A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

igyekszem nem aggódni, de csak a következő uh.-n fogok igazán megnyugodni...
Vendég

Jutta :) a 2 in 1 a Mammut mellett van, ha jol tudom a Lovohaz utcaban, de nezd meg a neten- van web oldaljuk
mar nekem is kene vennem vmi rucit..

bogyo
12 het +3 nap
bogyogyorgyi

Sziasztok Lányok !

Remélem mindenkivel minden ok ! :-)

Niki ne aggódj, én mindenfélét olvasgattam arról,hogy mekkorának kéne lennie a babámnak és megvoltam ilyedve mikor az orvos nem olyannak mérte ,ahogyan az a nagykönyvben meg van írva .
Igaza van Bogyónak , mi sem vagyunk egyformák, és ha az orvos nem mondott semmi rosszat ,akkor biztos minden a legnagyobb rendben van veletek ! :)

Ti hogy vagytok a folyadékbevitellel ?
Bármennyire igyekszem , napi 1, max. 1/2 liter megy le a torkomon . Tudom,hogy ez kevés , próbálom gyümölcsel pótolni, de rosszul vagyok a víztől , tea kávé kizárt , a gyümölcslevek pedig tele vannak cukorral ezért nem lehet egész nap azon élni :-(

Aquanatal nagyon klassz dolog , márha az orvos engedi a fürdőzést . Pl. nyitott méhszájnál kizárt a fertőzések miatt , de sok kismama ismerősöm zengett róla jókat úgyhogy én biztos menni fogok :-)

Üdv ,

Kép
sheepy

Sziasztok!

Megjöttem a genetikai vizsgálatról. Nem lett jó a véreredményem.
2,75 MoM.
Jövő héten kedden mennem kell chorion biopsziára. Nagyon félek.
A papír szerint a Down kockázata 2%.
A vetélés kockázata 2%.
Melyiket válasszam?

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!!

Bogyo Köszönöm szépen!!
Gabi Azt olvastam ezek az eredmények nem feltétlenül azt mutatják,amit kéne. Vagyis az eredménytől nem kell megijedni!! A 2% nagyon kevés, és a vizsgálatok alapján ha 100-ra azt mondják az orvosok,hogy down kor, abból is "csak" 6 lesz valóban az!! Szóval fel a fejjel és sok pihenést Neked!!!
Sheepy Én annyit iszom, hogy nem ismerek magamra! Nekem a kedvencem az ásványvíz facsart citromlével :lol: Nagyon finom!!!
Képzeljétek el,mióta terhes vagyok már harmadjára ájultam el...Hallottatok ilyesmiről?? HEEELLLP!!! :shock:

Jó éjszakát!!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam a Baross u-ban a kismamaboltban, tényleg nagyon szuper, vettem is egy gatyót és egy szoknyát. Nem volt a legolcsóbb, de nagyon hiperdivatosak, és egyáltalán nem mamis cucokat árulnak. Most a felsőkre elég nagy akciójuk van, érdemes megnézni.
www.mammamia.hu

Adrenalin: Én is a citromos vízre esküszöm, egyfolytában ezt iszom, néha teszek bele egy kis barna cukrot, és így isteni limonádé lesz belőle. Ebből nagyon sokat meg tudok inni.

Lányok, van valakinek hátfájós tünete? Én néha úgy érzem, hogy alig tudok megmozdulni, annyira fáj a derekam.
Anyu szerint lehet, hogy mivel nagyon lent fekszik az én kis drágám nyom egy ideget. Majd ha megyek dokihoz megkérdezem.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!

Cukika, örülök! :-)
Amúgy a debreceni bolt is érdekelne, onnan származom és ha hétvégére hazamegyünk ott jobban ráérek boltba menni.

Tegnap akartam én is a Barossba menni, csak nem jutott rá időm.

Gabi, nővéremlél is rossz volt az érték, nála megcsinálták a magzatvíz vizsgálatot, és minden rendben volt!!! :lol:
Az a "baba" most 8 éves és 2. lett megyei nyelvhelyességi versenyen, méghogy Down kór...

Szerintem, ha az orvos elküld, akkor menj vizsgálatra, de ne aggódd túl a dolgot.

Masika, szerintem - ha az orvos is javasolja - menj el egy spéci kismamamasszázsra vagy jógára, hátha az segít.

Adeinalin, az ájulásra sajna nincs tippem! Eszel Te rendesen?

Puszi,

Jutta

KépKép
jutta

Adrinalin22!

Elírtam a neved! Bocsi... :oops: :oops: :oops:

Ezért most 10X helyesen:

Adrinalin22! Adrinalin22! Adrinalin22! Adrinalin22! Adrinalin22!
Adrinalin22! Adrinalin22! Adrinalin22! Adrinalin22! Adrinalin22!

