A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek

Zafi!
Beja!

Hogy van Bálint? Beja bent lehetett éjjel? Ha nem, hogy bírták?

LadányiKata!
BSzilvi!

Nem ismeritek véletlenül Melczer dr-t a II. Nõin? Vagy nem hallottatok felõle valamit?

Köszi
Solya
solya

Sziasztok!

BMárti,
mi is zöldbabfõzeléket ettünk tegnapKép. Borjúpörköltöt csináltam hozzá. És én is szedtem külön Hangának (a pöribõl is), és egy kicsit összeturmixoltam neki. Hát eleinte nagyon lelkesen ette, aztán már nem annyira. Kb. 80 grammot így is megevett azért belõle. A joghurt nálunk is nagyon menõ!!!Kép Lacika miket szokott reggelizni? És mennyit? Hanga étvágya teljesen változó. Hol kajál rendesen, hol nem. Azon gondolkodtam, hogy át kéne variálni a reggelijét. Van egy kis szakácskönyvem, aminek az a címe, hogy Vendégváró falatkák. Na, ebben tök jó szendvicskrémek és apró falatkák vannak. Lehet, hogy próbálkozom belõle majd.

Szila
Szila

Sziasztok!

Bálintnak sok-sok varázs-gyógypuszit küldünk!!!! Bejának pedig kitartást!!! KépKépKép

Szeretném leróni az elmaradásaimat is:
Martinnak utólag is boldog születésnapot kívánok!Kép
Bálintnak boldog névnapot!Kép (És még egyszer jobbulást!)
Zsuzsinak, Zsuzsának szintén boldog névnapot!Kép

Hát, sajnos eddig bírta a fiam...

Puszi mindenkinek!

H.
gesztenye

Donátnak is boldog névnapot kívánok!
gesztenye

Sziasztok!

Bálintnak sok-sok gyógyKépKépKépKép!

Kép Zsuzsi, Zsuzsa! Boldog névnapot!Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszi Borcsa!

Lányok, Mamik! Lesz hétfõn tali? Mit lehet errõl tudni, most csütörtök délelõtt?
Ugyanis én nagyon szeretnék menni, és a szomszéd anyuka a pici lányával szintén. Sõt, lehet, hogy még egy kislány jönne, anyukájával együtt. Mt vannak itthon Németországból, és õk is szívesen jönnének. Az anyuka magyar, apuka német, No-ban Konstanz-ban élnek. Nem gond ha õk is jönnek?

Sziasztok Zsuzsa + Beababa, aki elõszeretettel tépi az újságokat, mert az olyan jól zörög.

beababa

Sziasztok!
Elszállt az irományom, úgyhogy most egy gyorsat.

Beja!
Hogy vagytok?? Ugye jobban van már Bácu? Kiderült már, mi a baja?? Kitartás, mostmár biztos zsioszzsupsz meggyógyul, de addig is küldjük a gyógypuszikat és sokszor gondolunk rátokKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

nagyon off-kérdés: nincs valakinek valamilyen kapcsolata, ismerõse az Informatikai MInisztériumban?

Szila
szila

Szila!

De van. Barátnõm apósa helyettes államtitkár.
Kuszkuszt minden nagyáruházban árulnak.

Zsuzsi, Zsuazsa!
Boldog névnapot!

Norci
norci

Szia Szila!

Lacika reggelije kb. az szokott lenni, amit leírtam, csak egy joghurttal. Kép A kenyeret nem eszi meg szinte sehogy, apró falatkákat a szájába rakni nem enged, a kezébe adott nagyobb (rágcsálható) darabot eldobja. Pedig azt régebben szerette. Sajtból néha-néha egy kicsit elmajszol. Viszont a felvágottakat imádja, 4-5 szeletet simán befal, és abból érdekes módon, soha, még csak véletlenül se esik le egy darabka sem. Kép Amikor elunja az önállóskodást, akkor jöhetek én a kanállal. Felváltva adok neki joghurtot és tejpépet. Ha van itthon friss kifli, azt esetleg levezetésként megcsócsálja, de nem túl sok fogy el belõle. A kaláccsal is így van, inkább játszik vele, mint eszi.
Hanga mit szokott reggelizni? A vendégváró-falakák jól hangzik, hátha finom krémekkel rá lehetne venni Lacikát a kenyér evésre is. Majd írd le, hogy beválltak-e!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Budapestiektõl kérdezem: hol lehet jó áron cipõt venni a gyerkõcnek? Olyan cipõ kéne, amit bent tud hordani, mert ezekbõl a csúszásgátlós cipõfélékbõl már nem találok 20 körüli méretet, így kénytelenek vagyunk átállni a rendes cipõre. Szandál is érdekel. Egyáltalán milyen árakra lehet számítani? Most a MegaToysban szandit 6500 körül, cipõt 7500-9000-ért láttam. Õszintén szólva sokallom, de lehet, hogy máshol is ennyi.

Reggeli: A Kismama januári számában Babakonyha rovat alatt volt a baba-kisgyerek reggelirõl szó, érdemes elolvasni. Sajna most nem tudom feltenni és a weblapjukon sem látom, viszont most a tízórairól van benne szó, az a www.kismama.hu lapon elolvasható. Nálunk amúgy a reggeli szopi után kb. 1 órával 1 natúr joghurt megy le, minimális mennyiségû Abonett vagy kenyérféle társaságában.

Ma rémesen türelmetlen vagyok Petivel, úgyhogy mindketten ki vagyunk bukva. Ilyenkor elgondolkodom, hogy miért akarunk mi még gyereket? Ez az állapot szerencsére nem tart sokáig. Remélem.

üdv: Gorsi
gorsi

Gorsi!

