmit ígérni, javasolni, mondani. Ez persze azt is jelenti, hogy nem lennék egyik nagypocakos kismami helyében sem. A nulla infónál nincs is rosszabb. De próbáljatok megnyugodni. Amennyire én tudom, ahogy mondtátok, áprilisban még minden a régi a Kútvölgyiben (is). :roll:
vbea

Heni

CSakhogy itt vagy! Szegény Beni! SZurkolok, hogy ne legyen neki semmi. Jövő hét nekem most még bármelyik nap jó, lőjjük be a szerdát, meg majd értekezünk a többiekkel is. :lol: :lol: Ja és gratula a fogakhoz, a nyuszifogakhoz. :lol: :lol:

Eni

Szegény Benőke!!! Borogasd ha így fájt neki gyakran! Én a pelenkázásokkor cserélem, kb. 4 óránként, tehát ma még kétszer. Ja és figyeld este nem-e lázas. Remélem nem lesznek azok. Sétálni meg tessék jönni :!: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Egy infó a kórházválastáshoz: nekünk az OEP honlapja csak a területit adja ki, de van még 2, ahova beutalhat az orvos /mehetünk szülni ingyen. A többiért fizetni kell az ellátás 30%-át.
Szóval Budaiaknak biztos benne van még a Szent Imre... Háziorvos pl meg tudja mondani mind a 3 helyet, ahova utalhat!!!

Séta. Ok csütörtök, fél 4. Eni, mi 26-os busszal megyünk :)

Steffi! Ktinánka igaza van: alma, körte, aztán jöhet a banán, mert most nincs barack :( szilva, stb. Nekünk pl az első dokinéni elsőre bevezettette a banánt, a mostani doki csak 1 évesen akarta, mert allergén, de mondtam neki, hogy Bene azon él :) Erre mondta, ha nem okozott gondot, nyugodtan. Szóval azért is kell fokozatosan, és lassan, hogy lásd, mire mi a reakció!
Bene pl a kivitől görcsölt annak idején, azóta nem is adtam neki...

A narancsot pl később lehet egy kis banánba.
Ja és lassan mehet majd a meggy, azt legalább lehet kapni fagyasztva.

mtunde

Heni!
De jó, hogy jöttél. Oksi türelmes leszek és gratula a kis fogacskákhoz. Alig hiszem el Beni már 7 hónapos? Még most beszéltük, hogy elmúlt 4... Atyaég, hogy megy az idő!!!!!

Tünde!
Köszi! :lol:

Györgyi!
Az osanit homeos bogyeszt ismered?! Vélemény? Mint fő homeopatánk :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Egyébként legkevésbé az egészségügyben dolgozó érintetteket irigylem. Szegények, nem lehetett volna tisztességesebben bánni velük a kórházátalakítások kapcsán? Micsoda eljárás az, hogy az utolsó utáni pillanatban mondják meg nekik, hogy ki vannak rúgva, meg egyáltalán, hogy mi lesz velük. Legalább egy hónappal - sokkal többel is - előbb tudatni kellett volna velük, hogy tudják, merre tovább, mik a lehetőségeik, és tudjanak állást keresni. de így, hogy az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartják őket, borzasztó. Felnőtt emberek, nem gyerekek, miért nem így bánnak velük. És meg kell mondja, így még gyerekkel sem viselkedik az ember, hiszen jóval előbb megbeszélünk velük mindent, hogy tudják, mire számíthatnak. Hát nem? Nagyon mérges vagyok.

Ja, én nem azt mondtam, hogy a mostani kismamában van, hanem, hogy állítólag ezt tervezik. Csak kiakadtam.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Elküldi nekem vki, amit emano küldött priviben?

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, Emano levele már nem is aktuális, azóta egy újabb verzió lépett fel, a fizetős szülészet :)

mtunde

Pocakosok!
Cukorfalat, V.mira, ti még hiányoztok!
Kihagytam még valakit? Bocsi előre is, és jelentkezzetek az adatokkal.
Kép

mtunde

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Sziasztok!!
Most értem haza!
A szülésznő sem tudott semmit!
Úgyhogy az a változat él, ha áprilisba szülünk még nem kell fizetni,majd május 1-től!!!!
130eft-ről indul a szülés, amibe a szülés és a pár nap van benne amíg kórházba vagyunk !Vagyis +orvos+szülésznő

emano/Andi
KépKép
emano

Köszi lányok!

