A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Eszter

egy kálvária múlt szerdán vették le,csütörtökön az eredmény 0,33 lett,iszonyat alacsony,pénteken újra levették,úgy volt mára lesz eredmény,de nincs kész,bár most senkit nem is érdekel már,mivel ma volt uh és ma pont 16 hetesnek számolták a babát így ma is levették.Az idegállapotom inkább nem részletezem.
de az uh kicsit megnyugtatott,tünci kis nyüzsike volt

Timi
Vendég

jézusom csajok!
elnézést ha valakit megbotránkoztattam, de nem tudok elmenni a mellett, hogy apával álmomban vadul szeretkezünk! és hogy csak álmomban!!!! álmomban elmegyek, de igazábol nem, mert félek, hogy bajt okozok...és örülök annak, hogy legalább apának jó. nekem megoldjuk máshogy, 1-2 hetente egyszer. én nagyon tartóztatom magam, mert ha belejövünk, nem állunk le. ezért van a 1-2hetenkénti orgazmusom, amitől viszont szenvedek (főleg mióta nincs hányingerem, mert attól legalább nem kívántam a szexet)
az önmegtartóztatás tényleg jó lenne, de látom apának milyen jó, és ettől ki vagyok...
mi nem gumizunk, hanem én megmosom apát! magamban megbízom...időnként nyíkik, hogy forró a víz, és ne dörzsöljem annyira, de aki terhes nővel akar együtt lenni, az vállalja az előzményeket. nálunk apa kellően kattant ahhoz, hogy ilyen dolgokat is bevállaljon

a legfurább, hogy én mindig arról hallottam régen, hogy a kismamák mindig csak szexelnek, mert jobban kívánják, mint bármikor! de azt senki nem mondta, hogy nem lehet, meg vigyázni kell...meg minden ilyesmi...a vészhelyzetben is a múlkor a bababoltban csinálták!!!! ott senki nem beszélt róla, hogy nme tesz jót az orgazmus! amikor a dokim ezt kifejtette, azt hittem lehidalok!

Ágica
Kép
ágica_26

Timurr!
az én kismama-baba kézikönyvemben 2 oldal szól a fals negatív és fals pozitív eredményekről. egyes országokban (európában!!!!) nem is vizsgálják az afp-t, annyira nem megbízható az eredmény! ne ilyedj meg, de szerintem csinálj végig minden vizsgálatot, amit javasolnak. anyukámnál most derült ki, hogy egy-két csigolyája nyitott...55éves, MB1-es kosaras volt, és tesitanár! szóval ne parázz!

Ágica
Kép
ágica_26

Timurr!
ezek szerint, ha nyüzsizik az jó????? és mi alacsony? nem a hormonszintet nézik, amit a baba folyadéka vált ki, ami kijön ott ahol nem kell? én szerdán megyek afp-re!

Ágica
Kép
ágica_26

Agi :) mindent lehet, ami jol esik ! az hogy mi esik jol, azt meg te/ti tudjatok
nekem nem faj semmim, a gyereknek sem lesz semmi baja - ha te boldog vagy, akkor o is :)
hatulrol, es oldalrol tanacsos. meg hogy te vagy felul
sok sikert ! es nem botranykoztattal meg, ez az elet !!!
koszi a hozzaszolast az uh-val kapcs.
tenyleg jol vasaroltal, ugyi vagy !

masika :) hanyingered is van ? vagy csak etvagyad nincs ? ha az elozo, akkor van arra jo homeopatias bogyo, kicsit segit. meg nekem a jeges viz valt be. drukkolok, hogy tudj enni, mert ez hosszutavon nem jo igy :(

ermoni :) hogyhogy nem erted ? :) nem hason, nem oldalt, hanem haton aludni ...en csak ugy szoktam, de tobb helyrol hallottam, hogy az 3 honap utan nem ajanlott, mert ,,,bla bla nem tudom, hogy miert az nem jo a bebinek. mav ban voltam, majd 1 honap, ill mar csak 3 het mulva megyek, ha irsz a privibe, osszefuthatunk, ide nem tennem fel, hogy mikor hova,,...stb..- erted gondolom.

bogy.
bogyogyorgyi

Ágica :-)
kérdésed nem teljesen értem,de megpróbálok válaszolni :-)
nyüzsizik az jó,mert én már mindenre gondoltam hogy ilyen alacsony.Az afpén a baba mája által termelt fehérjének mértékét nézik az anyavérébe.0,5-2,5 ig van a határ,de minél közelebb van az egyhez annál jobb.Majával 0,56 volt egy héttel kisebb is volt így mot se számoltam tökéletes eredménnyel.de azért a 0,33 kicsit mellbevágott.reménykedtem hogy kisebb a baba és azért ilyen alacsony,ez ma bebizonyosodott,de ma szerda óta ez volt a 3ik afp vérvételem.biztos ez is alacsony lesz,szerda körül lesz eredmmény.0,5 alatt downkór,egyéb kromoszoma eltérések fordulhatnak elő,2,5 felett nyitott gerinc,koponya.De nálunk nem nézik pl a tetsúlyt ,mivel én az átlatól eltérek feljebb sajna így azért is alacsonyabb.remélem nincs nyuszimmal gond :-)
de itt 0,7 alatt küldenek genetikára,uhra,vérvételre ismét úgyhogy még van min izgulni.bár a csajom a példa hogy 0,56os afpvel is lehet egészsges baba
Vendég

Ágica
különbe én is jókat szoktam sexelni,de már csak álmomba :wink: :?

