A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

ugye-ugye :?: :P :wink:

Kép
gaby25

csajok adjatok tippeket, mit főzzek ma?
Vendég

megoldottam, paprikáskrumpli lesz :lol:
Vendég

Boni: Én tegnap főztem egy nagy rakás babgulyást, füstölt csülökkel, adtam belőle anyuéknak is, és még ma is azt esszük. :lol:
Holnap gombaleves lesz csipetkével és túrógombóc :wink:

Amúgy sziasztok! :)
Éjjel nem sokat aludtunk, most kihasználom lefexek a csajokkal, mert brutál álmos vagyok, és még hosszú a nap estéig....
Tegnap voltam dokkernél Bébikével minden oké, de az UH-án nem mutatta meg magát a kis szaros, megint törökülésbe ült :lol: Amúgy rendben van, méretei meg mindene okésos :D
Puszmák

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

ceni, ide nekem is a babgulyást! :lol:
holnap ,eg a túrógombócot!

Örülök, hoyg minden rendben van, remélem BOgika is jobbna van.

pussz a családnak!
Vendég

Egy kis szórakozás :-D gyerekszáj...

Étterem
Szüleim ezüstlakodalmára egy elegáns étterembe foglaltatott asztalt a
család. Ötéves fiam is jött velünk. Egy idő után fészkelődni kezdett, hogy
vécére kell mennie. El akartam kísérni, de azt mondta, nem kell, egyedül is
menni fog. Hű, de büszke voltam a nagy fiamra. Egészen egyedül pipil! Örömöm
csak addig tartott, amíg Patrik át nem totyogott az éttermen letolt gatyával
és kakás hátsóval: "Anya, kész vagyok, jöhetsz kitörölni!"

Kis kíváncsi
A nővérem két és fél éves kislánya egyszer bement a fürdőszobába, ahol az
apja zuhanyozott. Kijött elképedt arccal, és közölte, hogy "apának farka
nőtt". Én gondolkodás nélkül visszakérdeztem: "Mekkora?"

Szörny
Ágyba dugtam a három és ötéves lányaimat. Átöltöztem egy régi melegítőalsóba
és kinyúlt pólóba, majd bementem a fürdőszobába hajat mosni. Még ott is
hallottam, hogy veszekednek. Egy ideig hallgattam, majd törölközőt csavartam
a fejemre, berontottam a szobájukba, és leordítottam őket. Útban visszafelé
még hallottam, ahogy a hároméves megkérdezi nővérét: "Te Réka, ez meg ki
volt?"

Társas
Óvoda után, amikor apa is hazaér a munkából, társasozni szoktunk. Apa a
legügyesebb, sokszor legyőz minket, lányokat. Egyszer az oviban az óvónéni
megkérdezte a lányomat, mit szoktak otthon csinálni. Tündi válasz:"Apa
hazajön, és jól megver minket."

Úgy, mint otthon
Kisfiam egyházi oviba jár. Nagyon eleven gyerek, egyszer még a türelmes
dadus nénit is felbosszantotta. "Hogy fogsz így a mennyországba kerülni?"
Nagycsoportos kisfiam kijelentette: "Majd ki-be rohangálok, csapkodom a
kaput, és Szent Péter ki fog kiabálni, mint anya ha mérges, hogy gyere be
fiam, mert úgy megruházlak, hogy több füled lesz, mint fogad"

A gyerek kövérít
Hat hónapos terhes voltam a második gyerekemmel, amikor lányommal elmentünk
egy kicsit vásárolni. Bementünk egy baba-mama boltba is, hogy szoknyát
vegyünk nekem. A gyerek egy ideig nézte, ahogy a tükörben sürgölődöm, majd
megjegyezte: Nagyon kövér vagy, Anya. Kedvesen elmagyaráztam neki, amit
úgyis tudott, hogy egy kisbaba van a pocimban, attól látszik nagynak. Erre
pikírten hozzátette: "és a popsidban mi van?"

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso :mrgreen:
Vendég

Rossz lett az AFPm :shock: mennem kell Pécsre genetikai UHra meg újabb vérvételre. :shock: ÚRISTEN! :cry:
Kép
Vendég

Szezso
ezek jó kis sztorik :P :lol: Kép

Kép
gaby25

Áfi
nem vagyok tisztában még mi micsoda :oops: mit jelent, hogy rossz lett az AFP :?: :shock: biztos minden rendben lesz, nyugi Kép

Kép
gaby25

Áfikám! az mit jelent? Én semtudom mit jelent ez? rendellenesség? vagy mi?
Vendég

Boni
msn írta Áfi, hogy elvileg magasabb a kockázata a down kórnak és más genetikai rendellenességeknek :?

