A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Krissi

Ha a petevezetõben van, akkor azt sajnos ki kell venni. Nekem egy hónapja volt ilyen mûtétem. De ha a petefészekben, ott is szokott lenni, akkor azt meg tudják menteni. Még beszélni is rossz errõl...

Tõlem is mindenki azt kérdezte, hogy nem lehet onnan az életképes embriót áttenni a méhbe. Ez ma még sci-finek tûnik, lehet hogy majd egyszer, de annyira sérülékeny szerintem az embrio, hogy nem lehet megkockáztatni...

Noémi
noémi

Virág
Rettentõen sajnállak!!Annyira felzaklatott, hogy elkezdett görcsölgetni a hasam és fojtogat a sírás.Próbálj meg erõs lenni, bár tudom nagyon nehéz.Nem is tudom mit mondjak.Sajnálom.
Lujza
lujza

Krissi!
Javítottalak! Bocsi, biztosan elnéztem, különben kivettelek volna. De ha maradhat, akkor jó.

Lányok!
Olyan pocsék lett a hangulatom. Bõghetnékem van, állandóan Virág jár az eszemben...

Üdv:
Gitta
gitta

Gitta

Körülöttem ráadásul meg mindenki terhes, megõrülök tõle. Mosolyogni hozzá, meg gratulálni... dehát õk nem tehetnek róla, hogy én "béna" vagyok...
Hallottam egy jó mondatot: "Nem terhes akarok lenni, hanem szülni akarok." Na ez tökéletesen illik!

... el kell mennem HSG-re, mi van, ha a bal oldali petevezetõm sem átjárhatóóóó Kép

Virág
Annyira sajnálom... még mindig nem tudok észhez térni...

Üdv
Noémi
noémi

Lányok!
Ne is mondjátok.... Én tegnap óta nem tértem magamhozKép Ne haragudjatok, de mondani/írni nemigen tudok semmit. Nagyon sokat gondolok RátokKépKépKépKépKépKép
a szomorú Bogár
bogár

Valahogy úgy érzem ez nem a mi hetünk Kép és még csak kedd van!! Mi lesz itt péntekre?? Kép Kép
Tegnap megkaptam az áhított állást Kép, és valahogy olyan hidegen nagyott, mert nagyon megrázott az, ami itt zajlott le, még mindig a hatása alatt vagyok, pedig nem is velem történt meg. Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Noémi
Itt senki nem béna, Te sem vagy az!!!!
A sejtjeink c. filmben volt arról szó, hogy tudják mi az terhesnek lenni, mik a fájások, minden tünetet éreznek, csak éppen nem szültek. De rájöttek, hogy nem is ez a lényeg, hanem a "végeredmény".
Nem szabad rögtön azt feltételezned, hogy a bal oldalid sem átjárható. Tudom, hogy még nagyon friss a hír, de próbálj meg újra pozitívan gondolkozni, persze azzal is tisztában vagyok, hogy ehhez még egy kis idõre van szükséged...
Én csak sok-sok erõt tudok kívánni Neked mindehhez.
Bogár
bogár

Noémi Kép
Bogárnak teljesen igaza van! Ne kezd el azon gondolkozni, hogy milyen rossz dolog jöhet még, mert az nem tesz jót sem neked, sem a párodnak, sem a majd megszületendõ baba fogantatásának. Próbálj meg abban hinni, hogy biztosan átjárható a petevezetõd, hiszen a probléma elõtti ciklusban is sikerült tehetbe esned, és általában felváltva repednek meg a tüszõk, tehát a kis petesejt valahogy eljutott a helyére... Pár hónap és biztosan babás leszel. Gondolj bele abba, hogy te tudod már, hogy neked sikerülhet, és sikerülni is fog!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
gratula az új álláshoz
bogár

Sziasztok!
Csakis azok tudják átélni a fájdalmunkat, akik maguk is átélték, vagy hasonló problémával küszködnek, senki más! És ezért is nagyon átérezzük mi is, ha rossz helyen tapad meg, vagy ha meghal a babakezdemény, mintha velünk is megtörtént volna...
Virág! Tegnap veletek búsultunk-sírtunk mi is...lesz kisVirág ne félj hamarosan, kicsit pihensz, aztán lombik, és utána már minden rendben lesz..Kép
Nikie
nikie

Bogár Kép köszönöm, hétfõn kezdek.