KépKépKép Ez a türelem küldése volt.
Ne izgulj, mindenkinél elõfordul, pontosabban nálam is elõ szokott fordulni, hogy olyanért is ráförmedek szerencsétlen gyerekre, amiért aztán végképp nem kellene.Kép
Most jönne az a tanács, amit a depiseknek szoktak/tunk üzenni, hogy egy kicsit ad oda valamelyik nagyinak - ha lehetséges -, vagy valaki megbízható egyénnek Petit, és gyorsan menjél el egy kicsit sétálni egyedül vagy este a pároddal.KépKépKép

Reggeli: Én csak olvasom milyen szépen eszik Lacika reggelit. A Bea nem eszik reggelit, õ reggel megissza a 3 dl tejét, aztán 10 óra körül van egy kis banán vagy Túrórudi. Délben elalvás elõtt van 1,5-2 doboz gyümölcs joghurt. (Ma csak 1 doboz volt). Délután 1/2 4 körül kéne enni valami kis komolyabb ennivalót, de Beusnál most kaja sztrájk van. Nem látszik rajta még nagyon, de azért már kezdek mérges lenni, hogy nem eszik. A kenyér érdekes nálunk is a földön landol, sõt újabban a kifli csücske is. Felvágott, virsli natúrba bármikor jöhet. Kép. Este, amikor mindenki leül vacsizni, akkor néha nagy nehezen õ is eszik, de csoda számba megy ha valami lecsúszik. Kép
Este megissza megint a 3 dl tejét, és ennyi a nagy evés. Kép

Zafi, Beja!
Hogy van Bálint? Hogy telt az éjszaka?

Sziasztok Zsuzsa + köhécselve alvó Bea. (Érdekes csak akkor köhög mostanában amikor alszik.)

beababa

GOrsi!

Az Elit cipõboltokat érdemes megnézni, ha szandi is jó! (Dr. Leo, Elit és újabban Dr. Szieszta márkanéven forgalmazzák a cipõiket. De a márkaboltban lényegesen olcsóbb. Ugyanazt a szandit, amit említette, a Brendonban 7-8000 ft között láttam.) Lényegesebben olcsóbbak. Utoljára max. 5000 ft volt a szandi, amit vettem. A Megatoysban a Götzben a Siestákat láttad ennyiért? Mert sajnos már a Siestánál figyelni kell, nehogy mûbõr bélése legyen!!! Kép

Sok szerencsét!
Solya
solya

Sziasztok!

Gorsi!
Mi már régóta a Siestaban vesszük Zsaninak a cipõket és szandikat. Hétfõn tali után, mivel a Molnár utcától néhány utcára van egy Siesta bolt beugrottunk. Szerencsénkre 4600 Ft-ért kaptunk 21-es szandit, a többi olyan 5-6000 Ft volt.
Néha vannak akciók, akkor olcsóbban is lehet venni ezt azt.

Szila!
Egy régi volt munkatársam a választások óta ott dolgozik, mint tanácsadó. Ha gondolod, írj emailt.

Beja!
Jobbulást nektek!Kép

Szilvi + Zsani
sztigris

Sziasztok!

Gorsi,
a Kismamából a kajatémák ki vannak szedve, és le vannak fûzve, szoktam is bögészni. Kép Csak úgy kíváncsi vagyok, hogy a gyerkõcök általában mit és hogyan (és mennyit) esznek, mert lehet, hogy nekünk is változtatni kéne. És az is lehet, hogy nem Hanga eszik keveset, csak én gondolom kevésnek. Na, valamit majd kiokoskodok. És annyi pénzt én is sokallok egy olyan pindur cipellõért.

Szilvi,
írok.Kép Köszi. Abban a cipõüzletben dr. Siesta is van?

Solya,
nekünk is azt mondta annak idején a gyógytornászunk, hogy dr. Leó v. dr. Siesta cipõt vegyünk majd Hangának. Nekünk is aktuális lenne már a szandi, mert végül is arra jutottam, hogy bentre néha ráadom. És akkor eleget tettem annak is, hogy nem kell cipõ bentre meg annak is kell.

BMárti,
Hanga reggelije is ált. a reggeli cici után kb. 1 órával van. Ha jó napja van, akkor egy üveg gyümölcs + 1 joghurt is lecsúszik. Ha nem, akkor csak a gyümölcsöt eszi, azt is csak keveset.

Szila
szila

Solya! GOrsi cipõ-kérdése engem is érdekelne. Írtad Orsinak, hogy a márkaboltban lényegesen olcsóbb. Hol van az Elit Rt. márkaboltja?

Köszi: Laura
p_laura

Sziasztok!

Naygon jó kedvem van Kép Tudjátok, kivel dumáltam ma itt a neten icq-n? Hát a TIKKel KépKépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
én is szoktam icq-zni.Kép

Szila
szila

Zsuzsa
Köszi.Kép Most már jobb a kedvem.

Solya
Igen, a Götzben láttam. Neked is, Szilvinek is köszi az infót, azért le vagyok hidalva az áraktól. Mondjuk inkább kiadom rá ezt a pénzt és remélem, hogy a következõ gyerekünk is használni tudja majd. Azt hiszem Újpesten van is Elit cipõbolt, nem is tudom, miért nem néztem meg.

cory
Kép

Tikk
Mikor nézel be ide is? Milyen a lakás, kipakoltatok már, stb...?

Orsi
gorsi

Sziasztok!
Elit üzletek:
[url=http://www.elitrt.hu/uzletek.htm" TARGET="_top]http://www.elitrt.hu/uzletek.htm[/url]
És vannak képek a drLeo cipõkrõl. (Viszont utoljára frissítve: 2002.szeptember 8.)
[url=http://www.elitrt.hu/drleo.htm" TARGET="_top]http://www.elitrt.hu/drleo.htm[/url]

Egyszer majd lesz a Siestának is honlapja, de még készül.
Itt:
[url=http://www.siesta-shoes.hu/" TARGET="_top]http://www.siesta-shoes.hu/[/url]
Csak mert vészesen közeledik az idõ, hogy Lucára cipõt kell adni...

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Minden Zsuzsának boldog névnapot kívánunk utólag is!Kép Minden kis betegnek pedig jobbulást!Kép

Csak gyorsan bejelentkezem, mert holnaptól gõzerõvel elkezdek tanulni a jogi szakvizsgámra. Ma derült ki, hogy a március 24-i héten lesz. Hétfõtõl pontosan 4 hetem lesz rá, reméljük elég.Kép

Szívesen vennék tippeket arra, hogy gyerek mellett, hogy lehet aktívan tanulni, mert egyelõre halvány fogalmam sincs róla. Ja, és közben bele kell fogynom a vizsga kosztümömbe is, de szerintem ez most elég hatékony fogyókúra lesz.

