A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Velünk még semmi újság, jól érezzük magunkat egyben Kép. És nagyon boldog vagyok (tényleg érdekes ez a sok érzelem-túltengés!). Mindenkinek köszi a drukkot, remélem a babó hallja Kép.

Zsuzsi,
légyszíves ne aggódj! Ha tényleg a tegnap a hivatalos kiírás, akkor még csak 1 napja hordod túl!!! Az nem sok! Nekem is 8-tól 16-ig adták meg különféle kalkulátorok és dokik az idõpontot. A lényeg a lényeg: legtöbbször a csöppnyi babák a legokosabbak a nagyok között, õk tudják, hogy mikor jött el igazán az idõ! Gondolj arra, hogy egészséges a pici, jó helyen van, te egészségileg jól vagy, már csak lelkileg kéne! Sok-sok jókedvet kívánok és türelmet! Kép Kép Kép

Márti,
örülök, hogy jobb kedved van! Nem érdemes a jövõn rágódni, hiszen ahogy mostanság írták (asszem Kaska és persze Jézus), elég minden napnak a maga baja! Kép Kép Kép

Leszter,
jó, hogy szerencsésen megérkeztetek, remélem a visszaút is ilyen szerencsés lesz!
Hát, engem nem penészre emlékeztetett a magzatvíz szaga. Valami jellegzetes szaga volt, de nem tudtam hova kötni.

Kangi,
tényleg te leszel a legsportosabb anyuka! Már megérte! Kép
A családodnak pedig a lehetõ legjobbakat és mihamarabbi gyógyulást kívánok! Tényleg nincs annál rosszabb, mint amikor látod, hogy a férjed szomorkodik és nem tudsz segíteni rajta... Neki is sok jókedvet küldök Kép Kép Kép!
Gratula a nappalihoz!

Maci2,
már azon röhögünk, hogy nagyon tetszhet nekünk a MÁV környéke, mert oda járunk kirándulni Kép. Szerdán elõadásra mentünk potyára, péntek délelõtt CTG, délután vaklárma... Jövõ héten szerdára vagyok kiírva, akkor is kell délelõtt menni, délután elõadás, csütörtökön flowmetria, ha nem szülnék... Kép

Tipu,
annyira örülök, hogy minden rendben van veletek! Minden jót!

Norkini,
ahogy a régiek mondanák, biztos csomagolja a cuccát a kicsi odabent, készülõdik kifelé, ezt érzed! Kép

Urszila,
sótlan a hús Kép. Én is hasonló butaságokon vagyok képes sírva fakadni. Kispapim meg nem érti, hogy minek sírok, ha "nincs rá okom". Tudod, olyan férfias okok. Mint pl. baj lenne a babával, nem lenne mit ennünk, felgyulladna a lakás... Szóval igazi ok. Ennek ellenére én is sírok néha Kép.

Manó2,
nem tudom sajnos, miért fájhat a fejed, de remélem hamarosan elmúlik!

Judó,
maradt még esetleg a madártejbõl? Kép
Ari lesz a pici a hatalmas overálban! Mi is olyan nagyot kaptunk, még nem tudom, hogy abban hozzuk-e haza.

Cory,
köszi, hogy gondoltál rám!!! Kép

Mindenkinek pusz
Miszike
40+0
miszike

Zsuzsi!
Nyugi, én 9 nappal hordtam túl a lányomat, már be kellett feküdnöm ,hogy másnap beindítsák, amikor magától beindultak a fájások. Az UH-n egyébként mindig 1 héttel kisebbnek látszot, de ehhez képest is késett 3 napot.

Dandy
Dandy

Sziasztok! Kép Kép
Végre gépközelben!
Mindj visszaolvasok! Kép
myssnia

39+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok,

Zsuzsi,
én is azon gondolkozok, jó ötlet-e segítséget hívni? Anyósommal most nem kellett 48 óra és jól összevesztünk. Kép Szerencsére nem is voltunk ott többet. Éreztem én az út elött, hogy valami jó kifogást kéne kitalálni, miért nem tudok én most sehogyse hozzájuk menni. Kép

Mariann,
köszi. De jó, hogy nem kell inzulinoznod!! Jól emlékszem, Belgiumban vagy? Bizony ellenállhatatlanok a belga pralinék. Én a csokira általában rá se tudok nézni, de a belga kagylókat imádom.

Tipu,
Sofia és Anna imádnivaló!! Nagyon örülök, hogy jól vagytok és nagyon szépen gyarapodnak, ügyesek vagytok. Tegnap elkezdtem egy mélt neked, de aztán férjecském telepített valamit a gépen és most más oprendszer van, szóval írok 1-2 napon belül! Kép

Kispici,
Bogi is nagyon édes kisbaba! Gratula!

Norka,
igen, maradt, gurítsak délre egy párat? Kép Potom 5-6 db után feladtam. Kép Hüha, már Te is nagyon közeledsz a nagy naphoz!! Drukk-drukk.