:-D

Mégegyszer BOCSI! :oops: :oops: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Még mindig én, aztán lelövöm magam!

Niki, ezt a táblázatot találtam:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Eszerint tényleg kisebb a babód, de nem azért küldöm, hogy aggódj miatta, hanem azért ha 1 hét alatt pont 1 hétnek megfelelőt nő, akkor megnyugodj és szerkezd át a vonalzódat 1-2 héttel későbbi fogantatás szerintire... :-D

A női test marhára nem óramű, ki tudja mikor fogant az a babó, és neked miért volt estleg hosszabb az utolsó ciklusod.
Az a fő hogy ott van és nő! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Szép napot Kismamák!

Jutta Semmi baj :lol: :lol: :lol:
Amúgy eszem rendesen,iszom is eleget, én nem tudom mi a fene van velem,de már nem merek itthopn maradni egyedül... :roll:
Majd meglátjuk.....
Rosszullét nélküli napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Kifizettem tegnap 28000 Ft-ot a vérvételért és az UH-ért, de semmit sem tudtam meg.
Annyit mondott a biokémikus, hogy az egyik hormon több, a másik meg kevesebb a véremben, ami utalhat genetikai rendellenességre.
A nőgyógyász kb. 1 órát vizsgált ultrahanggal, nem látott semmi kórosat. Illetve valami visszafolyást a szívben, de nem mondott erről semmi konkrét dolgot. Ő azt mondta várjam meg a 16 hetes vérvételt, meg a 18. heti genetikai UH-t, majd utána ha van valami gond akkor menjek el a magzatvíz vételre.
A biokémikus viszont ragaszkodott hozzá, hogy csináltassam meg a méhlepény biopsziát, mert annak hamarabb van eredménye.

Kétségek között hagytak. Nem tudom mi a helyes, mit tegyek.
Nem vették figyelembe azt sem, hogy a vérzés, illetve a barnázgatás emelheti a hormonszintet, illetve fenyegető vetélést jelezhet előre. Ugye ezt írták a papíromra szombaton...

Szóval ma este elmegyek a dokimhoz a magánrendelőjébe, konzultálok vele. Kíváncsi vagyok az ő véleményére is, meg szeretném kérdezni tőle, hogy ez a barnázás, meg a fenyegető vetélés, mennyire emeli a beavatkozás miatti vetélés kockázatát.
Ha a dokim azt mondja nincs vész, mehetek, elmegyek.
A Géndiagnosztika lebeszélte, Dr. Hajdú Krisztina vagy Dr. Bátorfi József csinálná a mintavételt.

Attól félek, hogy ennek a kockázata magasabb, mint a magzatvízvételnek, és amennyi rossz dolog történt már velem...
Sosem gondoltam, hogy egyszer énilyen cipőben fogok járni.

Jutta: Igen én is ebben bízom, hogy nincs is semmi baja!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi 39 :) sajnos nem ismerem Miskolcot, de Pesten az Istenhegyi uton van egy gendiagnosztikai kozpont, ok nagyon profik..tel.:
224 54 42, www.gendiagnosztika.hu
Remelem, hogy minden rendben lesz !! DRUKKOLOK ! :):)

Masika :) negykezlab allj es "cica hat, kutya hat " :) sokat segit ! + ha allva olyan mozdulatokat csinalsz, mintha hullahoppoznal ( persze karika nelkul ! ) , es ne told ki jaras kozben a feneked, sok terhes ezt csinalja es aztan faj mindenuk. remelem tudtam segiteni, nekem ezek bejottek.

Adri :) ( igy is lehet hivni Teged ? ez rovidebb ...) szoval az ajulast en azert mondanam a dokimnak. nem alacsony a vernyomasod nagyon ? verkep ok. ?

Tobbieknek is udv !!!
itt a szep ido ! HURRA

bogyo
bogyogyorgyi

Szia Bogyogyorgyi!

Ott voltam!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi!

Te milyen jellegű vizsgálaton voltál és hol? Nekem kedden vették le az elsőt és 4 hét múlva lesz a második, csak utána elemzik ki az eredményt és utána tesznek javaslatot magzatvízvételre. De ha mégis a mellett döntenétek bíztatásképpen a barátnőm most van túl rajta, minden ok volt!

Én is érzem néha a derekamat, de nem vészes.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Most jöttem a dokitól, azt mondta felejtsem el a chorionbiopsziát. Nagy a kockázata, majd ad beutalót Debrecenbe amniora, annak sokkal kisebb a veszélye. Most egy kicsit megnyugodtam, ez így biztonságosabb.
Azt is mondta nem látja okát annak a véreredmény alapján sem, hogy ezt a vizsgálatot megcsinálják. UH alapján semmilyen genetikai eltérés nincs.
Az amniora elmegyek, kedden kérek rá időpontot.

