A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi
Örülök Samuval minden ok! Mitől van ez a rövidülés??

Csajok
Mi van ebben a szemét fehérvári kórházban?? Ma voltunk először a szülésfelkészítőn. Azt mondták, hogy az első óra mindig beszélgetős-elméleti, a második pedig vmilyen gyakorlati. Na ma nem jött el a gyógytornász, úgyhogy élből elmaradt a gyakorlat.. :shock:
Kiderült, hogy az itteni fődoki semmit nem enged meg, ami nem "protokoll szerinti". Nem mehet be dúla, nincs nagyon séta, 1 db szülőszék van, de a dokik amúgy sem szeretik, mert nekik kényelmetlen :shock: :shock: :shock: Ezt figyeljétek: éjjel nincs epidurális érzéstelenítő, mert 1 aneszteziológus jut 3-4 osztályra!!! Ha vki ilyet akar, fizessen meg altatós dokit, ha talál...
A végén beszúrta a szülésznő, hogy aki nagyon "alternatívkodni" akar, menjen Pestre szülni...
Szóval nem sok jóval bíztattak.

KépKép

KépKép
szivvi

Nenoke
Örülök, hogy sikerült!! Vigyázz magatokra!!

KépKép

KépKép
szivvi

Mi ma vagyunk 100 napra a nagy találkozástól!! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! Grat a 100 naphoz!
Hú, ez a kórház elég furi lehet. Én biztosan leváltanám, dehát én híresen nagy alteros vagyok! Te szereted az orvosi megközelítést?
Anyám egyébként 27 évvel ezelőtt is sétált, zuhanyzott vajúdás alatt. Csak fellépés kérdése az egész szerinte. Egy vajúdó nőnek nehéz elentmondani 8)
Epidurál meg nem kell mindig. Főleg este nem, akkor úgyis csend és béke van, tudsz magadra figyelni, saját magadnak gyorsítani a tágulást (meditációval), és oldani a fájdalmat!

Zsanett! Ne aggódj a napok számán! Ha beindulsz, 2 hét alatt mindent, de mindent össze tudsz szedni! És még sokkal több, mint 2 hét van! Ráadásul csomó dolgot nem is kell rögtön az első napra beszerezni. Pár ruha, egy bébi hordozó, pelenkázó és egy kiságy. Ezek az első két hétre untig elegek. A többit majd Apa is tudja pótolni, vagy a Nagyszülők.
Ha meg parázol nyugtasson az, hogy én még költözöm is addig, pedig június 16-ra vagyunk kiírva... Tudod, legszebb öröm a káröröm :twisted: (és ha jól tudom, Uxi és Blur is lenyom még egy költözést a júliusi szülés előtt!)

Tapasztalt anyucik! Ti mit tudtok a mellbimbó dörzsölésről? Nekem kifejezetten érzékeny cicim van. Pont nem tudom eldönteni, mi tenne jót :?
Vendég

Basszus Szivvi ez komoly????mindig tudtam hogy okádék hely de hogy ennyire?kiváncsi leszek mi lesz a jővőhéten...
azon gondolkodom pár napja hogy mivel becsúszok a fizetősbe, júli 10-el hogy mit válszolnék ha dokim felajánlaná hogy megindítja előbb.természetesen nem ajánlotta fel csak v.hogy eszembe jutott.

Bridzsi

Kép
esztora

Én abszolút ellenzem a megindítást!!! Nagyon. Természet ellen való. Babó még nem áll készen a kijövetelre, és a tested is máshogy reagál a mesterséges ingerekre. Mindennek eljön az ideje, így a szülésnek is.
Olyan ez, mintha egy idegesebb nap után, a biztonság kedvéért elkezdenél egy vérnyomás csökkentőt szedni, majd a mellékhatásokra, és a túlzottan leesett vérnyomásra még mindenféléket bevennél, hogy visszaállítsd az egyensúlyt. Pedig csak le kellett volna feküdnöd megvárni, hogy lemenjen a vérnyomásod...