Áfinak drukkhegyek ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
gaby25

Áfikám, mintahogymár telefonon is mondtam, NEM LESZ BAJ!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

((((((((((((((((((((((((((((ÁFI))))))))))))))))))))))))))))))))))
Vendég

most elköszönök,otthonról folytatom.
Vendég

Az AFP egy magzati fehérje, aminek a szintjét mérik az anyai vérben a 16. betöltött héten. Ha alacsony, az Down kórra utalhat, ha magas, az nyitott gerincre, koponyahiányra. Nekem alacsony, elvileg így a nagyobb kockázatú csoportba vagyok sorolva down kór szempontjából, de állítólag nagy a hibaszázaléka a tesztnek, és csak óvatosságból küldenek Pécsre genetikai UHra, és az AFP vizsgálatot is megismétlik, meg még valamit néznek vérből amit eddig nem. Ha rossz az az eredmény is, felajánlják a magzatvíz mintavételt, mert biztosat csak az mutat.
Elvileg azt mondták ettől még ne ijedjek meg, de én lef*stam a bokám, és csak másodikán mehetek Pécsre, mi lesz addig?! Ki hallott már olyat hogy egy csodababa down kóros? :cry:
Vendég

Áfi
hess negatív gondolatok :shock: csodababa makk egészséges lesz, és megyek majd fürdetni :P :wink:

Kép
gaby25

Áfi!
Az AFP nem mindig ad helyes értéket!!!! A védőnőd el is tudja magyarázni, hogy miért. Én már nem emléxem rá pontosan, hülyeséget meg nem akarok írni! Nem lesz semmi gond!!! :)
Küldök pozitív gondolatokat!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Boni!
Még mindig álmos vagyok... Lehet álmosabb mint Katica. ;)
szilbee

Áfi, egy csodababa csak egészséges lehet!!!!!!!!!!! Ezt jól jegyezd meg!!!!!!!!!! Nem lesz semmi baj, azt mondják az AFP-re, hogy csak arra jó, hogy halálra ijessze a szerencsétlen kismamákat... :? Nem lesz baj!!!

Kép
szilcsi

Áfi: mennek a pozítív gondolatok, meg szurkok 1000el!!!!
(a szomszédod meg egy köcsög vadállat)

Monyó: szerintem se gáz a láz, szorítok!

Tesztvadászszilcsi: ez tecc! :lol:

Gaby: szerdán hánykor?

Katica: ez beágyazóóóóóóóóóóódááááááááááás!!!! :wink:

Boni: én tojásos nokedlit csináltam salival.

Szezso: :lol:

Cuppantós az orcátokra:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Sziasztok!

Délelőtt voltam doki bácsinál, minden ok. méhszáj zárt, babó szívhangja tökéletes, szóval minden a legnagyobb rendben.

Áfi, megkérdezhetem mennyire alacsony? MOM-ban adták meg? Rékával nekem is ismételték az AFP-t, mert nekem meg magas lett, igaz ezt is csak a töketlen védőnőmnek köszönhetem, mert nem írta rá a laborpapírra a súlyomat és nem tudtak MOM-ot számolni. (igazság szerint még magasság is kellene hozzá).

Szezso, nagyon jó ez a gyerekszáj. :D

Purc, enyim gyerek se bírja elviselni, ha leülök a seggemre, rögtön rúgkapál. Be is árultam ma a dokibácsinak, hogy milyen rendetlenke :D De tényleg fura, mert Rékával a 35. hétig ülőmunkát végeztem és néha jelzett, hogy hahó itt vagyok, de alapjában véve nyugis volt. Ez a kis szaros meg most is itt rugdal :lol:

Ceni, örülök, hogy babailag rendben vagytok. Azt tegnap elfejeltettem megkérdezni, hogy miért nem gipszelték be neki kapásból a kezét, miért sint kapott először? Annó nekem is a csuklóm volt eltörve, és nekem 3 hétig volt rajta a gipsz, de nekem is csak ilyen sin volt.

