A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Niki!Igen ez a helyzet,ott nem támogatják 1általán,ahogyan Dóri is írta.Ez az egy orvos van,aki ennyi pénzért vállalja,amit az én dokim viszont ulrabrutál pofátlanságnak tart,gondolom akkor a viszonyuk sem lehet túl jó! :roll: De én tényleg, totál nem érdekel! ezt szeretném és nem fogok hunyászkodni,hogy az lehessen az én szülésemmel kapcsolatban,amit szeretnék !Mondom most! :roll:
holnap meg "így doktor bácsi,úgy doktor bácsi,meg igen doktor bácsi"............... :roll: :wink: :lol:

Kép
bringababa

Édes vagy Niki,köszönöm! :oops:
Pusszantás

Kép
bringababa

dori!A királyhágó utcai tiszti kórházban.a doki ráadásul szülész tanárom volt a suliban,és nagyon jóban voltunk.mégis,mikor felhivtam,hogy jöjjön be,mert megdöglök,nem jött,rájöttem,én is csak egy paciense vagyok,akitől ő pénzt kap.

legi:köszi,aranyos vagy.mi is nagyon örülünk,mint mondom,maradunk,mig lehet.

riella:ez sem semmi.én ugyanigy nem félek már,mert akkor,abban a pillanatban már minden nagyon szép és jó volt,nem fájt semmi,csak utólag sem tudom,hol lehetett az élet végi küszöb.hogy az ott meddig volt az élet,és honnan már nem az.de a fájdalmat viszont már nem annyira birom,a szülésnél pedig ésszel is jelen kivánok lenni,érezni,ahogy kicsusszan a babám,ezért döntöttem:eda-val szülök.

horpika,lorcika,anido:megerősitett a dolog,annyi előnye van.

pici:nem vagy semmi.ilyeneket én is szoktam.az álmoskönyv szerint meg kell jegyezni,mit mond a pici!!!az összes férfi rokonunk Józsi,jó,hogy nem én álmodtam ezt.

bringababa!én is szoktam félni,megijedni,sirni,sőt hisztizni is.elmebeteg kismama az,akinek nincsenek aggodalmai.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Bringa,

tiszta szívemből kívánom hogy megküzdj és legyőzd a démonjaidat.
Nem vagyok pszichológus, talán Doo okosabbat tudna mondani, de nekem mindig az segített a múltbeli eseményket feldolgozásakor, hogy erősen a jövőre koncentráltam, és a múltat lezártnak tekintettem és begyűrtem egy dobozba amit jó alaposan lezártam. Néha újra vissza kell csukni a dobozt amikor kilazul a zár, de ha az agyadban , az értelmedben helyre tudod tenni a dolgokat, akkor az érzelmeid is rendben lesznek. Nálam legalábbis ez működik.
pici76

SZiasztok!

Dori,
megkérdeztem ,háziorvos!!!!!!!!!!Legalább is nálunk ez a rendszer,de azt mondta az aszisztens,hogy szerinte ez országosan igy van előírva,hogy a szül.szabit a háziorvos írja.Odaadták a papirt és ezt elküldöm a TB-be,azt csókolom.Egyszerűen nevetséges ez az egész,senki nem tud semmit,mindenki hárít,és tologatja a szerencsétlen kismamát egyik helyről a másikra.

A bátyusom azt mondta,hogy én 20 évenként produkálok valami halál közelit,a szülés nem esik bele ,tehát semmi baj nem lesz,mondjuk ő külön izgul értem,mert nekik a sógornőm önzése miatt nincs gyerekük,és most úgy izgul,mintha a sajátját várná,egyébként is az édes kicsi hugijáról van szó,akit imád.Szerintem apa,meg anyuék után neki fog a váróban reszketni keze lába. :D
Pici,
én hiszek az álmokban,ugyanis az agyunk rengeteg infót kap nap közben amit lefényképez,tárol,de feldolgozni nem tudja olyan gyorsan,sokszor a megoldatlan problémák megfejtése is az álmokban történik,nekem már sokszor volt ilyen.
Az álmoskönyv azt írja,ha babával álmodsz-igazságtalanul haragszol valakire aki védtelen.....az öreg ember: a benned lévő gátakat szimbolizálja amiket le kellen döntened.....gondolkodj el rajta mit jelenthet ez.

A mi védőnénink se mai csibe,de az biztos,hogy so mindent megélt már,és azon kívül,hogy nem tudta hová tartozom területileg és hová menjek szülni,azon kívül,mindíg ellát az éppen aktuális kiadványokkal,..stb.
Egyszer volt nálunk amikor az AFP papiromat kihozta,de a szalonban leültettem fent a lakásban nem volt még egyszer se,mondjuk várható hogy jönni fog,de ki bánja.
Már a legelején megmondtam,hogy a rendelőben lévő mérleg csal,minden mérérsnél plussz 4 kilóval többet mért,azóta én mérem az itthonin és bediktálom,elfogadja.
ha hagytam volna már 100 kilónál járnánk,és képes beírni a kiskönyvembe is,pedig csak 84 vagyok.

