A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

SZIASZTOK!

Myssnia: Itt vagyok, csak egy kicsit el voltam kozmetikusnál, meg kedvem szottyant egy kicsit sétálni, így lementem a közelben van egy tó teli kacsákkal Õket látogattam meg, nagyon jól esett.

A kozmetikusom azzal vígasztalt, hogy nincs is nagy pocakom, és Én is csak a pocakomra híztam, ez nagyon jól esett, remélem nem csak illendõségbõl mondta.

Nekem azt mondta a barátnõm, hogy nem csak cumisüveget jó, ha viszel, hanem melszívót is, igaz adnak ott is ha kell, de jobb a saját...

Vigyázzatok magatokra...

Sziasztok
Manó2
37+5
manó2

Sziasztok lanyok!

Nem akarom elkiabalni, de ugy nez ki, meggyogyult a netem!Kép
Lanyok, ma reggel hust vagdostam, es amikor abbahagytam, eszrevettem, hogy a jobb kezem ket ujja total el van zsibbadva, de ugy, hogy meg sem tudtam szinte fogni a kest utana. Es azota sem mult el, persze mar nem olyan durva, de nem ertem, mi lehet ez... A gyerkoc szorakozik valamit?

Csucsuka,
Sajnalom, hogy nem vagy jol...Kép Ezt a par hetet mar mindenkepp bird ki, de persze jobb lenne, ha utana sem lenne semmi gondod!Kép
Gratula az uj kislanyruhakhoz!Kép

Zsuzsi,
Olyan jo olvasni, hogy mikor mi tortenik Veletek!Kép Hajra Miki, szopizzal!Kép

Maci_2,
Nem tudom, mire gondolsz, de en ugy tudom, a freestartnal pl. van ilyen, de lehet, hogy mashol is.

Tundimami,
Nekem sem szimpi a cukros viz... De ha mondjuk akar 3-5 napig nem lesz szinte semmi tejem, akkor ketsegbeesesemben lehet, hogy akarok majd valamit adni, es meg mindig inkabb ezt, mint tapszert...
Nem kellene megvarni a babanezessel, amig a parod kilabal az influenzabol? Na nem mintha lenne hozza kozom, de megiscsak 3 napos az a baba.Kép

Manocska,
Nekem a jovo het csutortoktol (doki) egesz a vegeig (festes) nem jo, aztan pedig nem tudom meg, de elvileg most meg barmikor jo. Csak ha lehet, olyan helyre menjunk, ahol le lehet ulni, es van valami szellozes.Kép
A Hattyuhazban +2000 Ft-ert CD-re is irjak, szerintem erdemes, jobb a minosege, mint a videonak.

Mariann,
Tenyleg nagy segitseg, hogy nem kell babakocsit vennunk egyelore, de en olyan luke vagyok, hogy emiatt egy kicsit szomoru vagyok. Mert nagyon vagytam arra, hogy valogathassak a szebbnel szebb babakocsik kozott, es ez most igy elmaradt. (Tudom, telhetetlen vagyok.Kép) Arra persze mar kevesbe vagytam volna, hogy kifizessem erte a 60ezret.Kép De ha mar tud ulni a babo, akkor visszaadjuk ezt a kolcsonkocsit, ami egyebkent nagyon szep, es majd valasztok egy masik nagggyonszepet!Kép
Mi a 25. heten voltunk 3D-s UH-n a Hattyuhazban, a CD-re irt, vagott verziot meg tudod nezni itt! Azt azert tudnod kell, hogy a videora vett anyag ennel hosszabb, tehat van benne "hulladek" is boven, itt csak a javat latod.Kép
Februar 21-e nekem nem jo...Kép Talan majd legkozelebb...

Myssnia,
Orulok, hogy jol vagytok!KépKép
Szerintem nem kell cumisuveget vinni, ha szukseg van ra, akkor biztos tudnak adni.
Mondanam, hogy majd minden heten leirom, hogy mi volt a szuleselokesziton, de neked az mar lehet, hogy kicsit keson lenne!Kép

Miszike,
Drukkdrukk!Kép

Na puszi:

Leszter
32!!!Kép (Mar csak 8 het!KépKép)
leszter

Myssnia,
húúú mindjárt meglátod a fiadatKépnagyon izgi.Várom az sms-t.Kép)) és drukkolok nagyon.

Urszila,
igyekszem lélekben felkészülni a szurikra, de a valóság majd tuti túlszárnyalja a képzeletemet.KépKép

Leszter,
szülés utáni depi nem került elKép, de szerencsére van egy fantasztikus társam aki segített átvészelni azt a borzalmas egy hetet, amikor mindentõl sírhatnékom volt.Kép Erre nem lehet felkészülni, de jó tudni róla, hogy van. Most már minden ok és az élet szép!Kép

Pussza,
Timici+Bence(22napos)
timici

Na, jó, valaki mondjon egy idõpontot, ami mindenkinek jó, aztán majd igazodomKépKép

Panka,
na végre, olyan gagyik mostanában a benti gépekKép

Leszter,
CD-re is kiiratjukKép

Na mindenkinek jó hétvégét, holnap pihizek otthon, és kispapi meglepit készítekKép Hétfõn jövök, pusz:

Manócs
20+1
Manócska

SZiasztok!

Megjöttem - már korábban, de csak most jutottam géphez - a cukrosvízivásból! Elég brutál volt, de most nem voltam olyan rosszul tõle, mint Árminnal Kép De azért szívesebben ettem volna zsömit tejjel, esetleg egy nagy zacskó gumicukit! Kép REmélem, az eredmény jó lesz, mert nem tudom, hogy bírnám a dupladiétát! Kép

Leszter! Nagyon haladsz a hetekkel! Kép Úgy emlkészem, mikor örvendeztél a24. hétnél, amitõl én még szörnyen mesze voltam, most meg már 32! Kép És én a 24-dikben! Egyszerûen hihetetlenül gyorsan múlik az idõ! Nem? A babakocsi miatti "fájdalmadat" átérzem, mi is kaptunk kölcsön, kettõt is! Igaz, sem szépek, sem jók nem voltak, sõt, egyik rozogább, mint a másik Kép, mégis úgy éreztem, hogy ennyi extra kiadást már nem engedhetünk meg, hogy most még vegyöünk egy újat is - aztán mikor Ármin 4 hónapos lett, vettünk Kép, addig pedig csak a snugliban cipeltem, mert a babakocsik teljesen használhatatlanok voltak! És úúúúgy örülök azóta is a mi kocsinknak! Kép

Tali: azt hiszem, én csak abban az esetben érnék rá, ha elég 6 után érkezni, mert mostanában András annyit lógott miattam a mh-rõl, hogy én elmehessek (sajnos nem talikra, hanem vizsgálatokra), hogy nincs pofám egy darabig hazarqendelni õt korábban - Árminra meg muszáj itthon vigyázni!

