A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nem olvastok figyelmesen, Hugh Laurie-t már reggel le stipi-stopiztam, és nem adom 8) :lol: :wink: :mrgreen:

Manóka,
Botond nagyon helyes! :D

Curse,
köszi a képet meg pü-t :D

Deni,
hajrá és nagyon aranyos Bálintod és tiramisú nyami ;)

Zsan,
nagyon jól áll neked a pocak vagy hogy is mondjam ;) :D én is akartam írni, amit már Indi írt ;) :D

mamik helyesek meg kőcök R.J. meg érdekes volt :D

Neet,
jó a csúúúúúúúúúúúúúúúszda! :)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Manóka,
nagy gratula a kislegényhez! És Emma milyen édesen "cipeli" a terhet. :D

Tiramisut ide is, izibe! :D És mennyi idő volt leszedni a csokit a dedről? :wink:

Curse,
ez még nálunk is előfordult, akiknek egyébként semmi baja se volt soha, se tehéntejtől, se pelenkától. Pötty lehet kakitól, pisitől, vagy TE olyat ettél esetleg, ami úgy ment át Adélba, h kicsapta a popsiját, vagy csak sokáig ázott a pelusban, sokmidnen lehet. Ismered a boraxos popsikrémet? Egy csodaszer. Patikai. Ha erre jártok a cumiért, adok belőle, ha van egy kis tégelyed, mert nekünk nagyban van.

Jut eszembe, az nektek is feltűnt, h megszűnt a kül.ző babacuccok támogatása? (Vagy írtam ezt már?) A minap a Zuram elküldtem pár fillérrel a patikába, h váltsa ki Eszter citromos testápolóját (elsősorban én használom...) meg a fürdetőkrémet, erre a 100 ftos fürdető 700 lett, a 200 ft-os testáp. meg 1000. :shock: Apa kétszer fordult, én meg le a székről... bár még így is olcsóbb, mint a Jonhson és társai és sokkal jobb, de azért a szívemhez kaptam.
(Nehogy valaki elkezdjen elkúrtukozni, mert nem azért írtam!!!)

Csúszda, örülök, h másnak is tetszik, azért van hibája, de lehet, h csak meg kell szokni. A normál csúszdák ugye a levegőben végződnek, ez meg a földön, így elakadhat a ded, de pl zokniban nagyon jól végig lehet csusszanni rajta. Ja, és még vízcsap is csatlakoztatható alá (slag), és akkor spricköl felfelé és nyáron de nagy buli lesz! :D
neet
neet

Neet,
már ha lesz víz ;) :mrgreen: (csak viccelek ám! ;) )

Kép

Kép

szrekuc

Ja, végre lett víz és fürödtem is, és a pezsgő is kinyílt, ez egy szép nap. 8)
neet
neet

Szrek,
2 fej, 1 gondolat... :lol:
neet
neet

Zsan,
nézted BK-t? És ki is még? Tán read only Mkatus? Kinguci végre kirúgta Gimi-Imit, jöhet a románc Gejzuval, de várom már. :lol:

És valami hírességnek megszületett a babája ma, (vagy tegnap?) asszem Liptai vagy a másik, sose tudom, melyik másik, de azért gratula nekik. Ja, tán Szulák? Valaki kisegítene? KT bugyija mindent kiszórt a memory-mból... :roll:
neet
neet

Neet,
Köszi, lehet, h élni fogok az ajánlattal :wink: Egyébként ezt a popsi krémet is a dokinő írja fel vagy alanature is lehet venni?
És jó tudni, h megváltoztak az árak, mert eddig pár 100 ft-ot fizettünk mi is a különböző baba krémekért.
Apa gondolom örült a két körnek :lol:

Szrek,
Szivi :) remélem a recept érthető, word doksiből másoltam és ott táblázat formában volt.