Az autó ha itthon lesz apukám fogja vezetni a kórházig,mert azt azért én sem vállalnám be,hogy vezetek miközben szülök,fasza csaj vagyok,de azért ez túlzás lenne.
Most jöttem meg a vásárlásból,kikészít ez a kocsiból ki kocsiba be,mire elhelyezkedek,lemegy a nap,pedig imádok vezetni.
Ha előretolom az ülést,nem fér el a hasam,ha hátra nem érem el a pedálokat,jajjjjjj. :evil: :evil: :evil:
Megyek kipakolok a szatyikból,berakom a mariskát,had mosson!
pá puszi
Riella

KépKép
riella77

Sziasztok Lányok,

tegnap nem tudtam jönni, mert nagy rohangálásban voltam megint, de megfogadtam, hogy mától lazítok, mert ez nem normális. Nem csinálhatom ugyanazt, mint amit nem terhesen csináltam, főleg nem a végefelé.....Az az érdekes, hogy élvezem.

végig olvastam mindenki történetét és teljesen meghatódtam, Gabi,Riella, többiek, hát nagyszerű emberek vagytok és én is örülök, hogy végül minden jól alakult és itt vagytok. Sajnos gyermekkori kórházi élményeim nekem is vannak, de a Ti történeteitekhez hát az semmi volt.

Anyagi gondokkal küszködők, teljesen együtt tudok veletek érezni, 28 éves koromig csont adósságban éltem, soha nem volt egy vasam sem, mert vagy a fősulit fizettem, vagy az autómat, vagy valamit, aztán sikerült kijutnom Angliába dolgozni a cégem angliai vállalatához és az az időszak elég volt, hogy minden adósságomat rendezzem és úgy jöjjek haza, hogy ha tartalékom nincs is, de anyagi gondjaim ne legyenek. Ez viszont megint rettegésben tart, hogy a babó miatt ugye megint nem fogok keresni annyit és nagyon remélem, hogy apa tudja tartani a frontot, de ez nem könnyű. Azzal nyugtatom magam, hogy nem én vagyok a legrosszabb helyzetben, az unokatestvérem három fiút nevel negyed annyi pénzből ami hozzánk befut és megoldja, nekünk is meg kell majd valahogy.
Vannak nálunk rosszabb helyzetben levők.

Ilda, megkérdeztem a szülésznőt a pizsiről tegnap és azt mondta, hogy ő mindenképpen a hálóinget ajánlja mind a négy napra amig bent kell lenni. Persze ez az én szülésznőm, gondolom, más és más lehet a válasz ha más embereket kérdezel.

Lányok, tegnap voltam a szülőszoba látogatáson, nagyon jó volt. Mindent elmagyarázott a szülésznő, hova mikor fogunk menni, mikor mit fogok érezni, mikor menjek a kórházba, milyen homeos bogyót szedjek, néhány szót a gátolajról, szóval nem megijedtem, hanem inkább megnyugodtam. Nektek is ezeket a nyugalom hullámokat küldöm.

Reggel a védőnőnél kezdtem, hozzánk is jövő héten jön család látogatásra, remélem addig kész leszünk a festéssel, a lényeg, hogy a babószobát meg tudja nézni.
14 kg-t szedtem fel, viszont jó volt, hogy nem volt magas a vérnyomásom, de a pulzusom az 103 volt :shock:

Jövök még, de 20 percem van, hogy megfürödjek és hajat mossak, mert apa barátjának kell tolmácsolnom telefonon keresztül, valami gondja van........Utána jövök :wink:

Puszi mindenkinek és szép nyugalmas napot.

Bringa, mennek a nyugtató ölelések neked is :wink: . Egy jó kis langyi fürdő és alvás megnyugtat.

Puszika
Melcsi

Kép
melcsi6

Dori, nekem van igenylő lap formanyomtatványom. Átküldjem neked? Ki tudod nyomtatni?

Kép
melcsi6

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jonni, a bena net nem engedett. :evil:

Latom kezd kozponti tema lenni a szules, hat nem mondom, hogy en nyugodt vagyok, vegyes erzesekkel tolt el, azert parazok na...

Hozzam holnap de. jon a vedono, majd meselek milyen volt.

Amugy ma elegge faradtnak erzem magam, elmentunk Anyuval a piacra, es mint aki 2 napig ment folyamatosan.

