A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Annee: Hát az Apja ma megállapította, hogy mi van fiam már most cicizel? :lol:
Ja és én minden orvosi vizsgálat előtt rituálé szerűen leborotválom...
(csak már nem látom...)
Christine a keményedés nekem is eltart pár percig. 3*2 Mg-t kell szednem, de méhszájjal minden rendben...

Jaj annyira várom a vasárnapot, hogy láthassuk Manóvárit!!!

kispiskóta

Hello Csajok!

na, ma engem is utolért a nemistudommérvagyoksírósdeterhesvagyok hangulat. Olyat bőgtem, hogy csak na. És hülyeségeket beszéltem. Mindegy, vége van, de a gombóc a torkomban van még mindig. Nem értem magam :oops: :shock:

Köszi mindenkinek a babakocsival kapcsolatos dicséreteket.

Annee, Esztora: Vigyázzatok magatokra, mert most ez a legfontosabb.

Egy hülye kérdés: Mit kell érezni méhösszehúzódáskor? :oops: :?

Dorka: Köszi a cserét! :)

Csajok, a csecsemőintenzív osztály, ami van az i-es Nőin, az tök jó. Viszont a Margitban is volt! Bakker...

Kép
zsuzsi**

Én ahhoz tudnám hasonlítani, mint ha valamilyen izmod begörcsölne, csak fájdalom nélkül. Tehát olyan általad nem irányított, akaratlan, fájdalommentes görcs.

kétfiús anyuka
babdorka

Nagyon kemény lesz tőle a hasad, mint a beton, de nem tart sokáig, amilyen hamar jön, olyan hamar megy.

Én most ott tartok lelkileg, hogy nem választok orvost. Járok az eddigi dokim magánrendelésére, meg a Margit terhesgondozójába szülésig, aztán bemegyek az ügyeleteshez szülni. Nektek mi erről a véleményetek?
Egyszerűen úgy érzem, hogy ennyi idő nem elég ahhoz, hogy bárkiben meg tudjak bízni, ezért úgy gondolom, tök mindegy, kit kérnék fel, ugyanolyan idegen lenne, mint az ügyeletes.

kétfiús anyuka
babdorka

(Mert a Margitban a terhesgondozót még nem zárták be. Természetesen úgy értettem, hogy a mávba megyek az ügyeleteshez szülni.)

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Rózsa!
Vigyázok magamra amennyire tudok.

Nekem is vannak enyhe méhösszehúzódások.
Pl. tegnap több volt..vasárnap nem soxor. max.5-6x
Viszont ma már többször volt és fekve is volt már.

Pisilés változó, nem olyan sűrű, mint régebben de azért éjszaka 2-3szor kimegyek.

Egyébként jól vagyunk, Samu nagyon aktív. Várom már a péntek reggeli 4D-t a Praxisban
torolve_20131003125716

Gurgula, meg a többi "pisilős" :lol: hát nem irigyellek Titeket. Viszont így megszokjátok az éjszakázást. Kép

Én csak az első harmadban jártam ki éjszaka pisilni, akkor sem minden éjszaka, és akkor is max. csak egyszer egy éjszaka alatt.

kétfiús anyuka
babdorka

Az nem semmi Dorka!
Nálam sokkal sűrűbben volt az elején is, szinte folyamatosan.
Mondjuk ittam is rendesen a folyadékot.

LÁnyok!
Nekem a szeméremcsontnál lent tök fáj..mint amikor beüti az ember..főleg ülés után lehet érezni..kellemetlen eléggé..de éjszak is fordulás közben

Nektek van ilyen??
torolve_20131003125716

Zsú: Én sem látom már hogy mit csinálok. :lol: :lol: :lol:
Nekem is 3*2 Magne B6-ot kell szednem.
Doki: Soha nem volt választott orvosom, jártam 1hez terhesgondozásra, és az ügyeletesnél szültem. Nem volt gond! :)

Zsuzsi: Igyekszem vigyázzni! :) Remélem nem haragszol meg, ha azt mondom: Ne rijj, Pipi! :lol: :lol: :lol:
Nekem ezt egy nagyon kedves barátom szokta mondani ha bőgök, nah, ettől mindjárt rötyöghetnékem támad. :lol: :lol:
Itt egy ölelés is, csak Neked:
Kép
Vendég

Gurgula: Bizony hogy szokott lenni... És állatira tud fájni. :roll: :roll: :roll: Sokszor nem is tudok lábra állni egy darabig... :(
Vendég

Nekem a keményedéshez még ilyen melegség is társul, az egész testemben érzem a meleget,bizsergést, és kőkemény lesz a méhem. Olyankor felveszi a kisfiús "csúcsos" formát :) Mert amúgy szétterülős lányos hasam van :lol:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Köszi Annee :) Ez jól esett :D

Nekem is szokott lenni ilyen érzés, baromira fáj!