Hátonfekvéskor a babasúlya nyomhat egy eret vagy mit és nem tudja jól ellátni a keringést,ezért nem ajánlják a 2ik trimeszterbe
Vendég

Sziasztok!

Na megvolt az esküvő!!!
Szuper volt, de tényleg.
Minden olyan tökéletes volt.
És még a hajam is jól sikerült.
Pedig, a próbakontyok nem igazán voltak jók....
Kicsit ugyan szorított a ruhám, pedig direkt fűzőset vettünk, hogy beleférjek, csak a szoknyával nem számoltam...
Az esküvői képekért csak 2 hét múlva mehetünk, de majd ha megkapjuk rakok fel!

Gabi:
Az ultrahangot a vasgyári sztk.-ban csináltattam.
4000Ft 1 óra, és bárkit vihetsz magaddal.
Cd.-t neked kell vinni, ja és telefonon kell bejelentkezni.
Kerestem neked a számot, de asszem kidobták...
De ha bemész, akkor ki van írva az ultrahang viszgálat ajtajára.
Vagy az interneten keresd ki a porta számát és ott kapcsolnak.
Én is úgy csináltam.
Sok sikert!!
Szerintem menj el, megéri!!!

Ő a pici fiúnk!!! Kép
Vendég

nahát hátonfekvés...erről sem hallottam. még szerencse, hogy hason alszom :wink:
vagy kifordulva...és akkor reggelre fáj a vállam

Ágica
Kép
ágica_26

Timurr de nekem azt mondta a védőnő,hogy most majd más lesz az afp eredménye mint az elsőnél lehet alacsonyabb is és az nem baj,de azt nem fejtette ki miért.Szerintem tuti nincs baj ne izgulj :wink:
De mindenképp jelezd majd mi lett az eredmény,szorítok.

Hát lányok a szexről csak annyit hogy mire odajutnánk a párommal hogy Lilike elalszik és lehetne valami vagy én is elalszok vagy nagyon fáradt vagyok.

Kép
Kép
eszter26

NIKI - Nagyon orulok, hogy minden jol sikerult !! es gratulalok !! :):)

Agi - nehogy maa :) te sem hallottal haton fekvesrol ? Lnyok, segitseg ! :) csak en alszom haton ?? hibrid vagyok ??! :)

Timur - szia, meg mi nem beszeltunk, azt hiszem...sajnos en nem tudok ehhez a szamhoz szolni, de remelem, h minden rendben lesz !

Eszter - szia, neked is ! huu, neked mar egy nagy lanyod is van ! es meg csak 26 eves vagy !

Ermoni - a freemail em meghalt, atalakitottak a weboldalt es nem birom a mail eket olvasni, persze a hirdeteseik atjonnek :( meg adok egy napot nekik, aztan adok neked agy masik cimet. szoval ha veletlenul irtal, akkor bocs..

SZEP NAPOT KISMAMIK :)

bogyo
bogyogyorgyi

Hello lányok!
Ágica, komolyan mondom nagyon bírtam itt a szexes hozzászólásodat. Nagyokat mosolyogtam rajta! Nagyon bírtam!Határozott csajnak tűnsz, az tuti! Én ezt nagyon bírom! És minek kertelni. Akit ez megbotránkoztatott az prűd! Hajrá!
Bogyo! Mostmár teljesen ki vagyok képezve hátonfekvésből! :lol: Én nagyon ritkán fekszem csak háton, én hason alvó vagyok. De nem most! Most oldalt... meg ha jól sejtem még jó darabig! :shock:
Timurr! Tudom könnyű mondani, de próbálj megnyugodni, és tudatosítsd: semmi baj nincs! Miért lenne? Ez a hülye afp! Az a baj vele, hogy már rég elavult, de a TB sajna ezt támogatja... Ez van!
Nyugi, minden oké és kész!
Jaj, ma is gyönyörű idő van! Na azért azt sajnálom, hogy ez a nyár nem olyan lesz, mint az eddigiek! Én imádok dögleni a napon, na meg a tenger... hát, már előre nyávogok!
Bogyo! Megy a privi!
Üdv!
erMóni
ermoni

2 napig nem volt jó a netem ( " szuper sávszéllességű " T-online csoda , kb 2 percig működik :? ) de látom Ti nem unatkoztatok :lol: !!

Ami a szexet illeti nem vagyok egy apáca típus , de amióta terhes vagyok , főleg a rosszullétek miatt egyszerűen rá sem bírok nézni a páromra. Sajnálom is szegényt rendesen . Hétvégén is tettünk egy sikertelen próbálkozást , de inkább volt kínszenvedés , mint romantikus együttlét :cry: .
Itt is nyom , ott is nyom , és az oldalfekvés 2 perc után annyira kényelmetlen ! Ráadásul én akár hogy is igyekszem , egyszerűen nem érzek semmit , így érdektelenség hiányában szépen elalszom a művelet alatt.
És akkor jönnek az álmok !
Hát csajok én legutóbb egyszerre 3 pasival kavartam és majd elpirultam alvás közben :oops: :oops: .