Mindenkinek sok puszi, Lina
lina

Szia Szila!

Ja, igen, azt nem írtam, hogy Lacika ezt a reggelit szintén kb. egy órával a szopizás uztán nyomja be. De szopizni azt hiszem, nem sokat szopizik már. Általában 7-7:30 körül szopizik, 8-8:30 körül reggelizik, 12 órakor ebédel (fõzelék félét, párolt zöldséget, virslit, esetleg a miénkbõl, ha az olyan), 16-17 óra között gyümölcsöt uzsonnázik, és este 19-19:30 körül az ebédjéhez hasonló kajákat vacsorázik, és elalvás elõtt újra szopizik. A reggeli mennyisége általában a pár szelet felvágott + 1 joghurt vagy annyi tejpép, amennyi 1 dl. vízbõl lesz. Az ebédje 3-4 dl. fõzelék. Uzsonnára általában 1 banán és egy gyümölcsös bébidesszert csúszik le. A vacsora valamivel visszafogottabb, kb. 2-3 dl.-nek felelhet meg.
Nekem sajnos pont a januári kismama nincs meg. Van benne valami hasznos 5let?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Mi a Megatoysban a Götzben vettünk szandált 6400-ért, Siesta cipõt.
Pár napra rá a Pólus Centerben egy kimondottan gyerekruházati boltban (talán gyerekcipõbolt) láttam uazt a cipõt 7500-ért. Szóval a Megatoys még olcsónak mondható.

Pussz, NYuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Cipõ téma, voltam ma a Bartók Béla úti Humanicban (bár felnõtt cipõben nem nagyon szeretem), viszont olasz többnyire velúr bébi cipõk 40 %-kal le vannak értékelve (így is 4000 Ft körül vannak). Én is néztem Vilinek, mert hát a babakocsiból már ki akarna szállni, és hát nem kellene hogy lefaggyon a lába. De az eladó nagyon tapasztalatlan volt, meg én is fogalma nincs, hogy az ilyen, inkább még kocsi cipõnél (mint a járós elsõ cipõnél) mire kell figyelni. Szeirntetek?

Norci
norci

Sziasztok!

Bejával csak nagyon röviden tudtam értekezni, nagyon mozgalmas napunk volt. Még mindig véres volt Bálint kakija Kép, úgyhogy még maradniuk kell. Éjszakáról nincsenek infoim.
Beja mindenkinek köszöni a gyógyokat és mindenkit puszil.

Én majd jövök, ha behoztam a lemaradásom.

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

HÁt itt volnék.Kép
Nem sajnos még nem. Vagyis nem volt idõm átolvasni mindent amit írtatok, de most nem is igérem.
Cory! Aranyos vagy.Kép

Beja! Itt is sok puszi Bácunak!. Nagyon sajnálom szegényt!

Jajj lányok, már nagyon hiányoztok. Sajnos nem tudtunk menni talizni azt se tudom volt-e. Hanna megkapta az agyhártyásoltást végre, meg is mérték, aranyos doki nénink van.Kép A védõnõhöz no comment.Kép Amúgy 84cm és 10300g- Szép nagy lányom van ugye?Kép Persze vékonyka még mindig.KépKép
Most itthon vagyunk vidéken anyuéknál, így betudok nézni néha. Otthon is már igyekeznek kötögetni az internetet, dehát....

Szóval a lakás nagyon szép, nagyon élvezzük, már nincs semmi zsákban, dobozban, kivéve azok amiknek nincs még szekrénye és a dobozokból építettem szekrényt.KépKép

Utólag gratulálok az új terheseknek, a régiek jól vannak remélem. Kép

Puszi nektek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Zsuzsi,Zsuzsa!
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánok nektek!

Gorsi!
Aranyos lehetett Peti, ahogy lovagolt!

Borcsa!
Gratulálok Luca legújabb fogacskájához!

Zafi!
Bejának ha beszélsz vele, kérlek tolmácsold, hogy én is mielõbbi gyógyulást és hazamenetelt kívánok Bácusnak!
Lehet tudni, hogy mi baja van pontosan?
Rékának is (és persze neked) szorítok, hogy minden rendben legyen jövõ héten a vizsgálaton!

Bogancsi!
Szegény, kicsi Tomi, lassan már rutinból megy a Heim Pálba. Tényleg nincs rá mód, hogy megelõzzék az állandó újranövéseket ezeknél a fránya szemölcsöknél?

Dzsili!
Napsugárnak is nagy gratula az új fogacskához! (Csak zárójelben merem megkérdezni, mikor lesz családi kép a profilodban? Megígérted!)

Szila!
Borzasztó, amit arról a kis féléves babáról és anyukájáról írtál! És sajnos mennyi ilyen van még manapság is!
Ezek szerint Hanga sem egy „zabagép”. Hozzá lehet szokni, hogy nem eszik a gyerek? Mert most éppen Peti is stádiumban van és ez engem lelkileg eléggé megvisel.

Solya!
Én nem hallottam Melczer dokiról, de ott dolgozik az ambulancián egy barátnõm, ha gondolod, rákérdezhetek nála!

Lina!
Jó tanulást kívánok neked!

Peti hétfõ óta fogyókúrázik(mert annyira ráfér((borzasztóan idegesít, de még mindig nem tudok mérges fejecskét sem idevarázsolni)).Nem hajlandó szilárd kaját enni, csak szopizni akar. Remélem „csak” a fogzása miatt és hamarosan visszaáll az eddigi állapot! Ennek „köszönhetõen” ma voltunk a szokásos havi tanácsadáson és kemény 20 dkg-ot hízott 4 hét alatt. Viszont egyébként teljesen egészséges és ugyebár ez a lényeg.
Szegénykém még mindig azt az elsõ fogacskát növesztgeti elég nehezen és így sokszor nyügi miatta. Azon gondolkodtam, hogy elvileg az elsõ fogak könnyen jönnek, akkor mi lesz velünk a többivel.
Megyek, bedõlök az ágyba, nemsokára úgyis ébresztõt fúj a nagyfõnök.
Remélem senkit sem felejtettem ki! Ha mégis akkor minden kis betegeskedõnek mielõbbi gyógyulást kívánok!

