A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi!
éjjel hogy kel fel Jázmin?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

7-kor leteszem, aztán 10 körül néha felsír, de nem mindig, enni nem kér olyankor. Általában 2-3- között szopizik és aztán 7-ig alszik. Jól alszik viszonylag. Nem olyan mmintha éhes lenne. Mondjuk napközben eddig kínkeservesen belediktáltam annyit, hogy kb elég legyen.

Kép
gyorgyi33

na! hát ezt jó hallani. :D ügyes kislány! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Na itthon vagyok!Semmi sincs!Fájás sehol!!
Bár alul fáj mindenem :oops:
Hétfőn kell legközelebb mennem!!
Nagyon el vagyok szontyolodva :cry:
Azt uh 05.17-re írta a szülést???!!!!!!!!!!!!!!!!
Kórházba senki nem tud semmit,mármint hogy mi lesz velük!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Emano,
Az hogy lehet, hogy ezt a dátumot dobta ki az UH???? :shock: Ha jól láttom, akkor Te elvileg mára lennél kiírva. Eddig senki nem vette észre, hogy nem jó a dátum???? Amúgy én is máj. 17-re :wink: voltam kiírva és végül 13-án született Réka!!! A május szép hónap!!!!!!! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Györgyi, sajnálom, h Jázmin nem hajlandó rendesen enni, hihetetlen, hogy milyen találékonyak a gyermekek, ha arról van szó, h a szüleik türelmét tegyék próbára! :roll: Na,nem elég, hogy ingerszegény a babakocsija, még bántalmazod is?? :lol: na, nehogy komolyan vegyél, csak próbállak felvidítani, jobb, ha röhögsz az ilyen idiótákon! vajon van olyan nő a világon, aki szoptatási tanácsadókkal tárgyal, a védőnőjét bevonva és közben veri a gyerekét??

Veronikusz
Hát, akkor jó lesz, ha a férjed elindul pár gyorsulási versenyen addig, hogy belelendüljön és idejében beérjetek a kórházba! :D

Ma voltunk úszni és mi is merültünk, 3x is és Dani csak az utolsó merülésnél köhögött, szegényke akkor elég nagyot nyelt, de nem sírt utána. Anyukám meg a parton sírt a meghatottságtól, hogy az ő kis unokája már tud merülni is :lol:

Ancsa, sajnos elfelejtettem megkérdezni, h hogyan tisztítják a vizet, majd legközelebb remélem nem megy ki a fejemből! :oops:
Ugyan, miért lenne baj, ha ti is odajárnátok?? Sőt, örülnék neki nagyon!! :D

KépKép
barimami

LÁnyok buta kérdés!!! :oops:
A nyákdugó mien??minden esetben véres??

emano/Andi
KépKép
emano

Kép
nem tudom mennyire látszik :?

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!

A nyákdugó olyan mint a nagy adag takony, bocsánat! nem tudom mihez hasonlítani.
De aki tud jobbat írja le....És véres is lehet, de nem élénkpiros, csak olyan pirosaska.

Veronikusz!
akkor igen könnyen mentek nálad a lányok, remélem majd nálam is könnyen "kicsússzan" ketteske. Majd a csodabogyó nevét is add meg légyszi. mindent bevetek málnatea mellett is. Aztán remélem beérünk majd. Mondjuk Encivel este mentünk nem volt nagy forgalom. De reggel 7től a 11es út már káosz. Szóval remélem most is este lesz majd mire menni kell....És írtad,hogy márciusra időzitetek miért?? Miért pont március?
Vendég

Hát Györgyi én már azért csodállak, hogy eddig is küzdöttél. Olyan csöröst próbáltatok ami ugyanolyan puha szilikonból van, mint a rendes cumi. szóval nem olyan kemény, mimt az aventes meg a többi?
Nálunk az a vicc, hogy Máté csak csörösből tudott inni, Mira meg csak normál cumiból és kész, a másikfajta egyiknek sem működött.

Jól kitudnak babrálni ezek a gyerekek a szüleikkel, csak nehogy egyszerű legyen velük az élet.

Réka
Vendég

Gabi!
köszi!Ez teljesen jó így nekem!lehet átlátszó is?És jöhet darabokba is?Vagy csak egybe??
bocsánat de nem tom mien?? :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz!
még azt akartam kérdezni,.hogy bírtad visszatartani???
Én nekem amikor beindult, mondtam is a Katinak(szülésznőnek) vágjon ,- mert mindjárt kibújik. Én tuti nem bírtam volna visszatartani. hogyan? ha már egyszer beindult...