Cumisüveg. Az összes barátnöm gyereke kapott pici korában cumisüvegböl enni, de ettöl nem lett szopizavara!

Kangi,
hogy mennyi baba nem fordul be!! Kezdhetek én is spekulálni, milyen pózban ürhajózik. Szerintem bal oldalt fent (középen) rugdos és alul kaparászik, a védönö meg remélem kitapogatja és jól lesz. Nektek drukk, hogy beforduljon!

Off. Mi is sétáltunk egyet délben, itt sajna nem süt a nap, nagy kár, mert jégszobrokat voltunk nézni, és napsütésben másképp néznek ki. De még éjjeli világításban és napsütésben is meg akarom nézni ezeket, remélem, nem olvadnak el egyhamar. Kép

Miszike, Myssnia,
Nektek is drukk!

Pálma
18+2
Névtelen

Vagyis 28+2 !!!
pálma

Akkor!

Elösször is köszi mindenkinek a drukkot! Jól esik!
Egész nap punnyadtam, mire rászántam magam, és bejöjjek ide. Itt már jó a kedvem is, hiába ez az internetfüggõség. Kezd elfogyni a türelmem, és szeretném ha napokon belül történne már valami. A hasam megint baromi feszes, majd szétpattan. A bal oldalt rendesen húzódik. Tökmag mocorog ezerrel, pedig már nem sok hely van nekik.
A pénteki vizsgálat, mint írtam nem maradt eredménytelen, mára már elmúlt. De ha holnap megint megvizsgál, akkor kezdõdik elõrõl.

Miszike Kép
Kezd izgalmas lenni!

ZsuzsiKép
Húúú de szép kölkök! Nagyon aranyosak. Dani apus, Gyuri meg te vagy! Kép Már én sem tudok mit írni a szüléssel kapcsolatban, csak annyit, hogy tuti nem fog bennmaradni.

KangiKép
Szuper, hogy halad a rendezkedés, a gyerekszobát összepakolni biztos élvezni fogod. Kép

myssnia
39+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!

Olyan vagyok egész nap mint a hulla.Pedig szinte semmit sem csináltam.Olyan mintha kijött volna a tavaszifáradtság.
Ti nem éreztek ilyen valami hasonlót?

Valamelyik nap meg olyan hatalmas erõt éreztem magamban,bár mit képeslettem volna megcsinálni.Én nem értem ezt....

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok!

Semmit nem dolgoztam, csak lustiztam eddig! Ahogy elnézem magam, ma már nem is igen fogok!

Meg kell osztanom veletek, mekkora öröm ért! (Emiatt nem tudok munkára gondolni sem.) Telefonált az asztalosunk, hogy hozzák holnap a könyvespolcot. Ugyanis a majdani gyerekszobában van egy kb. 3 m-es, plafonig érõ polc, zsúfolva könyvekkel. Ehelyett csináltatunk a nappaliba egy nagyobb polcot. Sajnos elég nehezen készült el, nem volt faanyag hozzá, én meg már állatira türelmetlen voltam, hiszen addig, míg a könyvek ki nem szabadultak a gyerekszobából, nem tudtam elkezdeni a pakolást. De holnap hozzák! Kép Kép Kép Kép Kedden jön a mamám, segít kiporolni meg átpakolni a rengeteg könyvet,megcsinálni a nagytakarítást. Szombaton jön a festõ kifesteni babásra a szobát. Kedden jár le a három hét, amire a bababútor szállítását vállalták (azt még össze kell szerelni), úgyhogy elvileg hétvégére vagy következõ hét elejére kész a picur helye. Azután már csak a cuccait fogom rendbe rakni, rendezgetni. Meg lassan a csomagomat is összepakolhatom, mert már a 38. hétben leszek. Akár készülõdhet is lassan a bébi. Remélem addig a nevében is megegyezünk.

Szóval így kilátástalan dolgozni! Na majd holnap, míg az asztalosok dolgoznak! Bocs a hosszúra nyúlt beszámolóéert.

Dé!

Én az elején sokkal fáradtabb voltam, mint most. Ahhoz képest, hogy már csak egy hónap van hátra, az ágyban végzendõ mûveletektõl eltekintve (megfordulás, felülés) alig érzem, hogy mekkora súlyt hordozgatok. Tök virgonc vagyok.

Hú, Mysznia, Miszike, bennem most tudatosult, hogy ti már milyen közel vagytok! Kép Hajrá,hajrá!

Beu
36
beu

Beu Kép
Akkor nemsoká kész a babaszoba. Az pedig olyan jóóóó!
Egyébként én is fáradtabb voltam eleinte, volt, hogy alig bírtam dolgozni. Most meg tükön ülök. Szülni akarooooook! Kép

Mariann
Nekem ez már jó ideje így megy. Kép

Zsuzsi, Miszike, Norka
Mi újság?

