A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek

Sziasztok!

NyuszimanóKép

Doncinak nagyon boldog névnapot kívánunk!Kép

Majd este jövök még.

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Szila

Nálunk az Ádi alszik ugyanígy, ahogy neked aludt tegnap Hanga. MIóta kijöttünk decemberben a kórházból, Zolika szépen átalussza az éjszakkát, Ádi meg folyton sír. MÁr kezdek megõrülni.

Éva
p.éva

Sziasztok lányok!

Köszönöm Donci nevében a sok-sok jókívánságot.KépKép Kapott egy szétszedhetõ helikoptert, amiben az a legjobb, hogy az eleje le-föl nyitható. Nem is tudom, mi lett volna, ha nincs ez a tulajdonságaKép Nagyon örült neki.Kép

Szégyellem is magam rendesen, mert amilyen "sûrûn" jelentkezem, mindig elmaradok az aktuális köszöntésekkel, utólag meg valahogy olyan cikiKépKép (de azért Martin, mondhatok még boldog szülinapot???Kép meg Bálint, neked meg boldog névnapot?KépKép)

Velünk semmi újság, élvezzük, hogy itt Finno.-ban most ezen a héten beköszöntött az ideiglenes tavasz. 4 fok van, éjjel sincsen fagy és a napon most 15 fok van. HIHETETLEN. Adri barátnõmtõl kaptunk egy cserép krókuszt, hát totál elkezdett kinyílni, már a sárga szirmok is látszanak, a páromtól meg Valentin-napra egy csokor tulipánt kaptam. Tiszta tavaszhangulat meg -illat van a lakásbanKép Reggel madárcsicsergésre ébredünk meg hogy süt a nap, mókusok ugrálnak a fán. Máris jobb az ember hangulataKép

Szilvi!
Igen megkaptam az emilt, kösziKépKép

Norci!
NE légy elkeseredve, plíz!!!! Itt vannak a gondûzõ, tavaszthozó KépKépKépKép-k!!!!!
Vilit nem tudjátok pl. havonta 1x-2x nagyiékra bízni???? Hidd el, túléli a gyerkõc!!! És olyan jó kettesben lenni a párunkkal!!!! Mi fõleg ezért költözünk haza! (várom ám az emilt!)

Lányok!
Én amióta kiderült, hogy hazaköltözünk, annyira fel vagyok dobva, olyan boldog vagyok. És valahogy a férjemre is átragad ez!!! Szóval csak nem lebeszélni, megingathatatlan az elhatározásunk!!!!

Babaruháról:
Tök jó olvasni, hogy nem csak én bóklászom itt kint bababörzén, turiban.... Itt olyan jó cuccok vannak, hogy szinte alig vettem valamit Doncinak boltban. Szinte vadiúj farmer kertésznacikat vettem a múlt héten 1 és 3 euróért (240-750 forintért!!!!) Ha 2-3x volt gyereken!!! Most a hétvégén meg megvettem Doncinak jövõ télre a vízálló anorákját. Na jó, ezt ruhaboltban vettem, de most vannak a leárazások: 20 euróért vannak a mostani modellek, amiket ugye jövõre már nem tehetnek a pultra. Nem tudom otthon ezek mennyibe kerülnek, itt most 5000 forintKép És tuti vízálló, meleg.... Szerintem nagyon olcsó!

Tényleg, ha valakinek esetleg van szívevágya, akkor nyugodtan írja meg, hátha éppen rátalálok és tudok segíteni!!!

Puszi, mennem kell teregetni!
Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Muszáj megosztanom veletek a következõ kis párbeszédet, amely Sára és köztem zajlott! Kép Valamit nem sikerült megcsinálnia és így szólt:

- Basszus!
- Mit mondtál?
- Sára azt mondta, kutyafáját!

Solya
solya

Solya,
KépKépKépKépKépKép. Engem lekancsózott a sógornõmék lánya (kb. 2,5 éves múlt valamivel akkor). Kétszer egymás után.

Szila
szila

Sziasztok!

Dzsili! Szenzációs az a kép! Kép

Cory! Gratulálok! Kép

Rebi! A "fosós vírus" nálunk is fenyeget. Én nem ismerem azt a homeobogyót, örülnék, ha írnál róla!

Márti! orbánviktoros beszólás KépKépKép Majdnem felröhögtem Lacikát! KépKépKép

Andysj! Mulass csak, azért meséltem el a kakis sztorit! Kép A hetedik fogért vadul irígykedünk ám, Lacika úgy tûnik, beéri 6-tal. Már hónapok óta nem bújt ki új fogacskája.

Norci! Csinálj úgy a védõnõvel, ahogy ezentúl én fogok! Szépen udvariasan mosolyogsz, és bólogatsz, ha meg tudod állni röhögés nélkül, akkor meg is köszönöd a hasznos és okos tanácsokat, aztán tojsz rá, hogy mit mondott. Kép De legfõképpen ne szomorkodj! KépKépKép Igaza van Solyának, süt a nap, és csicseregnak a fák! KépKépKép