Uff, okoskatörp
Vendég

én sem akarom csak v.miért eszembe jutott....
aztán még ez az egész fehérvári kórház....lesz min agyalnom :shock:

Bridzsi

Kép
esztora

Bori! Engem jó bő 6 éve az anyám nyaggatott, hogy gyötörjem már magam egy kis törölközővel, mert aztán láthatom a csillagokat. Én meg úgy voltam vele, hogy amit ma elhalaszthatsz, azt halasszad is el. S nem bügyórgettem bimbócskáim. S Edó meg egyből (kis jóétvégyú hiénácskám) rákattant a szopira, úgy kezeltük mindketten a témát, mintha örökkön örökké ezt tanultuk volna. Igaz, ajánlották a Garmastan kenőcsöt, elővigyázatosságból meg is vetettem apával, néha kicsit felkentem belőle, de mivel a szavatossági ideje jó hosszú volt, mire kidobtam a végét, már Adria is túl volt a szopási kezdeteken.
Szal én nem ajánlom. Az anyám kínozta magát, s én úgy is elintéztem neki a cickót. De csak mert sosem voltam éhes, étvágyam a béka nemesebbik alsórésze alatt vala.
Na ezen infók birtokában majd eldöntöd magadnak mit teszel, hisz nagylány vagy ám, vagy mi a kő.

Kép
kissmanó

Indításos szülés témában már kifújtam a magamét. Nem a legjobb megoldás, vallom én, akinek 2 kölke indítva született, de azért bizonyos esetekben életmentő is lehet.
Pl. enyém unokatesók egyike nem lenne ma, ha nem indítottak volna, meg ugye mi ban ha a pocilakó odabenn tölti a 42-ik hetét, s esze ágában sincs kijönni, lepény meg öregszik, szal azért nem hiába találták ki az indítást sem.
Na jó, egészséges keretek közt kell erre hivatkozni azért.

Amúgy a fehérvári mentalitás egyenlő a marosvásárhelyivel (s ugyi ez utóbbi híres klinika, meg egyetemi orvosi központ, szal nem egy faluvégi lepukkant, felszámolásra szánt kórház)

Kép
kissmanó

Pénteken sógorom égési sérülésekkel lett a szászrégeni sürgősségen alapfokon ellátva. Majd vasárnap délelőtt bementek a marosvásárhelyi sürgősségre, mert az égett bőr alatt kezdett nagyon hólyagosodni, s nagyon fájt neki. A sürgősségen nem fogadták, mondván menjen a sebészetre. Onnan továbbküldték volna vagy a plasztikai sebészetre, ahol keddig senki nem tartózkodott vagy az égési osztályra amely a régi klinikán maradt, ahol szintén keddig nem vala ügyelet. Beteg felháborodására pedig kapásból a válasz: mit képzel, hisz Húsvét van. Asszem egészségügyeink kéz a kézben járnak, egymástól lopják a gyönyörű példákat.

Kép
kissmanó

Gurgi :D
Örülök, hogy Samu jól van

Szivvi
Ez kicsit megdöbbentő, amit fehérvári kórházról írtál :?

Mi is megjöttünk a dokitól. Zárt méhszáj.
Zalán nagyon szépen fejlődik. 750 gr és a fejátmérője 6 cm. :D :D

Kép
Kép
emma1976

KissManó: Ti Marosvásárhelyen laktok??? :wink: Hogy hívják a gyerekeidet (mármint teljes név) mert a becézésekből nem tudtam rájönni :oops:

Székesfehérvári kórház gáz :( Sok másikkal egyetemben :( Szülök itthon a kádban bakker! Vagy ha úgyis ide-oda küldözgetnek majd vajúdva, akkor az autóban :lol:

Brigiékkel mi van???????????????????

Én ma sokat pörögtem,tettem vettem takarítottam,ida-oda rohantam, keményedett is a hasam rendesen! Mindjárt fekszem be apa mellé, ő már szunyál....megyek segítek neki :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Manó! Mhm, értem, köszönöm a véleményt! Cic dörzsölést elkezdem, majd meglátom, lett-e bármi eredmény, és annak függvényében folytatom. A két hónap alatt még a cicibőröm is visszanő, ha túlságosan ledörzsölném ;)

Indítás a 42. héten szerintem is szükséges. De ez már komplikáció, amire nem vonatkoznak a szélsőségesen természetbarát nézeteim ;)
Vendég

Nem, Brassó névre hallgat a városunk.

Edina és Adrienn a két gazfickó.

