A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

dobok egy indulás előtti pocakot:

Kép pocóm

sziasztok, majd jövünk!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Hahó Csajok!

Milyen szép pocakos húsvétja volt mindenkinek :D Mi nagyon aktívak voltunk, kirándulás, családi partik, de babám nagyon jól viselte :D

Babakocsi
Legtöbb ember a Peg Perego-ra esküszik a környezetemben. Állítólag 3 gyereket simán kicsolgál. Mi szeretnénk kettőt vagy hármat, így jó lenne minőségi darabot venni. Csak sajna 129000 Ft az, ami kombi. Sokat nézelődtem a neten, nehezen döntöm el, hogy mi legyen. Szerencsére anyósék beszállnak a kocsiba, így lehet, hogy megvehetjük ezt a drágát. A másik variáció a Graco kombija, z a Brendonban 95000 ft.
Férjemnek VW kombija van, abba minden belefér, de nekem Yarisom, hát ott jó pici a hely. Végülis nagyon ráérek, május előtt úgysem veszünk ilyesmit. Addig meg várom a véleményeket!

Kép
Kép
emma1976

Emi
Édes pocak :D és milyen szép felső! Hol vetted?

Kép
Kép
emma1976

Emi, nagyon cuki pocid van. Várjuk a beszámolót az eredményekről!

Kép
nenoke

Rózsa!
Csudaszép a babaágy, meg a baldachim is!!!

Emi!
Nagyon szép kis pocid van!!!

Jaj csajok mindjárt éhen halok...
Rántok karfiolt meg gombát, a zuramnak meg husit, még nem is ebédeltem, szal mindjárt ebédelek már farkas éhes vok!

Mi is pierre cardint akartunk venni, de amit kinéztem nagyon pici volt a kereke, így maradt ez a háromkerekű, ennek legalább jó nagy a kerékje...
Egyébként mi is használtan vettük, de nagyon jól jártam vele, szinte nem is használta a csaj, mert miután megszületett a kislánya kimentek angliába és ezt meg nem vitték...
Vendég

sziasztok!

ügyetintéztem délelőtt de végre itthon "tespedek"
rengeteget írtatok amíg nem voltam.

néztünk matracot Lurkónak 16-17 eft volt itt a novotex bio kókuszmatrac.
vettem homeos bogyót mert minden éjjel begörcsöl a lábam és állítólag ez ilyenkor már gyakori probléma.

nyuszi hozott nekem 2 könyvet A suttogó titkai I-II-t.olvasta már valaki ?

Bridzsi

Kép
esztora

Még nem olvastam de tervezem,mindenkitől csak jót hallok róla.
pillangó7

Csajok, most volt a híradóban, hogy többszáz nőnek kell új kórházat, esetleg új orvost keresnie a szüléshez, többen mentőautóban, kocsiban, itt-ott szültek (nem kórházban). Azt mondták, bármelyik kórházban szül is a kismama, július 1-ig ingyenes lesz (tök mindegy, hogy oda tartozik, vagy nem). A minisztérium szerint ez nem probléma, hogy sokan egyelőre nem találják a helyüket... :shock: :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

Emi: Mi volt a dokkernél? Tűkön ülünk!!!

Kép
zsuzsi**

megjöttek a gatyók Krisztitől.nagyon elégedett vagyok jó a méret anyag minden.

Bridzsi

Kép
esztora

Köszikeee, Emma c&a-ban 5000Ft :( , már csak az ára miatt bánom, hogy a másikat elvitte a nénike, amúgy ez egyre jobban tetszik!

jelentés:
babóval minden ok :D , szépen növöget, kis híján 1kg!!!!, a fejkörfogat pl. 22cm, igaz 5 nappal le vagyunk maradva, de az nem gáz!
vesék, magzatvíz, lepény ok, DE!

nem is tudom kitől idézek, de ez nagyon megmaradt bennem!!!!
csajok, valószínű "leesett a fiam pöcse!!!!!!" :shock:
komolyan, most én kaptam sokkot!!! mit csinálok veleeee? én nagyon fiút szeretnék, félek a lánytól, nevünk sincs + ....sorolhatnám!
(igaz nagyszülők - főként após - tuti kiugrik majd a bőréből!)