Kép
zsuzsi**

Enikő: Micsoda csini pocaaak! :D :D :D
Vendég

Zsuzsi: Itt egy másik is, amin derülni lehet... :D

Kép
Vendég

Lányok, ti eddig kb mennyit költöttetek a bébire?

Kép
zsuzsi**

Mértem egy vérnyomást... 149/99 Nem túl jó... :roll: :roll: :roll:
Vendég

Zsuzsi!

Mi eddig pont 100-at és ebben nincs babakocsi és kiságy.
de ebből 20-at anyukámék költöttek Sameszra :lol:
torolve_20131003125716

Zsuzsi: Én pontosan 12500 ft-ot. Ennyi volt az utazóágy. Azon kivül még nem vettem semmit.
Babakocsit is kaptunk. Tettem fel róla képet, de nem nagyon látszott. Most megtaláltam a Bergon honlapján.
Ez az, csak nekünk a szine kék alapon szürke pici kockás:

Kép
Vendég

de ebben sok használt őszi-téli kisruha is van..
meg hálóingek is..
torolve_20131003125716

Jó de már egy csomó minden van ám!
kád, orrszívó, lázmérő, plédek, stb..
torolve_20131003125716

Én nem tom... nekünk még a nagyja hátra van. kiszámoltam. Kb 102 000 Ft lesz

Kép
zsuzsi**

plusz, amiket még elfelejtek

Kép
zsuzsi**

Kezdő szülőként én is beszereztem minden vackot a picinek, azán a felét sem használtam.
Mostmár tudom mi az alap, a többit meg majd csak akkor veszem ha szükség lesz rá. :)

Jajj, lányok! Találtam egy csomó képet a manóim pici korából. Úgy megmutatnám Nektek, de nem akarok senkit képekkel untatni... :oops: :oops: :oops:
Vendég

Babdorka: Én is gondoltam erre hogy az ügyeletsnél fogok szülni. Terhesgondozásra a dokim magánrendelésére járok (havonta fizetek) és most pedzegetik ezt a július 1-től ha nem a lakóhely szerinti kórházba mész akkor fizetni kell.... na most én nem vagyok hajlandó fizetni semmilyen intézménynek, viszont nem oda tartozok ahol a dokim dolgozik.... :roll: De majd még ez kikristályosodik...

Tényleg ti mennyit fizettek a dokitoknak??? Avagy másutt milyenek a tarifák???

Annee: Csini bálna vokk :lol: A zuram is megmondta, hogy a mamutok nem haltak ki :lol:

ceniko
Szeged

Enikő: Nem is vagy bálna!!! Hozzám képest nádszál vagy! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsuzsi: Ez a 2000 a végére hogy jött ki???? :lol:

Annee: A bababoltokba hajlamosak sok cart az emberre rásózni, és a kismama azt hiszi télleg kelleni fog, pedig néküle is felnevelődik az a gyerek. :lol: Ebbe sztem minden első babáját váró kismama beleesik :wink: :lol: Én is annó :) Mostmár neeeeeeeeeeeeeeeeem :lol:

ceniko
Szeged

Én eddig egyetlen ruhát vettem, 2000 Ft-ért. Szóval nem költöttem még sokat, de nincs is még meg semmi! ;)

Rita! Nekem régebben sokat fájt a szeméremcsontom mögött. Nemtom, melyik héten. Azt hittem húgycső gyulladás, de aztán többeknek volt, és abban maradtunk, hogy csak tágul a medence. (a medence több darabból áll, és ezeket csak szalagok kötik össze. Többek között a szeméremdomb mögött is van egy találkozási pont. A terhesség során tágul a medence, hogy felkészüljön a baba tárolására, és kipréselésére.) Vsz. Samu fészkelődik, és kicsit szétnyomja, hogy legyen helye. Sztem ha nem tudod a pisiléshez kötni, akkor inkább növés, és nem gyulladás. De persze nem vagyok doki!

Dorka! Válassz szülésznőt! Úgyis ő lesz velünk a legtöbbet, közülük könnyebb is választani (mert ált. mindegyik aranyos), és jobban koordinálod vele az eseményeket, mint egy dokiválasztással!