Solya! Sárának: KépKépKép

Szila! Ugyan mire gondolhatott a sógornõd kislána?!?! Kép
Most jön a Kép rész, nem megyünk holnap tücsökzenére. Laci elment tegnap dokihoz, kiderült, hogy a fosós infuenza vírust szedte össze, szóval fertõz. Felhívtam reggel az Unokatesómékat, kiderült, hogy náluk is beteg az egész család. Kép Laci mondjuk (eddig) elég könnyen megúszta (kopp-kopp-kopp), vasárnap volt egy kis hõemelkedése, de komoly láza nem, és a hasmenés is elkerülte. Mi se kaptuk (még) el (KOPP_KOPP_KOPP), de azért eléggé aggódok. Igaz, hogy Lacikának már vagy egy hete állandóan van egy pici hõemelkedése, de az a fogától is lehet. Nem tudom. Kép Orvoshoz vinni nem akarom, amíg nem komoly a helyzet, nehogy ott szedjen össze valamit. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Zsuzsa! Sajnos nem tudok segíteni a bárányhimlõvel kapcsolatban. Nem emlékszem, hogy ilyet tanultunk volna és meg is néztem két könyvemben is a dolgot, de nem írnak errõl. Csak általánosságban, hogy akkor nem kaphat a baba oltást, ha lázas, vagy fertõzõ beteg, vagy ha immunhiányos.
Bocsi!
Menta
menta

Köszi Menta!
Akkor ez azt jelenti, hogy ha a Kata megbízik a dokijában, akkor beadhatná Szonjának a Di-Per-Té oltást?
Mellesleg azt hiszem nem nagyon bízik doki bácsijukba.
Most keres egy újabb háziorvost, aki a XI. kerületben praktizál, és homeopáthiával is foglalkozó gyerekorvost keres.

Még egyszer kösz azért, hogy utána néztél.
Zsuzsa

beababa

Zsuzsa! Szólj Katának, hogy nézze meg a www.homepatia.hu oldalt. Ott megvan az összes ilyen doki listája. De van itt a Keres-kínál topicban is egy Homeopátiás orvos címû topic.
Menta
menta

Sziasztok!

Doncinak mi is boldog névnapot kívánunk!Kép

Norci
Pár hónapja én is küzdöttem ilyesmivel, de majd elmúlik! Addig is mindenképpen szerezzetek gyerekvigyázót és menjetek el kettesben valahová. Biztos, hogy meg lehet oldani. Sok-sok KépKépKépKépKépKép-t küldök és fel a fejjel!

Dzsili
Szuper a kép!Kép

Solya
Kép

cory
Gratulálok a vizsgákhoz!Kép

Hasmenõk gyógyuljatok!Kép

Rebi
Elküldtem a képeket, szólj, ha nem ment át.

Zafi
Vettem teát és talán bejön. Azért még nem ivott meg 1 decit ma, de reménykedem, hogy hamarosan az az idõ is eljön. Mindenesetre ízlik neki.Kép

Megyek, mert Peti már toporzékol.

üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Túlvagyunk az egy éves státuszvizsgálaton, és minden szuper , Martin szép, okos, ügyes stb. a doki néni szerint. És nem utolsósorban teljesen egészséges!Kép Több dologra rákérdeztem, mindjárt leírom:

- fogak: szertinte nagyon hamar lesznek, mert tényleg jön, de nem csak, az, amit hittem, hanem mind a négy egyszerre jön felül! Bi-bi-bí mindjárt 6 fogúak leszünk!Kép Csak látnám már!Kép

- fütyi: tényleg nem kell bántani, csak addig kell húzni, amíg lehet, õ is azt mondta, hogy ez tök normális még ilyenkor. Azt mondta, véletlenül se erõltessem, mert berepedhet a bõr, és az nagyon nem jó.

- cipõ: újabb megerõsítés, nem kell bentre, ha meleg van.

- folyadék: erre azért voltam kíváncsi, hogy eleget iszik-e a gyerek, de igen, mert naponta kb. 4 dl vizet iszik meg. Azt mondta ez elég. (Csak valahol azt olvastam, hogy testsúly kilogrammonként 1 dl-t kéne innia, és ez rengeteg szerintem. Bár gondolom ebben benne van a kajában lévõ folyadék is.)

SolyaKép

Jó ez a festékes sztori.Kép Martin leutóbb a szappant kóstolta meg, hiába mondtam neki, hogy az nem szájba való. Szerintem most már megtanulta.Kép Párodnak utólag is boldog szülinapot. Az enyém már 31. lesz májusban, de tavaly én is mondtam neki, hogy én még harmincon innen vagyok, õ meg már nem.Kép

BejaKép

Jobban van már Bálint? Jobbulást neki!

BorcsaKép

Rékának is jobbulást!

CoryKép

Gratula a vizsgákhoz! Nagyon ügyi vagy.

DzsiliKép

Jaj, olyan édes az a kép! Nagyon tetszik!

Tudom, hogy sokakat kihagytam, de most vacsit kell csinálnom Martinnak.

Sok puszi mindenkinek! Lina
lina

Sziasztok,
Lina,
csak vigyázz, nehogy rászokjon a szappanra, mint annak idején az én hugom. Úgy kellett eldugni elõle, szabályosan felfalta az otthon tartott készletet. És akkor még ugye nem volt tusfürdõ.Kép

Norci,
fel a fejjel. Volt ennél rosszabb is, igaz? Amikor hányós idõszakban voltunk állapotosan, meg amikor még kicsik voltak a csimuták, és bümbiztek és bümbiztek, mert fáj a hasuk... Egy görbe nap azonban tényleg csodákra képes, hacsak egy moziból is áll. 2 órát kibír Vilike nélkületek, jobban mint gondolnád!Kép
És persze azért is vagyunk, hogy legyen kinek leírni ezeket a gondolatokat. Igaz Csajszik?Kép

BMárti,
hozzátok még jár védõnõ? Mi aug óta nem láttuk. Persze van másik, meg még az elõzõ lakóhelyünk szerintivel is találkozunk, ha megyünk dokinénihez, de már szerintem minekt el is feljtett. Nem mint hogyha hiányozna. Meddig kell elvileg járniuk. Bár már elég nagy Cumika.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Az elõbb elkezdtem írni, és úgy lefagyott a rendszerem, hogy csak na....Kép(