Szia Ciripke!
Az Istenhegyi úton voltam, kombinált tesztet csináltak 28000 Ft-ért, 2 óra alatt volt meg az eredmény. A nőgyógyász aki ultrahangozott nem látta okát a chorionbiopsziának, a biokémikus ragaszkodott hozzá a véreredmény miatt.
Érdekes a dokim ezt a véreredményt nem látta tragikusnak, bár hozzátette, az amnio kell, mert a korom miatt jobb megnyugodni.

Most nagyon örülök! :D

Jó éjszakát mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztoook!

Milyen csodaszép nap :D !!!
Cukika :) Egy nap van közöttünk?? De jóóóó!!
Bogyó :) Igen, ez a nevem,én is jobban hallgatok rá :D
A vérnyomásom alacsony egy picit, a vérkép ok. De inkább azt érzem,mielőtt rámjön az ájulás, hogy ideges vagyok, de nagyon. Tegnap is volt és "megfigyeltem" , hogy ökölbe szorítom a kezem. Lehet a kis idegeim vannak megcincálódva.... :shock: Majd elmúlik!

Széééép napot és jókedvű pocakoskodást mindenkinek!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok

Tegnap voltam a hüvelyin láttam a kis manót és hallottam ahogy ver a szíve,olyan jó érzés volt.
Gabi remélem minmden rendebne lesz!

Kép
Kép
eszter26

Sziasztoook!!

Cukika Alacsony a vérnyomásom, most méregetnem kell. (98/69 119 pulzus
:shock: ) Az egy picit sok, nem?

Lányok! Csináltam olyan táblázatot, mint a "szeptemberi babák " oldalon, de akárhogyan próbálom, nem bírom feltenni. Persze tele van hiányossággal, de együtt ki tudnánk pontosan tölteni. (szülés várható időpontja stb.)
Milyen formátumban megy föl szerintetek? Tök jó lenne...[/quote]
Vendég

Most mi a szösz került oda???
Vendég

Semmmi.. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Bocsánat! :oops:
Vendég

Sziasztok
Még azt elfelejtettem mondani hogy CRL 15mm az nem nagyon még ilyenkor szerintetek?

Kép
Kép
eszter26

Nini!!!!Sehol senki!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!! :D :D :D :D :D
Vendég

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
Vendég

Sziasztok

Kellemes Húsvéti Ünnepet mindenkinek.

Cukika az uh szerint pont 8 hetes voltam mikor voltam,végülis azt mondta hogy minden oké.

Megkérdeztem ezt a szülés dolgot is,hogy mi van akkor ha választottnál akarok azt mondta Ő már semmit nem ért de azt tudja hogy akkor be kell fizetni a szülés 30%-át a kórház javára,ez sima szülés esetén 100 ezernek a 30 %-a a császár meg persze lényegesen több,plusz még valamelyik doki elvárja hogy a rendelési összeg 10 szeresét kapja,mondjuk az enyém nem de durva mert akkor még 150 be is kerülhet az egész,nagyon komoly csokolom az eü miniszter kezét.

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok,ha nem bánjátok.
Rólam annyit van egy 2,és fél éves lánykám,decemberben volt egy 20 hetes művi vetélésem fejlődési rendellenesség miatt,és Isteni csoda,hogy újra babát várunk.Remélem most már semmi baj nem lesz,de azért a 18 hetes UH-ig biztosan nagyon fogok izgulni.

Gabi
Az integrált tesztet én is nézegettem,de sztem kihagyom,mert azt írják,ha már volt előzményben felj.rendell. eleve pozitívnak minősül a teszt eredménye. :shock:

KépKép

KépKép
okr

Szia Okr!

Isten hozott!
Nagyon sajnálom a vetélést :( , viszont gratulálok a babához! :)
A mai eszemmel én sem mennék el a tesztre. Azt hiszem az ablakon dobtam ki 28000 Ft-ot.
Nálad hogy vették észre a fejlődési rendellenességet? Én teljes bizonytalanságban vagyok, mert az UH szerint minden rendben.
Viszont megismerkedtem egy lánnyal, aki a 3. gyermekét várta, nekik csak 1%-ot mondtak a vérvételen (nekem 2%), és képzeld el az amnio után kiderült, tényleg beteg a baba, szegény 22 hetesen szülte meg. Ezek után már tuti elmegyek az amniora, lesz ami lesz. Neked nem kell menned? Nem javasolja az előzmények miatt az orvosod? Hát igen a 18. heti UH sok dolgot ki tud mutatni, azt hiszem nekik ott vették észre rövidebb a combcsont.
Én is várom azt a genetikai UH-t, de még 4 hét! Addigra meg lassan meglesz az amnio eredmény is, talán.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok

Üdv OKR!
Gabi ne aggódj persze ilyenkor mindíg a rossz híreket hallja az ember de az a két % nagyon kevés és ha hiszel benne hogy nincs semmi baj semmi baj nem lesz.Szerintem mind annyiannn aggódunk ilyenkor ez természetes.A babának meg pláne nem tesz jót gondolj erre,csak nyugi,amíg nincs biztosabb csak semmi idegeskedés.

