Fibi,
fiad jó pasi, ez nem is vitás.
Étterem:
nagyon jó kaját adnak a Fregatt étteremben, ami a Király utca közepén van, valamint a Replay-ben, ami meg a KIrály utca elején (mindkettő drágább árkategória). Vele szemben van a Király pizzéria, régen ISTENI pizzájuk volt, de még sokkal jobb volt a PIZZASZÓSZUK!!!
Mivel jó idő lesz és Bálinttal mentek meg Ábellel nem ajánlom most az Áfiumot, pedig ott is isteni kaja van (lepények-nnna, ez a Királyban is jó volt régen, talán most is)
ha hagyományos étterembe vágytok, akkor a Tettye étterem, fent a Tettyén, oda kocsival lehet eljutni, mentek felfele, amerre a táblák mutatják Tettyét.
Kávézó:
most nem tudom milyen minőségű a kávé a az Elefántos házban, de régen ott egy Morrik nevű kávézó volt, ISTENI kávéval, és a tér, ahol van, pár éve lett felújitva, gyönyörű, kis szökőkúttal, Bálint biztos élvezné. Ez az Elefántos ház a Széchenyi tér alján van, nagy sárga ház, van benne cukrászda (Virág-sztem nem annyira jó, és buszok is járnak arra) meg van pizzéria is. Most a tér neve nem jut eszembe, de ha Levi hazajön, megkérdem. Jó kávét adnak még a Coffein nevű helyen, ez a Széchenyi tér legalján van, szemben az Elefántos házzal.
A legeslegjobb kávé sztem az Árkád üzletházban van, de gondolom nem ilyen helyre vágytok.
Ja, még egy jó hely, a barátnőmék kávézója/étterme/kocsmája a DANTE nevű hely, a SZent István téren (oda is jó elmenni,talán már megy a szökőkút). Ez a hely a Csontváry Múzeumban van benne, és most már sztem nyitva van a kertjük, ami egy belső kert, hatalmas zárt tér, gyerekkel ideális. Ha még nincs nyitva, akkor nem olyan jó, mert valszeg akkor még kaja sincs, és bagóznak is bent, de kert rész nagyon jó!!!! Nagyjából szemben van a Székesegyházzal.
Jó cukrászda még szintén a Széchenyi téren a Mecsek cuki, ez kb a közepén van a térnek a jobb oldalon, ha alulról mentek.
Érdemes megnézni a Széchenyi téren a Dzsámit, ha nyitva van!! Ez kultúra is, meg közel is is van...