Niki :) neked nagyon sok boldogságot kívánok és örülök, hogy minden jól sikerült a Nagy napon !!!!

Bogyó !
Ne aggódj , biztos nem vagy hibrid !!!!!!!! :lol:

Én csak háton tudok aludni de már korában utána jártam ,hogy egy idő után ez a pozíció nem lesz jó, úgyhogy mostanában már gyakorolom az oldaltfekvést , hogy később ne legyen szokatlan.
Azt viszont nem gondoltam ,hogy már ilyen " korai " terhességnél is
probléma lenne !!!?????

:lol:

Kép
sheepy

Sziasztok!

Niki: Gratulálok! Nagyon jó a kép! Köszönöm a címet, nem is tudtam, hogy a vasgyári rendelőben is csinálnak ilyesmit! Mindenféleképpen elmegyünk.

Timurr: Engem emiatt küldenek amniora!!! Jövő héten hétfőn szúrnak Debrecenben. Nekem sem lett jó a vérvizsgálat eredménye. Azt mondták az alacsony AFP a Down-szindróma kockázatát mutatja. De ne izgulj, nagyon sokszor nagyon sok kismamának rossz eredmény jön ki és egészséges baba születik, nem is értem miért veszik le, külföldön már régen nem csinálják.

Ágica: Jót mosolyogtam, de ez tényleg komoly téma. Szerintem nem káros semmi sem, ha nem fáj a hasad, nincs barnázás, nem görcsölsz, akkor nyugodtan lehet. Egyedül arra kell vigyázni, nehogy megnyomd a hasad, bár a magzatvíz miatt a baba ki van párnázva, és most még nem lehet baj a hasrafekvéstől sem. Később azonban marad az oldaltfekvés, és amit mondtak a lányok, hogy te vagy felül.
Nálam ugye ez már a 3. terhesség, és mindegyikben más volt a szexhez való kedvem. Most, hogy ilyen hányós és idegbeteg korszakom van, nem igazán a szexre gondolok. Mondjuk ez most érthető nálam. De majd ha túléljük ezt, és megjön majd az eredmény, akkor biztos megjön a kedvem is.

Masika: Igazad van, főleg az uszodában lehet szép dolgokat összeszedni. Azért jó dolog, hogy a párod megérti, sok férfi kézzel-lábbal tiltakozik az óvszer ellen.

Bogyo: Én soha sem aludtam hason, egyszerűen úgy érzem megfulladok. Úgyhogy nem csak te alszol háton. Nincs semmi baj nincs belőle, az utolsó trimeszterben okozhat nehézlégzést, de magas párnával ez is kiküszöbölhető. Olyankor a mamák már ösztönösen tudják, hogy a legjobb oldalt feküdni.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Timurr!

Hogy is van ez az AFP -dolog?

Nekem a védőnőm azt mondta ,hogy csak egyszer nézik, és azt is pontosan kiszámított időben, éppen amiatt,hogy ne legyen fals eredménye .

Ezek szerint ez nem így van ?
Néha úgy utállom ezeket a hülye vizsgálatokat, csak az ember idegeit őrli......

Niki nagyon cuki a babád !!!! Az enyém soha nem nyújtja ki a lábát :( , de így is nagyobbnak mérték 4 mm-el , mint a táblázat szerint lennie kéne . ( 7,2 -volt és 6,8 -az "etalon" ).
Legalább tudom,hogy miért nő ennyire a hasam . :-)

Szép napot mindenkinek
:lol: :lol:

Kép
sheepy

Bogyó!
:D hátonfekvésről hallottam, csak arról nem , hogy nem lehet háton feküdni. ha háton fekszel, és valami nem tetszik a babaának, akkor azt úgyis érezni fogod. nekem csak úgy kényelmes háton feküdni, ha elcsavarom az egyik lábamat. az is megoldás lehet, ha egy magas párnára teszed a lábad, mert akkor nem feszülnek úgy a hasizmok

kinek mekkora a hasa? nekem most tök sokat nőtt, sztreccs pólóban már egyértelműen látszik..nem korai még egy kicsit szerintetek? egy ici-picit a cicim is nőtt...ekkorának kéne lennie alapbólé!!!! :D ilyennel kibékülnék

tegnap egész nap olyan rosszul voltam...hányinger, fejfájás, pedig ilyen már rég volt...most is folytatódik valamelyest

Ágica
Kép
ágica_26

sziasztok

Niki gratula az esküvöhőz,képeket ne feledd :-)
és a kis kukishoz is gratula :-)

Eszter
na ezt az infót még nem hallottam köszi :-)
(hogy alacsonyabb a 2nál)
akkor "tökéletes lesz az eredényem)mert Majcival 0,56 volt most a dokimmal azt beszéltük hogy olyan 0,5 körül lesz

Aranyosak vagytok,hogy írtok nekem :-)

Szia Bogyó
köszi :-)

erMóni
kicsit nyugodtabb vagyok az uh miatt,a doki is azt mondta hogy nem látott semmi eltérést,de hog 100 asan megnyugodjunk majd megyünk az uh profihoz Pécsre állítólag óő olyan jó ,hogy mindent kiszúr ha van valami

Sex:hát én nyem vagyok odaérte azért hetente egyszer megadpm magam van hogy kétszer.Akkor leteperem az embert ,én felül,levezénylem és kész,.