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok régi és új kismamák :-)!

Hogy vagytok így húsvét után ?

Belém kezd visszatérni az élet, nulla émelygés és egyfolytában mehetnékem van :P
Úgy örülök, hogy már Picur is betöltötte a 12.hetet !
Ennek örömére tegnap elkezdtem a babanaplót és alíg bírtam abbahagyni az írkálást.

Többiekkel mi újság ?
Niki, Ágica , Bogyó ........ merre vagytok ? Remélem mindenkivel minden ok !!!!

Sziasztok !

Kép
sheepy

SZia MINDENKI!!!!

Hát újra itt..volt egy kis gond, 2 hete begörcsöltem kirándulás közben, és fekvést írtak elő, azért nem jelentkeztem. ez egy hosszú görcs volt, de hátistenek vérzés, vagy ilyesmi nem volt! de mostmár minden rendben, újra dolgozom, és szedek rengeteg magnéziumot.
Visszaolvaslak benneteket!!!
pusszancs

Ágica
Kép
ágica_26

sziasztok!

Hát nekem nem telt túl jól a Húsvét. Hajdúszoboszlón voltunk ami persze tök jó lett volna, ha a férjem első nap nem lesz rosszul (hasmenés) és persze én is elkaptam, szerintem valami vírus. Már három napja minden kaja kijön belőlem, így ma lemegyek dokihoz, mert aggódom, nehogy a babunak valami baja legyen.
Nem mertem semmi gyógyszert bevenni inkább szenvedtem egész hétvégén. Persze Apa egy nap alatt túl volt rajta, jól begyógyszerezte magát.

Na megyek a dokihoz.

Üdv mindenkinek

Kép
masika

Sziasztok!

Hát nálunk nagy húsvétozás volt. Szombat-vasárnap nővéremék anyukmmal jöttek, hétfőn meg a barátok (20 felnőtt + 2 gyerek).

Sütés-főzés moderáltan, mert mindenki hozott valamit :-)

Most akartuk bejelenteni a babát a barátoknak, de néhányan már tudták, mint kiderült ezek közül vki elszólta magát és láncriadóban 2 hete 2 nap alatt az egész bagázs megtudta...
Ezen jót röhögtünk, tipikus!! :lol:

Kaptam egy kismamam gatyót, meg egy felsőt az egyik ismerőstől, másik meg a héten adja ide a csomagot! :-)

Vasárnap sültkrumplit ettem, rántotthusival, meg amúgy is picit többet ettem... :oops: Hát éjszaka megbosszulta magát...
Már azon gondolkodtam, hogy a picinek nem lesz -e baja attól, hogy az egész pocim kavarog, kb 2 kg (3 napig nem volt megint produktumom) kaja mint vmi féltégla kavargott a hasamban...
Aszaltszilvalé (tőletek tanultam, azóta is hála) 1,5 liter vízzel meghozta az enyhülést, de hajnal 4-től 1/2 6-ig azt hittem ott pusztulok... :cry:

Hát hétfőn alig mertem enni... azt hiszem ma is inkább böjtölök még egy kicsit...

Jutta

KépKép
jutta

Adrinalin, nekem is alacsony a vérnyomásom (90/60 kávé után...)
Szerintem is igyál egy kávét vagy capuccinót, nem fog ártani!

Okr, tuti minden OK lesz! Üdv köztünk! :-)

Gabi, szerintem se aggódj (tudom, könnyű mondani), de a 98%-ra gondolj, és ne a 2%-ra!!

Ágica, kicsit kapcsolj vissza és pihizzél, a szervezeted csak jelzett, hogy nem tetszik neki a tempó! Örülök, hogy jobban vagy!

Masika, Cukika mindenképpen menjetek orvoshoz! Ilyenkor szerintem mindennel hozzá kell fordulni, ha nyűgös neki - akkor is ezért fizetik!

Puszi :-)

Jutta

KépKép
jutta

Bogyo!
Kimonó: az volt ráírva, hogy „eperselyem” magyarul hernyóselyem…ennyi pénzért ne is legyen másból. Amúgy anyukám rögtön lehálóingezte, de a páromnak tetszett.

