A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Szia Bogyó!

A melltartónál az a lényeg , hogy kényelmes legyen , és lehetőleg tartson is . Ehhez ugyebár nagy cici esetén jó erős pántok kellenek , ami lehet hátul keresztpántos is vagy jó erős vállú . (Pl. a sportmelltartó is jó lehet szerintem .)
Az enyém ilyen , szóval nem az a kimondott csábító cucc , de nem is nyanyás .
Néztem kismama melltartókat is , de azok nagyon nagynak tűntek , olyan egész hátat betakarósak - inkább hasonlított lószerszámra , amit enyhébb időben semmilyen cucchoz nem lehet felvenni .
Speciel engem a merevítő is zavar, mert nyom, pedig korábban csak olyat hordtam .( bár a mamásokban ilyen nincs ).

Szerintem a védőnőt legközelebb jó alaposan faggassad ki , hogy mit is az ő dolga , amúgy meg ő fogja pátyolgatni a babádat 6 éves korig, úgyhogy nem biztos ,hogy árt ,ha tartjátok a kapcsolatot.
Amúgy szerintem pont az lenne a dolga,hogy ezt a rengeteg babás témát , ami minket feszeget jól kibeszéljétek és tanácsokkal lásson el.
Lehet hogy a melltartó témában is otthonosabban mozog , mint én
:lol: .

Hú , jó sokat írtam, lehet ,hogy inkább privibe kellett volna . :oops:

Kép
sheepy

sziasztok
de drágák vagytok ,hogy gondoltok rám:-)írok az ősziekhez is mindjárt :-)

Ariel
hm,akkor most gondolkodtok,hát még nekem is benne van a pakliba aböki.Ma mentünk tízre ügyi az uhra nem is kellett sokat várni,ahol ismét ismét érdekes számítás jött ki miszerint a hétfőn 17/6 napos gyerekem mára összement 17/2re :-)röhej és a méhlepény átvándorolt a mellső falról hátulra :-)
DE a lényeg hogy agenetikai profi uhás bácsi semmi eltérést nem látott rendben van mindene,neme még mindig titok sajnos.Ezután özel két órát vártunk a nagy genetikai beszélgetésre,izgalams volt Majcival.A beszélgetés abból állt hogy megkérdezték mindenki egészségese a családba.Azt mondta az orvos két jó híre van az egyik hogy az uh tökéletes downra utaló jel nincs a másik hogy ők is egy vérvételt ajánlanak fel.Ez valami 3 markeres vizsgálat amibe belekalkulálják a testsúlyomat is és 3 dolgt néznek.Ez egy mutatószámot fog mondani hogy mennyi az esély hogy beteg,jövő héten lesz eredmény,nah addig megint lehet izgulni.Postán küldik de szerintem ez a 4 napos hétvége bekavar majd:-(Lehet már szerdán felhívom őket.Ha nem jó az eredmény visza kell menni és nem tudom hogyan tovább ,gondolom hasbabökés.

Timurr
Vendég

Cukika!

Aranyos vagy, köszönjük! :D
Sajnos nem tudjuk most megtartani, de két hét múlva, ha már 100%-os leszek, agyilag és testileg is, bepótoljuk. Szerencsére a gyerek megértő.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika
igazából az uh engem megnyugtat,persze még mindig itt ez a nyamvadt vér :-(de remélem jó lesz,a remény hal meg utoljára :-)
Hát az uhimat mindig a dokim csinálja kivéve a mait.Az első uh okt.4re hozta asszem a babát,aztán a 12ik uhán pont 13 hetesnek mérték,az alapján lett kiszámolva az afp vérvétel,aztán amikor kezdődött a kálvária jött az uh és másfél héttel kisebbnek mérték megint.Most meg hétfőn megint nagyobbnak ma meg megint kisebbnek :-)Tiszta talány ez a gyerek,hogy mé nem tud már beterpeszteni.

drukk az afpédhez,minden rendben lesz :-)

dobok egy pocifotót n is ha nem baj :-)

TImi Kép
Vendég

:D :D :D
Vendég

Sheepy - koszi a hozzaszolast, es majd probalok oszintebb lenni a vedonohoz...de nekem olyan dolgokat mondott, mint hogy " nem szbad dohanyozni, meg ne igyon alkoholt" :) szoval amit egy ovodas is tud. El sem tudom kepzelni ,hogy pl veszhelyzetben o fog tanacsot adni, hogy a 2 hetes csecsemommel mit csinalja..ertessz ?

Timur - probalom kovetni, h mi is van veled de akkor most jobb a helyzet ugye ? drukkolok, hogy minden rendben legyen jovo heten !
ja es amit a Cukinak irtam az elobb azt szantam neked - bocs
jo a kep a pocakodrol, nem is nagy, ahhoz kepest, hogy 18 hetes vagy..akkor te hanyadikara vagy kiirva ? mert en 15+4 en vagyok es elvileg okt.14 en szulok. akkor te szept.vegen ?

Cuki - bocsanaaanat !! tenyleg elirtam

Vki tudja, hogy "papiron" mennyit kell menni a vedonohoz ?
(tudom, hogy orvoshoz sem "kell" menni, csak 3 pecset a kiskonyvbe utan jar barmifele tamogatas..stb..)

bogyo
bogyogyorgyi

szia Bogyó :-)

aari vagy:-)hát kicsit jobb,mert most genetikai profi nézte a babát és mindent rendben talát,persze nem 100 % de tulajdonképpp a vérvétel sem az sőt az amnio sem.Hát én már így állok hozzá.
Háta a poci megtévesztő ám én nagyon dagi vagyok így igazából nem szembetűnő,csak nekem a gatyáimon.De első gyerekkel nekem nagyon pici pocim volt,most se számolok nagy gyerkőcre,jó lesz egy 3 kilós :-)