Kép Kép
curse

Neet,
Szulák vót, KT bugyija :lol:

Kép Kép
curse

Kivi leszek én is, h mikor jönnek mán végre össze, annyira tud idegesíteni az időhúzás :lol: és ma apa is kénytelen volt nézni, mert hát a dedet altatta :twisted:

Kép Kép
curse

Gyors:
Ma voltam UMnál 6hetes kontrollon és mondták, hogy rettenet a helyzet a H-ban, mert ágyat nem kaptak, viszont jött egy pár doki más H-kból és azok ugye hozták magukkal a saját betegeiket. Szóval front nélkül is katasztrófa...

Kedden megszült a barátnőm, akivel egy napra voltunk kiírva. 6és fél hét van a két gyerek között... :lol:

Anyukám ma 7000 fizetett a tápszerért, konakionért, popsikenőcsért és 2 doboz betadinért...

nukada

Eszci nagyon édes és szupit az új avatara anyájának. :lol:

Az Isitért folyó harcba lehet, hogy kicsiny lányom is be fog szállni, mert a múltkori motoros képnek nagyon beszélt :wink: :lol: . Bár a veszély még nem egyértelmű, mert Ábelnek is nagyon mondta :lol: :lol: .

Indi! hááááááát örültem volna R.J. előadásnak, de apával mi úgy láttuk nem jó ötlet. legközelebb :wink: s addig is tök jó lenne, ha tudnátok mesélni!!!

Móni! +++++++++++++

felületesen olvasó Barbara :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi :) ha jól értettem a végét (ott Dé már szirénázott, mert megijedt a harsogó kánontól, amit a népek nyomtak Jenőbának ajándékba - pedig szép volt ám), akkor legközelebb mintha az apákról lenne szó..

Igazából nem volt benne jelentősen új, inkább csak megerősítést jelentett (bár én jól elkéstem, lehet, hgoy az elején volt valami plusz info):
- gyereknek 6 éves korig nincs igénye a külön szobára, jobb neki a szülőkkel.
- ha sír a gyerek, fel kell venni, ellenkező esetben azt tanulja meg, hgoy nincs értelme a világ számára bármiféle jelzést adni, emrt úgyse reagálnak - ezt én korábban úgy tanultam: magadra vgy utalva, kisfiam, mert senki se törődik veled - lényeg ugyanaz, durva.
- ha sír, de mi várunk 5-6 percet, mielőtt odamennénk megnyugtatni, akkor ezt ő belekalkulálja majd a programba később, csakúgy, mint azt is, hogy a szülők könnyebben engednek, ha a gyerek akkor ordít, amikor kínos, mert mondjuk ott a szomszéd stb. tehát tulajdonképpen mi magunk neveljük manipulálóvá ahelyett, hogy gyorsan és hatékonyan megnyugtatnánk.
- azoknak lesz "botfülük" és nem szeretnek majd énekelni, akiknek nem énekeltek a szüleik - igen, apa is énekeljen! Mert ez is mintakövetés elsősorban

No majd jönnek a kollégák és mesélnek, nekem msot ezek ugrttak be elsőre.

indianyo

Barbicsek,
volt még szó szülés előtti elvárásokról illetve hogy már az hogyan hat a gyerekre későbbiekben - pl hogy milyen nemű gyereket szeretne a szülő és hogy ha nem teljesül, ki hogyan reagálja le

különböző korszakokról - ölelj magadhoz, tegyél le, hagyjál békén korszakok (ezek több körben jönnek az emebr életében)- és a fontosságuk (ha kimarad pl hagyjál békén korszak azaz a kamaszkor, akkor később nem biztos, hogy mégegyszer átéli az ölelj magadhoz korszakot - ergo (pár)kapcsolati gondok lesznek)

ööö mi volt még....( nagyjából azok, amiket ezekben a hétköznapi pszichológia és tsai kaliberű könyvekben le szokott írni - van egy olyan pl neki h Szülők leszünk)

jaigen, pl első gyerek szindróma - első gyerek neveli szülővé a szüleit, és első gyerekek a kezdő szülők szorongása miatt maguk is szorongóbbak (persze ez mind-mind általában igaz)

Kép

Kép

szrekuc

Akkor most mondom, h Istiről mindenki leszállhat, mert ők Eszterrel már 1-2 naposan is egymás mellett fekhettek, úgyhogy.. 8) :lol:
És azok a bájgödrök... :D
neet
neet

Indi! Szrek! Köszi :lol: :lol: :lol:
pont a Szülők leszünk a kövi aminek nekiesek.