Emano! Ne aggódj meglesz még a baba áprilisban... :D :D
Vendég

Gabi!
Neked is a Kati a szülésznőd?(volt)
Nyákdugót azért kérdeztem,mert mintha azt láttam volna :oops: de nem volt nagy darab

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!

Jöhet darabokban is, nekem is úgy volt. Sőt valaki észre sem veszi, csak egyszerűen kipisili. Nekem se volt nagy darab. Utána nekem is volt egy kis rózsaszínes vérzés.. Hívtam a Katit, azt mondta rendben, nyugi. Ez volt reggel, délután már éreztem valami fájásfélét, de nem is fájás volt inkább összehúzodások.Este bementem a kórházba, már benntartottak mert 1,5 ujjnyi volt, és este 10.45re meglett Encike. Neked is Király Kati a szülésznőd?
NAgyon aranyos, nyugodtan rábízhatod magad...
Vendég

Nekem is ő a szülésznőm!Nagyon aranyos!Mindig hívom doki után ha nincs bennt!!
Hát nekem a hasam fájdogál reggel óta alul, de a ctg semmit se mutatott!Na majd meglátjuk mi lesz?
köszi

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!

Akkor drukkolok 1000rel, hogy még esetleg ma meglegyen Tökike... :D Ki a dokid? Bocs de mindenkiét elfelejtem, annyian vagyunk...
Vendég

Emano!
a nyákdugó (ha egybe jön ki) akkor olyan mint egy meztelen csiga. :lol: :D nekem nem annyira tűnt véresnek, mint inkább sötétbarnásnak. :? :shock:

Barbi!
A férjem remekül gyorsul. :D Mondtam is neki utón a kórházban, hogy nem vetted észer azt a kis mitugrász sziránázó, villógó pontot a visszapillantó-tükörben ami már 5 perce próbál utólérni? :D (ugyanis az összes piroson áthajtott. Tiszta "TAXI" feelingen volt :lol: ) Mire "de igen", de ő bizony meg nem áll. Kérzedtem: "Nem zavar? Mert minket a gyerekkel annyira, hogy félúton visszafordul a gyerek. Jobb ott mint a börtönben." Végül megállt, kiordított, hogy szülünk, de felesleges volt mert az ürge ahol benézet és meglátot már intett is hogy húzzunk a ...... :lol: Beszédes lehetett a fejem :lol: Jó móka volt. De valahogy a kórház bejáratánál, - ahol Everest magaságban volt a porta NEKEM, - már nem röhögtem annyira. :D

Gabriella!
Fél órával az első fájás után már bent voltunk. Megviszgált egy idegen szülésznő aki addig halál nyugalommal mondta, hogy nyugi nem megy az olyan gyorasn. Vizsgálat alatt valahogy begyorsult a keze, majd elrohant. Mint kiderült rohant telefonálni Mészinek, meg az üveletesnek szólt. Mikor visszajött gondoltam megnyugtatom már magam, kérdeztem hány ujnyi??? :D már telejesen eltűnt a méhszáj és volt rendes székelési inger. Na mondom akkor 5 perc és itt van Szofi. Nagy túrót. :evil: Mondták, hogy ha már szóltak a dokimnak akkor várjuk meg és NE MERJEK NYOMNI. :shock: Kérdeztem is tőlük, hogy ezt megbeszélték a gyerekemmel is? :shock: Szóval bizonyos pont után már tök mindegy nálad milyen gyorsan mennének a dolgok. Komolyan! legközelebb megszülöm még otthon. De azért nagyon jó volt. Na akkor estem le másodszorra a szülőágyról, mikor a férjem visszahozta "megruházva" :D a gyereket és modja hogy több mint 60 cm és 4 kiló. MIIIIIIIIIIII? Ki a fa...t érdekel más gyereke. Szofi mennyi? Nekünk egy nappal korábban azt mondták hogy kb 3,2 lesz. De jó hogy nem mondták meg előre.
Én sikoltozva rohangáltam volna a szülőszobán hogy valaki szedje ki belőlem, mert ekkora babát nem tudok megszülni. :lol: :lol: :lol:

Csodabogyó neve: CAULOPHYLLUM THALICTROIDES C30
Kata nov. végi volt és horror volt depisen otthon egyedül, bezárva, apuci nélkül egy hasfájós babábal. Ha márciusi, akkor van ideje télre megnőnie. Nekem ez volt a kikötésem, hogy ha már úgyis egyedül vagyok nulla segítséggel, legalább had döntsem el mikor.
És hogy tartottam vissza: FETRENGVE és könyörögve az ügyeletesnek aki még be se lépett a szülőszobára, csak a folyosón gépelte az adataimat. :cry: Nem haragszom rá, hisz tudom, hogy nem tehette, mert akkor neki járt volna a szülési pénz, ezt meg nem teszik meg az orvosok egymással. :(

bocs, hogy kitört béna regényíró hajlamom. :D
nem baj, lassan úgyis megyünk el itthonról. Nem untatlak Lányok! :D:D:D:D:D:D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano!
vedd igéretnek, hogy neked 24 órán belül meglesz a babád! TUTI! a dátumot meg felejtsd el! az a folyamatos fájás, már a tágulás első szakasza. Nagyon drukkolunk! Ügyes vagy! Holnap már nem leszel net közelben! :lol: :lol: de izgi!!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Úgy legyen :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Hú, mennyi izgalom, mióta nem voltunk gépközelben!!
Emano,
hajrá, hajrá!! Micu szerint sem várja meg pocakbali a májust!
Nekem is a caulophyllumot mondták, de hogy a 20 perces fájásoknál elkezdve kell szedni. Küldhetjük gyorspostával, Emano??

Hihetetlen.. Még hogy visszatartani a babát.. :evil: Tudják, mekkora áldozatot kérnek?!
Le a kalappal a 4 kg-os gyerek kipakolásáért!! ez igen!

Nálunk is gyorsulási verseny lesz, mondjuk Apa szereti tolni a verdát! :) Veresegyház mellől a Kútvölgyibe dugó esetén út közben szülünk :))

Most jöttünk vissza a bababoltból, 2,5 óra alatt sikerült beszerezni a hiányzó dolgokat.. Még szerencse, hogy apát felmentettük alóla, nagyon kifáradt volna a vásárlástól.. Így családom hölgytagjai segítettek hasznos tanácsokkal a melyiket szeressem vetélkedőben.. :)
Szerintetek van különbség a newborn pelusok között? van, aki a Pampersre esküszik..

Györgyi,
csodálat a türelmedért! Ilyen mamócának kell jó sok babócát szülni, mert tuti jó helyre születnek! hatalmas a kitartásod! Drukkolunk, hogy kimozduljon a holtpontról az evés-para!
A védőnők és egyebek hozzászólásait meg nem is kommentálom, csak puffogok magamban..

KépKép
Kép
gyuzso

Emano..... :)

Hülye kérdés egyébként nincs. Honnan tudnád?

Veronikusz,
ez a te szüléstörténeted vérlázító. De gondolom még egyszer nem tehetnék meg ezt veled. Én azt gondolom, hogy szülés közben a szülő nő ritmusa a szent és sérthetetlen és semmi más.

Zsófi,
figyelmes vagy, köszönjük.

És: ó igen. :) Ismét a pocakosok táborába kerültem.
Három-négy hete - a családi szleng szerint- 'sikerült feltenni a gyártósorra' Melinda testvérét. Így hát kibővítem a ruhatáramat, mert Melindával két kismamaruhában csángáltam végig a nyarat.
Csak pislogok a többvonalzósokra. :oops:
Tervben volt egyébként, de most azért megint kell a képzelőerő:két gyerekem lesz nemsokára! Csak majd minden nap el kell mondjam magunknak, hogy "Nem karácsonykor szülünk". Az egyébként korai lenne.
Jövő héten vagy utána írok Rákóczi Áginak, :) aztán lassan felhívom kedvenc doktorbácsinkat. :) Talán csak alakul addigra valami. Bár szerintem év végéig még sokat változik minden.
De olyan jó már nem félni úgy, mint az elsőnél.
Hát ilyenek.

M.

Kép

Kép

Kép
memme

Gyuzso!
köszi. Mind a kettő természetes úton született. Nem lett császár Szofi se. :D
a homeo bogyeszt, pedig én elolvastam - a gyógyszertáros kiadta a könyvet - úgy szedtem vhogy, hogy 36.héttől (talán) heti 5 pici bogyót ELOSZTVA egy hét alatt, majd talán a kiírt időpont előtti héttől (???) napi 5 bogyó és azt mondták, hogy ha elindul a szülés/vajúdás akkor 1/4 óránként 5 golyó. Na ez már nem kellett nekem, mert mire eljött az idő már nem volt méhszáj. sok sikert!

na most már megyünk át a nagypapihoz a Tabánhoz. Majd este jövök, ha élek! :D:D:D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme!
Hatalmas gratula!