Nekem az afpét elöször a 12ik heti uh alapján vették le,az 0,33 lett nagyon alacsony,amikor elértem a dokimat egyből ismétlést kért (ahelyett hogy megnézte volna uhán a baba korát)aztán jött a hétvége ,hétfőn nézte meg a babát uhval akkor mutatta a gép pont 16 hetesen így lett a 3ik afpém.a 2ik 0,36 lett a 3ik 0,45.
Mivel 0,7 alatt küldenek gentikára így mentem ma .Ahogy számoltam ,kb. 0,75 kb most az értékem plsu nem tudom mennyivel emeli majd a súlyom az értéket ,mert itt azt nem nézték.Meg persze ha így nőt ahogy ebből a 3 afp közötti időben kiszámoltam:-)Na jó bonyolult igaz?Dee te kérdezted:-)Mellette vizsgálják a pajzsmirigyemet is hurrá,a is vérvétel,holnap uh.Mostmár csak a terhességi cukorbetegség hiányzik. :x

Na bízom a jó vérvételbe,de sak nagyon halványa.

Hú ez a pecsét dolog változó,de az tuti hogy négy kell.Nálunk a gondozóba a doki adja a táppénzes papírt és ő adja a pecsétet is nem a védőnő

Timurr
Vendég

jah hogy mikorra vagyok kiírva?fogalmam sincs :-) szeptember 24től október 3ig :lol:
Vendég

Timurr :D
Nagyon jó, hogy az UH-n semmi eltérést nem találtak. :D Úgy látom, nálatok komolyabb volt ezek szerint a tanácsadás, ha javasolták a 3 markeres vizsgálatot. Mi is megcsináltattuk, mutattam is az eredményt, az UH most sem mutatott semmi eltérést, voltunk szívUH-n is, az is jó volt, de valójában csak a korom volt érdekes, az miatt javasolták, még úgy is, hogy a miómák miatt dupla kockázatosabb nekem az amnio, mint másnak. Most arra gondoltam, hogy megpróbálom a jövő héten megnézetni UH-n egy másik szakemberrel, aki szintén szúr is, neki mi a véleménye. Ha ő is azt mondja, hogy mindennek ellenére javasolja, akkor megcsináltatjuk.
Nagyon szorítok, hogy jó eredményt kapj! Nem semmi ez a bizonytalanság a baba kora körül. Nekem most 1-2 nappal mérték idősebbnek, az igazából nem eltérés.
Szép a pocid :D
ariel

Sziasztok!

Jó sokáig tartott visszaolvasni titeket - pedig csak két napig nem írtam.
Bent az irodában nagy a hajtás, hóvégi zárás, leltár, stb. ezért nem jut időm írni. és mire hazaérek hulla vagyok.
Férjem felmondott a munkahelyén, ami nem ért váratlanul és bízom is benne, ezért nem vagyok annyira elkeseredve. de azért izgulok, hogy hogyan tovább...

Az aquanatalnak mindenképpen utána fogok nézni. Egyébként a III. kerületben lakom, így itt fogok valamit keresni. De a jóga és a torna is érdekel. majd még meglátom. ha vannak élményeitek bármelyikkel kapcsolatban, írjátok meg.

A békási piacot akkor én is mindenképpen meg fogom nézni. hátha kifogok valami jót.

Az afp-ről:
május 9. vagy 10-én fogok menni a Margitba. Kicsit aggódom amiatt, hogy időben megyek-e. Állítólag ennek az eredménye tényleg nagyon függ a baba korától. Én meg, ha a mensi utolsó napját nézem akkor már a 18. héten leszek, míg az uh szerint a 16-on. A védőnő is ezt mondta szerdán, hogy ő kicsit bizonytalan, de a doki biztos jobban tudja. hát remélem, nem emiatt lesz rossz az eredmény. nem szeretném, ha "hason szúrnának".

Vasárnap elutazunk a Mátrába pihizni. Se tv, se internet nem lesz a közelben úgyhogy nem nagyon fogok tudni írni/olvasni. Viszont teljes lesz a kikapcsolódás. Már nagyon várom :)

Üdv mindenkinek,
Ági

Kép
agi29

Melltartóval kapcsolatban tényleg jók a kismama melltartók. Én is a Triump-ot vettem. Viszont a Margittal szemben van egy Christina Moda kismama bolt ahol most 1200Ft-ért vannak és nagyon jó minőségűek. (ez most a reklám helye volt)

Sheepy: Én is a duna felöli oldalon lakom, és ha előbb szülök majd foglalom neked az ágyat :D

CSajok a dokim azt mondta, hogy az AFP-t mindenképpen a 16. hét elején kell megcsinálni, mert akkor a legbiztosabb az eredmény pontossága. Tehát, mensi első napjától számított 16. hét első-második napjában!!! Ne haggyátok magatokat eltéríteni ettől, mert akkor lesznek rosszak a leltek. Én a 16. hét második napján mentem és láss csodát minden a legnagyobb rendben van.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=48538

AFP előtt állók, mindenhol a 16. hetet írják.

Masi

Kép
masika

Ági : Lehet ,hogy összefutunk a vérvételen mert én 8-9-én készülök a Magritba . :lol:
Először nem tudtam mikor kell menni , de egy furcsa akcentussal beszélő néni a kórházban eligazított , úgyhogy ha bármi gond van , én őket fogom zargatni ( TERHES SZAKAMBULANCIA,Rendelés ideje Munkanapokon 8.00 – 15.00 óráig
Telefon 250 2420/283, és 205 mell.)

Ami a mozgást illeti , én korábban a 2. ker-be jártam jógázni az Asram jóga központba, de most egy kicsit közelebbi dologban gondolkodom .
A környéken lakó anyukák a Csiki Begés Clubfitness-t dícsérik , bár még nem volt hozzájuk szerencsém .