Ma másért is gondoltam rád Indi: nekünk is sikerült oly lelkesen homokozni, hogy a pelus alá is ment (de komolyan ez hogy lehetséges??!! :shock: ).
Még jó, hogy a kutya is szereti nálunk a homokot, s így nem egyedül ette a ded. :mrgreen:
gödibarbi

és persze a "használat előtt felrázandó gyerekek" - a túl jó gyerekek; mi van, ha olyan szülő kap túl jó gyereket, aki kicsit temperamentumosabbat vért vna - illetve mi a helyzet a fordítottjánál (túl élénk a gyerek - ez a gyakoribb ;) )

kreativitás és a síró gyerek felvétele közti összefüggés - ami Indi is írt; ha azt tapasztalja meg, hogy hat a világra és reagálnak rá, akkor elő mer majd állni a kreativitásával is; ha már kicsi korban le se szarják, akkor csak az jön le neki, ha később is jobb, ha kussol (bocsika a fogalmazásért :lol: )

illetve hogy nem annyira király,ha a gyerek egyből nagyon jól érzi magát oviban, bölcsiben mert akkor ott vmi gáz van (kell, hogy érezze, hogy ez más helyzet és most anyutól-aputól távol van)

kötödésekről (biztos meg bizonytalan meg vmi 3. fajta aminek a nevét elfelejtettem - de jobb is mert az a gáz :) ), idegen helyzet - kísérletről

meg beszélt még régi 120-as skodáról ;) és kórházak régi látogatási rendjéről (heti egyszer lehetett gyereket meglátogatni lehetőleg akkor is úgy h a gyerek ne vegye észre...) -pedig igenis fontos "emlékeztetni" a gyereket, nehogy halványodjon a kötődés vagy sérüljön; és igenis legyen bömbölés stb

meg hogy a 6hósok még nem szeretnek igazán, csak ragaszkodnak- és persze a 3 hó alattiak meg még csak gázmosolyokat eregetnek :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Tinu,
te kérdezted múltkor h gáz-e ha gyerek tv-zik
R.J-nek van az áldás vagy átok c könyve erről (saxum kiadó ez is mint a szülők lettünk)

Kép

Kép

szrekuc

Gázmosoly... de szép is az... :lol: és erről még a főiskolán is tanultam, majd a pár hetes lányomtól is. :mrgreen:

Barbi,
ma IS rád gondoltam, mert ugye a csodaszerednek köszönhetően a legolcsóbb sampon is megteszi ma már. Sunsilk, kiss dandruff goodbye.. ja, majd csókolgatom, nem? :mrgreen:

Szrek,
"az jön le neki, ha később is jobb, ha kussol " ezek szerint engem már a kutya se evett fel... így jár, aki 3ik gyerek, hallod, Merse? :wink:
neet
neet

evett.. de még csak fel se VETT! :lol:
neet
neet

Neet! :wink:

Szrek! még jó hogy írtad Tinunak, mert akkor majd azt is megszerzem (ez a mostani könyvtári, remélem ez is meglesz)

Nekem új a 6év alatt ne legyen külön szobája. Végülis ha velünk alszik, s a szobájában (is) játszunk, s ott vannak a dolgai, az minek minősül? S nem oly rég olvastam, ha nincs külön szobája 3év felett akkor sosem tanul meg rendet tartani. Persze inkább legyen elégedett és rendetlen :mrgreen: Ez az én véleményem.

Skoda :mrgreen:

Ja és Manókájék kisfia is aranyos, s Emma nagyon édi :lol:
gödibarbi

Jócakkát mindenkinek!
gödibarbi

Kutya fel se evett :lol:
No jó most már tényleg megyek vissza a számvitelpéldámhoz :roll: és ide még egy hányóssmiley is jó lenne, ha lenne...
gödibarbi

Carter nem kell senkinek? :shock:

Manóka, azta, hogy máris otthogy vagytok!!! :D gratulálok Botondhoz, nagyon szép kisfiú! Emma pedig csuda helyes, és biztosan jó testvérke lesz :)

Deni, rajtad a topik szeme! :D fiad tündéri haspók, és irigykedem a tiramisujára!