Lányok Kép
kellenett nekem emlegetni a menzeszt, most megjött, a 32. napon.. ennek örülök.
Most elmegyünk síelni a párommal és a szüleimmel, vasárnap este majd benézek. Remélem valamit jót is tudok majd akkor olvasni.

Gitta Kép
kérlek, javíts akkor. 1cn Kép és a ciklushosszom is 30-33 nap rendszeres. köszönöm

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Virág! Annyira sajnálom, ha meggyógyulsz utána neked biztos hamar sikerül. Látod, nekem lombik ide vagy oda meg se tapad. Egyik eset se jó, legközelebb már jó helyre teszik neked is a babát!

Gitta! Én irtam hogy légyszi javits, akkor elmaradt. Most a 6 cn vagyok. Köszi.

Ritának se jó a cn, mert a lombikot a ciklus közepén csinálták és holnap kell tesztenie. Tegnap még nem vérzett, a mellei feszültek. Ja és üzeni az új kismamáknak hogy gratulál.

Orsi remélem jót sieltek, sajna nekünk a lombik miatt ez most kimarad. Jövõre meg a baba miatt Kép

Karmen
karmen

Lányok! Köszönöm az együttérzõ szavakat, ha vigasztalhatatlan is az ember ilyenkor, azért jólesik.
NOÉMI:én a helyedben elmennék HSG-re, ennyit megérne a dolog!Annyira sajnálom, ami Veletek történt.
KRISSI:sajnos ki kell venni a petevezetõt, de nem is zavar, mert én már nem vállalok több inszemet, a lombikhoz pedig nincs rá szükség! Végig arra programoztam, hogy átmegy a vezetõn, de sajnos nem segített. Ilyenkor pedig már nem mozdul el. Nyilván össze vissza le vannak szûkülgetve a vezetõim.
LUJZA:neked most az a legfontosabb, hogy a baba(k) jól legyenek - kérlek, ne izgasd fel magad! Bár éppen most olvastam, az idegesség nem okoz vetélést. De akkor sem szabad!
ORSI:gratulálok az új állásodhoz!
szomorúVirág
Virág

LányokKép
OrsiKép
Gratulálok az új álláshoz, de remélem nem sokat kell itt dolgoznod, mert mész GYED-reKép Addig is jó síelést!

VirágKép
Mail ment.

NoémiKép
Szerintem se legyenek ilyen negatív gondolataid. Tudod vannak önbeteljesítõ gondolatokKép Csak pozitívan szabad hozzáállni. Aki 2x spontán teherbe esett egymás után az nagyon termékeny, tehát nagy esélyed van.

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Virág! csatlakozom az elõttem szólokhoz: nagyon szíven ütött, ami Veled történt. Én ezt fel se tudnám dolgozni. Nem vagyok ennyire erõs! Nem is találok szavakat, annyira igazságtalannak érzem az életet! Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Itt mind Veled vagyunk, és drukkolunk, hogy mihamarabb babád legyen!

Nelli
nelli2

Nekem DorisKép is nagyon hiányzik...Kép
nikie

Nikie! Doris írta, hogy lehet, hogy a közeljövõben lesz otthon nete, és akkor tud írni.

Nelli
nelli2

LányokKép
JovivalKép,HurkivalKép mi van? Õk is hiányoznak! Bárcsak már ne kellene ide járniouk, de jó lenne tudni Róluk!!!

