A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Myssniának küldtem sms-t!
Zsuzsi, Miszike, mi van veletek???

Franyo
38
franyo

Angi,
utoljára 4 hete voltam UH-n, akkor már kicsivel több, mint 2 kg-ra saccolták. De, mint tudjuk, az UH-s súlybecslés elég pontatlanKép. Én inkább abból indulok ki, hogy a lányommal az utolsó héten volt talán ekkora a pocim, szóval nem hiszem, hogy ez a gyerkõc kisebb lenneKép
Most egész jól vagyok, délután sikerült egy kicsit pihiznem, amíg a lányom aludtKép Ja és teljesen Mg függõ lettem, ennek elvonókúra lesz a végeKép.

Franyó, nekem is azt mondta multkor a fogdoki, hogy helyi érzéstelenítést nyugodtan kérhetek pocakosan és szoptatás alatt is, az nem árt meg a gyereknek. De én nem kértem a kegyelembõl, csak szokja a szervezetem a fájdalmat, hisz még szülni is megyekKép

üdv
Momo
(36+3)

Momo
momo

Franyo,
Koszike szepen,nagyon ari vagy, hogy ilyen gyorsan megcsinaltad, mar le is csekkeltem es mukodik, ma alaposan atbongeszem, szoval rettegjetek lanyokKép
Meg egy kerdes, ha meglesz a kep en is tudok feltenni vagy kuldjem el Manocskanak?
Ja a fiam neve Matyi, de maradhat igy is.
Fogorvos miatt nem irigyellekKép

Myssnia,
Tenyleg szep nagyot nott a pocidKép

Lanyok olyan hihetetlen igy 23 hetesen, hogy nekem is lesz ilyenKép
Mi van ma, olyan nagy a pangas, kenytelen voltam olvasas helyett megenni egy joghutotKép Egyebkent manokanak nagyon tetszik, mert akrobatikazni kezdettKép

Angi
angela2

Momo,
Pont egy hete voltam dokinal es panaszkodtam, hogy sokat kemenyedik a pocim, ami igy 23 hetesen gaz kicsit. Szoltam, hogy elkezdtem szedni a Mg-t erre, azt mondta, hogy az csak lelkileg jo a kismamiknak.
Az egyetemen azt tanultam hatasos, a fiammal hasonlo okok miatt szinten szedtem, szoval menjen el az ember rajta, de most mar csak azert is utanna olvasok, mert izgat. Ja es valaki, bocs nem tudom biztosan ki szinten hasonlo infot kapott a dokijatol.
Azert ha 4 hete kb. 2Kg volt az mar most egesz jo suly lehetKép

En mondjuk alapbol, ha lehet kihagyom az erzestelenitest, mert nekem jobban szokott fajni a szuri helye, mint az egesz procedura. Mazochista lennekKép

Angi
angela2

Snoopy!
Te a Tétényiben dolgozol? Akkor lehet, hogy nekem beadhatod az EDA-t??? Kép De komolyan. Mert én ott fogok szülni.
A lakberendezõs kérdésedhez: van az indexen egy topik, "Lakásból otthont - a lakberendezésrõl" néven. Ott lehet kérdezni, szívesen segítenek. Akik indították a topikot, egy nagyon kedves fiatal házaspár, akikkel egyszer személyesen is találkoztam már (egy üvegfestõs topiktalin Kép), itt találod a honlapjukat: [url=http://www.mds-epitesziroda.hu/info/index.html" TARGET="_top]http://www.mds-epitesziroda.hu/info/index.html[/url]

Angi!
Még egy mail ment!

Franyó
aki ma valamiért nagyon aktív, és már nem is rosszkedvû
38
franyo

Ne remenykedjetek! Kép
Ha minden igaz, en vajudas kozben is gepkozelben leszek, legfeljebb a csalad fog furcsan nezni, hogy miert epp gepkozelben erzem majd jol magam!
Miutan a szuleszno megvizsgalt picit gorcsoltem (jo kis remenykelto tizpercesek!), bar mondta, hogy igyekszik egy picit hatni a mehszajra, de mostanra (ket ora seta a H&M-ben) mar az is elmult! Kép
Szerinte nincs mar messze az en idom, mehszaj ket ujjnyi, jo puha, es leszallt (multkor meg el se erte, olyan magasan volt)! Elo is keszitette a cuccost a fiokokbol a kiskadba, szerinte hamarosan szukseg lesz ra.
Na jo, de mikor?
Szoval nyugi, annyi erom biztos lesz meg, hogy megirom, hogy most mar szulunk! Kép

MEgvacsiztatom a csaladot!

Zsuzsi
40+6
zsuzsi74

Franyó,
nem adtam fel, és felrakatm a képed, remélem nemsokára látható isKép

Manócs a kitartó
19+5
Manócska

Snoopy!

Nekem van egy lakberendezõ barátnõm,ha érdekel megadom a telefonszámát.
Tervezést vállal,de kivitelezést most nem mert Õ is babázik .
Szóval ha érdekel küldöm a számát!

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok lanyok!