Gabi!
Jaj szegénykém! Azért ne aggódj!
A nem jó eredmény mit jelent? Mert sokszor van hamis + eredmény. És amit a dokid is mondott. A vérvizsgálat nem helyettesíti a biopsziát. Én a helyedben a biopsziát választanám. Ha jól látom van két szép egészséges gyermeked. Sem a babának nem kell, hogy esetleg betegen jöjjön a világra, sem Nektek a családban. Ebben a világban egészségesen boldogulni is nagyon nehéz, hát még hátrányokkal. És ha kiszűrhető a baj, akkor mindent meg kell tenni, hogy a babának a legtöbb esélyt add arra, hogy egészséges legyen.
Fenyegető vetéléses papírom nekem is van! Ne aggódj!

Móni!
Édes a picúrod! De jó neked, hogy van kerted! (gondolom már ezerszer megjegyeztem) ha nekem is lesz, majd én is kapirgálok benne!!!!

Adrinalin!
Te úszó oktató vagy? (vagy már kérdeztem)
Miből vizsgáztál? Látom meglett! Gratula!
Ne ijedj meg, és csak azért nem ájultam el egy párszor, mert épp otthon voltam. Összepakoltam a konyhát, elmosogattam, krumplit pucoltam, majd amikor tésztát szűrtünk a párommal, se szó-se beszéd, Leültem a konyha közepére, és négykézláb elmásztam az ágyig. Van ilyen…a lényeg, hogy ülj, le, hogy ne essél el. Ha ülve ájulsz el, akkor biszti, hogy nem a pocidra esel! De a fejedre vigyázz!

Linda!!!
Nagyon gratula, rengeteget gondoltunk a párommal rátok, és nagyon ügyes vagy, hogy ilyen jól megszervezted az egész esküvőt, ráadásul terhesen! Én egy ebédet nem tudok cirkusz nélkül elkészíteni….
Jé! De édes vagy, hogy hiányolsz! Ez jólesik!!!
Én több helyen is olvastam, hogy a méhlepény vándorol. A másik, hogy most még nagyon pici a méhlepény, a növögetéstől is lehet…

Kucsipritin!
Neked már meleged van? Én világ életemben fázós voltam, de most változik a dolog…ma reggel félmeztelenül reggeliztem, a párom legnagyobb örömére!!!

Niki!
Ne aggódj, sokan összekeverik a far-fej, és a tényleges hosszat! És a 12 hetes uh pont arra való, hogy a baba mérete alapján megállapítsák, hogy mikor fogant. Lehet, hogy a tied egy picivel később. Nekem 47 mm volt ekkor ülve, állva 65mm

Eszter!
Ne aggódj, a szervezet inteligens, majd elveszi a baba, ami neki kell. Nekem az jött be, ha rögtön eszem, amikor hányingerem van…akkor elmúlik. Egyél olyat ami jólesne. Pl: hamburger pizza, sültkrumpli. Nem ezeken kell élni, de heti egy-két alkalommal megengedhető. Vagy igyál magas kalóriájú üccsit! Én 4 hete fújkálom az orromat, és prüszkölök…ez van. Annyi vitamint szedek, hogy egy elefántnak is elég lenne…csak láz ne legyen

OKR!
Sziamia!!! Gratula a babóhoz, és a már meglévő pici Adádhoz!!! Mostanában minden embert irígylek, akinek van már gyereke!!! Még az anyukámat is! Én már nagyon türelmetlen vagyok, már szeretném a kezemben tartani az enyémet!!!! A művi vetélés meg a baba érdekében is volt…és asszem mindig az a legfontosabb… most meglátod, nem lesz semmi baj

Ágica
Kép
ágica_26

Elmentünk a párommal a brendonba! Hát az kész rablás ami ott van. A naci 20-nál kezdődik, a szoptatós párna 15ezer, és egy bandázs 4300Ft. Szóval maradnak a kisboltok, és a varrógép.
Tavaly kaptam egy csípőfazonú mini szoknyát (farmer) az most olyan jól áll, és olyan kényelmes!!!

Képzeljétek, egész hétvégén fűtöttek nálunk (panel). A zárószinten vagyunk, és minden cső nálunk fordul. Kint volt 20-23 fok árnyékban, bent meg 26-27 azt hittem meggyulladok. Minek fűtenek ilyen melegben….

Ágica
Kép
ágica_26

Köszönöm a szíves fogadtatást! :D

Gabi
Az AFP-m kicsit emelkedett volt (2.13),de ez még önmagában nem lett volna gond,viszont a18 hetes UH-n már látszott,hogy nyitott gerince van a babának. :(
Jövő héten megyek a12 hetes UH-ra.Gyomorgörcsöm van minden UH előtt,pedig tudom,most még ez a fajta gond nem is látszana,de én már most izgulok.
Megcsináltattad a chorionbiopsziát?Vagy most mész amniora?Én is gondolkodom menjek-e?!

