A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Kedves Lányok!
Ma megint megjött sajna... Ez van. De kezdõdik az új hónap, új reményekkel. Most nem szedek majd semmit és nem számolok. Elmegyünk egy hétre pihenni is.
üdv
Adél
adél

Sziasztok!

Voltam ma orvosnál, és mondott egy érdekes dolgot a hõméréssel kapcsolatban!
Még pedig azt, hogy rögtön ébredés után kell mérni a hõt (ezt eddig is tudtam), mindegy, hogy 5kor kellek, vagy 8kor.
És azon gondolkoztam, hogy lehet benne valami, mert arra ugye nincs szabály, hogy ugyanakkor fekszik az ember, és akkor nem lehet kiszámolni, hogy most 6 órát aludtam és úgy kelek mondjuk 7kor, vagy 10et aludtam és úgy mérek 7kor.

Szerintetek?

Mandula
svm

Szia Mandula Kép

Jó, hogy felvetetted a kérdést, már én is gondolkodtam rajta. Nem értek hozzá, de én is észrevettem már, hogy hasonló szakaszban, ha mondjuk csak 3 órát aludtam a mérésig, akkor akár 6 tized foknyi eltérés is volt.

Tinka
tinka

Sziasztok, köszi mindenkinek a szívélyes üdvözlést, tényleg nagyon jól esett. Kép
Igen sajna ebbe a topikba jöttem vissza de hamarosan másikban leszek. Veletek együtt!
Nem szomizni lányok! Nem depizni, mert ki küzd helyettünk ha mi feladjuk!? Persze sírni is kell idõnként, hogy megnyugodjanak a kedélyek de minden ciklussal közelebb kerülünk a babához! És a sejtjeinkben is láttátok, hogy azoknak sikerült akik pozitív gondolkodással vidáman erõsen vágtak bele, akik pedig kétkedtek, és nem támogatták egymást és feladták azoknak sokadjára sikerült. Biztosan van ebben valami!
HUrki a pszichológus Kép
kriszta2 az inszem nem fáj szinte nem is érzed, olyasminek mondják mint egy szokásos citológiát.
hurki

Sziasztok LányokKép

Mostanában sokat dolgozom, és nem tudok jönni napközben, csak este közétek.

Sajnos ma történt egy esemény velem amit nem tudok hova tenni. Elkezdtem hirtelen vérezni, egészen élénk piros volt, és egy tisztasági betétnyi vér jött ki, és megállt, de még mindig görcsölget a hasam. Nem tudom mi volt ez, mert múlt hét csütörtökön volt az inszem Nálunk, szóval még meg sem tapadhatottKépKép Hívtam a dokimat telefonon, és Õ sem tudott rá mit mondani, csak hogy hétfõn menjek be hozzá. Mit gondoltok? A hõm normális volt 37 felett, és Utrogestant szedtem.

Kriszta2Kép
Az inszem nem fáj egyáltalán. A megtisztított ejakulátumot katéteren keresztül nyomják fel a méhbe, elõtte a kacsát felhelyezik. Nálunk utánna bedugaszolnak tamponnal, és 5 percet kell pihenni a nõgyogyi széken letakarva, majd felöltözve 1 órát a kórházi ágyon, aztán uzsgyi amerre akarsz. Kicsit görcsöl az ember hasa utánna, amíg fekszik(mensis görcs), de nem vészes, és vérezhet is picit.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat,
ilyesmirõl még nem hallottam.
Butaság, tudom, de ez vetélésre hasonlít.
Vagyis nekem a vetélés volt ilyen, teljesen váratlanul görcsök, melyek ráadásul kb. azonos idõközönként jönnek.
Tudom, hogy semmi realitása nincs hogy volt ott korábbról egy megtermékenyült sejtecske, hisz UH-n végig követték ezt a ciklusod, nem?

Ez biztos nem rossz dolog, a szervezeted magától rendbe akar tenni valamit, ami nem tetszik neki.

bella
Névtelen

BellaKép
Én is így látom ahogy Te. Köszönöm a gyors válaszod.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
nekem sincs jobb ötletem, mint, amit Bella írt, tényleg még nagyon korán volt ahhoz, hogy a beágyazódott baba legyen... valamit a szervezeted akart helyrerakni. Azóta minden rendben?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Cat, OK vagy? Én meg babóra tippelek. Lehetett a beágyazódás, vagy ahhoz túl sok volt a vér?

Krissi
krissi

Cat! Szerintem már igenis megtapadhatott 1 hét alatt. A megtermékenyülés után 3-4 nappal tapad meg, nem?

Lányok! Tegnap voltam dokinál, nincs cisztám, endo van, de az kisebb, mint a múltkori cisztaszerü és más volt a szerkezete ezt még én is láttam amikor megmutatta. Igy kezdik márc.7-én a stimulációt és mivel végig dolgozni fogok, mondtam neki, hogy nagyon rossz hogy mindig csak munkaidöben kapok idöpontot, akkor is várni kell fél-1 órát, ezt munka mellett nemigen lehet megtenni, erre azt mondta a doki, hogy mindig kapni fogok du. idöpontot szoljak neki, ennyire lesznek rugalmasak! A másik jó hir, hogy van alapitványuk, kérnek kell és valoszinü kapok vissza majd 15-20e Ft-t. Sajnos csak a kezelések végén adják ide, igy nehéz lesz összeszedni mégis a pénzt, de azért mégis jó lenne ha adnának.
Van már fél adagos Gonal is, igy 1,5 Gonalt fogok kapni és 1 Merionalt végig. Most majd kiugrok a börömböl, tegnap ennyi jó hir!