Jajj kint szaradnak a babaruhak az erkelyen, a heten levasalom oket, ennek most nagyon orulok.

Doo, ugy megorultem, hogy irtal, a csaszarnak pedig oka volt, mi ezeket a dolgokat nem tudjuk befolyasolni, mint ahogy sok minden mast sem, igy ne toltson el rossz erzessel.
Nagyon orulok, hogy jol vagytok, puszilom a babadat.

Mindenkinek nagyon szep napot kivanok! Megyek kajazni.

KépKép
horilda

Riella,
köszi az iinfót! :wink:

Képzeljétek, csoda történt! Felhívott a háziorvos asszisztense most 11-kor, hogy utánakérdezett az OEP-nél az ügyemnek és menjek csak szépen vissza hozzá, a házidoki lepecsételi azt a nyamvadt papíromat, azt leadom a mhelyemnek és már indul is a dolog. :shock: Na , erre varrjatok gombot, hogy a cégemnél a csajszi is utánakérdezett az OEP-nél (ott a szülészdokit mondták, hogy vegyen fel), ez meg szintén az OEP-nél, hogy majd a háziorvos. :shock: :shock: :lol: Jó a rendszer, mi? :P

Na, lényeg a lényeg, ezt is elintéztem. A szülésem remélem könnyebb lesz, mint ez a hercehurca.
Vendég

Sziasztok,

Jajj lanyok mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy nyugodjatok meg.
Bringa meg egyszer nem fog veled ez megtortenni..probalj almodozni rola, hogy mi lyen lesz majd Lilivel, es csak erre koncentralj, ami jon. Es akkor szepen lassan atlendulsz a lo tuloldalara!!! En is ilyen vagyok, hogy rettegek dolgoktol...en meg minidg attol, hog ferjemmel tortenik valami..most hetek ota ez jar az agyamban es ugye kozben en is attol felek, hogy en fogom eloidezni...szoval brutal az egesz. De ez az almodozas ki tud azert lenditeni ebbol egy kicsit. Olyan hulye az emberi agy!!! Szoval megertelek Bringa, de nyomassuk valahogy a pozitiv gondolatokat es akkro minden jo lesz!! :)

Pici jot mosolyogtam az almodon. en hiszek ebben!! :)

Nalunk meg nem votl a vedono, azt moondta majus elejen jon. Nem tunik brtualnak, ugyhogy remelem csak beszelgetunk.

na megyek csinalok most valami kajat, meg jovok.

Kép

Kép
lorcika

Brigikém, most olvastam az írásodat. :? :?
Ne kettyenj el ennyire! A végefelé tényleg a legtöbb időt alvással töltik a bébik a pocakunkban. Azonban megértem a féelmedet és aggodalmadat a negatív eset után. :cry: De Lili jól van és ez a legfontosabb!! :)

Sejtettem, akkor ezek szerint maradt az uzsokis hozzáállás, de háth amákod van a Hajdút meg valóban ..... le ebből a szempontból :!: Ha Te EDÁ-t szeretnél és megteheted, akkor fogja be a száját. Ha meg valóban császár lesz, akkor azt az Uzsokiban alapból (én úgy tudom) spinállal csinálják a csaszit.

FEL A FEJJEL :!: :)
Vendég

Köszi lányok az 1üttérzést,meg minden jó tanácsot,már nem vagyok olyan feldúlt,meg ronyó,tényleg.
És Pici,pontosan rátapintottál a lényegre,én is ezt a dobozolós,lezárós,hekyretevős dolgot alkalmaztam,és most ez volt ami annyira kiborított,hogy kinyílt.De már ura vagyok a gondolataimnak és most,hogy elintéztem minden orvost mára,eszem kicsit utána lepihenek,biztosan még jobb lesz!
Lorci!arra már rég rájöttem,hogy nagyon is hasonló a habitusunk,és a gondolat illetve az érzelemvilágunk,sejtettem,hogy érteni fogod mire akarok kilyukadni ezzel a bevonzom dologgal.
Csajok!Őszínte leszek,elég sok pénzt elköltöttem azután a baba után,hogy tisztában legyek magammal,úgyhogy tudom én is néha biza túlspilázom a dolgokat,persze nem direkt,hanem a már említett hatalamas EQ miatt! :oops: :wink:
Ha tényleg túl vagyok ezen a para rohamon,akkor úgy látszik nem volt hiába,és úgy tűnik igen,mert most kaptam egy telfont,hogy a régi üzletre van még 60ezer Ft ELMŰ tartozásom,ami a végelszámoló számla lehet,de azt meg ugye a régi székhelyre küldték,ami már nincs,így elmentek a boltba ott kerestek,most hívott az új tulaj.Tök ciki,de végre olyan vagyok,mint tegnap ilyenkor:abszolúte nem érdekel mit gondolnak!Pedig Lili előtt ez nem így volt ám!Mondjuk ez a laza kis 60vanas 1általán nem esik jól,de nem érdekel,majd csak lesz valahogy!
Köszi lányok még1szer mindenkinek mindent! :wink:

Kép
bringababa

Dóri!Drága vagy!és köszi! :oops:
Most már tényleg minden oké! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Na erről van szóó!
:lol:

Kép
niki30

Ja és bocsánat,hogy mindig ezt a EQ-t emlegetem,de mégiscsak jobban hangzik a hisztis p...a helyett :!: :wink: :lol: :wink:

Kép
bringababa

Lányok, ti vettetek bimbóvédőt?
Szerintetek érdemes beszerezni?
Nekem borzasztó érzékeny a mellem.
Az Aventnak van egy olyan terméke, amiben bimbóvédő és mellkagyló is van kétezer valamennyiért. Ezen gondolkodom. :roll:

Kép
niki30

Én nem vettem,csak krémet.El sem tudom képzelni,hogyan marad az ott a helyén :roll: :?:

Kép
bringababa

Bringa orulok hogy jobban vagy!! En is mindjart megyek es nyomok 100 fekvotamaszt es mindjart nem lesz energiam agyalni semmin!! :D :D Na persze ez csak vicc...de en akkor parazok ha epp nincs mit tennem, ugyhogy megyek, maszkot felrakok, hogy ne mergezzem Ricsiket es keritest festek!!! :D
Egyebkent ez a bezarom a dobozba ez rovid tavon jo szeirntem. En speciel akkor szoktam bezarni doglokat, ha az oruletig foglalkoztatnak. Pl. amikor megbantottak es gondolatban beszelgetek az illetovel es ejjel orakon at forgoldom es csak jar az agyam..na akkro szoktam az illetot bezarni egy ajto moge es rogton el is alszom!!! :lol: :lol: Viszont haaat en sem vagyok ecceru, en is mar jartam mindenhol a kulonbozo fobiaimmal, bajaimmal es tenyelg az van, hogy valahogy ki kell engedni ezeket a gondolatokat...atelemezni. Ha elzarkozunk elole akkor ugyis visszajonnek, vagy minel inkabb elharitjuk oket, annal inkabb csak azzal foglalkozunk!
Na marha jokat mondok, aztan kozben meg EN beszelek???? :roll: :oops: :shock: :? De hat valahogy igy mukodnek a dolgok. Na pszihologus is el kene a csapatban, meg ugye a reg emlitett gumiszoba!!!!! :D

Kép

Kép
lorcika

En is csak kremet vettem. Tesom bimbovedozott es ugy marad ott, hogy fogod!! :D :D
En meg bizakodom, hogy menni fog a szoptatas, akkor tervezek bimbovedot, ha total begyullad a mellem vagy ilyesmi!

Kép

Kép
lorcika

Lorci!Lehet így is gumiszobában vagyunk,csak olyan nagyobbacskába :wink: :roll: :lol:

Kép
bringababa

:D :D :D :D

Kép

Kép
lorcika

Na csá Lányok!

Tiszta büszke vagyok magamra,a garázs ajtónk le volt pukkanva,apukámmal szépen lefestettem,én meg vettem tök modern üvegtapétát és a két ablakot letapétáztam,persze a görcs kerülgetett mire lábújhegyen pipiskedve megcsináltam és minden kis rohadt buborékot kipréseltem a tapéta és az üveg közül,de most kész,olyan széééééééép :D :D :D :D .mert ugye mit kell csinálni három héttel szülés előtt,egyszerűen nem tudok egész nap henyélni,nekem az nem megy....utána meglocsoltam a kertet,ami megint nem volt egysoros a buzi nehéz slaggal koslatni,de imádom a friss föld illatát,és a pancsolást !!!!Közben élöben hallgattam Szabó Esztert amint a babájukról írt dalt gyakorolja a szemközti házban,ugyanis most költöztek ide,komolyan olyan volt,mintha nekünk énekelné babucival.

:D :D :D
ma sokára jön apa haza,már kétszer felhívott,hogy ugye nem szülünk....stresszel a fiú :lol:
úgyhogy még jövök,de most megyek enni.

KépKép
riella77

Sziasztok!

Dori: Meg szeretnélek kérdezni, hogy neked lesz segítséged szülés után? A kislányod majdnem egyidős a fiammal, és gondolom hasonló gondjaink is lesznek. :)
Az az igazság, hogy az anyósom valószínűleg segíteni fog, csak nem tudom, hogy akarom-e?.......
Te hogy látod, meddig kell majd intenzív segítség szülés után?
Tudod én úgy gondolom a segítséget, hogy főzne pár hétig, esetleg vasalna, néha NÁLUNK vigyázna Bencére, de ő egyre inkább arra céloz, hogy majd elviszi Bencét magukhoz, de én ezt nem akarom. (MOST....)