Ágica
Nálunk mindig 26 C van.Én ennél hidegebben nagyon fázom! :lol: :oops:

Cukika
A kulllancsot ne nyomkodd,hanem az óra járásával ellentétesen csavarva vedd ki.

KépKép

KépKép
okr

Okr: Amniora megyek, mert az orvosom azt mondta a chorionbiopszia szóba sem jöhet. A 16.héten szeretnék menni, szóval van még 2 hét. Felhívom az összes kórházat (Debrecen, Szabolcs ill. Baross utcai kórházak), s oda megyek, ahová a leghamarabb időpontot kapok. Az eredmény 4 hét, tehát nem mindegy mikor veszik le a magzatvizet. 24 hetes korig lehet "megszülni" a beteg babát, ezt biztosan tudod. Nem szeretnék kicsúszni az időből.
Azért igazán érdekes, hogy a nyitott gyerincet csak a 18. héten veszik észre. Akkor a 12. hetes UH minek van, vagyis miért nevezik genetikainak? Elképesztő.
Hát megértelek, most már én is így vagyok az egésszel.
Lehet, hogy most nagyon csúnyát mondok, de valahogy nem tudok addig kötődni a babához, amíg ki nem derül nincs semmi baja.

Cukika: Nem semmi a bőrgyógyász! A pirosodásra azért kell figyelni, mert a kullancscsípés után nagyon ritkán kialakulhat a Lyme-kór. Hála Istennek ez tényleg nem gyakori. Ennek első tünete a csípés körüli hatalmas piros folt. Remélem nem kullancs volt. Azért figyelgesd, de biztos nem lesz semmi, csak a nyomkodástól lett piros.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ágica Köszönöm a jótanácsokat, megfogadom :D
Hát nem kifejezetten úszást, hanem szinkronúszást (vizibalett) oktatok.

Remélem mindenki a szabadban tölti ezt a szép napot, a séta tuti jót tesz a kis törpéknek :lol:

Szép napot- ami maradt belőle... :)
Vendég

Gabi
A 18 hetes a genetikai UH!
A 12 hetes a Down kórt méltatott szűrni,a nyakiredő,és az orrcsont vizsgálattal.Hát remélem ilyen gondunk nem lesz,de félek tőle! :oops:
Úgy olvastam 14-16 hét között lehet amniot csinálni.Majd megkérdem a dokimat,bár biztosan nem fogja javasolni,hiszen a múltkor is az Uh-n szűrték ki a dolgot.Az AFP-m messze nem volt annyira magas,mint az elváltozás mértéke azt indokolta volna.Az igaz,a lánykáménak a kétszerese volt.Gndoltam is,hogy baj van.
:( Sajnos a kötöődés kialakul,akár akarod,akár nem.Főleg,hogy már 16 hetesen érezni fogod,hogy mozog.Én is akkor kezdtem el érezni.Szóval nehéz dolog!Nagyon remélem nem lesz nálatok gond,és nyugodtan kötődhetsz a pocaklakódhoz!!! :)
Beutalót hogy szerzel oda,ahová előbbi az időpont???????
Mi a SOTE 1 -hez tartozunk,de oda nem szeretnék visszamenni.Én inkább a Szabolcs utcába,vagy Debrecenbe mennék.Szóval hogy lehet ezt elintézni?

KépKép

KépKép
okr

Szia Okr!

Ez érdekes! Én meg úgy tudom, hogy 16.-18. hét között van az optimális ideje az amnionak. De tudom, a Szabolcsban már a betöltött 15.héttől megcsinálják. De én tartok tőle, mert nem tudom van-e már olyankor elég osztódó sejt? Vagy hívnak telefonon, hogy nem volt és újra szúrnak? Nem tudom nem akarok hülyeségeket írni, én inkább megvárom a 16. hetet. Az a tuti.
Debrecenben a 16. héttől csinálják, ez biztos. A Baross utcait (SOTE) nem tudom.

Hogy hová kérek beutalót? Bárhová el lehet menni, ebben az esetben nincs körzet, vagy hogy hová tartozol területileg (ezt a védőnő mondta).
A doki mondta, ha lebeszéltem telefonon az időpontot, akkor menjek és megírja a beutalót.
Szóval mindegyiket felhívom telefonon, megkérdezem mikorra tudnak előjegyezni, és hány hetet kell várni az eredményre, s ahová a leghamarabb kapom ill. ahol a leghamarabb lesz eredmény, oda íratom meg a dokival a beutalót.
Bár már említettem az ő favoritja Debrecen.

Neked a Szabolcs miért tetszik jobban, mint a SOTE?