Ja és a multkor szerint igenis picit beágyazodott csak levált az embrió, mert a HCG eredményem magasabb volt.

Karmen
karmen

Cat! Jobban vagy már?
Kármen! Most sikerülni fog! Kép

Andi
andi28

Sziasztok CsajszikKép

AndiKép,KarmenKép,OrsiKép,KrissiKép
Köszönöm az aggódást. Sajnos nem tudom mi volt ez a vérzés, de már teljesen elállt estére, és a méhgörcs is elmúlt reggelre teljesen. Lehet, hogy csak egy kis hormonkavar van, amin nem csodálkoznék ennyi hónap kezelés után. Nem hiszem, hogy baba 6 nappal az inszem után. Mindenesetre megpróbálok pozitívan gondolkodni, és türelmesen várni a hétfõ reggelt. A hõm egyébként ma is 37,1 volt, szóval nagy gáz nincs, mert ez még nem a menstruáció volt.

KarmenKép
Az nagyon szuper, hogy a múltkorinál megvolt a terhesség, csak valami miatt nem maradt meg. A mostani tuti sikeres lesz. Fogod bírni munka mellett ? Nem félsz, hogy megfázol, és nem tudnak altatni ? Lehet, hogy jobb lenne betegácsiba lenni.

Cat

Cat
Kép
cateye

LányokKép

Sajnos megint vérezgetek. A betétre nem folyik ki,tehát nem sok, de a WC papíron látszik. Élénkpiros, de nem darabos vérzés. Hát fogalmam nincs mi ez.Kép

CatEye

Cat
Kép
cateye

Úgy látszik ma csak én írogatokKép

Beszéltem most VirággalKép. Szegény rettentõen el van kettyenve. Görcsöl a hasa nagyon, és erõsen vérzik. Ráadásul a régi dokija nem informálta megint, hogy mit várhat, így tegnap nagy meglepetésére a petevezetõje távozott el belõle, amit ezek szerint nem laparral szednek ki. Hosszú ér szerû összetekeredett dolog volt, amitõl nagyon megijedt. Hát tiszta horror ez az egészKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat
Kérdezd meg szerintem Erazmuszt, hogy mi lehet ez a vérezgetés. Lehet, hogy beágyazódásos vérzés, bár ahhoz talán túl sok(nekem nem volt, így nem tudom milyen).
Virágot nagyon sajnálom, mert nem elég, hogy így járt szegény még ez sem megy Neki simán. Pihenjen nagyon sokat. A görcsölgetésre én napi 1-2 Magnézium pezsgõtablettát ittam és még néha most is, ha úgy érzem, hogy picit görcsölget. Ellazítja a méh izomzatát.
Lujza
lujza

Sziasztok Lányok!

Légyszi adjatok tanácsot nekem a fiúk vizsgálatával kapcsolatban. Gondolkozunk egy ilyenen, bár az orvosom szerint egy év után érdemes csak elmennie.

Szóval egy vizsgálat az hosszú távú eredménynek számít? Vagy olyan, mint a prolaktin szintünk, hogy ha egyszer jó, lehet, hogy következõ héten már nagyon rossz?...
Mi a "jó" eredmény? (számuk, minõségük, gyorsaságuk)

köszi
Adél
adél

Hát Cat,
és valami méhszájseb vagy ilyesmi nem lehet? Amúgy lehet hogy tiszta hulyeségeket beszélek.

szegény Virág és most otthon van?
Ilyet még nem hallottam, hogy csak úgy lassan szulje meg a petevezetékét? Ez igaz lehet?

Karmen,
és hol van az endod, vagy ciszta, a méhurben, vagy a petefészekben? Nem fog bezavarni, nem kell eltávolítani?

bella
Névtelen

CatKép
Nem lehet, hogy tényleg volt bent a pocidban vki??!!
Persze lehet, hogy teljesen más volt az oka. Ebben az esetben viszont jól jöhet, hogy a szervezet saját magát tisztítja.
Behívhatott volna elõbb is a doki! Jó ötlet, hogy megkérdezed Erazmuszt is. Õ biztosan segítKép

Ez nekem kész horror, amit leírtál Virággal kapcsolatban. SzegénykeKép Elég borzasztó lehetettKép

AdélKép
Az orvosodra ne halgass, hogy csak 1 év után érdemes. Én igenis javaslom, hogy most nézessétek meg (jobb mindennel elõbb tisztában lenni). A Shöpf Méreiben végeznek ilyen vizsgálatot, és gyors az "eredményhírdetés" is. A teljes névre és a telefonra már nem emlékszem vmilyen Zsuzsához kell leadni az eredményt. Õ a 3. emeleten van. Keress rá itt a topicon, mert már volt errõl szó és a telefonszámot is megadta vki.
A férfi eredmény nem romlik egyik napról a másikra. Persze hosszabb idõintervallumban lehetnek különbségek, de nem igazán mérvadóak (ha egyébként nincs baj).
A hasznosban az értékekre (motilitásra, számukra..) vonatkozóan találsz infót.

pussza
bogár
bogár

Adél,
én is azt mondom, ez esetben nincs miért várni-
sot, hulyeség várni. Mert mi van, ha ezen a téren van valami hiba, akkor aztán próbálkozhatsz ítéletnapig.