Szerinted?
Szia
famo

Sziasztok!

Először ismindenki nyugodjon meg! Senki ne parázzon, babók jól vammak és kész! :) Amúgy én is lefosom naponta kétszer a bokám, hogy miért nem mozog????????? De aztán magamra erőltetem, og yúgyis rendben van... Szóval mindenki tegyen így!

Pénz kérdésben engem csak az vigasztal, hogy amíg vannak szüleink éhen nem halunk... hónap végén átmehetünk zsíroskenyerezni a többi meg nem számít, ahol szeretet van ott boldogság van, mégha szegénységben is. Persz esenki sem szeret lejjebb adni az igényeiből! MÉG ÉN SEM! :D De ha muszáj lesz akkor majd megoldjuk...

Most értem haza az orvoshoz, hát nem volt túl bíztató. Épp ninc skinyilva a méhszájam, de vészesen megrövidült. 3*2 magnézium kúrára fogott, meg szigorú fekvésre ítélt.... HA-HA-HA egy nyolc éves gyerek mellett.... :(

A vizesedésemre meg ajánlott gyógyteát, és heti egy két gyümölcs napot... Jó hogy nem fog léböjt kúrára az utolsó hónapban....

Akkor most pihenés képpen elrohanok a gyerekért, elszállítmányozom a pszichómókushoz, aztán majd hatra talán haza is érünk.... Majd pihenés képpen mosok vasalok főzök.

Rohannom kell, üdv mindenkinek!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok :D ,

Látom mindenkinél ok minden, bringababa, ez a beszéd, így kell ezt csinálni :wink:

Niki, a bimbóvédő volt a téma pont az utolsó La Leche ligás baba mama talin és az egyik kismama mesélte, hogy ő bimbóvédővel kezdett el szoptatni, mert az első szopinál picit piros lett a cicije, aztán amikor már rendbe jött a babó nem akarta elfogadni a rendes cicit védő nélkül. Amikor meg szopizott, akkor azt olyan erővel, mintha bimbóvédő is lett volna a cicin.
A tanácsadó nő véleménye az volt, hogy amig nincs semmi gennyes (bocsi aki nem birja :roll: ) seb a cicin, addig érdemes simán szoptatni, mert utána a babónak teljesen mások lesznek a szopási szokásai és hozzá szokik a bimbóvédőhöz is.
Persze szerintem ez megint úgy van, hogy vannak az irányelvek tanácsok, de az élet majd eldönti, hogy nálunk éppen mi hogyan alakul. Csak meg akartam veled osztani, hogy mit hallottam :wink: .

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Tesomnal is az volt, hogy nem ment neki a szoptatas, mert a csecsemos noverek szartak bele...tudjad osztonbol mit hogy kell csinlani!!!! Aztan tesomhoz behivta a ferje a La leche ligat es ok javasoltak a bimnbovedot, mert tesomnak addgira melle mar brutalis volt!! Es nala is az volt, hogy utana mar nem tudott siman szoptatni csak a vedovel.
En is ugy vagyok hogy amit hoz az elet.

Kép

Kép
lorcika

A leggázabb az, hogy a bababarát kórházakban sem segítenek a szoptatásban (tisztelet a kivételnek). Pedig ha lenne segítség nem is kellene cumisüveg, pótlás, cumi, tápszer, semmi sem csak a természetes szopika nagyon sok esetben.

Kép
melcsi6

Ja még annyi jutott eszembe, hogy a védőnőnek sem azzal kellene stresszelnie a kismamákat, hogy mennyit híztak, hanem a ligához hasonlóan a kismamát fel kellene készítenie a szoptatásra mindenféle jótanácsokkal, meg a szülés utáni őrült helyzetre és amikor kijön babanézőbe akkor inkább segítenie kellene, nem azt vizsgálni, hogy mindent megvettél-e ami a listáján rajta van........

Kép
melcsi6

Egyetertek veled Melcsi. En nagy bababarat korhazban fogok szulni (Szent Istvan), de ahogy hallom nem kulonb semmiben. A baba ott van veled, hogy ne kelljen nekik foglalkozni vele, es raadasul a korterembe barki bejohet!!! Ez annyira nem dob fel, de hatha valami kisletszamu korterembe kerulok majd. Ebbenm remenykedek. Nem szeretnem, ha epp folyik mindenhonnan minden, szoptatok, sirok mittomeeeen.....es a szomszed agyhoz meg jon a 10 tagu csalad!!!!!! :shock: :shock:

Kép

Kép
lorcika

Köszönöm Lányok a bimbóvédős tanácsokat, ötleteket, tapasztalatokat.
Szerintem veszek tarcsiba és ha gáz van, csak akkor használom.
Azt én sem szeretném, ha Emma csak azzal tudna szopizni és azt szokná meg végérvényesen.