Nézem a táblát. Mi van tinnyeivel? És Vali? Tudsz már valamit?
És Kiscsillag? Mi lesz vele, mert a Margit tényleg bezárt?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

SZiasztok lányok!

Emano! Köszönjük szépen az infokat és drukkolunk,hogy akkor áprilisban szüljél még.
Akkor jól tippeltük a 130e az a kórházban töltött időt is magában foglalja. És ezen felül van a "hab" a tortán- amit még adunk a dokinak ill.szülésznőnek.

Merci! MAjd ha mész a 6 hetes vizitre Tóth dokihoz, (nála szültél ugye?)kérdezd már ki légyszives,hogy ő marad-e a kútvölgyiben.
:?:
Vendég

Amúgy,ha jól tudom mindegyik doki marad!De ez a "pletyka" is csak folyósói szinten megy!!

emano/Andi
KépKép
emano

Emano, neked azért van esélyed szülni áprilisban, igaz? Nagyon drukkolunk, hogy se túl korán, se túl későn nem jöjjön az a baba. Itt sokan a tonikra esküsznek, ha indulni szeretnél :D

mtunde

Steffi

Nem ismerem, még nem kaptunk ilyet a dokinénitől, de meg tudom kérdezni a frankót! :lol: :lol:

Emano

A tonik nekem is bejött. :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Szia mtunde!
Barátnőim azt mondták (most szültek nem rég)hogy 1-2 héten belül
megszülök!!Mert az már jó jel, hogy a külső méhszájam nyitva van!
A szülésznő azt mondta ne szedjem a magne b6-ot se!!!
Tonikot??de elvileg azt nem szabad inni,na majd kipróbálom a málnalevéltea mellé!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Hát nagyon el vagyok kenődve a fennt olvasottakon, nem tudom mit csináljak,maradjak, vagy menjek a "gyűjtőbe"???
Tudom, nem szép, hogy ezt írom, de ha nem lesz itt valami nagy változás, akkor nagy bajok lesznek.
Pl.: nem szakszerüen ellátott kismamák, a kisbabákról nem is beszélve!!

[b]Emano!
Nagyon szurkolok, hogy beleférj az áprilsba!

Nem tudja valaki véletlenűl, hogy Százhalombatta melyik kórházhoz tartozik?

Kép
bogár1

Szia bogár!
elvileg a Sote II. sz. VIII.ker baross utca
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!

Köszönöm az infót!
Most már csak kellene megtudnom, hogy ott milyen a helyzet, mármint ellátásban.

Ha tud valaki valami infót örölnék neki.

Kép
bogár1

Bogár, Az II. női klinka jó!!! Ott biztos találsz jó dokit. Nem gyűjtőhely. Szakmailag legalábbis. Na azért nem túl modern... bár van olyan része is.
Az egyik barátnőm oda járt, ott szült, és a 3. at is ott akarja, ha fizetni kell, akkor is.

Tonikot nem lehet??? Ezt nem hallottam anno. Én nem szeretem, de ittam volna, ha szeretem... Az eperre is az eperszezon végén modnták, hogy nem szabadna. Hát én jól bezabáltam vagy 20 kilót :D És semmi bajom nem volt. Állítólag görcsöt okozhat...

:?:

mtunde

LÁnyok!
Nem néztétek az m1-en a hiradót???Júliusig lehet szülni a kútvölgyibe!!!!Utána meg beutalóval + az orvosoddal a sote I-n v II-n

emano/Andi
KépKép
emano

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Most volt a Kútvölgyi, élen Vida doki az MTV1-en. A János nem bírja fogadni a kismamákat, nőket, valószínű, hogy műtéteket kell elhalasztani...
A SOTE embere mondta, hogy aki a Kútvölgyibe nem tud már szülni, azt átirányítják az I és II Női Klinikára...
Nem esett szó a magánosításról.
Két kismama beszélt, az egyik a cél előtt van, a másik júniusra várja a babát, s egyik sem tudta még, hogy hol fog szülni! Vida doki annyit mondott csak, hogy a kismamáknak azt ajánlják, hogy a következő héten érdeklődjenek, hogy mi lesz...

Persze államtitkár asszony közölte, hogy addig nem zár be osztály (egyik területen sem), amíg a betegek átirányítása a helyhiány miatt nem megoldott... ha-ha, már megint igazat mondott...