Én még mindig itt ülök, kitudja meddig, de olyan jó nyugi van. alig van itt néhány ember. Apropó, írtam Manó2-nek is, hogy bejöttem pénteken a mh-re, és körülálltak a munkatársak, és "örültek nekekm". Olyan aranyosak volta, és tök jól esett. Persze mindenki elájult mekkor a hasam. Még csoportfotót is készítettek.
Rakok is egy képet a hasméretemről, bár elég rossz minőségű a kép:
[url=http://kep.tar.hu/kismamak" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/kismamak[/url]
Kicsit meggyötört vagyok rajta, de nem az a lényeg. Kép

myssnia
39+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia! Hogy lehet ezt megnézni? Jelszót kér.
(Megint bénázom?)

Beu
beu

Beu
Küldtem mailt! Kép

myssnia
39+2
myssnia
Budapest XI. kerület

SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Norkini boldog apává tett ma du. 15.33-kor!

Norkini PAPA

Én vagyok a legboldogabb ember...

U.I. Jázmin baba 2600 gramm, 45 cm és gyönyörû szép!

Szerintem könnyen szültünk, és nem ájultam el.
norkini

Norka, Norka Papa!

Hatalmas gratula! Olyan írigy! Minden jót, és sok-sok boldogságot!!!! Kép
ÉLJEN!!!!

myssnia
39+2 (nekem is itt lenne az ideje...)
myssnia
Budapest XI. kerület

Norkáék, hatalmas gratula!!!!!!!!!!! Ez aztán az elõzés!!! KépKépKépKépKépKép

Franyo
37
franyo

Norka család!

Én is nagyon-nagyon gratulálok, és sok sikert a továbbiakhoz!

Beu
36
beu

Most látom, hogy Norkának még majdnem két hete volt hátra!!! Ez igen! Gyorsan visszaolvasok: volt ennek valami jele tegnap? Nem emlékszem.

Beu
36
beu

Norka, Norka-Kispapa,
Gratulalok, es irigykedem!!! Nalunk kellett volna kezdeni a babaesot!!! Jol beeloztetek!

Myssnia, Miszike,
Most mi jovunk most mar hamarosan! De aztan nem elempofatlankodni! Kép Kép Kép
Amugy tiszta letargia vagyok. Lehet, hogy holnap kerek egy kis ricinusolajat...bar attol eleg drasztikus dolgok szoktak tortenni allitolag!
Egesz delutan 10-15 percenkent fajogattam (meg most is van valami).

Lanyok, nekem mar semmihez nincs kedvem. A depi erre mar nem is jo kifejezes! (Es ha arra gondolok, hogy majd mi lesz utana?!?!?)

Zsuzsi
40+5
zsuzsi74

ZsuzsiKép
Már én sem bírom, mára eljutottam odáig, hogy nagyon nehéz viselnem a pocakot. Nagyon feszül, tökmag mocorgászik, és ennyi. Szerintem holnapra szétrobban a hasam, és úgy kell összeplasztikáztatnom. Csak közben elkapjam a gyereket... KépRáadásul nekem semmilyen fájásom sincs, még 5 órás sem, napi sem Kép. Úgyhogy te nagyon is jó vagy a 15 percesekkel. Jöhetne valami drasztikus hidegfront, de gyorsannnnnnnnn!
K I T A R T Á S !!!! (nekem is)

myssnia
39+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi, Myssnia!
Drukkolunk nektek, itt mindannyian! Pozitív energia megy: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Myssnia, szép nagy pocid van, tényleg nem csoda, hogy úgy érzed, szétpattan, nem lehet könnyû cipelni!!! De fel a fejjel, lányok, a szokásos közhely érvényes, hogy baba még nem maradt benn! KépKépKépKépKép
franyo

Lányok!

Mára befejezem a netet. Legyetek jók, kívánom a finishben lévőknek, hogy aki szeretne már szülni, mielőbb kezdődjön el. Kép

myssnia
39+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Most találtam meg ezt a topicot, hát én is bejelentkezem.

Norka!

Hatalmas nagy gratula!

Dé!
Egyidõsek vagyunk!!!
Egyébként én is lapátoltam havat, sõt kétszer kocsit is toltam, mert elásta magát:-)

Ildianyu!
Én is szegedi vagyok!!!
Te a klinikára jársz, vagy a kórházba?
Én a klinikára, és olyan jóképû orvosom van, hogy csak na!!!

Ildi
Zsófi

Miért így írtam alá???

Nem vagyok ma normális!

Zsófi(19+5)
Zsófi

Norka! Nagyon nagy gratula Jázmin babához! KépKépKép Nagyon kíváncsi vagyok a szüléstörténetre is - majd, ha hazaértetek, kicsomagoltatok, megszoktátok egymást, stb, stb.... KépKépKép

Mi ma vásároltunk - szinte semmit, amit akartunk (polcok, szobahinta, szánkó), viszont ezeregy dolgot, amit nem terveztünk (baldachin-szúnyogháló a baba ágya fölé, mert nyáron ugye az kell Kép)

Mindenkinek megy a drukk! És a jókedvek: KépKépKépKépKépKépKép

Márti
22+5
márti

Norkacsalád!
Hatalmas gratula!