Kép
niki30

Sziasztok!

Megint rohannom kell, igazából csak éppen beugrottam, mert gondoltam mondom, hogy mig bébi lesz, már nem találkozunk. :cry:

Holnap ugyanis befektetnek a kórházba, erőnek erejével mert a ctg-nk nem lett valami jó, már tegnap sem, pláne ma. Szóval eléggé el vagyok kneődve, bár igaz, arra jkell gondolno, hogy elvileg ez is csúcs, hgoy a 38. hét küszöbéig kibirtuk, de valhaol már télleg sok nekem ez a minden nyavalya.
Szóval alényeg, hogy holnap befekszem, és előfordulhat, hogy még a héten szülés, függően a bébio szívműködésétől.

Na puszi midnekinek!
Doo, még1X gratula!!
Gyps

Kép
[/url]
gypsophila

Gyps! Huha, gondolok Ratok! Szoritok nagyon!!!

En most ugy erzem, de nagyon, hogy nem tudok sok mindent.
Szoptatas pl. nem tudom kivel kellene errol elbeszelgetni.
Szerintetek?

KépKép
horilda

Sziasztok

Beugrottam csak, dobok egy pocakképet!

Kép

Remélem mindenki jól van!

Képzeljétek lejebb ment a hasam, két napja....ez remélem jelent valamit!

Puszi

Eliza

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Gyps drukkolok neked, hogy minden rendben legyen veletek!

Bimbóvédő: sztem csak az használja akinek befelé forduló mellbimbója van, vagy akinek valóban gennyes sebesedések.
Az érzékeny melleken nem segít. Emlékeim szerint a szoptatásban nem a mellbimbó nyunyálása volt a legkellemetlenebb, hanem ahogy összehúzódnak a tejcsatornák, az olyan furi kicsit fájdalmas érzés volt... De feledteti a szopó kisbaba látványa.... merthátaz olyan tündibündi, ahogy mozog a kis szája, füle és gyöngyözik a homloka a nagy munkában. :)
Én ilyen bimbó kiemelőkagylót vettem, még nem tudom fogom e használni, valészeg csak annyira, hogy amíg az egyik ciciből szopik addig a másikra ráteszem a kagylót, hogy ne follyon szana meg szét a tejcsi. Amúgy ezeket a melltartó betéteket is meg kell nézni, mert ami visszaengedi a nedvességet a mellbimbóra az nem jó, hamar felázik és akkor vannak nagy zűrök.

nálam még nem járt a védőnő, a jövő héten is én megyek hozzá. Sztem csak akkor jön, ha már megszületett a baba. Amúgy nekem sincs bajom vele.

Bevettem a 2 tbl magnéziumot, de ugyanúgy görcsöl a hasam... ha fekszem akkor tényleg jobb, de hát basszus még négy-öt hetet nem tudok feküdni... Hát már reggelre is rokkant vagyok, alig bírok kikelni az ágyból, nemha még egésznap döglenék...

KépKépKép
bogyra

Gyps,
hatalmas drukk és szoritás értetek!
Gondolunk majd rátok sokat,amíg távol vagytok,ügyes legyél!

Bogyra,
igazad van néha a pénznél sokkal fontosabb hogy a család tagjai szeressék egymást és figyeljenek a másikra,persze a szeretettel nincsenek kifizetve a csekkek,,de szerintem a mai világban minden ember egy életművész,és sajnos ebben az országban rá vagyunk kényszerülve,hogy feltaláljuk magunkat a szorult helyzetekben.
A lyuktömködés nálam is játszik,egyikkkel a másikat betömni,nem egy jó módszer de ideiglenesen jó,aztán lesz valahogy,olyan még nem volt,hogy ne lett volna.
Most ,hogy már nekem nincs jövedelmem(szavam nem lehet kihúztam rendesen)több hárul a többiekre,de remélem a héten megérkezik az a ku...táppénz.