Tikk!
Jó volt hallani rólatok és tényleg szép nagylány már Hanna! Mikor jöttök már talizni?

Jó éjt!

Szilvi és Peti
bszilvi

SZiasztok!

Bálintnak gyógyulást, Beának nagyon sok kitartást és erõt! KépKépKép SZörnyû lehet otthagyni Bálintot esténként és nélküle hazamenni Kép DRukkolok, hogy mihamarabb hazakerüljetek! Kép

Mindenki más betegnek, kicsinek és nagynak is gyógyulást kívánok! KépKépKép

Bocs, hogy nem írok bõvebben, de van még rengeteg tenni valóm Kép

Márti++
márti

Sziasztok,
BMárti,
jan-i Kismama:
[url=http://www.kismama.hu/index.php?id=61&fid=2883" TARGET="_top]http://www.kismama.hu/index.php?id=61&fid=2883[/url]#
és itt az Archívumban vannak jó cikkek. Babakaját illetõleg is. Sajnos a fent említett reggelizõst nem találtam, de lehet, hogy én vagyok figyelmetlen.

Benti cipõ témához:
vettünk egy kis szandit mikor el kezdett járni Cumika. Itthon nem adtam rá, gondoltam minek, jó idõ van, mikor mászott akkor sem fázott meg. Elmentünk ugye síelni, hóha, gondoltam felavatjuk az új szandit, az ebédlõben, a folyóson stb. Elsõ nap ráadtam, ... a gyerkõc mint a szélvész úgy száguldozott benne a székek közt (gondolom az egyenes talpa miatt, meg olyan jó kis ruglamas), de õ még nincs ehhez hozzászokva, így minden 3. lépés után orrabukott, egyszerûen vitte tovább a lendület. Mikor egy ilyen akció után pukli nõtt a szomszéd széktõl a fején, akkor úgy gondoltam, na ebbõl elég. Levettem a szandit a lábáról, húztam még egy zoknit a lábára, és úgy járt-kelt mindenfelé. Semmi baja nem lett. Mindemellett nagyon ügyesen jár cipõben, kiscsizmában, de ez a benti dolog nem nagyon jött össze. Ezt csak azért írtam le, hogy lehet ilyen is.Kép

BSzilvi,
úgy tudsz, hogy
( : csak nincs szóköz. De, ha ráhúzod az egeret egyre pl. ide: Kép , Kép és kicsit rajta tartod, akkor meg is mutatja mi van begépelve.

Mindenkinek gyors gyógyulást
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Tikk,
de jó, hogy vagy megint!Kép Ki lett a gyerekdokitok?

BMárti,
a januári Kismamában a reggeli a téma (már a kajáknál). Reggeli italok: gyümölcslé, zöldséglé, ezek keveréke, tejmentes turmix (tej helyett gyümölcslébe, gyümölcsteába turmixolni a gyümölcsöt), zabpehelyturmix, mandulatej, zabtej, szójatej, rizstej.VAnnak szendvicskrémek benne (már fent vannak a honlapunkon, ott megtalálható).

Szila
szila

Sziasztok!

Na,eljutottam a szamitogéphez!
Az utunk elég jo volt,bar Riki most nyügösebb volt,mint haza felé.Szerencsére éjszaka sokat aludt,igy extra gyorsan értünk ide.
Henke!Képzeld 14 ora alatt tettük meg az utat!Igaz,hogy az auto fogyasztott is rendesen,de sebaj.Kép

A tali nagyon jo volt,bar sajnos nem sok mindenkivel volt alkalmam beszélgetni.Nagyon jo volt mindenkit latni és a babak is nagyon aranyosak voltak.Kép

Szila!
Ellentétben veled én rögtön megismertelek téged,amikor beléptél az ajton.KépKép
A vékonysagomért ne irigyelj,mert sokan mondjak,hogy vékonyabb vagyok,mint terhesség elôtt és ez engem uuuuuugy idegesit!

Marti és Zafi!
Szeretnék bocsanatot kérni,hogy végül a sétakbol nem lett semmi,de én kis naiv azt hittem,hogy tele leszek szabadidôvel.Gondoltam,amig Apa intézi az ügyeit,addig én otthon fogok unatkozni.
Na erre mindjart az elsô nap leesett az a tömérdek mennyiségü ho.Babakocsi tolas elfelejtve!
A rokonok csak ugy özönlöttek,sôt a legtöbb helyre nekünk kellett elmenni,ami ugye néha egy egész napot igénybe vett!
Aztan jött a kézmütétem,ami pfuu,de rossz és fajdalmas volt.Soha többet!Pedig a doki szerint ez hajlam kérdése és még ezek utan is barmikor visszajöhet!Kép
Szoval ugye nincs hari?

Most egy par dolog,amirôl mar biztos volt szo,amig én nem voltam.
Nyuszimano!
Sikerült beköltözni Helsinkibe?

Norci!
Megoldodott az alvasproblématok?Megszült mar a baratnôd?

Ha jol tudom Cory és Nyuszimano ujbol babat var!Nagyon nagy gratula nektek és persze az apukaknak is!KépKépKép

Beja!
Mielôbbi gyogyulast kivanok Balintnak!

Az elmult két hétben ünnepelt szüli- és névnaposoknak sok-sok boldogsagot kivanok igy utolag is!KépKép

Edit és Riki,aki mar gyogyulgat
edith16

Sziasztok!

Megint utolag de,
Boldog Nevnapot minden Zsuzsanak, Zsuzsannanak!

Beja!
Jobbulast Balintnak! Kulok sok gyogyKépKépKép

Dzsili!
Gratula Napsuranak a 8. fogacsihoz!

Zafi!
nektek is sok gyogyKépKép Remeljuk minden rendben lesz.

