A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Barbi,
az én két szülésem is marhára hasonlított, csak a kitolási szak volt 1 órával rövidebb Marcinál :lol:

Neet,
Gnek jobbulást, meg sört, hogy ne fájjon :wink:
kisün

Neet,
és eszcinek is... jobbulást, nem sört :lol: Marcinak meg fürdőt :lol: Vagy állítsd rá a macskákat, tisztíccsák ők :lol:
kisün

Neet.
először hozzád szólok: Bárcsak lenne lehetőségem végre elmenni... 8)

Zuzi,
neked is köszi! Nagyon édesek a cuccok!!!!

Csajok,
pü még nincs meg, de meglesz, bár ha HÁ komolyan gondolja, amit mond, nincs is értelme az egésznek... :cry: pedig olyan jó lett volna megijeszteni titeket egy kicsit... :wink:

Deni,
éjjel szimpátia-aludtam veled, már idejét nem tudom, mikor sikerült ENNYIT (kb 6 órát) aludnom... 8)

ünnep:
sztem ha kötelező, elveszik a VARÁZSLAT, de mégis JÓ, h van!
Elmondja a pici szája azt a verset, amit nemrég még én mondtam anyukámnak...beleborzongok...
és B csinált nekem sóliszt gyurmából egy gyönyörű nyakláncot, az én 5 éves nagyfiam...
máskor is csinál nekem dolgokat, ad puszit, stb. de ez most KÜLÖNLEGES volt, titokban csinálták, NAAAAAAAAAAAAGY meglepinek szánva...az mondjuk mellékes, h a drága nem birta magában tartani, és már jópár napja elmesélte, h min ügyködnek... :wink:
Igitől is kaptam egy képeslapot, az elején ő maga virit, ha kinyitod, ott a tenyerének lenyomatja...örök emlék, amikor majd a nyugdijas otthonban nézegetem a sok sok KINCSEMET...hmmm

mi pár éve, teljesen önkényesen úgy döntöttünk, h SENKINEK (gyerekeket kivéve) nem veszünk semmit ünnepekre. És ehhez tartjuk is magunkat, mert vmiért mindig addigra fogy el a pénzünk...
mivel én oltári rosszul osztom be az időmet, arra sem szokott lehetősegem lenni, h vmit saját kezüleg ügyeskedjek, mert ez az egyetlen dolog, amiben "hiszek". Igy marad a Boldog Akármi! üdvözlés, és a többi nem számit. Ha mi kapunk vmit, megköszönjük, de én már azt sem igazán szeretem, mert egy ilyen világban mit lehet még az embernek venni??? Még egy lábost??? Még egy vázát???
ÉS hova rakom ebben a kicsinyke lakásban??????????????
Mi Levivel ilyenkorra időzitjük a "praktikus" dolgok megvéltelét, és azt adjuk egymásnak. Na jó, néha becsúszik nekem egy két Lush szappan, meg ilyesmi, mert attól odáig vagyok, de inkább az épp aktuális cipőt, pulcsit vesszük meg, vagy most épp kapunk szülinapunkra egy csomó festéket, amivel kifesthetjük a lakást még Meme érkezése előtt...
:lol:
vagy után??? :roll:

ja, és virágvásárlás ellenes vagyok...bár NÉHA elcsábulok. De nem szeretem, ha virágokat ölnek az én kedvemért!!! :wink: akkor inkább vágjanak le egy csirkét, mert az legalább finom!!! :lol:
viszont IMÁDOM a szép tortákat, és a héliumos lufikat!!!!! valami azért maradt az "inner child"omból!

és mióta itt ülök, enyhén fájogatok...csak úgy kellemesen, h mire jövő hét végén szülök, már 4 ujjnyira nyitva legyen a méhszájam... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vica,
fényképezném őket, de annyira fent vannak a fán, és annyira bedeszkázták magukat, hogy nagyon kevés látszik :lol: Fogcsikorgatás nálunk is volt, amikor már voltak fogak is hozzá, de viszonylag hamar (1 hónap) abbahagyta... szerencséjére...
kisün