és igen. A 3.-at megszülöm már egyedül is. :lol: ha nyomhatok, ha nem. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Memme
Gratulálok(vagy még csak halkan)??

Ja hát "elhagytam" nyákdugócskám :lol: ez már biztos!!!
Fel hívjam a szülésznőt?Vagy csak ha magzatvíz szivárog vagy folyik?

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!
Szerintem ne izgasd magad az ultrahang miatt, biztos vagyok benne, hogy Tőtike hamarosan előbújik. Egyébként is úgy tűnik, hogy ez az ultrahang félre saccolás általános, vagy éppen ragályos? Ugyanis tegnap voltam Tóth dokinál, aki azt mondta méhszájam zárt és kemény, ez után megnézett ultrahanggal is és mivel Kangababát a gép kb 2,6kg-ra becsülte. Mivel a pótdoki is ragaszkodott az uh vizsgálathoz,-ugyanis szerinte az eddigi UH-k alapján a gyerek inkább 38 hetesnek néz ki mint 39-nek megint voltam ma az ultrahangon, csak a körzeti kórházban, ahol a szonográfus szerint a gyerek feje annyira lent van, hogy már meg sem tudta nézni rendesen a méretét, és szerinte nemsokára szülök mindegy hogy mekkora. Erre a 2. számú doki a kiskönyvemben átírta a május 7.-ét 11-14.re a lelet alapján, na most légy okos. Szerintem a gyerekek jönnek mikor jönnek, az ultrahang meg néha tök hülyeségeket becsülget.
Nyugi, és szorítok!

Veronikusz!

A születéstörténetedtől teljesen kiakadtam. Hogy ilyen egyáltalán létezik, kiborító!

Én is szedem a homeós bogyókat, meg málnalevél teázom, remélem hamar túlleszünk rajta. Néha már most leszakad a derekam mert Kangababa arccal a gerincem felé fordult.

Ígértem, hogy kórházról hozok hírt, mivel csütörtökön voltam benn. De sajnos semmivel nem szolgálhatok. Ma volt valamilyen értekezlet az orvosoknak. Hihetetlen hogy az utolsó másodpercig bizonytalanságban tartják őket és minket is. Mindenesetre abba maratunk a dokimmal, hogy ha nhem küld sms-t akkor az az jelenti, hogy május 1. mehetek a Kútvölgyibe szülni, különben irány a Szent Imre. Ha valaki meg tud valamit kérem írjon!
kangamama

Sziasztok!

Veronikusz
, anyum annak idején csak annyit mondott: "Nem szar ez, hogy visszatartsam!" :D

Ancsa
, köszi, hog yhiányoltál, suli volt megint, mostanság elég gyakran van :( De több nem lesz, csak a vizsgák.

Memme, minden elismerésem, ez nekem nagyon bátornak tűnik! A tejed is emiatt fogyatkozhat meg, nem?

Györgyi, nagyon együttérzek veled, a totálisan hosszú macerák... Szerintem próbálgass 1 féle cumisüveget, többször, és ha lehet, jó nagy lyukkal. Pl Bene kezdetektől a MAM 2-es cumijával evett, ami elvileg nagyobb lyukú, de neki ez is kicsinek bizonyult néha :) Sőt, akár az X-es is jó, ez a püréhez van, de nekünk már csak ilyen maradt, és azzal issza a tejét. Na, abból jön! Hadd follyon a szájába, ha az kell neki!
Bene is csak úgy bírt enni, de ő soha nem is tudott rendesen szopni :(

Ügyesek vagytok, és az a lényeg, hogy te jót akarsz Jázminnak! Meglesz az eredménye is!

mtunde

Sziasztok!
Memme nagyon gratulálok!
Emano!
Ne aggódj nem sok van már próbáld meg elfoglalni magad, tudom ez most nehéz, de nemsokára Tökike ki fog bújni!
Kangamama!
Ezek a dátumok semmit nem jelentenek ezt a tesóm mindkét szülésével igazolta... a kis manó akkor jön amikor ő akar, mindegy mit mutat a gép! :D
Sajnos mi ma nem sokra jutottunk a vásárlással mert nagyon sok dolog jött közbe... ami persze kevésbé volt izgi... na sebaj ma bedőlök az ágyba és majd holnap neki indulunk...
Holnap végre megérkezik a konyha bútor is ha minden igaz...
Mindenkinek szép estét
A szopizáshoz meg kitartást kívánok.... biztos hamarosan megoldódik a problémátok