Nyuszimano!
A hanyashoz csak annyit mondanek, hogy semmi sem biztos :-) Nekem az elso lanyommal nagyon konnyu terhessegem volt, semmi hanyas (azaz egyszer, de annak is meg volt az oka), a masodikkal meg a 7. hettol a 15. het vegeig naponta akar tobbszor is. Eleinte en is fogytam a masodik terhessegemnel, de 9 es fel kilot a vegere igy is sikerult hiznom. Tehat attol hogy teljesen mas a terhesseg nem jelenti hogy mas nemu lesz a baba, bar remelem nalatok az jon amit szeretnetek KépKépKép

Lina!
sok sikert a tanulashoz!

Tikk!
De jo hallani rolatok! Szep nagy mar Hanga!

Bogancsi!
Szegeny Peti! sok gyogyKépKép Remeljuk egyszer vegleg eltunnek neki a szemolcsok.

Nalunk a legujabb,hogy Madike szivoszallal szeret inni. Kép Igaz poharbol, uvegbol is iszik, de a kedvence a szivoszal :-)

Nalunk a reggeli az tobbnyire zabpehelykasa vagy rizspelyehkasa (ami kb. egy deci vizzel keszul), majd utana megiszik 1- masfel deci tapszert. Majd 10 ora korul eszik tapszert, ebedre fozelek, vagy parolt zoldseg husival vagy hallal, majd jon az uzsi, ami gyumolcs es joghurt (ez kisebb fajta joghurt), majd olyan 7 korul vacsizik, ez tobbnyire hasonlo mint az ebed, csak kisebb mennyisegben, vagy zabpehelykasa (de ez is csak fele mennyisege a reggelinek), majd lefekves elott megiszik egy fel uveg tapszert es alszik reggelig. Persze ettol van elteres, van hogy kevesebbet eszik.

Fogugyileg kibujt a 8. fogacsi, a jobb felso kettes KépIgy mar rendelkezik alul 4 teljes fogacsival, a felso elso kettes mar tobb mint felig kint van, es most van meg ket hegyecske a bal felso es a jobb felso kettes Kép

Cory!
Hogy erzed magad?
Ami a sulit illetni, gondolom nem a legkellemesebb, de ne engedd hogy felidegesitsenek. Sajna vannak ilyen emberek.
Balu hogy van?

Jobbulast minden betegeskedonek!

puszi,
Andi
andysj

Edith!
De jó, hogy szerencsésen hazaérkeztetek! Nem volt nagyon hosszú a kocsiút??
Igen beköltöztünk Helsinkiben a lakásba, ami szuper. Sorház kis kerttel, 2 szintes, tényleg szuper. De ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy jövõ nyáron hazaköltözünkKép

Andysj!
Hát igazából mi kislányt szeretnénk. Én nem szeretnék 2-nél több gyereket, és hát Donci mellé jó lenne egy kislány. Én tényleg olyan sz.rul viselem a terhességet, hogy nem tudnék elképzelni egy 3.-at. No de ha ez is kisfiú lesz, akkor sem dõl össze a világ. Bár a jó kis hányingereket szeretném annak betudni, hogy kislány lakik a pocakombanKép

Danimama!
Megkaptam ám a levelet, de még nem jutottam odáig, hogy írjak. Donci mai déli alvása alatt megírok mindent, rendben?Kép

Puszi, megyünk reggelizni: NYuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

cory, Szila: mi az az icq? kérdezi egy szegény tudatlan Kép

Tikk: szia!!! Én még most is élvezem az "új" 2 éves házunkat Kép És én is csináltam anno dobozokból szekrényt Kép

bszilvi: sajnos ki kell bírni és várni, amíg "kimegy" a szervezetébõl a nyavalya Kép

Edit: sajnálom, hogy nem tudtam elmenni arra a talira, amin ott voltatok Kép Kép Kép Ugye már nem fáj a kezed?

Tegnap ráadtam Tomira egy cipõt - merthogy a lábas anorákot NEM TUDTAM ráadni! Nem fért bele a válla Kép Így kénytelen voltam cipõt adni rá. Na, ezen úgy megsértõdött, hogy rá tudtam ugyan állítani a lábára, de meg se moccant. Nem értette a dolgot Kép

pusz mindenkinek!
bogancsi és díszcipõs Tomi Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Köszi a gyógydrukkokat Csengunak ... úgy néz ki, csak egyszeri hasmars volt... Kép

.. annyit írtatok, hogy reménytelen, hogy mindenre tudok reagálni ...

Csengu szerda este rákapott a lépcsõmászásra... úgyhogy nap közben már semmi esélyem a géphez jutáshoz, mert fél másodpercre nem vehetem le róla a szemem, mert annyi idõ alatt már félúton tart... a galéria lépcsõje meg nem a legbiztonságosabb... KépKép .. na ezt majd eldöntöm Kép

... a suli borzalmas ... mármint a töriföci .. tényleg vér fog folyni ebben a félévben ... Kép

Zsuzsiknak, Zsuzsáknak, Zsuzsannáknak BOLDOG NÉVNAPOT! ... utólag ... Kép

... mennem kell, mert a csalásom eddig tudta lekötni Minimanót ...
A hétfõrõl még nem tudok .. kedden elõadok, valamikor meg kellene csinálni .. ha 7végén elkészülök vele, akkor mindenképp lesz tali a M. utcában.. ha nem készülök el, akkor is valószínû .. Kép

pusssz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Jaj, nekem, Lacika megtanult FELmászni! Rögtön elsõ nekifutásra a kanapéról a könyvespolcon át itt landolt a számítógép asztalon. Megszidtam, letettem, már itt is volt újra. Most ezt az átjárót széles tixóval "bedeszkáztam", de annyira tetszik neki az új tudománya, hogy azóta mindenre megpróbál felmászni. Oda a lakás bababiztos volta, egy percre se merem levenni a szemem Csibészkérõl.
Van esetleg valami jobb 5letetek, amivel szebben meg lehetne oldani a "bedeszkázást"? Valami háló féle lenne talán jó, ha szépet lehetne kapni, de 5letem sincs, hogy hol keressek.

Tikk! De jó, hogy újra itt vagy! Ki az orvosotok és a védõnõtök? Remélem legkésõbb tavasszal a játszón találkozunk! Kép

Szilvi! Ne aggódj, a gyerekek étvágya nagyon hullámzó! Lacika is alig evett 2-3 hete, most meg lassan egészben kell sütnöm az ökröket, ha az apjával leülnek vacsorázni. Kép

Ágci, Szila! Köszi az infót Kismama újság ügyben.