Keresztelés:
legeslegemberibb oka (mert én egy genny vagyok) az az, h NEM VAGYOK HAJLANDÓ MEGFELELNI A KI....OTT CSALÁDI"HAGYOMÁNYOKNAK".
A párom családja tipikusan a tedd ki az ablakba, h mennyire hiszel-fajta (tisztelet a kivételnek, de sztem ez max apósom lehet, mert anyósom már meghalt) a többiek látszat machók, vagyis látszat hivők. AZ ilyeneknek MINEK?????????????????????????????????????????????
:evil: :evil: :evil: :evil:
már többször éltek a "fehér terrorral" mióta megvannak a srácok, azaz küldenek egy nagyobb összeget a bankszámlára, h ezt a keresztelőre küldik. Mi ezt mindig megköszönjük, és szépen elköltjük, mert visszaküldeni az olyan nem jól venné ki magát.... :twisted: (és szerencsére mindig van mire költeni).

Az igazi ok pedig az, h NINCS megfelelő keresztszülő felhozatal (ha láttok valahol akciósan, szóljatok). olyat keresek, akire/akikre bátran rábizhatnám a gyermekeimet, ha mi már nem vagyunk. Nálam elsősorban ez lenne a feladata...
Az is hagyomány lenne, h a testvérek legyenek a keresztszülők, mert azt ÚGY ILLIK, háááát egy ....t!!!!(ez a család nem CSALÁD és erről sajnos nem csak mi tehetünk!!!)

és amennyiben lesz, mert egyszer biztos megtaláljuk a keresztszülőket, akkor azok nem vér szerinti rokonok lesznek, és teljesen szűkkörű lesz, keresztszülőkön kivül más nem lesz ott csak a pap, és SENKI nem fog róla tudni, mert ez a MI magánügyünk...Utólag sem fogjuk elmondani a családnak.

látjátok, nekem eléggé böki a csőrömet a látszat-szeretet/vallásosság (ja, persze ez sem ennyire fekete-fehér, mert ki vagyok én, h megitéljem,h valaki IGAZ hivő vagy sem, vagy a szeretete kevésbé "őszinte", mint kéne), Levi szerint viszont kicsit olyan vagyok, mint a Vadkacsában a pasi, szóval, én szivem szerint sokszor rájuk boritanám az asztalt (saját családommal meg is tettem nem egyszer) de ugye annak a vége sajnos tragédia. És Levi szerint hagyni kell, h az emberek a saját kis hazugságukban éljenek, de sztem meg nem, igy csak simán, és némán ellenállok...

Indi,
és téged miért bosszant, h a valaki "kötelezően" ünnepel???? :lol:
ők sosem fogják megérteni, h miről szól az ÜNNEP...
de mit érdekelnek ők???? :lol:
peace.

B egész este köhög. Nesze neked citrom fagyi! Egy gombócot evett, és már ez van... :?

Neet,
babarucikat kaptam :lol:
tena betéteket sosem szégyellném, azt Votivtól gyűjtöm be!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Barbi, Indi, megvagyunk :)

ma volt a bőgős napom (hormonok), kiborultam :(
Istit totál kezelhetetlen, és egyre durvább velem, ma már matchboxszal is megdobált :(
napok óta nem bírjuk letenni, délután esélytelen, este meg 11 körül talán kidől több órás altatás majd kitartó ordítás és soksok menekülési kísérlet (levetkőzés, cumikilocsolás, játékdobálás, kimászás, lámpafelkapcsolás ((már lecelluxoztama kapcsolót is)) stbstb) után, de hajnali 2-kor már megint rajtam ugrált és egyszerre sírt mindkét gyerek :roll:
de a kaját se fogadja el tőlem, mindent az arcomba fúj :?
és persze egész nap megy az üvöltős, földhözverős hiszti :evil: ráadásul a kicsajszim se aludt ma egyhuzamban 1 óránál többet :shock: (pedig Isti csak 2x is üvöltötte fel :evil:) én meg a fáradtságtól már félrebeszélek, és hozzá rohadtul fáj még mindig minden porcikám :( de nem akarok már ennyit panaszkodni, ma már addig süllyedtem, hogy egy tárgyaláson felhívtam apafejet és csak zokogtam a telefonba tíz percig, hogy azt hitte vmi "nagy baj van"

totál lekvár vagyok, el is bújdosok

votiv 8)
votiv

Kisün! you're welcome :mrgreen:

Képzeljétek mióta a csajom elindult iszonyat anyás lett, s sokat cicizik (amit dzidzinek hív :lol: ). Sokat ölelget is, ami persze :lol: :lol: :lol: . Egy barátnőmnél ugyanez volt, s akkor kiötlöttük hogy biztos a nagy önállóság kicsit megrémíti őket vagy azt hiszi hogy elveszít.

