A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

azért mert csak azt amihez értesz :lol: :lol:
Vendég

Boni! Jujj, de megijedtem!!
Fenyegetőzünk, fenyegetőzünk..

babaimádó
Kép
babaimado

hát ezt váltjátok ki belőlem! :lol:
Vendég

MI EZ AZ ELTŰNÉS? GYANÚSAK VAGYTOK NEKEM! DOLGOZTOK? :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

boni: én az utolsó órámat tartom. háromnegyed óra múlva megyek haza. épp azon gondolkodok, hogy hogy vigyem haza a kapott dolgokat. :roll:
te is olyan aktívan dolgozol, mint én? :lol:

katica
katica30

Kikérem magamnak, hogy dolgozom! :lol: Én csak ülök a munkahelyemen és várom, hogy elkezdődjön az osztályozó konferencia! :x :lol:

Kép
bettike
Eger

hát persze! aktívan mint mindig, közben ügyféllel beszélek! :lol:

Kitartás! küldd el fénypostával, oszt én hazaviszem! :lol:
Vendég

Én is itt vagyok ám.. :D

babaimádó
Kép
babaimado

hirtelen mindenki kijött a fényre? :lol:
Vendég

ja lejárt a munkaidőm, otthonról majd bekukk!

pusszantás!
Vendég

boni: mázlista! nekem még 20 perc van hátra belőle. :wink:

katica
katica30

nekem 60 perc

babaimádó
Kép
babaimado

nekem 110 :?

Kép
bettike
Eger

Halihó!!!!!

Boni, te már mész haza! :shock: Megyek hozzátok dogózni! :lol: Egyébként másnak én is nagyon tudok ám drukkolni!!

Baba, hát nagyon kiváncsi vagyok rád! Mikor is tesztelsz?????

Katica, csak nem baba van a pocódban?? Mostanában álomszuszék lettél! :D +++++++++++++++++++++ Te mikor is tesztelsz???

Képzeljétel ma reggelre lezuhant a hőm! :D Most vagy 2 pé-m van vagy beágyazódik a drága! Bár semmi pé-s tünetem nincs!

Kép
kata05

Kata! Dobjál már görbét! Tudod vizuális típus vagyok. :lol:

Kép
bettike
Eger

Ahooooooooooooj!

Nem, nem gyógyult még meg a gépem, csak gyorsan a suliból jelentkezem.

Egy ötösért ki tart nekem az elmúlt egy hétről villámbeszámolót?
(Of. dícséretet is tudok mellé prezentálni)

Kép
zölddisznó

Én csak gyors jelentést tudok!

Babaimadonak szombaton megvolt az inszem!
Katának ha minden igaz volt egy korai pé!
Szilcsi azóta is babás (Szezso és szerintem ikrekkel!)
Boni ma este megy dokihoz!
Snufi, Szezso és én túl vagyunk a pé-n!
Eliza még legjobb tudásom szerint egyben van!
Katica elvileg szombaton tesztel és fogadtam vele csokiban, hogy 2 csíkos lesz a görbéjét elnézve!
öööööööööööööööööö

Kép
bettike
Eger

Vizuális tipus, ki fogsz nevetni, mert nincs görbém!! A fejemben van a görbe! :D

Kép
kata05

Hahó!

Sziasztok mindenkinek, sikerült hazaérnünk végre vérvételről :wink:

Bimi! Köszi a hiányolást! :wink: Én is úgy érzem, hogy sikerül nektek :wink:
Mi megvagyok, megvagyunk, csak most kicsit szoros a beosztás, mert ma Miksát vittem a laborba (meg anyut a buszra), holnap találkozunk az aneszteziológussal, hétvégén dolgozom, aztán kedden védőnő meg doki, szerdán műtik a kismukit, úgyhogy csak csütörtökön jövünk majd haza. Hétvégén megint meló, és majd utána gondolok arra, hogy lassan 22-e :?

Katica! Mikor tesztelsz megint?