LujzaKép
Szerintem Te most pihengessél, és ne nagyon olvasd a negatív híreket, mert csak felzaklat. Próbál sokat relaxálni, és beszélni a babókhoz.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat, Virág Kép
köszönöm a gratulációkat, és én is remélem, hogy nem maradok olyan sokáig. De addig is nagyon jól jön, mert legalább nem úgy fogok kikerülni az egyetemrõl, hogy egy fia szakmai gyakorlatom nincsen, és szerintem szakmailag is jó helyre kerülök.

Már mindent összepakoltam, most még lesz egy órám, és utána indulunk Kép De azért elõtte benéztem egy kicsit.

Cat Kép
olyan régen hallottam rólad. Ti most hogy álltok? Mikor kell szorítani értetek?

Virág Kép
Sajnos mostmár tényleg egyenes út vezet a lombik felé, de ott remélhetõleg jó helyret teszik a piciket, és hipp-hopp babakocsikat fogunk tologatni. Mit mondott a doki, mennyi idõt kell várni a lombik elõtt?? Remélem nem sokat!

Hurki és Jovi tényleg nagyon régen jeletkezett már! Jó lenne, ha tudnánk róluk valamit! És Marcsi?? mennek a következõ lombikra, tudtok valamit?

Lányok Kép mi van a talival?? Lesz ebben a hónapban? Szerintem mindenkinek jót tenne egy kis traccsparty Kép

Lujza Kép
te tényleg ne olvasd ezt a sok elrettentõ példát, és vigyázz a babókra, beszélgess velük, és tudasd velük, hogy nagyon jó helyre fognak megszületni Kép

Karmen Kép
mikor lesz a következõ lombik?? van már valami akcióterv?

lehet, hogy bekukkantok ma még egyet, ha nem akkor nagyon nagyon sok pozitív energiát küldök mindenkinek, akinek szüksége van rá Kép Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
A 2. inszem csütörtökön lesz. Ma kaptam a repesztõt.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép Kép Kép
akkor mennek irányodba is a pozitív energiák.

Virág Kép
Kérlek ne értsd félre, amit írok. A Kaáli intézet honlapján azt írták, hogy a modern módszerekkel lehetõség van arra, hogy apetevezetõ eltávolítása nélkül szakítsák meg a méhen kívüli terhességet. Egyáltalán nem értek a dolghoz, de nem lehetne így megmenteni a petevezetõdet?
"Míg korábban a megkésve felismert esetekben csupán a petevezetõ eltávolítása lehetett a megoldás, a korszerû módszerekkel idejében diagnosztizált esetekben a hastükrözés (laparoszkópia) segítségével konzervatív eljárásokat alkalmazva, a petevezetõ bennhagyása mellett evakuálni lehet a tubáris terhességet. Hasonló korszerû módszernek számít az, amikor ultrahang által vezérelve terhességet elölõ anyagot juttatunk a petezsákba, amely ezt követõen felszívódik"
gondoltam leírom, hogy mit találtam.. tényleg csak a jó számdék vezérelt Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Virág,
nem értem miért vár egy hetet az orvos a beavatkozással. Neked most ezt a lelki terhet kell viselned egy hétig.
De ha vár, akkor addig talán utána is nézhetsz annak a lehetoségnek, amit Orsi írt.

Noémi,
én biztos akarnám a laparoszkópiát a helyedben.
Csak okosabb lehetsz tõle.

Cinci,
hogyan zajlott le a vetélésed? Ezt még nem is írtad. Csak mert pl. Noémi is azt írta, hogy novemberben terhes lett, elvetélt, majd utána újra terhes lett decemberben, más kérdés, hogy méhen kivuli a terhesség.
No most miért kellene neked fél évet várnod, sokaknak sikerül rogton egy-két hónap múlva.
Úgy gondoltam, csak azoknak kell várni sokat, akiknek tobb hónapos korban szakadt meg a terhességuk.
Volt mûszeres befejezés? És miért javasolja ezt az orvosod?

Rzsuzsa,
azt írod, hogy valamilyen Aloe-vera készítmény is segített talán neked abban, hogy a vetélés után sikeres terhességed
legyen. Mi az a szer, megosztod velünk?