Kép
kissmanó

Gurgula, tényleg pihenj sokat, meg szedjél magnéziumot (bár gondolom úgyis szedsz). A megrövidült méhszáj csak akkor gáz, ha elkezd nyílni, de azt ellenőrzi majd a doki.
Nekem a 32. héten már teljesen meg volt rövidülve (ha mond valamit, cervix 2000, majd nagyon hamar cx 1000 lett).

A dokimon kívül mindenki paráztatott, hogy ilyen méhnyakkal nem lehet kihúzni végig, végül a 41. héten szültem. :wink:

Szivvi, ez elég gáz, úgy hangzik, mintha "csak azért sem" engednének meg bizonyos dolgokat. :shock: Na persze, a dokik kényelme miatt nagyon sok ksimama szenved, emiatt szívtam én is 9 hónapig szülés után. :?

Bori, úgy legyen, amit a költözésről írsz! :wink:
Már "csak" el kell adni a lakást és ki kell választani, hová menjünk+hitelátvitel, szocpol intézés...+két suli vizsgahegyekkel...Bakker, nem vagyok normális. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, azért ne feledd a biológiát: cicidörzsölés oxitocintermelést fokoz, az meg méhösszehúzódásokat csinál, ami idő előtt nem biztos, hogy annyira jó ötlet.

KépKépKépKépKép
uxi

Egy bába könyvében azt olvastam, nem elég hatékony fájások esetén szokták javasolni a cickódörgölést (esetleg apás kivitelben :wink: ). Persze a dokik ehelyett bekötik az oxitocint, pedig a hatás hasonló, csak az előbbi természetes, és nem olyan brutál adag.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Júj, jó hogy mondod, az oxitocint el is feledtem. Néha kimarad, hogy terhes vagyok... :oops:
Méhösszehúzódás 2x volt 2 nap alatt pisilés után. Az jelent vmit, vagy csak rosszul fordultam? (az egyik pisi nyilvános wc feletti görnyedés volt..., másik otthon)

Költözés: én múlt héten adtam el az enyémet, és előtte héten foglalóztam le az újat. És egy hónappal szülök korábban, mint Te. Szóval eddig ugyanaz. De nekem nincsen suli, meg másik gyerek! Respect minden többgyerekesnek! Innen nézve megoldhatatlannak tűnik...
Vendég

Igen, az utolsó hetekben Apa nem csak vaginális úton tudja serkenteni a szülés beindulását. Ezt már én is olvastam több helyen. Sőt, mintha még az élettan tanárom is rebesgetett volna vmi hasonlót.
De a bimbó dörzsölés törölközővel, az nem ugyanaz, mint a nyomkodás! Vagy csak az ingerlés a lényeg?

Nemtom, én félek a szoptatástól, és úgy tennék vmit már most, hogy gördülékenyebben vegyem az első akadályt...
Vendég

Eladtad? S nem is megaszontad nekünk?
Még kisbötűsen sem?
Akkor hogyan is bírtunk volna gratulációinkkal utolérni?
Na, akkor egy kalappal a költözéshez, asszem ez az, amit én pocakkal nem tuti, hogy bevállalnék. (kölökkel, vagy anélkül)

Kép
kissmanó

Ja, képzeljétek, eladtam a lakást, sőt találtam újat, sőt az anyagi része is rendben van lassan. 8) Sőt, talán albérletbe előre tudunk menni az újba, amíg nem jön meg a pénz (még 3-4 hét), mert az most üres.
Csak óckodom, mert első saját lakásomtól kell most megválni, és hüje ragaszkodó típus vagyok...
Engem kevésbé riaszt a költözés most, mint szoptatósan. És mivel a belvárosban lakunk, az új meg zöldövezet, nem kérdés, hogy menjünk-e. Illetve a zöldövezet miatt csináljuk az egészet...
Azért nem írtam, mert viszonylag jól bírom, és nem akartam emiatt offolni. Annyi más dolog volt, ami fontosabb.
Vendég

Bori! Gratula a lakáseladáshoz! Ügyi vagy! :D Hová költöztök?

Nekünk annyi a fejlemény, hogy eldöntöttük végre, hogy kiköltözünk Dunakeszire, ott elérhetőek számunkra nagyobb lakások, esetleg sorház is. Ott is az újakat céloztuk meg a szocpol miatt, nem sokkal drágább, mint a használt, viszont 2 gyerekre 2,4 millát adnak.
Az érzés ismerős, nekem is fura lesz majd elképzelni, hogy más lakik ebben a lakásban...

