A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Dorka
Én tutti kérek beöntést. Az egész épp eléggé nutúr lesz, nem kell, hogy még ilyen is ott jöjjön ki szülőágyon :?

Zsuzsi
Nagyon szép kocsit vettél - nagyon jó áron!

Kép
Kép
emma1976

Gurgula
babakocsi.lap.hu nézted már ezt az oldalt? Én itt kezdtem nézelődni, informálódni!

KépKép

KépKép
szivvi

Juppi!
Kaptam szülinapomra meglepi hétvégét Hajdúszoboszlón, egy jó kis hotelben. Olyan szép volt. Kertben medence, friss levegő, csak a Párom, meg én. Jó volt kizökkenni dobozvárosból. Meg végre nem kellett máshoz alkalmazkodnunk.
Ez volt az utolsó nyaralásunk kettesben. Talán majd 15-20 év múlva lesz a következő, amikor az ifjabb generáció már cikinek fogja tartani, hogy velünk nyaraljon.... (bár, lehet, hogy kérünk majd szabadnapot...)

Sikerült 2 nap alatt kipihenni magunkat, plusz leégni (!), plusz izomlázat összeszedni a sok úszástól. Szóval, elég aktív hétvége volt. Asszem vissza is fekszem aludni, hagyom a dagadt dobozokat másra!

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Egyutolsó levegővétel a nagy bevetés előtt. ;)
Vendég

És akkor on.

Beöntés. Sokaknak megy a hasuk magától is. Én tuti kérek, ha nem jön ki magától. Olyan ez, mint a ruha kérdés volt. Nem szeretnék azon aggódni, hogy szegény szülésznőt elintézem-e, vagy sem. Bár, akkor biztosan nem fog érdekelni.
A szt. imrében tesóm kért. vizet fecskendeztek be, ettől egyből hasmenős érzése lett, de még bőven kibírta a wc-ig. aszonta teljesen vállalható.

Én még nem repedek, de tegnap jól elintéztem a pocimat is napozás címén. Remélem, nem fog ártani a bőrömnek. Kenegetem serényen. Vicces volt a kétrészes fürdőruhában...

Kőrözést adok ki Jovikára. :?:
Kőrözést helyezek kilátásba Maryra, Blurre, Szücsire. :twisted:
A többieket még hagyom. De hova lettek? Valaki csak egyszer-egyszer beírt, majd jól eltűnt. A ritkán jövők meg ritkán jönnek!
Vendég

Bori!!

Akkor kafásan éreztétek magatok. Jessz!
A pocakot lehet napoztatni????
Mert én szeretnék egy kis színt felszedni a tesóm esküvőjére..

Jaja, Jovikáék és a többiek nagyon etűntek :shock:

Szivvi!!
Köszi az infot!!!!!!
torolve_20131003125716

Sztem Mary-nél még ott vannak a szülei, gondolom jönnek-mennek, nézelődnek, trécselnek :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Bori: Szerintem Marynál még kint vannak a szülei, azé nem jelentkezik. Blurral lehet, hogy holnap talizom a szülésfelkészítőn, majd jól kérdőre vonom. Szücsi hmmmm...ötletem sincs.

Tök jó, hogy el tudtatok menni egy kicsit kettesben. Melyik szállodában voltatok?

Kép
zsuzsi**

Bori :D
De jó, hogy élveztétek még egymás társaságát meg a nyugit :D
Mi június elején megyünk 5 napra kettecskén.
De azért én nem gondolom, hogy 15 évig már csak gyerekkel megyünk. Évente egyszer ránk fog férni egy szerelmetes hétvége :lol:

Kép
Kép
emma1976

Azt tudom, hogy Mary szülei kimentek, de az nem egy hónapja volt? Úgy emlékeztem, mostanra már visszajönnek. Na mindegy, majd megtudjuk.

Nem tudom, lehet-e napozni. Én nem kérdeztem senkit...
Napoztam, Ádám meg úgy csinált, mintha semmi nem történt volna (=pont annyit jelentkezett, mint szokott).
A Hotel Silverben voltunk Hajdúszoboszlón, superior szobában. Tényleg ajánlani tudom. Nem túl drága, pont jó a kiszolgálás, jók a szobák (ízlés + kényelem), csak sajna főzni nem tudnak jól. De ezt már megszoktam.