Barbi :lol:

Indike, úgy örültem Nektek :D :D :D :D :D és ha valakinek van még kedve meg érkezése ide az elmúlás péniszénél kicsit távolabbra elzarándokolni, szívesen látjuk ám!!!

TAJ-os hsz-eket köszi mindenkinek! :) akkor nem aggódom. én ugyan nem mennék Teve utcába még ha két életem volna akkor se :wink: de apjukot elküldhetném :twisted: de vszínű most már inkább megvárom :wink:

Tinu, a fogadott csecsemős a MUNKAIDEJÉN KÍVÜL foglalkozik veled, ezt a plusz időt fizeted meg. és ahogy Akata is mondta, vannak lelkiismeretes meg segítőkész meg lelkes csecsemősök, akik alapból szívesen segítenek és kerítenek rá időt is a legnagyobb zsufiban. DE ha most már állandósulnak ezek az állapotok és vki elsőszülő, én komolyan mondom, ha teheti, szánja rá azt az 1-2 ezer forintot, mert ezerszer többet kap cserébe érte...
votiv

Vot,
:mrgreen: én nagyon kíváncsi lennék rátok - no meg megnézném azt az ivarszervet is :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Móni, tanácsot nem mernék adni, de együttérzek és nagyon megértem a szitut!
nálunk a "kisebbik" rossz megy (még), Isti szereti a hugit és nagyon szépen óvatosan kedvesen bánik vele, de engem megrugdos, lefejel, és szoptatás közben cibál, rámugrik, vagy direkt földhözvág vmit (pl az üveg asztali lámpámat :evil:), hogy figyeljek rá...
én meg szopi alatt vele üvöltözöm :oops: :(
és kijelenthetem, hogy Istinek ki van nyalva a seneke, egész nap mindenki körülötte ugrál (szegény kiscsajom sorolódik mindig hátrébb, de ő egy kis tündérbogár még, szóval a zsarnok könnyen győz vele szemben) és mégis olllllyan hisztiket vág le, hogy a szívem szakad meg annyira sajnálom őt, hogy milyen szar lehet neki :( ma is üvöltve sírt az öklendezésig, hogy Lilike miért maradhat velem a nagyágyban , és ő is akart maradni, és emiatt végül csak 10-kor sikerült leraknim addigra végre szétpörögte magát :(

engem az bíztat, hogy a csajom az apjára csatlakozik energetikailag, ezért ő egész biztos nem lesz kripli, de a fiam mivel hozzám kapcsolódik, most totál meg van zakkanva ("zavart érzek az erőben, Obivan")
de állítólag (okosok ezt mondták nekem) kb 4-6 hét alatt a helyükre kerülnek a dolgok, és ő is meg fogja érteni, hogy a mamát nem rabolta el a kis béka, és még mindig szereted stbstb. én már mese helyett is csak ezt mantrázom a fiamnak, mama szeret, papa szeret, Lilike szeret... hátha hat :roll:

tarts ki, próbáld meg a lehető legnagyobb természetességgel kezelni a dolgokat, talán akkor Peti is hamarabb elfogadja...
másik ötlet: Hyosciamus niger 9CH napi 1x3 (ez a tesóféltékenység szere a homeopátiában, hátha :wink:)

Nuk, ha hiszel az ilyesmiben, a szoptatás a torokcsakrából megy, úgyhogy a tejecskéd érdekében "tartsd tisztán", azaz mindig mondd el, ha vmi bánt, tedd szóvá, ha vmi/vki zavar, és ne fojtsd magadba! ez általában is érvényes, de most különösen - még a késői gyermekágy alatt is.

votiv 8)
votiv

Vot, mi ez az energetikai csatlakozás? :shock:

torokcsakra dolog - wow, tök igaz lehet!!!!

Kép

Kép

szrekuc

ti tudtok vmit a korall kálciumról?