Áfi! Örülök, hogy rendben vagytok!
Érdekes ez a MOM, mert nekem Miksával megvolt mindkét értékem, és nem kérdezték, hány kiló vagyok. És milyen mázlim volt, hogy jó lett, mert a súlyom alapján akkor lehetett volna rossz is :roll:

Gabi! Megvédem Áfi, a memóriaromlás igenis kismamatünet :wink: Komoly :lol:

Szilcsi! Nature Care - még ezt érdemes kipróbálni. Valami dél-amerikai növény korpája vagy mifene, és nekem egy darabig használt. Kismamáknak is ajánlott, és szerintem nincs szar íze :wink: Egyébként nálam is vége a jó világnak, már nem használ a kaukázusi :?

Elmesélem még, hogy Miksa irtó ügyes volt a laborban. Először ugyan menekülőre fogta, és úgy kellett kisebb birkózás árán becserkészi az ölembe, de végül meggyőzhető volt, és a nő, aki vette a vért, nagyon értette a dolgát. Tök jól magyarázott neki, nagyon kedves volt, és nagyon ügyesen is szúrt. Kis pillangós tűvel :wink: Aztán mikor elég vért levett, Miksa fújhatta el a pillangót :wink: Aztán még pár percig maradnunk kellett, mert azt is lemérte, mennyi idő alatt alvad a vér, és a kölyök addig is nyugton volt :) Holnap még találkozunk az aneszteziológussal meg a gégésszel, aztán szerdán a műtét. Azért kicsit tartok tőle.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sonjus volt tegnap Kaáliban! (Azt mondták neki, hogy fölösleges volt a lapar!) :twisted:
Áfinál rendben találtak mindent tegnap, ma meg nem ment cukorterhelésre, mert elfelejtett cukros izét venni!

Kép
bettike
Eger

Szia Zöldi! :lol:

Bettike! Még neked akartam, hogy egy lépcsőházban lakunk, csak eddig nem akartam mondani :lol: :lol: :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kata! Akkor csinálj egyet most! :P

Szirom! Örülök, hogy jól ment és milyen kreatívak, hogy pillangós tű! Pihenni mikor fogsz? :lol:

Kép
bettike
Eger

kata görbét akarunk!aski után talizok tesóddal valamikor!ha megvolt amézeshetek is!te is jössz?

zöldi végre "itthon"! :lol:

szirmi pussz miksának, nagyon ügyi volt!
Vendég

csajok most már picit izgulok!és mivel késő este lmegyek, nem lesz itt senki, akivel megoszthatom az élményt rögtön :lol:
Vendég

Bettike! Én se láttam még ilyet, de gyárilag rajta volt a pillangó, úgy bontotta ki a néni a csomagot. Biztos muszáj mindent bevetniük, mert azért a gyerekekkel speciálisan kell bánni ilyen helyzetben :wink: . De irtó jó ötlet, és persze fellélegeztem, hogy ilyen jól ment!

Pihi?: azért fogok remélem, majd megoldom. Hétvégén itthon lesz az uram is valamennyit. Meg most azért elég kipihent vagyok, mert anyu nagyon sokat segített (csak ne kelnék 4-5-ször éjszakánként pisilni)

Bonikám, köszi! Neked meg drukk estére!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi, már rohanok is. Puszi mindenkinek!

Kép
zölddisznó

Boni, persze hogy jövök!! Mikor is??

Most dolizom, nem tudok kreálni görbuszt! Meg nem is akarok vele foglalkozni! Nem AKAjOM magam semmibe beleélni! :lol: :wink:

Kép
kata05

kata időpont nincs, de majd megbeszéljük!
azt akartad írni, hogy ennél jobban beleélni magad? :wink: :lol:
Vendég

Boni, ha-ha-ha! Mi már csak ilyenek vagyunk!! :D

Kép
kata05

ugye hogy ugye?
Vendég

Sziasztok,

Bonika, Te csúcs vagy, az esetek 99%-ban amikor belépek Te írod az utolsó hsz-t :)

Szirom, nagyon bátor kisfiad van, vannak szerintem felnőtt férfiak, akik teljesen kész vannak ettől a tortúrától és nem tudnak ilyen ügyesen viselkedni. Drukkolok Miksának a jövő hétre.