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Emano!
a nyákdugó akár több nappal korában is távozhat. Én csak akkor szólnék a szülésznőnek ha elment a víz, vagy sűrűsödnek/erősödnek és rendszeresek a fájások! van akinél ugye repesztik. Bár ezt én sosem értette. Ha lehet az a jó, ha a baba repeszti, mert azt mondják, hogy akkor már ő is felkészült a megszületésre.
Nálam mind a két alkalommal az első "tökös" fájás után jött a Niagara. :lol: Az utolsó 2 hétben én már csak bazi nagy inkontinencia betéttel közlekedtem. Katánal ugyanis útban a kórház fele folyt el. :lol: Úgy irígyellek! Ezek olyan izgalmas pillanatok! Hamarosan kezedben lesz a babuci! :D De jó! Úgy izgulok! :D

Tünde, Kangamama!
hát most mit mondjak? Megtehetik. Hatalmukban áll. Kiváncsi lennék NYUGATON ez hogy megy! :idea: :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

memme,
gratula!! tesó jön, szuper!!

emano,
a pocaklakó nem olvasta az összevissza uh-leleteket és elindult kifelé! :) marhára nem érdekli, mit szavaznak a feje fölött a doktor bácsik! Eddig volt bent kényelmes, most már kívül tágasabb!

borsa,
rendes mennyiségű víz és zacskó keksz6gyors szénhidrát nélkül ne induljatok el vásárolni! Micu kiette magát a pocból, mire végeztünk a vásárlással.. :)

veronikusz,
én is kérdeztem a homeopata doki nénit, hogy akkor a 36. héttől kell-e szedni? ő mondta, hogy elég, ha a fájások jönnek, mert akkor érzékeny a méh homeopatiás gyógyszerre. Az elmélete szerint a bogyó egy jel és kell hozzá a méhösszehúzódás, mint jelfogó. az alappélda szerint, bárki szedhet homeopata bogyót fejfájásra, de csak annál fog hatni, akinek van fejfájása. na ez bonyolult volt, bocsi..

Végigolvastam a netes anyagokat a tegnapi közgyűlésről, ami eléggé botrányosra sikerült. tekintettel, hogy napirendre sem sikerült tűzni a 3 önkormányzati (János, margit, Budai gyerekkórház) össze-vissza vonását, így szerintem, hacsak a sote nem állapodott már meg a háttérben már, nem fog még minket érinteni a bármi, ami lesz a kórházunkkal.
tessék nem izgulni, pocakostársak!!

Szép estét és ALVÁST kívánok a sorstársaknak és a tegnap végre alvóknak is!!

KépKép
Kép
gyuzso

Jó reggelt!
Még 2:1ben!
Bár éjszaka volt 2 nagyobbacska görcsöcske,de jót aludtam :)

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Mi most indulunk a Mátrába, csak elköszönni jöttem! Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét!

Emano! Csak ügyesen, remélem mire hazaérünk kedd este, és visszaolvasok, már nem leszel 2:1!

Minden kis és nagy pocakosnak kitartást, mindenkinek sok alvást és pihenést!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!
Zsófiéknak jó utat!
Emano!
Sokat gondolunk rád, az egész család izgul értetek!
Tegnap voltunk egy bankban a váci úton....
Ismeritek milyen ez legalább 2 óra várakozás után megkérdeztem a recepciós hölgyet hogy merre van a mosdó, mire kedves lágy hangján azt válaszolta, hogy itt csak személyzeti mosdó van!
Ott van a közelben egy Mc Donald, próbálkozzak ott!
Én megköszöntem és arrébb somfordáltam....
Hát ennyit a női toleranciáról!
Ma jön a konyhabútorunk végre ez nagyon izgi! Remélem olyan szép lesz ahogyan elképzeltük, holnap Emmus ruháinak mosása, majd vasalása, és ha van még erőm végre bevásárolunk!
Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!
Ja ez most biztos hülye kérdés de 2 napja enyhén rózsaszínessé vált a váladékom! Ez normális?

Orsi

borsa

Borsa
nem lehet a nyákdugó?(kérdezem én,aki tegnap még azt sem tudta mi az és hogy néz ki :oops: )
Én olyan nyűgös vagyok :?
Szép neve lesz a lánykának,nálunk anyukám Emma :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!
Jó reggelt...
Bár nálam mérgelődéssel kezdődik, ugyanis rakott kelt akartam ebédre ,de a sütőm feladta. Hívtam a szerelőt, ki is jött, de közölte, új motor kell.hurrá! most honnan akasszak le???
Szóval valószínű a kaja a szomszéd sütőjében fog megsülni, nem ciki??