Alvás:oldalt,fél hason,de sokszor hanyatt ébredek

Gabi
neked mennyi lett az érték?bizti neked is magasabb mint nekem
DRukkolok majd neked nagyon.
Hát ez aminek paráztatnak itt minket ezzel az afpvel,a fejletteb országokba nem is nézik.

Sheepe
hát nálam ez nagyon bonyira sikerült,a 12ik heti uhához lett kiszámolva a vérvétel időponja de nagyon alacsony lett,ezért a dokim levetette megint,hogy hátha tévedés vagy valami,a 2ik eredményt nem is tudom azóta,de tegnap meg megnézett uhán és ott kiderült hogy 4-5 nappal elöbb lett levéve.Ezért tegnap levették megint,a akarom már mint a szita,most a tegnapi eredmény lesz a mérvadó ,de így is aminimálérték körül fog járni.A kislányommal is így volt és egészséges mint a makk :-)remélem most is így lesz

Fáj a pocim még nem ettem ma úgyhogy gyorsan beptóolom

sziasztok

Timi
Vendég

Szia Timi!

Nekem 0,55 lett. De ugye nekem ott a rizikófaktor is: a korom.
Emiatt idegesítenek halálra. Tényleg remélem nem lesz semmi baj, nagyon félek a szúrástól, a következményeitől, mert egyébként is gyakran fáj a hasam. Utána nem is beszélve a 3-4 hét izgalomról, mire megjön az eredmény. (Csak megjegyzem erre az eredményre Pesten a doki azt mondta, lehet enyhe Down-os is a baba. Jó mi?)

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ermóni!
Van még egy aranyos történetem sexszel kapcsolatban, szerintem jót lehet rajta derülni:
2005 novemberében kivették Szegeden a mandulámat. A műtét után jobban felment a lázam,mint azt a sebláz megkívánta volna, feldagadt a nyirokcsomóm, úgyhogy bent tartottak 5 napig, többek kőzött hétvégére is. Persze hétvégén már nem voltunk sokan, úgyhogy családias volt a hangulat. Főleg azért, mert a lány szobatársammal a férfiosztályra tettek minket, mert csak ott volt 2 ágyas szoba (azzal érdemeltem ki a szép szobát, hogy 4x halasztották el a műtétemet, amikor én ott álltam éhgyomorral bőrönddel…de ez egy másik történet). 1-2 fiatal srác be is járt hozzánk, némelyik tolta az infúziót…egy este a sexről beszélgettünk, és mondták a többiek, hogy én most nem szexelhetek. Mondtam, hogy nem gond, majd megoldjuk máshogy, max nem „lökdös” a párom, és akkor nem vérzik be a torkom. Mire mondják a többiek, hogy orgazmusom nem lehet, mert az vérbőséget okoz…persze én erre felháborodtam, mire kimentünk a folyosóra az ügyeletes nővérkéhez, és a többiek fennhangon megkérdezték, hogy ugye az Áginak nem lehet most 2 hétig orgazmusa…mire kedvesen válaszolt a nővérke, hogy ez így van, mert az vérbőséget okoz, és megpattannak az erek. Hát mit lehet erre mondani: közöltem, hogy engem erről nem tájékoztattak, és ha mondja a doki, talán ki se vetetem a mandulámat…általános röhögés…onnantól kezdve 2 héten át a párommal álmodtam…egy szerencsénk volt, hogy a 2 hét után pont megjött.

A tengerpartot én is sajnálom, de én imádom a balcsit. Ha van egy kis időnk, mi télen is leruccanunk egy napra Tihanyba mászkálni. Tavaly szerveztem egy 2 napos keszthelyi pihenést, a második nap csak ültünk a befagyott Balaton partján, és bámultuk!

Sheepy!
Hihi…fogadd mélységes irígylésemet!3 PASI!!!! Most rászokott a párom, hogy reggelente megkérdezi: és ma mit csináltunk éjjel? Mondtam neki: ma aludtunk, mint a bunda! Kipihentük az előző éjszakai álmomat!

Ágica
Kép
ágica_26

Timurr! csak hajrá apával! én tegnap mondtam neki, ha most nem lennék terhes, megerőszakolnám!!! most csak szaglászom, ölelgetem, meg ugrálok rajta, aztán lenyugszom
neki erre csak aza reakciója, hogy mit mit érezhet a pocok bent...mert, hogy én mit szólnék, ha egy dobozban ráznának...mondtam, hogy annak a babának ettől az ég világon semmi baja nem lesz, max csak örül, hogy az anyja jól érzi magát

Ágica
Kép
ágica_26

Gabi
én már mindent elolvastam ezzel a nyamvadt afpvel kapcsolatban.
A lényeg hogy az alacsony afp csak jelzésértékű nem jelenti azt hogy beteg a baba,de kimutatták,hogy a downosok nagyrészének alacsony az afpje.De sok kicsi született normál afpével is betegen,szóval csak akkor nyugodhat meg mindenki,ha megszületett a bébike.
Biztos nem lesz gond a bökéssel és az eredmény is jó lesz,tuti,majd nagyon drukkolok :-)

Ágica
elvileg babucoknak még akrár tetszik is a ritmikus mozgás úgyhogy ha nincs gáz semmi akadálya asexnek.
Apát muszály leszek ma leteperni,mert nagyon jól viselkedett,az idegállapotom miatt sok terhet levett rólam :-)
Vendég