Boni, köszi :)

Teszek fel egy nagyon béna, általam készített pocifotót. Ma a kórházban megkérdezte egy nő, aki szintén a dokit várta, hogy jaj szegénykém már nagyon a végén van ugye? Mondom ja, még cirka 3 hónap :lol: A másik jött egy szülésznő, hogy behívjon NST-re aztán mondtam neki, hogy az még egy kicsit korai, de azért bemegyek én szívesen :D

Kép

Kép
Kép
robcsi03

((((((((((((((Áfi))))))))))))))))))))))nyugiiiiiiiiiii+++++++++++++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Robcsi: de szép poci!!!!!!! :)

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Snufi
én 4-ig dolgozom, fél 5 környéke jó.

Robcsi
szép pocifotó :wink:

Kép
gaby25

Robcsi,
0,48MOM és 0,70 felett normális :(
Próbáltam 4Ds UH időpontot szerezni ma délutánra vagy holnapra, de nincs csak jövő hétre Szekszárdon!!! Én nem bírom ki jövő hét szerdáig! Hülye hosszúhétvége!!! :x Jövő héten ingyen is megnéznek Pécsen, akkor már nem kell! Most mit csináljak?
Vendég

Áfi, nem tudod azt mondani, hogy sos kellene a rossz AFP miatt? Esetleg máshol nincs a közeletekben 4D-s?

Kép
Kép
robcsi03

Snufi, Gaby köszi :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Hát a környéken nincs máshol. Mondtam hogy nekem fontos volna, de azt mondták szerdáig még UH sincs! Nemhogy időpont.
Most találtam egy dokit, aki Szekszárdon magánban rendel olyan helyen ahol van UH (nekem a 2Ds hagyományos is jó) ma délután. Próbáltam elérni hogy ugyan nézzen már meg, de nem veszi fel :(
Vendég

Áfi, ha ma vagy 16 hetes+5 napos terhes akkor hogyhogy már megvan az AFP-és eredménye?????????? Csak mert nekem a 16. héten vették le (16+1 voltam) és 2 hét múlva lett eredmény!!!

Amúgy annó Bogival nekem is alacsony volt és megismételtették a vérvételt, aztán a 2. vérvétel eredménye már jó lett. De 2 hétig ettem a kefét...egyszerűen csak elszámolták a vérvétel idejét....Korábban vették le, mint a 16. hét! :shock:

Nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ceniko
Szeged

Robcsi: Télleg szép méretes a pocád :) És olyan fiús formájú :lol:
Azért van egyelőre sínbe, mert dagad, ha lemegy a dagadás, akkor gipszelik! Relytély, hogy én jövő hétfőn hova fogom vinni Bogit gipszelésre, mivel ugyi az munkaszüneti nap lesz.... :shock:

ceniko
Szeged

Enikő,
hétfőn levették, itt 2 nap alatt eredmény van...
Nyugi, persze, de akkor sem bírom ki jövő hét szerdáig.
Vendég

Áfi, nektek nincs autómatikus uh mindenkinek az AFP után?

Egyébként nálunk is min. 2 hét mire megjön az eredmény.

Enikő, nekem Rékával is ilyen hasam volt :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Áfi és ez a 16. hét ez tuti???? Úgy értem tuti, hogy most vagy 16+5???? Én tudok egy zseniális genetikus professzort, aki nem horror áron nézi meg genetikailag a babát (UH-val és ha gyanús akkor nyilván továbbiakat is intézi, lévén ő az igazgatófőorvosa a genetikai központnak), de ő Szegeden van. Ha gondolod Áfi....
Én nála voltam 18 hetesen, vele nézettem meg a csöppet, agy 30 percig nézte minden rendbe van-e vele. Nagyon alapos volt :wink:

Robcsi: Nekem meg mindhárommal ugyanilyen szétterülő lányos :lol: :lol: Nem is élem bele magam még, hogy télleg fiú, nem merem :lol: :wink:

ceniko
Szeged

Áfi: Most megnéztem és az én AFP-és papíromon a referenciatartomány: 0,027 - 2,7 MOM Ha neked 0,48 lett akkor az az én papirom szerint teljesen normális :shock: :shock: :shock:

ceniko
Szeged

Bocs, hogy uncsi vagyok :oops:

Áfi az ug/l értéked mennyi?????????????????

ceniko
Szeged

Áfi, mikor mondtad, hogy voltál AFP-n már mondani akartam, hogy ha jó az eredmény az nem jelenti, hogy nincs baj, ha rossz, az sem jelenti, hogy baj van. Szerintem egy tök fölösleges vizsgálat, amivel rémisztgethetik a kismamákat. Mert mivan, ha tényleg hamar vették le? Akkor jó az alacsony AFP. tudom, hogy meg vagy rémülve, de próbálj meg megnyugodni, annak a gyereknek nem lesz semmi baja és KÉSZ. De majd MSN elkaplak. Persze ha tudsz mindeképp menj el UH-ra valahova, megnyugtatásképpen. Mikor nekem kellett várakozni, akkor végig arra gondoltam, hogy olyan szép pofija volt az UH-n, amit lehet csak én láttam :roll: De annak a gyereknek ilyen gyönyörű fejjel nem lehet baja, ahogy a te gyönyörűdnek sem lehet, hidd el. Hisz az is milyen kis csodálatosan szép volt.