Még csak annyi, hogy rá lesz írva az okiratra az eredmény-az legalábbis támpont.
bella
Névtelen

Cat Kép

Nyugi Kép Kép Kép a vérezgetéssel kapcsolatban. Sok helyen azt írják, hogy a beágyazódáskor lehet vérezgetés. Még egy heted van a tesztig?

Virággal kapcsolatban furi, amit írtál. Nekem kivették laparral a petevezetõmet a méhenkívülinél. Viszont kaptam tüszõrepesztés után az utrot-t, ami elég szép vastag méhnyálkahártyát növesztett és a mûtét után 3-4 nappal horror vérzésem volt Kép nagy fájdalommal és a többit le sem írom Kép Lehet, hogy neki is a levált méhnyálkahártya volt?

Pusz
Noémi
noémi

BogárKép
Mail ment magánba.

NoémiKép
Nem tudom, hogy mi lehetett Virágnak, de Õ azt hitte, hogy az a petevezetõ. Elég zaklatott volt szegény, így nem akartam tovább feszegetni a dolgot.

Azért nem hiszem, hogy nekem beágyazódás lehetett, mert az nem tart 2 napig. Ráadásul akkor ha az volt akkor ez egy nehézbombázó, mert letarolta a nyálkahártyámatKépKépKép

AdélKép
Szerintem is a párodat ki kell minél hamarabb vizsgálni. Lehet, hogy szeded itt a gyógyszereket potyára, és nem is Nálad a gond. A férfi eredménye nem olyan mint a prolaktin. Persze gyulladás miatt az is leromolhat, de ez nap naponta változó. És sajnos ha gyulladás van akkor nehéz kikezelni. Lásd OrsitKép, hogy mióta küszködnek vele.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányokKép

Többször próbáltam az elmúlt hetekben írni, de a gépem sztrájkolt...megszakította a kapcsolatot mindig, amikor a topikba be akartam lépniKép
Gitta: az én adataim most tényleg pontatlanok. Feb.14.-én volt az új ciklus elsõ napja (nesze neked Valentin-napKép), így ma vagyok a 7. napon.

HurkiKép öröm Téged újra látni (na, tán elviseltem volna, ha a szomszédból kukkantasz át, de ami késik az jönKép)

Cat: kíváncsi vagyok, vajon mi lehetett ez Nálad...én sem tartom valószínûnek, hogy beágyazódás.
Virágnak sok pusziKép
Egyébként a petevezetõt kiszedik ilyenkor, nem "spontán" ürül...az vmi más volt. Virágnak a régi dokija csinálta a mûtétet, nem Scwartzi?

Apropó: voltam nála hétfõn(mmint Scwartzinál). Szimpatikus, felírt mindent A-Z-ig rólam és a férjemrõl, megnézte a leleteinket (minden nagyon jó) és megbeszéltük, hogy jövõ szerdán megyek PCT-re. Tudjátok, mi volt a fura? Azt mondta, hogy elõtte este akciózzunk, de azt megelõzõen 5 napig tilos (mintha mintavétlre menne apjuk).

Talira én is mennék, ha egyszer nem hétfõre, hanem pl. keddre tennétek (hétfõn és szerdán este 8-ig dolgozom).

NA mielõtt teleírnám az oldalt, befogom a klaviatúrámat. Meg a lányom is mindjárt éhen pusztul. Igyekszem gyakrabban jönni, puszi mindenkinek.

Jovi

NA, azt azért még gyorsan elpletykálom, hogy Verus húgom (úgy tûnik) holnap délután egy kicsi fiút fog szülniKépKép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

CatKép
Ez horror, ami a Virággal történt!!! Csak azt nem értem, hogy kerül a méhbe a petevezetõ???? És mit csináltak lapar közben???? Levágták a petevezetõt, és hagyták, hogy majd felszívódik, rossz esetben TALÁN utat talál a méhüregbe (amit továbbra is kizártnak tartok), és akkor majdcsak kijön valahogy? Hát ez elég bizarrnak hangzik. Ha már levágták a petefészekrõl, miért nem kapták ki rögtön? Itt valami nem stimmel. Szerintem élettelen szövetdarabot nem hagynak bent, lsd. mûszeres befejezés, hiszen bármi nem odavaló vérmérgezést okozhat. Inkább a méhnyálkahártya darabka lehetett, hiszen hormonálisan fel volt készülve a terhességre, gondolom, emiatt vastagabb is volt.

Sajnálom, hogy megint vérzel, mostmár ötletem sincs, mi lehet ez.

