Nem, nekem eleve voltak hormonproblémáim. Mindig csak egy kicsit tért el a normálistól, és mindig más hormon (hol az ösztrogén, hol az FSH, most nem emlékszem mindre...), de ez éppen elég volt ahhoz, hogy 17 éves korom óta gyakorlatilag csak gyógyszerrel tudjak menstruálni. (Volt idő, amikor évente egyszer jött meg. Optimistább perceimben azt szoktam mondogatni, hogy nekem 365 napos ciklusaim vannak...) Miután 17 évesen kivizsgáltak, Clostylbegit(sose tudom, hol az y)et kaptam, amíg szedtem, rendben volt, aztán abbahagyatták, akkortól egyre ritkult, végül beállt erre a roppant kényelmes 365 napos ciklusra. Elmentem egy másik orvoshoz (akkor már 24 éves voltam), aki azt mondta, hogy a hormoneredmények olyan csekély mértékben térnek el a normálértékektől, hogy ő nem fog verébre ágyúval lőni, majd ha akarok gyereket, kapok egy tablettát, oszt lesz. Ebben maradtunk. Aztán egy másik doki Diane-t írt fel, hogy rendeződjön a ciklus, gyönyörű volt minden, leszámítva, hogy a Diane ugyebár pont a peteérést gátolja. Abbahagytam, pár hónapig úgy menstruáltam, ahogy meg van írva, aztán elkezdett ritkulni. Újabb orvos, aki szerencsére egyenesen egy meddőségi centrumba küldött minket, és nem kezdett el kuruzsolni. És most itt vagyok. Szóval sosem voltak kiugróan rossz eredményeim, nincs PCOS, de sosem voltam igazán rendben. A méhnyálkahártya nekem is szép volt, de a tüszők nem akartak érni. Kettőt tudott leszívni, az egyiket sikerült megtermékenyíteni, ő viszont állítólag gyönyörű volt. Meg is tapadt, csak hát...
Bocs, kiújult a grafomániám...