Kangi! Te nagyon hallgatsz! Csak nem szülinapi baba lett Julcsiból????? KépKépKép Vagy nem olvastam elég figyelmesen?

Miszike! Ma is voltam a MÁV-ban (igaz, csak a rendelõben), nagyon gondoltam rátok! Hogy vagytok? Babácska továbbra is jól érzi magát odabenn? Kép

Szopi: látom, már ki vagytok okítva rendesen mások által! Kép Szerintem cumisüveg egyáltalán nem kell, nekem fejõ sem kellett soha, de ez biztosan egyéni szerencse kérdése is! De tényleg a legjobb naponta 1000x mellretenni a babát! Azt, hogy valóban szopott-e vmit vagy csak cumizott, szerintem az elején nem lehet megállapítani, mert olyan kicsi az a mennyiség, ami kell neki, hogy nem lehet mérni! szerintem inkább abból lehet tájékozódni, hogy elégedett-e, alzsik-e rendesen illetve hogy mikortól van anyatejes kakija! És szerintem a nagyon korai és sokszori mellretétel megakadályozza a mell kõkeményre duzzadását és fájdalmát is!

Csucsuka! Küldök fájdalomcsillapító Kép-kat! KépKépKép Ezek görcsök? Én az epémre kaptam Spasmi Tropfen nevû gyógynövéányes görcsoldót, bioboltban lehet kapni, terhesen is szedhetõ! Vagy vannak bevált szereid? Én is akarok kislányruhákat venni!!!!!!!! KépKépKép

Én ma egész nap olyan álmos vagyok..... most meg, hogy Ármin alszik, nektek írok ... normális vagyok én????

Márti
23+2
márti

Sziasztok!

Manócska!
Köszi! Kép
Megint elkezdtem parázni, hogy kicsi hasam van. Lilivel is nagyon kicsi volt, nem hitték, hogy szülni megyek. Reménykedtem, hogy a másodiknál nagyobb lesz, de eddig nem úgy tûnik. Szeretnék egyszer én is nagy hasat, ami nem a hájtól van!

Myssnia!
Ha már feszít, akkor jó! Kép Azért továbbra is megy a drukk! Kép

Urszila!
Egy kis harapnivalót is jó odakészíteni szopihoz, nem? Már ha eltart egy ideig a szopi. ÉN mindig farkaséhes voltam utána. Kép
Ja, és már fáj a cicim, ha belegondolok az elsõ napokba.

Ildianyu
21+2
ildianyu

Hermi!
...és mit csinál a védõnõ, amikor meglátogat? Hozzám is beígérte magát, csak nem értem minek jön, ha még nincs baba.

Zsófi!
Jó korán kiderült, hogy Bence. Nekem talán a következõ vizsgálaton (1 hónap). Egyébként gratulálok!

Márti! A Vilka név nagyon tetszik, ne hagyd magad lebeszélni!

Leszter! Elképzellek, ahogy ülsz egy nagykupac babaruha között, tollal, papírral a kezedben. Tetszik ez a kép és megesz a penész. Kép Ugye milyen arik a babaruhák?

Tündimami! Ugye milyen jó érzés, ahogy mocorog? Nálunk programszerûen reggel ébredéskor és este elalvás elõtt indul be igazán. Örülök, hogy jó volt a síelés!

Miszike! Köszi az ötletet, mindent kipróbálok. DRUKK neked és MINDEN FINISESNEK!

Most megyek mert rengeteg a házimunka, bár a babák miatt tuti hogy bekukkantok még többször is.

Zsuzsi! Miki egyszerûen gyönyörû!

A 3D UH 10 000-be kerül? Mennyi idõbe telik?

Sziasztok!

Zsuzsi!
Gyönyörû a kisfiad! Oylan jó, hogy ilyen szépen született!!!
Kép Kép Kép

Kaska! Kép
Gondolom, hogy a hangyaspray lenne a jobb, de mivel a konyhában vannak, elõször kipróbálok minden nem "mérgezõt". De hétfõig adok nekik haladékot, aztán jöhet a permet!!!

Dé! Kép Kép
Jó volt az álmod, a szárnyas hangyát nekem "köszönheted" benne??? Kép Kép Kép

Ma voltunk a 38. heti UH-on.
BDP: 95 mm
FL: 77 mm
Becsült súly: 3511 gr
Ennek nagyon örültem, hogy nem 4 kiló feletti óriásbébi! Akkor csak a több magzatvíz miatt ilyen nagy a pocakom!
Érdekes, hogy anno 5 éve a nagyfiam számadatai kisebbek voltak, mégis nagyobbra becsülték a súlyát. De végül is akkor tévedtek. Ezek szerint a számítási módok is fejlõdnek.
A CTG most jó lett, mozgott közben rendesen, 14x a 20 perc alatt. A múltkori kettõhöz képest (ami csak rebbenésnek volt nevezhetõ), már jobb.