Puszi:
Krissi
krissi

Adél Kép
mint érintett azt hiszem objektíven tudok neke tanácsot adni. Mindenképpen nézesd meg a párod. Mi szeptemberben mentünk el, most február van, és még kb 1 hónap, amíg várható, hogy helyrejön. persze ebben van egy orvosváltás, egy félrekezelés... de ez akkor is sok idõ. Ha akkor nem megyünk el, akkor lehet, hogy még most is reménykednénk minden hó végén, hogy hátha most... és csak sokkal késõbb kezdenék el a kezelést és évek múlva lenne csak babánk, de így ha az égiek is úgy akarják (és egyenlõre úgy tûnik velem minden rendben), akkor a nyárra remélem bebabásodunk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Hát végigfutott a hátamon a hideg, amikor olvastam mi történt Virággal! Kép Szegény! Már igazán megérdemelne valami jó híreket is! Hogyhogy a régi dokija mütötte?
Cat! Ez olyan furcsa. Nekem egy nap volt egy pici rózsaszín, szerintem az lehetett beágyazódáskor. De ennyi vér! Kép Reméljük tényleg csak a szervezeted dolgozik. Kép
Jovika! Kép PCT vizsgálat elött nekünk is kellett 5 nap szünetet tartani.
Bogár! Mi újság van veled? Sosem irsz magadról. Tessék pótolni! Kép

Puszi!
Andi
andi28

CatKép
írom a válasz-levélkétKép

Andi28Kép
Köszi, hogy hiányolszKép. Mi január óta felfüggesztettük a babaprojektet (szó szerint) és ez még így megy jó pár hónapig. Ennek jó okai vannak. Majd, ha ezek megoldódtak újult erõvel ígérem újra nekilátunk... addig pedig csak, mint kivülálló figyellek Benneteket és néha belekotyogok egy-egy témába.

pussza
Bogár
bogár

LányokKép

Válaszolt ErazmuszKép szerinte a beágyazódás volt, de sajna tovább véreztem, így nem lehet az. Akkor valami hormonkavar volt csak. Már így nem is reménykedem a hétfõben, de: nem baj jön másikKép

Andi28Kép
Virágot azért a Jánosban mûtötték, mert a Schöriben nem csinálnak lapart. Én sem hiszem, hogy az a petevezetõje lehetett, mert ha az elhalt magzatot ki tudják venni csövön keresztül, akkor a petevezetõt méginkább. Lehet, hogy valami bent maradt, és csak kiürült.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! Múltkor benéztem hozzátok, de most megint lenne kérdésem, fõként Orsihoz!

Orsi! férjednek milyen gyulladása van? Mi okozza? Mit szed rá, és mit mondtak, mennyi idõ múlva lesz eredmény? Mennyire volt rossza az eredménye?

Ne haragudj, ha tolakodó vagyok, csak mi is ez ügyben vagyunk érintettek. Voltatok már kontrollon?

Elõre is köszi!

Anita
Névtelen

Sziasztok, félig döglött a gép, remélme kitart addig amig gyorsan írok.
PCT-nél pont az a lényeg, hogy a szünetelés alatt jól megsokasodnak megerõsödnek, aztán akció, fekszel és benntartod õket, nem fürdessz!!! és nem mosogatod ki õket magadbõl, kicsit undinak tûnik, de másnap a doki azt az állott szagos mintát nézi, hogy mennyit nyírtál ki közülük és mennyi maradt meg. Ebbõl arra következtet, hogy a szervezeted eleve kizárja-e a férjed spermáit és nemhogy megtermékenyülni nem tud de el sem jut odáig mert leölöd õket, és akkor rögtön inszemre küld ha ez áll fenn, mert azzal kikerülik ezt a felfalást. Ha meg negatív az eredmény akkor jó a pct nincs baj lehet tovább gyakorolni spontán.

Adél, mi is voltunk a Schöpf Mereiben, szerintünk kissé nagyvonalúan kezelték a témát, csak az anyagot vizsgálták. Ingyenes, úgyhogy csak a leadjátok a mintát, megmondják az eredményt, és annyit hogy jó-e. NOs nekünk nem túl jó az eredményünk és mégis jónak mondták ott. Szóval elsõ körben egy ilyen kis gyors vizsgálat és ha az eredmény nem túl fényes akkor andrológust keressetek miért nem jó mit szedjen, mûtét kell-e (nekünk rengeteget javított a mûtét, így sem egy szuperbika de sokkalta jobb mint volt)És a matyivizsgálat után biokémiai vizsgálatra is el lehet menni, hogy megnyugodjatok! De én sem várnék, nekünk a gyógyszeres kezeések pihi gyógyszereskezelés, mûtét és gyógyszeres kezelés kb egy évet vett igénybe mert nyáron persze a fû se nõ. Mellesleg ha az ember túljut egy ilyen gyógyszers kezelésen és közelebbi kapcsolatba kerül a dokival, könnyebben írnak neki papírt, hogy a spermák nem túl jók ezért a kívánt terhesség elérésére inszem vagy tényleg indokolt esetben lombik ajánlott.