Zsuzsinak ++++++++++++++++++++++++++ energia és egy kis jókedv: :o) :o) :o)

Zsófi!
Üdv! Amint látod épp egy óriási babaesõbe csöppentél.
Neked már mocorog?

Sziasztok!

Mariann!
Köszi a képet!

Norka!
Nagy gratuláció! És nagyon sok boldogságot az egész kis családnak! Kép Kép Kép

Zsuzsi, Myssnia, Miszike!
Drukkolunk nektek is nagyon! Kép

Ildianyu
20+5
ildianyu

Zsófi!
Én is a klinikára járok! Ki a dokid? Van egy szegedi topic is.
Ildianyu
ildianyu

Nekem még nem mocorog, illetve mozog, csak még nem érzem:-))

Neked?

Zsófi
Zsófi

Sziasztok
Valaki elküldené nekem a [url=http://kep.tar.hu/kismamak" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/kismamak[/url] oldal jelszavát? Szeretném megnézni rajta Myssnia pocakját, mint a földimét. Mikor Danival voltam kismami és ide írogattam ,akkor még tudtam Kataa07 jóvoltából, de mára már elfelejtettem. Mailcímem: karolina.csik@freemail.hu

Nagyon nagyon köszi mindenkinek és szép gömbölyödést!

Myssnia
Én is szülés elõtt 1 nappal voltam bent a melóhelyemen és másnap meglett Dani, pont 39+2 voltam! Nagyon szorítok!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Halihó Kismamekok!

Belesek Zsuzsi miatt, erre mit látokKép?

Nagy gratula Norkáéknak a picilányhoz, az újdonsült apuka nagyon ügyes volt, hogy nem ájult elKépKépKép!

Célegyenesben lévõk, kitartás, mi drukkolunk ezerrel ám! Sõt, ha rajtam múlna olyan babaesõ lenne itt percek alatt, hogy csak naKépKépKép.

Tipu, a lányok meseszépekKépKép, csak gratulálni - no meg irigykedniKép - tudok!

Tök jók a képek, Myssnia jó nagy a pocádKép, Zsuzsi, nem semmi égedelem fiaid vannakKépKép...

Délelõtt meglátogatott minket a fõnöknõm, Danótól még puszit is kapott - igaz, Danó is kapott tõle autóóóótKép. Délután meg varrogattam ezerrel, mert ráébredtem, hogy már elment a február elsõ harmadaKépKép, azt ideje lenne elkezdeni készülõdni...

Na megyek, legyetek jók, pusszantás!
Zsófi
32+3
Csucsuka

Közben rájöttem mi a jelszó, cserébe megkuksizhattok rajta engem is a 4. oldalon vagyok a pocakosok között Kép Jó nézni ezeklet a képeket!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Nekem még mindig jáj a fejem...
Norkának gratula...

Így megyek vízszintebe, talán jobb lesz...
A vérnyomásom rendben 125/78 86 pulzus.

Mi lehet a gond...

Jó éjszakát
Manó2
37
manó2

Dr. Sikovanyecz az orvosom.

neked?

Hol van a szegedi topic???

Zsófi
Zsófi

Zsófi!

Szóval a szõke herceg?
Nekem Vajda.
A szegedi topic itt van az Anyaságban, az a címe, hogy Szegedi anyukák, babák...

Ildianyu
ildianyu

Kedvencem a munkahelyi búcsúztató bulimon készült Cola a pocakon kép Kép Még mozgott is!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Norkacsalád,
naaagy gratula Jázminhoz!! Kép Sok boldogságot és rengeteg tejcsit! Kép Kép

MyssniaKép
nem semmi a pocid!! Türelem, és várjuk a köv. jelentkezésedet.

Zsófi,
üdv a kismamik között, gyere gyakran.

Gumicukor,
meglestelek a képtárban, nagyon jók a képek. Kép

Pálma
28+2
pálma

Norka, Kispapa, gratulálok a szépnevû leányzóhoz!Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Manó2,
nem tudod felhívni a dokidat? A háziorvost mondjuk? Ha ma már nem, holnap mindenképp! Õ biztos meg tudja azt is mondani, hogy milyen gyógyszert szedhetsz be így pocakosan.
De hátha holnapra már elmúlik!
Pusz
Franyo
37
franyo

Sziasztok Kismamik!

Norka,
nagy gratula a kislanyhoz! Jol erezted tegnap ejjel hogy valami keszulödik.Kép Sok boldogsagot es tejcsit!

Zsuzsi,
hat azt hittem hogy ma mar a kispapi irasat olvasom a johirrel. Mostmar holnap tutira..Kép A nagyobbak hogy viselik hogy mindenperces vagy?