No még vmi: aaaaaaannyira imádja a cipőket (igazi nő :mrgreen: )- mióta neki is van - hogy a zenebölcsiben lopkodja :mrgreen: Múltkor a párom a zokniját igazította, s ficergett nagyon. Mikor mondta neki, hogy azért kell megigazítani, hogy a cipőt felvehessük, rögtön ügyesen segédkezett. :lol:

Már nagyon sok hangutánzója van! :lol: az egyik legédesebb a dádádádád (ez a liba) :mrgreen: :lol: S már aaaaaaaannnyi, de aaaaaaaaaaaannyi mindent megért. olyan jó!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Recca,
kispál itten felénk is kedvenc!!!! énisénis megyek hányni a tabánba!!! :mrgreen: sört is akaroook!!! :mrgreen:

a többit hlnap, mer' kijjabál a jányom a kádból, hogy : "ááájduáájduáááj" = gyere már be!!!

aludjon mindenki pihentetőt!!! úgy látom, helyettünk is...

csók

Macsek
macskanyu

Votív! ++++++++++ most már bizti hamarosan könnyebb lesz!!!
gödibarbi

én is L, s mindenkinek soksokalvást :D
gödibarbi

Votiv,
++++++++++++++++++++
engem is felhivhatsz, ha sirsz!!! Én sosem tárgyalok!!! :lol:
annyira átérzem!!!...úgy sajnállak, bár ezzel most jól kisegitettelek, mi???
B kétszer öntött ki másfél liter vizet a padlószönyegre, ami azóta is penészes... :?
lehet, h már irtam ezt, de nekem ez volt az első komoly döbbenet Igi megszületése után...
és mindezt azért tette, mert szoptattam Igit, és látta, h nem fogok tudni odarohanni, h kivegyem a kezéből, plusz azt is tudta, h elég dühös leszek érte...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kata,
Megnyugtattál azzal, h a dedek megvárnak mindennel :D

Vica,
Nagyon jó az új avatar :D A sárga rucit egyébként anyós vásárolta, bár hozzáteszem egy kicsit ösztönöztem a családot, h ne csak rózsaszín cuccokat vegyenek. Nem szeretem, amikor a fiúkat csak kékben, a lányokat meg csak rózsaszínben tudják elképzelni, annyi más szép szín van még a világon, nem? :wink:

Neet,
Nálam meg mögönyöpö :lol: Egyébként az a sárga rucis kép aznap készült, amikor hazajöttünk tőletek :D Ja és bejárattunk már pár rucit, szal köszi még egyszer :D
Tüzoltó autós sztorin és a névnapos dolgon olyan jót nevettem, nálunk is hasonló a helyzet :lol:
És értem én, ha tehetném ezerrel visszaszívnám a dolgot, ezek olyan témák, amikben nem lehet úgy nyilatkozni, h vkit meg ne bántson az ember akaratlanul :roll:
Esztidnek bulást!!! Világsztár :lol: Megtaláltalak a képen, bár nem mondhatnám, h felismernélek :lol:

Deni,
Hú, akkor Bálint ezerrel tud majd otthon szerelni :D A melegvizes áztatást nekem is ajánlották, amikor már szenvedtem, szal ne izgulj. Fura volt nekem is, mert az egész várandósságom alatt letiltottak az ülőfürdőzésről és a végén meg megengedték.

Indi,
Bulást a karjaidnak!!!

Votiv,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!

Barbi,
Olyan édes lehet a csajod :D

Zsanci,
Csak halkan jegyzem meg, h egyetértek a látszat dolgokkal.