Timurr!
Olyan jó hallani, amikor nők arról nyilatkoznak, hogy milyen türelmes a párjuk! Komolyan mondom ilyenkor őszintén örülök, hogy mások is ilyen szerencsések. Én tegnap előtt üvöltöztem a párommal, mert nem vettünk még fellépőt, és egy rozoga hokedlin állva teregetek a fürdőkád felett….fennhangon kiabáltam, pedig nem szoktam, de úgy éreztem, hogy felrobbanok! Ráadásul nem is a jobbikat hozta oda nekem, hanem a rosszabbat, úgyhogy nekem kellett hajolgatni, meg ide-oda cipelni a nehéz széket. Ma elmegyünk venni egy 2 lépcsős fellépőt...
:D

Ágica
Kép
ágica_26

Hello,
Ágica már megint jó volt a sztorid! Komolyan bírom! Elő a vidámsággal! A Balcsi tényleg jó, mondjuk nyáron nekem nem jön be! Mivel szerencsénkre sokszor megyünk, sokféle időpontban, van összehasonlítás! Keszthely! Az a mostani törzshely! (Tudok egy tuti pizzázót! Meg egy szupi méterárut! :lol: ) Ráadásul onnan közel van Kehida, Hévíz, Zalakaros, Kisbalcsi. És ezeket mi nagyon bírjuk! Szerintem az idén is megtaláltok majd arrafelé! :lol:
Fú, megyek enni, mert éhen döglök!
Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!
Üdv:
erMóni
ermoni

Sziasztok!

NIKI: gratula!! :P

Csajok Ti teljesen be vagytok kattanva! :lol: :lol: :lol:

Szexxelni szabad, sőt majdnem kötelező, ha ennyire kívánod!!
Ami neked jó és nem nagyon extrém az a babának is jó (kivétel ha vki veszélyeztetett). A baba pedig akkor érzi jól magát, ha te kiegyensúlyozott vagy és boldog. Tehát tessék az álmodozás helyett cselekedni! (no azért ne 3 pasival és ne fejenállva) :lol: :lol:

Holnap megyek AFP-re kérek egy kis drukkot!

Szép napot és mégszebb éjszakákat!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Ma voltam AFP vizsgálaton és cukorterhelésen, hát javasolhatom, hogy jó sok citromot vigyetek magatokkal mert nagyon gusztustalan íze van a tömény cukornak ennélkül. Így is csak nagy nehezen csúszott le a 3dl, és a következő két óra maga volt a kínszevedés. Éhes voltam, hányingerem volt és idegbeteg voltam, attól, hogy kb 50 -n ültünk a váróban.
Kivolt az a Hülye aki megszüntette a Margit Kórházat? Tényleg nem tudom hogy ez a sok kismama hol fog szülni?!

Szex: én is szoktam álmodni elég extrém dolgokat, le sem merem írni, mert tuti kipirosodna még a képernyő is :oops:
Ha viszont oda kerülök akkor nálam is teljes az érdeklődéshiány. Tényleg nagyon sajnálom apát, de még elég türelmes.

Én minden pozitúrában tudok aludni, bár nagyon hason alvós voltam mindíg is, most már ez annyira nem kényelmes, inkább oldalt fekve alszom.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!!

Tyűűűűűűűűűű lányok, ez igen! Szépen volt termés, és micsoda témááááák :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vendég

Masika Az I SOTE is kész kismama koncentrációs tábor. Másfél óra,mire bejutsz a dokihoz. Addig, ha vittél hidegélelmet akkor mákod van, életben maradsz... :lol:
Szóval kitartás :roll:
Vendég

Sziasztok lányok!

Szeretnék csatlakozni Hozzátok. Valószínűleg én fogok a leghamarabb szülni, mert október 1-re vagyok kiírva, de az UH-n a babát ennél nagyobbnak nézték. Ő lesz az első, kis csodababa, mert sikertelen lombik után spontán fogant, ráadásul csak egy esélye volt, mert a következő ciklusban újra kezdtük volna a következő lombikot.

Mivel már nem vagyok fiatal, megcsináltattuk a Down-kockázatbecslést, és a 2. vérvételen az AFP-m nekem is alacsony lett (0,56 MOM), és az UE3 is (0,75 MOM), mindkettő, átesik a Down görbéjére. De emellett mértek még 3 vérparamétert, és az mindegyik nagyon jó lett, úgyhogy gratuláltak a kp-ban, ahol csináltattuk. Persze én nem nyugodtam meg. Holnap újra AFP mérés, nagyon kíváncsi vagyok, mennyi lesz, mert szerintem most lesz jó időben mérve (16+2). Én is azt olvastam, hogy egészséges babáknál az AFP tág határok között mozog, de a Down-kóros babáknál alacsony. Vagyis az alacsony érték önmagában nem a Down-kórt jelzi, csak figyelmeztet, hogy tovább kell vizsgálódni.

Magzati szívUH-ra megy valaki?

Naés hogy a mai pajzán témához is hozzászóljak, alapjában nekem sincs kedvem a szexhez, de mivel apának van, belekezdünk, és mindig meghozza az én kedvemet is. Az orgazmus pedig boldogsághormonokat termel, ami nagyon jó a babának is, úgyhogy nem fosztjuk meg tőle!