Myssnia,
egyutterzesem, tudom milyen a majd szetdurrano pocak. Ne aggodj, nem feltetlenul vannak elöfajasok. Nekem nem volt, söt nem is kemenyedtem egyszer sem a terhesseg alatt. Elment a magzatviz es azzal jöttek az elsö fajasok. Szoval beindulhat anelkul is. Kaphatok egy jelszot en is hogy megnezzem azt a feszulö pocit? Kép

Palma,
köszi a lanyok neveben isKép Ha mar itthon vagy, akar meg is nezheted öketKép Tudsz meg közlekedni a pocidtol? Talaltal jo dolgokat otthon? Nekunk mar vannak kinött babaruhak, vadi ujak ami kb 2x volt rajtuk.Kép
28+2 Kép

Miszike,
köszönöm szepen, te is babazol hamarosan!

Hogy itt milyen babaesö lesz a heten!

Tipu
tipum

Halihó!

Gondoltam bekukk...erre a Norka!!!KépKépKépHATALMAS NAGY GRATULA NEKTEK!!!
Tiszta lázba jöttem(bár nekem még nincs rá okom)KépKépKép

ZSUZSI!
Ne aggódj,minden rendben lesz,biztos hamarosan már Te jössz!KépKépKépSzurkolok!!!!!

Hogy lehet bejutni a képtárba?HELP!!!!!

Mariann
24
Névtelen

Norkáék!
Gratulálok a kis Jázminhoz, sok-sok tejcit nektek. Kép

Lányok!
Hogy tudom megnézni Myssina képét? Küldjetek nekem is jelszót, légyszíííí!

Magdi
gallainémagdi

Myssnia
Szép nagy a pocid, és tényleg lent van, legalábbis az elõzõ képekhez képest tutira!
Nagy drukk!

Norka és kis Családja!
Nagy gratula a picikétekhez é sok tejcsit neki, türelmet, szeretõ férjet és nagyon sok boldog percet együtt!

pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Jó estét!

Micsoda meglepetés Norka! Ez aztán gyorsan ment! Legalábbis a kívülállók számára! Nagy-nagy gratula az egész családnak!
Kép

Boldog szingli kismamaként megnéztem ma a Gyûrûk Urát a barátnõm+férjével. Elsõbabások, nem is tudjátok, milyen nagy szó, hogy felhívják kb. 3-kor az ember lányát, hogy 6-tól megy-e moziba, és azt tudja mondani,hogy persze! Nem kell 3 nappal elõre megszervezni, hogy ki fog vigyázni a gyerekekre! Szerencsére valaki már írta, hogy kabáttal tompította a hangot, így bevittem, pocakra tettem, de így is majdnem kiugrott a babó. Határozottan gyomorszájon meg bordán bokszolt!

A La Halleban nagy árleszállítás van! Egy csomó mini babacucc is 50%-os! Még így is drágák, de már egész rendes az áruk. Most viszont magamnak vettem 2 db kardigánt!

MiszikeKép
Tényleg olyan máshogy mûködnek sokszor a férfiak! Már most is nagyobb az empátia a lányomban, mint a fiamban! Pedig a lányom az egoistább természet!

Kaska, DéKép
Azért vigyázzatok a hólapátolással! A lányommal kb. félidõsen vsz. ettõl szakadt le nálam egy darabka lepény! Nem éri meg!

BeuKép
Nekem is az ágyban a legrosszabb!L. fordulás, felkelés, lefekvés és egyéb nehéz fizikai munka.

ZsuzsiKép
Én is informatikus vagyok, csak még nem volt dolgom modemes internettel. És én sem tudok telepíteni egy kamerát csak fényképezõgép szinten és egy szupi focis játék sem akar elindulni!

Myssnia vagy AkárkiKép
Én is kérnék egy belépési jelszót a képekhez! urszila@yahoo.com címre

Manó2Kép
Nekem is többször fájt a fejem a tegnap is, ma is. Nem jön valami front! Algopyrint is bevehetsz vagy paracetamolt, még inkább mint Aspirint.

Á propos!
Tudjátok, hogy a gyerek 6 éves koráig nem kaphat acetilsavat tartalmazó gyógyszert? Nagyon ritkán, de súlyosan károsíthatja a máját! Van valami neve is, nem tudom már milyen szindróma. Snoopy biztosan tudja.

Urszila
30 két óra múlva
urszila

Myssnia,
Nekem is elkuldod a jelszot?

Nem gondoltam volna, hogy ennyire embertprobalo dolog minden perc a betoltott 40. het utan!!! Persze azt sem gondoltam, hogy majd pont en?
Es most megint jon egy ejszaka, amikor majd nem tortenik semmi, csak erzem majd a levegoben, hogy anyam meg fulel, hogy hatha. Esetleg megint elkezd hisztizni...