Kép
Így alszunk a napon, és égünk rákvörösre áprilisban.
Vendég

Sziasztok! Mi is pihiztünk a hétvégén, mi Debrecenben. Igaz, mi nem kettesben, hanem nővéremmel és a családjával. De így még jobb volt, mert amíg én napoztam, meg lustálkodtam nővéremmel és a kislányával, addig a fiúk (férjem, sógorom és a két kisfiú) csúszdáztak, falat másztak, őrültködtek. Aztán volt hortobágyi madárnézés, meg evezés a Tisza-tavon. Napsütés, víz, madárcsicsergés, fantasztikus volt! Mindenkinek tudom ajánlani az Aquaticumot Debrecenben, és a többi programot is! Amúgy még nem meséltem, de a múlt csütörtöki bécsi kiruccanás is nagyon tetszett a Kölöknek. Azt hittem, egész nap aludni fog, mert korán kelés, meg azért stresszeltem magam rendesen, hoyg hogy találom meg az anyacéget, meg milyen lesz a prezentációm angolul, de ehhez képest egész nap bőszen rugdosott. Nagy világpolgár lesz a gyerek. :wink:

Kép
nenoke

Borikám!

Te aztán tuccc élni kedvesem!
Szép nagy a pocak..baromi jól nézel ki..filmjelenet :lol:
torolve_20131003125716

Azért kérdeztem, mert én még sosem kaptam beöntést, azt sem tudom, hogy csinálják. Illetve az merült fel bennem, hogy ha nagyon elhúzódik a vajúdás, akkor nem termelődik újra cucc? Mert akkor felesleges volt az elején, nem? Vagy lehet később is kérni? Egyáltalán hogy csinálják?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Egy álványon lóg a víz (mint mondjuk az infúziónál), belőle jön gumicső, aminek van a végén elkeskenyítő. Szóval felfekszel széttett lábbal, mint egy nőgyógyi vizygálatnál, behelyezik a vizet, aztán elindul beléd, szólhatsz, ha már érzed a székelési ingert. Akkor kiveszik. Pár perc múlva lezd hatni: vizes széklet jön kifelé. Nekem 3 alkalommal is jött. És ez úgy támos, hogy 10-15 órán belül tutti nem jön semmi ki.
bocs', de ezt nem tudtam szebben leírni :oops:

Kép
Kép
emma1976

Beöntés témában is odaröffennék picit.
Edóval meg sem kérdeztek, mikor egy szerda hajnali órában felvettek, beöntéseztek. Ehhez képest gyereket csütörtök késő este szültem, mondhatni újabb beöntés nem akartak adni, s itt nem vót ollan, hogy esetleg anyuka kérné. Uhhó a legelején vajmi icipici cucc kijött, szülésznéni meg intett, semmi gáz, ez természetes. Zavart, de kb. csak 30 másodpercig.
Adriával a beöntést szintén felvételkor adtak, ismételten nem megkérdeztek, csak nyomták. DE ennek ellenére jutott még cucc a vajúdás alattra is. Szal ha engem netán-tán mostan megkérdeznének, akkor én tuti nem szavaznék arra, hogy belémnyomják azt a lötyit.
Amúgy a borotválást azt tuti szeretném kihagyni, ha egyetlen lehetőségem lenne lenne a választásra, azért inkább a bortoválást hagynám ki.
Na, de kiderül, hogy mik változtak az elmúlt 3,5-4 év alatt.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Beöntés: Én kaptam mindegyiknél. Megmondom öszintén, én örültem neki. :oops: Picit felszabadultabb voltam tőle. Nem mondom hogy élveztem, de sokkal jobban éreztem magam. :oops: :oops:

Megvan a pénteki vérszivás eredménye... Lehangoló :cry: :cry: :cry:
Magas a fehérvérsejt szám, fehérje 1+-es, baktérium meg 1000-ig normális, az enyém meg 6604 :cry: :cry: :cry:

Védőnő szerint erős toxémia gyanú. :cry: :cry:
Vendég

Annee!!