Robcsi bakker, hasonló a hasam :shock: Vagy csak én látom annak, hihi

Ma megyek cukorterhelésre, remélem nem lesz gond.

Purc

Kép

Kép
purc

Sziasztok,

Áfi, nem írok nyugtató gondolatokat, tudom, hogy ilyenkor nem lehet. Nézd ezt találtam a babazo-n:

"Megfigyelték azt is, hogy az AFP nem csak magas, de alacsony is lehet, a kromoszóma rendellenességgel született magzatok (jellemző módon a Down szindróma eseteiben) esetén a 16 hetesen levett AFP alacsony. Ebből tévesen(!) kialakult az a nézet, hogy az alacsony AFP jellemző a Down szindrómára, de ez nem igaz, mert bár a Down szindrómásoknak valóban gyakran alacsonyabb az AFP értéke (nem mindig!) mint az átlag, de az alacsony AFP csak ritkán jár Down szindrómával, mert az alacsony AFP-nek számtalan egyéb, jelentéktelen oka van. Leggyakrabban az, hogy a betöltött 16 hét (17. hét) előtt (a 16. héten, ami, mint tudjuk 15 hetes terhességet jelent) veszik le."

Csodababával nem lehet gond. Ölelések neked.Pussz.

Lányok, szeretnék tőletek segítséget kérni. Ma elért a végzet és hőemelkedéssel torokfájással, náthával ébredtem. Egész nap próbáltam írni, de fél órákat be be aludtam, nem volt lelki erőm kinyitni sem a laptopot.
Most elmentem a táppénzes papíromért, gondoltam iratok vmi gyógyszert és amiket írta a doki, mindhárom a leírásuk szerint tiltva van:Panalgorin (terhesség utolsó 6 hetében szigorú orvosi felügyelet alatt szedhető), Phologosol oldat (magzatkárosító hatása van), Semicillin (ezt ki sem váltottam:(.

Én csak a láz miatt aggódom a többit kifekszem.... Ceni, Áfi, Szirom,Robcsi,Csikken,Szilbee, többiek, tudtok nekem valami jó tanácsot, hogy mit vegyek be :shock: .

Most legalább pihenek :x :twisted: .

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Enikő,
ahol levették a vért ott is azt mondták hogy 0,7 az alsó határ, meg a védőnőm is ezt mondta. Lehet hogy laboronként más eltérő technológiák miatt, vagy fogalmam sincs, de biztos nem alap nélkül hozták rám a frászt, már Pécsre a genetikai tanácsadóba is kért a védőnő nekem időpontot. Nem is ezzel van baj, ha az időpont nem jövő hét szerda lenne. 1-2 napot még valahogy kibírok, de 1 hetet úgy hogy mi van ha beteg a gyerekem nem. Biztosan megzakkanok.
Vendég

Melcsi: Bakker sajnálom :( :cry: A szemilcilin pedig tutijó terhesen azt tuti szabad szedni, én profi vagyok terhesen szedhető gyógyszerekből, sajna kikupálódtam az elmúlt 4 hónapban :( !!!! Ha lázas vagy, Paracetamol lázcsillapítót kapjál be (amikor arcüreggyuszim volt és 39 fokos lázam, vény nélkül tudtam venni és nem is horror áron!!!) Meg ami még tuti szedhető az a Panadol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gyógyulást+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Melcsi,
lázcsillapítónak panadol, vagy bármi ami paracetamol. A többire Bioparox pipa, terhesen is bátran lehet!