Tipu,
Ezt a beszelgetest a lanyaid kozott remelem sikerul videora venni! Ki ne hagyjatok!!! Kép

Lanyok,
Olyan jo, hogy drukkoltok, tartjatok bennem a lelket! Ma mar tenyleg a vilaggamenes hataran voltam!

Mar a harmadik "nem betervezett" konyvet olvasom ki....

Jo ejt
Zsuzsi
40+5
zsuzsi74

Sziasztok!

Urszila, aki mindjárt 30 hetes!
Sajna most semmi nem jutott még eszembe, de amint begépeltem a regényt, amit összeírtam magamnak, máris utána nézek. OK?

Gumicukor!
Szerencsés babád van. No meg az én fiam is mázlista, merthogy egyiküknek sem lett cumizavara. De, hogy egy LLL-es füzet szavaival éljek: egyik babán sincs cimke, hogy megzavarható-e, vagy sem. Sajnos áll. vannak olyan babák, akiknek egyetlen cumisüveges próbálkozás összezavarja a szopi mechanizmusát az elsõ 4 hétben, amíg a jó technika nem rögzült. Ezzel nem is azt akartam mondani, hogy minden baba cumizavaros lesz. Csak, hogy tudjunk róla, hogy ha gond van a szopival, akkor ez is lehet az oka. És próbáljunk meg tenni ellene, ha szopiztatni akarjuk azt a babát!

EDA! Eltûnt méhszájú kismamának normál szüléshez nem ajánlom. Akkor van értelme, ha valaki ahhoz ragaszkodik, hogy pl a gátmetszés varrása megfelelõen legyen érzéstelenítve (nem láttam még olyan nõgyógyászt, aki ehhez értett volna. Csak szájhagyomány útján terjednek ilyen hírek, hogy létezik ilyen ember. A dokit pedig ott sosem varrták nagy valószínûséggel, és jó eséllyel urológus sem vizsgálta) én pl ezért ragaszkodtam az EDA-hoz, bár elfogadtam, hogy ez a kórház számára nem érv, így elõbb túl lettem a dolgon (elõször),. Másik eset a lehetséges császármetszés. Szerintem jobb az EDA, mint a spinál, de ez egyéni vélemény. Akkor, ha esélyes, hogy csaszi lesz a vége, akkor inkább szúrjuk akkor.
Vizsgálatok: milyen vizsgálatra gondolsz? Amilyen információ hasznos, az pl, hogy van-e gerincsérve, ritmuszavara a kismamának, azt általában tudják. A véralvadás lényeges még, ami esetében az egy hetes labor már réginek számít, ha kell, akkor a labor fél óra alatt elimtézi.

Mano2!
Az EDA szúrását aneszteziológus doktor végzi, vagy anesztes szakvizsgával is rendelkezõ nõgyógyász (de nem lehet uaz a szülést vezetõ orvos) a szakaszosan beadott érzéstelenítõ adagolását már a nõvér, vagy bába is végezheti orvosi utasítást követõen.
EDA veszélyei:1. mélyre csúszott tû esetén agyvíztérbe jutott tûhegy (ami még csak olyan mély, ahová a "spinált" szúrják)aminek hátránya, hogy ez a tû vastagabb, ezért gyakrabban okoz fejfájást. Szövõdmény, azaz nem természetes dolog, ritkán fordul elõ, pláne gyakorlattal rendelkezõ orvos esetén.
2. Fertõzés: extrém ritka, mivel steril eszközöket és remek fertõtlenítõ oldatokat használunk Kép
3. Lassult kitolás: ha zsibbadt a pocak, még a tolófájások alatt is. A mama nem tudja, hogy mikor kell nyomni. Csökkent izomerõ a teljes érzéskiesés mellé. Akkor fordul elõ, ha túl sok, vagy túl tömény érzéstelenítõt kapott az anyuka. Jó EDA-vezetéssel idõben elkezdve, ilyen nincs.
4. Hallottam panaszt megmaradt háti fájdalomra. Magyarázatot még nem. Nekem pl nincs. Ritkán lehet, mert nekem még személyesen senki nem panaszkodott. Csak a topikokban fordul elõ néha.
5. Nem vagy nehezen találják meg a helyet. Anatómia (kismama), gyakorlat kérdése.
6. Féloldalas: elõfordul. Nem lehet szabályozni, hogy odabenn hogyan tekereg a madzag. Praktikák, szükség esetén új kanül bevezetése segít.

UH nélküli fekvés megállapítás. Hivatalosan Leopold féle múfogásoknak hívják azokat a tapogatási módokat, amik megmondják, hogy hogyan fexik a babó. Minden nõgyógyásznak készség szinten ismerni kell õket. Nekem még nem sokat árultak el ezek, de nem is a vagyok nõgyogyi.

Ildi!
Nekünk bejött a mosható pelus. Ecetes áztatás után kijött belõle minden. Teljes vegyes étrend már ragaszkodóbb. Mosószódával és ecetes öblítéssel további környezetvédelmet lehet beleapplikálni a rendszerbe.