Masi : Köszönöm előre is ,hogy biztosítod a helyet számomra :lol: :lol: :lol:
A boltot is szemrevételezem majd ,ha megyek AFP-re .

Timurr nagyon édi a pocakos kép ! Szerencsés alkat vagy , mert mert nem tűnik túl nagynak .
Nekem már úgy kiáll a hasam ,hogy lassan átadják a helyet a buszon :) , pedig még messze van a vége !

Mindenkinek szép napot , és élvezzétek a hosszú hétvégét !!!!!!!!!

Kép
sheepy

Sheepy: a furcsa akcentussal beszélő nénihez nekem már volt szerencsém, egyébként nagyon kedves. Ők adnak időpontot majd a genetikai UHra is.

Csiki-Bege jó csak egy kicsit drága és nagyon hülye időpontban vannak órák. Nem a dolgozóknak találták ki.
Én a Brendonba fogok menni, ott van kismama jóga és torna is, bár az ár itt is elég borsos.

Masi

Kép
masika

Sziasztok!

Először is:

Gabi :D Biztos minden ok lesz és pihi, pihi, pihi!
(mars vissza az ágyba!)

Timurr! Jó hogy jelentkeztél! A babód kora tényleg egy talány, talán ezért nem jó az AFP, szerintem minden rendben lesz mint a nagy lányodnál.

Csajok: 6-7 kg, óriáspoc? Nagyon gáz??
Ma torna és vagy 2 htig figyelek a kajcsira, csak ne lennék ilyen éhes egyfolyában! :shock:

Mindenkinek aki AFP előtt / után van (eredményre vár) nagy drukk!
Én az eredményt elvileg jövő héten kapom, de lehet hgy a hosszúhétvége bekavar...

Szép napot!

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

Jutta
drukk az afphez ,de minden rendben lesz.
Majdnem félidős vagy jó alkattal úgyhogy szupi a 6-7 kiló és az óriáspocak :-)

Sheepy
szép lehet a pocakod:-)
nekem meg azok tetszenek akiknek már nagyon korán látszik a poci:-)

Figyi csajok,nem kell ám annyira félni ettől a nyamvadt afptől ,mondom én a nagy afp para szakértő.Minél közelebb van az érték az 1hez annál jobb,de én úgy tudom 3 kismamából egynek alacsony másiknak magas harmadiknak épp jó.De csak kevés kismmaának alacsony vagy magas olyan mértékben hogy azt tovább vizsgálják,remélem mindenkinél minden rendben lesz :-)

Ariel
áh nálunk épp ezaz hogy szinte semmiféle genetikai tanácsadád nem volt?nálatok mit kérdeztek,mondtak?
Mert nálunk csak hogy egészséges e mindenki?Azt ennyi.Igazából ezt a vért az országban több helyen nézik,igazán szerencsések azok a kismamák pl. Pécsiek,mert nekik egyből ezt a fajta vizsgálatot csinálják.Ha itt a dunántúlon valaki 35 v feletti vagy rossz lett az itteni afp küldik őket oda.Hú kezdek parázni megint hogy jó legyen aza eredmény.
Hát nem irigyellek a döntés miatt,nehéz nagyon,akkor neked nagyobb a veszély.Szerintem is menj el egy másik ura is,esetleg 4 dre.Én is akrok ,bár későbbre tereztem,de maint jönnke mennek a számlák kikalkulálom mennyi pénzünk marad és elmeygünk mi is.
Majával 19 hetesen voltám,hát elég sovánka volt,de szép volt ,mosolygott,látszott mindene és engem az akkor megnyugtatott.Most a dundibbság érdekében később akartam menni,de szerintem ha megkapom a véreredményt elmegyünk mindenképpen.

Timi
Vendég

na hozzám szótár kell,de talán kitudjátok bogozni amit hablatyolok
Vendég

Sziasztok lányok!!

Bocsánat , hogy egy kissé eltüntem, de voltak gondok sajnos kórházban is voltam. :( Most szigorú fekvés van Nekünk is!!!

Ági, Sheppy
:)
Ti is a Margitba jártok?? Nekem a jövőhéten esedékes az AFP. be kell jelentkezni arra is?? Én ugyanis hiába hívom őket egész nap nem tudom elérni egyszerűen képtelenség!! :( Ti hol fogtok szülni?? A dokitok hol van?? Nem baj, hogy az Én dokim már a Jánosban van??

Örülök nagyon, hogy mindenki jól van!! Látom szépen haladnak a vonalzók is. :) A táblázatot vezeti valaki??

pusszi Nektek és nagyon szép, tartalmas hosszúhétvégét Mindenkinek!!!
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag - neked mekkora pocakod van, hogy ikreket varsz ? szabadmegkerdezni, hogy hany kg-t hiztal ? ha nem, persze nem baj..
Mit ertessz az alatt, hogy baj-e, h a Janosban van a dokid ? en otthon szeretnek szulni, de terhesgondozasra a Mavba jarok,(bababarat korhaz.) Meddig kell fekudnod ?

Jutta - lehet, hogy Te az elejne belehuztal egy kicsit es most mar nem akkora iramban fogsz novekedni. En a helyedben nem ennek sokkal kevesebbet, mint ami jol esik -csak napi 1 ora seta es az kordaban tart

Timur - hat mar kivancsi vagyok erre az afp, re en is - meg 6 nap nekem odaig. nagyon jo ez a Maja nev..!! most fiut szeretnel inkabb ? vagy mindegy ? Ha a doki adja a pecsetet, akkor minek a vedonohoz menni ?

Sheppy - kulonben jo hely az az Asram ?