Szombaton moziba viszem a nagyfiam, úgyhogy addig nem jöhet a kistesó! Kép
Viszont vasárnap már elérhetõ az orvosom, így akkortól már nekem is drukkolhattok! Elõre is köszi! Kép Kép

Jaj, ma láttam egy "adag" újszülöttet, tolták õket szopizni! Olyan jó érzés volt rájuk nézni!!!! Kép Kép Kép

Puszi: Judó
38+4
judó

Miszike, Myssnia,
Hajra, hajra, hol az a babaesoKép

Marti,
Neked mar megcsinaltak a cukorterhelest, en csak 26. heten megyek. Sajna en is a cukorlotyit fogom inni, mert Apukam inzulinos cukorbeteg es igy jobban ellenoriznek, de eddig minden oke volt szerenecsereKép

A szopihoz meg annyi, en vittem be a korhazba, Martival ellentetben, fejogepet es nekem nagyon bevalt, de persze ez is egyeniKép Nalunk is volt korhazi, de en valahogy nem szivesen hasznaltam, pedig fertotlenitettek szepen. Cumisuveget bevinni szerintem felesleges, mert ha adsz is valamit jobb kiskanallal vagy poharbol. Es meg valami, mar irtam nekem keson indult be a tejcsi, Matyi kb. 2-szer kapott potlast a koriban es alig fogyott valamit, bar ez is babofuggo, szoval az a kis elotejem ami volt ot kielegitette.

Kangi,
A suli miatt nem irigy, probalj utanna pihizni, a vasalas szerintem meg megvarKép

Leszter,
Koszi jobban vagyok, valszeg vagy a kollegamtol kaptam el egy virusos enteritist, vagy bizonyos tartoszerekre erzekeny vagyok es lehet, hogy a keksz amit Kispapitol kaptam tartalmazta, fogalmam sincs, de szerencsere mas nem lett beteg a csaladban.
Ja kerlek engem is javits ki a tabliba, en is oregebb lettem egy evvelKép

Tundimami,
Ez igaz amit leirtal es az eszevel tudja is az ember, de megis olyan nehez csak beletorodve nezni es nem megprobalni "segiteni".

Franyoval mi van?, vagy csak en nem olvastam figyelmesen?

Zsofi,
Ez a ferjem csaladjaban is igy volt. Nagyi 40 eves volt, mikor anyosom 20 evesen szulte a ferjemet. Azert mi egy kicsit lemaradtunk.

Tegnap a koncert nagyon jo volt. Utanna be akartunk ulni vacsizni kettesben, de modosult a terv. Azt tortenet, hogy talakoztunk itt KINT a koncerten egy kb. 5 eve nem latott barati hazasparral, anno meg a fiu es en egyutt jartunk egyetemre es a ferjem is nagyon jol ismerte ot. Persze alig hitt mindenki a szemenek, igy viszont tok jot beszelgettunkKép

Angi
23+5
angela2

Dé,
a Hattyúházban 10ezer a 3D, máshol lehet, hogy olcsóbb, de ezt mindenki ajánlott, és olyan rossz mindig úgy eljönni uhról, hogy szinte semmit sem látunk, így a kispapim eröltette - na annyira azért nem kellett eröltetni - , hogy menjünk el 3d-re, mert nem lát semmit a másik videóból, és tökre igaza is van. ez amúgy egy fél órás videót és 2 db írd cd-t jelent, meg persze alaposan át is nézi a kölköt, nincs -e valami baja, vagy bármilyen elváltozás.
Tudom, hogy nagyon drága, de egyszer megengedhetjük magunknak, meg persze emlék is lesz pocaklakórólKép

Tényleg, mi van Franyóval meg Kangival?

Pusz:

Manócska
20+1
Manócska

Sziasztok!

Manócska, de igen, nekem is szokta ezt mondogatni, de sokszorinkább õ igényli a gondoskodást, nem én.

Dé, mi is azért tudtuk meg, mert a rossz AFP miatt elmentünk 4D-re, ahol addig kereste a doki, míg meg nem találta a bizonyítékot:-)))

Zsófi(20+2)
Zsófi

Sziasztok!

Timici,
Akkor csak annyit helyesbitek, hogy annak orulok, hogy rovid ideig tartott a depi.Kép A szavaidbol arado boldogsaggal kapcsolatban tartom magam a velemenyemhez.Kép

Marti,
Igen, en is ugy erzem, hogy most szaladnak a hetek. Valoszinuleg azert, mert jol vagyunk. Marmint Te is es en is, ezert erezzuk ugy.Kép Az elejen a huszonegynehanyadik hetig nekem nagyon docogosen ment, sok gond volt, es most mar nagyon jo erzes az is, hogy eletkepes lenne a babo. Na azert persze csak maradjon a pocakban!Kép Nem sokara Te is itt tartasz, sooot!Kép
Olyan jo, hogy megerted a babakocsi miatti szomorkodasomat, en olyan hujenek erzem magam miatta... Igen, en is ugy tervezem, hogy kispapamat (akkor mar nem lesz "kis"Kép), rabeszelem, hogy valami nagyon jo kis kocsit vegyunk par honap mulva!Kép
Nekem ugyan jo a 6 utani tali is, de a multkorinal az is felmerult, hogy elhozod Armint is, nem?

De,
Ne irigykedj, Te is hamarosan itt tartasz majd.Kép

Angi,
Boldog szulinapot!Kép

Miszike, Myssnia,
Drukkkkkkkk!KépKépKép

Puszi:

Leszter
32
leszter

Zsófi,
és hányadik héten voltatok 4Dn? 18.?

Manócs
20+1
Manócska

Manocska,
Az en dokimnak 3D UH van es mi a betoltott 18. heten voltunk genetikan, akkor a doki 99%-ra kislanyt mondott, de szepen fordult manoka is. Szoval elviekben tenyleg lathato mar ilyen koran, de azert ehhez egy nem szegyenlos pocaklako is kell.

Leszter,
Koszi szepenKép

Angi
angela2

Manocska,

A 3D-vel kapcsolatban: mi tokeletesen elegedettek voltunk, de azt azert lehet, hogy jobb, ha tudod, hogy nekunk nem volt meg a fel ora, csak kb 18 perc. Az is igaz mondjuk, hogy ez alatt mindent megmutatott a babo, nagy szerencsenk volt. A 2 db irt CD pedig azt jelenti, hogy az egyiken van a felvetel maga, de nem a teljes anyag, ami a videon, hanem amikor lehet latni valami erdekeset, akkor azt elmenti, tehat a CD-n nehany masodperces kis mozgokepek lathatok. A masik CD-n pedig a program van, aminek a segitsegevel megnezheted az 1.-t.
Boldog szulinapot a parodnak, es jo unneplest!Kép
Udv:

Leszter
32
leszter

Manocska,

Az elobb lemaradt, Boldog szulinapot a parodnakKép

Angi
angela2

Sziasztok!