Nagyon turelmetlen vagyok, várakozó állásponton kozben, hogy a férjecske beszedje a gyógyszereket, és tovább léphessünk, addig is itt szurkolok mindenkinek.

bella
Névtelen

SziasztokKép

VirágKép
Egész nap te jártál a fejemben, úgy megörültem ennek, amit Orsi írt. Tényleg, nem lehetne megpróbálni valamit tenni? Az nem lehet, hogy baba se, meg esély se a természetes fogantatásra! Hiszen, akinek már csak egy petevezetõje van, arra miért nem figyelnek jobban oda???? Ha van egy módszer, élnni kell vele. A sors "ajándéka" ez az öt nap, valamit tenni kell. Kérlek, ne haragudj meg rám, de képtelen vagyok feldolgozni a történteket. Mindig a kibúvókat keresem, hátha van valami más megoldás is...

Lujza, te meg ne idegeskedj, hanem csak pozitív gondolatok legyenek a fejedben! A babáidnak boldog mamira van szükségük.
Szorítok nagyon pénteken!!

Cat, Rád is gondolok csütörtökön!!!!

Orsi, gratula az új munkahelyedhez!

Krisssi
krissi

Sziasztok!

Iszonyú ilyen szomorú sorokat olvasni. Kép
Noémi, Cinci! Nagyon sajnálom. Kép
Virág! Amikor megtudtam a hírt, háromszor is el kellett olvasnom, mert nem akartam hinni a szememnek. Kép Nagyon sok eröt ennek a hírnek a feldolgozásához!
Cat! Sok sikert a 2. inszemhez!!! Kép És tessék bízni benne!
Orsi! Gratulálok a munkahelyedhez! Kép
Gitta! Köszönöm a zebrát! Kép Babóca megszolgálta. Több, mint kétszeresére nött a petezsák, már 9,2 mm (a múlt héten rosszul írtam a mértékegységet), és már láttuk benne a picit. Kép De persze én is nagyon félek még mindig a vetéléstöl. Jó lenne már túl lenni a 12. héten. Kép

Puszi!
Andi
andi28

Kedves Cini es Noemi!

Nagyon sajnalom ami Veletek tortent!
Nezzetek at a Terhesseg magzatelhalas utan cimu topicba!

Udv:
Eszti
Névtelen

NoemiKép ViragKép CinciKép

Annyira sajnalom ami Veletek tortent, ez tenyleg igazsagtalansagKépKép Remelem azert sikerul mihamarabb lelkileg feldolgozni valamennyire es uj remenyek ele nezni. Igazabol sok okos dolgot nem tudok mondani, de Veletek erzek es nagyon szoritok, hogy legkozelebb minden rendben legyen.

CatEyeKép
Csutortokre es utanna hatalmas drukk NekedKép Azert remelem meg radolgoztok egy kicsit?Kép

Krissi, dragaKép
Nem felejtettelek el, de mostanaban eleg suru a programom. Megigerem a heten irok NekedKép Sajnalom, hogy megjott, de aztan ez legyen az utolso mensid egy jodarabigKép

LujzaKép
Remelem Te nem idegeskedsz, most az nem tesz jot. Vigyazz magatokra es pihenj sokat.

GittaKép
Szomoru, hogy betegek vagytok, remelem hamar kigyogyultok belole. De orulok, hogy sikerult fogyni. Meglatod mire jon a babuci, olyan sportos leszel, hogy meg sem kottyan Neked a 9 honapKép
Legyszi javitd a tablazatban, holnap mar 31 vagyok Kép vagy inkabbKép

OrsiKép
Gratula az uj munkahozKép Mar nem biztos hogy olvasod, de jo sielest, es azert pihengessel isKép

Mindenkinek Pusza:
Vica
vica72

Zsuzsa jól tudja 19-én megyek dokihoz, akkor tudom meg a lombik mikor indul.