Ágci!
Elvileg a védõnõnek szerintem 1 éves koráig tuti, hogy ki kéne mennie. Elvileg. Speciel mi sem láttuk fél éves korától a Beának, az 1 éves kontrollra is csak azért jött, mert összefutottam vele a városban, és megkérdeztem, hogy ugyan nem kéne-e neki meglátogatni bennünket. Spec, nekem sem hiányzik. Mi újat tudna nekem mondani?KépKépKép

Norci!
Én is küldök neked KépKépKép Ne légy depis. Tényleg gondolj arra, mait Ágci is mondott, volt már ennél rosszabb is.
Jöhetne a tavasz, és akkor tuti mindenkinél elmúlik ez a ronda depi.
Elképzeltem, magam elõtt volt a kép, amikor "ráültél" Csengére. Jó alvókája van, ha nem ébredt fel még a rázásodra sem.Kép

GOrsi, REbi!
NAgyon szeretném megnézni a képeket amik tegnap készültek a talin.

Mindig megnézem a talis képeket, és ma elhatároztam, hogy ha jövõ héten is lesz tali, akkor bemennénk a Beával. Sõt, a szomszédasszony is jönne, az õ kislánya is osztálybeli korú, õ december 10-én volt 1 éves, és Boginak hívják. Mehetünk így négyesben? Mit vigyünk magunkon kívül? Annyira kiváncsi vagyok élõben rátok, és nem utolsósorban a Picurokra.
Amikor elhatároztam ezt, úgy feldobodtam, olyan jó kedvem lett, hogy már nagyon várom a hétfõt. Már a derekam sem fáj annyira, ennek örömére.

Doncinak így utólag mi is Boldog Névnapot kívánunk Beával!KépKépKép

Cory!
Vizsgádhoz gratulálok én is KépKép

Menta!
Katának írtam az elõbb bárányhimló és homeopathia ügyben, majd õ eldönti mit akar.

Sziasztok, aki beteg az gyógyuljon meg mihamarább KépKép, és aki tud jöjjön talizni, mert nagyon-nagyon szeretnék veletek találkozni.Kép
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Norci: fel a fejjel! Nekem is szoktak lenni ilyen depis pillanataim, de valahogy mindig túlélem. Már csak 11-et kell aludni és itt a tavasz!!! Kép Kép Kép

Bogancsi: köszönöm kérdésed a pocakomról. Kép
Terhesrendelésen a doki tökéletesen zártnak találta a méhszájat. És javasolta, hogy szedjek terhesvitaminokat. Bár õ eredetileg nem kedveli a mesterséges vitaminkészítményeket, de mivel Romi 2370 gramm volt, úgy gondolta, jobb volna, ha most szednék.
(De azt hiszem, nem fogok, mert már most akkora a pocakom, mint Romival volt a 7. hónapban.)
A nénivel kapcsolatban: nem vagyok olyan rendes, nem én fõzök neki. Kép Anyukámékkal lakunk együtt, és nálunk még mindig legtöbbször Anyukám fõz. A páromnak nagyon fiatalon halt meg az anyukája, és az apukája 59-74 éves koráig (haláláig) élt ezzel a nénivel. Mivel gyereke nincs, így "ránk maradt". Nagyon aranyos, csak már kezd leépülni... Húúú, nem könnyû.

Bocsánat lányok, ma némileg OFF voltam.

Átaludt éjszakát kívánok mindenkinek: Laura
p_laura

Sziasztok!

Orsi
Sikerült feltenni a 10-ei képeket KépKép

Csengu is hasmenõs lett ma Kép Szerencsére (egyelõre) még nem komoly, remélem nem is lesz az... holnap majd kiderül... A dokink a China nevû homeobogyót még õsszel mondta, amikor végig ment az egész családon a "fosós-hányós" vírus ... Csengunak 3x2 bogyó volt akkor .. gondolom ez súlyfüggõ is. Állítóalg arra jó, hogy ne száradjon ki (persze innia azért kell, de ez segít a szervezetben tartani a folyadékot)... meg még a natúr(!) gesztenyemasszát mondta szintén a doki, és az be is vált .. Kép Úgyhogy szegény gyerkõc holnap is azt kap Kép

A reggeli órára menés szörnyû volt, fõleg hogy fel is ébredt, amikor készülõdtem... De aztán egész jó volt ... Meg a kedvem is, mert kiderült, hogy a mai napi további két órát nekem nem is kell felvennem, mert amikor én kezdtem a szakot, akkor ezek még nem voltak KépKépKépKépKép Jövõ keddre bevállaltam egy elõadást, máskor sem lenne úgysem több idõm készülni, akkor meg jobb túl lenni rajta...
Na, ma jól "pofára is estem" ... Kép délután sehogy nem tudtam elaltatni Csengut, pedig már hulla fáradt volt (meg persze én is) ... Anyósom kivitte a szobából, és kb. 2 perc múlva hozta is vissza a kisasszonyt, aki totál beájult .. és aludt több, mint 2 órát .. Kép

... na megyek aludni... a tegnapi képeket talán sikerül holnap felrakni, de nem ígérem .... Kép

jóéjt

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Jó reggelt mindenkinek!
Nem tudtok véletlenül egy némettanárt, aki 18 nap alatt megtanítana némtül?

Köszi
Solya
solya

Sziasztok!

Mindenki megijedt, hogy hosszút akarok írni? Ezért inkább nem is írtok, nehogy már legyen mire reagálnom??? Jó, akkor nem is írok!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Lányok Nyuszimanó, Gorsi, Ágci, Solya, Laura, Zsuzsa, BMárti!