Megjottem a babalatogatobol. Csak egyedul mentem, Szabolcs nelkul, mert nekem kutya bajom. Es a baba? Tunderi csecsemo. Kb. olyan kinezete van, mint Zsuzsi Mikijenek. Szoval olyan szep, sima, nyugodt. Ugy nez ki, mint egy 1 honapos csecsemo, pedig megszenvedett vele, EDA nelkul szult.
Adel vegigaludta az egesz latogatast. Igaz, egyszer felsirt, a mamaja tisztaba tette es aludt tovabb. Dagmar is nyugodt, kiegyensulyozott, van tejci boven a baba szopizik. Meg nem nagyon megy neki, de egyre jobb. Dagmar panaszkodik egy kicsit, hogy faj a szoptatas, de messzirol sem tunik olyan veszesnek a helyzet. Olvastam en itt nagyobb szornyusegeket is. Persze meg csak most jon a java. Mindenestre nagyon irigylem oket. Mikor lesz nekem is ilyen babam?

Na, megyek kispapit boldogitani. Meg kajcsizni, mert farkasehes vagyok.

Sziasztok
Tundimami
18+2
tündimami

Angi, Leszter

A párom nevében is köszi a gratulációt, holnap lesz a nagy ünneplés, majd megírom milyen voltKép

Még 8-at kell aludni a 3Dhez, már alig várom. Remélem nem lesz Mini szégyenlõs!KépKépKép

Manócs
20+1
Manócs

Angi, Timici, Ildianyu, Dé, Leszter Kép
Köszi a drukkot! ÚGy látszik nincs babaesõ. Bár Miszike eltünt, lehet, hogy babázik már. Mert õ van az elsõ helyen. Kép

Manó2
A séta jó, amíg teheted használd ki. Mellszívót betettem már, jobb ha van nálam egy saját. Kép Azért neked is fogy már az idõ. Mindjárt a 39. hetet töltöd. Húúú de furán hangzik, nem?

Leszter
Megértelek babakocsi ügyben, láss engem, addig nem is nyugodtam, míg meg nem lett. PEdgi ajánlott egy barátnõm, bár pénzért, de én nem bírtam magammal. ÉSHÁT természetes, hogy a babádnak mindenbõl a legjobbat szeretnéd. Kép

Márti
Cukros víz, brrrr. Részvétem. Drukk a jó eredményért!
A Vilka név nekem is tetszik. Kép

Judó
Azon a héten nekem is ilyen méretei voltak a babának. Kép
Azóta a fejcsi lett 97 mm, a poci meg 110 mm. A femurhossz maradt 77mm. Kép

myssnia
39+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Tundimami,
Ha en lettem volna a baratnod helyeben, nem biztos, hogy orultem volna... De nem vagyunk egyformak!Kép

Myssnia,
Es, hogy vagy? Nagyon feszulsz?Kép

Puszi:

Leszter
32
leszter

Hahó! Kép

Megjöttem a suliból. Jó volt, és a legtöbb tanár döbbenten néz, mikor kérdeznek, és váéaszolok, hogy jövö vasárnapra vagyok kirva Kép

Tündimami Kép
sajnos nem tudok biztos forrást, de a www.libri.hu-n meg lehet nézni, meg a focusonline-on is.

Miszikével mi a helyzet???? Drukkdrukk!

Myssnia Kép
nem siettetlek, csak drukkolok, bár én is valahogy úgy megszoktam már ezt a pocit Kép

Leszter Kép
temérdek a ruhamennyiség, amit leirtál! Tökjó!

Márti Kép
itt vagyok, csak suliztam, meg még holnap NST-dokizás után is sulizom egyet. Aztán ... ki tudja, mikor megyek legközelebb?! Kép

Ma sokat gyalogoltam, és már ketten is mondták, hogy a nagy séták is elösegitik a befordulást ...
Holnap remélem, sikerül tisztázni az orvosommal, hogy hogyan gondol megcsaszizni. Mondjuk gondolom, ha a lepény és a baba állapota engedi, akkor megvárja, mig beindul a vajúdás, és úgy kaszabol. Aztán lehet, hogy kényelmi szp-ból beir programcsászárra. Na majd meglátjuk.

Felhivott a fönököm, mert infohiány miatt elszúrtak valamit Kép Igy jár, aki helyett nem vesznek fel idöben utódot. Eléggé welszontyolodtam, dehát sajna ez van. Hamarosan úgysem érdekel már semmi ilyesmi Kép

Manócs Kép
kedvesednek boldog szülinapot!

Maci2 Kép
köszönöm a köszöntést!

Megyek, kifestem a barátnöm szülinapi vázáit Kép

Pussz
Kangi
38+6
kangi

Leszter
Most mondták a tévében, hogy a Telnet cég csõdbe ment, és akadozik a netezés is, aki ennél a szolgáltatónál van. Nem az van nektek is?
Egyébként most, ahogy ülök a gép elõtt nem feszül, de ha felállok akkor igen. Olvastam, hogy a végefelé ez nem szokatalan. Viszont délután aludtam egy kicsit, és a vége felé már nem hagyott aludni a prücsök, olyan matatásban volt a kezével. Fájt is egy kicsit, de nem vészes. Kiváncsi vagyok lesz-e már valami változás a holnapi vizsgálat során, tágultam-e egy kicsit. Amit nem bánnék, mert annyival is elõrébb lennénk. Éshát a 14. Valentin nap olyan szépen hangzana. Kép Kép Kép (és nem utolsó sorban napra pontos baba lenne, de ennek eddig még semmi elõjele...)

myssnia
39+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Csak benéztem, hogy van -e már gólyahír Kép.

Köszi a 3D infókat, azt hiszem már nem lehet engem sem visszatartani. Lehet, hogy vmilyen alkalomból ezt fogom ajándékba kérni Kispapitól.

Judó! Hát igen, részben tõled jött ez a hangya. Kép Egyébként nálunk mûködött az a zöld szögletes dobozka, amibõl behordják a mérget az odujukba. A kijárat betapasztásos módszer után viszont fúrtak lyukat odébb. Nálad van már eredmény?