BMárti

BMárti
bmárti

Edit!

Éjszakák hát ezte simán lerakjuk nincs cirkusz és ha meg is ébred éjjel akkro sem, ás általában hajnalig alszik este 8, fél kilenctõl Kép ezzel én már elégedett vagyok. Nappal meg levegõn alszik.
Ja a talin megirígyelte a többi babótól, hogy esznek, azóta õ is rákapott Kép
Nagyfiúsodunk az új babakocsi mellett lett etetõszéke, és hintaszéke is (na jó ez még nagy neki, de azért élvezi).

A barátnõm megszült igen Kép a szülinapomon, ill. egyikük akkor másikuk még decemberben, a harmadik jövõ héten (farfekvéss tuti császár Kép , elõbb beszéltünk, ráadásul orvos lány, és apuka is orvos, úgyhogy nagyon be vannak sózva), a negyedik meg március közepére van kiírva (õ meg fogorvos).

Cipõ ügybe nem írt nekem senki okosat! Plíz!

Norci
norci

Norci!
Szerintem nézz egy sima bõr cipõt, de akkorát, hogy dupla zoknival legyen rá jó most, akkor, ha mázlista vagy, szimpla zoknival még tavasszal hordhatjátok.
Nem gondolnám, hogy érdemes lenne bundacipõt venni neki.
A fõ cipõválasztási szempontokról a babaszoba.hun találsz egy elég jól összeszedett cikkeket.
Egy kis kivonat:
Cipõválasztási tanácsok:
A kisgyermek cipõje legyen kényelmes, fogja a sarokcsontot, talpa legyen hajlékony. A cipõ kaplija (orra) az öregujjnál legyen egyenes, ne pedig kerekded, segítse a lábujjak szabad mozgását. A cipõ legyen színes, hogy a gyermek fejlõdõ esztétikai érzékével szívesen vállalja cipõcskéjét pajtásai elõtt is. Ha lehet, kerüljük a mûanyag lábbelit.

A természetes anyagok használata elsõsorban a kiscipõ felsõ részét illetõen fontos, a nedvszívó bélés a lábizzadás, gombásodás megelõzését szolgálja. A cipõnek legyen külön sarka (ne legyen "telitalpas") és helyesen legyen kialakítva a cipõ belsõ szélén az elõre vezetett sarok (ún. Thompson-sarok), ami a befelé dõlõ sarokcsont megtámasztását szolgálja. Ugyancsak ezen célból legyen a cipõben saroktámasz (nem betét!) is.

A még önállóan járni nem tudó kisgyermek számára helyesebb a cipõ helyett a zokni hordása, mert a cipõben könnyebb ugyan járni, de nehezebb mászni. Zokniban pedig mászni könnyebb, és mint már említettük, a mászást, mint a mozgásfejlõdés fontos fázisát, nem szabad kihagyni.

Szerény véleményem, hogy a drLeo jobb, mint a Siesta

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Köszi a cipõügyi hozzászólásokat.

Bogancsi
Drukkolok, hogy Tomi végleg kigyógyuljon a szemölcsökbõl!

BMárti
4 dl kaja ebédre az nem semmi, én azon drukkolok mindig, hogy vagy 2dl meglegyen ill. 1 üvegnyi.

Tikk
Üdv újra köztünk.Kép

Lina
Sikeres tanulást kívánok.

Bszilvi
Biztos aranyos volt, de én nem láttam, mivel a padlóval volt találkám.Kép

Rémes volt az éjszakánk, Peti néha vonyított, néha meg keservesen sírt. Kép Tuti, hogy a foga, de nem tudom, hogy még azok fájnak, amik csak félig nõttek ki, vagy új fogak jönnek. Pedig volt 2 teljesen nyugis, átaludt éjszakánk, azt hittem, hogy pihenünk egy kicsit. Petire is rájött a mászhatnék, úgyhogy figyelni kell. Az asztalon is túl sok dolgot elér.

Menta
Merre jársz?

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Nyuszimanó: melyik nyáron költöztök? Régebben úgy értelmeztem, hogy még az idén, de most azt olvastam, hogy jövõ nyáron.

Rebi: amikor Romola felfedezte a lépcsõmászás örömeit, nálunk is volt kb. 1 hét (10 nap?) amikor mást sem csinált egész nap. Aztán elmúlt az újdonság varázsa, azóta már csak kb. 5-6 alkalommal megy fel naponta.

Edit: sajnálom, hogy nem találkoztunk. Mi történt a kezeddel? Miért kellett megmûteni?

Norci: mi pont ma voltunk cipõt venni Rominak. Vettünk egy szandit bentre, és egy utcai, béleletlen (nem bundás) kiscipõt tavaszra. (5.400,- ill. 5.700,- Ft-ért.) Végül is Elit-márkaboltban vettük, mert ott (ellentétben egy "mezei" cipõbolttal) az eladóhölgy nagyon készséges és nagyon profi volt. Elõször természetesen megmérte a lábát, aztán sokáig nézte, hogy Romola tud-e járni a cipõben, jó-e, kényelmes-e neki, stb. Szóval én csak ajánlani tudom az Elit-márkaboltokat (mi Újpesten voltunk).
A legkisebb cipõméret (ma tudtam meg) 18-as, és Rominak a lába 17 és feles. Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Kicsit még benézek, holnaptól kezdem a nagy tanulást.Kép Annyira nincs kedvem, de nem akarok nyivákolni. Köszönöm mindenkinek a biztatást. Kereken 30 napom van, majd lesz valami.

LauraKép

Mi is vettünk Martinnak egy kinti cipõt, amikor elkezdett rendesen járni 11 hónaposan. Most olvasom, hogy Rominak mekkora lába van! Képzeld, az én fiam elsõ cipõje 22-es!Kép A boltban is mondták, hogy jó nagy lábon él. Bár hosszra jó lett volna a 21-es neki, de olyan széles és torkos a lába, hogy egy 21-es cipõbe sem ment bele. Egy kis Óriásláb!Kép Bár amúgy sem kicsi a 80 centijével.