Zsuzsi,
Mivel sz*rakodik a netem, nem is tudom, hogy mi van Veled, de mindenesetre drukkk!!!Kép

Miszike,
Neked is drukk!Kép

Ildianyu,
Fel a fejjel, egy kis siras jot tesz, de nem am tulzasba vinni!Kép

Myssnia,
De jo, kispapam ugy orult, hogy vegre valaki hasznalja a "Friss kismamak hirhozoja"-t!Kép
A pocid tenyleg jo nagy!Kép Drukk, hogy ezek a nehez napok ne tartsanak soka!!Kép

Kangi,
Szerintem teljesen ertheto, hogy rosszul viseled ezt a helyzetet. Ennek az idoszaknak most az uj csalad szuleteserol kellene szolnia, sajnalom, hogy a betgesegek kozbeszolnak... De majd csak rendezodik a helyzet, ha megszuletik az unoka, talan jobban lesznek a nagyszulok is a lelkesedestol!Kép
Gratula az uj butorokhoz! Mengkerdezhetem, mekkora a komod?
Kispapad ezek szerint olyan nyugodt termeszetessefggel fogadja a "torteneseidet", mintha legalabbis az otodik babat varnatok!Kép

Kispici,
Bogi gyonyoru!KépKép

Beu,
A Jack es Jill nekem is nagy kedvencem!Kép
En par hete csinaltam oszibarackos csirkemellet (pulykabol is eheto lesz szerintemKép), ami nagyon fincsi lett. Ha erdekel, elkuldom a receptet. Bar most latom, hogy eleg sok javaslatot kaptal mar.
De jo, hogy nem sokara kesz a babaszobatok!Kép

Tipu,
Nagyon edesek a lanyok, ugy irigyellek!Kép

Cinci,
Nagyon sajnalom, ami Veled tortent. De kicsit tobb, mint fel ev mulva ujra ide fogsz irogatni, babaval a pocidban. Probalj erre gondolni, es ez majd erot ad, hogy elviseld a veszteseget.

Momo,
Azert meg par napig jo lenne egyben khuznotok, nem? Beszelj Vele, hatha hallgat a mamajara!Kép

Mariann,
Het pisitura, na neeee... Te szegeny!Kép

De,
Nekem bizony sokszor percekig mocorog a babo, csakhogy en a 32. hetnel tartok.Kép Ne aggodj, sokan meg egyaltalan nem is erzik a 20. heten.Kép
Irj majd, hogy mi volt az UH-n, ok?

Urszila,
Mokasak lehetnek ezek a telefonok!Kép

Marti,
Ez tenyleg nayon rossz alom volt, meg szerencse, hogy az almoknak semmi kozuk a valosaghoz!Kép

Franyo,
Hehe, a fogorvossal kapcsolatban ugyanazt irtam, mint a tobbiek is, de kitoroltem.Kép Mar biztos jobb a kedved, ugye?Kép

Anyakati,
Koszi Jazmin adatait, vegul meg tudtam nezni nagy nehezen, amit irtal.

A hozzaszolasokbol ugy tunik, jottek uj pocakosok(Kép), csak en nem tudom letolteni.Kép Kispapam hazahozza nekem az archivot, amit meg nem olvastam, es ha beirtam az uj kismamikat is, kuldom a pocakos tablat is.

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Zulu Anna Sarolta 3500g, 55cm 2002.12.02. ( - 4 ) nap
Brokkoli Zsófia 3500g, 56cm 2002.12.04. ( + 6 ) nap
Tipu Anna 1900g, 43cm 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Tipu Sofia 2200g 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Hayimcsalád Márk 3480g, 60cm 2002.12.27. ( + 1 ) nap 8-9
Andy78 Márk 3660g, 55cm 2002.12.27. ( + 4 ) nap
Cinedit Botond 3250g, 54cm 2002.12.28. ( - 7 ) nap
Kamilla Sára 2850g, 49cm 2002.12.29. ( - 12 ) nap 9
Orsoly László 3950g, 55cm 2002.12.30. ( - 8 ) nap 10
Tüni Gergõ 3340g, 54cm 2002.12.31. ( + 6 ) nap 10
Gömbölyû Lili 3530g, 53cm 2002.12.31. ( + 11 ) nap
Kakukkfû Emma 3470g, 52cm 2003.01.03. ( + 9 ) nap
Hóvirág Milán 3000g, 53cm 2003.01.11. ( - 7 ) nap
Pocok Ajsa 3600g, 57cm 2003.01.15. ( - 2 ) nap
Heni1979 Dorina 3822g, 51cm 2003.01.17. ( + 10 ) nap
Kispici Boglárka 3300g, 54cm 2003.01.18. ( + 1 ) nap
Timici Bence 2900g, 51cm 2003.01.22. ( - 2 ) nap 9
Pirus Zsombor 3160g, 51cm 2003.01.23. ( - 8 ) nap 10
Gombóc Zsombor Viktor 3350g, 52cm 2003.01.28. (+ 3 ) nap
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Kép Jázmin 2600g, 45cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap
</pre>
leszter

Sziasztok!

NORKA! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Hatalmas gratula, jól megleptél minket! Gyönyörû neve van a kisleánynak!!! Kép Kép Kép

Kangi! Kép
Ezen a héten nem elõzhetek, írtam, hogy nincs bent folyamatosan az orvosom. Vissza kell tartanom! Kép
Kezd amolyan dejavu érzésem lenni. A nagyfiammal is végig azt hittem, elõbb fog jönni. Végül hat nappal túlhordtam. Kép

Off: egy teljesen nem ide illõ kérdés, de hátha tudtok valamit javasolni: mit kezdjek a hangyákkal a konyhában? Nem tudtok valami biomódszert? Nem sok kedvem van mérget szórogatni... Nem örülnék, ha itt rohangálnának, mikor a kisbaba itt lesz, meg egyébként is, menjenek már a lakásból!!! Állandóan felmosok meg porszívózom a morzsákat, de úgy veszem észre, hogy mégis vannak, és nem költöznek el, hiába kérem. Kép

Puszi: Judó
38+1
judó

Olyan furcsa, hogy egyedül vagyok. Olyan még volt, hogy gyerekek+én, vagy gyerekek nagyszülõknél, én+férjem, de ilyen egyedüllét nem volt 9 éve. Nagy rendrakásokat terveztem, de valahogy semmihez nem fûlik a fogam.

BabajagaKép
Egészen kemény nem lesz a sajtosom, krémes marad, de azért olyan az állaga, hogy szépen lehet szeletelni. Addig kell kavargatva fõzni, amíg kavarás közben meglátod az edény alját meg oldalát. És próbáld meg 5 perccel tovább sütni. Minden sütõnek megvan a maga lelke, mondá szép emlékû nagymamámKép

LeszterKép
Én is tapasztaltam olyat amikor visszafelé olvastam, hogy egész egyszerûen kimaradnak idõintervallumok.