DRUKK DRUKK DRUKK és mi lesz már!?

Manócs! Kedvesednek boldog szülinapot!
Ja, és a tortát majd ha lehet írd le részletesen. Szeretek kajákról olvasni. Kép

Manócska!

18+6 naposan voltam a klinikán rendes 2D-s Uh-n, ahol azt mondta a dokim, hogy "talán kislány!"
KépKépKép
19+3 naposan voltam a 4D-s Uh-n, ahol 10000000 %-ra mondta a doki, hogy fiú
KépKépKép

De mostmár ennek is nagyon örülök, csak kislányt szerettem volna
KépKépKép

Leszter!
Nekünk is Vodafone-os netünk van!!!

Zsófi(20+2)
Zsófi

Sziasztok!

Kispapam megint tulorazikKép, ugyhogy en csak irok es irok...

Judo,
Orulok, hogy minden rendben Veletek! Vasarnaptol akkor Neked is megy majd a drukk!Kép

Kangi,
Nem semmi csaj vagy, ugyhogy ne lepodj meg, ha a tanarok ledobbennek!Kép Amugy most elkezdted az uj felevet?

Myssnia,
A Telnethez nincs kozunk. De ma mar ha nem is tokeletesen, de azert mukodott a net.Kép
Orulok, hogy ulve jol elvagy, akkor tudod, mi a megoldas: irogass nekunk megallas nelkul!Kép

Zsofi,
Es Nektek mukodott az elmult kb. egy hetben a Vodafone-os net? Le tudtad tolteni a Babanetet? Nekunk kb. 1 hete kezdodott a gond, tegnap mar alakulgatott, ma pedig mar majdnem olyan, mint regen.

Miszike, Franyo,
Gyanus nekem is ez a csond!Kép Csak nem? DRUKKKKK!Kép

Puszi:

Leszter
32
leszter

Leszter Kép
Bocsi, de biztos én siklottam el, mikor írhattad, hogy vodafone-os a net. Kép Kismamaagy.

Franyó, Miszike Kép
Mi újság? Merre vagytok? JELET!

Lányok!
Benéztem az Elsõ napok,hetek topikba és nem pörög annyira, és nem is ismerek nagyon senkit. Lehet,hogy ittmaradok nálatok? Kép

myssnia
39+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Aranyosak vagytok, hogy így hiányoltatok! Még megvagyok Kép, csak ma délelõtt nem nagyon volt kedvem írni, délután meg itt járt anyós Kép.
Tegnap este óta tök gyakran keményedik a pocim, elõtte nem nagyon volt, max. napi egy keményedés, most meg tegnap este óta, meg ma egész nap úgy 20-30 percenként. Pedig pihenek, nem nagyon csinálok semmit. Amit még nem tudok hova tenni, az a visszatérõ hasmenésem, most már kb. egy hete, minden második nap. Kép
(Kismaci itt ugrál a pocakomban, olyan aranyos! KépKépKép)

Angéla!
BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED, ISTEN ÉLTESSEN!!! KépKépKép
Manócska,
Kispapádnak is!!!! KépKépKép

Leszter, szuper érzés a sok gyerekruhát rendezgetni, ugye??? Kép A babakocsi-bánatot maximálisan meg tudom érteni, nekem kicsit a gyerekruhákkal is ez volt, hogy mi is annyit kaptunk, ráadásul nem pont olyat, amilyet szerettem volna, de teljesen fölösleges lenne még újakat is venni, ez is bõven sok, pedig én úgy szerettem volna újakat adni rá, amiket én választottam... Azért vettem egy kis piros együttest, tök aranyos, Kenguru Gold-márkájút, ami nem volt akciós, de annyira tetszett, hogy elhatároztam, mi márpedig abban hozzuk haza.

Na megyek, mert Kispapám is szeretne már gépközelbe jutni. Kép

Myssnia, Miszike, drukk nektek, ti jöttök!

Puszi
Franyo
38
franyo

Sziasztok!

Myssnia! Kép
Holnapig még sok minden történhet! Tényleg szép lenne a Valentin nap! Kép 97-es BDP!!!! Azt hittem, a 95 már jó nagy buksi, ennél nagyobb nem lesz! De látom lehet! Szerintem szép nagy babád lesz! Kép

Leszter! Kép
Köszi, vasárnaptól tényleg jöhet a drukk! Most éppen az az érzésem, hogy eljutok a kiírt idõpontig.

Hangya: a kiszórt bioporok (sütõpor és chilipor) hatására kevesebb egyedet látok. De ebben maximalista vagyok! Egy se legyen! Kép

Miszike?????
Franyo????? (ez elõzés lenne! Kép )

Kangi! Kép
Kíváncsi vagyok, mit mond az orvos. Egy barátnõmnek hagyták, hogy beinduljon. Te hogy szeretnéd?

Puszi: Judó
38+4
judó

Sziasztok!

Valaki segítsen egy kis felvilágosítás kellene, Ti honnan tudjátok a ctg-s papírról, hogy mocorog a baba, vagy mit csinál?
Én csak azt hallottam, hogy volt mikor hangosabban hallottam a szív hangot, volt mikor halkabban.
Mit kell nézni azon a papíron?

Myssnia: Hát igen a 39. hét felé kocogunk mi is, (bár így, hogy tudom, hogy febr 24.-én kell bemenni, nem olyan izgi)
Ha nem sietsz tényleg összefutunk a korházban...

Nevetni fogtok Én így is remekül megvagyok Dorka babával, beszélgetek Vele, valahogy jó még, hogy bent van, így úgy érzem közelebb van hozzám, olyan megható mikor bentõl mocorgás a válasz...

Biztos jó lesz ha megszületik, csak még nem éltem át ilyen érzést, így még ismeretlen...
Úgye értetek? Normális érzés ez?