Köszönöm a depiûzõs gyógyokat Kép Kép Kép
Kicsit jobb és Vili is jó hosszan aludt egybe, valamennyire kipihentem magam és tervezzük a párommal a közös kiruccanást egyik este, csak ez a hosszú egyhuzamban alvás akkor is maradjon így.

Rebi!
Csengének sok sok gyógy puszi Kép Kép Kép Kép Neked az elõadáshoz drukk! Kép (Ha még elfogadjátok tõlem)

Cory!
Ezt én nem értem. Amúgy felhívtad már a dokidat? Én felhívtam a dokit a teszt után rögtön és mondta, hogy hány hét múlva menjek el hozzá.

Sziasztok

Ui: Vili mindig megmossa a mi fogunkat is Kép Tündéri kisfickó Kép Kép
norci

Sziasztok!

Norci: tegnap beszéltem a dokival, kaptam idõpontot, de az még odébb van Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Rebi
Szuper!Kép

cory
Balu hogy áll a kutyákkal?

Tök jó, Peti átaludta teljesen az éjszakát, úgy tûnik, hogy ennyi volt a fogzási nyügi és megint eszik is rendesen.Kép A minap olyan jól megállt terpeszállásban, gondoltam bemászok a lába közé hátulról, biztos jót kacag majd és tépkedi a hajam. Erre a reakció az volt, hogy jól ráült a nyakamra, majd 3x "gyítepacizott", és így sikeresen földhöz döngölte a fejem.KépKép Brutálisan fájt, apa meg alig bírta abbahagyni a röhögést.Kép

Most csak azért írtam, hogy megihlessem coryt.Kép

Szép napot!Kép
Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok!
Köszönjük a gyógyKépokat! Szuperül hatottak, Réka jóformán addigra jobban lett, mire végeztünk a dokinál.

Beja! Bálint jobban van már? Remélem végképp elkéstem, és már egészséges mint a makk, de azért küldök gyógyKépKépKép-ot!

BMárti! Párodnak jobbulást, remélhetõleg nem terjed tovább a kór!
Csengének is sok-sok gyógyKépKépKép!
És mostmár tessék abbamaradni minden betegeskedésnek!

Cory! Gratula a vizsgákhoz! Nem tudom, keresel-e még nacikat Balunak, de szombatonként az MDFpiacon szokott lenni egy árus, aki nagyon jópofa nacikat árul. Bolyhos belsejû hurkolt anyagból, talán nem teljesen pamut, de kellemes tapintású. Van kantáros fazon, meg elõl cipzáras, overálszerû is.

Luca hírek: valamikor sutyiban kidugta a jobb felsõ 2-est is. A bal egyes csak feszül-fehéredik, de még nem tört át. Remélem hamarosan áttör, és a hatfogú állapotban pihizünk egy kicsit. Valamint a leányzó felfedezte, hogy a játszószõnyeg szétszedhetõ, összerágható és szétdobálható.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Lina! Köszi az infókat. Egyre biztosabb vagyok magamban! Kép Már csak egy olyan gyermekorvos kellene nekünk is, aki így gondolja! KépKép

Ágci! Hozzánk kb. havonta jön a védõnéni hülyeségeket beszélni. Örülj neki, ha te megúszod. Mindig elcseszi a fél délelõttömet, ráadásul csakis váratlanul, és csakis a legrosszabbkor szokott beállítani. Én meg égek a rumli miatt. Kép

Zsuzsa, Zsuzsi! Boldog névnapot! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Borcsa!

Köszi, eddig úgy tûnik, megússzuk, de még nem nagyon merem elkiabálni. Életem Párja jobban van, és mi se vagyunk rosszabbul. Kép

Lucának gratulálunk a szép új fogacskához!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Képzeljétek, Bejáék kórházban vannak!KépKépKép
Tegnap véres volt Bálint kakija és kiderült, hogy vmilyen baktérium fertõzést szedett össze!Kép
Sajnos teltház van a kórházban, így Beja csak nappal tud ott lenni, 6-ra megy reggel és addig van benn, míg el nem alszik Bálint. Vizsgálják a kakit, még nem lehet tudni, meddig kell bennmaradniuk.KépKépKép
Innen is küldönk nekik sok-sok gyógyKépKépKépKépKépKép-ot!

Velünk csak annyi van, hogy visszamentünk a szemészetre, talán még emlékeztek, hogy nem forog Réka egyik szeme rendesen, és most kaptunk vmi szemcseppet és egy hét múlva teljes kivizsgálásra megyünk.Kép Ez sem valami jó, de talán kiderül, hogy mi is van a szemével.

Vigyázzatok magatokra!

Zafi
zafi

Sziasztok!
Mi megvagyunk, ma voltunk a terhesrendelésen, megmutattuk magunkat, levettek 2 kémcsõ vért.... Egy jót hánytam ma reggel isKép Ez iszonyú, Doncival egyszer hánytam, a 16. héten, mostmeg 2 héten belül ez már a második. Bocs, hogy itt nektek panaszkodok, de még nem jelentkeztem be a kismamákhoz.

Szóval, mióta hazajöttünk Mo.-ról már 1.5 kilót fogytam, nem bírok ránézni semmilyen kajára, semmi sem ízlik, és egész nap émelygek, nemcsak reggel. Volt valakinek hasonló???
Na jó, most igencsak beebédeltem, és még ízlett isKép (gombával töltött sült palacsintátKép nyamnyamnyamKép)

Laura!
Én szedek vitaminokat, nem tudom, te miért tartasz tõle. Csak használnakKép

Cory!
Te mikor mész dokihoz??? Én márc. 18-ra kaptam idõpontot, akörül lesz UH is. (Itt összvissz 1 UH lenne, mivel Donci annyival elõbb született, kapok egy extra UH-t a 19-20. héten.) Nem viszik túlzásba, mi???