Képzeljétek Rita most üzent, pozitiv lett!!!!
Nagy csoda, hogy elsöre 1 embrió megmaradt, de jó annyira drukkoltam neki.

Na melo, rohanok, sziasztok.

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nagyon kedvesek vagytok mindannyian, köszönöm a bíztatást és együttérzést. Kép
Többen írtátok, hogy laparoszkópiára kellene mennem. Pont ma egy hónapja volt... de az ismert okok miatt átjárhatóságit nem tudtak csinálni, mert friss volt a belsõ seb a méhen és a petefészken is...

Orsi

Nekem laparoszkópiám volt és így is kivették a petevezetõmet. El sem tudom képzelni, hogy abból a vékony vezetõbõl, hogy tudnák úgy kivenni az embriót, hogy utána hegesedés nélkül átjárható és mûködõképes legyen és ne okozzon egy másik méhenkívülit.

Eszti

Köszi a másik topic öteltet.

Cat

A spontán terhesség csak félig igaz. Mert gyógyszert szedtem és UH-val követtük a peteérést és szurit kaptam. De végülis spontán volt :-) egy inszemhez és lombikhoz képest.
...
Jovikával a chaten szoktam találkozni. Legutóbb otthon volt a kislányával, mert beteg volt.
Drukkolok az inszem sikeréért. Kép

Rita Kép Kép
Ezer gratula! Vigyázz magadra! Kép

Pusz
Noémi
noémi

Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek!

Vica!
Boldog babás szülinapot! KépRemélem, még pár kilótól meg tudok szabadulni. Már vettem magamnak egy új nacit, az a kitûzött célom, hogy beleférjek! Kép Így legalább tényleg van valami öszötnzõ erõ. Kép Már beleférek, csak még a cipzár nem ér össze. Kép Kép

Rita!
Gratulálok! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok
Kezdem egy kicsit jobban érezni magam, beleolvastam a Terhesség magzatelhalás után c. topikba és nagyot néztem hogy a legtöbb lánynak nem is mondanak az orvosok 6 hónap várakozási idõt legfeljebb 3 hónapot, de van aki csak megvárta a következõ mensit és a következõ hónapban már próbálkoztak is és terhes is lett és megszületett azóta egy egészséges babájuk.
Hát én úgy döntöttem én sem várok egy fél évet. Úgy két hónapot fogok várni megnézem mennyi idõre fog most megjönni (bár úgy tudom most el fog telni vagy 4-5 hét is mire megjön) Tisztára vicces sosem vártam hogy megjöjjön de most meg nagyon Kép
Egyedül abban bizakodom hogy remélem gyorsan összejön a baba a mostani is már 2 hónap után összejött.
Hát a vetélésem az úgy történt hogy jan 28-án voltam a dokinál hogy terhes vagyok és mert kíváncsi voltam hogy hány hetes is vagyok valójában. Akkor még nem tudta megmondani hogy pontosan mennyi mert még pici volt de úgy 5 hetesre saccolta. Megbeszéltük hogy két hét múlva visszamegyek és akkor többet tud mondani. Ekkor még nem volt semmi baj. (hát az az igaz hogy nem tudom az is közrejátszott-e az egészben hogy rettentõ ideges voltam akkor, feszült voltam már a munkahelyemen is, a doki miatt is) Aztán szerda délután kezdõdtek a bajok elkezdtem egy kicsit vérezni. Mondták (a doki is) hogy ha kicsi akkor nincs semmi baj úgysem tudnak õk sem sok mindent tenni. Pihenjek. Aztán csak véreztem továbbra is, szörnyû görcseim voltak már utánna és szombaton nem bírtam tovább bementünk az ügyeletre. Persze elõtte jól kibõgtem magam mert amikor pisilni voltam egy nagyobb darab valami is volt. Az ügyeletet senkinek sem ajánlom egy olyan barom, bunkó orvos volt ott, hogy amikor megvizsgált azt hittem csillagokat látok. Végül kiállított nekem egy papírt hogy fenyegetõ vetélésem van és pihenjek és a jövõ héten menjek el vizeletvizsgálatra meg a nõgyógyászomhoz. Azt mondta nem tudnak mit tenni ha nem akar megmaradni a baba, nem elég erõs akkor úgysem marad meg akármit csinálnak is. Aztán a nõgyógyászomnál jött a hidegzuhany hogy elvetéltem és nem lát az égvilágon semmit. Elküldött még vérvételre meg h. ultrahangra, akkor megvárni az eredményeket szóval eltelt egy hét az egész herce-hurcával. Addig szabin voltam. Abban az egyben vagyok szerencsés még mondták is hogy magától kiürült az egész és nem kellett mûszeres beavatkozás. Most egy kicsit feldobott az hogy nemsokára újra próbálkozhatunk, igaz most egy kicsit mosolyszünet van (de nem a baba miatt). Az orvosom azt mondta hogy szedjek vitamit meg folsavat én Maternát szedek.
Hát így történt
Cinci