Neet, Curse,
köszi az infót - én már nagyon vártam Szulák bébit! :lol: :wink:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
Csütörtök reggel megszületett Szulák Andrea kislánya - számolt be róla a Story Online. A portál értesülései szerint a kicsi 56 centivel és 3 kiló 60 dekával látta meg a napvilágot. A Rozina keresztnevet kapta, teljesen egészséges, és anyukája is jól van.

votiv 8)
votiv

Votiv :) Hazahoztuk Lili ajándékát - a nagy csomagolásban :lol:

Barbi :) Igazából a 6 éven alattiaknak nincsszükségük sajt szobája természetesen az alvásra vonatkozik. Asszem a jelenlévő topiklakók mind édesen mosolyogtak, mikor Jenő bácsi azt emlegette, milye jó is a gyermeknek, ha szegény családban jön a világra, mert nem lesz neki külön szobája és alhat a szüleivel... :)

Már nem a csont rágása miatt, de ezt még szeretném: körzetesítés a kórhéznál egy baromság szerintem, ott az ellátás a lényeg és nem a lakhely. Viszont az ovinál/iskolánál pont, hgoy a lakhely/munkahely szerint lenne fontos, hiszen oda nem 3-4 alkalommal egy életben járunk, hanem naponta kétszer! Így igenis utáljuk azt, aki lenyúlja a gyerekünk helyét a szomszéd sarki oviban :wink:

indianyo

Vera :) Dóci ésd a mikronnyi méretű kenyérmorzsája :lol: Domicsek se ismer az evésben tréfát :wink: Tegnap ugyan nekiadta aranyosan a kutyának a csirkecsontját, de aztán visszakérte volna :lol:

indianyo

Indi,
ha az ellátás mindenhol 100%os, a legtöbb ember nem akar máshova menni, ergo akár körzetesités is lehet. De ha akad monnyuk 100-ból 10, aki máshol akarja magát kezelteteni, akkor az sztem még simán belefér.
És ovinál is van olyan, h jobb ovi, meg rosszabb, és miért akarnám a rosszabba vinni, ha vihetem máshova is????
és ha te a mh-től 3 órányira laksz, micsoda szemétség, h reggel 5-re odaviszed a gyereket az oviba, és este 7-re mész érte. Mig ha a mh mellettibe adnád, akkor a 2x3 órás utazás alatt is VELED lenne, és nem egy óvónővel.

Bocsi,h leléptem, de apjuk ott volt értem, és gyerekeim már nagyon vártak valahol messze, ahol idegenek vigyáznak rájuk!!! Amig én RJ-őt hallgatom.
És én teljesen egyetértettem a szegénységgel kapcsolatos gondolatával.
Igy még egy évig együtt alszunk, de nem is terveztünk mást!!!
Tegnap lemérte Levi a tényleges lakótér nagyságát, szóval, 35 m2-en fogunk 5-en lakni, és a gyerekeim imádni fognak minket, mert ilyen pici helyen voltakvelünk összezárva!!!!!!!!!

:twisted: :twisted: :twisted:

és azt mondta a külön szobáról, h azt a szülők szeretik, és főleg azok, akiknek nem volt saját anno! ez persze nem feltétlenül igaz, mer tbár nekem volt külön szobám, de anyukámékkal aludtam sokáig, és nagyon élveztem!!!
és sosem terveztem, h a gyereket külön szobába rakjam.
de most már ezt be is fejezem. Ha vki máshogy látja jónak, azzal NINCS semmi baj, olyan jó, h MÁSOK VAGYUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neet,
Mersét igenis fel fogják venni. Itt van már B, lassan 5 lesz, elég erős, h megrázza a pici popsiját, ha sir!!!! :wink: :wink: :wink:
amig anyu alszik valahol... :lol:
és nyitva lesz a bejárati ajtó, a szomszéd néni is bármikor bejöhet, ha akar...meg a postás, meg a kajafutár...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vera,
most jutott eszembe Indi hozzádszólásából, h ez nálunk PONT IGY VAN!!!!!!!!!
"B adj egy kis kiflit Iginek, aki, ha nem hallanád (és nem hallja!!!) ott üvölt előtted, h adj neki egy kis kifli."
Ekkor B nagy kegyesen letör egy icipici kis hangya falatot, és még azt is képes kettőtörni... :lol:
egyébként az együttalvásnak az a jó oldala is megvan,h funkcionálisan süketek lesznek a gyerekek. B soha nem ébredt fel Igi sirására, még akkor sem, ha több mint 10 percig üvöltött. Forditva ez már nem igy van, de mondjuk, aki nem kel fel B sikitására (még most is igy támad!) az halott!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rek,
köszi!!!!
(végre megtaláltam a saját nevemet is!!)
jelentése: GRACE... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