nézegette, nézegette kérdezte, mikor mondta, hogy fiú, mondtam 17 hetesen, de nem 100%ra!
erre: gyanús ez, és tényleg látni lehetett (alulnézetből) két kis domborulatot, de fütyköst nem! szóval gyanús eset, de azért azzal bíztat, hogy 1 hónap múlva még visszatérünk rá! (remélem addig visszanő!) lehet ebből még fiú, de nagyon lány!!!!!

lynia-

ajajj.
izééééé
szal.....................
na, hogy s mint mondjam?
mérlegről kimondottan elmondhatom, hogy visszapofázott. Vagy rámöltötte a nyelvét?
Bármennyire is osztok, szorzok, kivonok meg más matematikai műveletet végzek, az eredmény asszem ugyanaz: sikeredett ezidáig tizenkettőkilót magamra húznom.

Most szerettem volna ezt kicsi bötűkkel írni, hátha akkor kevesebbnek tűnik, de sajna asszem ez a csóré valóság, s részemre nem is off.

Na, akkor térjek át más témára: Nenőke, nekem meg a melleim alatt szok nagyon viszketni. S nem bírok rájönni mi is a fő hordozó. Mert nem cicitartó függő, az tuti.
De ami nálam bejött, az a hintőporozás. Ha eszembe jut, akkor reggeliben jól bekenegetem magam hintőporral, szerintem a nylon harisnya sem veszi rossznéven ha kiprószálod. Max nem válik be.
Ugye milyen okos vagyok.

Emi a délben nem a mérleg miatt szálltam ki, hanem rakoncátlan kölkeim kellett ráncba szednem. Egyik bosszantotta a másikat, az meg harciasan reagált, így mindkettő a sarokban végezte, márcsak azért is, hogy én nyugton tudjak pakolni nekik, hisz most már a nagyszülőket boldogítják egy hétig.

Kép
kissmanó

Emi! Bocsi, téged nem vigasztal, de én hatalmasat rötyögtem rajta. Sőőőőőőőőőőőt, apjuknak is megmutattam az irományt: járhattunk volna így is, s akkor tuti rosszabbul esett volna neki.

Kép
kissmanó

profilból:
Kép

hűha, Manó, a dokim nem is tudom, mit tett volna veled!
ma is csezsegett a súllyal, de elégedett az eddigi +4el, csak így haladjak tovább, de mindig előhozza!

lynia-

csezsegett=cseszegetett

lynia-

Emi, ne ríkasd azt a másik felsőt. Ez nagyon tuti, legalábbis nekem egyből megakadt rajta a szemem, s már párszor visszagörgettem rá. Igaz, az ára után nem naponta kell belőle vásárolni, de akkor is jóóóóóóó.

Babakocsi - én vennék az eszemtől, csak asszem nem fogok, legalábbis nem az idén. Hisz síma sétára nem igazán fogunk menni, levegőzni meg tökre lehet a lányaim által lestrapált régiekben itt a hatalmas udvaron, levegő is adva van hozzá. De egy esernyőre csukhatósat, dönthető háttal, ami nem dög nehéz, jól bírja a terepezést, na olyat tuti vennék. De majd ugyi tartjuk továbbiakban is a kapcsolatot, s ha valaki ilyet vesz, velem is megosztja az infót.

Ja, utazóágy témában kérhetnék javaslatot? Mert a vándor életmódról nem fogunk lemondani, Trabantos találkozóra pl. menni kell, lakókocsi adva van, de kölket nem akarom a szülők ágyijába szoktatni. Szal ilyet venni muszáj lesz, de nem tom ebben lehet melléfogni?