Akkor most nagyon oda kell figyelni magadra (gondolom)
és vizesedsz is?
tényleg, most, hogy napi 3x méred a vérnyomásod? mennyi szokott lenni?

Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen veletek!
torolve_20131003125716

Annee, és orvos mikor fogja látni, vagy mikor derül ki, hoyg a gyanú igaz-e?

Kép
nenoke

Gurgula: 165 és 137 között szokott lenni. Napi 3x kell mérnem. Nem, nem vizesedek egyelőre sehol.
Köszi a drukkot.

Nenöke: Csütörtökön megyek vissza, akkor derül ki hogy mi van.
Vendég

Annee, nem lehet korábban? Én idegbajt kapnék addig... Én is nagyon szurkolok!!!

Kép
nenoke

Nenöke: Sajna nem, a dokim addig nincs bent. Csütörtökön 16:45-re kaptam időpontot. :(
Vendég

Sziasztok!

Én is megjöttem!
Annee!
Nagyon fogok szorítani csütörtökre, egyébként nekem is magas a vérnyomim, szedem is a dopegitet, de nekem már előtte is az volt...

Hát gratula a pihenőknek!

Mi végeztünk a hétvégén a festéssel, a helyére pakoltunk nagyjából mindent, egy kevés apróság van még hátra de az ráér a héten...
Mostmár jöhetnek a házvevők...
Eddig nem dagadt a lábam kezem, hát a hétvégi meló elintézte, estére szépen bedagadtam mindkét nap, de ma már nem vészes...

Én nem tudom hogy lehet e kérni külön beöntést, de ha lehet én is kérek, azt a kicsit egyszer ki lehet birni gondolom én...

Zsuszi!
Nagyon kafi a babakocsi, szupi vétel volt, ügyi vagy!!!
Vendég

Sziasztok!

Dorka, úgy tudom, nálunk nincs beöntés, de szülés előtt úgyis sokaknak megy a hasa. Viszont ha adni akarnának, nem tiltakoznék ellene, szerintem nem árt. Emivel kaptam, nem volt vele semmi gond. (Kivéve, hogy a szülésznő durván adta be).

Ma reggel voltam terheléses vércukron. Hát, a vizeletemet itthon felejtettem, haza kellett fordulnom a mertóról. Még jó, hogy soron kívül behívtak a laborba, mire odaártem, már le is telt az egy óra a zsömletej elfogyasztásától számítva, úgyhogy csak extra rövidet voltam a kóházban.

Lakásoff: kéretik drukkolni, lehet, hogy megvan az "áldozat", a héten megyünk tárgyalni. :D Aztán már csak kocsioffolnifogok...

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, gratula! És egy vagy kétszintes?
nenoke

Henchy: Köszi a drukkot. :) Én is Dopegyt-et szedek, 3x1-et, meg a Cordaflexet, abból is ennyit.

Uxi: Megy a drukk!+++++++++++++
Vendég

Uxi!
Én is drukkolok!!!

Annee!
Én is 3x1-et szedek, de csak a dopegitet mást nem kell.
A másik az mi neked?

Na én lefekszem picit, mert nagyon fáradt vok, borzalmas éjszakám volt, a zuram horkolt, a babócám szét akarta feszíteni a pocakom, a cicum kétszer hányt az este, szal volt vagy 3 óra mire el tudtam aludni, kész vok...
Vendég

Engem még sosem ébresztett fel a baba rugdosása. Szerintetek ez baj? Lehet, hogy nem növekszik úgy, ahogy kéne?

Kép
nenoke

sziasztok

ú csajok, hulla vagyok, és elegem van!
még jó, hogy holnap "csak" értekezletre kell mennem, azt is tuti élvezni fogom :(

pont most beszélgettem egy ismerőssel, és ő pl. 2 éve szült és érezte, hogy kellene neki, de nem volt 'menése, szóval nem mindenkinek jön ki magától....

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Zsuzsi! Nagyon jó babakocsit vettél, és a színe is tök jó, na meg az ára, nagyon megérte.

Uxi! Drukk!++++++++++++++++++++

Annee! Szorítok csütörtökre !
Beöntés: Nálunk automatikusan adják, de nálunk kúp van. Azt mondták sokkal jobb, mint a hagyományos módszer, és hatásos is.