Ariel
ariel

Draga Csajok

koszonom a hozzaszolasokat a hatonfekveshez :)

Jutta- en is szex mellett szavazok. mindent bele, ami jol esik. ha meg nem, akkor ember varjon egy kicsit....:)

Agi - jo a mandulas tortenet !!! hahahaha ( kerdezted a has merete, nekem minimalis van...ha akarom nem latjak, de meztelenul mar domborodik...szoval erted, ugye ? )

Gabi - nem tudom hany eves vagy, de en is mar 33, szoval nem csak gimisek irnak ide :)

Timur - drukk megy neked !

Masik A - milyen okos vagy az ovszerrel, nekem eszembe se jutott volna, bar az en emberem nem uszodazik. Fo az elorelatas !

puszi :
bogyo
14 + 2
bogyogyorgyi

Timur
Sztem ha az első babánál is alacsony volt az AFP-d,és nem lett gond ,most sem kell izgulni! :D
A lányomnál nekem pl teljesen jó volt(1.07),a kisfiunknál aduplája(2.13),így nekem már egyértelmű volt,hogy baj van. :(

Egyébként minden AFP vizsgáltosnak rengeteg drukk++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Én asszem ezen vizsgálat előtt "hozzámszólni sem lehet" állapotban leszek.

Gabi
Nekem már most nagyon látszik a hasam!Szembetűnik az ismerőseimnek,hogy én nem szoktam pocakos lenni,most meg...... :wink: Drukk az amniohoz!!!!!!!!!!!!!!!!

Nagyon fáradt vagyok mostánában!Ti nem?Nekem alig van erőm bármire,még ide írni sem.Inkább csak olvasgatok.
Csütörtökön megyek a 12 hetes UH-ra.Ideges vagyok miatta!Igazából az UH-ban olyan szívdobogás jön rám.A vérnyomásom jó,hogy nem mérik ott,mert biztosan 180. :oops:

KépKép

KépKép
okr

Üdvözöllek Ariel!
Örülök, hogy csatlakozol! Nagyon gratula a spontán babához! Az ilyen babák a legerősebbek! Az enyém két steppaerobik-hasprés között ágyazódott be…hogy így is volt kedve!…nagyon büszke vagyok rá!!!

Képzeljétek most voltam dokinál, és ő látta a miómát, de megnyugtatott, hogy nincs semmi gond, van ilyen…
És mivel lepett meg! Mondom, hogy nagy a hasam, ha sokat eszem! Erre felkapta a fejét, hogy nehogy sokat egyek, mert a kismama csak annyit eszik, hogy épp ne halljon éhen! Én meg ott álltam a nagy hamburgeremmel a zsebemben…most meg sem merem enni, beraktam a hűtőbe…
Pánikszerűen összeírtam mikor mit ettem, vasárnapig tudtam visszaemlékezni. 1600-2100 kcal között mozognak az értékek. Szerintem ez nem sok, de tény, hogy nem kell csokisperecet ennem, vagy körtelevet innom……

Köv hét pénteken kell mennem afp-re. A doki most azt mondta, hogy azt jól lehet látni, hogy szép gerince van, olyan mint egy fűzér, és végig látszik és a feje szép kerek (33mm). Azt mondta, ha nagy baj lenne, azt most már lehetne látni.

Engem most annyit uhztak, hogy nem fogok elmenni 4d-re! Elég annyi, amennyi a kötelező!

Ágica
Kép
ágica_26

ÉHES VAGYOK :cry: :cry: :cry:

Ágica
Kép
ágica_26

Hello Ariel - udv itt !! ( jo a neved )

Agi - a sokszor kicsi eves ilyen szempontbol jobb. nalam mindig van szendvics a taskamban es viz, szoval ha ehes vagyok, akkor neha 3 falat is eleg, igy nem kell megvarni, hogy farkasehes legyel es egy vadkant akarjal megenni. Persze en is szoktam"vadkant" enni :) - neha...

Okr - en is hullafaradt vagyok, allandoan aludnek..

Ermoni - freemailt nem tudom hasznalni
bogyogyorgyi@gmail.com ra irj - vagy akarki mas, aki privit szeretne

bogyo
bogyogyorgyi

Szia Okr!

A terhesgondozáson megkaptam ma a beutalót. Sem a kórház neve, sem a kért vizsgálat nem szerepel rajta (?).
Anniy van rajra, hogy külső vizsgálatkérés, kért vizsgálat: T. Genetika, ennyi. Érdekes.

Ariel: Üdvözlet! Magzati szív UH? Nem is hallottam róla.