ÁgciKép

Én is úgy szoktam, hogy ha valahol hûvösebb van, akkor két zoknit húzok a lábára bentre, és így mászkálhat. Martin sem igazán szeret még cipõben menni, bár kint egész jól megy neki

BMártiKép

Martin is mászik mindenhová, szerencsére azt már régen megtanulta, hogy lefelé hátrafelé kell mászni, így nem vészes, ha mondjuk az ágyon van. Szerencsére onnan nem tudja feljebb küzdeni magát.Kép Tényleg jó étvágya van Lacikának, bár én sem panaszkodom, Martin most evett meg egy fél szelet vajas kenyeret és egy egész joghurtot uzsonnára. Õ szereti a kenyeret, szépen harapja (még mindig a 2 fogávalKép), és most sem zavarja, hogy felül úgy be van duzzadva az ínye, hogy rossz nézni.

NyuszimanóKép

Nálam a hányás kisfiút jelentett. Én a 7. héttõl egészen a 14. hétig hánytam minden reggel, de aztán egész nap jól voltam. Esetleg nézz be a babapont.hu-ra, ott van egy kínai fogamzásnaptár, és eddig minden barátnõmnek bejött aszerint a baba neme, és nekem is. Tudom, hogy ez nem valami tudományos, de hátha... Itt a pontos cím:

[url=http://www.babapont.hu/babavar/calc/fiulanych.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/calc/fiulanych.html[/url]

DzsiliKép

Gratula a 8. fogacskához!Kép Hogy nekünk mikor lesz kettõnél több?Kép

BejaKép

Bálintnak gyors gyógyulást kívánunk!Kép

BogancsiKép

Az ICQ egy chat program, amit ingyenesen lehet letölteni. Akinek ismered a számát, azzal tudsz beszélgetni. Illetve tudsz ismerkedni is, de én is csak ismerõsökkel szoktam ott dumálni.

Na, most már megyek, mert várjuk az asztalost, aki majd az új lakásba csinál pár bútort, mert a jövõ héten a felújítás is indul. Hogy fogok én tanulni?!

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok!

Andysj,
Tikknek Hannája vanKép, nekem van HangaKép. Gratula Madikének a fogakhozKép!

Rebi,
pihenj sokat!!!!KépKép

Norci,
akkor csomó babuka lesz a környezetedbenKép.

GOrsi,
nálunk is volt hasonló, az elmúlt héten. Úgy felsikított, hogy én is ugrottam az ágyban, utána meg alig lehetett megvígasztalni. Én sajna nem tudok belenézni a szájába, mert nem engedi, de majd kicselezem.Kép Mi teljesen leszedtük az asztalt, csak az van rajta, amit felpakolKép.

KÉsz életveszély a lányom. Most már nagyon sokat megy egyedül, közben forog össze-vissza, esik nagyokat, asztalra mászik meg ilyenek. Ja, és az egészet megspékeli még azzal, hogy a fejére általában mindig húz valami ruhadarabot v. pelenkát.

Szentendrén is lehet ám kukoricás pelenkát venni (kb. 47-48 Ft darabja - nem én vettem, azért nem tudok pontos adatokat). Van valami biobolt, ott lehet kapni.

Zsuzsi,
a libri.hu-n lehet teletabis könyveket rendelniKép.

Laura,
hány centi Romi lába?

Lina,
kitartás a tanuláshoz, szorítunk nagyon!KépKépKép Hanga is megeszi a kenyeret, úgy gyûri a szájába, hogy csak na!Kép Majd kinõnek Martin fogai, Hanga is simán tudott rágni a fogínyévelKép.

Szila
szila

Lina!
Megnéztem a kínai naptárat, hát aszerint kislányKép

Laura!
Nem, nem. Tényleg csak jövõ nyáron költözünk. Szeretnék feltétlenül itt kint szülni. De azért a jövõ nyár sincs ám már annyira messzeKép

Pussz, Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

GOrsi! Én is csak bámulok mostanában, hogy mennyi kaja fér egy ilyen pici pocakba. Kép Bár, nem is olyan kicsi már az a pocak, ha jobban megnézem. Kép
A mi éjszakánk is rémes volt, pedig elõzõ éjjel csak kétszer volt fenn, és az egyik alkalommal elég volt a cumit visszaadnom. Most meg éjféltõl egyfolytában cirkuszolt. Kép

Laura! Meghoztad a kedvem, lehet, hogy elzarándokolok én is inkább egy Elit üzletig, mert így, elsõ cipõ vásárláshoz még különösen rám fog férni a szakszerû segítség. Kép

Lina! Lacika is ügyesen popsival mászik lefelé. A baj ott van, hogy a könyvespolcon át a számítógép-asztalig mászik, az meg már túl magas, és nagyon sok olyasmi van rajta, amit a kisbabáknak nem szabad. Csináltam egy csomó bûnjel értékû képet, ha sikerültek, majd felteszem a profilomba. Kép
Nézegettem a kínai fogamzásnaptárat, de már ott elakadtam, hogy hány éves vagyok én, mihez kell hozzáadni az egy évet. Szóval szerinted ha én 1970. december 11.-én születtem, akkor 33 éves vagyok, hiszen 2003-1970=33, vagy 32, hiszen még csak azt töltöttem be?

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!

Te tényleg dec.11-én születtél? Mert Sárám is! (Csak 2000-ben.Kép)

Most rohanok tovább, nyalom a lakást! Anyósomék már bármelyik pillanatban beeshetnek. Gondolom hulla fáradtan, reggel óta kocsiban ülnek...

Jó hétvégét mindenkinek!

Örülök, hogy bejött az Elit! Kép
Egy baja azért ennek is van, késõbb, nagyobb lábra már nemigazán jó, mert hamar szétcsámpázza a gyerek! Bár lehet, hogy nem mindenki olyan csámpás, mint Sára?! Kép

Sziasztok!
Solya
solya

Szilvi

Tettem fel Napocska képeihez olyan montázst ahol én is szerepelek.

A profilomból gyorsan oda jutsz.

Köszönjük a fogacskánkhoz küldött gyógyikat!

Dzsili és Napocska
dzsili

Sziasztok!