Kép Kép
curse

akkor meg zene (bar nem kispal :?)
egy kis Sickratman - beszelni tanulo gyerekek hallotavolsagon kivulre helyezendok! ;) mondjuk az animacio is nagyon jooo! B-nek ugy mindenestul (o meg ugye nem beszel ;) :lol:) nagyon tetszett, alig lehetett meggyozni, h nem csak ezt szeretnek egesz este hallgatni :lol:
na meg Zsolti a beka - ez gyerekbarat. Belga modra ;)

(ez a "nagy nekibuzdulas" koszonheto, h egy hete ismet van szelessavunk, es ezzel (ujra) berobbant az eletunkbe a kultura - ahogy apa mondta :lol:)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Vica, nincs kulonosebb oka, asszem. csak nekem ez mar a tul nagy felhajtas kategoria... :?

Votiv, ++++++++++ lesz ez jobb! talan hianyzik Istinek a mar megszokott "terapias foglalkozas"? (bocs, nemtom, minek nevezzem :?)

Barbi, csajod :D es ez meg csak a kezdet ;)

Neet, Macs, felolem mehetunk :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Jó reg!

Votivom :) Jövő héten szívesen eljövünk Istókot fárasztani. Esetleg még egy családot beveszünk a buliba és akkor tuti jól lehet motorozni, mert abba Dé még nem partner.

Zsanci :) Hogy mennyire igazad van, miért is zavar... hát mert én is utálom a látszatot, a hazugságot, a képmutatást. És ezek a dolgok erre nevelnek.
Egyébként pedig fontosnak tartom, hgoy legyen áldás mind a házasságkötésen, mind a gyermek születésekor - csak hát egy egyházi szertartáson esküt tesz az ember, hogy ő maga és gyermekei (keresztgyermekei) is az adott egyháznak tagjaiként és annak szellemében élnek és nevelik a gyermekeket (legalábbis a két nagy egyháznál így van). No most: ha látszatszertartás, akkor esküt szegek - akkor viszont hazugságban maradok, ez meg nem frankó. Jó, amit Levi mond, de én se tudom megvalósítani - nem bírom a kicsi hazugságokat se.

Az én gyerekem visít, mint egy kismalac. Szép napunk lesz :shock:

indianyo

Jó reggelt! :lol:

Recca! Curse! :D

Neet! Milyen ruppótlan hely az ahol magyarul oktatják a kreszt? :mrgreen: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Valaki pls irja le ide vagy privibe, hogy mit mondott BS relaxon! Zsan, vagy Zuzi, légyszives...

és Deninek mennek a drukkok!!!!
meg Votivnak sok +++++++!

most csak ennyi, mert ebédre vendégek jönnek...

KépKép
fibi

sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni:
Bálint Balázsnál szeretnék szülni (szülésznő Kondor Kata), viszont az anyagiakkal kapcs-ban bizonytalan vagyok..
Akinek van esetleg tapasztalata velük kapcsolatban: van "fix díja" náluk a szülésnek? Vagy amennyit gondol az ember?
Előre is köszi szépen.
G.
girland

Szia G! Hát, ha fix díjuk van, akkor azt úgyis közlik veled "szerződéskötéskor", nemdebár?

indianyo

Szia Indianyó,

Fogalmam sincs, eddig még nem került szóba, igaz, még csak 1x voltam, ezért gondoltam, hogy itt talán van aki a közelmúltban szült nála és vannak friss infói..:)
girland

Bálintom ma hiperhisztis :evil: úgy látszik ő megérzi a frontot, bezzeg Bence nem... :roll:

Neet :) Esztinek bulást meg apának is!!

Votiv :) Jaj, ez nagyon gázosan hangzik :( :( (pedig olyan szépen "indult") Sok-sok ++++++++++++ Neked!!!

Zsan :) Ugye milyen jó a szimpátia-alvás?! :lol: 6 óra rulez még részletekben is! :D Nyaklánchoz meg képeslaphoz gratula, pontosabban az ügyes fiaidhoz! :wink: :D

Barbi :) Akkor Neked is sok ++++!! Apa teljesen kidőlt, még Angira sem tud néha vigyázni? Cipőrajongó Angi :D :D

Vica :) Lázadós szöveg jóó :lol: remélem egyszer majd tényleg mesélsz bővebben! :wink: Fogzáshoz meg kitartást és ++++

Kép
Kép
denizsa

Deni,
nem lehet hogy B azért hisztis, mert érez valamit? :wink: mintha Veráéknál ez lett volna Dócival.