Puszi, megyek olvasni:
Nyuszimanó
nyuszimano

Zafi!
Ha beszélsz Bejával, akkor mond meg neki légyszíves, hogy gyógyuljanak meg nagyon hamar, és ha tudsz számolj be légszíves folyamatosan mi van Bálinttal.
Küldök neki sok-sok gyógyot.KépKépKép
Nagyon pocsék lehet, hogy nem lehet bent Bálinttal éjszaka.
A Mikinek volt 7 hónaposan egy mûtéte a Bethesdában, és én sem alhattam volna benn. Akkor azt mondtam, hogy én haza viszem (a haza az anyósom volt) a gyereket, mert nem hagyom bent egyedül. Akkor azt mondták, hogy délelõtt mûtik, és ha nem lázasodik be, akkor elvihetem. Naná, hogy belázasodott. Nõvérke közölte, hogy ez természetes, és törõdjek bele, hogy lázas. Közel álltam akkor a patália csapáshoz, de inkább adott egy lázcsillapítót, és mire jöttek a délutáni vizitre, már engedtek is haza. Másnap még vissza kellett menni ellenõrzésre, és akkor már tényleg hazajöhettünk.
Ezt persze nem biztos, hogy megteheti most Bea, hogy hazaviszi saját felelõsségére, mert a hasmenéstõl állítólag ki is száradhat, és ilyenkor a kórházban rögtön adnak a gyerkõcnek infuziót.

Na okoskodásomat befejezem, és még egyszer csak annyi, hogy mihamarabb lábaljon ki ebbõl a ronda betegségbõl Bálint.

Zsuzsa

beababa

Nyuszimanó!

Nekem a fiúknál semmi bajom nem volt. A Pityunál egyáltalán nem hánytam, a Mikinél egyetlen egyszer.
A Beánál viszont többször meglátogattam a WC-t, és nem csak reggel. Az émelygés mindennapos volt az elsõ 3 hónapban. A hányás a terhesség során többször rámtört, de a 3. hónap után már egyre kevésbé. A szülés elõtt pár órával is volt egy kis adag a Beánál.
Csak nem kislány lesz a kis jövevény?KépKép
Egyébként ne éld bele magad, mert ez egyáltalán nem biztos, hogy ha ilyen tüneteid vannak akkor másnemû lesz a második babád. Bááááááár....
Na majd meglátjuk kora õsszel.

Kitartás a rosszullétekhez, remélhetõleg nem sokára jobban leszel.
Szia Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Zafi!
Ez nagyon rossz hír Kép
Bálintnak sok-sok gyógy Kép és tényleg számolj be folyamatosan. Bejának meg kitartást!
Beja nem tud patáliát csapni, hogy ott alhasson, a kórháznak kötelessége biztosítani ezt a lehetõséget!!!

Drukkolok azért is, hogy semmi baj ne legyen Réka szemével.

Nyuszimanó!
Hányás ügyben szerintem tudnék mesélni, de inkább nem, te megúszod ennyivel, oké? Kép Kép Kép

Borcsa!
Neked még nem válaszoltma múltkor, köszi, hogy szóltál hogy a TB elcsesz v.mit, én is utána nézek, csak ez pocsék hír Kép ráadás nekem a mh-em intézi (TB kifizetõhely), ja és egy csomó olyan pénzt átutalt múlt évre ami nem, vagy csak idõarányosan járt volna. Folyamatosan attól rettegek, hogy vissza kell majd utalnom.
ÉS örülök, hogy Réka jobban van.

Márti!
Az Orbán Viktoros beszólás engem is felvidított a nagy depiben. Ja és a lámpák is szuperek Kép

Lányok ha a nagykönyv szerint jön a gyerkõc foga (már ha van ilyen) akkor melyiknek kell jönnie a 4 egyes metszõ után?

Norci
norci

Szia Norci!
A nagykönyv szerint a 2-es fogaknak kéne jönni, de mint tudjuk a gyerekeink nem ismerik a nagykönyvet.KépKép
Zafi írta, hogy telt ház van a kórházban, azért nem tudják biztosítani, hogy Beja bennmaradjon Bálinttal. Azt meg azt hiszem nem engedik meg, hogy ott a kórteremben, akár a kiságya mellett széken ülve ott legyen éjcaka.Kép Pedig lehet, hogy még ez is megoldás lenne.

Márti!
Nekem is nagyon tetszenek a lámpáid. Nagyon szuperek.KépKép

Zafi!
Majd írd meg légyszíves, hogy it csináltak Réka szemével. Ez a csepp mit csinál a szemével? Kitágítja a pupillát? Nem mondta a doki, hogy mire jó ez a szemcsepp?

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Napok óta nem jutottam géphez, most próbálom behozni a lemaradásomat.

Beja! Sok-sok gyógypuszi Bálintnak, remélem, gyorsan meggyógyul! KépKépKépÉs utólag is boldog névnapot!Kép

Cory! Gratula a vizsgáidhoz! Én is írok, legyen mire reagálnod!KépÉvfordulótokhoz gratula. Volt végül ünneplés?

Nyuszimanó! Doncinak boldog névnapot! Kép

Márti! Üzenetet megkaptam, válaszoltam is rá. Szerintem pénteken ráérünk, ha nektek is jó, elmegyünk Lucával.

Rebi! Csengének is mentek a gyógypuszik! Kép
Minden más betegnek jobbulást kívánunk, már fel sem tudnék mindenkit sorolni.