Kép
kissmanó

na igen, árban nekem sem tetszik....de bevállaltam, majd ezt hordom minden nap innentől :lol:

lynia-

Előző dokim nem érdekelte a mérleg mutatványa. Ez kissé szigorúbban veszi, de miután közöltem vele, hogy első terhességem maximumát nem szándéxom túlszárnyalni, asszem belátta, reménytelen eset vagyok.
Aztán áttért a vérnyó miatti cseszletésre, de ott is közöltem vele, hogy hiába, nekem a magas alsó érték megvagyon mióta vérnyót mérnek nekem, hisz régebb a régi, békebeli higanyos vérnyómérőkkel nagyon kellett füleljen aki akart is valami értéket mérni nálam, mett a két érték olyan közel volt egymáshoz, hogy soxor koppantak, hogy há nekem hogyan is nem lehet megmérni. Épp ma tárgyaltuk anyámmal, hogy tényleg, anno nekem volt olyan 103/95-ős mérésem is.

Kép
kissmanó

még valami, ugyi védőnéni mondta, kenetvétel, mondom dokinak és azt mondta, majd csak 1 hónap múlva! szóval eygelőre megúsztam, a méhszájellenőrzés meg uhval volt

lynia-

no megyek alszizni

holnap majd csak este felé...

mert megyünk Molkatival szülésfelkészítő elbeszélésre és légzéstechnika is lesz nomeg ha minden igaz láthatom a szülőszobát is...

lynia-

Emi nagyon jó a felsőd nekem is tetszik de már annyit vettem hogy nem engedélyeztem mégegyet magamnak.
jó hogy minden rendben nálatok, az egy héttel kisebbel ne foglalkozz szerintem se.
én dokim is mindig kérdezi hogy hol tartok a súlyommal.

megyek zuhanyozni mert Lurkó is imádja.aztán beleolvasok a könyvembe.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Zsuzsi! Pierre Cardin693 a típusa, és 40.000-45.000 között lehet kapni (ha érdekel a címeket leírom) csak nem mindenhol van minden szín http://gportal.hu/gindex.php?pg=7184539 ... 0ead5f18bf
ezen a címen nézd meg a képet (3. sorban van ez a típus), én még nem tudok felrakni, mert nincs itthon a gép.

Brigi! Hol vagy?

Emi! Örülök hogy babóval minden rendben, hátha visszanő a kukaca!

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok! :)

Manó: Én most vettem utazóágyat. Nagyon szupi. Pici sport táskára lehet összecsukni, 10 kg az egész, és 12.500 ft volt.
Próbálok képet tenni róla. Kép
Vendég

Jah, a mérete 60x120-as. Ha lehet irni, www.vatera.hu
Vendég

Ahogy látom most nincs fent ez a termék. Használtak vannak csak. Amit én vettem, az bontatlan, Roba bababoltból.
Én tudom a lány elérhetőségét, ha gondolod felveszem vele a kapcsolatot.
Vendég

Annee, kössz a segítséget, de asszem ilyet azt nem fogok odaátról hozni. Egyenlőre infókat gyűjtök, aztán meglátom mi lesz.
Ellenben kössz a vatera-s honlapot, szétnéztem rajta, s máris beleszerettem egy Bondel tipusú babakocsiba. Csak egy dolog nem tiszta előttem ezzel kapcsolatban, hogy vajon az összecsukható-e. Mert ha igen, akkor most a 7végen tuti lecsapok rá, s beruházunk egy olyanra.
Tényleg, valaki ismeri a Bondel Marathon vagy a Bondel Trophy járgányokat?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hiányolást, még megvagyok! Nem mondhatom, hogy minden tökéletes, de remélem az idő megoldja. Elmenni nem akar, viszont itthon sem úgy viselkedig mintha minden rendben lenne :roll: De most eldöntöttem én nem közeledek többet. Eddig még próbálkoztam de mostantól nem. Ha kellek neki majdcsak észreveszi, hogy itt vagyok de neki kell lépnije! Na ennyi :wink:

Pocakkal minden rendben, megvolt a cukorterhelés is. Igaz eredményt majd csak akkor fogok tudni, ha megyek dokibához, de gondolom, ha gond lenne felhívnának!
Babóca egyre többet mocorog, főleg mikor rossz a kedvem rögtön bejelentkezik :lol:

Emi: nagyon szép a pocid és a felsőd is! Reméljük visszanő az a kukac :lol:

Még egy csomó mindent akartam írni, és reagálni, de most valahogy nem jut eszembe, hogy miket :oops: Megpróbálok visszakapcsolódni :wink:
Addig is jók legyetek és mindent köszönök!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jóreggeeeeelttt!