Hallottam A Szabolcs utcaiban dolgozik Dr. Hajdú Krisztina, azt mondják nagyon profi, talán az országban a legjobb genetikus-nőgyógyász (nem tudom a beosztását). De nem mindig ő szúr, hanem van még egy doki Bátorfi nem tudom a keresztnevét, azt mondják ő is jó.
De sok jót hallottam a SOTE-ról is.
Egyébként én nagyon tanácstalan vagyok, mert mint minden ember a legjobbat, a legprofibbat szeretném választani... De hát az idő sem mindegy.

Kép
Kép
Kép
gabi39

sziasztok

Voltam dokinál, vírusos hasmenés a diagnózis, bár ma már megmaradt bennem az étel. A doki szerint, ma én voltam a 6. beteg ilyen tünetekkel. Állítólag járvány van, úgyhogy mindenki vigyázzon magára.
Kaptam valami port ami pótolja a kiürült ásváyi sót a szervezetből, és valami terheseknek ajánlott port hasmenés ellen. Hát nem nagyon bírtam meginnni, nagyon gáz íze van, de a kismanóért muszáj. És persze diéta, sok folyadék.
Egész hétre kiírt, így legalább holnap el tudok menni a védőnőhöz, furcsa, hogy már eltelt az első látogatás óta 6 hét. Nálunk 6 hetente kell menni állítólag. Gyorsan megy az idő :P
Már 15 hetes vagyok :D

Kép
masika

Gabi
Mi már voltunk a SOTE -n,a Baross utcában genetikai vizsgálaton az előző babával.Rettenetesen bántak velünk,nagyon embertelenek,és profinak aztán nem nevezném őket.Ha érdekel priviben leírom bővebben,nem terhelnék itt ezzel senkit.

Masika
Jobbulást nektek!!!

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok csajok!

Üdv Okr közöttünk, bár az az érzésem már a többiek sem emlékeznek rám olyan rég jelentkeztem. Nagyon sajnálom a babádat! Furcsa, de sokszor belegondoltam már ebbe a szituba, hogy mi lenne, ha...
Képzeljétek el azt hiszem a szervezetem meg van bolondulva. Nagyon durva gyomorégésem van, de ennek ellenére olyan kajákat kívánok ami jó savas, pl. paradicsomleves, székelykápi és társai. Kinéztem egy jó kis krumplisali receptet amit meg is csináltam, de mire elkészült rá se bírtam nézni.
nekem eddíg sem volt gond az emésztéssel, de most reggelire megiszom egy liter szilvalevet (nem aszaltszilva csak sima topjoy) és nem célzatosan csak úgy kívánom!
Képzeljétek el találtam ma egy helyet ahová lehet vinni a gyerekeket aerobicra (van gyerekfelügyelet, bár a fiam rajtam lógott). Tudom ez nagyvárosban nem nagy kaland, de itt vidéken! Egész jól sikerült, meg így kipróbáltam milyen lesz majd a picivel az élet (esélyem lesz eljutni tornára meg ilyesmik)
Agyban már tök jól elterveztem a "közös munkát" is, majd meglátjuk milyen lesz élesben!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

sziasztok!!!

az övlehúzót én is ajánlom mindenkinek, aki sokat ül kocsiban! mi hétvégén vettük, 8700 volt a brendonban. nagyon kényelmes, és akkor is ezt fogom használni, ha nem leszek terhes. ha valaki hosszú útra megy, szerintem érdemes terhességen kívül is ilyet venni. a párommal ősszel egyhuzamba autóztunk Budapest-brüsszel vonalon, és a hasam fájt a legjobban, mire odaértünk...egy ilyen tök jó lett volna akkor!!!
ami gáz: hát szoknyával nem egyszerű, főleg minivel...meg nálunk a kocsi sem százas...sportautó, úgyhogy a földre kell leülnöm, és az égnek merednek a térdeim...most még könnyen megy, nem tudom, mi lesz később

Ágica
Kép
ágica_26

Ciripke!
de jó neked, hogy van erőd tornázni...én mindig az estét várom, hogy lehessen aludni

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Ciripke: A gyomorégéssel nem vagy egyedül. Sőt én néha megölelgetem a WC-t is. Annyira szeretem a töltött káposztát, most meg kijött belőlem. Legszívesebben pirítóst ennék pirítóssal.
Olyan érdekes, nem kívánok egy kaját sem. Régebben pl. odáig voltam a salátákért, most az sem izgat. Igaz, így nem is hízok.

Okr: Írtam Neked privit, megköszönöm, ha leírod a tapasztalataidat.