Nektek is kifényesedik a lábszáratok??Ez nekem eddig nem volt,csak amikor bekentem valami gezemicével,és még nem szívta be a bőröm,de most olyan fénylő,mintha egész nap pronto sprével poliroztam volna.Amikor felfedezek valami rendellenességet magamon,mindíg ugy elfog a pánik.,hogy ez jó nem jó ,normális-e???
Persze valószínű ez azért van ,mert ez az első terhességem,ha már 3-at szültem volna biztos nem akadnék fenn semmin.
Lányok van már szopipárnátok?Tudjátok az U alakú....én a másik topikon megkérdeztem ,hogy jó -e és mindenki odáig volt tőle.
Nos a brendonba 12ezer egy ilyen kis kifli,viszont ajánlották a www.szopiparna.hu oldalt,ahol meg lehet rendelni,és ott 3-4 ezer forintba kerül,és állítólag még jobb is ,mint a brendonos.
Lessétek meg!
Na puszi,majd még benézek.
Riella

KépKép
riella77

Riella, en innen rendeltem es tok megvagyok elegedve vele! :)

Kép
elizabeth25

Ilda, ajánlom neked a lenti oldalt egy csomó minden jó info van rajta, meg találsz hozzád legközelebb lakó-élő tanácsadó nőt, bármikor hívhatod őket, ingyenesen segítenek bármikor:

http://www.lll.hu/main

Nekem szerencsém van, mert a barátnőm a körzetben a tanácsadónő és nagyon sok hasznos dolgot tanultam tőle, persze a pici ezeket nem tudhatja, úgyhogy már tényleg rajta múlik, hogy hogyan fog szopizni :wink: .

Riella, én ajándékba kaptam szopi párnát és kb. az 5.hónaptól kezdve azzal alszom, nagyon jó :D , csak ajánlani tudom. A brendonos tényleg méreg drága és tényleg a fenti linken a legolcsóbb. Ha szereted megtapizni, meg megnézni amit megveszel akkor én még a KIKÁ-ban láttam nagyon szuper minőségű párnákat 6800 Ft-ért :wink: .

Eliza, ide válaszolok jó? :wink: Nagyon jól birom a pocakosságot, most két hete érzem, hogy már tényleg nagy. Teljesen jól vagyok, remélem igy megy még majd a következő hat hétben és nem lesz gond :wink:

Puszi mindenkinek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Sziasztok!

Végigolvastam a horrorsztorikat és nem semmi az biztos. A lényeg hogy mindenki jól van. Nekem is nem telik el úgy nap hogy ne jutna eszembe valami hülyeség amin aggódjak pedig eddig jól viselkedik a lelkem minden nap mozog rendesen. De ha nem ezen akkor a szülés miatt ha nem azon akkor a baba egészsége miatt aggódok. Már a család nem tudom hogy bírja. Egyre nehezebb fáj nagyon a derekam és alig bírok. De nincs sok hátra csak kibírjuk valahogy és nem lesz gond. Hoztam új képeket itt 13 kiló plussz, de már nem érdekel. Kép Kép

Kép
rena10

Gyps,
drukk megy Neked!!

Na, én is dobok egy friss mai képet. :D Hajam katasztrófa, reggel mosom+szárítom be, azt ne nézzétek. :oops: :oops:
Kép
Vendég

Rena, 13 kiló, én nem látom :shock: :shock: , nagyon csinos kismami vagy Te is és mindenki aki képet rakott fel a topicban eddig :wink: Nem is merek feltenni képet, nehogy kizárjatok :lol:

Kép
melcsi6

Dori, aszti, neked is csak pocid van :wink: Már nincs sok hátra :wink: Csajok csinik vagytok :wink:

Kép
melcsi6

Sziasztok!

Gypsophila nagyon sokat gondolunk Rátok! Hajrááá! Ügyesek legyetek!

Riella, lábszárfényesedést én még nem vettem magamon észre.

Én nem vettem szopispárnát, helyettesítem sima párnával. Tökéletes. Én nem ragszkodom ezekhez a "mindenteladunk" termékekhez. Én sajnálok ezért több ezer forintot kiadni. Azt inkább másra költöm.
Na de mindenki másképp.....ettől függetlenül lehet még jó.

Rena, Dóri tök jól néztek ki!

Ma voltam szülésfelkészítőn. Relaxáció, légzés a vajúdás alatt volt a téma. Egy csomót röhögtünk párommal és a barátainkkal.
Ugye mondja a szülésznő, hogy próbáljuk meg ténylegesen megélni a vajúdást, ne az időt figyelve, meg arra gondolva, hogy mikor lesz már vége. Mondom a páromnak, hogy pedig én olyan vagyok, hogy tuti nézem az időt, hogy mikor lesz már vége. Erre megszólal: nyugi cica ráérünk! :) Köszi:)
Meg ugye elmondta, hogy a párunkkal lehet otthon gyakorolni az ellazulást, relaxálást. Nah, mi összenéztünk és nevettünk, hogy vajon képesek leszünk mi ezt nevetés nélkül majd végigcsinálni? Kipróbáljuk, aztán majd meglátjuk. De most nem tudom elképzelni, hogy én fekszem, Feri meg nyomja a dumát, hogy most ezt lazítsam el.... :D

Hurrá, ma jönnek a klinikás sorozataim. Úúgy szeretem mostanában ezeket nézni. Pedig azelőtt nem kötött le.