én nem voltam az együttalvás híve, mert Istivel a kölcsönösen zavarjuk egymást effekt volt jellemző, de a lányommal - az elsőt leszámítva, amikor a galád csecsemős nem adta ki nekem :? - még egy éjszakát nem töltöttünk külön, és még sose zavartuk egymás köreit :shock: a szükség törvényt bontott, nem bírnék éjjel kétóránként rohangálni érte szopiztatni se, ehhez túl kómás vagyok. Ma éjjel is tíz percig böfiztettem, mert nyüszögött, mire rájöttem, hogy még nem is evett :shock: :oops: szóval ilyen állapotban nem lehet rohangálni éjjel a lakásban, és vszínű egy idő után meg se hallanám, hogy nem a fülem mellett sír :? hát ő nem is fogja egyhósan átaludni az éjszakát, mint a bátyja (nem tudom ott mit csináltam ennyire jól, vagy csak mázli volt...) És nem csak a helyzet más, a gyerek is. Amit a pici nem kap meg figyelemben, azt megkapja testközelségben, simogatásban, ölelésben (még a tesójától is), és eddig nem panaszkodott :wink:

az együttalvással kapcs. nekem van még egy gátlásom, most ugyan nem zavar a baba semmiben :wink:, de azt hiszem én képtelen lennék az orgazmusra, ha a gyerek ott szuszogna mellettünk :oops: :mrgreen: (milyen jó kis fogamzásgátló módszer, hmmmm....)

Deni, múltkor kérdezted a fejést, hát most már vagy 4 napja nem is fejtem! :D de figyelem, és ha csomósodna, azonnal fejném. szóval úgy néz ki, máris ráállt a pici kajaigényére, és nem termel annyira túl. Még mindig egy ciciből szoptatok és egyébként normálisan iszom, még a bába-féle szoptatós teát is, de nem serkentő céllal hanem hogy jobb legyen a tejem. Viszont észrevettem, hogy ha húst eszem, a baba is sokkal nyugtalanabb, máris tekereg. Arra gondoltam, biztos nem véletlen, hogy Barbi Angija sose volt hasfájós!!!

Szrek, ígérem megírom, csak ahhoz több idő kell, most meg elvileg lapzárok :D

votiv 8)
votiv

Curse :) Sztem nem a pelus fajtája/típusa miatt lettek pöttyök, egyetértek Neet-tel, hogy sokmindentől lehet, kérdés milyen gyorsan múlnak el (pl. kicsípheti vmi kaja, de akkor az egyedi eset és viszonylag gyorsan meggyógyul), szóval ilyenkor mindenképpen érdemes vmilyen gyógypopsikrémmel bekenni (pl. a Neogranormon is elég jó és tuti recept nélkül kapható). Tényleg a hozzátápit elkezdtétek, volt vmi újdonság? mert még akár arra is reagálhat így :roll:

Neet :) Tiramisu után ded ment fürdeni, így nem volt gáz :wink: és a múltkori sütis képről hiányoltad a maszatot, hát itt a bizonyíték, hogy az is szokott lenni :lol:

Indi :) Jaj de szuper napotok volt akkor tegnap! :D Köszi az R.J.-összefoglalót is :)

Szrek :) Persze Neked is köszi a "tananyagot"! :lol: bár a skodát nem értem :oops: mostanság nem fog úgy az agyam... :roll:

Barbi :) Nekünk csak így sikerül homokozni :oops: (mármint hogy a pelus alatt is olyan lesz...)