Neet,
ez a Balaton jol hangzik, de sajna nekünk ez a nyár másrol fog szolni :lol:

Barbi,
Angi aranyos lehet a cipökkel :D Hogy birod a kiképzést, és apafej?
fibi

Den,
most látom a tegnapi kérdésedet. Nem, nem volt azota sem érdeklödö, viszont voltunk bent a DH-nál reklamálni, és kiderült h az ügynököt ki fogják rugni, mert mindenki panaszkodik rá, hogy nem csinál SEMMIT. és átvette az ügyünket egy jofej csajszi, aki tegnap kijött, rakott fel táblát, és mindent átdumáltunk ujra :) Nyár végéig bizakodhatunk megint.
fibi

Zuzi :) Múltkor elfelejtettem a tandemszopi-problémára reagálni: Diószeginé Schneider Eszter pszichológus és szopitanácsadó, itt egy szakértői fórum, ahol kérdezhetsz, de telefonon is hívhatod. Úgy érzem, megnyugtató lenne, ha vele, mint gyakorló többgyerekes anyával és pszichológussal beszélgetnél.

http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&p ... _id=326621

indianyo

Sziasztok!
Ma tényleg lehet valami a levegőben, Botond kínlódott egész délelőtt, és Emma sem volt hajlandó délután aludni, így most elmentek apával autót porszívózni.
Úgyhogy húzok el hajat mosni, ha még belefé, később jövök.

Votiv!
++++++++++++++

Kép
Kép
manoka11

Votiv,
Kitartás - de azért sejtetted, hogy vmi hasonló vmikor eljön. Persze Isti hagyhatta volna pár héttel későbbre, hogy megerősödj, de annál szemfülesebb játékos ő.
Együtt üvöltéskor én csak röhögni tudok. Nálunk most az van, hogy ha a hálószobában akar üvölteni Peti (a kicsi ált. nem üvölt, mindig a nagy a hunyó), akkor kizavarom és ha nagyon kivan kimegyünk együtt. Mondtam neki, hogy az egész lakásban lehet üvölteni, de az én szobámban nem.
Ez általában hatni szokott, persze ha behergelte magát akkor mindegy.
Az a baj, h még nem tudsz sétálni - nekünk az bejött, ha nem voltunk otthon.
Isti mit szeret? Pl Peti fürdeni és vettem neki szines habot, így a legdurvább napokon is volt min 15 perc peace.
Még az is segít, ha nem hagyom magára olyan értele,ben, h mindig megmondom mi van. Szal semmi demokrácia. (Meg kell mondanom, h most sínt építesz, most autózol, mert magától csak nyavalyogna és ordítana :twisted:

De Peti mostanában angyal és pl tegnap úgy akart elaludni, h fogja Marci kezét.
Persze egy mp-re nem hagyhatom őket kettesben, mert azért még simán megpróbálja fejbevágni :evil: .... csak én már tök jól vagyok és gyors is vagyok és sajnos ma megmertem magam (nem ez a sajnos, hanem hogy kiderült) kicsit kövér vagyok, tehát rámfér a sok sprint.

Móni
Kép
Kép
monisa

És Votiv, piszkosul együttérzek!!!! És erősödj meg hamar + sok türelmet.

Móni
Kép
Kép
monisa

Zuzmó,
A mi szitterünket is ajánlhatnám, csak ez olyan nehéz ügy. Hogy pontosan mit vársz el. Ha érdekel írok pü-t...

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!

Csak picit tudtam visszaolvasni!

Den!:)

Hogy vagy? Jelentkezz majd! Sok-sok drukk!

Neet!:)

Köszi! Érdekel a nyaralóhely, amit írtál! Írj róla, ha tudsz!

Votiv!

Kitartást neked! Nagyon nehéz lehet! Reménykedjünk, hogy csak ez a kezdeti időszak ilyen! Gondolj arra, hogy később milyen jól eljátszanak majd együtt!

