Jamiee: egyébként a terhességben csak ezt az egyet nem szerettem az UH-n kívül,hogy orvosról orvosra jártam,és manapság sokkal több a vizsgálat,mint anno,pláne,mire oda kerülök elérem a 35 éves kort (fujjj,undorító )Arról nem beszélve,hogy anyám ugyanezt mondta,hogy az ő idejében szintén kevesebb vizsgálat volt
Én is félek ettől, mert mióta vagytok a melóhelyen is folyton a neten lógok, addig amíg ki nem rúgnak.
Azért mart próbálom magam visszafogni otthon is.
Jamiee: az egyetlen vietnámi kislány az osztályba.Találkoztam már vele, jó kis nő lesz belőle Na de már most???Mondtam daninak,hogy a nayk kiszívása már 1986-ban is ciki volt, legyen szíves ezeket kerülni.Lassan az uzsi mellé kotont kell csomagolnom
Andi: Ez a hátránya, ha szép gyereke van az embernek. "Sógornőm" ugyanazt éli át, mint te, csak a túloldalról, neki lánya van. 12 éves és gimnazista, úgyhogy 18 éves korig előtte van a hímpaletta, nem csak 13-14-ig....
PANDA:
A vizsgálat célja az ún. velőcső-záródási rendellenességek kimutatása, ilyen a nyitott gerinc, az agykoponyahiány, vagy a hasfalhiány, ha nem fedi bőr. Csak szűrővizsgálatról van szó, melynek célja, hogy megtalálja az olyan kismamákat, akiknél nagyobb a kockázat. Őket azután további vizsgálatra küldik. Nem kell mindjárt megijedni, ha az eredmény eltér az átlagtól, mert ez még nem jelenti azt, hogy a magzatnál biztosan van valami eltérés, ugyanis nagy a vizsgálat szórása. A kismamák felénél 1alatt, másik felénél 1felett van az AFP-érték, 2,5-ig normálisnak számít, felette már magas értékről beszélünk.
Nem akarok hülyeséget mondani, így inkább nem szólnék, de azt tudom, hogy nem kell megijedni. Dancikával nekem sem lett jó, mégegyszer megcsinálták, aztán kiderült, hogy 1 héttel el lett számolva a kora, és ez nagyon sokat számít. A második már tökéletes lett.
Leszakítom a fejét ha itt idegesíti de komolyan vagy így is elég baja miért kell itt horrort csinálnia? Én is azt találtam a neten hogy 0,7 és 2,5 között normális akkor miért sokkolja a 1,04-es eredménnyel még bőven benne van a tartományban Köszi lányok!
Panda: SZerintem egyes védőnők külön élvezik, hogy ijeszgethetik a kismamákat, így érzik, hogy hatalmuk van. Barátnőmet is megríkgatta a sajátja, hogy nagyon alacsony a vasa...SZegény sírt a védőnőtól a dokijáig végig...Kíváncsi vagyok, nekem ki jut...
Panda! Nekem anno ennyi volt: AFP: 66,4 ng/ml, MOM1:1,84
És ez teljesen jó volt az orvosom szerint.
Én pl. meghallgtom mitmond a védőnő és nm sokat hallgatok rá.
Mikor ilyenkor azt mondja adjak a gyereknek meggyet, meg őszit és honnan szedjek? Befőtett nem akarok, mert teéle van cukorral, a fagyasztott meg nem jó, meg először a valódi friss gyümölcsöt kóstolja meg, szerintem.
Ja meg mikor szopizott még és volt hogy 4 órát aludt és erre a védőnő azt mondta keltsem fel a gyerket, mret 3 óránként szopiznia kell. Na én mg hagytam aludni, ha éhes úgy is felébred.
Ráadásul a családban is van 1 vődőnő, tudék mesélni, de inkább nem.
Lányok! Szépen alakul a görbétek! Nagyon izgalmas napokat fogunk élni a hétvégén!!!
Mindenkinek megy a nagy drukkkkkk!++++++++++++++
Hajráááá cSajok. Várom a pozitív tesz zuhatagot a hétvégén!!