Kissmanó: Bondelt ne vegyetek, a lehető legrosszabb. Most hétvégén csak amiatt mentünk a nagykerbe, mert nekem is megtetszett, de nagyon rossz konstrukció, a bolt nem is rendelt belőle, annyit visszavittek. Már csak kettő volt. Össze-vissza csuklik, nyaklik-nyeklik. És rossz az anyaga is. Én nem ajánlom.

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Brigi!
Kitartás, mi veled vagyunk!!!

Mi is a vaterán vettük a babakocsit, nagyon szupi cuccokat ki lehet fogni!

Képzeljétek, tegnap megnéztük a kérót!
Nagyon tetszik, olyan szupi kis gyerekszoba lenne benne!
Szal most rástartoltoltunk ezerrel, a miénket elsőbb le kell adni, majd ha addig nem kel el amit kinéztünk, akkor nyert ügyünk van, rendes a tulajja is, lehet vele alkudni, szal most tisztára be vagyunk indulva...
Csak sikerüljön....
Vendég

Kép
nenoke

Sziasztok! Ma megyünk a MÁV-ba szülésfelkészítőre, már úgy várom! Viszont azt rebesgetik, hogy mivel 4 kórházat vonnak össze, az összes szülész-nőgyógyász, illetve szülésznői állást megpályáztatják, és azoknak is pályázni kell az állásra, akik most ott dolgoznak. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a most ott dolgozó mávosok kapják meg! Kész téboly! Most ha kiválasztok egy dokit, akkor van esélyem, hogy 2 hónap múlva közli, hogy bocsi, de más nyerte el az állást, hiába vagyok ott évek óta, és indulhat előlről a doki keresés... már megőrülök lányok!

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, a használt ruha linkekkel kapcsolatban pedig azt szerettem volna kérdezni, hogy minden weboldalon csak azt látom, hogy én hogyan vásárolhatok náluk, de hogy esetleg ha én szeretnék ruhát eladni, vagy felrakni, akkor azt hogy tehetem meg, azt sosem találom. Csak én vagyok ezzel így?

kétfiús anyuka
babdorka

Emiiiiiiiiiiiii
Ez ám a furcsa! Szóval bizonytalan a neme? Vagy nagyon kislányt látott? Húúúúúúú, ha belegondolok, hogy ilyen történhet... 1 hónapja hívjuk Zalánnak és kisfiamnak a babát, hát én is meglepődnék, ha kiderülne, hogy veszélyeztetem a nemi identitástudatát :D :lol: :lol:
Drukkolok nektek, hogy az legyen, amire vágytok!!!!!!!!!
Nekünk 16 18 és 20 hetesen is fiúnak látták, ma remélem marad az eredeti feállás. Mondjuk én örülnék kislánynak, csak férjemet nehéz lenne nagyon átállítani.......

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, odavoltunk a hétvégén csavarogni, meg megy a laksáprojekt ezerrel...

Emma, sokan dícsérik a Peg Perego Veneziát is, kb 75-80 körül van az új ára, babaszobán ki lehet fogni olcsóbban is. Sportkocsinak meg a Peg Perego Aria jó, ha már ül. A Venezia is soportosítható, de az nehezebb, nagyobb.

Hú, még nekünk is kiderülhet, hogy kisány :wink: . Őszintén nem bánnám, de most már jó lenne tudni. Március elején voltam utoljára dokinál, és amjd csak április végén megyek.