Túl vagyok az inszemen, tényleg semmi különös leszámítva azt az eszméletlen nagy terpeszt, meg olyan hülye helyzet hogy ott ül, arca 10-20 cm-re a micsodámtól Kép A párom meg végignézte a doki meg közben magyarázott neki hogyan kell csinálni Kép
Itt nincsen tampon, csak valami légbuborékot csinál ami benntartja õket egy darabig, 10 perc pszichés fekvés döntött állapotban és kész lehet menni dolgozni, de ne ássuk fel a kertet mondta.
Cat nekem sincs lövésem mi a fene volt ez de ne is találgass mert csak stresszeled magad, esélyed megvan a hõd jó akkor ne idegesítsd magad mert az árt. A dokid majd megmondja de azért tényleg behívhatott volna hamarabb.
Jovi sziamia de kár hogy Te is itt vagy Kép Kitratás hamarosan odaát kell lennünk!
jaj de hosszú lettem, hétfõn én is megyek, puszi Hurki
hurki

CatKép
mail ment, de mindkét címedre írtam, mert nem tudtam, hogy most olvasod bent az üziket, vagy semKép

HurkiKép
otthon hagytam a mobilom, amiben a telszámod van. sebaj, majd hétfõn jelentkezem, hogy nézz utánna a nagykönyvedben a gyogyiknak, de lehet, hogy meg kéne várni a csütörtököt és nem elõre stresszelnem.

LányokKép
A PCT eredményhez még hozzáfûzném, ha az rossz annak az oka nem biztos, hogy a nõnél keresendõ.
Ha ugyanis a nyakcsatorna védekezik a spermiumokkal szemben, annak nagyon jó oka van (pl. prosztata-gyulladás), melyet a spermiumok mikroszkópos vizsgálata során esetleg az asszisztensek nem vettek észre (ami állítólag nem is várható el tõlük). Valszeg ez már andrológus téma lenne és további vizsgálatot igényelne.

A talira én is mennék.

pussza
bogár

most már dó'goznom kéne
bogár

Sziasztok!

Hát, nem tudom, mikor lesz újra tablicsku. A gépem totál tropára ment, ezen meg még mindig nincs excel! Kép Berágok, és nem várom meg, amíg a rendszergazda felrakja, megcsinálom én! Kép

Cat!
Kitartás, remélem semmi súlyos nincs a háttérben, csak egy duci babuci! Kép

Hurki!
Jó újra látni! Kép

Bogár!
Te is végre elõkerültél! Kép

Lányok!
Mikor is lesz a tali? Kép Hátha én is tudok menni... ...nem merem elkiabálni. Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Adél! Sajna mi csak vártunk, én folyton orvoshoz jártam, 2 év után a férjemet is megvizsgálták, akkor mütét, majd várakozás, ujabb kontroll nem javult. Igy egyböl lombik, de már összesen 3 év telt el hiába mire ezt elkezdtük.
Szerintem ne várjon senki, inkább menjen el feleslegesen a pasi is vizsgálatra, mint elszaladjanak az évek, hónapok.

Cat! Sajnálom, ha nem vérzel nagyon akkor még lehetsz terhes.
Cat, de félek, de sem anyagilag nem tudom megengedni most a tp-t sem a melohely nem engedi. Itt lebeg a fejem felett még mindig a leépités, szabira megyek a punkció napján egészen a tesztig, ha poz. akkor átmegyek max. 3 hét tp-re. Utána megint szabira ha még kell pihenni. A doki szerint is dolgozhatok. Megfázáson már túlvagyok, de vigyázok is nagyon, meg szedem az Elevitet, C vitamint.

Bella! Endo a jobb petefészekben van, de nem akkora hogy érdemes lenne operálni. A doki szerint nem zavar, mert a petesejt fala ilyenkor vastagabb, de nekem a spermát beleinjekciózzák igy bejut. Az embrió falán is csináltak lézerrel bemetszést, ami hátrány hogy kicsit leblokkol és több gyógyszer kell, hogy stimuláljanak.

Hurki! Nagyon szoritok neked is!

Hétfön meg valaki jó hirekkel jöjjön már!

Karmen
karmen

Itt vagyok,
Karmen köszi a drukkot rámfér. Remény az van mert rácáfoltak a rossz hormonjaimra a szép tüszõim és nyálkahártyám , ezért én bizakodok. Matyik is rendben voltak, remélem nem esek pofára ismét. De én majd csak 18 nap múlva tudhatok valamit. Remélem sikerül jönnöd a talira, meg Gitta Te is jöhetnél már! Jók legyetek, akciódús hétvégét, kívánok mindenkinek.
Adél és mindenki aki még nem vizsgáltatta meg a párját! Tényleg sok idõ megy el a pasik kezelésére is, nem fáj és mi sokkal többet és komolyabb dolgokat is kibírunk a baba érdekében, nem olyan nagy kérés egy kis matyivizsgálat!
Hurki
hurki

Sziasztok Lányok!Kép

Nagyon rég voltam köztetek, nem ígérem, hogy ezentúl sûrûbben jövök, mert tanulok ezerrel...

Nálunk semmi újság, ill. az, hogy túlvagyok a hormonvérvételeken (eredmény 1 hónap múlva), aztán megyünk majd dokibá'-hoz és akkor derül ki hogyan tovább.