Sziasztok
Nanó2
37+5
manó2

Angi, Manócska párja
Boldog szülinapot! Kép

Manó2
Nekem eddig 5-6 CTG volt, és mind elég cikk-cakkos volt. Nálam minden alkalommal nagyon mocorgott, néha le is halkították a gépet, mert annnyira zajongott. Kép
Csak a tegnapi nem volt az igazi, ezért kellett ma is mennem, és holnap is.
Egyébként normálisak az érzéseid, kezdek én is jól ellenni prücsökkel. Kép

Franyó
Pihengess, neked is nagyon közel van már.

myssnia
39+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
En orulnek, ha maradnal ebben a topikban!Kép Az mar mas kerdes, hogy segiteni nem tudnek...Kép

Franyo,
Azert ez a kemenyedes, foleg, ha rendszeres is, mar jelenthet valamit, nem?Kép En biztos, hogy kezdenek izgulni!Kép Nagyon drukkolok!Kép

Miszike,
Mizuuuuujs?

Leszter
32
leszter

Nem baj Leszter!
Majd mindannyian elõvesszük gyorsan a szakirodalmat, és kikeressük a válaszokat.
Kép Kép Kép Kép

myssnia
39+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Húúúúúú, ez nagyon giccses lett.
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
tegnap semmi extra nem volt a dokinál, csak éppen szült, amikor odaértem, a sok várakozás viselt meg ennyire. Csinált CTG-t, minden oké. Ma is voltam, megnézte a méhszájat, teljesen zárt, bár megrövidült már egy kicsit. És holnap is menni kell... Gondoskodnak róla, hogy ne lustuljak el! Kép
Megint kérdeztem ezt a magzatvíz-dolgot, nem tudni, hogy mi ez igazából, vagy szivárgás, vagy valami nyákfolyadék. De a picinek nem lehet baja belõle.
A Valentin napot én is kinéztem magamnak, hátha...
Én Avent Isis mellszívót vettem, ahhoz járt cumisüveg is, én beviszem, végülis nem muszáj használni, de jó ha ott van.

A jó hír az, hogy elkezdett keményedni a pocim, talán elindul végre valami. Ma volt flowmetria, minden ok, a babó 3300 gramm, fejecskéje 97.

Urszila,
próbáltad már a sima tejfölt icipici falatokban enni gyomorégés ellen? Nekem ált. az állandó nasitól elmúlik, a tejföl meg lúgos, és jól is esik, hogy hideg.

Leszter,
a drukk nem vész kárba, szépen elrakom a többi közé, majd a szülõágyon elõveszem õket! Kép

Zsuzsi,
remélem rendben lesz minden a szopival!

Maci2,
nagyon büszke vagyok rád, hogy ilyen jól tudod tartani a diétát!
Jó, hogy te legalább el tudtál menni hármunk közül az elõadásra, biztos érdekes lehetett!

Manócska, Zsófi,
szerintem meg az nem szemétség, ha úgy lesz gyereked, hogy nem tervezed. Igenis bátrak vagytok, hogy így is vállaltátok a kicsiket! Ne hallgassatok a gonoszkodókra!

Kangi,
nem csodálkozom a tanáraid reakcióján, tegnap én is hasonlóan rádöbbentem, hogy mindjárt szülsz és még vígan ülsz a sulipadban!

Pusz
Miszike
40+4
miszike

IldianyuKép
Harapnivalót szopihoz? AZT már NEM! Legfennebb egy kis gyümit! Én is farkaséhes voltam, akkor híztam meg igaziból, nem a terhesség alatt! Most szeretném elkerülni. Csak csudálkozva hallgatom, mikor egyesek azt mesélik, hogy hogy fogyaszt a szopi!

LeszterKép
Lyukas az agyam, de mintha te kérdezted volna a tel behívásos internetet? A vnet-nek is van ilyen, sõt olyan is, hogy megveszel elõre mondjuk 3000 forintra idõt, és akkor használod fel, amikor akarod. [url=http://www.vnet.hu" TARGET="_top]http://www.vnet.hu[/url]

Iszonyúan fájt és fáj egész du. a gyomrom. Ittam Antagelt, de semmi. Nyáron vacsi helyett megettem egyszer vagy két kiló epret, éjjel vonulás a kórházba, gyomornyálkahártya gyulladás. Azóta jön elõ néha.

Urszila
30+3
urszila

Nagyon jók ezek a kis izék,olyan jó vidámak.!!!KépKépÉs nem is giccses!
Én csak ilyet tudokKép

Leszter!
Én a Febr.21. talit csak azért gondoltam mert péntek,hátha korábban végeznek akik dolgoznak még,+ Tündimama is akkor lesz Pesten.
Én egyébként abszolut szabad vagyok nekem bármikor jó Febr.19-és 27. között.
Szóval szerintem irja meg mindenki neki mikor jó és akkor egyeztessünk...

Mariann
25

UI.:bár eröltetni nem akarom,csak én most leszek otthon,és igy megismerhetném a csapatot.....
Névtelen

Manó!
H
a mocorog a babád, akkor normális esetben megugrik a pulzusszama, tehát kiugrik a cikkcakk a magasba. Nálunk olyan a CTG, hogy amikor érzed a baba mzgását, meg kell nyomni egy gombot. Ekkor a papírra rajzol egy jelet alulra. Ha minden jó, akkor a jeleknek egybe kell esnie a megugró görbével. Remélem, érthetõKép
Zsú

Édik vagytok, hogy így aggódtok! Már 6-kor elkezdtem írni a levelet, csak közben el kellett ugrani a kispapival valahova.

Köszi a kedvességeket! Kép Kép Kép

Cupp
Miszike
miszike

sziasztok,

na, ma végére jártunk az AFP-s ügynek, kiderült, hogy kisebb a baba, mint azt eddig állították a Péterfyben, így átszámolták az alacsony AFP-met és arra kértek, hogy amint kilépek az ajtón, felejtsem is õket el:-)) Mindezt azért megelõzte 2 nap bizonytalanság, habár a 3D UH-ról már tudtam, hogy alaposan elnézték ezt nekem. Elõzõ számolás szerint 20 hetes, a mai részletes és lelkiismeretes UH szerint 18 hetes vagyok!
A Schöpf-M. Á. UH-s dokinõjének köszönhetem azt is, hogy addig nézegette kispockot, míg azt nem mondta: minden valószínûséggel KISFIÚ Kép

A mi családunkban ez a hagyomány, a nagyobb a fiú, a kisebb a lány. Remélem, a második is így bejön!