MasikA- kosz a melltarto tippet

Agi29- jol hangzik ez a Matra ! terhestornat otthon is lehet csinalni - dvd, video ra. Aquanatalrol csak jot hallottam meg idaig. en nyartol megyek

:)KERDES :
Vki mondja meg kerem :):):) hogy minek jarni a vedonohoz terhesen ? (mert azt ertem, hogy majd o adja be az oltast a gyereknek..stb )

Jo pihit mindenkinek
bogyo.
bogyogyorgyi

Halihó!

sheppy,
tök jó lenne, ha összefutnánk. mivel éhgyomorra kell menni, ezért biztos 8 előtt ott leszek. a terhesszakambulanciára kell menni?
akkor nem a főbejáraton kell bemenni, hanem amellett?

bogyo,
tudom hogy van egy csomó dvd, video, de az otthoni torna nekem valahogy nem megy.

kiscsillag,
egyelőre még a Margitba járok. bár hallottam/olvastam, hogy esetleg mégis visszahozzák a szülészetet. majd a dokinál érdeklődöm, mert ő már úgy tudom leszerződött a szt. imrébe, ahova én követném. a 18. heti uh után megyek vissza hozzá, akkor rákérdezek.
afp-re tudomásom szerint nem kell bejelentkezni. ha még nem vagy regisztrálva kismamaként a Margitban, akkor előbb a betegfelvételre kell menni, de amúgy nem kell bejelentkezni.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Bogyó
elvileg jobb lenen kisfiú,de csak azét mert akkor a család megnyugodna,hogy lesz a ki tovább viszi a nevet.De szerintem kislány :-)Ha kiscsaj Bíborka lesz,ha fiú Janika :-)
Mostanra már eljutottam viszont oda ,hogy nekem tök mindegy mi lesz csak aza fontos hogy rendben legyen vele minden.

Nálunk úgy van hogy havonta kell menni (egyenlóre) a védőnőhöz súlytmér,vérnyomást,vizeletet néz.Ott van mindig egy doki akihez belehet menni ha probléma van,vagy kell táppénzespapír és ő adja a négy pecsétet,kettő már meg van :-)
de ez mindehol más :-)

Te pocidról nem mutatsz képet?

Timi
Vendég

Timur - nagyon jo kis nevek ! lassan kozhely, de igaz, hogy fo az egeszseg. en is ezert nem is merek a gyerek nemere gondolni..
Nalam a doki is mer sulyt + vernyomast, igy eleg feleslegesnek tartom, hogy egy vedono is ezt tegye...de ugy latszik, hogy ez orok rejtely marad szamomra, hogy ok mivel is foglalkoznak a terheseknel...:)
en egy vonalzot sem tudtam feltenni, igy a hasamrol egy kepet hogy tudnek ??? :)

Agi29 - ertelek...amugy a nagyobb tornastudiokban van mar terhestorna is

bogyo
bogyogyorgyi

Timi, mi 24 percet voltunk bent a megbeszélésen, elmondtuk, hogy milyen eredményeink vannak, beszélgettünk a kockázatokról, a miómák miatti plusz kockázatokról, de az idegesít, hogy semmi se számított.
Sikerült bejelentkeznem jövő csütörtökre egy jó genetikushoz UH-ra, aki szúr is, nagyon kíváncsi vagyok, mit mond.
A dokim a 20 hét környékére javasolta a 4D UH-t merthogy akkor már nagyon szépen fog látszódni minden.
Naigen, egy idő után eljut az ember oda, hogy teljesen mindegy a neme, csak egészséges legyen. De neked már van referenciád arról, hogy nem az irodalmi értékekkel is lehet csodaszép gyermeked!

Jutta, a normál súlyomhoz képest én is 5-7 kg-ot híztam már, de úgy gondolom, hogy ha kicsit több vagyok, mint kellene, az kevésbé baj, mintha éheznék, mert az a babának is károsabb, arra persze vigyázok, hogy ne hízzak 20-25 kg-ot.
Akartam kérdezni korábban, hogy miért vagy te is csodababa?
ariel

Valaki lenne olyan kedves, és leírná, hogyan kell vonalzót feltenni? Már csináltam a lilypie.com-nál, de fogalmam sincs mit és hova kell másolni, hogy alul megjelenjen.
Előre is köszi!
ariel

Bogyó
hát a gyakorlat mindenhol más,én végülis bírom a védőnőnmet,szeretek hozzá járni:-)én azt nem értem miért nem tudja ő belenyomni azt a nyamvadt pecsétet a kiskönyvembe,nem egy leányálom a dokira várni Majcival.
Hát a nevek khm a lány az nagyon cuki a fiú meg a puka meg a családja legfőbb vágya,már beletörődtem,de mostmár tényleg mindegy mi csak egészséges legyen :-)
Szívesen segítek vonalzóba is és képbe is.Hol szsretnél vonalzót csinálni?Ha a képet elküldöd szívesen lekicsinyítem és vissza küldöm neked :-)
gyurka.timea@kapos-net.hu

Ariel
szerintem is 20 ik héten már teljesen oké a baba 4dén csak még nem olyan kis pufinyuszi :-)
Csodaszép gyermekem újabban tündér is:-)annyira édesen beszél és most fejlődik a humorérézéke,nagyon kezd színészkedni imádom:-)

még jó hogy most elvileg takarítok hehe,próbálok Majciról 4dés képet keresni,ekkor volt 19 hetes
áh hisz van itt egy album ahol meglehet nézni
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4025

Kép
Timi
Vendég

Ariel amikor kész a vonalzó tedd a cookikhoz hogy megjegyezze a gép és frissítse mindig.Remember my details on this computer?ezt ikszeldbe,ez a 3ik lépésnél van
Aztán a kreálás után ami ebbe a rublikába van HTML Used for web, email and forums that allow HTML.
azt a kódot kell bemásolnod a profilodba az aláírás részhez

remélem sikerül :-)
Vendég

Sziasztok!

Ariel, azért vagyok "csodagyerek" mert anyunak 2 évi orvostól-orvoshoz járás, mindenféle vizsgálat és kezelés (petefészek átfújás stb. - lombik akkor még nemigen volt..) után 3 orvostól volt olyan papírja, hogy nem lehet több gyereke (akkor már 6-7 éves volt a tesóm). No mikor belenyugodott, és nem stresszel tovább, pár hónap alatt "összejöttem". Nem is akart elhinni...