Nagyon nagyon aranyosak vagytok, imádlak is titeket érte, és tudom is hogy nem lehet semmi baj, de nagyon be vagyok tojva. Én nem akkor szülök másikat ha ez súlyos beteg amikor akarok... de ti is tudjátok. Biztos hogy életem leghosszabb hete lesz ez.
Vendég

Melcsi: Hja torokfájásra a Tantum Verde használható terhesen és nagggyon jóóóóóóóóó! (be kell sprézni a torkodba, szájüregbe, fertőtlenít és fájdalomcsillapít)

Áfi: Akkor passz :( Csak drukkolni tudok, hogy okés legyen minden +++++++++++++ és még millió ++++++++++++++

Én azt hittem ezek az értékek mindenhol egyformák, lévén a dolog amiről szó van is mindenhol ugyanaz :shock: :shock:
Nekem most az eredményem:
AFP: 21 ug/l (Norm: 8 - 80 ug/l )
0,7 MOM (Norm 0.027 - 2.7 MOM)

ceniko
Szeged

Ja, igen. A másik érték 16,7 de azt mondták az jó.
Vendég

Melcsi, én még a priznicet tudnám ajánlani, szerintem az nagyon jó lázcsökkentő, és biztos nem gond. Gyógyulj meg!

Áfi Bp-esten valahol nincsen UH, ahova el tudnál menni?

Purc

Kép

Kép
purc

[quote="áfonyaaa"]
0,48MOM és 0,70 felett normális :(
quote]

Áfi és neked mi van ráírva a papírra meddig a "normális"??????
0,70 - től meddig?

Amúgy az ug/l értéked is az alsó határ fele kacsingat, szerény véleményem szerint a MOM értéked is a terhességi kor miatt alacsony. Sztem el lettél számolva drágám :wink: Te még nem voltál betöltött 16 hetes amikor ezt a vérecskét levették :wink:

ceniko
Szeged

Melcsi jobbulást, a többiek már adtak tanácsot, úgyhogy nem írom le újra.

Áfi én is előszedtem az AFP-s eredményem:
AFP: 63,7 ng/ml (Norm: 28,00-57,00)
MOM: 1,3 (Norm: 0,70-1,3)

Kép
Kép
robcsi03

Köszi mindenkinek Lányok, akkor lesz mégegy gyógyszertári kanyarom :(

Pusza

Kép
melcsi6

Enikő,
nincs papírom, telefonon mondták az eredményt.
Szívből kívánom hogy igazad legyen, és tényleg csak arról legyen szó hogy rosszkor vették le. Egy biztos, ha lesz még terhességem, én ezt a vizsgálatot köszönöm de nem kérem! Így megijeszteni valakit! Szerencsétlen gyerek egész délután mozog, gondolom az adrenalin miatt nem tud aludni :?
Vendég

A terhes testtömegének ismerete a következők miatt fontos. Tételezzünk fel két terhest, mindketten a betöltött 16. terhességi héten egy magzatot viselnek. Az egyik terhes testömege 50 kg, a másiké - az egyszerűség kedvéért - legyen 100 kg. Mindkét magzat egészséges. Amennyiben feltételezzük, hogy a 16. hetes magzatok tömege körülbelül egyforma, akkor azonos mennyiségű AFP-t termelnek. Ez az AFP kerül a terhes szérumába és hígul fel annak vérével. Igen ám, de a testesebb kismama nagyobb vértérfogata miatt az AFP jobban felhígul és a méréskor kisebb koncentrációt kapunk! A soványabb kismama vértérfogata viszont kevesebb és ugyanazon mennyiségű AFP kisebb vértérfogatban felhígulva, magasabb koncentrációt eredményez. A fentiekből következik, hogy az anya testtömegének figyelembevétele nélkül a kapott értékek megtévesztőek lehetnek.

:lol: tudjátok hány kiló vagyok? :lol:
Nem, nem 50! :lol:
Tehát szükségszerűen alacsonyabb lett az érték, a kutya nem firtatta a súlyom! B*SSZÁK MEG!
Vendég

Áfi, pedig ezt én is olvastam, csak azt hittem, hogy lemértek előtte. (Itt mindig lemérnek engem, ha kell ha nem, meg vérnyomást psit néznek :? ) De akkor ne idegeld magad, tényleg mindennek rendbe kell lennie!! Mennek a jó kis pozitiv energiák+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(((((((((((((((((Áfi))))))))))))))))))))

Purc

Kép

Kép
purc

Ne haragudjatok Lányok, hogy ide pofátlankodom, de a szívem szakad meg Áfiért!
Az AFP-t a legtöbb országban már nem csinálják, mert 20% felett van a hibás eredmények száma! Többek között nekem is mindhárom terhességemnél. A babák egészségesek csak nem sikerült pontosan belőni a terhességi heteket!
Nagyon szorítok Nektek!

Éva

Kép
balimama

Melcsi jobbulást kívánok Neked!

Áfikám! Te meg prószálj megnyugodni!
CSak NEKTEk, hogy felviduljatok!

Kép
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X