Zsuzsi, nagy gratula Nektek, tudod, azt éreztem, hogy teljesen más a Te "szülés-élménybeszámoló" hozzászólásod, mint azoké, akik kórházban szültek. Olyan természetes volt. Persze, elsõ babánál én nem merem ezt megkockáztatni..., de komplikáció mentesség esetén teljesen megértem az otthon szülõket. Valhogy a szülés utáni 4 naptól jobban félek, mint a szüléstõl. Amikor szükségem lenne a férjem jelenlétére, pont akkor aludjunk egymástól külön? Lányok,ezt Ti hogy élitek meg?

Ja, a védõnõkhöz: a 0,6-os AFP-re a védõnõm azt mondta, hogy teljesen rendben van...én meg nyugodt is voltam kb 1 napig.

puszi
Pocóka
18 (ezek szerint)
Pocóka (pocóka)

Leszter!
Igen, nekünk is szarakodott (bocs)
de csak annyiban, hogy ha nem ment folyamatosan, akkor utána, ha újra le akartam tölteni vmit, ahhoz újra kellett csatlakoznom.
Amúgy én ennyi pénzért nem panaszkodom.
KépKépKép

Szerintem is, miszike!

Zsófi(20+2)
Zsófi

Lányok!
Aki ad az orvosának a szülésért pénzt, az elõtte vagy utána adja oda? Gondolom utána szokták. Vagy ez változó?

myssnia
39+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Elsõ babások!

Azért ne aggódjatok, nem kell betojni urszila riogatásától, bár nem rossz akarattal tette, ebben biztos vagyok. Az elsõ napokban a szopi alatt tényleg érezni, ahogy húzódik össze a méh, de nem rosszabb egy erõsebb menszinél. Ez azért van, mert tejleadó reflexnél oxitocin termelõdik és ennek hatására a méh is összehúzódik.

A lényeg, hogy még ha nem is érzitek az elsõ napokban, hogy jön valami a cicitekbõl, akkor is szopiztassatok, mert ez rásegít. És ne féljetek, az a kis lötyi (kolosztrum), ami mégis jön azért, az nagyon is tápláló és elég a babéknak az elsõ pár napban, ez így van kitalálva Kép aztán majd beindulnak a babák, csak gyõzzétek!
emlékszem, hgy örültem, amikor a kórházban kifejtem az elsõ 20 ml tejet, annyire örültem, hogy lesz tejcsi a babámnak, nagyon sok erõt adott, szinte röpültem be a csecsemõsökhöz, hogy tegyék be a hûtõbe. akkor bíztattak, hogy lesz itt bõven tej, ha már ennyit sikerült kifejni. Pedig én azt olyan kevésnek láttam ,nem hittem, hgy kétszeri etetésre is elég. És elég volt, aztán még most is van sok tejcsi neki, imád szopizni!

Szopimaraton az elsõ napokban, hetekben:
Dani is a kórházban elõször kis ügyetlenkedve szopizottt, állandóan lecuppant, aztán egyszer csak rájött hogyan kell és szívta, mint egy kis búvárszivattyú Kép Volt, amikor 1 órán keresztül szopizott, bizony. Most már kb. 5-10 perc alatt elintézi a dolgot, jó nagy huzata van Kép

Tejbelövellés utáni degesz cickó "lekezelése":
A pici baba a felkeményedett bimbót és bimbóudvart nem tudja még ügyesen bekapni, ezért szopi elõtt kicsit fejj ki a cicibõl, hogy a bimbóudvar felpuhiûuljon és célozd be a szájába. Ha nem megy akkor a csecsemõsök nyakára kell járni!! Csak semmi szégyellõsség, aki meg pattog, annak meg lehet mondani a magadét, persze diplomatikusan! A szoptatást is tanulni kell! Én is nagyon bénának éreztem magam, de belejöttünk!

Kezdetben (ez már, mikor itthon voltunk 2 hete) volt hogy a tej megindulásáig (tejleadó reflex) 10 percen keresztül kellett próbálkozni a szájába adni a cicit, közben ordított, de újra és újra a szájába nyomtam, mígnem megjött a tejleadó reflexx és megnyugodott és csak zabált.

Tündimami
Van olyan is, akinek csak sip-sup és jön a tej, ,de nem ez a jellemzõ.

Manócska
Mi is terveztük Danit, de kb. 2-3 évvel késõbb, aztán máshogy alakult és most õ itt van! Különben is a szerelembébik mindig olyan szépek!

A frottírtörölközõ és a kispapis edzés meg sem közelíti, ahogy a baba rácuppan a cicire...

Myssnia
Én raktam saját cumisüveget a kórházi cuccba, mert amit a kórházban adnak, az eléggé gáz, ,na meg a szájpenészt sem rossz így megúszni... Mellszyívó sem árt, bár elsõ napokban jobb, ,ha a baba szív + kézzel is tanuljatok meg fejni, mert amit a mellszívó kiszed, ott még van ám a cickóban és kézzel még több jön ki. Kezdetben nehéz és fárasztó, de hamar bele lehet jönni, ne adjátok fel!
És tényleg jobb a saját... Nekem Avent Isis vált be + kézzel fejés.

A Kútvölygiben csk akkor adnak pótlást, ha a mama beleegyezik, engem is megkérdeztek, de nem kértem, hanem hogy hozzák ki aéjjel a babámat, amikor felébred.

Tündimami
Azért mert valaki EDA nélkül szül, nem biztos, hogy nagyon megszenved a babával. Én is anélkül szültem és annyira nem is fájt! Nem is kérnék EDA-t a másodiknál sem.

Flowmetria = Köldökzsinórkeringés

Szopi közben sok folyadékot kell inni, mármint elõtte vagy utána én is baromi szomjas voltam fõleg az elsõ hónapokban.

+ szülés utáni hetekben éjszakánként folyt rólam a víz! de szó szerint. A még megmaradt szülés utáni folyadék így párolog el állítólag. volt hogy 1 héten 5x kellett ágynemût húzni.