KépKépKépKépKép
uxi

Hohó, ma van a költészet napja, és mintha két kismamánknak is ma lenne a szülinapja. Vagy holnap? Vagy tegnap? Vagy a 100 napos fordulók vannak most? :oops: Bori volt az egyik? Na, hát sajnos nem emlékszem (végül is várandós vagyok, jogom van összekavarni a dolgokat), mindenesetre nagyon-nagyon sok boldog szülinapot, akiket érint. Ha érint valakit. :lol:

Kép
nenoke

Uxi
Amiket én kinéztem azok olyanok, hogy "all in" váz + mélykocsi + sportkocsi + autósülés. Szóval ha 60ezer ft, de plusszban 30 hozzá az autósülés, akkor nem járok jobban. Ráadásul ha a bébi elalszik a kocsiban, kiemelem és azt a hordozót pattintom a vázra és alhat tovább :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!!

Megjöttünk a dokibácsitól.
Samu szépen növöget a fejecskéje már 72mm-es..láttuk UH-n a heréjét (jó nagy :lol: ). Magzatvíz is van bőven, méhlepény is oké, a méhszáj zárt viszont a méhnyak egy picit meg van rövidülve. Szóval kismama torna kilőve, sok pihenés és kiméletes életmód, nem mintha eddig agyon hajtottam volna magam.
2 hét múlva megyünk 4D-re.
Beszélgettem a szülésznővel, nagyon aranyos volt. (szülésről, szoptatásról, hálóingekről, vajúdás-kitolás, gátmetszés)

Mindenkit puszilok, szépek a pocakok, a babák, a babakocsik, a kiságyak, az utazó ágy és minden-mindenki amit-akit még kihagytam volna...
torolve_20131003125716

Sehol senki :shock:
Fáj a fenekem az üléstől..ojajj..a kis csontocskáim..

Addig írok valami szép kis verset nektek a költészetnapja alkalmából:

Kismami-kispapi
Lesz belőle kisbabi
Eszik-alszik, mosolyog
A sok szülő oly boldog :lol:

Na, szép?? háháháháhá
torolve_20131003125716

Zsuzsi!

Kössz az infót, na mégis mire mennénk itt mi egymás nélkül? Na, akkor ezt is kilőttük, pedig elviekben apjuk is áldását adta rája. Na, majd átterelem valami másra. Igaz, közben épp ásványvizet meg klottypapírt vettem ma a Metroban, s ott láttam egy Miniblu járgányt, hasonló volt a Bondelhez.

Ma reggel óta kis kihagyásokkal a világhálót böngésztem, s bevettem a fejembe, hogy engem biza súly nem érdekel a babakocsinál, tolni bírjam kényelmesen, meg jó nagy, hatalmas, felfújhatós kereke legyen néki.
Na, akkor idevágó ajánlatokat (avagy épp hasonló tiltásokat) szívesen várok továbbra.

Brigi - jó, hogy kezd visszatérni beléd az élet. Mikor mész legközelebb lurkó vizitre? Mikor tudod már meg, hogy öcsi avagy húgi lett ez a projekt?
Amúgy díjazom az elhatározásod, s kitartást hozzá. Majd csak bejön, be kell jönnie.

A költészet napja környéki ünnepelteknek meg sok boldogságot.

Kép
kissmanó

Ritus, te voltál a másik ünnepelt?

Kép
kissmanó

Vagy nektek a dokilátogatás volt eme napra bejelölve?

Kép
kissmanó

Kissmanó!

Én nem vagyok ünnepelt..igen én ma voltam dokkernél :lol:
de azért ünnepelhettek..hohoho..(mókás vagyok)
torolve_20131003125716

Hali!

Ma volt először rajtam igazi kismama-felső, mindenki odavolt :lol:

Délután volt egy 3 órás gyűlésünk, többen kérdezték, h kibírtam-e, nem volt-e rossz.... Nem tudok mit kezdeni az ilyen emberekkel, ha rosszul lennék, nem melóznék. Sztem páran eléggé fetisizálják a terhességet.... A házidokim is azt mondta, h ez nem betegség, hanem természetes állapot. Mit gondoltok? Szép állapot, de ha lehet, akkor az eddigi életet kell továbbélni, várva a babát.

Amúgy egyre nő a pocakom és jobb oldalon néha becsípődést érzek a derekamban.