Babdorka! Hencsi! Zsanett! Betöltöttük a 28. hetet! :lol:

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Holnap 10-re kérjük a drukkot lakásoff témában,holnap tárgyalunk az építővel, meg este 8-ra is, akkor meg hozzánk jön egy vevőjelölt.
A kétszintest választottuk. :)

KépKépKépKépKép
uxi

Hali!

Beöntés: bocs a kérdésért, de ha csöveznek, azt hová dugják be? :oops:

Ma kaptam a kolleganőmtől egy rugdalózót és egy tipegőt. :P Bement ugyanis egy turiba nézni magának vmit, de belebotlott ezekbe a rucikba és nem tudott ellenállni nekik. Olyan aranyos volt, kicsit szabadkozott, h "csak" turis, de megnyugtattam, h én is fogok ott vásárolni. És ha úgy vesszük, amiket kapunk ismerőstől, tesótól stb, az is használt. Jah, egyébként 32 éves a lány és nincsen gyereke. Kedves volt tőle. :P

Még mindig fáj a torkom, illetve hol fáj, hol nem. Voltam dolgozni, mert más bajom nem volt. Közben iszom a teát, eszem a C vitamint, meg amit a doki felírt. Ti mit tennétek a helyemben? Remélem, babának nem árt. Azt mondta a doki, vmi vírus. :cry:

Sziasztok!

Először is köszönöm Babdorka, hogy beraktál a táblázatba :lol:

Én Ábelt is az I-esben szültem, ott adnak beöntést, csak éppen kettőnknek adtak egyszerre egy szobán belül.
Hát nem mondom, hogy nem sürgettük egymást :lol:

Tök jó olvasni, milyen lelkesek vagytok vásárolgatás terén. Én ebből most kimaradok, Ábelról is van egy csomó ruhánk meg még 2 unokatesótól is örököl a bébi.

Jövő héten megyek Pestre a klinikára, és lesz ultrahang is, már olyan kiváncsi vagyok. Még a 18 hetes UH-n azt mondta a doki, 70%, hogy lány. Talán most biztosra lehet látni a nemét.

Annee,
vigyázz magadra!

Ha valaki vizesedik egyen zöldalmát, jó vízhajtó.

Jó éjszakát!

Zsanett

Kép

Kép
ábibaba

Ági,
ismered a grapefruitmag cseppet?
Erős fertötlenítő hatása van, ha nekem fáj a torkom azt szedem.
10-15 cseppet kell feloldani valami gyümilében, mert keserű, de érezni fogod a hatását. Gyógynövény boltokban lehet kapni.

Kép

Kép
ábibaba

Ná! A beöntést a végbélbe adják, mint a kúpot. Jó sok fiziológiás sóoldat bemegy ("beöntik": vagy fecskendővel, vagy az infúzióban levő nyomás által), és ettől kakilni kell, viszont a sok bevitt víztől több kaki jön ki, mint magától jönne.
XX. sz. elejei tisztító kúrákban nagyon divatos volt alkalmazni...

Uxi! Én is úgy tudom, h az istvánban nem adnak, de lehet kérni. (vagy Te tőlem tudod? ;) )

Ábibaba! Hadd mondjak egy pozitívumot a kórházadról: van újszülött intenzív osztályuk! A jó ég adja, hogy ne legyen szükség rá. De ha kell, akkor legyen ott rögtön! Az istvánból is oda kell vinni a Manót, ha műtétre szorulna... :?
Hol van egyébként?
(bocs a negativitásért, úgy megmaradtak bennem a kiképzésen hallottak)

Uxi! Ahogy írtad, és leülepedett bennem, végül én is a kétszintest választottam volna a megadott infok alapján. Vevőjelöltbe csak akkor éld bele magad, ha már ügyvédes időpontot egyeztettetek. Nekem 2 lelkes lépett vissza konkrét ajánlattétel után! És még 2ről kiderült, hogy nem is tud úgy fizetni, ahogy ajánlotta először!
Ügyesek legyetek!