Csucsuka
Én ittam rostos levet, nem lett Daninak kutya baja sem... A k betüs kajákra is fittyet hánytam, semmi... jó a légtelenítõ rendszere alul, felül.

na pusz és drukkolok mindenkinek!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Leszter Kép
elkezdtem az új félévet, hogy ne essek ki. Ha nem is tudok bejárni, mire itt a vizsgaidöszak, már fogok tudni készülni. Remélem legalábbis.

Miszike Kép
keményedgetés jó jel! Ma én is többet keményedem, mint eddig. Oooolyan jó érzés! Kép Drukkdrukk Kép

Myssnia Kép
nekem tökre teccenek a figuráid! Kép

Judó Kép
én lexivesebben fejjel elöre szülnék. És a fájásokra is kiváncsi vagyok, tehát amellett vagyok, hogy induljon el magától, és ha muszáj, akkor császározzanak meg. Persze, csak ha minden rendben van!

Kifestettem a vázákat! Tök aranyosak lettek!
Most beülök a Showder elé, és pelusokat vasalok ÜLVE!!! Kép

Pussz
Kangi
38+6
kangi

Myssnia Kép
varratszedéskor adta a barátnöm. Én is akkor gondolom adni.

Kangi
kangi

Sziasztok!

Zsuzsi,
nagyon nagy gratula, egy hös vagy! Örulök hogy minden jol ment, Miki gyönyöru baba Kép

Myssnia, Miszike, Franyo
megy a drukk nektek is! Kaphatok egy jelszot hogy megnezhessem Myssnia pocijat? Kép

Most egy ujjal pötyögök itt mert Anna bufizik rajtam, pontosabban mar elaludt a draga.
Tudjatok mit csinaltam ma? Azt hittem velem ez nem törtenhet meg...Kép Anna csuklojara tettem szines cernat ismertetöjelnek... Anno mikor olvastam ilyenekröl, mindig arra gondoltam hogy milyen anya az olyan amelyik nem tudja megkulönböztetni az ikreit Kép Hat ilyen.. Raadasul anyajegy sincs rajtuk hogy az alapjan könnyebb lenne...

Beu,
tenyleg nem volt kemenyedesem pedig nem szedtem magneziumot. Nem is vizesedtem, össz 9 kg jött fel hasra. Nagyon könnyu terhesseg volt, leszamitva az elsö 4 honap allando hanyingeretKép
Szoval ne izgulj, inkabb örulj hogy nincs kemenyedesed. Lehet hogy a joslofajasokat is meguszod?Kép
Milyen bababutort vettetek?

Leszter,
köszi szepenKép Jo sok babaruhat kaptal. Hanyszor rendezgeted at naponta öket? Kép

Tipu, Anna es Sofia
tipum

Zsuzsi!

Hogy vagytok?
Irtad hogy gátvédelem kávéval volt,vagy rosszul emlékszem?
Ezt hogy kell érteni?

Mariann
25
Névtelen

Sziasztok!

Végre van egy kis nyugi! Alig bírtam végigolvasni a 3 napi termést.

Tali ötletét nagyon támogatom, és könnyen alkalmazkodom, de minél közelebb van márc 8-hoz, annál kisebb az esélye, hogy el tudok menni. Pedig nagyon szeretnék.

3D UH: én 21 hetesen voltam, van a profilomban egy akkor készült kép a bébirõl. A Hattyúházban tényleg nagyon alapos a doki.

Ma voltunk szüléselõkészítõn. A Nyírõben nem használnak cumisüveget, kis üvegpoharat adnak a bébihez, hogy abból itasd. (A mamám is mesélte, hogy engem is pohárból itatott.) Sima felforralt és szobahõmérsékletûre hûtött vizet adnak a babának. A védõnõ - aki nagyon szopi-párti - azt javasolta, hogy ne használjunk mellszívót, csak a legelején, ha muszály, beindítani a tejet - mert megnyújtja a mellet. Van a fejésnek jó kézi technikája, ha azt megtanulod, begyakorlod, állítólag gyorsan megy. És még egy dolog jut eszembe: Inkább többször ajánlotta szoptatni a babát, de ne túl hosszú ideig, mert akkor puhul fel és sebesedik ki a mell. Engem meggyõzött, de gondolom, mindenki mást tanácsol, és megint más, amit tapasztal egy-egy anyuka.

Angi! Boldog szülinapot!

Zsurló! Tök jó, hogy rendezõdnek a dolgok! Kókuszmatracot én 10.000.- Ft-ért láttam a Lehel téri bababoltban.

Leszter! Mi nem Felsõzsolcán laktunk, hanem tõle 3 falura. Csak mindig átjártunk rajta. Vicces, hogy Panka pont abban az utcában lakik. Te honnan tudod a Jack és Jill következõ részét? Kiváncsi vagyok mi lesz, de tényleg ne mondd . Irigyellek a babaruhákért! A leltár jó ötlet.

Babajaga! Derék, hogy Te pocakosan nekivágsz a szakvizsgának. Én nem tudnék koncentrálni most, és nem akarnék stresszelni sem. De jó, hogy Te ilyen elszánt vagy!

Márti! Milyen név a Vilka? Sosem hallottam még. De nagyon édi!

Timici! Szegény Bence! Biztos én is ki fogok borulni az elsõ kínzásoknál. Már három hetesen ki lehet vinni a lakásból?

Zsófi! Üdv itt!

Maci2! Jó neked, hogy ilyen hamar kész a babaszoba! Biztos szép lesz. Ha megvan a függöny, lesznek képek?

Borcsa! Mi az a "kis puhítás"?

Kaska! Acélváros fanclub- ez jó!

Kangi! Csak azéert választottátok a kispapi, illetve a keresztmami nevét, mert hagyományõrzõk vagytok, vagy az tetszett?

Manócska! Boldog szülinapot kispapinak. Mit kapott a nagy napon?

Hermi! Vagány csaj vagy, hogy kizárod a védõnõt.

Urszila! Jó volt a miniszterelnökös álmod. Még a választások idején egy barátnõm álmodott vele (akkor még nem volt m.elnök), várta egy szállodai szobában! Van benne valami?!

Sziasztok,
Beu
36+4
beu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?