OFF:a tali tényleg nagggyon jól sikerült. Ilyen sokáig még egyszer sem tartott.
CAT:az ismerd meg szûkebb hazád mozgalom keretében természetesen elvétettem az utcát és a Kálvin helyett a Blahán kötöttem ki - sosem fogom megtudni hogyan. A férjem biztosan röhögõgörcsöt kapott volna ha lát. De nem látott!
VICA,ZSÉ és MINDENKI:köszönöm a sok együttérzést - jó érzés volt utólag elolvasni a soraitokat és biztosan azért szedtem magam össze ilyen hamar, mert annyian gondoltatok rám!
GITTA:sajnálom, hogy így kivagy! Nemrég olvastam, hogy az idegeskedés nem befolyásolja a babákat a megtapadásban és a megmaradásban, de a túlzott stresszelés rosszul hat a hormonszintekre! Szerintem is jót tenne egy szakember segítsége de legalábbis egy megértõ barátnõ, akinek kiönthetnéd a lelked. Tudom, hogy szinte lehetetlen, de próbálj meg valami másra koncentrálni, ami érdekel vagy amiben az örömöd leled!
CSUTKA:kitartás és ne stresszelj! Drukk megy ezerrel!+++++++
ZSÉ:én csak cickafarkról tudok infot, azt idemásolom.
Cickafark
A nõk gyógyszere, de tévedés azt hinni, hogy elég csak cickafarkfûteát inni anélkül, hogy változtatnának helytelen életvitelükön. Azoknak, akiknek rendszertelen a menstruációja, kiváló hatású, mert a cickafarkfûtea hatására behangolódik a hormonháztartás. Ehhez a teát ne fogyasszuk mindennap, hanem csak a ciklus bizonyos napjain: amikor vége van a tisztulásnak, akkor az elsõ, nem vérzõ napon kezdjük a teaivást a 14. napig, majd szünetet kell tartani a következõ tisztulásig, és így tovább. Azoknak a nõknek is eredményes lehet a tea fogyasztása, akik szeretnének áldott állapotba jutni. Segít azokban az esetekben is, amikor a menstruáció szinte kibírhatatlan fájdalommal jár együtt. Ilyenkor csökkenti a görcsös fájdalmakat, és csak a tisztulás alatt kell alkalmazni.
A cickafark a férfiak prosztataduzzanatának elsõ számú gyógyszere. Más gyógymódokkal együtt még a legkomolyabb prosztatabántalmaknál is enyhíti a panaszokat.
Illóolaja az aromaterápia egyik gyöngyszeme. Menstruációs problémáknál, székrekedésnél, nyugtatónak, gyulladáscsökkentõnek és görcsoldónak nélkülözhetetlen. Homeopatikus készítmények is készülnek belõle.
Nem ajánlott azoknak, akik fogamzásgátlókat szednek, vagy hajlamosak a rosszindulatú daganatokra, a növény ugyanis ösztrogénhez hasonló hormonaktivitású vegyületet tartalmaz. Megijedni azonban nem kell, egészséges nõknél nem okoz mellékhatást.
A vizeletet sötétbarnára festi, de ez nem kóros. Ritka, hogy nagyon érzékeny betegeknél kiütést vagy hasmenést okoz. Teáját nem ajánlatos hosszú távon alkalmazni és az elõírt adagot túllépni. Áldott állapotban lévõ vagy szoptatós anyák is ihatják, de az egyes adagok ne legyenek nagyobbak 1 dl-nél.
A tea készítése: 1 ek. mennyiséget forrázzunk le 2 dl vízzel, 15 percig hagyjuk ázni. Szürjük le, és édesítés nélkül fogyasszunk belõle 2-szer 2 dl-t naponta, 20-30 perccel étkezés elõtt.
Virág