Veronikusz!
Hát most mit mondjak... én csak csodálni tudlak,hogy vissza tudtad tartani. Én nem bírtam volna, Encinél is mondtam,hogy annyira éreztem hogy jön(ne) már, hogy mást nem lehetett csak NYOMNI.
Azért ilyenkor cserélnék a férfiakkal , vagy legalábbis aki azt mondja tartsd vissza, ő mit csinálna? NA mindegy. Ezért szülünk mi, és nem ők...

Emano! :D HAjrá,hajrá...ez már a finish... :D

Memme! Gratulálok!!!! húúúúúúúúú de szupi. :D akkor nálatok sem lesz sok a korkülönbség a 2 lurkó között. Direkt így terveztétek?

Tünde! Tényleg akkor írjál be minket a pocakosok táblázatba,
nálam ugyanazok az adatok (doki,szülésznő) a kiírás dec.21.
ha 3 napot ráhúz, mint Encike akkor a Jézuska hozza majd.

Gyuzso!
a newborn pelenkáknál azt hiszem a PAmpersnél van olyan ami tényleg elég picike. Mert a csöpségeken minden olyan hatalmas. Egyébként kórházban is minden PAmpers, a popsitörlő meg a pelus is.,Mi is Pamperst használtunk, aztán áttértem a Liberóra, nyáron meg remélem már bilizni fogunk...

Tényleg akinek van tapasztalata bilire szoktatásnál, Veronikusz ill.akinek nagyobb babája van, mikor érdemes elkezedeni?
Vendég

Gyuzso!
Nekem így volt jobb és bár nem kérdőjelezem meg az orvosod szavát, de én egy arasznyi vastag gyógyászati szakkönyvből olvastam a leírásást. Kiadta a gyógyszertáros, mert nem akart félrevezetni. De Te nyugodtam kövesd az orvosod! Biztos jó lesz ahogy mondta! :D

Gabi!
hát most mint mondjak?! legközelebb tuti elköldöm őket a francba. Az már az utolsó lesz. Többet úgyse látom őket. :lol: Különben a 2. nyomással már kint volt. El tudod képzelni mennyire ki akart jönni már!!!!! Szinte az ajtóban kellett elkapja a doki mikor belépett. :lol: Úgy kilőtt Szofi. :lol: Meg is jegyezte Mészi, hogy úgy jött ki mint a golyó. :lol:

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bili:
nálunk Kata már kb 8 hónapja csak a WC-be kakil (szűkítővel). Nagyon zavarta, hogy szaros lett a feneke és rögtön szólt mindig ha bekakilt. Onnantól mi figyeltük, hogy mikor vonul el "termelni" és kérdeztük, hogy nem ül-e rá a WC-re. Ez kb 6-8 alkalommal volt így, majd már ő jött hogy kakilni kell. :D A pisiléssel még bajban vagyunk, mert az még nem zavarja annyira és annyira elvan, hogy szinte mindig későn szól. A pisilésnél meg kívülállóként nehéz észrevenni, hogy mikor kellene ráültetni. :( Bár lassan úgy látom erre is kezd megérni. Imád csak bugyiban rohangálni és sokszor sikerül száraz maradni. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:58-kor.
Vendég

Lilluska!
én ezt csak több helyen hallottam, de tudom, hogy van hogy valami miatt nem akar repedni. Hát akkor tényleg nincs más mit hogy kicsit besegítenek. De ekkor sincs semmi. Nem akartam senkit se bántani/megbántani ezzel! :oops: Remélem nem is tettem! :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:58-kor.
Vendég

Kép Kicsit huncotkodom
Szisztok Lányok!
Most készülünk az anyukámhoz Kecskemétre, egy kis kényeztetésre vágyunk. De a szülinapja is most lesz igy mindent egyben elintézünk. Vikus huncutkodik és remélem nem viseli meg majd a változás, mert most megyünk elösször el több napra. Mindenkinek jó hétvégét
V

valentina

Sziasztok!
Emano a nyákdugóhoz szerintem még korán van, nagyon is!
Most ez a ti időtök!
Végre megjött a konyhabútor és nagyon szép :D
Valentina!
Vikus nagyon édes!
Veronikusz?
Mikortól kell elkezdeni a málnalevél teát?