Áfi, Kispiskóta, de érdekes, mindenhol máshol csinálják ezt a vércukros mérést. Nálunk 7-re kell menni, akkor csinálnak egy éhgyomrit, no pisi, aztán meginni a cukros vizet a laborosok előtt és 9-kor kell visszamenni a terheléses vérvételre ott sincs pisi.... :shock:

Most ettem meg két kefírt két korpás zsemlével, elméletileg vacsira........megpróbálok kemény lenni és már nem enni mást ma :wink:

Ma semmi extrát nem csináltam, kifőztem a cumisüveget és egyéb cuccokat, meg kitisztítottam az ajándékba kapott gyerekülést és gyerekkádat.....Laza nap volt..... Megpróbálok erőt venni magamon és este elcsalni anyut sétálni.....

Később még benézek.

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi,
jók lesznek az üvegek tartalékba, de hidd el olyan ügyesen fogsz szoptatni, hogy semmi de semmi szükséged nem lesz cumisüvegekre!!! (Kiskádra igen! :D )
Vendég

Áfi, én is csak biztos ami biztos fertőtlenítettem ki őket :wink: , a barátnőm ha tudná (szopis tanácsadónő) kitekerné a nyakam :shock: . Szigorúan letiltott mindennemű cumiról és cumisüvegről. Egy csomót olvastam, tanultam a szoptatásról és meg is fogadok mindent, nagyon nagyon nagyon szeretnék szoptatni és sokáig. Nagyon szeretném, ha ez sikerülne is és nem jönne közbe semmi. Asszem ha így indulok neki, nem is fog. :wink:

Kép
melcsi6

Sziasztok! Itthonról! :lol:

Kérdések:

1. Macspacs jól vagytok???

2. Lili meg volt a pé??? Hányadik DPO???

3. Snufi holnap miért is mész dokihoz???? Már sosem tudom meg a pszicho izét? :lol:

4. Veramami veled mi van??????????

5. Purc??? Csak nem jól olvasok, vagy tényleg rég voltál? Már mint ma még biztos nem!

6. Mfpan ennyi munkád van???? Azért bejelentkezhetnél? Gynevac szurikon túl vagy??????????

7. Szezso! Akkor te ma 1 DPO? Mert akkor mi mérlegek tartsunk össze! Tudod tavasz és a tavasz jó hírt hoz! :wink:

8. Vakond?????

9. Judis??????

10. Ceniko??? Bogi???

11. Robcsi??? Réka nem követett el valami jó kis muris dolgot mustanában?

Első felindulásból ennyi! :twisted:

Kép
bettike
Eger

Melcsi,
nagyon becsüld meg a barátnődet, szegény hihetetlen harcot vívhat a beidegződött butaságok ellen, fogadd is meg a tanácsait! Nem emlékszem vogy volna ember aki eddig nekem elhitte volna hogy igény szerint szoptatott csecsemőnek nem kell cukros tea se, víz se, reszelt alma se (legalábbis 6 hónapig). Főleg itt falun tartja magát a homály, már előre tudom hány szörnyülködő megjegyzést kapok a drága ilyenolyan néniktől, hogy annak a gyerekek se cumija, se cumisüvege nem lesz, még Pesten is renegátnak számítottam Enikő lányommal (Pesten laktunk mikor Enikő kicsi volt).
Ha tudok a témában szívesen segítek, bár egy szoptatási tanácsadó barátnő mellett nem hiszem hogy kellek :)
Vendég

Bekukkantok meló közben... :roll:
Melcsi, nagyon jó ez a pozitív hozzáállás, nagyon tetszik!
Áfi, szerintem igazad van a szopitémában.
Boni, hányra is mész??? Szorítok neked nagyon!+++++++++
Panni, Macsi, jól vagytok???????