Lányok,
elfelejtettem mondani, hogy a Corában óriási akciók vannak!!!! Most fõleg a babaruháknál jártam, hát eszméletlen, milyen jó akciók vannak. A 3000-4000 forintos plüss rugi 500!! forint.

Hanga elcsórt a vacsorám mellõl egy csemegeuborkát, és a felét meg is ette. Jó büdös ecet-szaga lettKép. Ezek után megevett egy üveg fõzeléket meg majdnem egy pohár joghurtot.Kép

Most megyünk fürdeni, meg aludni, mert már nagyon álmos a csajszi, mert negyed kettõ óta ébren van.

Solya,
lélekben segítünk a takarításbanKépKép.

Szila
szila

Szia Solya!

Igen, ez már nekem is feltünt, írtam is a multkor, mikor megnéztem a profilodat, hogy Sára pont 30 évvel fiatalabb nálam. Kép Csodálkoztam is, hogy nem írtál rá egy Kép-t se, de ezek szerint átsiklottál ezen a nagy fontosságú információn. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Elkezdtük Rékával a szemcseppezést!Kép Horror!Kép Minimum 2 ember kell hozzá... Nem hittem, hogy már az elsõ csepptõl ekkorára tágul a pupillája! Eleinte nagyon zavarta a fény, hunyorgott, fõleg, mikor kimentünk! Hirtelen felindulásból vettünk neki egy napszemüveget!Kép Jó béna, de megtûri magán ... még! Látom már, hogy húzós lesz ez a néhány nap!

Ma jött anyukám hozzánk és még holnap is itt lesz!Kép Réka úgy örült neki, olyan jó, hogy már nem felejti el, pedig már 3 hete nem találkoztak!

Bejáékról most nem tudok újat, de holnap kifaggatom, hogy mire jutottak. Remélem, hogy most már otthon vannak! És innen is drukkolok Bálintnak, hogy gyorsan gyógyuljon meg!KépKépKép

Tikk! De jó, hogy megint itt vagy! Hidd el, te is hiányoztál nekünk!Kép

Gorsi, örülök, hogy bejött a tea, próbálj ki minden ízt! Rékának az õszibarackos a kedvence, rengeteget meg tud inni belõle!Kép

Nyuszimanó! Nekem annak idején a kínai naptár szerint lány volt várható és a is lett!KépKépKép Hajrá!Kép

Edit! semmi gond, persze, hogy ilyenkor megrohanja a embert a família! Örülök, hogy azért láttunk titeket! Nagyon klassz fickó Riki!Kép

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, biztos sokaknak akartam válaszolni vmit, de már eléggé lemaradtam.

Zafi
zafi

Sziasztok Mindenki!!!

Lányok, nagyon-nagyon szépen köszönjük ezt a rengeteg jókívánságot és drukkolást, megvolt az eredményeKép, ugyanis ma délután hazajöttünk!!! Húúú, soha többé ilyet... még az ellenségemnek sem...
Mivel eléggé sok ez a járványszerû hasmenéses megbetegedés, a kórházban folyamatos teltház volt, hiába tartották számon az igényemet egy baba-mama szobára, mire épphogy kiürült egy, már jött is egy újabb pici, akinek elsõbbsége volt, ugyanis a szoptatós anyák és babáik élveznek a Lászlóban elsõbbséget ilyen téren. Tehát nekem maradt az, hogy megvártam, míg Bácu elalszik (kb. 9), aztán jöttem haza. Reggel 6-kor pedig már ott toporogtam az ajtóban. Hála a jó Istennek elég jól aludt, hajnalonként volt fent csak, ekkor megteáztatták, cumit vissza, aztán nagy nehezen visszaaludt. Szerencsére nagyon kedves éjjeles nõvérkéket fogtunk ki, szerették Bácut nagyon.
Hogy mi baja is volt... Hát valami baktérium, tehát tulajdonképpen mi nem ezt a vírusos izémicsodát kaptuk el. Kedden délelõtt kezdett el véreset üríteni (ekkor már három napja hasmenése volt), 2-kor már csomagoltam is és irány a kórház. Végül is tegnap délután volt az uccsó véres kakesz, az étvágya közben visszajött, a hasmenés is elmúlt (még szerdán), ezért elkezdtem érvelni a dokinál a hazajövetel mellett. Holnap még viszsa kell telefonálnom az utolsó (csütörtöki) mintavétel eredménye miatt, aztán remélem, lezártnak tekinthetõ a téma. A doki szerint egyébként szinte biztos, hogy rendbejött, mert az ottlétünk alatt folyamatosan javult, képzeljétek, még gyógyszerre, antibigyóra, infúzióra sem volt szükség, magától gyógyult a lelkemKép Itattam orrba-szájba, csak nehogy infúzióra kössék. SikerültKép Tulajdonképpen csak megfigyelésen voltunk bent.
Én meg mint a mosott sz*r... Nagyon rossz volt nélküle, alig aludtam éjszakánként. Hajnalonként folyton hallottam, hogy felnyöszörög a teájáért, ahogy mindig is szokta, aztán mégsem volt kihez menni... Á... tök rossz, még most is bõgök.
Na megyek, ki kéne aludnom magam.

GOrsi, ha még mindig keresel cipõboltot, bár a lányok nagyon sok tippet adtak, nekem is lenne egy: Kispesten (ha esetleg nem nagyon távoli Neked) a Kispesti Centrum közelében van egy nagyon jó kis cipõbolt, mindenféle márka megtalálható, max. kb. 5500,- Ft-ig. Szandál, félcipõ, száras, amit akarsz. Ha érdekel, elmondom bõvebben, hol találod. (Én 4.500-ért vettem száras, de már nem bélelt csukát. Nem Siesta ugyan, de valamelyik másik márka, most nem jut eszembe.)

Szila és Edit! Nagyon sajnálom, hogy nem találkozhattam Veletek és a Porontykáitokkal hétfõn, nagyon remélem, egyszer majd csak összefutunk!!! Kép

Megyek, legyetek jók,
cuppantás mindenkinek és nagyon köszönöm Nektek még egyszer!!!!

Beja és Vékonyka
(fú, nagyon lefogyott, kb. 9.4 kiló csakKépKép)
beja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?