Gurgula, te a kórházba jársz a dokidhoz? Nem magánba? A szülészetre is felmész? Én még egy szülésznővel nem találkoztam, igaz az osztályra sem kellett mennem! :shock:

A rövidülés, mitől van, nem mondta? Én is kivi vagyok, mert nekem sokat szokott pocak keményedni!

Aki Béres Mg-t szed: mennyit egy nap és mikor?

Emma, mi is ezért néztük ki ezt a Chicco-t!

Emi, nekem is ugyanilyen felsőm van. Tök kényelmes, imádom!

kispiskóta

Nenoke! Én vagyok holnap szülinapos! Köszönöm szépen, hogy megjegyezted! Így Te lettél idén az első!

Mára, Ritával együtt 3an mondtak dokit!

Ná! Szerintem is természetes állapot. Más kérdés, hogy én személy szerint rosszabbul bírom a gyűrődést. A munkát abbahagytam még január végén, mert szenilis lettem, ráadásul egyetlen porcikám sem vágyik a 12 órás munkanapokra. Szóval azért a MÁS ÁLLAPOT nagyon találó. Csak ezt nem tudod megértetni olyanokkal, akik nincsenek benne.
Barátnőm pl. még a villanykapcsoló felkapcsolásától is megóvott múltkor, hogy ne fáradjak... Mondtam, a dobozolás egy kicsit megerőltetőbb meló ;)
Közel sem betegség, de szerintem jó a kitüntető figyelem.

Ma megdőltek a sztereotípiák.
A villamoson egy nagyon rossz arcú, 30 év körüli cigányfiú adta át a helyét, amikor felszálltam. És a metrón egy barátságosnak tűnő 40 év körüli hölgy vágott be elém, hogy lehuppanjon az egyetlen szabad helyre. (más sem adta át, igaz, nem tüntettem a hasammal, hanem inkább az ajtó felé fordultam).
Vendég

Kiképzésen megint megtanultam az innen nézve legfontosabbnak tűnő dolgot a szoptatásról.
Akkor lesz jó, ha nem csak a bimbó, hanem a bimbóudvar szinte egésze is a baba szájában van, amikor elkezd szopni. Így nem fogja kisebesíteni. Már rögtön a legelső szoptatásnál érdemes segítséget kérni, nem kell kitalálni egyedül a helyes módot.

De azt is ajánlották, hogy az utolsó hetekben törölközővel eddzük egy kicsit a mellbimbót.
Vendég

Sziasztok!

Gurgula! Gratulálok Samuhoz! Szépen növöget!

Kispiskóta! Én Bérest szedek 2*1-t reggel és este.

Mindenkinek további szép napot!

Emi

Kép Kép
emi_25

Nahát Emi, ez aztán a meglepetés!Nem hiába mondják, hogy csak akkor 1OO%os a neme, ha kibújt.

Brigi, még el kell telnie egy kis időnek amíg minden a régi lesz, türelmet és kitartást nektek!

Gurgi, de jó, hogy láttad Samut és minden rendben vele. Alig várom, hogy én is menjek uh.ra.

Csajok, én úgy várom, hogy szüljek, pedig még semmi nincs megvásárolva a babának... :oops: . Ha hetekben számolom a hátramaradt időt,olyan kevésnek tűnik...
Vendég

Ná, egyetértek Veled. Én meg holnap Bécsbe megyek az anyacégünkhöz egy workshopra, és egy csomóan csodálkoznak, hogy hű, terhesen ilyen nagy út, dehát ha jól érzem magam, miért ne mennék?! Különben sem nagyobb, mintha Debrecenbe mennék, miért fújják fel ennyire? Amúgy Szivvi, köszi a tippet, most már tudom, hova kell menni.

Bori, én pont most olvastam valahol, hogy a törölközővel való mellbimbó-edzés nemhogy segít, de inkább rossz. :shock:

Kép
nenoke

kispiskóta, én minden hétfőt és csütörtököt kivéve a reggelihez szoktam 250mg-os béres mg+B6-ot szedni (Ca és C vitamin kíséretében), hétfőn és csütörtökön pedig az Elevitből egyet.

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?