ILdi
ildi76

Ti mit csináltok ebben a trutyis idöben? apjuk külföldön, csak éjjel ér haza :( kinomban lassan befejezem a szakdolit 8)

Rec,
jah, igen a hormonokra mindent rá lehet kenni, tudod :lol:

képzeld, lejátszottam Kispálékat, erre B megszólal: "Jaaj, ezt nem szeretem, anya" :lol: :lol: :lol: Mindenröl határozott véleménye van, tulzottan is 8)

és elkezdte tegnap a Miért-eket, ááááá, 2 percenként jön egy kérdés :P eddig csak a "Hol" volt a sláger, arra mindig könnyebb volt válaszolni vmit :lol:
fibi

a Zsolti a béka bejött neki, csak meg ne tanulja, mert az apja kitagadja :lol:
fibi

másodszori lejátszás eredménye: "Mért mondi hogy Zsolti a béka?" :lol: (bocs a flood-olásért) :lol:
fibi

Johi,
a linknél van telefonszám, felhívod, és minden kérdésedre válaszolnak. Én csak egy éjt töltöttem itt (nászéj, 8) ) és azt se komfortosban, csak mezei faházban. A faluról mesélhetnék: falu. Nincs wellnessz, fitnessz, lónessz, de van csönd és nyugi és vízpart és halak, békabrekegés, hattyúk, 2 közért, egy kocsma. Mi kell még? :D A nagyobb városok, mint pl Balatonfüred elég közel vannak, Füred épp 12 km.

Fibi,
önálló véleményű ded rulez. :lol: De mi az, h SAJNA másról fog szólni? Irgumburgum. Hát nem egy anyaság szentséges oltára mindenekfelett? :? :lol:

Bulásos hsz-eket köszi mindenkinek, asszem hatottak. :D Apa már 98as, (szal majdnem százas :D ) ded még orrfolyatós, de továbbra sem komolyodott, remélem, el is múlik hamar.

Zsan,
olyan jókat írtál a "kötelező"ségről, meg arról, h juszt sem vesztek senkinek semmit. Mert mi sem! :) Nagyokat eszünk, együtt vagyunk, dumálunk, dedek élvezik a nyüzsgést, mi a párszor 10 perc nyugit, amíg egymással elvannak, nálunk egy ideje erről szólnak az ünnepek.
Sokszor olvastam, h ez ciki, de miért ciki pl csokit meg piókát ajándékozni? Azt sztem mindenki szereti. Nem lehet vele melléfogni. És igen, minek egy 86. pohárkészlet? Amim megvan, az jó, abból nem kell több, amim nincs meg, az valszín nem is kő. :D
Úgyhogy veled továbbra is barizom, mert nem várod el, h kapjál bárminemű tárgyi, halandó vackot, ellenben egy kis csoki meglepinek is tudsz örülni, éljél! :D
Részemről egy Bailey's (-hamisítvány) sokkal örömtelibb ajándék, mint egy 86. pohár vagy fülbevaló (ded kitépi) vagy kencefice, deo (mér, büdös lennék?) virág (folyton cserélgetni kell a vizet alatta, mégis hűtlenül elhervad), robotgép (hova a csudába tegyem???) és még sorolhatnám. Viszont ha a kedves rokony egy sms-t se tud küldeni a nevem napján, azt szívesen megharaptatnám Eszcivel. :lol:

neet
neet

Recca,
ha fényképező előkerült, ne izgass tovább, lássuk a legényt és a frizkót! :)

Votiv, :(
nem tudok mit hozzáfűzni, de egyre inkább azt érzem, h ketteske akkor jöjjön, mire egyeske már nagy és egyszerű(bb)en kezelhető. Na, ezzel sokat segítettem, mi? :wink: Persze én is drukkolok, h mielőbb normalizálódjon a helyzet, de akármit is tanácsolunk, úgyis a te játszmád ez, neked kell megtalálni az utadat. Ehhez viszont sok erőt, és ha segíthetünk, itt vagyunk :)

Viszont ha már előkerült ismét ez a korkül. téma: aki a kicsire esküszik, és emellett azt vallja, hogy oké-oké, az első 1-2-3 év ultragáznehéz, de aztán sokkal könnyebb lesz, az már tapasztalja a könnyebbséget, és ha igen, miben? Miért könnyebb pl egy 10 és egy 12 éves gyerek anyjának lenni, mint egy 10 és egy 14nek? Nem vitát szítani akarok, csak érdekel. Mert én itt a babaneten szinte kizárólag azt olvasom, h bazi nehéz, veszekedős, kiborulós és sírós a 2 pici/kicsi mellett az élet. És ez csak megerősít abban, h még ha egyáltalán lenne is Eszcinek tesója, az ne most legyen, még ha szeretnénk is, még ha jó is lenne, még ha 14 évesen majd együtt tudnak dizsizni.. nem akarom magunkat szopatni 1-2-3 éven át. Hm? de tényleg csak az szóljon hozzá, aki nem anyázni fog, és nem sértődgetni, hanem logikus magyarázatot tud adni. :) Köszi.
neet
neet