Zsuzsiról semmi hír?

Urszila
30
urszila

Halihó!
Ismét Norka Papi.

Norka MAMA nygyon jól van, picur ugyszintén. Amúgy egy alvógép!
Ja , és bocsi 48 cm... elnéztem...
9/10-es APGAR-t kapott.
ÉS AZ ÉN LÁNYOM!!!

Norka Papa

Anya köszöni a sok jókívánságot, és puszil mindenkit.
U.I. Tejci még nincs, de a baba nagyon lelkesen probalkozik... És persze mindig viszem anyának a friss hozzászólásokat nyomtatva...
norkini

Most látom ZsuzsiKép, hogy írtál, csak rég nem frissítettem. Látod, látod, csak haladsz elõre, legalább már nyilogat a méhszájad!

AngiKép
Nekem mondta ugyanezt a dokim a Mg-ról. Elvileg, úgy tudom, a Mg a hiánya izomgörcsöt okoz. Most már én is kíváncsi lennék, hogy a fordítotja igaz-e. Meg hogy egészséges terhességnél ezek a keményedések nem normálisak-e, gyakorlások a szülésre? Elvégre ki a csuda adott õseimnek magnéziumot? Pedig valszeg rosszabbul táplálkoztak, mint én.

JudóKép
Nálunk is van hangya! Olyan pici feketék. Nem sok (majd tavasszal jön az áradat),de egy kis morzsa illatára rögtön megjelennek. A tömbházban is voltak. Állítólag Bábolnának van valami bioterméke, elviszik a dolgozók a mérget a királynõnek, de azt csak szakik tehetik ki, és nagyon drága.

Urszila
urszila

Sziasztok! Kép

Megvan az utódom! Mármint a szakmai, nem a biológiai Kép Úgyhogy jövö hét hétfön (hacsak addig közbe nem jön valami .... Kép) megyek és megmutizom, mit hol talál - ennél többre nem futja, majd megoldja egyedül.

Judó Kép
sütöport vagy sima szódabikarbónát (ugyanaz van benne) szórj a vonulási útvonalra, azt megeszik, és a hangyasavval a szódabirkarbóna szén-dioxid gázt fejlesz, és kipukkadnak szegények, ami szomorú, de üdvös a hangyátlanodás szempontjából.
Azért vissza ne tartsd!!! Kép

Leszter Kép
komód 106cm magas, 39 cm mély, 87 cm széles.
Ma anyósom jobban volt, apósomat holnap hazaengedik, talán kicsit javulnak a dolgok ...

Angi Kép
ducitorna Kangival? KépKépKép

Babajaga Kép
optimistán úgy érzem, be fog ö fordulni Kép
Málnalevéltea nyami! Mézzel iszom, csakazértis, ha mégoly faros is a baba Kép

Márti Kép
álom rémességes! Te szegény!!!
Viszont az jó, hogy mára elmúlt a depid!

Momo Kép
gratula a lábszörtelenitéshez! És szép legyél ám a fodrásznál! Kép

Urszila Kép
az én pelenkázólapom 78x48 centis, azaz éppen jó egy 70cm széles kiságyra, ami standard méret szerintem (mindkettö, mármint ágy és lap is). Az RS-ben mintha láttam is volna pont az enyémmel megegyezö méretü pelenkázólapokat, illetve ami nekem van, az az a merevitö lapos vizhatlannal boritott szivacs, aminek a két hosszanti pereme magasabb, mint középen.
Na, ezt jól megaszontam Kép

Zsuzsi Kép
lécci szüljél már, mert úúúúgy drukkolunk neked!

Pussz
Kangi
38+3
kangi

Sziasztok!

Kezdek meghülyülni, két gép van az íróasztalon, és mindig rossz billentyûn akarok írni...Párom rendszerint kinevet...

Myssina írt sms-t "ma volt a dokinál, a doki szerint talán lesz baba a héten."

Van egy jó hírem, nem fáj a fejem, akkor biztos front volt az oka.

Remélem mindenki jól van.
Holnap megyek ctg-re.

Jó éjszakát
Manó2
37+1
manó2

Norkapapa!
Megegyszer gratula, orulok, hogy nemcsak szep, hanem meg "jo" is a kislanyotok! Tejci lesz hamarosan! Foleg, ha ilyen szorgalmasan probalkozik Jazmin!

Zsuzsi
40+6
zsuzsi74

Manócs,
szuper vagy!!! KépKépKép

Norkapapa, még egyszer gratula a kislányotokhoz, és sok-sok boldogságot nektek!!!! KépKépKép

Zsuzsi, akkor most már biztos nincs sok hátra! És de jó, Myssnia is nemsoká babázik!!! Kép

Jó éjt mindenkinek
Franyó
38
franyo

Lányok!

Segitsetek!

Kb 1 hete gyakrabban van hogy bekeményedik a pocakom.Nem találok összefüggéseket a külömbözõ idõpontok között.
Elég fura érzés ,olyan mintha nem az enyém lenne,mintha külön életet élne.Aztán elmúlik,de rossz érzés.Ráadásul Anyukámnak mondtam ,persze egybõl pánikba esett,hogy az nagyon nem jó vigyázzak. De hogy vigyázzak és fõleg mire?

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok!

Ha a méhtartó szalagok nyúlnak, az milyen fájdalom? Mindkét oldalon fáj, vagy lehet olyan, hogy csak az egyiken? Lilivel nem fájt, úgyhogy nem tudom. Most meg olyan, mintha nagyot emeltem volna, de csak az egyik oldalon.