Ha a kórház elfogadja a külsõst, akkor szívesen csinálok Neked EDA-t! Kép
De komolyan. Ha még odaférek a saját pocimtól...

Kispici!
Bogi igen jól kikerekedett, amióta nem láttam!

Tipu!
Nagyon aranyosak a csajszik. És a háttal fordítás használ? Ezek szerint szemeznek és társalognak! Mint egy jó buli! Kép

Norkiniék!
GRATULA! Nagyon ügyesek vagytok! Kispapa pláne, hogy talpon maradt!
A Jázmin gyönyörû név. Két dolog, ami miatt nem lépünk a nyomdokaitokba, hogy sajna Kedvesemnek nem tetszik annyira, mint nekem, és hogy fiunk lesz Kép

Csajszik!
Nem tudtok javasolni esetleg egy jó lakberendezõt?
Aki a mi pici gyerekszobánkhoz kétszemélyes ötleteket tudna adni? Ami nekünk eddig eszünkbe jutott, az leginkább egy légópincére emlékeztetõ förmedvény lenne...

Zsuzsi!
Kitartás! Anyukákat elég nehéz néha elviselni. Ne hagyd magad felhúzni!

Snoopy
27+0
snoopy

Sziasztok!

Jol eltuntem, bocs, de ugy alakult a hetvege, hogy alig voltam itthon!

Norka,
oriasi GRATULA, es sok boldogsagot Nektek!!! :-)))

Vegre-vegre megtort a jeg, varjuk ahitattal a babaesot :-)))))

Zsuzsi,
MEGA-DRUKK! Legalabb most mar ujra vannak fajasaid, hiszen ugy irtad, hogy napokig semmi sem volt! A depi is lehet az a befele fordulas, amit korabban emlehettel!
Rengeteg turelmet kivanok Neked, es a csaladod aprajanak es nagyjanak is! Biztos mindenki azert ideges, mert szeretnek es feltenek Teged, persze tudom, hogy ettol meg Neked nem egyszerubb!

Miszike,
Maradjon meg a derud es DRUKK-DRUKK!

Myssnia,
jo ujra hallani Teged! DRUKK-DRUKK Neked is, es nyugi, a babocad hamarost ki fog talalni az XXL-es pocibol is, pont a megfelelo helyen :-)
(amugy en is nagyon szivesen megcsodalnam fent emlitett pocit, ha a kaska@freemail.hu-ra is kuldenetek jelszot)

Kispici,
Bogi nagyon szep kicsi lany! Olyan edes kis husi arcocskaja van, es azok az arckifejezesek :-))) Tovabbi boldog kerekedest Nektek!

Tipu,
Nagy-nagy GRATULA a ket gyonyoruseghez! Tenyleg fantasztikus tempoban fejlodnek! Csak igy tovabb!

Szegeny lanyok, ahogy olvastam, hogy mindenki depizett a napokban... nagyon szerencsesnek tartom magam, hogy en alapban tok jol erzem magam, max neha felcsattanok. Remelem, nem idegesitelek Benneteket ezzel... ettol meg teljesen megertem, ha Ti el vagytok kenodve!
Amugy nekunk volt egy siraskutato tanarunk, aki szerint a siras testileg-lelkileg nagyon egeszseges, mert amellett, hogy feloldja a stresszt, kivisz egy csomo karos anyagot a szervezetbol. (Lehet, hogy a nok atlageletkora azert is magasabb, mert tobbet sirnak, mint a ferfiak?)

Marti,
en tobb kisgyereket nevelo anyukaval dolgozom egyutt, az egyik lany pont az iden jott vissza gyesrol. Szerintem nagyon jol birjak a gyurodest, en csak csodaltam oket, hogy kepesek helytallni es igy beosztani az idejuket! Es abszolut nem ereztem, hogy szakmailag kevesebbet produkalnanak a tobbieknel!
Ne azt vedd alapul, hogy most nem tudsz koncentralni. Nem is erre vagy beallitodva. En pl. a munkahelyemen meg nagyon jol ra tudok cuppanni a dolgomra, de ha itthon kell elokeszulni valamire, nagyon nehezen veszem ra magam. Minden mason jar az eszem. Pedig en meg csak az elso babat varom.

Leszter,
Gratula babucitoknak az ugyes helyezkedeshez :-)
Szerintem hivhatjuk a fajasokat eperfagyinak is, attol azok csak fajasok. :-)

Kangi,
ennyi hosies lepcsozes utan egyszeruen MEGERDEMLED a jo kis malnalevelteat :-)
Tenyleg nem lehettek konnyu helyzetben, sok egyutt a babara valo oromteli varakozas es a csaladtagok iranti aggodalom! Szerintem nagyon klasszul csinalod, hogy a babara valo felkeszulesre osszpontositasz - hiszen ezert tudsz a legtobbet tenni!