Pénteken hívtam a dokimat, mert már nehezen viselem a feszkót, s ő is azt mondta, h majd ha kedden a megbeszélt időben megyek (jövő héten) akkor talán már konkrétumokról tudunk beszélni. A magánosításra célozgatott Ő is, de semmi kézzelfoghatót nem mondott. :-(

Teljesen le vagyok sújtva, menjek, keressek dokit, kórházat, vagy sem, bizakodjak még, vagy hagyjam... Nem gondoltam volna, h ezen kell rágódnom a 32. héten. :cry:

Sokat dolgozom inkább, h addig se a bizonytalanság járjon az agyamban. Pedig tudom, h ez sem jó, és minden percet a kicsi elől veszem el, az idegeskedésről nem is beszélve.

Szép estét, Emano, kitartás, koncentrálj az áprilisra... lassan én is azt teszem, pedig az túl korai még. :-(

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Emano, a július az nem a Kútvölgyire vonatkozik sztem, hanem mindegyik kórházra, amit nem szüntettek meg és esetleg ott szülünk. Addig lehet úgy menni nem a kijelölt kórházba, h ne kelljen fizetnünk.
De remélem én értem félre...

Ezt, hogy értitek? "A megszűnő kórházak szülészorvosai pedig átmehetnek a kismama új területi kórházába. Az intézménynek fogadnia kell az orvost, velünk együtt, hiszen, minket mint beteg köteles fogadni és nekünk mint betegnek jár az az engedmény, hogy a saját fogadott orvosánál szülhet" - közölte Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára."

Valahogy nem tudom elképzelni, ahogy hívom Teleki doktort, hogy jöjjön Kistarcsára, mert szülünk... Ő felkerekedik, találkozunk a kórház előtt, bemegyünk az idegen környezetbe és ott levezeti a szülést! :-) Röhej!!! Komolyan, ezt, hogy gondolja Ágnes asszony?

Hali

Kép
Kép
Kép
v30

v30!

Olvasom amit írtál, hát igen elég gáz lenne,hogy abba a kórházba ahová elvileg tartozunk hívjuk a dokit,hogy jöjjön. Én lakhely szerint Uzsokiba tartozom.
Én nem láttam sajnos a híradót, de nem értem azt,hogy az I. és II. számú klinikára kell menni annak, aki már nem tud a kútvölgyiben szülni....
SZóval nem egyértelmű, hogy miért ne tudna ott szülni? most megszünik vagy sem. Magán lesz vagy sem. Meg ugye maradnak a dokik (emano írta asszem)a kútvölgyiben. De ha nem lesz szülészet akkor minek? szóval most már tényleg k...va jó lenne ha pontot tennének a végére. Most lehet ott szülni vagy sem????
1ör ezt döntsék el! Utána meg azt,hogy mennyiért!???
Vendég

Gabi!
Elvileg magánosítás lesz, de erről nem beszéltek a TV-ben. Sztem azért, mert még számukra sem egyértelmű semmi! Ill. nem tudjuk mennyire vágták meg az elhangzottakat. Az azért biztos, hogy a média is a szenzációra, káoszra utazik, mert úgy hír valami...
Teljesen egyetértek Veled, jó lenne már valami konkrét, hiteles infó!
Hali

Kép
Kép
Kép
v30

Hát nem találok szavakat!! Ez a kórházhelyzet!
És teljes meggyőződéssel dumálnak a politikusok, mikozben egyik napról a másikra szüntetnek meg osztályokat! Botrány!

Barbi,
itt nagyon sokan szeretik Vida doktort, még én is, pedig nem nála szültem :-) A szülésznők is tündérek, nem fogsz csalódni a Kútvölgyiben!

Steffi,
jajj de bizonytalan vagyok, vagy mégesm? :-))) Ne aggódj, nem teszel semmi rosszat Martinnal, pár kanál alma vagy épp Frutapura nem fog ártani neki.
Nekem is azt mondták, hogy vigyázzak a kész bébikajákkal, mert könnyen rászokik a baba. Mi Frutapurával kezdtük, aztán reszelt almával aztán sütőtök jött, utána pedig alma-banán. Mindegyiket adtam néhány napig, soha egyszer sem lett semmitől baja, nem volt nyűgös.
Váltogatom a friss és főzött zöldséget és gyümölcsöt , ill. néha adok kész bébiételt is (pl. ma is, mert anyunál voltunk) Mindent szívesen megeszik, nem vettem észre, hogy "rászokott" volna.
Mindent csinálj úgy, ahogy Te a legjobbnak érzed, te vagy az anyukája, hidd el, jó lesz!
Egyébként néztem a 2006 őszi babák topikot, ott is mindenki mást ír, sőt szinte mindegyik védőnő mást mond.