Jajaj popsira is híztam, így most visszafogom magam!! :oops: :oops:

Itt egy fotó:
Kép

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, kiderült, hogy 85%-biztos, hogy fiú! :) Hát nálunk kimarad a lány, ez van. Amúgy nem vagyok letörve, nem is éltem bele magam, hogy lány lesz. (Most hogy ezt írom, rúgott is egyet :D , imádom)
Mindegy nekem milyen nemű, tényleg a lényeg, hogy egészséges legyen.

Bogyo, nálunk ki se lehetne hagyni a védőnőt, központi terhesgondozás van, bemész a védőnőhöz, lejegyzetel mindent, amit kell, odaadja a laboreredményeket, amiket eleve neki küldenek el, aztán bemegy az ember egy másik ajtón a dokihoz(aki fél Szeged terhesgondozója) és ott írnak gyogyit, ha kell stb. Rajtuk kívül van egy körzetis védőnő, akihez először megyünk, mert ő állítja ki a kiskönyvet, meg majd ő jön a babához is. Persze nem hozzám, mert ha minden igaz, aug tájékán költözünk.
Jah, a dokimról meg kiderült, hogy szintén babát vár okt. végére, úgyhogy vagy átmegyek most valakihez, vagy átad majd másnak szept-ben. Az a vicces, hogy az előző orvosom is babás lett, miközben hozzá jártam Benedekkel. :)

Timurr, nem semmi kálvária, de biztos minden rendben lesz.

Csajok, csak egy magánvélemény, ha megengeditek.
Ha ti magatok egészségesek vagytok, boldog kapcsolatban éltek és szeretnétek is a babát nagyon, akkor kicsi az esélye, hogy probléma legyen. Vagy az látszódna előbb utóbb uh-n. Sztem kár kitenni magatokat és a babát az amnio sokkjának, de ez mindenki saját döntése, én csak így érzem. Nálam nem lesz és nem lenne akkor sem, ha valami érték rossz lenne, ez biztos. Ettől még azt is megértem, aki máshogy gondolja, csak sajnálom ezt az egész hercehurcát, ami az esetek nagy részében szerencsére felesleges.

Sokan járnátok jógára, ezért gondoltam ajánlok figyelmetekbe egy honlapot, ahol sok érdekes cikk van, főképp, hogy kismamáknak szóló is. Melegen ajánlom mindenkinek! :)

www.tminfo.hu

Szép hétvégét !

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Jutta, szép a pocid! :) :)

E.

gerika

Úgy látom most már kicsit nehéz megtalálni, ezért segítek:

www.tminfo.hu/modules.php?name=News&file&sid=93

Erika

gerika

No, nem akarja a jót, úgy látszik, akkor 2004.decemberi a cikk, ha jól emlékszem.

E.

gerika

Szerintem nagyon édes a 19 hetes képen is Maja, de most, kész kis hölgy. Egyébként nagyon bírom ilyen korban a gyerekeket, amikor már elkezdenek járni, majd beszélni...
Nem tudom, ki hogy van vele, de én még félek attól az első időszaktól, amikor még csak eszik, alszik, rácsodálkozik a világra, de ha valami baja van, csak sírni tud, és nekem kell kitalálni, hogy mit csináljak.

Az én védőnőm egy fiatal csaj, semmi gond vele, de a várandóságommal kapcsolatos összes dolgot a dokimmal beszélem meg. A súlyomat minden nap mérem otthon, a védőnő ezen kívül a vérnyomásomat méri, és a múltkor pl. meghallgattuk a pici szíve dobogását, mert már rég voltam UH-n. Nameg tőle érdeklődök az aktuális kórházi dolgokról.

Megpróbálok Timi útmutatásai alapján vonalzót feltenni. De nem találtam meg ezt: HTML Used for web, email and forums that allow HTML. Először a Profilom se találtam, de mostmár megvan.

Jutta, tudom, milyen nagy öröm lehettél/lehetsz a szüleidnek, bár nekem azt nem mondták, hogy nem lehet gyerekem, de nem is értem, hogy jelenthet ki egy orvos ilyen súlyos szavakat. Amíg egy nőnek megvan a méhe, és a petefészke(i), addig bármikor összejöhet.
Nagyon szép pocid van, bár nem láttalak 3 hómnappal ezelőtt, de nem tűnsz óriáspocnak, eszedbe ne jusson nagyon visszafogni magadat! Ha éhes vagy, egyél!

Erika, gratulálok a fiúhoz (majd a harmadik kislány lesz).
Tetszik a magánvéleményed, valóban, az esetek nagyon kis részében van probléma. De az egyik évfolyamtársam huszas évei közepén szült Down-kóros babát, minden feltétel megvolt, amit írtál, és mégis.
A saját esetünkre lefordítva, én úgy érzem, nem véletlenül fogant a kis csodababánk, hozzánk akart kerülni, érezzük, hogy minden rendben van vele és igyekeztünk is mindent elkövetni, hogy ne kelljen veszélynek kitenni. De most senki nem tudja garantálni, hogy egészséges, a dokik pedig a korom miatt sulykolják az amniót. Mindkettőnknek vannak pszichés problémáink, nem érezzük magunkat elég erősnek, hogy beteg gyermeket neveljünk, ráadásul ha már nem leszünk, ott marad a világban egyedül.
ariel

Ariel
amikor meg van a 3 lépés és create ticker gombot megnyomod akkor lesz kész a vonalzód éa kkor lesz több rublika a vonalzód adataival és a felsőnek a "címe" az amit írtam,hátha sikerül :-)kitartás én is kínlódtam vele :-)

Nyugi amikor pici minden jön ösztönösen,de tényleg,én mindig azt hittem hogy minden megy majd a karikacsapás,hát nem így volt,de nem is volt olyan vészes a helyzet.Egyszer sírt nagyon Maja maikor olyan 3-4 hetes volt ordított egész délután mint a csuda,kiokoskodtam,hogy valószínüleg túlzásba vittem a szoptatós teát és szegénynek hascsikarása volt szegénykémnek,de nagyon.Olyan hülye voltam napi 4-5 literrel is megittam :-(besokallt a kis pocija.