Ja, azt nem is írtam, hogy valami kocsit is kéne venni... :shock:
De a lakás mellett az már eltörpül.

Szoptatástól én is tartok, lévén rosszak a tapasztalataim, de ahogy hallottam, az elején szinte mindenki megszenvedi, viszont a neheze pár hét, max 1-2 hónap alatt elmúlik. Ez azért sokat segíthet, Eminél azt hittem, végig ilyen szenvedés lesz, mint az első 2 hónap. :roll:

Ez a teljes bimbóbekapás érdekes, nekünk nem sikerült. Kb negyedakkora a szája egy újszülöttnek, mint a menllbimbó, hogy a lehet az egészet a szájába adni? Egy 4-5 hónaposnak már belefér a nagyja, de hogy kell egy újszülöttnél? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Na, ez a bimbó hami télleg érdekes. Mett pl. mit tesz egy pici szájú kölök, ha az anyjának óriási didkói vannak, aminek aztán tuti a bimbója sem épp törpeméret? Há persze, hogy csak részben kapja be.
Más kölöknél meg ha adva van egy kicsi cici kisebb bimbóval, de ugyanakkor kölök hatalmasra bírja tátani a pufiját, akkor csak úgy eltűnik az egész cuccos a szájában.
Szal szerintem relatív az egész. A lényeg szerintem, hogy ne hagyjuk a kölket úgy próbálkozni, hogy csak a csücsköt kapja be. Mert azt aztán bírja tekergetni, szívogatni a nyelvecskéjével, s akkor jöhetnek a csillagok a kék égboltról.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Manókám! Örülök, hogy babakocsi ügyben tudtam segíteni. A Bondel tényleg nagyon sz@r.

Viszont lányok a Bébé Go-ról valaki tud valami infót. Van egy nagyon király, ma vagy holnap megyünk megnézni. Csak kéne egy-két tapasztalat.

Bori: Gratula a lakáshoz!

Emi: Múltkor nem is dícsértem meg a pocidat a szép új felsőben, pedig nagyon kis cukker!

Én nem félek a szoptatástól. Úgyis szerintem minden jönni fog magától. Ha meg nem, akkor valaki csak segít...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi - :lol:

Szopival meg, jó az ilyen hozzáállás. Így kell ezt.
Ha meg véletlenül valami folytán mégsem menne, akkor sem dől össze a világ.
Enyém kölkeknek dőlt a fehér nedű 3 hónapos korukig, miután a fennvaló elzárta a csapot, s át kellett térni tápira. S élnek és virulnak. Nem mondom, Edó után úgy indultam, hogy Adriával tovább kell menjen. Hát kb. 2 héttel ment tovább. Most is úgy indulok neki, hogy 6 hónapig köll sikerüljön, oszt majd még beszélünk erről jövő év elején.

Kép
kissmanó

„A lényeg szerintem, hogy ne hagyjuk a kölket úgy próbálkozni, hogy csak a csücsköt kapja be.” – szerintem erre gondolnak az istvános nénik is, csak nem ilyen sarkítva fogalmaztak ;)

Zsuzsi! Ne felejts el segítséget kérni, ha nem megy. Az összes rémtörténet valahogy úgy kezdődik, hogy nem szólt senki, hogy hogyan kell csinálni....

Lakás: XI. ker., budai skálától 3 megálló kifelé, kertes társasház, kilátás a szabadsághegyre, minden irányban park, kertes házak, madárcsicsergés. Hátrány: második emelet. De legalább hamar lefogyok! 8)
Uxi! Igen, a szocpol az nyomós érv. Mi nem kapunk, mert mindkettőnknek van lakása. (pont ezért nem is kérnénk) De ígérd meg, hogy lecsekkolod a kivitelező korábban átadott műveit! Olyat is hallottam, hogy nem tettek szigetelést a tetőbe...
Vendég

Sziasztok!

Bori!