Orsi

borsa

Borsa!
ha jól emlékszem a 36. hétől. De ha tévedek javítsatok ki!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Gabi, beleírlak! :)

Szobatisztaság. Lehet, hogy még nem ez lesz a ti nyaratok! Szerintem sem kell sietni. Én azt olvastam, és ezt is szeretném, hogy ha Bene már tudja, és mondja hogy mit FOG csinálni, akkor kezdjük. Ez még abszolút nincs meg, maximum kaka után szól, hogy kaka, de ezt a sok halandzs aközt elejti, úgyhogy a szag a biztos :) tényleg nem jó, ha frusztráció lesz a rászoktatásból, és állítólag szoktatni sem szabad. Az oviban is csak az a lényeg, hogy napközben szobatiszta legyen, még akár éjszaka pelusos is maradhat, de nem lesz az, az még hosszú idő. Több baerátnőmet figyeltem, az egyik nagyon korán kezdte, módszsresen szoktatta-jutalmazta, stb, a másik meg nem. Végül egyszerre lett a 2 gyerek szobatiszta véglegesen :) Akkor meg minek stresszelni?

Tünde

mtunde

Sziasztok!
Végre kicsit több időm van ezért hát az utsó odalakat elolvastam. Örülök nagyon az új pocakosoknak, drukkolok a hajrázóknak és gratula a friss kétcsíkos tesztelőknek :lol: !

Durcáékra én is sokat gondoltam és nagyon drukkolok nekik!!!!!

Györgyi, sajnálom nagyon a szopizás gondotokat, de próbálj meg nem idegeskedni, mert az tutira hátráltatja Jázmint is a cicizésben vagy az új (cumisüveg) megszokásában. Nagyon édes a képen és tényleg nem tűnik soványnak! El fogja fogadni a cumisüveget, de neki valószínűleg több idő kell, hogy megszokja. Nem vagyunk egyformák! Különben még egy kérdés, nálam egy látogató rokon kérdezett rá, hogy nincs-e Beni nyelve lenőve picit (doki néni szerint nincs), mert úgy tűnt neki és ez később zavarhatja a szopizásban vagy a hangképzésben beszédben. Nem tudom ti néztétek-e Jázminnál, lehet –e ez a gond és ezért nem tud vákumot képezni. Ezt a nyelvproblémát amúgy egy egyszerű módszerrel gyógyítják (bár sebészollóval, de nem fájdalmas) ambulánsan a sebészeten. Csak egy ötlet, mert egészen hihetetlen, hogy „elfelejt” szopizni egy baba.

Valentina, édes a kép Vikusról, remélem ti is összeszoktatok már és kialakult a napirendetek.

Emano, nekem majdnem 2 hétig távozott több darabban a nyákdugó, sok-sok órát vajúdtam és nem ment el a magzatvíz egyik gyerkőcnél sem, ez mindenkinél más, és tényleg minden szülés más. Ne törődj most mások történetével, pihenj amennyit csak tudsz, mert szükség lesz az erődre és olyasmivel foglalkozz, amit nagyon szeretsz. Küldöm feléd az energiát!!!!

Heni, kitartást neked és mielőbbi gyógyulást Szandinak! Én az unokahúgomat ápoltam ötévesen bhimlővel, nehéz napjaitok lesznek :( .

Veronikusz, bárcsak nekem lett volna hasonló élmény a szülés. Látod mindenki mást kíván :) !

Az Uh-ról csak annyit, hogy Benikénél a 40. héten Mészáros doktor 3800 g-nál jóval többet saccolt, akkor annyit mutatott a gép. Meg is mondta, hogy császár lesz. Persze azt nem gondolta ő sem, hogy több mint 1 kilóval több lesz (4950 g volt). És saját bevallása szerint Gabika is tévedett fél kilót.

Szobatisztaságról: Azt írta egy könyv, ha kétévesen kezded 3 évesen sikerül, ha 3 évesen kezded 3 évesen sikerül. Nekünk ez az utóbbi jött be. Olicska 3 évesen a kistesó születésével egyidőben (minden ajánlással ellentétesen) szokott le a pelusról át a lépcsős (fellépős) szűkítőre egyik napról a másikra. Első nap 10 pisis bugyi és nadrág, második nap 1-2 db, harmadik nap egy sem! Egy-két hét után már elindultunk utcára is rövidebb útra pelus nélkül, 3. héten autóba is mertünk ülni és negyedik héten már éjszaka sem kellett. Azóta egyszer volt házon kívül baleset (IKEA játszóházában sikerül bekakilni, de szerencsére kemény volt :lol: és 1-2 bepisilés volt itthon a nagy elfoglaltságunk miatt (játék).