Kép
cinci

Sziasztok!
Csak ennyit tudok mondani Cinci: Micsoda felelõtlenség részükrõlKép
Pihenj, aztán újult erõvel beleKép

RitaKép Nagy gratulaKépKépKépKépKép

NIkie
nikie

Lujza!

Nagyon drukolok!
Elküldtem a horoszkópodat, kérlek válaszolj milyen lett!
Bogi
rbogi

Sziasztok!

Cinci!Kép
Nagyon jellemzõ az ügyeleti "ellátásra" az ilyesmi, sajnos nem egyszer befürödtem már én is.(vakbél, fog.... még sorolhatnám!)
A lényeg az, hogy minél kevesebb munkával megszabaduljanak a betegtõl, és nézhessék a TV-t, vagy kitudja.....Elkeserítõ! A következményekrõl nem is beszélve! (Tisztelet a kivéltelnek!)

Noémi!Kép
Remélem már jobban vagy, gondolok rád sokat, és amit már mások is mondtak neked csak azt tudom mondani: Neked már sikerült 2x is, miért ne sikerülhetne többször is? Csak nyugi!

Cat!Kép

Kicsit lemaradtam mostanában a dolgokról, most mi van Veled?

Jön a tavasz, szépen süt a nap. Talán az majd segít rajtunk!

Puszantás
Csutka
Csutka

RitaKép
Garatulálok!!!! Nagyon örülök neki, hogy 1 embrióval is sikerült. Aztán pihenj sokat, hogy jó megkapaszkodjon a babaKép

CsutkaKép
A második inszem elõtt vagyok 1 nappal. 1 tüszõm van tegnap 20mm volt. A fenekem pedig egy tûpárna a sok szuritólKépKép

NoémiKép,ZsuzsaKép,VicaKép
Köszi a drukkot. Mostmár nem ratjtunk múlikKép

Cat

Cat
Kép
cateye

A Maternától lehet az embernek hányingere. Szörnyen hányingerem van pedig csak 4 napja szedem. Meg normális az hogy az a tünet megmarad hogy sokat kell járnom pisilni.

Cinci

Kép
cinci

Sziasztok Kép

Már féltem ma olvasni a topicot a heti sok rossz hír után. Annyira lelomboztak az elmúlt két nap hírei. Elmeséltem a férjemnek is, egy darabig szóhoz se jutott Kép.

Rita KépKép
Örülök, hogy pozitív lett, most aztán pihenés, hogy minden rendben legyen a babával!

picitjobbkedvû Tinka
tinka

LányokKép
Kérlek segítsetek valami kegyes hazugságot kitalálni a munkahelyem felé a holnap reggeli inszem miatt. Bejött ma reggel a fõnököm, hogy holnap reggel 9-tõl lesz egy rendszermegbeszélés, amire menjek el vele. Persze nem mondhatom meg Neki az indokot, hogy miért nem leszek ott, csak bambán bólogattam neki, hogy jó. Szabira nem tudok menni, mert nem engedne el e miatt. Azóta töröm a fejem megfelelõ indokon, de nem jut semmi az eszembe. A múltkor az Elmûnél voltam számlareklomáció miatt (ezt beették), de most azt mondaná erre, hogy menjek holnapután, mert az nem halaszthatatlan. Két hete beteg voltam pár napig, tehát huzamosabban nem akarok távol lenni. Kinek van jó fantáziája ????? Help!