Kép
szilcsi

Csajok hívtam a dokit és jövő keddre adott időpontot... Basszus remeg a kezem, totál ideges lettem... :shock: :shock: :D :D :D Nagyon megnyugtató mély hangja van, olyan igazi doktorbácsis. :D
Jajj nagyon izgulok... Kérdeztem, nem lesz-e túl korai, azt mondta, hogy kézzel mindenképpen megvizsgál, az uh-t meg majd ott kiderül, hogy érdemes-e már megnézni vele, vagy visszahívjon kicsit későbbre. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi,
ritkán vagyok ennyire biztos a dolgomban mint a szopi témában, de majd meglátod ha meglesz a babád (ne fogd a fejed, nem lesz az olyan sokára! :) ) és kitartasz az álláspontod mellett, anyukád/ anyósod/ szomszédnénid mit fog mondani! Ha öreg a védőnőd vagy/és a gyerekorvosod, még ők is onthatják magukból a rettenetet, nehéz végigcsinálni, én még olyat is kaptam hogy éheztetem a gyereket... (tudok csecsemős képet tenni mennyire nézett ki éhezőnek a drágám) :D .
Vendég

Az a durva, hogy anyukám már vagy egy évvel ezelőtt rágta a fülem, hogy de igenis kell teáztatni azt a gyereket, pedig gyerek még hírből se volt... És én nem akarom teáztatni, szerintem az anyatej mindent megad neki, amire szüksége van...

Kép
szilcsi

Sziasztok,

csak gyors bekukk.

Áfi, mikor én pont ezt fejtegettem néhány embernek, tudod mit kaptam? Hogy az embernek vannak elvei szülés előtt, és ezek úgyis megváltoznak idővel. Ugyanis én sem akarok venni semmi ilyesmit. A mellszívóval vannak kétségeim, nem tudom mennyire lenne hasznos az nekem, elég nagy befektetés, csak úgy biztos ami biztos tartani itthon egyet :?

Szilcsi, király, akkor már nem kell sok, és megnyugodhatsz picit :lol:

Szirom a fiad egy hős, nagyon ügyes volt.

melcsi, akkor már tényleg bármikor megtörténhet, huuuh, azért majd az Uradnak vagy valakinke szólj, hogy értesítsen minket, a nagy eseménynél :?

katica, tanulj az óráid alatt, adj a gyerkőcöknek valami munkát, közbe lehet olvasni a tételeket. Én munka alatt tanultam anno :roll: A főnököm meg be is vette, hogy a projekthez gyűjtök infót hihi :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

szilcsi hurrá mész dokihoz!++++++++++++++++++++

melcsi tényleg jó ki spozitív a hozzáállásod!

ja, egyébként 20.30 ra megyek! és már izgulk! :oops:
Vendég

Szilcsi,
nem anyukád tehet ám róla, akkor azt sulykolták az emberekbe, majd hallod azt is hogy attól sebes a mellbimbód hogy sokáig hagyod mellen a babát, meg hogy csak 3 óránként szabad mert attól fáj a hasa ha gyakrabban kér enni, meg még a jó ég tudja mit nem... olvass sok szakirodalmat, van egy nagyon jó könyv is erről (ha érdekel kikeresem címét és íróját) meg ott a www.lll.hu meg a Kismama magazin is elkötelezett a témában, ezeket tudom ajánlani megerősítésre, így nehezebb lesz elbizonytalanítani téged.
Vendég

Ami még lemaradt:

Áfi, juhéj boldog egészséges baba, holnapra egy nagy kalappal a vércukorvizsihez.

Szilcsi, hát igen, pont ilyesmikkel küzdök, és ilyenkor örülök, hogy messze vagyunk :lol: nem tudom meséltem-e azt az ismerősömet, aki pontosan 3 óránként szoptatott, nem számitott ha a gyerek ordít, de a 3 óra az percre pontos volt :roll:

Purc

Kép

Kép
purc

Áfi köszi, már erősen nézegetem a babaápolási, terhességi és egyéb hasonló szakirodalmakat a boltban, de a vásárlással várok még.
Purc, ez a percre pontosan 3 óra elég horror lehetett! :roll:

Boni, jó későn mész. Éjjeli bagoly a dokid? :D

Kép
szilcsi

szilcsi rengetegen várnak a sorukra, 2hónapja kaptam az időpontot, és már akkor így tele volt! :?
Vendég

Ez valami sztárdoki??? :roll: :roll: Nekem az volt régen, és mindig baromira sietett, ha éppen véletlenül sikerült telefonon bejelentkeznem... :roll: Azért is váltottam. Ez a doki meg: jövő hét kedd jó magának? Pedig azt hittem, már péntekre se nagyon lesz időpont, mondjuk elég drága, 6ezer forint egy rendelés. :roll: :roll:
Olyan baromi nehéz jó dokit találni!!! :?