Magunkról is egy pár szó: Benike úgy tűnik kinövi a hasfájást, igazából max hetente egyszer van rossz délutánunk. Éjjel max 1 szer kelünk és többször előfordult hogy átaludta az éjszakát. Szóval nagyon jó gyerek! A hathetes konrollon 5900 gr volt a kis vasgyúró. Már édeseket mosolyog és úgy tűnik a napirendünk is kialakul. Több napja nem alszom délután, mert Benike általában fent van míg Oli alszik, de lassan megszokom. Még sokat rohangálunk pl. orvoshoz, oltás, UH vizsgálat, sebészet a köldökén lévő vadhús miatt (tegnap esett le végre), de május elején megkapjuk a 2 hónapos oltást, meg elmegyünk csípőszűrésre és akkor nyugi lesz egy kis időre végre. Oli imádja az öcsit szerencsére, néha kicsit kísérletezik, hogy mit bír (kéz, meg arc szorongatás), de azért nem durva vele. Ha nem intézkedünk akkor a játszótéren vagyunk és már sikerült kétszer tornázni meg görkorizni mennem.
Most ennyi fért bele, mindjárt elalszom! Igyekszem jönni! Jó éjt!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Szobatisztatságnál, ami nagyon fontos friss tapasztalat: BIZALOM!!!! Én mindig azt mondtam Olinak, hogy most pl elmegyünk a boltba vagy a játszóra pelus nélkül és ha pisilnie kell szól és pisislünk a bokorba. És ő nagyon örült hogy felnőttként kezelem. Apa sosem kedzte volna el, mert szerinte úgy sem megy és mindig bugyipelust adott volna rá házon kívül. Úgy kellett rábeszélnem az első közös autós útjukra, hogy merjen eliundulni Olival pelus nélkul és bízzon a lányában.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!
jó volt hallani rólatok! :D Benjámin nagyon szépen fejlődik, Olcsika meg nagyon ügyesen és gyorsan szobatiszta lett. :D
ha van, kérünk képeket!!!!

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Merci!
én mind a két szüléssel meg voltam elégedve. :D Csak nem értek egyet ezzel a szándékos szívatással. :oops: ilynekor csak a szülő nő számít és nem az orvos. Ők rendezzék le egymás között. Az engem nem érdekel.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Jó reggelt!
Veronikusz köszi az infót, nem tudom mikor kell de akkor lassan elkezdhetem!
Tegnap megjött a konyha bútor és nagyon szép lett :D
Emano remélem már a kórházban vagytok :D
MOstanában egyre többet fáj a derekam, remélem nem lesz tartós ez az állapot!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Gyönyörű vasárnapot mindenkinek!!!!

Nagyon szépen köszönöm az infokat a szobatisztaságról, nagyon sokat segítettetek, Én is úgy gondolom,hogy minden gyereknél más az időpont, amikor megérett a szobatisztaságra.
Csak tudjátok a családban mindig vannak az okosok, akik már mondják, hogy így csináld, úgy csináld- és ettől én leszek frusztrált!
Mert már látom hogy mikor nyom, gyorsan toljam alá a bilit. Mondom persze. szegény gyerek megijed, és aztán azért nem kakil.
Nem szeretném sürgetni, nyáron majd úgyis bugyiban lesz, aztán majd meglátjuk... :D

Merci! jó hallani rólatok is... nagyon ügyes Olicska is , ha így sikerült neki ... Benjámin is jó, hogy már nem hasfájós....
Majd ha lesznek friss képek, kérünk ide... :D

Emano! Csak nem a kútvölgyiben vagy????
szorítunk 1000rel!!!! :D :D mostmár hamarosan a kezedben tarthatod életed legszebb ajándékát. :D

Borsa! Örülök a konyhabútornak, mostmár akkor lassan készen lesztek...te is pihenjél a hátralévő idődben!!
A málnateát a 36.héttől ihatod...
Vendég

Emano sajnos itthon van!
Szóval itthon vagyunk,holnap megyünk elvileg a dokibácsihoz!
Most itthon pakolászunk!Végre a párom sem dolgozik :D
Beraktuk a kiságyba a légzésfigyelőt,hátha....
Jön a front,hátha.......
Közben meg anyósomék kiborítanak :evil:
Csinálj ezt,azt,olvassál, úristen Te fáradt vagy,miért nem indítja meg a doki,stb.....
de az van...

emano/Andi
KépKép
emano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?