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép

Rádzárták az ajtót és nem volt nálad a kulcs úgy kellett kimenekíteni...? ez nagyon banális?
Szerzõdékötés bankkal?
Várjál! Utólag akarod megetetni, vagy elõre? Az nem mindegy!

Noémi
noémi

Cat!
Ez nem egyszerû.... még gondolkodom!
Amúgy meg egy kalappal holnapra!
Csutka
Csutka

Cat!

Péntekre is otthon akarsz maradni, vagy csak holnap? Mert akkor más ravaszság kell.

Tinka
tinka

Cat!
Kedz el fájdítani a hasad, holnap pedig jó kis hasmenéssel indítod a napod! Ezt a fõnököd is meg fogja érteni, ha reggel betelefonálsz, hogy a wc-re kell rohangásznod 10 percenként és kínosan éreznéd magad, ha a megbeszélésrõl kellene 10 percenként kifutkosnod! Ezt talán õ is megérti! Még orvosi igazolást is tudsz esetleg vinni neki a dokidtól! Kép
Utálok hazudni, de a cél érdekében most megengedett! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

RITA:óriási gratuláció!!! Nagyon vigyázzatok magatokra!Kép
KRISSI, VICA, ZSUZSA:köszönöm az együttérzéseteket, kérlek ne legyen rossz kedvetek miattam.
VICA:boldog születésnapot kívánok! És hát persze hogy Kép!
CAT: a hasmenés szerintem is jó, most van egy vírus, amit én be is kaptam. Nem hazudok tegnap este hattól egészen éjfélig fel sem tudtam állni a WC-rõl (még ez is...). Ezt el kell higgye!
CINCI:nagyon szomorú történet, de meglátod milyen hamar összejön megint. 3 hónap szerintem is bõven elég!
ORSI:az sajnos tényleg úgy van, ahogy Noémi írta: kapásból kiveszik apetevezetõt, mert az már nem lesz jó semmire a hegesedés miatt és csak egyújabb méhenkívüli jönne létre.
Virág
Virág

Ez a hasmenés sztori szerintem jó, a párom is elsütötte már egyszer. Azért is jó, mert most pont ilyen idõszak van.

Tinka
tinka

Lányok! idemásolom Erazmusz válaszát a problémámra:
Kedves Virág! Olyan gyógynövény vagy tabletta nincs, ami a méhenkívüli terhességet megszünteti. De korai idõszakban laparoszkópiával szoktak olyan gyógyszert befecskendezni az embrióba (Methotrexát), ami megállítja a sejtek osztódását, ezzel a lepény is, az embrio is elhal, és szerencsés esetben átjárható marad a petevezeték (sajnos ez ritka eset!)Ha 2 méhenkívüli terhességed volt ezzel együtt (sajnos, ez gyakori eset), akkor a lombik bébi az egyetlen reményt keltõ megoldás.

Üdvözlettel
Erazmusz

Hát én is így gondoltam és remélem a dokim sem akrja, hogy folytassam ezek után az inszemeket. Túl nagy kockázat.
Virág
Virág

Cat!
Jó a hasmenés is, és ha csak annyit mondanál, hogy fontos elintéznivalód van? Vagy: "holnap csak késõbb tudnék bejönni..". Muszáj indokolni? Nincs is sok köze hozzá, hogy pontosan mi is az ok, ennek elegendõnek kell lenni.
Nikie
nikie

Cat!
Ha mondjuk fogorvoshoz kellene menned? Este elkezdett fájni, reggel muszáj volt elmenni...
Csutka
Csutka

Sziasztok Lányok! Kép

Talán néhányan még emlékeztek rám, tavaly nyáron írogattam ide, akkor a táblában is benne voltam.

