Légzésfigyelő... ilyenről csak aztán hallottam, miután már Adria is megvolt. Na, ha 2 kölöknél megvótam nélküle, most is megleszek.
Ellenben tavalyi autós-lakókocsis kirándulásunk előtt vettem az útra walkie-talkie-t, hogy bírjunk ócsón kommunikálni a 2 kocsi között, s ennek van bébiőr funkciója is. Há mán csak ki fogom próbálni. Igaz, ha kölket kilököm levegőzni, s én meg bent leszek, majd akkor.
Sokan útálják a kompot, nekünk meg marha jó szolgálatot tett. Igaz, nem is vettem meg ( második esetben meg elő) idejekorán, szal gyerek lába mán bírta, csak há nálunk nagy a lakás, így meg bírt jönni a kölök utánam. Most per pillanat abban a stádiumban vok, hogy kocsit mégsem veszek, majd megleszünk egyenlőre azokkal amik vannak. Ha meg nem, akkor majd rohanok a bótba. Új culija egy kissapi van, azt szoktam a napokban párszor megcsodálni. Legújabb agyalási témám: maradjak meg a NUK márkanévnél (ha netán majd bevetésre szükségeltetik), vagy térjek át az Aventre? Ezt nem bírom eldönteni.
Edónak nem volt, Adriának meg akkor vettem pelenkázólapot mikor átköltöztünk jelenlegi házunkba. Addig megtette egy asztalra pakolt takaró ellátva valami fehér anyaggal. Igenám, de új házba régi bútrot egy szálat sem bírtunk hozni (szú minden faneműbe beleült vala), Adria kapott új kiságyat, Edónak meg el lett készítve a szobabútrából a félemeletes ágyikó, asztal meg nem volt, így kellett a pelenkázó. Na én egy egyszerű lapot vettem, azt meg használatkor átpakoltam a kiságy fölött, s azon szuperül lehetett csomagolni a lányt. Bár most van valamelyest asztal(ka), de ilyen pelenkázólapot fogok venni (a régi feladta a végén). Jó, mert az oldalainál magasítás van, így ha már nő a kölök, akkor nem könnyű neki elmászni. Bár az tény s való, hogy ebben az esetben nem áll teljesen a kezedre a popsitörlő meg a különféle kenceficék. Ha ezt az ember lánya meg bírja oldani úgy, hogy kiságy valami polcos szekrényke mellé kerül, akkor nyert ügye van.
Vízhajtó - Edóval, bár tél volt a vége fele, marhára vizesedtem, kértem dokinénit bólintson valami vízhajtóra, mire tudományos értekezést tartott nekem arról, hogy mégis hogyan gondolom, a szervezetem vagy a bogyó kéne tudja honnan is kellene belőlem a vizet kihajtani. Mert elviekben a magzatvíz is idegen lötty az ember lánya szervezetében, s mi van ha épp onnan kezdődik az elhajtás? Na eme gondolatfuttatás előtt fejet hajtottam, s beláttam, jobb ha nem kérek.
Csalántea - vót ollan hely ahun azt óvastam, azt sem ajánlják. Mett ződ, s illenkor pocósan a ződ tea sem ajánlott.
DE akkor miért is ajánlják majd a vége fele a málnalevélteát? Mett annak a fonákja amolyan fehéres beütéses?

Na jó, ezen nem agyalok tovább, ha el nem felejtem, akkor ezt a málnás mizériát kipróbálom. Edóval nem hallottam róla, míg Adriánál elfelejtettem. Hacsak most is el nem fogom, hasonlóképp a homeós bigyókhoz.
Mék aludni, jóccakit.