Márti!
Ez tényleg nagyon rossz álom lehetett. Kép

Leszter!
Nyam-nyam meggyes piskóta. Kép Én tegnap sütöttem almásat, de már semmi nincs belõle. Kép

Kaska!
Ha ez igaz a sírásról, az én szervezetem patyolattiszta. Kép Pedig nem vagyok egy sírós, de most... Igaz, ma még nem sírtam. Kép

Beu!
Én úgy tudom, lehet helyi érzéstelenítést kérni, nem árt a babának.

Zsuzsi!
Azért a méhszáj állapota már elég reménykeltõ! Kép

Ildianyu
20+6
ildianyu

Franyo,
KoszikeKép

Mariann,
Nekem is hasonlo kezdodott kb. 2 hete, en szedem a Mg bar a doki szerint feleslegesen. O sok-sok pihit ajanlott. Ami ugye munka es egy 2,5 eves mellett siman megy egesz napKép Nekem ugy 2 napja elmultak, de addig tenyleg furi erzes volt. Sot most mar kicsit kecsesebb lett a jarasom a pingvinenelKép

Kangi,
Uj fitness edzo a lathataronKép

Urszila,
Igazad van, a hianya fokozza a gorcskeszseget, de tuti, hogy anyaink bizti nem szedtek. Viszont nekem megnyugtato, hogy 2 napja nem jelentkezett.

Ildianyu,
Nekem kifejezetten csak a jobb oldalt szokott nyilallani neha, es utanna alt. eszrevehetoen no a pocim.

Zsuzsi,
azert alakulgatszKép

Angi
angela2

Lányok!

Lassan megyek aludni,remélem ma éjjel csökken a pisitúrák száma,mert ez a tegnapi ez kriminális volt.....

Jóéjt mindenkinek!

Zsuzsi!
Hajrá! Miki,Hajrá!!!KépKépKép

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok!

Franyó!
Akkor mi akiknek nincs még képe nem is nézhetjük meg? Kép

Zsuzsi!
Biztos azért nem akar Miki kibújni, mert nemrég mondtad, hogy ez lesz az utolsó pocakosságod és szeretnéd minél tovább kiélvezni. Halgatott a jó szóra. Kép

Márti!
Az álmodért nem irigyellek, szerencsére én vagy nem álmodom, vagy nem emlékszem rá.

Puszi mindenkinek

Magdi
21+1

Manócs!
Küldtem mailt.
gallainémagdi

Mariann,
en is csak azt tudom mondani, hogy magnezium. Amugy, ha szedsz vasat, eleve kell (kene) szedni magneziumot, mert a vas a magnezium beepuleset gatolja, igy eleve kevesebb jut be, amikor most tobb is kene!
Es egy kicsit vedd vissza a tempot, mozogj ovatosabban! Gyakran egy hirtelen mozdulattol, sietosebb jarastol kemenyedik a pocak!

Ildianyu,
Olyasmi, mint amikor egy rossz mozdulattol meghuzodik. Legalabbis en igy ereztem ezeket az ominozus "nyulasokat"!

Myssnia,
Csak utanam! Kép

Na jo, megyek agyacskamba!

Zsuzsi
40+6
zsuzsi74

Hát....

Nem tudok aludni, ráadásul baromira keményedik apocakom,és zavaró,képtelen vagyok igy elaludni.
Már ettem mézet,ittam vörösbort,hátha az ellazit de semmi.
Nincs semmi görcsöm,csak kellemetlen ahogy kemény lesz a pocak + tényleg olyan mintha nem az enyém lenne,csak ott lifeg elöttem.

Pisitúra:már most teljesitettem a tervet,pedig még csak 2 óra.

Utálom,hogy nem tudok aludni.!

Mariann
24
Névtelen

Mariann,
Gondolom/remelem azota sikerult elaludnod, reszvet a sz*r ejszaka miatt. Milyen most a vercukrod, az is lehet, hogy a babo mellett ez is bejatszik, mert alt. a cukorbetegek tobbet isznak es tobbet is pisilnek. Bar gondol ez most nem vigasztal.

Az en ejszakam sem jobb, ma a kollegam panaszkodott hasmenesre, pocifajdalomra. Hat mar 2 oraja mast se csinalok, mint rohangalok a WC-re es nagyon faj a pocim isKép Az alvas persze messze elkerul, holnap mosott.... leszek es meg fontos talalkozom is lesz. Na rohanhatok ujra.....

Angi
angela2

Sziasztok,
mi még egyben, csak a gépem rosszalkodik!

Miszike
Miszike

Na, végre újra itt! Kép

Norka, nagyon örülök, hogy szerencsésen megérkezett a babó!!! Kép Kép Kép Minden jót nektek!

Cinci,
nagyon együttérzek veled! Nagyon-nagyon remélem, hogy legközelebb sikerül!

Tegnap sajna nem mûködött a gépem, de megkértem a kispapámat, hogy ma reggel egybõl csinálja meg! Kép
Belõlem változatlanul folyik a felkelések után valami vízszerû, néha enyhén rózsaszínes. Remélem a babónak nem árt. Szerdán megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond. Ja, és egy iciri-picirit se keményedik a hasam, holott a huszonvalahányadik héttõl ezért kellett itthon maradnom...

Myssnia,
tudod, mire gondolok mostanában gyakran? Arra az (azt hiszem Dove) bõrfeszesítõ testápolóra. Grrr. Gondolj bele, milyen lenne rákenni a pocinkra... Kép
Nagyon aranyos a lufipocid, szerintem te is szép kismami vagy!

Zsuzsi,
elég érdekesen alakul az élet, nem? Idáig legalább halvány görcsöcskék voltak, de amióta szülnünk kéne, teljesen elmúlt minden! Kép De fel a fejjel nekünk!
Sokat gondolok a gyámos nõdre... Engem is lassan hivogat majd a védõnõ.
Most olvasom a jó hírt a méhszájaddal kapcsolatban! 40+-os kismama nem kívánhat jobbat! Kép Drukk!