Zsan :) És Indi sorairól eszembe jutott, hogy már akartam írni, hogy tényleg nagyon jól áll Neked a pocak, persze mindenkit megszépít, de Neked jól jött az a kis plusz kiló, nagyon csinos lettél, nekem így sokkal jobban tetszettél, mint "zörgő csontokkal"! Na most lehet hogy többet nem állsz szóba velem :mrgreen:

Votiv :) De klassz, hogy már fejned sem kell! :D és a szexről csak annyit, hogy kellő megvonás után az ember sokmindenre képes :mrgreen: eleinte ugye mi is együtt aludtunk Bálinttal és őt egyáltalán nem zavarta a dolog :wink:

Nálunk a pocakkal a helyzet változatlan... csak jóslók :( nappal még hagyján, mert ritkábbak és elviselhetőbbek és tudok mellettük matatni, de éjjel besűrűsödnek és bedurvulnak, így alig tudok vmennyit aludni, kezdek citrom lenni 2 ilyen éjszaka után, még pár ilyen és nem lesz erőm szülni... :roll: na panasz befejezve, de ha vki azt mondja, hogy másodjára könnyebb, azt megharapom!
denizsa

Den,
mér, nem azt mondják? Hogy másodjára könnyebb? :mrgreen:

Fenti csúszda corában 23ezer! :shock: (Tescoban 7fél) Ide nekem a %ot! :lol:
Ellenben a corában kaptam 2 tavaszi gatyót (vászon), Eszter meg a butiksoron cipőket, farmert, és mindent potom összegért, wow.
neet
neet

Votiv,
Nálunk is érintésben kap mindent Marci. És még ő se tiltakozott.

Ma egyébként jobb napunk volt. A lényeg, hogy keveset legyünk itthon (de. nyílt óvodai napon voltunk, utána séta és este 6 és 7 között Peti túl fáradt volt már agresszorkodni). Nem tudom, hogy fogom így bírni minden nap, de legalább nem kapálni járok.

Meg kaptam egy nagy sárga kacsát is, amögé el tudom bújtatni Marcit néha (amíg nem lesz nagyobb, mint a kacsa, de akkor meg már vissza is tud ütni :lol: ).

Annyi mindent megbántam, amit gyerekként elkövettem a szüleim ellen. Azt, hogy vertem az öcsémet (csak a fülét csavargattam és az különben se olyan fájdalmas - gondoltam én akkor, meg Laci igazán megérdemli...); hogy minden hétvégén kirándulni akartam, míg ők újságot olvastak volna (ezt 1000szeresen kapom vissza Petitől, gyűlöli az újságolvasásomat); hogy énekeltem (mint a macskák) az autóban (ezt még nem kaptam vissza, de már előre félek tőle - vagy legalább adná az ég, hogy Petinek és Marcinak jobb hangja legyen, mint nekem volt). Anyámat már kérdeztem, mondta nem haragszik sőt nagyon szeret. Én is mindig szeretni fogom a gyerekeimet, de azért úgy szeretnék újságot olvasni - modjuk holnap reggeli alatt :? .

Mi van Ancsival? Gondolom, hogy írta csak én olvastam figyelmetlenül...

Den,
Hát másodjára akkor a legkönnyebb, ha már túl vagy rajta és csak két gyereket terveztél :D - mint én. Szóval másodjára baromi könnyű!!!

Ja és még egy kérdés - többek között Tinuhoz is, meg máshoz is.
Szerintetek ha a nagyobbik agresszív a kicsivel, akkor mit csináljak? Ugye nem verem meg. A lelkére beszélni jól hangzik, de nem jön be.
Én most beállítom a radiátor mellé és ott állunk együtt, de ez nem mindig kivitelezhető (10 mp-ig állunk és a kölöknek kezd tetszeni :evil: ) vagy bezavarom a szobájába. Ott ordít, hogy megígérem, megígérem. Nem vagyok benne biztos, hogy tudja mit akar megígérni. Kevés idő után bemegyek azt ennyi. (Egyszer pár percig hagytam ígérgetni és amikor bementem békésen autózott az ágyán. Lehet hogy túl kíméletes vagyok vele? )
Szóval, hogy lehet büntetni, hogy a másikat veri? Úgy, hogy ne arra kényszerítsem, hogy elnyomja magában az érzést, hogy vhogy utálja a testvérét (mert hogy utálja, nna, legalábbis néha).

