Adél
Engem is érdekelne a 3 rétegû méhnyh. Én egy könyvben azt olvastam, hogy az a jó, ha 3 rétegû, mert a 3. réteg segíti a baba beágyazódását. Ha nem felejtem el, akkor hétfõre megnézem és pontosan leírom.
Erazmusz

!!, ha olvasol minket, tudsz nekünk segíteni, hogy most akkor mi az igazság?
Nikie
A hõgörbe jó elemzésre, de nem mindenkinél. Valakinél pl. hiába emelkedik meg a nagy könyvben elõírtaknak megfelelõen a hõ, mégsincs tüszõrepedése. Ezt mivel magyarázod? A sárgatesttermelése jó (tehát hormon jó), emiatt persze a görbe ennek megfelelõen követi az elõírt ívet, de a tüszõ mégsem reped meg, vagyis csak átalakul sárgatestté. (Az átalakult sárgatest viszont árasztja a hormonokat, ami miatt a görbe íve emelkedõ tendenciát mutat.)
A peteérés-, tüszõrepedésfigyelést uh-val én mindenesetre fontosnak tartom és nemcsak akkor, ha valaki inszemre vagy lombikra megy!
Saját tapasztalat alapján az a véleményem, hogy a görbe utólag ad információt arról, hogy mikor lehetett! a tüszõrepedés, kivéve azt a körülményt, amikor az ember lánya már egy jó pár havi ciklus görbéje alapján meg tudja mondani sacc/kb (mivel minden ciklus más) az idõpontot.
Picit annak is ellentmondanék, hogy a hõ ha lemegy 36,2-36,4-re tüszõrepedés van. Az én esetemben is lemegy a hõm tüszõrepedéskor, csak éppen nem eközé az általad megadott intervallum közé esik le. Másrészt pedig (megint csak magamról tudok beszélni, hozzátéve, hogy a görbéim nagyon jók) nálam tüszõrepedés elõtt lemegy, aztán hirtelen egy nagyot fel és aztán egy még nagyobbat le és csak utána emelkedik meg, ami már a második fázist jelenti. Most akkor gyanakodhattam volna az elsõ leesésre, ha nem tudom, hogy a görbe az én esetben mit produkál. Sõt volt olyan hónap is, amikor az elsõ fázisban 36,6 volt egyenletesen a hõm, és nem volt csökkenés a tüszõrepedéskor, hanem 4 nap alatt 1-1 tizedet emelkedve elérte a második szintet. Van egy nagyon jó könyv "Természetes fogamzásgátlás" címmel, amelyikben kb. 100 oldalon keresztül csak görbéket elemeznek, de többfélét!!! Érdemes elolvasni
"Az ovuláció a mélyponton van..., de mi ezekbe ne menjünk bele, mert nem tanultunk egy sort sem az egyetemen ciklusdiagnosztikát! Aki tanult annak várom véleményét!"
Attól függetlenül, aki nem tanult az egyetemen "ciklusdiagnosztikát", még lehet tapasztalata. Pl. a saját példájából is tanult és nagyon sokat segített másoknak is. Aki ezen a topicon van -esetleg már régóta, de nem muszáj- nagyon sok könyvet olvasott már ebben a témában, ezer órát töltött a neten, hogy az infókat magába szívhassa. Szerinted az egyetemen hogyan tanulják meg és mibõl az orvosok, amit tudni kell a témáról? Persze van gyakorlat is, de ott nem görbéket elemeznek. Ha kell gyakorlat, akkor az sajna nekem is van.
Tehát itt igenis MINDENKINEK JOGA VAN elmondani a véleményét, még ha ciklusdiagnosztikában nem mondható "jártasnak", de csak azért, mert nincs róla papírja.
Meg, ha jól tudom a "megint megjött"-ös lányok között nincs orvos vagy tévednék?!

Ez a topic nem is kifejezettem orvosoknak jött létre

, mert ha igen szóljatok és én már itt sem vagyok

pussza
Bogár
jaj bocsi, nagyon hosszúra sikeredett...