Kép
szilcsi

Ahogy olvaslak benneteket, hogy nekem milyen mákom volt/van :shock: :lol: Anyukám is elmondta a szokásosat, de aztán meghallgatott engem is, amikor elmondtam, hogy most meg ezt mondják, és nem is vitatkozott tovább. Különben is az a véleménye, hogy a mi gyerekünket úgy látom el, ahogyan akarom, szóval anyu nagyon jó fej. A dokink szopipárti, de azért hozzátette, hogy szerinte a 3 óra az ideális, ezenkívül alapvetően nem szólt bele. Az elején annyit mondott, hogy napközben olyan kb. 5 órán túl ne hagyjam aludni, mert leeshet a vércukra. Védőnő szintén szopipárti volt, de csak a kölyök 6 hetes koráig járt ide. Aztán néha beszéltünk telcsin (nem voltunk ide bejelentkezve, meg látta is, hogy minden oksi). Azóta új védőnő van, fiatal, jó fej, ovistársak a fiaink. Az itteni csajok, akiket a zenebölcsiből ismerünk, szintén szoptattak.
Öregasszonyok, szomszédok meg nem érdekeltek, ha kérdezték, megmondtam, hogy mi van. Azért úgy egyéves kora után már kezdték kérdezgetni, hogy meddig akarom még szoptatni. Végülis 18 hónaposan álltunk le.

Melcsi! Csak pozitívan :lol: Szerintem nem baj, hogy van cumisüveged, nekünk is volt, de kábé kétszer használtuk. Mindenesetre megnyugtatott, hogy van.

Purc! Szívni nekem a kórházban kellett a tejet, mert baromira beindult és lázas is lettem, aztán később, amikor Miksa kb. 4-5 hónapos lett és egyre többet akart kajálni, de egész éjjel aludt, így nem termelte a tejet. Naszóval akkor felkeltem éjjel fejni, hogy szaporítsam. Tök hülyeség, más meg örül, ha az éjjelt átalussza a gyerek :lol: De muszáj volt, mert különben nem húztuk volna ki 6 hónapig csak anyatejen. Úgyhogy jó, hogy vettünk mellszívót. Avent kézi van nekem különben (a kórházban is azt használtam, mert ott összesen egy volt). Aztán a holtpont után megint elég lett a tej, és szerintem akármeddig ment volna a szoptatás, csak azt már nem szerettem, amikor Miksa szaladgálni is akart közben... :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szilcsi, őszinte leszek sajnáltam, hogy ordít a gyerek, de sokat nem tudtam ellene tenni, ő volt az anyja.

Szirom köszi az infókat, nagyon aranyos vagy, Áfi is felvilágosított, gyakorlatilag hasonlókat mondott, mint te, és pont az Avent kézit ajánlotta, itt is meg tudom venni, szóval az lesz. Most már el kell kezdenem vásárolni, mert ki fogok futni az időből :?

Purc

Kép

Kép
purc

Szirom, köszi a tippet, majd utánanézek. Egyelőre maradok a tamarin lekvárnál, ha már kiadtam érte ennyi pénzt... :roll: Aztán jövő kedden megkérdezem dokibácsit, hátha van valami szupertitkos tippje. :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi Tudod, a Gynevac mama :lol: igazából lrtam neki egy levelet, és megpróbál segíteni. azért megyek hozzá, mert csak úgy ok nélkül nem akartam elkezdei gynevacot, és ma megbeszéljük, illetve elküldött vérvételre és annaka z eredményét is ma mondja meg,Sajnos bárkitől kérdeztem, senki nem tudott ajánlani NEkem orvost, így nem volt más választásom!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?