Sajnos ma megjött, GITTA!!!!! Légysz majd dobj alulra, köv.ciklus 1cn.
Pedig tutira terhesnek éreztem magam, másfél hétig hánytam, szagundor, cicifájás, fejfájás, kajaundor-aztán farkasétvágy, egyszóval csupa tünet...És az a furcsa, hogy a hõm még tegnap is 37,2 volt, erre reggelre megjött...Érthetetlen, de már nem filozok rajta, új ciklus, új remények.

Most úgyis elkezdtem egy sulit (mérlegképes), agyilag legalább ez lefoglal...

Mindenkinek (akit érint) nagyon nagy gratula, akit pedig nem, annak pedig kitartást kívánokKép

Pussz: Hercegné,Ildi
hercegné

AnitaKép
nálunk prosztatitis a helyzet (ez prosztata gyulladás). Cifrant kap min. 1 hónapig, de valósználeg kettõig. Elõtte volt egy kezelése, de már nem tudom mit kapott.
Az eredmények: 25 mio, 2ml, 50% jó.
Az elsõ hónap után: 60 Mio, 3 ml, kb 50% jó (a jók száma nem emelkedett, mert a gyógyi a ficánkák sejtfalát is megtámadja, és kinyiffannak).
Nálatok mi a helyzet?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Hurki, Karmen,

Köszi a sok jó tanácsot. Sajna férjecském még csak barátkozik a gondolattal. Két dologtól fél: hogy produkál "idõpontra", egyedül, és milyen lesz az eredmény... Mi van, ha nulla jó. Persze én nyugtatgatom, hogy én mindenképpen szeretem és nem érdekel hány milliója van, de szerencsére óriási lelke van.

Van arról statisztika, hogy a vizsgált férfiak hány százalékának nincs meg a megfelelõ szám?

És egy eredmény az eredmény, vagy lehet, hogy egyik hónapban jó, másikban nem?
Hány % mozgónak kell lenni?

Jár valaki a Nyírõbe?

Köszi elõre is,
Adél
Névtelen

Sziasztok!

Új hozzászóló vagyok, pedig a babnetet már régóta ismerem. Úgy gondoltam megosztanám veletek problémámat "én is", hátha kaphatnék tõletek reményt vígaszt, segítséget.

Négy éve próbálkozunk babával. Már volt több siker, de mindegyik spontán vetéléssel végzõdött (tegnap is...), és a kérdés megválaszolatlan maradt. Nem tudják miért. Már átestem jópár vizsgálaton, kezelésem. Jövõhéten lesz HSG vizsgálat. Megjegyzem, elkezdtem egyszerre két orvoshoz járni, mert kíváncsi voltam a diagnózisra. Hát el sem tudjátok képzelni, de homlok egyenest ellenkezõ dolgokat mondanak. Az egyik szerint tökéletes a görbém, van peteérés, a másik szerint rossz, abszolút nincs peteérés. Most melyiknek higgyek? Az utóbbi egy bogyó-injekció kúrát javasol.
Segítsetek, hogy kibírjam ezeket a hónapokat, és végre szeretném már azt írni, hogy BABÁT VÁROK!
Mindenkinek drukkolok, várom észrevételeiteket.

Üdv: lili
Névtelen

Lili!

Laikusként az egyetlen, ami feltûnik, hogy ha nem lenne peteérésed, akkor nem tudtál volna többször teherbe esni!
Sokkal inkább a terhesség-megtartó hormonokkal lehet baj, nem?

Mandula
mandula

Sziasztok!
Sajna, csak ritkán tudok benézni, mert a munkahelyemen bedöglött a rendszer.
Tegnap voltam dokinál, hogy most hogyan tovább. Ugye, idestova 2és fél éve nem sikerül "találkoznunk"... Erre, képzeljétek azt mondta, hogy tud egy jó orvost, akinek ez a szakterülete, menjek oda...!!Azt is hozzáfûzte, hogy nem akar lerázni, attól még majd szülhetek nála -ha nagyon akarok!! Hát...hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, miközben írtam föl az újabb doki nevét és telefonját már éreztem, hogy mindjárt bõgök. Annyira bíztam abban, hogy talán normálisan kivizsgál, oké, hogy magas a prolaktinom és elkezdtük kezelni mastodynonnal, de hát most mi a manó van. Magánrendelésrõl kidobtak....A sors iróniája.
Az elõtérben meg ott ült az a sok egészséges arcú kerek kismama. Félórás utam volt hazafelé, végigbõgtem.
Most menjek el ehhez az új dokihoz és kezdjem el az egész tortúrátf? Vagy valamelyik meddõség-kezelõ intézetbe menjek??