Lynia! Kitartás! Pár hónap múlva már lesznek napok, amikor vágyni fogsz azokra az időkre, amikor még "csak" dolgoztál! Most jó előre kidolgozod magad, mert aztán "csak" anyuci leszel...
Vendég

Bori, szerintem tőled tudom :wink: . Vagy az Istvános topikból, nem tudom már.
Majd megkérdem a dokkert, jövő héten megyek hozzá.

Te már beszéltél vele a szülésről? (Mármint ilyenekre gondolok, hogy ugye nem akar rutinból vágni, meg hasonlók...)

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!!!

Tegnap voltunk dokinál. Minden ok! Babuci fejjel lefelé volt, és akkorát bokszolt, hogy azt hittem rúgott, de a doki közölte ez a keze. "Reszkessetek csajok"...Vasárnap 9-re megyünk a 28 hetes genetikaira, vagy minek is nevezik, ott részletesebben is megnézi! Már nagyon várom. Így 4 D-re a 32. héten megyünk majd.

Holnap megyek cukroslötyit inni, megkaptam a beutalót, pedig már azt hittem megúszom!!! Zavart

A folyásra megkaptam az x. változatot, már a doki is kuncogott...

8kg plussznál tartok, az ottani védőnő 150/100-as vérnyomást produkált, és közölte, hogy ez már megint magas. Még szerencse, hogy vittem az itthoni eredményeim, ahol a legmagasabb mostanság a 122, de inkább 110 körül rohangál.

kispiskóta

Sziasztok!!

Tegnap este, vagy 1 órán keresztül rendszeresen 4-5 percenként keményedett a hasam. Nem fájt, csak kőkemény lett, és hozzá társult az a bizonyos bizsergő-meleg érzés a testemben... :roll: Vettem be gyorsan 2 szem magnézium Citriciumot és egy B6-ot is. Aztán elmúlt meg be is aludtam....
Jövő héten kedden megyek orvoshoz, nagyon érdekel a méhszájam állapota... :roll:

Beöntés: Én Bogival jó néhányszor kaptam mivel párszor próbálták indítgatni a szülést.....és minden egyes alkalommal adtak előtte :? Nem olyan vészes amúgy, de azért a kúp jobb, azt magadnak helyezed fel eleve a vécén 2 fájás között, és nem agyalsz azon, hogy összecsinálod magad amíg az előkészítőből elérsz a klotyóig úgy h közbe kőkemény fájásaid vannak.... :shock:
A borotválás meg közvetlenül a kitolás előtt volt csak ott a gátnál, kb 2 mozdulattal lehúzta a szülésznő..... Amúgy ezek a dolgok eltörpülnek a többihez képest :lol:

Szép napot, enyim kiscsajom beteg 9re viszem dokkerhoz....
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsi kafa a járgányotok, és 18ért tényleg nem volt drága!!!

Beöntés, ha adják nem fogok tiltakozni ellene!

kispiskóta

Jó reggelt!!!
Nagyon örülök, hogy jól telt a hétvége mindenkinek!
Apáé a gép étvégén, tegnap meg szabin volt, azért nem írtam, de olvastalak ám benneteket.
Szépek a kismamik, a kis járgányok.
A beöntés miatt ne aggódjatok, én műtét előtt annó 10-et kaptam, jólesett, mert megkönnyebültem tőle, és a wc-re is minddel elértem.
Szerintem ez lesz a legkisebb bajunk akkor...

Tegnap szülésfelkészítőn azt mondták, hogy lerövidíti a tágulást sok esetben.
Annee, vigyázz magatokra, te is Gurgika, minden rendben lesz.
:lol:

Kép
Kép
christine

Emi, szerintem egyáltalán nem baj, ha a baba rugdosása nem ébreszt fel, lehet, hogy te más mélységben :lol: alszol.
Engem sem ébresztett még fel. Én attól ébredek fel, ha megfordulok.

Nekem már egyre nehezebb mozogni. Nektek is? Vagy csak nekem rossz a kondim?

Kösz az infókat a beöntésről, ezek tudatában mérlegelek majd. A Margitban tudom, hogy lehetett volna választani, de úgy tudom, hogy a MÁV-ban is lehet majd. Szerintem ma már a kórházak többségében megkérdezik, hogy akarod-e.