Masni
masni

Hááááát.... a magánosításról tényleg nem volt szó. Én azért titkon reménykedem, hogy még nem lejátszott meccs ez, s megmarad a szülés lehetősége "mégha" fizetősen is.
Annyira együtt tudok érezni a most finiselő kismamákkal és orvosokkal, szülésznőkkel - akik nem tudják hol és hogyan alakul a holnapjuk... :cry:
Ez a "fogom a dokim és megyünk az illetékes kórházba" -elég cigány helyzet. Már bocsánat..... :twisted:
Ez a 9 hónap happy end-del a végén tökéletes, s nekem ehhez hozzátartozik az, hogy a szülésznőm és orvosom nézzen rám utána, ők bocsájtsanak haza. Lehet, hogy túl érzelgős vagyok, de nekem ez az igényem. És ezt most maximálisan meg is kaptam és nagyon nehezen fogok tudni ( csak ha nincs más lehetőség ) ebből engedni.
Ugye csajok - akik mennek a dokijukhoz és hallotok új híreket, eláruljátok nekünk is. Bár, gondolom ez még hetek mire kitisztul mi lesz ennek a vége....... :twisted: :twisted: :twisted:
mérges vagyok......NAGYON! :evil: :evil:

Heni

Kép

Kép
cancan

Lányok, azért küldik a mamákat majd az I. vagy II. klinikára, mert attól, hogy a Kútvölgyi magánosítva lesz, kiesik az ellátási kötelezettség alól, nincs OEP szerződése, stb, nyilván nem kérhetik a kismamát, hogy fizessen, ha ingyen is jár neki a szülés: ergo adnak neki helyet máshol. Másrészt, ha te vállalod ott, az más tészta, akkor te nem az OEP szolgáltatását veszed igénybe.

De az a lényeg, hogy akik most pocakosok a régi rendszerben, azok az újban is valami átmeneti megoldást kaphatnak... Mondjuk egy SOTE_kútvölgyisnek (orvosnak) a Klinikákok szülést vezetni, talán nem teljesen idegen terep... Vagy mégis???

Ne aggódjatok, valahogyan lesz.... És gyönyörű babátok lesz!

mtunde

Ja, és most olvastam, a MÁV-os topicon, hogy oda 4 szülészetet tesznek be 95 ágy lesz....
És az orvosok -szülésznők i soda lesznek öszevonva, amiből majd aztán ki tudja kiket, elbocsájtanak :(

mtunde

Jó reggelt!

Elég idegesítő ez a helyzet. Nem tudom a többi baba projekt előtt álló anyuka hogy van vele, de én addig bele se merek nagyon vággni a következő gyerekvállalásba, míg nem tudom megnyugtatóan, hogy jó helyn fogok tudni szülni. :oops:

Más. Megteszitek hogy ma NAGYON-NAGYON szorítotok nekem! Ma megyek az aranyér klinikára. :oops: :oops: :oops: "kicsit" parázok. Tegnap gondolatelterelés gyanánt, felsikálta az erkélyünk fogkefével, meg ötször felmostam. Igaz kellett is, mert a téli szutyok rajta volt és ki kell engednem a csajokat. DU volt is nagy öröm, mikor bírtokba vették. :D Kata ott rodeozott a kotorjával. Nagy az öröm. (eddig is voltak kint csak .... most már tényleg tiszta )

napsütéses, szép napot! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

emano/Andi
KépKép
emano

Jó reggelt!

A francba nem láttam tegnap az M1-et!!! :(

Veronikusz

Kemény vagy!! :P Fogkefével???? :lol: SZoritok neked a doki miatt, majd írd meg, hogy mi volt.

Gabi

Én is az Uzsokihoz tartozom, zuglói vagyok. De szörnyű az a kórház nem?

Kép
gyorgyi33

Én már nem értek semmit! :shock: Ki a gyilkos? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi!

Én nem ismerem az Uzsokit, soha nem voltam még ott. Az Amerikai úton van,ugye?
Állandó Lakcím szerint tartozom oda. De amúgy Szentendrén lakom. az meg Margithoz.
Vendég

Györgyi!
Le lehet tölteni a hirado.hu-n az esti nyilatkozatot

emano/Andi
KépKép
emano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?