Gratula a lakáseladáshoz!
Mi is rajta vagyunk a projekten, a hétvégén vagy a jövő hétvégén festünk, és utána hirdetjük a kérót, nagyon remélem hogy hamar el fog kelni, mert frászt kapok ha addig elkel az amit kinéztünk...
Egyébként Bori nekünk is a szívünk szakad meg, hogy el kell adnunk, szó szerint sz...rból várat építettünk belőle, de hát muszály eladni, mert egy szoba konyha fürdö édeskevés, azt sem tom hová tenném a babakocsit télen...
Szal mi is belevágtunk, aztán jön aminek jönnie kell...

Én sem izgatom magam a szoptatás miatt, bár nekem is olyan szintem érzékeny, hogy fürdéskor ha hozzáér a törcsi üvölteni tudnék, de majd lesz valahogy...
Én inkább azon izgulok, hogy lesz egyáltalán tejem?!
Már oldalon olvastam, hogy olyan idős kismamiknak mint én, már van előteje.
Hát nekem semmi, de mégcsak nem is kemény...
Az elején elkezdett megnőni, aztán azóta leállt semmi, elég kis puha, szal nem tom, remélem nem lesz gond vele, olyan jó volna ha nem kellene tápszert használni...
Vendég

Bori!

Szerinted mi fel tudjuk használni a fél szocpolt ha eldjuk a házat?
Mert ez most a férjem nevén van, de ha eladjuk akkor nem tom elfogadják e, vagy max az én nevemre mert az én nevemen nem volt semmi kéró...
Hátha te okosabb vagy ezügyben, azért jó volna ezt is kihasználni, bár igaz használt ház vásárlás esetén csak fél szocpol jár, de az is pénz...
Vendég

Henchy! Írtam privit. De kimaradt: a tulajdon mindegy, kinek a nevén van, mert házasok vagytok, és a törvény eleve közösnek tekinti mindeneteket! Az a lényeg, hogy csak egy lakásotok legyen összesen kettőtöknek. Ha bármilyen más ingatlan van a neveteken ezen kívűl, akkor nem jár szocpol, mert akkor túl gazdagok vagytok az állami támogatáshoz!
Vendég

Bori!

Köszike, olvastam!
Gazdagok....
Nevetséges nem?!
Na persze ezt mi nem tudhatjuk...
Szerencsére más nincs a nevünkön, úgyhogy remélem nem lesz vele gond!
Mégegyszer köszike, válaszoltam neked!
Vendég

Szisztok!!

Borinak Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok a kismamák és kisbabák nevében!! Hipp-hipp-hurrá! :lol:

Kispiskóta!
Magánrendelőbe járok csak a dokim asszisztense a szülőszoba főnővére, aki a szülésznőm lesz :lol:

Uxi!!
Szal, a méhnyak nekem sajnos eleve picit rövidebb, un. nekem volt egy méhnyakrák műtétem 99-ben. hüpp..
Eddig mindig cervix 3000 volt, tegnap a kiskönyvembe cervix 2000 lett beírva.
A méhszáj szerencsére zárt de majd a Praxisban is megnézi Győrfi UH-val a belső méhszájat..remélem minden oké lesz.
Szal most nem járhatok tornára, szigorú pihenés van, fekvés, néha be lehet iktatni sétálást.
Samukának bent kell még maradni!!!!!!!!
A dokim 4 hétre rendelt vissza, ahogy eddig..Gondolom ha nagyobb gáz lenne akkor irány a kórház.
DE NEM LESZ!!!!!!!!!!!!!!
meditálgatok, samukának is mondtam, hogy mi a pálya :lol:

Gurgikátok
torolve_20131003125716

Csajok!
Szerintetek?
Még mindíg vacillálunk a nevekkel, nem tudjuk eltalálni hogy mi legyen...
Szerintetek Fellner Boglárka, vagy Flávia?
De két nevet meg nem akarok neki adni...
Eddig a Bogi tetszett nagyon, de egy ideje a Flávia is megtetszett de nem tom.

Ja aztán meg majd kiderül hogy kisfiú.... :lol:
Na az nagy szám lenne...
Vendég

Rita! Köszönöm szépen!
Tényleg pihenj!!!! Inkább gömbölyödj ki szépen, minthogy Samu előbb jöjjön. Elég komolynak hangzik az a régi műtét, vedd is komolyan! Ugye már nem dolgozol?
Sétálni szabad, nem?

Én megyek, tornázom egyet helyetted is!
Vendég

Bori!

Nagyon jól hangzik ez a lakásleírás, legyen szerencsétek hozzá! :wink: Úgy költöznék én is, de nálunk nem esedékes az idén még...