Zsuzsi, kicseréltem a vonalzódat.

kétfiús anyuka
babdorka

Kb 1 hete sűrűbben érzem a haskeményedést méhösszehúzódást.Eddig csak házasélet után most már pisilés után,vagy lépcsőzéskor elég ha az ágyban felülök utána visszafekszek.Elég ijesztő,Bár azt olvastam,hogy ez már ilyenkor természetes.Akkor kell dokihoz menni ha 1 órán belül sokszor bekövetkezik./azt nem tudom hányszor/

Nektek is van?
pillangó7

Nekem pont a múltkor mondta doki, hogy baba mostmár annyit nő, hogy egy nagyobb mozgástól is bekeményedhet pár percre a méh, mert nekifeszül a picúrka a méh falának, hiszen a helye egyre kisebb lesz...
De ebből nem lehet baj, ha más egyéb komplikáció nincs, nem lehet koraszülés :lol: , ez a jó hír...

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

végső kimerülés határán vagyok.tegnap már az orrom is vérzett pedig előtte soha igy magától.végzek csak alszok 3 napig.

beöntés:Móni aki múlthéten szült mondta a szülésznőnek hogy kaphatna beöntést (kúpot) mert ugy érzi kellene de hát már nem volt rá idő.így jött minden Petrával együtt.
szerintem én is kérek inkább.

Szivvi holnap megyek én is felkészítőre valahogy nem várom...
ráadásul Ricsit behívták dolgozni így egyedül megyek.

vár a munka...

Bridzsi

Kép
esztora

Helló!

Esztora
Mit csinálsz?? Dolgozol? Pihenj közben nehogy bajotok legyen!
Hátha nektek mást mondanak holnap!! :lol: Kár, hogy a párod nem tud menni!

KépKép

KépKép
szivvi

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Henchy: A cordaflex vizhajtó, gondolom megelőzésre adták, mert sehol nem vizesedtem eddig. Sőt, most sem.

Beöntés: Nélam egyszer sem kérdezték hogy kérek-e. Adták automatikusan. De nem bántam.

Borotválás: Nah, ez az amit soha nem hagytam! Én a kiírt időpont előtt 2-3 héttel magam intéztem itthon. Bocs hogy igy.... Szóval, tök csupaszra borotváltam előtte. :oops: :oops: :oops: Így mire mentem szülni, nem kellett semmit csinálnia a szülésznőnek vele. :)
Vendég

Annee, két-három héttel??? Én, ha így csinálnám, mire szülök, addigra fonhatnám! :oops: :D

Csajok, nektek, amikor ültök vagy ha lehajoltok, nem szokott olyan érzésetek lenni, mintha a gyomrotok nyomódna? Mintha a melletek alatt rögtön a hasatok lenne?

Esztora vigyázz Magadra!!!

kispiskóta

Zsú: :lol: :lol: :lol: Akkor csináld később! A lényeg hogy ne a szülésznő csinálja. Én nem tudnám elképzelni hogy ott valaki is matasson egy borotvával...
Vendég

Rózsa, szerintem a pár perc az sok! Kb. 1 perc alatt el kell, hogy múljon. Amúgy teljesen normális, hogy ilyet érzel, nekem is van.
Azt mondják, hogy ilyenkor már a méh gyakorolja az összehúzódásokat, amik most még egyelőre fájdalmatlanok. Aztán a szülés előtt pár héttel már jóslófájásokká alakulnak, amik aztán rendszereződnek, vagyis akkor indul majd meg a szülés. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Zsú, ismerem az érzést. Nekem ha ülök, olyan mintha Andris a melleimmel focizna. :oops: :oops: :)
Vendég

Szivvi dolgozom ezerrel.(könyvelek)
tegnap kicsit felpörögtem,néha előfordul velem.főleg ha megnehezítik az ügyfelek az életem.

megjött a pelenkázótáskám amit a babaszobán találtam.
nagyon tetszik 6000 volt és tényleg vadi új.(mire megjött eladták a hozzávaló babakocsit)múltkor néztem a brendonba a sima volt 9900.ezt a kicsit sminkbörönd jellegűt megse mertem néztem...
tudjátok börönd mániám van.
teszek majd fel képet.

Bridzsi

Kép
esztora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?