Márti,
jaaaaaj, szörnyû álom, szegény te! Még jó, hogy kicsi Vilka jól van!

Judó,
hangya ellen nekem egyedül az vált be, hogy megkerestem, hol jönnek be (pici rés a falon) és tömítõ gumival kentem be (háztartási boltban lehet kapni, fogkrém-szerû paszta), ami néhány óra alatt megkeményedik. Azt nem bírták átrágni.

Momo,
nagyon hõs vagy, hogy tudtál lábat szõrteleníteni! Kép

Ja, és raktam fel egy képet a babaszobáról a profilomba.

Pusz
Miszike
40+2
miszike

Jó reggelt!

Miszike Kép
pont ma vagy annyi idös, amennyi idösre én ki vagyok irva szülni! Ezért ma neked szuperdrukk!!! Kép

Zsuzsi Kép
mizujs?!

Norka Papa Kép
sok pussz a kicsi Jázmin lábijára! Legyetek mindig ilyen boldogok!

Pussz
Kangi
38+4
kangi

Sziasztok!
Lehet, hogy itt a nagy nap? Reggel 8 ota vannak 5 perceseim, nem mondom, lehetnenek erosebbek is, de ez mar talan nem mulik el csak ugy!
Talan nem lesz baba 10 ora 20-ra, de hat ez a Miki gyerek mar amugy is parszor keresztulhuzta a szamitasokat!
Hivtam a szulesznot, kicsit felkomaban volt meg...ugyanis az ejszaka beeloztek...

Drukkoljatok, hogy forduljon mar egy kicsit intenzivebbe a dolog!

Zsuzsi
41
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Végre aludtam egy jót, persze a tévé elõtt a kanapénKép, de legalább teljesen kipihentem magam.

Mg kérdés: nekem nyóc, hogy mit mondanak az orvosok, mert a tegnapi lórúgás dózisok bizony sokat segítettek. Fogadjunk, hogy még egy orvos sem próbált többször utólérni és kétrét görnyedve tisztába tenni egy tiltakozó 16 hónapost 37 hetes terhesenKép Szóval, ha csak "lelkileg" nem fáj a pocim, már az is nagy szóKép És ha így haladok, ma még a fodrászt is be tudom cserkészniKép
Képzeljétek, Timi kb.1 hete kezdi felfogni a kistesó dolgot, persze a maga szintjén. Újabban, amikor este átöltözöm, áhitattal nézi a pocimat, aztán többször megsimizi, sõt megvárja, hogy a keze alatt mocorogni kezdjen a törpe és ilyenkor fülig ér a szájaKép Egyszerûen zabálnivaló.

Mariann, szerintem szedjél nyugodtan Mg-ot, nem kell mindíg õsanyáinkból kiindulni, mert akkor most is matuzsálemnek számítana egy 30 éves emberKép

Zsuzsi, most már ne tartsd vissza magad, mert szeretnék legalább egy kicsit elõrébb jutni a táblában, ha már elsõ úgy sem lehetekKép

üdv
Momo
(36+4, csak meglesz az a 37...)

Momo
momo

Sziasztok!

Zsuzsi: ügyes legyél! Kép Nagyon drukkolok! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsuzsi én nagyon drukkolokKépKépKép DRUKK,DRUKK,DRUKK

Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Nagy drukk Zsuzsi!!!KépKépKép

Hát...4körül aludtam el,és 7.ig sikerült is,képzelhetitek milyen jól nézek ki.Ráadásul ma protokoláris programok sora lesz,csak azt még nem tudom ,hogy verek magamba lelket.
A pocakom még ilyet nem mûvelt,ennyire intensiven még nem keményedett,10-15 percenként,és tök nagynak érzem.
Aztán meg arra ébredtem,hogy a baba nagyon mocorog,és egy akkorát rúgott,(vagy valami...mást,)hogy úgy megijedtem álmomban ért és tök összerándultam.Hát igy ébredtem ma.
A pisitúrák 4re megszûntek,legalább az már nem zavart.

Nem kívánok ilyen éjszakát senkinek,remélem a mai már jó lesz!!!

Na megyek intézem a dolgaimat!

Finiselõk hajrá!!!!Kép

Mariann
24
Névtelen

Zsuzsi!
KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Halihó Kismamekok!

Zsuzsi, drukkolokKépKépKépKép

Na most akik nem tudnak aludni, lapozzanakKépKép! Tegnap du. lefektettem Danót 1/2 2-kor, és mellébújtam... 1/2 6-kor keltönk felKép. Ezek után tutira vettem, hogy nem fogok tudni aludni éjjel, nem baj, majd jövök a netreKép. Ehhez képest 1/2 11-kor kidõltem és 1/2 7-ig aludtam, mint egy farönkKépKép, meg sem fordultam, arra felébredtem volnaKép...

Kangi, honnan ismer téged ennyire a kispapád?Kép Szóval akkor a hétvégétõl kéred a drukkot?Kép

Miszike, drukkolok Nektek isKépKép!

Márti, hát ez az álom.... még jó, hogy felébredtélKép és minden OK.

Magnézium ügyben csak annyit tennék hozzá, hogy amig nem ették az õsök tabletta formában, addig megették más alakban (már a szerencsésebbjeKép). Mikor kivánom a csokit, mindig megmagyarázom, hogy a magnézium tartalma miattKép, a céklát meg a vas miattKép. Viszont az is szempont, hogy bizonyos keménykedés felett tényleg nem elég a magnézium, akkor már izomlazitó kell... Danóval nekem se ért semmit a magnézium... Egyszóval Mariann, szerintem beszélj a dokiddal!

Na pussz!
Zsófi
32+5
Csucsuka

Küldök még párat, hogy minden finiselõnek jusson'
KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKépDRUKKK!!!!KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok, lányok!

Zsuzsi! Drukk! Drukk! Drukk!