Köszi a megnyugtatást, remélem én is h hamar nyélbe ütjük a bevásárlást.

Cicidörzsölgetés: barátnőm erre esküszik, ő már félidőtől naponta 5-5 percet dörzsölgette, így megvastagodott a bőr, ezért nem volt gondja a kisebesedéssel. Én egyszer próbáltam, a legfinomabb törülközőmmel, de 1 percig bírtam...

Csajok, kismama szabásmintát hol találok neten?Valami nyári felsőket szeretnék varratni.
Vendég

Húúú!

Bori, nagyon-nagyon sok-sok boldog szülinapot kívánunk Neked!!!!!!

Gurgi!
Vigyázzál magadra, nehogy időnap előtt megszüljél már ....
Tessék kivárni a sorodat.... :lol:

Egyébként én a kórházba járok a válastott dokimhoz...
Én nem tom, de sose hív a magánrendelésre, eddig még csak kétszer voltam a többi mind a kórházban UH azt ennyi...
Ja és nekem is havonta kell járni.
Vendég

Bori!

Hát, időben észrevették és szerencsére nem terjedt tovább..rohadt nagy mázlim volt..

Igen, sétálni szabad..szerencsére, nem vagyok egy ágyban fekvő típus..de pihenni kell.
(jó kis figyelmeztetés, hogy lassítsak)

A munkával úgy vagyok, hogy saját cégünk van és csak ücsörgök az irodában felpocolt lábakkal a gép előtt..szal nem erőltetem meg magam.
torolve_20131003125716

Bori, ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!!

Hencsi: a Flávia szép, különleges név, a Boglárka gyakoribb, így talán barátságosabban hangzó (az én fülemnek).

Gurgi, vigyázz magadra nagyon!
Vendég

No de semmi pánik!
Tudjátok, csak poziiiitííííívánnnnn! :lol:
torolve_20131003125716

Enikő: köszi a hiányolást, megvagyok! Sajnos nem tudom azt mondani, hogy minden oké, vagy alakul... Még várok, de ha nem látok semmi változást én lépek. Nekem ez nem jó. Oké, velünk maradt, de ennyi :cry: Beszélgetünk is, de úgy mint barátok. Hazajön, nem ad puszit, meg nem kedves, meg semmi, és én nem vagyok ehez szokva, és nem is igazán akarok...

Bori: Isten éltessen 120-ig Kép

Gurgi: vigyázz magadra és tényleg pihizz!

a szoptatástól én nem félek, bár most bennem van, hogy a jelenlegi lelkiállapotomban fog e menni. 2* bizonyította a szervezetem, hogy igen tudok szoptatni, de most nem lepődnék meg, ha nem lenne majd elég tejem. Kiderül ez is majd!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Cső Csajok!
Bori
Boldog szülinapot!

Gurgika
Nagyon helyes hozzáállás!!

Hencsi
Flávia nekem nagyon tetszik!

Lynia Emi
Molkatával mi van, minden ok??

Én mék ganyézni, holnap megszállnak anyósék :evil:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsani!
Hátha hasznát tudod venni egy pár link:

http://www.snitt.hu/ss2.html
http://szabasminta.linkcenter.hu/
http://www.nandu.hu/magyar/hasznos/szab ... intak1.htm
http://www.varrohaz.hu/main.php?menu=bemutatkozas

Hátha itt találsz egy párat!
Vagy a burdát tudom még ajánlani!
Vendég

Aranyosak vagytok lányok!
:lol:
torolve_20131003125716

Köszönöm a köszöntéseket! Aranyosak vagytok!
(még mindig nem tornázom, mert pletykálok telefonon, ejny-bejnye....)
Vendég

Gurgi - na, azt a számot ha mán ennyire leredukáltátok, akkor tartsátok meg a szintet. Tod, a 2000-re gondoltam.
Igaz, nékem is zengett vala valamit dokinéni a múlt hónapban a belső dolgaimmal kapcsolatban, de nem lehetett nagy zűr, igaz, nem is fejezte ki vészesen magát, csak az intimitásról tiltott le. Én meg úgy döntöttem, hogy egyszer egy hónapban felmentem apjukat. S kíváncsi vagyok "észreveszi-e" dokinéni árgus figyelő szeme a változást. De remélem nem lesz ilyen. Télleg, híjjam csak fül a rendelőt, s kérjek jövő péntekre időpontot. Remélem kapok.
S aztán húzok, este indulunk, s addig még azt a tippet kaptam, hogy a kislegénynek ajándékba távirányitós kisautót vigyünk ajándékba, azt még meg is kell keresni, s megvenni.