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!
Sajna, csak ritkán tudok benézni, mert a munkahelyemen bedöglött a rendszer.
Tegnap voltam dokinál, hogy most hogyan tovább. Ugye, idestova 2és fél éve nem sikerül "találkoznunk"... Erre, képzeljétek azt mondta, hogy tud egy jó orvost, akinek ez a szakterülete, menjek oda...!!Azt is hozzáfûzte, hogy nem akar lerázni, attól még majd szülhetek nála -ha nagyon akarok!! Hát...hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, miközben írtam föl az újabb doki nevét és telefonját már éreztem, hogy mindjárt bõgök. Annyira bíztam abban, hogy talán normálisan kivizsgál, oké, hogy magas a prolaktinom és elkezdtük kezelni mastodynonnal, de hát most mi a manó van. Magánrendelésrõl kidobtak....A sors iróniája.
Az elõtérben meg ott ült az a sok egészséges arcú kerek kismama. Félórás utam volt hazafelé, végigbõgtem.
Most menjek el ehhez az új dokihoz és kezdjem el az egész tortúrátf? Vagy valamelyik meddõség-kezelõ intézetbe menjek??

madaran

Na, ezt most JÓL elküldtem...

madaran

madaranKép

Nem ismeretlen elõttem a szituációd.....Hasonló helyzetben voltam én is. Múlt évben találtam egy nagyon jó nõgyógyit, aki párom nagyon jó barátja is egyben (egész véletlen volt, hogy kiderült).Kedves, tüneményes, megértõ, nagy szaktekintély a maga területén. Elkezdõdtek a kivizsgálások, de engem is lepasszolt egy még nagyobb "szaktekintélynek", és biza kezdõdõtt elõlrõl minden.És nem akarlak elkeseríteni, de itt még 100X lassabban haladnak a dolgok, mint a régi dokimnál. Múlt év novemberében találkoztam elõszõr az új orvossal és ott tartunk, hogy most értem végére a hormonkivizsgálásnak.Még minden vár rám? Ki tudja, de én azt gondolom az orvosok is emberek, és ha a Te dokid úgy látja, hogy neked egy még jobb orvosra van szükséged, akkor érdemes átgondolni.
Kitartást kívánokKép

Üdv: Ildi
hercegné

Drága Anna és Lili!

Most ahelyett, hogy jól felvidítanálak benneteket, elmesélek valamit. A minap egy fontos papírt kerestem, föltúrtam az egész lakást, persze, nem lett meg. Viszont a kezembe akadt a 10(!) évvel ezelõtti mûszeres befejezésem zárójelentése. A legnagyobb meglepetésemre sírva fakadtam. Megmagyarázhatatlan szomorúságot, elkeseredettséget éreztem, és azt hogy én vagyok az a 2-3%, akinek semmi nem jön össze. Nem gondoltam volna, hogy így felkavar egy 10 évvel ezelõtti sikertelenség, ráadásul az egész napomra rányomta bélyegét, úgy éreztem, még mindig érvényben van, hogy semmire nem vagyok jó. Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy van, amikor úgy érezzük, mindennek vége, nem fog összejönni, bezzeg másoknak... minden elsõre sikerül.

De most is azt mondom, hogy próbáljunk meg pozitívan gondolkodni, nem feladni, sírni, amikor jön az érzés, de hinni a holnapban!

Én tudom, hogy itt mindenki babás lesz, elõbb vagy utóbb!

Krissi
krissi

LiliKép
Azt nem értem, ha már többször voltál terhes, csak nem maradt meg a baba akkor miért HSG-t néznek, meg az ovulációt ? Ha már többször sikerült akkor átjárhatóak lehetnek a petevezetõid, termékeny vagy, ráadásul ovulációs ciklusaid vannak. Inkább azt kellene kideríteni, hogy milyen hormonpótlás kellene, hogy megmaradjanak a magzatok, vagy genetikai vizsgálat, hogy mi lehet az oka a spontán vetéléseknek. Ezt egyik orvos sem vetette fel ?

AnnaKép
Én is voltam hasonló szituációban sajnos. Akkor haragudtam a dokimra, hogy így a képembe vágja, hogy ez neki túl kellemetlen feladat mert problémás vagyok, de utánna rájöttem, hogy jót tett velem, mert bevallotta, hogy ilyen mélyen a meddõség témakörhöz nem ért, ez neki nem is túl jövedelmezõ, így vezetett el egy olyan helyre, ahol foglalkoznak segített fogamzással. Tehát én azt mondom, hogy keress fel egy Meddõségi Centrumot, még akkor is, ha újabb vizsgálatok jönnek, de majd meglátod, hogy mennyivel szakértõbb kezekben vagy.

HurkiKép
Megy a drukk, és várom a talin az "élménybeszámolódat" az inszemrõl.

AdélKép
Szerintem Te már sokkal nehezebb helyzeteken is átmentél, így ne féltsd annyira a párod. Gondolj bele, hogy Te hányszor feküdtél terpesztett lábbal a nõgyogyinál, hányszor matattak benned, mennyi megalázó vizsgálatod volt már (már nem is érezzük annak). Ráadásul sok helyen Te is bemehetsz vele, segíthetsz anyagot adni, vagy vihettek újságokat is. Hidd el menni fog Neki. Sajnos egyre több férfinek rossz az eredménye, ezt sok mindennel magyarázzák, de legtöbbször gyulladás áll a háttérben, amit nehéz kikezelni, hónapokig is eltarthat. Arról nem is beszélve, hogy addig Te feleslegesen szeded a bogyókat.