Recca, Macs, és a többiek!
Persze nagyon jó lenne egy iszós buli (hányás már azért inkább ne :? ), de csak a szám nagy, eljutni nem fogok rá. Kéne hozzá 5 gyerekmenetes nap:
1-2. nap: kipihenem magam, h ne egy sörtől ájuljak el a buli első 6 percében :lol:
3. nap: a BULI napja. :mrgreen:
4-5. nap: kipihenni a bulit és nem másnap felkelni 6kor és gyereket abajgatni estig. Szal ha lesz 5 összefüggő napom, azonnal szólok. :D
neet
neet

Neet,
tudod, hogy hogy értettem :lol: mert azért én is I love Balcsi, és most is ki fog maradni :) de nem baj, pár év mulva bepotoljuk :lol:

És Baileys-es ajándék nekem is kedvencem lenne..... :P és anyostol pl még sms se jött névnapomra, erröl ennyit...

korkülönbségröl én még nem tudok nyilatkozni, de maaajd... :D
fibi

és apjuk már M1-esen, yeah, behütöm a söröket :) :lol:
fibi

Sziasztok,

Még nem olvastam vissza, viszont megakadt a szemem Neet hsz-n :)

Éppen ma esett meg, hogy beszélgettünk anyóssal. Hogy, hogy nem előkerült a célzás, hogy jövőre jöhetne egy újabb Máté. Előszőr meghökkentem, aztán nyomban közöltem, hogy én még nem szeretnék tesót Máténak. Erre ő hökkent meg :D és mondta, pedig most kéne. Kérdem én, nem az én/mi dolgunk eldönteni, mikor, hány, mekkora gyereket szeretnénk??? Ugyan nem tudom, hogy Te hány évre gondoltál - én három évben gondolkodom kb. -, de teljesen egyetértek a fent leírtakkal.
Egészen fiatal :lol: korom óta tudom, hogy legalább 3 év korkülönbséggel szeretnék gyerekeket, mert - lehet, hogy hülyeség amit gondolok -, talán jobban megérti, elfogadja majd a tesót, talán túl lesz a hisztis korszakán, talán ..... És amiket olvasok Tőletek, azok alapján úgy látszik jó volt a megérzés, elgondolás annak idején, amit most is így érzek.

Még tudnék írni erről, de azt hiszem így is megkapom majd a magamét. :roll:
És félreértés ne essék, én nem ítélek el senkit, aki kis korkülönbséggel vállalkozik a tesóra (van egy ismerős, aki azt mondta, azért, mert hamar túl vannak a "nehezén"), tisztelem és becsülöm érte Őt/Őket, de úgy érzem én nem lennék képes két picurt - egyik kicsi, másik pici - nevelni egyszerre.

Majd még jövök talán :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Fibi,
ha már az M1en, akkor a mélyhűtőbe azokkal a sörökkel! :lol:
neet
neet

Neet,
az innen még másfél ora sajna :lol:
fibi

Neet :)
Ja, és bocsánat, hogy ebbe a témába ütöm az orrom, gondolom, hogy nem rám gondoltál előző felvetéseddel :)

Fibi :) de jó, akkor mégsem éjjel jön a párod :) Hurrá :):):) Tegnap éjszaka én totál egyedül voltam Mátéval, a kutyával és a parámmal :lol: 8)

Vica
vica94

Vica,
mi meg tegnap éjszaka kutya helyett a hugomat altattam itt, hogy ne legyek egyedül a parámmal :D
amugy én min. 6 év korkülönbséget szerettem volna elsö elgondolásbol, pont amiatt, amit irsz. Aztán átgondoltam a dolgokat. Leginkább Bálint miatt vállaltam most a tesot, hogy talán igy több esélyük lesz együtt játszani (1-2 év mulva...). Nálunk pl hugom 5 évvel fiatalabb, és 20 évig csak nyuztuk egymást, mire "összeértünk", és végre már joban vagyunk. Persze rengeteg mulik a két ember személyiségén is, ezt is tudom.
Meg amiatt is mondtam, hogy inkább most, mert ha visszamennék melozni B 3 éves korában, akkor sztem halogatnám, hogy maaaaaajd a kisteso is jöhet, és 35 fölött meg már nem szeretnék vállalni gyereket. Aztán ki tudja, még ez is megváltozhat :)
na, mégis leirtam, mit gondolok. :P
fibi