Maci2,
megertelek, en sem ugy gondoltam, hogy agresszivan vessz ossze a fonokoddel, de ha egyszer-egyszer hatarozottan nemet mondasz, nem hinnem, hogy evekig csak ezt orizgetnek az emlekezetukben... Par honap mulva besetalsz, meglatjak a picurt es mindenki elolvad :-)

Mariann,
ha a dokinod biztatonak latja az eredmenyeiteket, akkor biztos minden rendben lesz!
Ez az energiahullamzas, amit irtal, nagyon ismeros! Par napig porgok, aztan meg 12 orakat alszom, terhelestol fuggetlenul.

Urszila,
szerencsere azert nem torvenyszeru, hogy most is legyen valami komplikaciod! Minden pechszeria egyszer vegeter!
Igy az igazi szinglinek lenni szerintem, egy hetig :-)
(Amugy en az vagyok, akit nem hagynak lapatolni)

Mano2,
jobbulast! Talan Teged is a front gyotor meg... Probalj meg nagyon sokat pihenni, esetleg a vietnami balzsam halantekra dorzsolve, ugy hallottam, jo lehet!

Palma,
jegszobrokra en is nagyon kivancsi lennek, legalabbis valami nagyon szepet kepzeltem el :-)

Kaska
21 (yuhee :-)
kaska

Urszila!

Reye szindrómának hívják azt a betegséget, ami hurutos gyermekeknek adott acetilsalicylsav készítmények nyomán is kialakulhat. Számos más verzióban is elõfordul. Általában szerepel benne valamilyen kórokozó.
A májenzimek emelkedésén kívül az ammóniaszint emelkedése lényeges még. Ami azonban a kimenetelt is meghatározza, az az agyi funkciózavar, ami az agynyomás megemelkedésével jár, ami halálos is lehet megfelelõ kezelés híján.

Snoopy
snoopy

Helllllllooo KépKépKépKép

Norka Család! Kép
nagynagy gratula Jázminhoz és sok boldogságot! Kép
(ugye mondtam, hogy jól beelözöl?! Kép)

Zsuzsi Kép
neked kitartást kivánok az utolsó napokra ... nem semmi, amin most keresztülmész, nem irigyellek, és csak remélem, hogy én megúszom. Drukk! Drukk! Drukk! KépKépKép

Ma megvettük a komódot az RS Bútoráruházban! Nem is gyerekkomód (mivel a mi pelenkázólapunk a jövö hét végén kiüresedö kisányon lesz), hanem rendes elemes bútor komódja, 4 fikókkal és egy nyitott polccal. Szerintem nagyonis jó lesz nekünk (laminált bútor, "bükk" szinben), úgyhogy kimostam ma a fehér kicuccokat, holnap meg vasalooook! Aztán szinesek, meg a textilpelusok Kép
Nagyon vidám lettem Kép Ja, és vettünk egy második, az elsövel azonos küllemü cipösszekrényt is, mert bár még csak ketten vagyunk, az elöszobánk úgy fest, mint Százlábúék otthona, valahogy sose elég a cipöknek a pakolóhely. Na most talán ... Kép

Miszike Kép
megy a drukk neked is! Kép

Jó éjt!

Kangi
38+3 (már éppen!)
kangi

Sziasztok,

Norka, Norka Papa,
Oriasi gratula!

Zsuzsi, Myssnia,Miszike es minden finises
Drukk, drukk, drukk.....

En is kernek jelszot a kepek kuksizasahoz.

Bocsi csak vegig olvasni volt idom, mert egesz hetvegen dolgoztam annyi munkat hoztam haza. Jelenesem lesz a fonoknel kedden, hogy mit vegeztem mostanaban.
Most pedig mar hulla vagyok.

Angi
23+2( inkabb 23+3)
angela2

Ez már tuti a fészekrakó, nem tudok tovább aludni, de lustizni sem, felkeltem hát. Kép
Most nekiállok annak az utolsó ragyaverte táblázatnak, ami még kell a mh-re, aztán télleg elfelejtem öket egy idöre Kép

Myssnia Kép
irj, hogy mi volt ma a vizsgálaton!

Kaska Kép
de jó is a kispocisnak, hogy hétvégénként elmászkál Kép

Pussz
Kangi
38+3
kangi

Sziasztok
Hát tényleg nem sokáig voltam köztetek de remélem egyszer még ide kerülök. Sajnos elvetéltem Kép
Az orvosok sem tudják hogy miért a múlt héten egész idõ alatt a dokikhoz kellett járnom, de még azt mondják hogy szerencsés vagyok abból a szempontból hogy nem kellett kaparást csinálni mivel magától kiürült minden.
Az orvosom azt mondja hogy várjunk 6 hónapot, de ez nekem most annyira szörnyû most még jobban vágyom egy babára és én nem bírom ki azt a fél évet. Tényleg ennyit kell várni vagy elég kevesebb is? Még egyszer sok boldogságot a picikhez remélem egyszer én is az leszek.
Cinci

Kép
cinci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?