Most indult be a beszélőkéje,kezd ismételni mindent,a legcukibb amikor eszik és kijelenti nya ettttem,ittttam nya :-)

Erika
gratula akukishoz,kicsit én is kukit szertnék,de biztos ezért lesz csaj.
Annyira igazad van amit mondasz,én már úgy vagyok vele hogy ha az ultrahangokon rendben van minden,mégha nem is lesz tökéletes a véreredményem nem szeretném az amniot.Egyrészt a Downos babák azt hiszem 30 %a normál afpvel születik.A másik ,hogy a külső jeleken kivül a beteg babáknak gond van a szívével,gyomrával,szerveivel.Ha az orvosom a genetikai c vizsgás ultrahangos doki és egy 3ik 4 dimenziós uh alapján sem látunk eltérést csak egészséges nem???vagy csak bíztatom magam nem tudom,de annyira szeretném ha már kicsit megnyugodhatnák.

Jutta
itt is szép a pocikád,szerintem se óriási,pőont az alkatodhoz passzol :-)

sok ilyen csodagyerek van :-) mint Te
ismerősömélk is 3-4 évig próbálkoztak a babával igaz nekik nem mondták,hogy nem lehet gyerekük csak nem jött össze hamar,aztán végre összejött ,most volt 2 éves a kiscsaj és már a tesója is megszületett,nem akarték görcsösen gondolták jön ha akar hát jött :-)most született hétvégén a kis tündérbogár.
Kicsit megnyugtat ,hogy ők is végig csinálták az afp tortúrát mint mi és egészséges a baba

Timi
Vendég

Halihóó!!

Lányok, én jövő héten megyek erre a hülye AFP-re,akkor nekem sem lesz jó az eredményem?Mert addigra a 17.-hétben leszek??? :roll: :shock:
Visszaolvasok,hátha okosabb leszek!!
Vendég

Cukika Köszönöma bíztató szavakat-igazad lehet....

Mindenkinek nagyon szép a pocakja!!Kismamásodunk!! :lol:
Mostanában mellékelek egyet én is.
Erika Gratulálok a kisfiúhoz! (Azt mondják csukva kell lennie a szájnak amikor "jó" és akkor lány lesz! :shock: Bocsánat a közönségesség miatt-ezt hallottam) :roll: :oops:
Na lefekszem alukálni,holnap vizsga :(
Jó éjt!!
Vendég

Cukika
szép ,formás pocid van :-)

Majababa köszni a puszikat :-)

Adrinalin
izgulsz az esküvő miatt?

Timi
Vendég

Sziasztok!

Timur tuti minden rendben lesz, elvileg a down-kór UH-n sokkal nagyobb biztonsággal szűrhető mint az AFP-vel, neked meg egy tök jó orvosod van!!!! Ne aggódj mostmár miatta, a kicsinek és Majának sem jó (nem beszélve Rólad)!

Eddig nem is értettem mit jelenthetett anyukámnak annó a velem kapcsolatos tortúra, most 17 hetes terhesen, már sokkal másabb szemmel látom a dolgot,. (eddig csak egy jó sztori volt, a gilisztázós - fáramászós gyerktörténeteim között)

Cukika - neked is szép nagy a poci!

Derekam, hasam - na az konkrétan tök lapos volt. :lol:
(Én nem a pocak miatt aggódom, hanem a combi ill. popsi miatt)
Mindenkinek köszi a pozitív visszajelzéseket! És nem áll sándékomban koplalni, csak az édességeket fogom mellőzni.

Adrinalin, Te meg ne parázz előre a mi őrültségeink miatt, inkább a lagzira koncentrálj és legyél felszabadult kismami! :lol:

Erika! Grat a fiúhoz!

Puszi,

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok Lányok!

Jutta: Igenis értettem fekszem, mint egy darab fa.

Tegnap viszont nagyon szarul voltam. Azt hittem itt a vég és most megy el a baba. Annyira keményedett a hasam és rendszeresen, hogy összekészítettem a cuccomat... Aztán megtudtam, hogy a dokim ma ügyeletes, így valahogy kibírtam az éjszakát. Reggel felhívtam, és azt mondta menjünk be, de vigyem a cuccomat is, hátha bent kell maradnom. Megvizsgált, de szerencsére zárt a méhszáj kívül-belül, a baba jól van.
Nem szabad hanyatt feküdnöm, mert nem jó így a méh vérellátása, ezért is keményedhetett. Igaz tegnap volta az első nap, amikor olyan sokat mozgott a baba, mint aki meg van veszve.
És képzeljétek felírták, orvosi rendeletre innom kell. Azt mondta az orvosom, ha keményedik a hasam 3cl max. fél deci konyak vagy vörösbor a gyógyszer, mert ellazítja az izmot, ennyi mennyiség viszont a babának nem árthat. Majdnem rosszul lettem, mert én több mint 10 éve egy kortyot sem ittam még ünnepekkor sem. Na jó, ő ezt nem tudja. Hát nem tudom milyen hatással lesz rám a bor ennyi idő után. Lehet fél decivel is kiütöm magam...
Viszont ha nagyon rendszeressé válna a keményedés, akkor infúzióra be kell feküldnöm. Na ezt nagyon nem szeretném! Inkább legyűröm valahogy azt a pici bort.

Erika: Gratulálok a legkisebb pöcishez!!!