Norci! Küldök neked depiûzõt!KépKép Próbálj kicsit kimozdulni, én is ezt teszem mostanában.

Nagyon sajnálom, hogy nem jutottunk el hétfõn a talira, helyette orvoslátogatóban voltunk. Zsófinak pénteken fájt a füle, estére kifakadt, azóta panaszmentes. A biztonság kedvéért megmutattuk a dokinak. Rengeteget kellett várni, annyi a beteg, én meg reménykedtem, hogy egyik lány sem szed össze semmit a várakozás közben. Szerencsére semmi komoly baja nincs, de a héten kényszerpihenõn van itthon, bár nagyon menne már oviba. Pénteken farsang lesz, megígértem, hogy arra mehet.

Most mennem kell, este még jövök.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Norci, szerintem hiába csapna patáliát Beja. A Lászlóban vannak és ott olyan kis zsúfolt szobák vannak, hogy még pótszék sem fér be. Én úgy tudom, hogy csak 1 éves korig kötelesek biztosítani az anyának is helyet, és szopós babáknak. Mi tavaly voltunk itt, bár akkor Réka még csak 2 hónapos volt.

Zsuzsa, igen, pupillát tágít a szemcsepp, aztán majd jó alaposan megnézik, hogy mi is van vele. Csak ettõl még fényérzékeny is lesz a szeme, úgyhogy vagy baseball sapival vagy napszemüveggel kell árnyékolni.

Zafi
zafi

Sziasztok!

cory: na, ne! Sürgõsen írj valamit!!! Kép Ha mást nem, hát azt, hogy érzed amgad!

Zafi: jaj, istenem! Szegény Beja! Meg Bálint! Sokat gondolunk rájuk és remélem, hamarosan már otthon lesznek!
Hogy csinálod a cseppentést? Nekem jövõ vasárnap kell elkezdenem a napi 3 cseppentést Tominál, mert aztán rá 1 hétre mi is megyünk vizsgálatra a kancsalság miatt. Hagyja Réka???

Nyuszimanó: 2 hetente 1 hányás, hát az semmi!!! Nálam mind a 4 gyereknél más volt a terhesség: Zsófinál minden reggel hánytam, Julinál egész nap émelyegtem, Danival egész nap émelyegtem és minden reggel hánytam, Tomival pedig SEMMI nem volt! Kép Õ aztán nemcsak azért ajándék, mert VAN! Kép

Ma reggel egyébként ismét Heim Páloztunk. Na, túléltük. Most csak 7 db szemölcs volt és telefonon megbeszéltem tegnap, hogy a kedves doktornõ fogja csinálni. Erre mi derül ki ma: õ nyíregyházi és már csak 2 hétig lesz itt gyakorlaton Kép Azt hittem, elsírom magam Kép Tudom persze, hogy a többi orvos ugyanolyan szakszerûen megcsinálja, egy semmi kis dolog az egész, de mégis... Na, mindegy. Talán már nem kell sokszor mennünk.
Hazafelé bementünk az itteni baba-mama-klubba, ahol rengetegen voltunk Kép Ott volt a fiatal védõnõ is, meg az LLL-tõl is. Igaz, a fejfájásomnak nem tett jót a zaj, de mégis jól éreztük magunkat.
Ebéd után meg hatalmasat durmoltunk Tomival. Már a fejem is egész jó 2 Algopyrin után Kép

Lõjetek már le! Kép
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Zafi!
És lehet, hogy nem csak fényérzékeny lesz, hanem homályosan is fog látni. A fiaimnak csináltak ilyen pupillatágításos vizsgálatot, és egy kicsit homályosan láttak tõle.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Hú, Zafi, ez tényleg nem jó hír! Kép Sok-sok gyógy Bálintnak!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Reméljük, hogy használ is! Tényleg lehet, hogy jó lenne az a patália, hogy bentmaradhasson Beja - még ha teltház is van! Melyik kórházban vannak? Réka szemére is gyógyok: KépKépKép, én nem is láttam, hogy egyáltalán lenne vele valami.

Andi,
Zsófinak is gyógyok!KépKépKép És jó farsangozást! Milyen jelmeze lesz?

Ti azt tudtátok, hogy az adójóváírás az múlt év szeptemberétõl 9000 Ft/hó? Plusz még van a családi adókedvezmény is.

Nyuszimanó,
Hangával én egyáltalán nem hánytam. Egyszer sem!Kép Még csak halovány rosszullét sem voltKép. Attól volt csak, amikor olyan 8 hónapos pocakosan jóízûen bebableveseztem.Kép Na akkor szét akartam durranni.Kép Majd írok mailt.

Borcsa,
Lucának gratula a fogacskához!Kép

BMárti,
mi sem voltunk Tücsökzenén, mert itt volt egy anyukatárs és inkább sétáztunk meg elkísértem a rendelésre.

És ha már ott voltunk, megmértem Hanga hosszát: 79 cm!!! Ruhástól (persze bundazsák - sapka - kesztyû - sál nélkül) 9,20 kg, úgyhogy nagyjából olyan 8,20-8,30 kg lehet. Úgyhogy kis modellalkat.Kép

Képzeljétek a Corában találkoztam egy másik anyukával, aki boldogan mesélte, hogy tíz kilós a gyereke. Aztán amikor kérdeztük, mégis mennyi idõs a gyerek, hát majd elájultunk: 6 hónapos lesz hó végén. Majd ezek után mondta, hogy ül (?létezik ez ilyen súlyú gyereknél ez ennyi idõsen?), majd ezek után jött, hogy (figyeljetek!)a gyerek 3 hónapos kora óta MINDENT eszik.