Megmértek a terhesgondozáson. 1 kg-ot híztam. Még így is, hogy olyan sokszor van hányingerem, meg néha ki is jön a kaja. Fúj, nem szabad híznom, így is dagi vagyok.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Adri - de jo a vonalzod !ez honnan van ? bar en mar a simat sem tudom feltenni :( bena vagyok

Masi - koszi az infot a citromrol, majd akkor en is igy csinalom...3 dl cukrosviz...az durva !

bogy.
bogyogyorgyi

Hello!
Bogyo, itt küldtem Neked privit! Nézd meg a van privid? ablakot!
Én is marha fáradt voltam, de kb. egy hete csökken! Hát állítólag ez az az időszak (16 hét), amikor visszatér a régi erő! :lol:
Csajok! 4d-s ultrahangra a 24-28. hét között érdemes menni, mert akkor a leglátványosabb! (Rokon-orvos mondta!) Nem kell kapkodni!
Ariel, van nem is egy barátnő, akinek így jött össze a baba (két lombik között). Ezek szerint érdemes volt egy kicsit a hormonháztartásodat felébreszteni!
Ne írjatok már ennyi hüjjje számot, mert megrémülök! Én humánértelmiségi vagyok! :lol: :lol: :lol:
Szép estét, jó vacsit!
erMóni
ermoni

ermóni!
humánértelmiségi! ez jó! :D
tegnap a doktorált gépészmérnök párommal épp arról beszélgettünk, hogy uncsitesóm miért nem mérnöknek megy, amikor az a legjobb szakma, és sokat lehet vele keresni! megjegyzem, én is egycipőben járok a párommal, de nem doktoráltam...én meg próbáltam neki magyarázni, hogy mások nem értik olyan jól a matekot, meg a fizikát, mások nyelvet tanulnak könnyen, nekünk kínszenvedés volt az egy-egy angol középfokú is...
szóval uncsitesó közgazdász lesz.

de ne ilyedj meg a számoktól, és sem félek a versektől (annyira), bára buszon általában Holics fizika könyvet, vagy erőművekről szóló szakkönyvet olvasok... :D de be szoktam kötni, nehogy hülyének nézzenek! :shock: :D

Ágica
Kép
ágica_26

Tsajok!

szombaton bejövök dolgozni, és összeszedem a fórumról az adatokat mindenkiről, hogy tudjunk táblázatot csinálni! aki nem szeretne szerepelni benne, az jelezze!
a táblázatot én nem tudom megcsinálni, de aki tudja, annak elküldöm az adatokat privibe!
szerintetek jó ötlet?

jóccakát mindenkinek!

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Niki, grat! Jó, hogy minden rendben volt! :)

Ariel, Üdv!

Gabi, neked már ilyen korán néztek afp-t?

Masika, én is ma voltam afp-n.

Ágica, én szintén úgy vagyok vele, voltam már annyi uh-n, hogy nem megyek még 4 d-re is, pedig kíváncsi lennék, fiam lesz megint, vagy lányom. Anyukád hol tanít?

Bogyo, egész biztos alhatsz még háton, hisz még nagyon kicsi a baba súlya. Nekem az a tapasztalatom, hogy majd a 3. trimeszterben lesz már kényelmetlen a háton fekvés, addig még elmegy. De ezt úgyis érzi az ember majd!!! Én is 33 vagyok, vagyis leszek nemsokára. :)

Hason én már rég nem merek aludni, párnával támasztom ki magam, de így is van ,hogy félig hasra fordulok, meg is fájdul a pocim tőle . :( Háton nemigen szeretek.

Timurr, biztosan minden rendben lesz. Telefonon nem tudnád megérdeklődni ?

Sex, én sem kívánom, szegény apuci, azért hetente egyszer elkényeztetem. :oops:
Bezzeg álmomban...

Csajok, lesz táblicskunk valaha? Sajna én nem értek hozzá :(

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ágica, de jó! Hátha valaki ért hozzá!

E.

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika!

Igen 13 hetesen nézték. Nem értem én ezeket a határértékeket... :?
Végül is mindegy a lényeg hogy nem lett valami fényes. Azt mondta a dokim, hogy Debrecenben újra leveszik hétfőn. Olyan optimista, szerinte 3 hét alatt lesz eredmény... (eddig mindenkinek 4 hét volt).

Akkor is én vagyok a rangidős köztetek, sajnos :lol: én már 39 elmúltam!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Ariel gratula a "csodagyerekhez", én is az vagyok / voltam! :lol:
Holnap csapolnak, AFP... :cry:

No őszintén (hamár mindenkit megszállt ez a roham):
Én is furin vagyok a szexxel, álmodozom róla, de ha ott vagyunk akkor ált. úgy kell rábeszélni (ált. hulla fáradt vagyok estére), utána minden OK. Én nem tartok attól, hogy baj lehet belőle, csak arra vigyázunk, hogy pocit ne nyomjuk.
(ehhez abszolut megbízható pár - gondolom ez megvan, ill. nulla egyéb fertőzés veszély kell... - a sok uszi tényleg gond lehet, de az óvszerre én sem gondoltam volna - de jó ötlet)

Jutta

KépKép
jutta

Cuki - orulok, h rendeben a mehlepeny !

Gabi - de neked mar van 2 nagy gyereked, szoval ugy nem szamit a 39 :) - meg amugy sem

Geri - 33 ! :)

Agi - szuper otlet a tabla, milyen adatok mondjunk ?