Én viszont kiderült, hogy bajt csináltam. Iszonyatosan bedagadt a bokám. Felhívtam dokit (én, aki soha nem szoktam ilyen elvetemült lenni!). Mondtam napozás, meg termálvíz. Mondta termálvíz nem kellett volna. Megtelt a sóháztartásom... Aszonta ha lehet, egy gram sót ne egyek, és polcoljam fel a lábam. De nem szídott le, ari volt. Úgyogy most megszeppenés van. :shock: De persze polcolódni nem tudok, mert rohangászós délután lesz.
Megyek is!
Vendég

Jut eszembe, csalánteát ihat terhes mami?
Vendég

Hú akkor mi vezetünk :oops: Nekünk 110 volt csak a bébkocsi :roll: 130 lesz a bútor (kiságy,ami jó lesz nagy ágynak is pelenkázó, 2 ajtós szekrény), meg ruhára kb 3 ezret költöttünk. Kádat hozott anyós pajti, kötött Maszatkának 2 takarót, meg hozott már 1 törcsit is. Majd még a matranc lesz húzósabb..Gondolom én :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Enikő: Most már énsem neeeeem! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Összeszedtem a netről, hogy mit akarunk, azoknak felírtam az árát, és összeadtam, így lett a végén 2000 :D

Kép
zsuzsi**

Enikő!

Mi minden alkalommal 7ezret fizetünk a dokinak..

Bori!!

Nem a dombnál fáj, vénuszdomb hanem lent alul, a nagyajkaknál, mellette és csontfájdalom..nem lágyrész fáj...hanem mintha beütöttem volna...
egyszer régen vázas biciklin 5 számmal nagyobb papucsban lejtős kertben hülyéskedtem és ráestem a vázra..na kb. olyan de azért annál lájtosabb..(az nagyon gáz volt, azta nyögést, azt hitték poénkodom)
torolve_20131003125716

Gurgi: nekem is ugyanez van! Nagyon szar. Anyu mondta, hogy a súlytól lehet. Neki is volt

Kép
zsuzsi**

Bori!!

Csalánteát ihat terhesmami, én is iszom naponta egy csészével.
3dl-t szabad!
Jó kis vízhajtó, a Bába válaszol c. könyvben is benne van, sőt! ajánlják
torolve_20131003125716

Zsuzsi: Ahham, értelek :wink: :)

Annee: Nekem pl pelenkatároló vödröm sose volt, és valahogy szükségem se sosevolt rá. De van még csomó minden amit én is megvettem aztán csak itt állt..... :oops: :lol: Hát ez van :)
Apropó bálna, én eleve az vagyok szal no problem, 86 kilóval lettem terhes :oops: :lol: Most 79 vagyok :wink:

Bori: Ezt a méhes,szalagos,tágulós izét nagyon szépen megfogalmaztad :wink: Sómentes diétához részvétem, de tessék komolyan venni! Drukkok++++++++

Csajok nekem most is folyamatosan keményedik a hasam :shock: :roll:

ceniko
Szeged

Én mindenféle szart nem vettem.
Ruhácskákat, sok body-t de ezek között van már 62-es, 68-as is..
meg sok használt ruhácska is..szal samu fel van tankolva rendesen..
2 pléd, 2 törcsi, tetra kifogó, tetra pelusok, ollócska, fésűcske, kádacska, vízhőmérőcske, lázmérőcske, csörgőcske...háháháháhá
na befejeztem
torolve_20131003125716

Szerintem én is csak a hasznos dolgokat írtam fel. Nekem anyu segített összeírni. Sőt abból volt, amit kihúztam :)

Kép
zsuzsi**

Annee: ez tök jó kis kocsika ám!!:)

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Na, nekem már olyan sok kisrucim van, hogy én már nem veszek egy darabot sem!
Turkáltam is rengeteg kisbadit meg rugit, meg az uncsitesóm is szedett össze nekem egy nagy zsákkal, igaz abban voltak nagyokbbak is, meg anyósék május elején mennek ki németbe a sógornőmékhez, na ő is szedett össze egy pár zsák ruhát, de aminek nagyon örülök hogy kapok tőle szoptatós párnát is ami elég drága...
Szal én ruhát nem veszek az tuti....
Még a kiságy kell meg még egy pár apróság és szerintem mi egyenlőre megvettünk mindet...

Akinek már van babója tőlük kérdezném, hogy mennyire hasznos a szoptatós párna???