Miszike! Jól átvágott a géped minket, tegnap sokat sejtetõen tûntél el. Tarts ki, majdcsak beindul! Drukk neked is!

Magnézium: nekem tök komolyan vette az orvosom, de ezt már írtam régebben. Szedem régóta, nem is nagyon éreztem keménynek a hasam. (Igaz elõtte se.)

Szegény Mariann! Ilyen éjszakák után egy kis ebéd utáni szieszta lenne jó!
Amúgy én ma is hatkor keltem, ez teljesen új! Remélem, nem lesz rendszeres. Érdekes a Napkelte, de akár délután is megnézhetném!

Babajaga! Most júliusban telne le a 3 év, ami után szakvizsgázhatok,de nem tudom egyelõre, hogy a táppénz meg a szülési szabi beleszámít-e a munkaviszonyba, illetve a gyakorlati idõbe. Úgyhogy lehet, hogy csak azután, hogy visszamegyek dolgozni. Ez elég nagy kiesés lenne. Különben sem tudom, hogy baba mellett hogy tudok majd tanulni.

Angi! A pocakodat még unni is fogod! Lásd a finiselõket!

Franyó! Fogorvoshoz kell menned, hogy viszatérjen a jókedved? Ja, és megcsináltam egy kaját a recepttárból, és fini lett.

Leszter! Most vasárnap láttad? Micsoda pillanatban ért véget! A receptet elküldheted, örömmel veszem. Nem emlékszel, hol is írtátok le, hogy hogy mûködik a "Friss kismamák hirhozója"?

Urszila!Mégiscsak hiányoznak? Ne szomorkodj, ne rakj rendet, inkább pihenj, olvass, csinálj olyan dolgokat, amiket máskor nem tudsz.

Kangi! Hajrá az optimizmusodhoz és jobbulást a családtagoknak!

Zsuzsi! Mégegyszer DRUKK!!!!

Beu
36+2
beu

Hát, ez nem igaz! Már megint HAVAZIK! És már alig tudom bekötni a bakancsomat, a belebújós csizmám meg csúszik! És megkérhetem a szomszédot, hogy takarítsa le a mi járdánkat is, ha sok hullna! (a szingliségnek vannak árnyoldalai!)

A barátnõm hazajött Németországból és hozott egy csomó rugit, bodyt, hálózsákot mindössze 23 euróért! A lényeg az áron kívül a minõség, 1)ezeknek a bodyknak a nyaka már biztosan nem fog elnyúlni 2)jobban néznek ki, mint az itthoniak 1 mosás után. Hogy miért e különbség?

MariannKép
Ha ennyire keményedik, akkor tényleg menj dokihoz! A fiammal volt ilyen egy ideig, Mg. mellett mást is szedtem, csak már nem tudom, hogy mit! És ilyenkor ne simogasd a pocidat, pedig reflexszerûen bizti ezt tennéd! Ezt még a terhes Timici mesélte amikor a klinikán meglátogattam, hogy a bent fekvõ problémás kismamiknak tilos a pocisimogatás, mert az is méhkontrakciót okoz.

Különben a Mg-t én is szedem, szerintem is jó, csak kíváncsi lennék, hogy újabban egyes dokik miért mondják, hogy csak lelkileg segít. Jövõ héten rákérdezek!

IldianyuKép
Én néha úgy érzem egy-egy rossz mozdulatnál, pl. ágyban fordulásnál, tüsszentésnél, mintha éles kést vernének a pocakom aljába. 2 másodperc és el is múlik.

KangiKép
Kösz a méreteket! Az RS-ben vetted a szivacsos pelenkázólapot? Cora stb-ben én csak kicsiket láttam, vagy nagyot merevítés nélkül. Megatoysba még nem mentünk, de elcsábítom majd a családot!

ZSUZSIKép
DRUKKK 1000-REL! Ne hagyd pihizni a szülésznõt!

Urszila
30+1
urszila

Sziasztok lanyok!

Most epp mukodik a net nalunk, ugyhogy gyorsan irok egy rovidet (hmmm, ez is hosszu lettKép), aztan visszaolvasok (kisebb-nagyobb kihagyasokkal szombattol ujra kell olvasnom, ami nem 2 perc lesz), aztan kuldom vegre a tablat is, ha a fantasztikus Vodafone is ugy akarja... Tudjatok milyen bosszanto volt az elmult napokban, hogy minden mas mukodott, a babanet pedig nem? Grrrr!!!Kép

Na leirom, velem mik tortentek:

Miskolcrol szerencsesen visszaertunk, aki aggodott esetleg a cicaert, megnyugodhat, volt szegenynek ugyan 2 rossz napja, de mar jol van!Kép

Ma delutan megyunk vegre a kolcson babacuccokert!Kép Mar nagyon varom, reggel ahogy felebredtem, ez volt az egyik elso gondolatom, es olyan jo kedvem lett tole!Kép Raadasul jatszhatunk is egy picit az egyeves kislannyal, akinek a cuccait megkapjuk!Kép

Es aminek meg nagyon orulok, hogy jovo penteken jon hozzank anyosom Miskolcrol, lemeri az ulogarniturankat, aztan elmegyunk, megvesszuk a karpitozashoz az anyagot, es elkezdjuk magat a karpitozast (vagyis inkabb O, en meg sosem csinaltam ilyet). Aztan pentek este atjon az ocsem es segit butort tologatni, es szombaton-vasarnap kifestjuk a ket szobat. Mar megbeszeltem a szuleimmel is, es ok is segitenek, szoval remelhetoleg nem fog soka tartani a hadiallapot.