Kép
kissmanó

Hencsi! Nekem valahogy nem igazán tecc az olyan utónév aminek kezdőbetűje azonos a családnév kezdőjével. Ezért én tuti nem választanám a Fláviát.
Máskülönben tényleg szép név, nekem specc jobban tecc mint a Bogi, de hát az elveimmel nem tok mit kezdeni.
De persze nektek ha nincsenek ilyen elveitek, akkor semmi gáz. Meg há ugyi egy csajszinál fennáll az is, hogy majd ha a párja nevét kezdi felvenni, amivel feltehetőleg huzamosabb ideig kell együttélnie, lehet épp akkor jön be a nem kedvező párosítás. Szal légy okos, mett én csak okoskodtam :)

Kép
kissmanó

Manó!

Az nem baj, hogy egyforma, pont az tetszik!
Egyébként nekem is egyforma betüvel kezdődik a keresztnevem meg a családnevem (Harnóczi Henrietta), tudod mennyi előnyöm származott az irodalomtanárnál belőle?!
Tök tetszett neki...
Azért köszike látom mindenkinek a Flávia tetszik jobban, talán nekem is mert az nem túl gyakori, de azt meg hogyan becézzem???
Vendég

Sziasztok!

Termékeny egy nap ez az ápr. 12, mert még 2 ismerősöm is mai...

Boldog Szülinapot Bori!

Köszi a dícséreteket a pocakra!

Kati jól van, diétázik a cukra miatt, de hazamehet és elvileg 4-5hét múlva már "végleg" jön.
Szegénykét tegnap este meggyötörtem, mert elfogyasztottam a buszmegállaóba menet egy gyrost, ő meg.... :roll:

Nálunk is jó volt ez a szülésfelkészítő!

Először voltunk légzéstechnikán, de én értelmét nem láttam, mert mire odakerülök elfelejtem, a másik, meg nem hiszem, hogy a mellkasból hasba levegőnyomást jól csinálom....
Kiderült itt olyan a kórház, hogy babó mindenkinél ott van, éjszakára elviszik, de lehet 24 órát is kérni...
szimpi volt, egy főorvos asszony tartotta...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ja, de apukák aszobába nem mehetnek be, na ez már nem igazán tetszik!

Flávia nekem is jobban tetszik!

Unokabátyusom adot épp tippet minap: Borka, ok, nem rossz, de így: Savanyu (u)Borka :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Oké, győztél. De csak azért, mert a vezetéknév nem abból a legközönségesebből van.
De Kiss családnév mellé azért már nem megy pl. egy Kati.
Nekem nagyon bejött (volna) fiúnak a Kristóf, na de majd vasárnaptól elmondhatom, hogy van egy keresztfiam, akit Kristófnak hívnak.
Ja, s épp ilyen elvi okok miatt sosem gondolkodtunk sem K-val sem I-vel (lévén vezetéknévben az I az egyedüli magánhangzó) kezdődő utónevekben.
Ha nem lenne ilyen elvem (ja meg még az is, hogy rövid vezetéknév mellé én nem a legrövidebb utónevet találom jónak), akkor valószínű a mostani bentlakó majd Ida névre hallgatna. Csak a hagyomány kedvéért, hogy a lányok nevének második betűje a D legyen.
:wink: :wink: :wink:

Kép
kissmanó

Emi! Párom hív engem is uborkának, a következő vicces fordulattal: Úúú, Borka, hoznál nekem.... És vigyorog! Ha kedvesen mondják, még azt is lehet szeretni!

Légzéstechnika. Nekem olyan jól sikerült leszorítanom a hasamba a levegőt, hogy azt hittem, helyben megszülöm a gyereket. 3 napig büntiben voltam miatta, oda rúgott, ahová csak tudott, bukfencezett (1 kilós, és kb. 28 centi...). Szóval én csak elméletben gyakorlom a továbbiakban a hasprést...
Szerintem a relaxáció fontosabb!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?