Ma voltam terhesgondozáson, és meghallgattuk a Bogi szivét, olyan kis aranyosan vert olyan jó volt hallani!
És most nem volt magas a vérnyomim 120/80 volt!
Vendég

Ja a súllyal kapcsolatban, én 162 cm vagyok és 65 kilóról indítottam, most vagyok 79kg...
Szal én is bálnulok.... :oops: :lol:
De nem is izgat, majd lefogyok...
Vendég

Enikő: Én meg 98-ról indultam!! :evil: Most meg vagyok 82... :roll: :roll: :roll:

Zsuzsi: Köszi! :wink: Nekem is nagyon tetszik. Alig várom a sétukat Andrissal. :D
Vendég

Hencsi!

14 kg-t híztál?
Nem hiszem én azt el..
:roll:
ezaz majd lefogyunk, szülés után egyből lemegy 10kg...mindennel együtt..baba, méhlepény, magzatvíz, sima víz..
az a lényeg, hogy minden rendben legyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

mára befejeztem sztrájkolok!
fogalmam sincs mennyit költöttünk kb 150 e-nél járhatunk.
kádunk még nincs meg pelenkázó kell még.aztán már csak kisebb dolgok hiányoznak.ja és matracot kell újat venni.
én veszek pelenka kukát mert nálunk 1 héten egyszer viszik a szemetet (családiház) és júliusban lenne szag ha csak ugy beledobálnám.
Enikő leirnád mit vettél meg ami aztán nem is kellett?mindig jól jönnek az ilyen tippek.

Szivvi néztétek a mcdonaldsnál lévő baba áruházat?rengeteg minden van kicsit zsúfolt az igaz.a novotex kókusz biomatrac nagy méret 16-17 e körül van.

Bridzsi

Kép
esztora

ma mértem magam +3kg.
eldöntöttem össze írom mi kell még ruha ügyileg nem akarok már összevissza vásárolgatni.

Bori azt olvastam hogy a termál kerülendő ilyenkor de hogy a só miatt is azt nem tudtam.

Bridzsi

Kép
esztora

Dorka: Van itt egy topik az ügyeletesnél szülésről. szerintem nézz be oda. Sok hasznosat mondanak ott az anyuk.

Kép
zsuzsi**

MI még semmit sem vettünk Tökmagnak, de már így is van egy csomó rucija rokonoktól. Meg egy sportbabakocsi, ha nagyobbacska lesz, meg egy cumisüveg. :lol:

Bori, akkor ezek szerint csak a termálvíz a gond, a napozás nem?

És olyanról hallottatok, hoyg nem szabad guggolni, mert kinyílik a méhszáj? Ma leguggoltam, hyog berakjam a hűtőbe a kefíremet, és az egyik kolleganőm rögtön rám kiabált, hogy ilyet ne csináljak. Itt bent folyamatosan paráztatnak. Kicsit leégett a dekoltázsom a hétvégén, és hoyg ilyet kismamának nem szabad csinálni,é s jobban kéne vigyáznom. Már tiszta lelkiismeretfurdalásom van, ha levegőt veszek is. :oops:

Annee, és szívesen néznék a lurkókról képeket. Egyébként tudod mi a címe, annak a cicás képnek, amit felraktál? "A képen elrejtettünk egy madarat. Azt kell megkeresni" :lol:

Kép
nenoke

Nenoke!!

Ez nem igaz szerintem, a guggolás.
A gyógytornász által vezetett kismamatornán, ami sote, stb..hozzájárulásával adtak ki, pont van egy guggolós gátizom lazítás..és a kismama tornán is volt ilyen gyakorlat..
Én ezt ne hari de nem hiszem el...
torolve_20131003125716

Mi az a pelenkakuka? És mennyire hasznos a pelenkázó? Úgy látom, olyat mindenki vesz, nekem meg eszembe sem jutott. Azt gondoltam, simán lehet pelenkázni a szülői ágyon. Vagy nagyon naiv vagyok? Annak idején a nővérem kölkeit is mindig az ágy előtt térdelve pelenkáztam. köszi

Kép
nenoke

Ne hari Nenoke de mindent azért sztem nem kell elhinni, főleg nem egy laikusnak...
Szal persze kimélni kell magunkat, oda kell figyelni de ennyire mereven nem szabad..nem betegség a várandósság..
Napozni is lehet pl..

Ezt nem neked szántam, hanem úgy általánásságban mondom.. :oops:
torolve_20131003125716

Nenőke: Akkor kockáztatok, és rakok fel párat. Max kapok a pofámra. :lol: :lol: :lol:

Madarat??? Hol lehet? :lol: :lol: :lol:

Lányom születés után:
Kép

És a fiam:

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?