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét! Vigyázzatok magatokra!

Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Gabi, sajnálom, gondolom rád jött a frász! :(

Notehát, akkor mostantól fekvés + némi alkoholizmus.
Legalább jó kedved lesz, vagy beaszol tőle (úgy viszonylag könnyű fekve maradni)! :lol:

Nagyok hogy vannak, nem viseli meg őket ez a kistesó körüli aggodós? Bár már gondolom ők elég nagyok ahhoz, hogy tudjanak Rád vigyázni éa biztos megértik!

Szép estét!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: Szia! Persze mindenki aggódik, és én sem értem miért vagyok ilyen béna, a nagyokkal sohasem volt a terhesség alatt gondom. Tegnap sikerült 3 korty bort meginnom, több nem kellett, olyan furcsa volt az íze, ennyi év után. De majd gyakorolom, hogy lemenjen az a fél deci! :lol:

A páromat nagyon fárasztja a házimunka, neki kell porszívózni, törölgetni... főzni nem tud, de ha mondom neki mit hogy kell, akkor megcsinálja. Csak hát férfiből van, egy-két napig még elment, de már most rosszul van a pluszmunkáktól. Pár napja a gyerekeket is ő viszi-hozza a suliból. Mondtam is neki, hogy munka mellett mindezeket én csináltam, most legalább megtudja, hogy egy nőnek mennyi a dolga. Eddig olyan természetes volt neki, hogy én mindent megcsinálok, mert egy nőnek szerinte ez a dolga. Ja és azt is szokta mondani ő nem azért nősült, hogy főzzön, stb. Na most megkapta!

A gyererek nem igazán segítőkészek. Hosszas noszogatásra csinálják csak az amit kérek. El vannak kényeztetve. Itt az eredménye. De igyekszem helyrehozni a hibát. Érdekes, hogy a kisfiam háziasabb, mint a lányom. Viszont minden nap beszélnek a kistesóhoz, nagyon várják. Ők teljesen optimisták az eredményt illetően, szerintük a tesó nem lehet beteg.

Szép napot (igaz elég szomorú az idő)!
Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziaztok !

Gabi ,remélem a hosszú hétvége alatt bőven lesz alkalmad a pihenésre , a család meg csak kényeztessen hiszen az a fő ,hogy Ti a lehető legjobban érezzétek magatokat ! :-)

Szerintem ha a férfiaknak lenne kiosztva a feladat : gyerekeket kihordani ,megszülni és felnevelni , elsőként jelentkeznének önkéntes házitündérnek csak ne nekik keljen csinálni .

Én ma a létramászás örömeit élveztem , mert páromnak tériszonya van és valakinek fel kellett lógatni az új függönyeinket.
Cserébe 1 hétig még a szemetet sem kell kivinnem , bár a főzést nem merem rábízni , mert akkor éhen veszünk mindannyian :-)!

Ami a pocakos képeket illeti , szépen gömbölyödik a társaság
:lol: :lol: :lol: !

Bár Jutta hízásos dolgán egy kicsit meglepődtem ,el nem tudom képzelni hová került a + súlyod ????

Húú Adri , Neked meg már csak 1 hét van hátra , és bekötik a fejedet !!!!
Ugye majd látunk képeket tőled is ?

12-én én is házasodok, ,addig meg izgulok, hogy csak módjával gyarapodjak , mert egy kicsit már szűkös a ruhám .
Rómában majd igyekeznem kell nem minden Pizzériába betérni, bár mostanában a meleg miatt jobban csúszik a gyümölcsfagyi - ajánlom is Mindenkinek !!! :lol:

Felénk is elég nyamvadt az idő, úgytűnik tegnap túl sokat sütött a Nap és mára elfáradt , de azért mindenkinek szép hétvégét !

Kép
sheepy

Timur - majd ha visszakapjuk a digit.fenykepezot csinalok egy kepet es elkuldom neked, koszi
akkoe te nem is jarsz havonta a dokihoz ?
a hires afp - n sem voltal ?

jutta - nem is nagy a feneked ! mirol beszelsz ?? :) jol nezel ki !

Erika - ertem, nalatok akkor mas ez a vedonoi rendszer. nalunk nem hiszem, h o kapna a laboreredmenyt...fiu ! nem baj ! sot ! :):) gratulalok ! es legalabb konnyebb lesz a ruhakat orokolni
en sem nem megyek el genetikai vizsgalatra hacsak kulon nem ajanljak, de azt nem hiszem hogy boldog ember+boldog kapcsolatban nem szulhetne beteg gyereket. de ez csak az en velemenyem. Azt hiszem, hogy az elet ennel bonyolultabb keplet alapjan mukodik, minthogy boldog ember "kap" egeszseges gyereket es forditva.

Ariel - kosz a vedonos hozzaszolast - br nekem a vernyomasomat + sulyt a dokinal is mernek..szoval meg mindig nem ertem, h mit csinal a vedono :):) hihihi

Cuki - milyen jo, h nektek 2 het alatt osszejott ! mi is dolgoztunk rajta egy ideig, no ha nem is evekig..

Adri - hogy ment a vizsga ?

Gabi - milyen jo , h a gyerekeid osztonosen ilyen pozitivan allnak hozza a kisbebihez+egszsegehez. jo pihit, ne kimeld a ferjed :) - te hany evig csinaltad ugyanezt szo nelkul ? es hat itt az ideje, h a gyereid is segitsenek, kesobb halasak lesznek erte ( meg az o parjuk is :)) mikor kell dokihoz menned kov.re ?