Lanyok, tegnap este (ha jol emlekszem Momo hozzaszolasa alapjan) radobbentem, hogy ha 5 het (es 2 nap) mulva megszuletne a babank, akkor az mar teljesen normalis szules lenne, meg csak nem is szamitana mar koraszulottnek a babo! Ez egyfelol nagggyon jo erzes, masfelol viszont 5 het az olyan rovid! Nagyon betojtam egy pillanatra, mert 2 het mulva fogunk meg csak festeni, es a kolcson-babacuccokon kivul (ami meg nem tudom, mennyi lesz) meg egy pelenkazolapon es 4 csomag pelenkan kivul meg egyaltalan semmi babacuccunk nincsen! Ugyhogy villamgyorsan vasarolnunk kell!Kép

Na megprobalom ezt elkuldeni, aztan majd meg jelentkezem, puszi:

Leszter
31+5

Ui.: Zsuzsi, mi lesz mar?Kép Drukk!Kép
leszter

SZiasztok!

Miszike! Megnéztem a babaszobát! Kép És sokat gondolok rátok! Kép Én ma megyek dokihoz, remélem, tényleg az derül ki, hogy minden OK! Szerdán sajnos nem tudok menni ea-ra, mert András nem ér rá, hogy vigyázzon Árminra - mivel mi már egyszer "végigjártuk", õ nem akar többször jönni. Rábeszélném, de Ármint tényleg nem vihetjük!

ZSuzsi! Hogy vagytok? TUdtál aludni? Drukk megy folyamatosan! Kép

Myssnia! Nektek is ám! Kép

Kangi! A te számaid is kezdenek nagyon érdekesen alakulni! Kép Végül is befordult a babó? Vagy igényli a további lépcsõzést? Bírod még?

Momo! Hát, én azt csinálom Árminnal, hogy az õ szobájában vagyunk sokat, õ pakolázik, játszik, én meg vagy vele játszom, de a földön ülve, vagy olvasgatok - na, ezt nem hagyja gyakran! De szerintem most még nem vészes a dolog, mert azért még csak most kezdjük a 24. hetet, nem olyan nagy a hasam!

Angi! A Mg-nak vmi görcsoldó, megelõzõ hatása kell, hogy legyen, én most az epém miatt is kell, hogy szedjem! Anyáink pedig igaz, hogy nem szedték, de a teljes kiõrlésû gabonákban tudomásom szerint sok van belõle + egyéb, nem feldolgozott nyers növényi élelmekben is, amikbõl anno jóval többet fogyasztottak, mint manapság szokásos!

Na, már megint 3 órája kezdtem, úgyhogy ismét elküldöm, aztán megnézem, aktuális-e még egyáltalán! Kép

Márti
23+0
márti

ZSuzsi! Ezerszeresen megnövelt DRUKKOK!!!!! KépKépKépKépKép

Márti
márti

Halihó,

Zsuzsi,
megy a drukk, és várunk minden infót!!!KépKépKép

Magdi,
sajnálom, nem kaptam mélt tõled, ide írhatsz:
lillaeger@freemail.hu

Kangi,
azért nem semmi, hogy, már a 40. hetedre szerztek is egy embert helyetted! nem kapkodták elKépKépKép

Tegnap voltam dokinál. kicsit késõbb értem oda, mint a szokásos, elõttem 7-en vártak, 3/4 óra várakozás után, még mindíg nem haladt elõre a sor. Leülni nem lehetett, mert a kedves kísérõk fel nem álltak volna átadni a helyet ( pasik), úgyhogy fél hétkor eljöttem, anélkül, hogy bejutottam volna, és még állhattam is 3/4 órát!
Na, jó, elég a panaszból, csak nem szeretem, hogy a fiatalságomat töltöm a rendelõkben, mikor annyi jó dolgot lehetne helyette csinálni!

Manócs, a bosszúsKépKép
19+6
manócska

Zsuzsi!
DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK!

Látom itt többeknek is pocsék éjszakája volt. Már kezdem is szégyellni magam, mert én bizony kb fél órája ébredtem. Ekkorát már régen aludtam. Persze már tudom is az okát. Esik a hó. Ált. ilyenkor bealszom, mint egy medve. Remélem ma este már mindenki jót fog durmolni, és bepótolja a mai hiányt!

Leszter!
Van itt egy kandúrbandi (lehet, hogy több is), aki folyton megjelöli a bejárati ajtót, vagy az ablak alatti részt. Irtó büdös, sokszor azért nem tudok szellõztetni, mert dõl be a macskaszag. Nem lehet õket valahogy elüldözni?
Úgy látom azért a villámgyors vásárlás nem olyan ilyesztõ számodra. :o) Bárcsak én tartanék már ott! Irigykedem.
Aztán a bútorokat csak módjával tologasd!

Sziasztok!

Végre megint gépközelben, visszaolvasok gyorsan, mert lemaradtam egy-két nap termésérõl.

myssnia
39+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Elösször is köszi Franyó, Manó2, hogy informáltatok, mert nagyon nehezem bírom net nélkül.

Tegnapi vizsgálat szerint még mindig szûk újnyi a tágulás, a méhszáj csaknem elsimult. A mostani vizsgálat igencsak fájdalmas volt, nem tudom mit babrált a doki annyira. Lehet, hogy tágított? Nem tudom. Ma reggel és éjszaka is mikor mentem Wc-re lehet, hogy egy kis magzatvíz szivárgott, de nem mernék megesküdni rá!
A méhlepény most 3-ast kapott. A legutóbb még 2-es volt. Semmilyen fájások nincsenek, tegnap éjszaka enyhe mensis. Holnap megint CTG, és pénteken is.

Tipu!
Csodaszépek a kicsik, csak írígykedem. Gratulálok hozzájuk! Kép

Cinci
Sajnálom, hogy ez történt veled, pedig nagyon szorítottam, és gondoltam rád!

ZsusziKép
Csak eljött a te idõd is. Most már nincs visszaút.

MiszikeKép
Ezek szerint még ti is egyben. Én már csak olajjal merem kenni a hasam, hogy tudjon nyúlni a drága.