Szeptemberben fel kellett függeszteni a babaprojektet, mert a férjemet mûtötték, aztán kihagytunk 3 hónapot, hogy a gyógyszerek is kiürüljenek.

Gondoltam januárban újra csatlakozom... dehát úgy tûnik máshogy alakult Kép Kép
Január 17-én pozitív lett a tesztem Kép Utána 2 héttel kezdõdött az utálatos dög barna trutyi. Szerncsére pont aznap reggel mentem egyébként is a dokihoz. kiírt táppénzre, és szedek napi 4*1 ultrogestant és 3*1 magne b6-ot.
Azóta néha van egy kevés trutyi, de most pár napja nincs (kopp-kopp). Most vagyok a 8. héten, és hétfõn a doki szerint minden rendben volt. Eddig azért nem írtam, mert otthon nincs netünk. Most bejöttem a munkahelyre. Valószínûleg márciusig betegszabil leszek, de heti héhány órára bejárok, ha jól vagyok (márcsak a babanet miatt is Kép )

Szertnék Nektek megköszönni mindent, mert én itt az elmúlt 1 év alatt (mióta olvasgatom ezt a topicot) annyi de annyi mindent tanultam Kép

Nélkületek bitosan nehezebben sikerült volna. Köszi a dokikat, akiket ajánlottatok és mindent Kép

Remélem hamarosan mindenki babás lesz, itt mindenki nagyon megérdemli!!!

Sajnos olvastam az elmúlt napok rossz híreit Kép Virág, Noémi, Cinci Kép Remélem, hogy néhány hónap múlva már csak egy rossz emlék lesz, és megjön a babás vígasztalás. Nagyon szorítok nektek Kép

bera
bera3

Lányok! Most hallottam barátnöm nem akarta engedni a klinikán (mert császár kellett) hogy gerincbe szurják, elmesélte hogy a kollaganömnek nem zsibbadt el töle (horror!) meg azóta is fáj a háta. Volt pofája a doktornõnek (Dr.Lázár) azt mondani hogy azért nem hatott az érzéstelenitö mert a kolleganõ letagadta hogy toxémiás. Ez érdekes mert 3 hete ezzel feküdt bent. A lényeg a másik lány nem engedte erre hivatkozva mire a dokinõ: "nem kötelezõ itt szülni, el lehet menni a kórházba is, majd ott elaltatják". Ezek után szegényt mégis gerincbe érzéstelenitették. Eddig se akartam a klinikán szülni, ezután pláne nem. Szerintek nincs jogunk nekünk eldönteni hogy engedjük-e hogy a gerincbe szurjanak? (ja Szegeden volt).

Most én is félek, mert én eddig se akartam (több okom is van rá) engedni hogy gerincbe szurjanak, de mi van ha a doki állitja náluk kérhetek altatást és az altatóorvos meg nem akarja engedni? Milyen joga van egy kismamának? Ez nagyon durva, hogy közvetlen szülés elött felszólit menjek másik intézménybe amikor 9 hónapig fizetek egy dokinak és benne bizok meg, ne küldjön már egy idegenhez.

Erazmusz te tudod van-e ehhez joguk? És mit tehetek ha megtagadják az altatást?

Ha ezek nem ismerössel történtek volna meg nem is hinném el!

Kiváncsi vagyok nagyon a véleményetekre!

Karmen
karmen

ja a 3 hete ugy értettem, hogy folyamatosan a szülésig, tehát tudniuk kellett volna, nem õ titkolta el.

Karmen
karmen

Rita
Szívbõl gratulálok és nagyon boldog babavárást kívánok! Vigyázzatok magatokra!
Cat
A hasmenéses történet szerintem tuti befutó KépSzorítok nagyon!
Lujza
lujza

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?