Lehet kapni egyébként 119 forintért almakompótot! Vettem is egy üveggel, Hanga csak úgy pakolja a szájába (olcsóbb így, mintha az almát megvenném, és én csinálnám meg a kompótot).
Ja, meg olasz hetek vannak, úgyhogy csomó olasz kaját lehet akciósan venni. Meg vannak gyerekjelmezek is (kicsik is).

LÁnyok, megvan valakinek az Egyél, kicsim c. könyv? Érdemes megvenni? Én belenézegettem a Corában (ez is akciós, mert 1990-ért láttam kiírva, de másutt már 2990-ért), és nagyon tetszik, hogy szép, színes képekkel van illusztrálva, és baromi guszta kaják vannak benne. Már a képektõl is megjön az étvágy.

Azt nem tudjátok, hogy kuszkuszt hol lehet kapni? És hogy kell elkészíteni?

Üdv Mindenkinek és szép, napos napot kívánunk
Szila és Hanga (aki éppen most mászott ki a játékosdobozbólKép)
szila

Zafi: de milyen napszemüveget lehet adni egy babára? Ráadásul szerintem Tomi nem tûrné meg magán. Hú, ez rázós lesz Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Lányok!

Mi is voltunk a Lászlóban, még Sárával, 9 hónapos volt, én 14 hetes terhes és MEGENGEDTÉK, HOGY RAJTAM KÍVÜL MINDENKI BEMENJEN! FELVÁLTVA ÜCSÖRÖGTEK AZ ÁGYA MELLETT, ÉJSZAKA PEDIG APA VOLT VELE!
Pedig a kis kalickában volt! Szerintem érdemes Bejának kérni. Igaz, éjszakánként és nappalonként 1-1 ezres vándorolt kinek-kinek a zsebébe. Persze lehet, hogy enélkül is mûködik, mert voltak még ott mások is a gyerekkel éjjel is, nem csak a mamás szobában! Kép (De anyáink beidegzõdése és mániája az állandó hálapénzdugdodás.)

Bálint remélem hamar meggyógyul, és hazamehetnek, mert - aki volt már hasonló helyzetben, tudja - kevés idegörlõbb dolgot tudok elképzelni ennél. Kép

Minden kis beteg gyógyuljon meg hamar!

Solya
solya

Márti,
képzeld, Hanga annyira ráérzett az üvegbõlivás ízére, hogy ma meg egy teljes üveg mildis gyümölcsitalt megivott (alma-répa-c-vitamin)!Kép

Zafi,
akkor már megvan a kórház.

Szila
Szila

Bogancsi!
Még nem tudom, tûri-e, mert pénteken kezdjük.
De hogy ezek a dec.18-iak mennyi mindent összeszedtek?Kép

Zafi
zafi

Sziasztok,
Bogancsi nézd meg a profilomat, milyen napsemüveget lehet adni a babára. Egy hétig nagyon jól tûrte reggeltõl délutánig, szokatlan volt ez nekem is, de máshogy nem hiszem, hogy jót tett volna a sok hó szemének, amííg síelni voltunk.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

GOrsi: Nem látott kutyát lassan 3 hete közelrõl, majd most vasárnap.

Beja: Bálintnak sok-sok gyógyKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép-ot küldök!

Nyuszimanó: én március 13-án megyek elõször dokihoz.

Andi: ünneplésre nem volt energiám. Bedõltem az ágyba, és -mivel Balu hagyott KépKépKép- aludtam reggelig Kép

Bogancsi: most sokkal jobban. Ma egyetemen jártunk, egy csomó mindent elintéztem Kép

Az egyetemen a sok jó mellett jól fel is húztam magam. Az egyik TO-s csinálja a gyakorló tanítás beosztásokat. Az okos fejével sikerült beosztania engem infoból, de matekból nem. Még jó, hogy infó szakra már vagy 3 éve be sem vagyok iratkozva. Hétfõn kéne mennem jelentkezni a suliba, de nincs hova, mert ahova infóból beosztott, oda matekból nem lehet menni. Remek Kép

Zsuzsi, Zsuzsa: boldog névnapot Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok

Szila
Sajnos nem tudom, nálam miért müködik a sor köz esetleg próbáld meg kétszeres méretben hátha látszik, és tagoltabb lesz a szöveg.
Napsugár is profin iszik üvegböl, még valamikor régen azt hiszem Cory írta hogy Balu tud üvegböl inni, kipróbáltuk így könnyebb ha utazunk!

Ki bújt a 8. fogacskája Napocskának!

Köszönöm mindenkinek a kép dícséretet!

Ágci
Nagyon vagány a napszemüvegesed! Aranyos! KépKépKépKép

Cory
Ne mérgelödj nagyon, gratula a vizsgákhoz! KépKépKépKép
Ó és házassási évfordulótokhoz is /ha jól értettem/ kicsit ugyan utólag! KépKépKépKépKép

Zafi
Mi is átestünk Mátéval ilyen pupilla tágításon, drukkolunk nektek, hogy semmi gondot ne találjanak csak valami kinöhetöt! KépKépKépKépKép

Bogancsi
Tominak már megint szemölcs szedés? Édes kicsi szive!
Most meg még szem vizslatás itt, cseppentéssel! Sok-sok drukk neki! Most már tessék rendbe jönni!!!!! Ez parancs/ vagy mi/ ! KépKépKépKépKépKépKépKép

Minden betegeskedö babának jobbulást kívánunk! KépKépKépKépKép

Beja Bálintjának kitartást nem sokára megint otthon leszel kis ember! Annyira szorítunk érted!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsi! Zsuzsa!
Boldog Névnapot Kívánunk Nektek!
Kép

Dzsili és Napsugár
dzsili

Még valami..
eszembe jutott Zsuzsa után szabadon, hogy a fiuknál én sem voltam rosszul nem hánytam ,ellenben a kicsi lánynál most!
Alig vártam hogy az elsõ pár hónap elteljen már....
de megérte, nekem ez is mutatta hogy most tutira lány lesz, persze ez egyéni de érdekes.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Zafi! Ha beszélsz Bejával, légyszi add át neki, hogy a többiek között én is nagyon szurkolok értük és mihamarabbi gyógyulást kívánok Bálintnak! Nem lennék a helyükben...