Itt a tali névsor, lehet csatlakozni !
BogárKép
HurkiKép
VirágKép
OrsiKép
GittaKép
NikieKép ?
AdélKép ?
CatEye

Cat
Kép
cateye

Adél Kép
a struccpolitika nem hoz babát. Ha nem ismeritek a problémát, akkor kezelni sem lehet. A hasznosban találsz pontos adatokat arról, hogy mi a jó, és mi nem. A pasikat tényleg elég érzékenyen érinti ez a dolog, de a nõgyógyászok állandó matatásához képest szerintem ez elég semmiség, és ezt neki is meg kell értenie. Szerintem menjetek el vizsgálatra mindenképpen.

Lili Kép
sajna nem tudok okosat mondani. Ha esetleg elküldöd a görbéd, akkor ránézek, és leírom, hogy én mit gondolok róla.. de persze én nem vagyok doki. Ha meg sikerült már teherbe esned, akkor szerintem sem a peteéréseddel lehet a baj, hanem a baba megtartásával. Milyen hosszú a ciklusod??

Krissi Kép
sajnálom, hogy így megrázott a papír. Remélem már jobban vagy. Jössz talira??

Mandaran Kép
elég rettenetes amit írtál, de lehet, hogy a másik doki jobb. És vélelmezem azt is, hogy talán a másik doki nem kezd mindent elõrõl, ha minden eddigi leleted viszed. Állj a sarkadra és ne hagyd, hogy húzza-halassza a dolgot.

Cat Kép
nagyon eltûntél. Remélem nem fordult komolyabbra a vérzésed, és nem emiatt nem jelentkezel.

Bogár Kép
a prosztata-gyulladást elvileg az asszisztens is észreveszi. Csak komolyan kell venni, mert az tényleg kinyírja a matyik nagy részét.

Hétfõn megyek kb fél hatra. Vista még mindig ugye??

puszi mindenkinek

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kép Cat Kép örülök, hogy jelentkeztél.. szinte egyszerre írtunk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszönöm a vigasztalásokat, Ti értetek meg a legjobban. Furcsa, hogy interneten több megértéest tapasztalok, mint a közvetlen környezetemben.
Anna

madaran

Lányok,

a PCT-hez és inszemhez szeretnék hozzászólni,
A Bogárnak igaza volt, amikor azt írta, hogy a rossz PCT
eredmény valójában azt is jelentheti, hogy a no immunrendszere védekezik a férj gyulladása ellen- ami jó dolog, mrt kulonben feljutna a fertozés.
Nomost, nálam az tortént, hogy poz. PCT eredmény után inszem-futószalag jott, ami azt jelenti, hogy bejutatták azt az anyagot, ami ellen a szervezetem védekezett.
Rossz dolog nem tortént, de jó sem, ezért, egy ido után rájottem, hogy nem akarok inszemet, hanem szeretném tudni, mi a bajom.

És akkor az Orsi dokija nálunk is meglátta a férjemnél a gyulladást, hiába mondták a sprematogramra azt elõzõleg, hogy az egy jó eredmény.
És most gyógyszert szed és tegnap kijelentette, hogy jobban érzi magát mióta szedi, bár eddig sem hitte, hogy beteg, de
most sokkal energikusabb. Valszeg nem koti le az energiáit a gyulladás elleni védekezés már.
Szóval, nem tudom, de jó jelnek veszem.

Anna,
ha jól emlékszem, egyszer azt írtad, a dokid mondott valami olyasmit, hogy a borzalmas bromokriptint is lehet, hogy szedned kell.
Akkor nekem eszembe jutott, hogy a személyes jó tapasztalatomon túl, az orvosok is dícsérni szokták a bromot, rossz mellékhatásokról, ijesztgetésekrol még nem hallottam, ezért az jutott eszembe, hogy ez a te dokid nekem gyanús. -csak mint laikusnak.
Szóval, én orulnék neki a helyedben, hogy megszabadultam tole, és végre hozzáértohoz jutok, aki lehet, hogy rovid ido alatt rájon a bajom okára.

Karmen,
és akkor most az endo miatt lesz a lombik vagy mi miatt?

bella
Névtelen

Cat,
jobban vagy már?

bella
Névtelen

Orsi! Nagyon köszönöm a választ, sajna nálunk komolyabb a helyzet, a páromnak összesen csupán néhány ezer spermája van, most oxiciklint szedett, és 5-én megyünk ellenõrzésre. A doki nem nagyon tudta megmondani, mitõl van, de azt mondta tele van bacikkal. És én úgy láttam rajta, hogy nem nagyon ad esélyt nekünk a javulásra, ezért a lombikot említette rögtön. Ha nem javul a kontrollra, lehet kezdeni a lombik felkészülést.

Igazság szerint õ nem andrológus, hanem nõgyógyász, de mivel meddõségi ambulancián volt a vizsgálat, és õ csinálta, gondolom van erre képesítése, vagy ilyesmi.

Nem ismertek Pécsen véletlenül egy jó andrológust? Én meg szertném nézetni andrológussal ia a páromat, vagy lehet , hogy a doki andrológus is egyben? Tapasztaltatok már ilyet, hogy ugyanaz végzi a spermavizsgálatot, mint aki titeket is vizsgál?

Aki tud Pécsen egy jó andrológust, kérem írja meg.
Köszi lányok, elõre is.

Anita
Névtelen

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?