Ágica: Én is hallottam erről az övről, nagyon jó. Néztem a neten ahonnan meg lehet rendelni 9000 Ft. Mondjuk nem tudom hol lehetne olcsóbban hozzájutni.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!
Ciripke nem irígyellek, én túl vagyok az első ilyen iszonyatos gyomorégésen... A rennie-t ajánlják, azt mondják sokat segít.Ha mást nem egy próbát megér...

Szép napot!! :lol: :lol:
Vendég

Ti tudtok hason aludni?? Én már vagy négy napja forgolódom éjjel és nem jöttem rá eddig miért. Most gyanakodni kezdtem, hogy mindíg hason fekve ébredek, nagyon kellemetlen érzéssel, aztán megfordulok és jó minden. Aztán ha újra hasra kerülök, megint..... :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Ciripke, emékszünk rád!!! :-)

Kajálás: én a sósat kívánom néha, és pl. a tortát nem.... (ez szokatlan, mert nagyon édesszájú vagyok)

De tegnap nem voltam túl egészséges, benyomtam egy adag popcornt... :oops: :oops: :oops:
Egyszerűen azt kívántam .... :cry:

Amúgy én barna kenyeret eszek májkrémmel, ezen kívül banánturmixot és müzlit, tejet literszám iszok...
Néha meg rámtör a torma evészet! :-)

És hízok, kb ugyanannyi kaját eszek mint eddig, de valahogy hízok, már 4 kgnál tartok!! :?

Én is sokat aludtam eddig hason, és már nem esik jól...

Autós övet kapok egy ismerőstől, majd beszámolok...
Jó a sok barát, kaptam már egy rakat ruhát... :-)

Gabi, mikor lesz vizsgálat/eredmény nálad? Drukkolunk!!!

Puszi

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok !

Hűűűű Linda , jó sok képet csináltak rólatok :P , eltartott egy darabig , míg végig nézegettem és csak gratulálni tudok !
Bevallom egy kicsit irígyellek is , mert én kerek 1 hónap múlva megyek csak férjhez .

Masika remélem már rendbe jött a hasad és jobban vagy :-) Megnézegettem a többiek vonalzóját , és ha jól látom neked fogunk legelőször gratulálni ?:-) Tényleg jó lenne valami táblázat .

Valaki nem szed esetleg Maternát ?????

Elevitet már nem bírtam a vele járó gyomorbajok miatt , úgyhogy tegnap újra vettem egy dobozzal - abban legalább jód is van gondoltam én nagy okosan ,de utána jött a meglepi: párommal épp indulóban voltunk a városba , és de egyszer csak rosszul lettem és úgy ahogy voltam belehánytam a szomszéd kiskertjétbe.

Szerintem a materna volt a bűnös- remélem én semmilyen vírust nem kaptam el , úgyhogy most nem tudom mit egyek :-(
Úgy örültem ,hogy végre vége az émelygős , nemkívánós időszaknak , erre tessék ......
Ráadásul már a hétvégén is elájultam 3x , ezért párom megtiltotta ,hogy egyedül bárhová is elmenjek , így most az ablakból bámulom a tavaszt :-(

Azért remélem mindenki más jól van :-)

Kép
sheepy

Cukika!
az ülések hátra vannak húzva teljesen, csak a földön ülünk...
hát én bizony hambi zabáló lettem...a pizza nem megy le, de a sült krumpli, és a csirkefalatok jól esnek...de most éppen kifelé jönne minden :D
neked nem ég a gyomrod a nyers zöldségtől? amúgy most almát ennék, de mindig elfelejtek hozni a dolgozóba

Adrinalin!
én hasonalvó vagyok, és mindig fáj is a pocakom. Úgy szoktam aludni, hogy egyik oldalról alátámasztom magam a takcsival hosszában. Úgy egész tűrhető...majd kell varrnom egy hurka párnát

Jutta!
a popcornnal nincs gáz szerintem, bár jobb, ha te csinálod otthon, mert abban nincs só. olaj meg amúgy is minimális van csak benne

sheepy!
Jaj ez nagyon vicces!!! Szomszéd kiskertjébe hányni!!!!! Hihihi…
Szegénykém…velem abbahagyatták az elevitet, most nem is szedek komplex vitamint, csak ezt-azt…nem is vagyok rosszul!!!
Én egyszer egy templomkertbe hánytam be, de akkor részeg voltam (a kitűnő államvizsgámat ünnepeltük) utána egy évig rá sem bírtam nézni az alkoholra, és azóta is csak ici picit iszok (ittam) jó lecke volt…
A párod nagyon édes, hogy így óv! Hétfőn az állatkertbe voltunk, és csak úgy mehettem, hogy a kezemet a hasam előtt összekulcsoltam, nehogy valamelyik gyerek nekemvágódjon…párom ötlete volt…

Ágica
Kép
ágica_26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?