Niki

Kép
niki30

Melinda! Hááát...lejjebb csúszott a hasas? Háááát....izgulok érted!!!! :lol:

Kép
niki30

hasas=hasad :oops:

Kép
niki30

sziasztok!szép pocik ma is,mint mindig...napsütés,alig tudok a popómra ülni,pedig még nem szültem meg Brendont,akkor mi lesz,nem tudom,sperti is röhög rajtam,kenhetem igy vagy úgy....FÁÁÁÁÁJJJJJ!!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi.baba, én is igy voltam múltkor nekem csak a kúp segitett, öt nap után :( , de most már minden ok. Kúpot nem próbáltál?

Niki, szerintem a szopipárna is kényelmi szempont, nem kötelező kellék, de nagyban megkönnyíti az alvást kismamáknak, mert bokától a combig leveszi a terhet,illetve a babóknak is kényelmes szoptatásnál. Teljesen más szisztémával működik, mint egy sima párna....Én mondjuk egy cumisüveg sterilizálót sokkal inkább gondolok feleslegesnek, mint egy ilyet. Mondjuk mindkettő nélkül lehet élni :wink: .
Én ajándékba kaptam, nem is igazán tudom, hogy vettem volna-e ha nem kapom, de most nagyon örülök neki, mert írtó jó vele aludni, remélem a babó is szeretni fogja majd. :wink:

Kép
melcsi6

Szisztok,jó reggelt! 8)
Csak gyorsan bekukk,mert futásban vagyunk.
Végre lesz neve ennek a gyereknek is :roll: :wink: Ma megyümk apaságit intézni,utána dokihoz és jön a küzdelem az EDA-ért.
Délután jövök,addog is puszik!

De még annyit,hogy Dóri imádom a pocid.1szerűen frenetikus! :wink:

Gabi!Óh,te szegény... :oops:

Rena!Te pedig nagyon is csini vagy! :wink:

Kép
bringababa

Jó reggelt!

Köszi lányok, bár már tényleg szeretném, ha megszületne a babó. Bár rámcsodálkozott tegnap a gyerekorvos milyen gyors vagyok, leejtettem vmit, és nem tudott megelőzni a felkapásában. :D

Rena,
rajtad tényleg nincs felesleg. :)

Jaj, valaki kérdezte a múltkor lesz-e segítségem meg hogy oldom meg a két picit.
Én azon szerencsés helyzetben vagyok, hogy kocsival 5, babakocsival 15 percre laknak anyumék egy nagy családi házban, így a komplett napot ott töltjük náluk nyáron és nem itt fővünk a téglaház IV. emeletén. Tulajdonképpen csak aludni járunk haza. Szóval segítség adott helyben, de azt a megoldást semmiképp nem választanám, hogy a nagyobbat lepasszolom valakinek, hogy én a kicsivel foglalkozhassam csak. Ezt akármekkora is a nagyobb megérezné és hát jogtalannak is tartanám én is. :roll:
És hát nálunk ugye mindezzel párhuzamosan fut a fóti építkezésünk. :) Kaptunk barátoktól ikerkocsit, egymás melletti üléses, így a babakocsizást is együtt szeretném, és nem akarom, hogy csak a pici sétáljon, míg Vikit lepattintom. Gergőről most azért nem beszélek, mert ő suliban van du-ig. Van pár dolog, amiről jelen pillanatban fogalmam nincs hogy lesz, de majd kialakul. Gondolok itt pl. az esti fürdetésekre :shock: :lol: Majd meglesz a menetrend. Meg akkor már férj is itthon van. :)
Vendég

Gyps, szorítok neked! :)
Eliza, ez már biztos vmi közelit jelez :wink:

Szoptatóspárnát és cumisüveg sterilizálót is kaptam ajándékba, jó az előbbire tényleg fájt a fogam, csak sóher voltam magamnak megvenni :) hát megvártam, hátha vki meglep vele. Úgy lett. A sterilizálóra egyáltalán nem számítottam, mert eszembe se jutott, hogy kellene venni. Kérdés: ettől függetlenül azért ki kell főzni első alkalommal a cumikat? Biztos, ami ziher alapon 1 cumisüveget és 1 játszóscumit elő fogok készíteni.

dóri, rena: fantasztikusan néztek ki!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltam dokinál, megmacerálta a babszit is (hogy fekszik, meg merre, meg mittomén) és közölte, hogy tekintélyes méretű a kisember a pocakomban :shock: :shock: :shock: kíváncsi leszek, hogy ez mit jelent, de UH meg csak 3 hét múlva :?

Legi

Kép
leglesscat

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?