Zsuzsi, Zsuzsa: nagyon boldog névnapot kívánunk nektek! Kép Kép Kép

Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Kétszer jelent meg ráadásul rosszul, de nem engedi így törölni az üzenetem,hát ezért ez a buta szöveg!
dzsili

Solya

Jópofa a sztori Sárával! Kép

Én is pont ma mondtam a fiaimnak, hogy fel kellene Máténak a szava járását írni mielött elfelejtödik olyan kis aranyos szó összekapcsolödásokat eszelt ki amikor elkezdett végre beszélni!
Pl. jégforó, muszálykell a nagyijukat meg Nagyóckának hívják!

Levettem a pucéros képet nehogy valami ide tévett egyén ennek "örüljön" otthon, de úgy tetszett gondoltam nektek megmutatom, egy friss kép van helyette.

Megyek aludni:

Jó éjszakát, holnapra szép napot mindenkinek!

Dzsili
Dzsili

Sziasztok!

Ágci: köszi a képet! Kép Nagyon vagány a fiad! Kép Kép Kép

cory: nem tudna segíteni anyósom???

OFF - tegnap elküldtem anyósomat Zsófi szülõijére. Hát, a jövõ héten lesz Kép Kép Kép Még jó, hogy anyósom olyan, amilyen és nem akadt ki! a jövõ héten viszont Zsófinak és Julinak is pontosan szerda du. 5-kor lesz a szülõi. Kép

Ma ügyintézõs napunk lesz: útlevelek, posta, vásárlás, dokinénihez receptért, Daniért menés a tabáni lépcsõkhöz. Szóval elleszünk.
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bálintnak óriási gyógyok! KépKépKépKépKépKépKépKép

Szila! Lacika is kb. 10 kiló, de most, 14 hónaposan!!! Hát, hajmeresztõ, amit arról a szegény 6 hónapos kisbabáról írtál. Persze nincs min csodálkozni, mikor a védõnõnk 38 évvel ezelõtti nézetekre hivatkozik a szakorvosi véleménynel szemben, és még csak nem is érzi nevetségesnek magát. Kép
Hanga étvágya nem javul? Lacika most hirtelen megtáltosodott, 2-3 hétig alig evett, a kedvenc kajáit is csak nagy trükközésekkel lehetett belediktálni. Most meg az elõbb reggelizett, megevett 4-5 szelet csirkemellsonkát, szédbobálta a hozzá tartozó sajtot, a kenyeret meg figyelmen kívül hagyta, mint valami uncsi berendezési tárgyat. Lehet, hogy azt hiszi, az a tányér?! Utána megkínáltam joghurttal, benyomott egy Danon Hófehért, és amikor elfogyott, akkor oltári hisztit levágott. Végül megkapta az én barackos joghurtomat, bár gyümölcsöset eddig még nem adtam neki, de már csak az volt itthon. Nagyon ízlett neki, azt is megette az utolsó kanálig. Most nem merem felvenni, nehogy megnyomjam a pocakját. Kép
Rájöttem már arra is, hogy mi baja a darabosabb kajákkal. nagyon piciket kell egyszerre a szájába tennem, akkor megeszi. A felnõtt kajákat viszont még most se nagyon fogadja el. Tegnap csináltam zöldbab fõzeléket, de azt se ette meg leturmixolva, pedig a párolt zöldbabot imádja. Persze a saját kezével a szájába rakni. Végül kínomban elé tettem egy kistányérban egy kanál fõzeléket, erre megörült, és kézzel kiszedegette belõle a babokat. Sõt, nagy kegyesen megengedte, hogy a fõzelék levébõl is a szájába tegyek egy-két kanálnyit. Mondjuk, ha rajta múlna, húst enne hússal, meg persze joghurtot. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bogancsi: sajnos nem Kép Pont az a gon, hogy az adminisztratív személyzet túlfontoskodja magát Kép MÁr nem elõször Kép

Viszont egy jó hír: elgogadják az eszperantó nyelvvizsgát is Kép

cory

cory
Budapest

Mindenkinek köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat!KépKép

Bogancsi!
Szerencséd, hogy anyósod, ilyen.KépKépKép A lányaid egy iskoláb járnak? Egyébként nem tudom, miért ilyen idétlenek az iskolák, hogy egyszerre tartják meg a szülõiket egy iskolában. A fiaim szülõi értekezleteire felváltva szoktam menni most már 2. éve. Mikor kinek fontosabb, hogy ott legyek. Tavaly a Mikién voltam, mert akkor volt elsõs, most meg a Pityuén, mert õ a negyedikes. Aztán 2 év nyugi, és lehet, hogy újból kezdõdik minden elõlrõl.

Ügyintézéshez sok türelemet kvánok neked.KépKép

Dzsili!
Gratula Napocska 8. fogacskájához.

Sziasztok Zsuzsa + Beababa

beababa

Beja
Sok-sok gyógypuszit küldünk, reméljük semmi komoly baja nincs Bácunak!Kép

Zafi
Nektek is gyógyokat küldünk!Kép

Ennyi volt, mert Petinek baja van.

Gorsi
gorsi