Sheppy - te is hazasodsz ! de jo ! mar te vagy a 3. lany itt . gratula. mar megvan a ruhad ? feher vagy mas ?

bogyo
ma pont 16 hetes !
bogyogyorgyi

sziasztok
Gabi
kitartás,persze hogy egészséges a baba :-)

Bogyó :-)
dehogynem a magándokim vizsgál havonta,megnézi a kiskönyvem és ha gond van ő utal tovább a kórházból.A terhesgondozáson azért van a doki,hogy akinek nincs orvosa azt ő ott ingyen megvizsgálja,lehet tőle kérdezni,gyógyszert iratni ilyesmi.Védőnő adja a beutalókat vérvételre és ő kapja az eredményt.Kivéve a mit a kórházba vesznek le.Vezeti akiskönyvem,méricskél,pisi tnéz és pár havonta jön beszélgetni.

Számszerint 4 afpém volt eddig,egy a védőnőnél a terhesgondozóba ,kettő a kórházba egy agentikán Pécsen :-) izgi

Sheepy
pizza nyami :-)

Jutta
utolért a fagyi kór :-)
áh nem aggódom majd ha megjön a véreredmény talán megnyugszom ha jó.Bár az az érdekes hogy amit kapta tájékoztatót abba az van ha pozitív (minden 20ik az) akkor sem biztos hogy beteg a baba,ha viszont negatív akkor is lehet beteg,frankó

Timi
Vendég

Sziasztok!!

Bogyó Köszönöm, jól sikerült a vizsga-remélem.Szerdán kiderül!!
Timurr Izgulok,mint az állat! Ma lettem megkeresztelve,amúgy nem vagyok nagy hívő, de egy templomi esküvő.....Megéri! :D
Aggódom nagyon a ruhám miatt,de lesz ami lesz beleférek!! :oops:
Sheppy Hogyne raknék fel fotókat?!? Nektek?? Az lesz az első,miután magamhoz tértem! :lol: És remélem mi is kapunk Tőled! Izgulsz? Nagy lagzi lesz?
Lehet meglátogatom ma az orvost,mert negyedik napja úgy szúr a bal oldalam lent a hasamnál, hogy néha még a lábamat is lebénítja,éjszakánként is olyat szúr bele,ha helyezkedem, hogy elájulok :shock: Azt hittem csak valami "szelecske" beszorult vagy tudom is én.De annak azért nem illik ennyi ideig így fájnia! Elmegyek,legfeljebb azt mondják nincs semmi bajom. Az még mindíg a jobbik eset, mint megvárni, hogy baj legyen,neeeem??
Vaagy csak túlzásokba esem?Mindegy,meglátjuk!
:roll:
Vendég

Vagy ne menjek? Nem tudom... Hm!
Vendég

Adrinalin
tök jó,én is férjhez mennék mégegyszer:-)
én a végén olyan fáradt voltam ,mármint a szervezés végén ,hogy nem is izgultam :D ha mégegyszer tehetném bizti nem én szervezném az egészet.
Nálatok nagy lesz a lagzi?
Bizony a templomi esküvő sok mindenbe kerül ,még jól megúsztad,mi jegyesoktatásra jártunk 13 órát :shock: :evil: jajj de utáltam.

szerintem mindenképp menj el dokihoz,hogy nyugodt legyél,vagy esetleg hívd fel,nekem is szúrkál,sőt érzem a hasam mindig ha felkelek nem tudom ez normális-e?remélem,bevettem magneb6ot,most jobb

Timi
Vendég

Köszönöm, köszönöm a bíztatást!

Fekszem rendületlenül, de néha jól esik megmozgatni magam. Jelentem ma én főztem, mert hát a párom nem vállalta be, de a leveshez megpucolta a zöldségeket... :D Szegény annyira béna a konyhához. Sajnos őt az anyukája nem tanította semmire. Na, én ezt a hibát nem követem el!

Mindenkinek aki mostanában megy férjhez, sok boldogságot kívánok, hosszú boldog életet! (Nekünk ma van a házassági évfordulónk! :D Nem is tudom hogy bírom... :lol: )

Cukika: Igen a korom miatt kezdődött, az UH, a nyaki redő okés. Csak a korom nem tetszik a dokiknak.

Bogyó: Képzeld szerdán be kell mennem a kórházba vérvételre, a dokim nem nyugodott bele, hogy nem vették le az AFP-t Debrecenben. Hát nem tudom milyen eredménye lesz 17 hetesen???? Nem tudom minek erőlteti, hiszen úgy is ott lesz a genetikai vizsgálat eredménye. Nem tudok ezeken a dokikon eligazodni. Teresgondozásra meg 8.-án kell mennem, gondolom akkor lesz valamikor a 18 hetes nagy genetika UH is.
Aztán meg ha addig nem telefonálnak, 22.-én Debrecenbe vissza az eredményért.

Adrinalin: Énis elmennék, sőt emiatt, meg a keményedések miatt mentem el a dokimhoz. De mióta nem a hátamon fekszem, hanem oldalt, csillapodott rengeteget ez a fájdogálás! Az én dokim azt mondta, tessék jönni bármilyen panasz is van, inkább nézzük meg, mint késő legyen segíteni. Úgyhogy ne izgulj nem fognak furcsán nézni rád!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Azt gondoltam ki, hogy holnapig kivárok. Ha nem javul, megyek!
Timurr Nagy lagzi?? Hát nekem mostanában néha egy emberhez sincsen türelmem-magamhoz- De sajnos ez most muszáj! :shock: 100 emberrel leszek nagyon türelmetlen és agresszív jövőhét szombaton. :roll: :D De igyekszem nagyon összeszedni magamat :lol: A legfőbb "gócpont" Édesanyám...Pedig annyira aranyosan próbál nyugtatgatni, mégis most ezzel a témával kapcsolatban a víz lever tőle. (Higgyétek el,amúgy imádom!!) :D :shock:
Vendég

Gabi Köszönjük szépen a jókívánságokat!! Neked pedig nagyon sok kitartást!!!
Vendég

Felteszem újra a táblázatot, hogy mindenki meg tudja ézni, hogyan is "állunk" 1177926712.35.xls

Kép
masika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?