Manó2
Ma én is az Árkádba jöttem túrázni, lehet, hogy elmentünk egymás mellett. Kép

Képtár jelszó ügyben az a baj, hogy most nem tudok mailt küldeni, mert egy Libribõl netezem, és nem akar elmenni a mail. Ha valaki tudja, akkor megköszönöm, ha elküldi a jelszót. Kép

mysnnia
39+4
myssnia
Budapest XI. kerület

JAAA!
És természetesen mindenkinek nagyon köszönöm a drukkot!!!!!!!!!!!!!
myssnia
Budapest XI. kerület

Most megint elbucsuzom egy idõre, nem tudom mikor leszek megint netközelben. Mindenkinek csak jókat, és drukkolok a finisben lévõknek!!! Kép

myssnia
39+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Látom, mozgalmas éjszaka volt.

Zsuzsi!
úgy izgulok, hogy mi van Veletek! Drukk! Drukk! Drukk! Kép Kép Kép

Angi, Zsuzsi, Urszila!
Akkor megnyugodtam. Most már várom, hogy mikor nõ a pocim. Kép

Mariann!
Szerintem is szedj magnéziumot. Károd nem származik belõle, az biztos. Kép Én önszorgalomból szedem, hogy ne legyen az, mint Lilinél, hogy a 30. héttõl csak feküdni lehetett. Kép Én úgy tudom, hogy enyhe esetekben segít a magnézium, de ha már nagyon durva a helyzet, akkor nem sokat ér. DE van aki ért ehhez, az biztos jobban tudja.

Miszike!
Nem akarsz elmenni hamarabb a kórházba? Nehogy valami baj legyen. Inkább küldjenek haza még egyszer.

Márti!
Mi volt a dokinál?

Leszter!
Jó mozgalmas hetetek lesz. Kép

Ildianyu
21
ildianyu

Sziasztok!

Zsuzsi ! DRUKKKK!! Apukámnak is ma van a szülinapja, nem rossz nap ez a mai!

Norkának nagy gratula, jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Magnézium meg õsanyáink: biztos, hogy a terhességek tekintélyes részénél semmi gond nincs abból, hogy nem szed valaki magnéziumot. Mintahogy dokim szerint a nulla jóslófájásom meg fájástevékenységem burokrepedés után órákig sem feltétlen a túl sokáig szedett mg káros hatása volt. De. Õsanyáink idején bizony sokkal nagyobb volt a magzati ill újszülött halálozás, amibe a koraszülések is beletartoztak. Magyarán az, hogy nem ehettek azok se mgt akik keményedtek, nem bizti hogy bejött nekik. Szóval szerintem, ha valaki n em keményedik, és lába se görcsöl! (merthogy én pl a vádligörcs-készenlét esetén szoktam mg-t enni, bejön) az nem kell hogy túl sokat egyen, az se gond ha semennyit (multikban is van valamennyi, alap pótlásnak tán elég). Ha viszont görcsöl, keményedik, akkor akár lórugás dózisban is érdemes megpróbálni, kevésbé árt mint esetleg használ. És itt nem az egy-egy szem magne b6-ra gondolok, hanem a töményebb pezsgõtablettás stb verziókra, amik sokszorosát tartalmazzák. (magne b6-ból 3*2-ig teljesen nyugiban el szabad menni)

Hangya: van az a kirakós Bábolna féle, kis kerek zöld akármi, ez a hazavivõs, szerintem tûrhetõ az ára. MOndjuk nálunk igazi inváziónál nem mûködik, h*lye hangyák egyszerûen nem találják meg... Viszont elég egyetlen egyszer befújni a kevésbé bio, de bábolna zöld színû befújósával (zöld a mászórovarok, sárga a repülõek), attól egyszer s mindenkorra eltûnnek. Legutóbb mi is próbálkoztunk sütõporral, ecetes vízzel, hypóval, sóval, tojtak rá...

Urszila: ha 13 összejön, akkor 13-án esetleg összefuthatnánk!

Sziasztok
ILdi (31+3)

Ildi
pildi

Zsuzsi KépKépKépKép
DRUKKDRUKKDRUKK! ... szerintem már kinn is van az a baba különben. A 3. gyereknél már lehetnek egész gyengék a fájások, ti nem úgy tudjátok?!
JUJDEIZGULOK Kép

Urszila Kép
a Bababörzén vettem a szivacsos lapot, de mintha az RS-ben pont akkorák lettek volna.

Myssnia Kép
késön kapcsolódtam be, de most már neked is lassan lehet igazából drukkolni Kép

Manócs Kép
ja, oszt két fájás közben mutogathatom neki a piackutatási file-okat Kép
Tényleg bunkók ezek a kisérök, holott sejthetnék, hogy pocis vagy!!! Kép Mondjuk szerintem ilyenkor lazán odamehetsz a legnormálisabbnak tünöhoz, hogy "Megengedi?!", aztán égjen le az ö pofájáról a bör kék lánggal. Vagy zölddel is akár.

Márti Kép
vasárnap és tegnap nem lépcsöztem, de mindjárt megyek egy körre Kép nem volt fordulás. Már nem izgulok miatta. Lesz, ami lesz.

Leszter Kép
vásároljatok, az olyan jó érzés! Nekem ez a komód a legszuperebb dolog most a világon! Kép
Most fözöm a pelusokat, és miután kilépcsöztem magam, kivasalom a fehér cuccokat (tegnap végül ez elmaradt), hurrá! Hurrá! Kép

Zsófi Kép
elvileg még hétfön ugye be kellene menjek, de lehet, hogy életemben elöször boldog leszek, hogy nem vagyok köteles tartani az adott szavam?! Kép Igen, vasárnap reggeltöl kérem szépen a drukkot!

Beu Kép
ma már mindketten otthon vannak, és nagyon remélem, hogy nem esnek vissza.

Optimizmusom töretlen, de azért tényleg megyek lépcsözni.

Pussz
Kangi
38+4
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?