Ermoni - a gmail abszolut mukodik es oda nem jott maig privi toled, a freemailt felejtsd el. koszi

bogyo.
bogyogyorgyi

Sziasztok Lányok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok (ha még nem késő :) ).
Mióta megtudtam, hogy terhes vagyok olvasgatlak titeket. De úgy néz ki kicsit babonás vagyok, mivel a 12. hét előtt nem igazán akartam világgá kürtölni a jó hírt. Meg volt egy kis ijedség is az elején, ugyanis volt egy kis vérzésem, ami miatt a doktornő a biztonság kedvéért 2 hét betegállományba küldött, és felírt sárgatesthormont a jobb tapadás kedvéért. Szerencsére úgy néz ki, hogy minden rendben velünk. A rosszullétek egyébként egyáltalán nem kínoztak az első harmadban, csak jóval fáradékonyabb voltam/vagyok.
Magunkról még annyit, hogy hosszas keresgélés után sikerült kiválasztanom egy női nőgyógyászt a Margit kórházban. Erre most megszüntetik :evil: terhesgondozásra egyelőre még odajárok és úgy néz ki a 18. heti uh-t is ott csináltatom még. De a doktornő a legutóbbi látogatáskor mondta, hogy úgy néz ki a Szt. Imrébe fog leszerződni, és akkor én követem őt oda. A kórházról elég jókat hallottam, és a honlapjuk is profi.
Néhány témához én is hozzászólnék:
1. Alvás: én legtöbbször hason aludtam el, így nem volt túl jó, amikor éreztem, hogy kényelmetlen ez a pozíció. Ezt kb. a múlt hétig éreztem így. Most már megint sikerül hason, ill. félig hason elaludnom.
2. Szex: mivel az elején volt ez a „kis gondom”, és nem is kívántam egy cseppet sem őszintén szólva, így eléggé elhanyagoltam a férjem. de mostmár bátrabb vagyok és egyelőre minden pózban csináljuk. mivel én is már egymás után két nap álmodtam a szexről, ezért úgy gondoltam, ez igazol, és biztos nem fog ártani.
A mellfeszülésem se fájdalmas, és a páromnak kifejezetten tetszik, és szexinek tartja.
3. A táblázatot én is jó ötletnek tartom, mert már elég sokan vagyunk ezen a fórumon.
Nekem a következő vizsgálatom afp lesz május elején, a 16. héten. A doki már fel is írta hozzá az oldatot, amit majd citromlével ízesíthetek. Az egész délelőttöm el fog menni a vizsgálattal, mert ugye kétszer vesznek vért, és kb. 3 órát várni kell a kettő között.
Amit még érdekesnek találok, hogy a számolásos módszer alapján (ahol az utolsó menstruáció első napjától számolnak 40 hetet) okt. 7-re írt ki a védőnő, de a dokinő az uh. alapján átírta okt. 23-ra. Azért tartom furának, mert az uh-n szerintem mindig lesz eltérés a baba fejlődésének megfelelően. Mindenesetre így remélem nem fogom túlhordani – azt nagyon nem szeretném.

Megpróbálom feltölteni a 12 hetesen készült első fotót a babánkról. Remélem, azért kivehető lesz, bár eléggé le kellett kicsinyítenem a felbontását a feltöltéshez.
A két szélső képen az egész baba látszik (egyébként 71 mm), és a középsőn pedig felülnézetből a feje, és a kezének kicsit ujjacskái (amik kicsit egybemosódtak a fotón, de a gépen tisztán látszott 5 kis pötty).
Kép 12 hetesen

Üdv,
Ági
agi29

Hali!
Hogy tudunk mindíg ennyit írni, nem győzöm visszaolvasni, de tényleg.

Én már egyszer felajánlottam, hogy megcsinálom a táblázatot, de senki nem írta meg a szülés várható időpontját (akinek nem inge...), és a vonalzókból elég nehéz kiszámolgatni mindenkiét.

Tehát, ha összeszedjük az adatokat akkor meg tudom csinálni, bár azt, hogy folyamatosan lássuk, még nem tudom, hogy lehet megoldani. De majd konzultálok nálam okosabbal.

Üdvözlet minden új fórumozónak.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

sziasztok csajok!
csak beugrottam, mert itt bolondok háza van! látom mindenki rendben, én is jól vagyok
majd valamelyik nap jelentkezek hosszabban

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Ági29, üdv köztünk!

Masi, táblázatjoz adatok:
Anyuka neke: Jutta
Anyuka életkora: 28
Babó várható szül ideje: 2007. okt. 3
Kórház: Kistarcsa
Jelenlegi kor: 16+0
Tesó: még csak tervben :-)
Baba neve / neme: -

Ma voltam AFP-n állítólag 10 nap múlva lesz eredmény, kicsit parázok miatta...

Szép napot mindenkinek!

Jutta

KépKép
jutta

Ági29: Isten hozott közöttünk! A szülés időpontján meg ne izgasd magad, fog még változni egy párszor az UH miatt.

Masi: Az adatokat elküldtem Neked privátban.

Jutta: Az AFP miatt igazán nem kell aggódni, a legpontatlanabb vizsgálat, sztem tök fölöslegesen csinálják.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Szia Masik Agi ! udv. itt !

tablazathoz:
nev: bogyo
kor : 33
korhaz : MAV. Bp. ill. remelem itthon ( ezt meg nem mondtam nektek, de lehet, hogy inkabb inhon szulnek - tudom, hogy sokan megbotranykoznak, de aki meg kitarti igy ...szoval akkor koszi. :)
Persze terhesgondozasra jarok,,meg ha barmi van a mav ba megyek be )
kiirt idopnt: okt 14.
gyerek neme/ neve : ?
1. bebi
bogyogyorgyi

A táblázatba majd én is szeretnék bekerülni,de csak a18 hetes negatív (remélem az lesz) UH után.Addig babonából inkább nem. :oops: Remélem megértitek.

KépKép

KépKép
okr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?