Olyan baromi nagy megbeszélések még egy alig 2.5 évessel nem jönnek be.

Móni
Kép
Kép
monisa

Hajrá Bence!!!!!!!!!!

indianyo

Votív! Elmúlás pénisze :lol:
Azt már hallottad, hogy az első gyerek az apa karmája, a második az anyáé? (Mielőtt vki rákérdezne, sajna a többit nem tudom :( )
Akkor a friss babósok anyukáit itt az idő hogy vegává tegyem. :mrgreen:

Deni! ++++++++++

Indi! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Esemény van? drukk - akár igen akár nem ;) :D

Moni,
kitartás, semmi okos ötletem nincs :? :(

Vot,
lapzársz? wow :D és csak arra kell vigyázni, gyereket össze ne nyomjátok :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink:

Deni,
skoda csak annyi volt, hogy a Mester említette, hogy 120-as skodájuk volt és mindid amikor utaztak, énekelt az anyjuk meg a gyerekek; ezt akkor hozta fel, amikor az éneklés fontosságáról beszélt :D

szerintetek mire utalhat piros, de nem hólyagos kiütés a háton? Ábelnek jött ilyen, nincs sehol máshol neki, nem lázas nincs se hasmenése se semmi;olyan, mint kis pattanások, bár közepük nincs még úgy :? mindenfélének utánanéztem, allergiától kezdve övsömörig de egyre sem jellemző ez
újfajta dolgot nem kajált, mosatlanul új ruha nem volt rajta, új kence nincs és tudtommal nem csípte meg semmi - de az amúgy sem ilyen lenne

Kép

Kép

szrekuc

Barbi,
az első gyerek almonként számít? Ábel nekem első, apjuknak harmadik

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
melegkiütés nyugodtan lehet. Fülesnek is ilyen volt.. :)

Deni,
helyzet van????? akkor drukkkkkk++++++!!!!! egyébként is :)
macskanyu

Jajj értem már!

Deni,
akkor húzz le egy bábakoktélt és már szülhecccc is :wink: :lol: :lol:
macskanyu

szrek! alom: sajna nem tudom. azt tudom kitől hallottam. majd ha egyszer felhívom, akkor remélem nem felejtem...
pötty: lilám nincs, de hála vannak itt tapasztaltabbak nálam
gödibarbi

Móni,
tesómnak vettem meg azt a kis könyvecskét, ami végigveszi szépen, hogy mikor hogyan alakul a kistestvér érkezése, attól függően, hány év van a két gyerek között
sztem tök jó a könyv, mert gyakorlati és nem elméleti - és sok benne a kép :mrgreen: :lol:
hnap lenyúlom tesómtól és jól megnézem, van-e benne hasznos

se címre se semmire nem emlékszem; budaörsi kika könyvrészlegén lehetett kapni

Kép

Kép

szrekuc

én meglepődtem a tejcsis torokcsakrás összefüggésen. még most sem áll össze...lassú vagyok :roll:
gödibarbi

Kép

ezz az a könyv

itt pedig egy ajánló róla http://www.babazo.hu/tipeg/20060213kistestver.html

Kép

Kép

szrekuc

Macs,
nagyon kösziiiiii!!!!!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

szrek! ettől a palitól olvastam "lütyőségeket" az utóbbi időben. de a táblázatai annyira tetszettek, hogy kifénymásoltattam.
alomról elmélkedve arra jutottam úgy "logikus" ha családonként.

Fibiék most vannak Pécsen?

ma megkóstoltam a homokot, mert arra gondoltam hátha csak beszűkült felnőtt lettem, s elfelejtettem mi a jó. de nem. :mrgreen:
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?