Vica,
az a helyzet, h valamikor a 80. oldal körül írtam szülészsztorit és 85 körül tervezgettük, h ha végre megjönne, lehetne is csinálni a tesót. :lol: Ööö. aztán Eszter elkezdte a dilinyós korszakát, apa besokallt, és én meg mérgelődtem, h nem akar 2t, pedig én deszeretnék, és már midnenkinek van a babaneten is, csak nekem nem... de mára (tegnapra) már beláttam, h igaza van (az ő igaza és az én igazam másnak lehet, h épp az igazságtalanság, ugye nem félreérhető?), szal ma már hiphiphurray, h mire megjött (8 hós ded), elkezdődött a korai hiszcikorszak, és hamvába holt a tesókérdés. És amit te is írsz, amit itt olvasok, meg a bkv-n és úgy a nagyvilágban tapasztalaok, az is 99%ban elriaszt a korai tesódologtól. No de várjuk csak a tapasztaltakat. :)
neet
neet

Szoval szerintem a kicsi és a nagy korkülönbségnek is megvannak a maga elönyei meg hátrányai, és leginkább a gyerekek egyéniségén mulik a dolog, meg hogy a szülök hogyan kezelik a helyzetet. Tömören ez a véleményem 8)
fibi

Vica,
dehogyis! Mármint igenis hogy mindenki véleménye érdekel, hsizen azért kérdeztem!! :) Ez ilyen belepofázkodós topik, tudod. :)

Fibi,
ha másfél óra, akkor mindenképp a mélyhűtőbe tedd azokat a söröket, kül.ben lópisi lesz csak belőlük ennyi idő alatt! :D
És én anno a 7 évvel idősebb bátyámmal kb ugyanannyit játszottam, mint a 2 évvel idősebb nővéremmel (még válogathattam is, éljen! :lol: ). Szóval igazad van, gyerekfüggő is a dolog. De ne én pofázkodjam már annyit, üssetek le. :)
neet
neet

Deni,
Lehet, h igaza van Fibinek, Bálintod már tud vmit :wink: Drukkolok!!!!

Korkülönbség tekintetében én is inkább a nagyobb korkülönbséget preferálom. Engem Adél egymagában lefáraszt, pedig egy szavam se lehet rá, mert tényleg általánosságban nagyon jó gyerek, de tisztában vagyok a képességeimmel és a türelmemmel :oops: :roll: Én csodálom azokat, akik két pici gyerkőccel vannak otthon. Rengeteg erő kell hozzá és emiatt nagyon becsülöm őket, le a kalappal!!!
Két bátyám van, az egyik 3, a másik 6 évvel idősebb tőlem. A tapasztalatom pedig az, h a fiatalabbik bátyámmal sokkal jobban megértettük egymást és elvoltunk, míg a másikkal alig volt kapcsolatom. Ált isibe jártam, amikor ő már katona volt.
Mindenesetre Apa valamelyik nap benyögte, h nem állunk neki a második dednek???? :shock: :shock: :shock:

Kép Kép
curse

Fibi :) Jaj, ez a DH-s ügynök :evil: ennyi időt elvesztegetni miatta :evil: de remélem az új csajszi tényleg jó lesz!! Miért-ek :lol: hát nem könnyű, de olyan édes lehet :D én már úgy várom ezt a korszakot! (remélem nem haragszol, hogy ezt írom!) Jó sörözést Nektek estére (no meg mást is) :wink:

Móni :) Peti nagyon aranyos lehetett, ahogy kézen fogva aludt Marcival! :D

Neet :) Korkülönbség nehéz kérdés, sztem mindennek megvan a maga előnye és hátránya, aztán ezek alapján dönthet/választhat mindenki, ill. a kül. kedvező vagy éppen kényszerítő körülmények is befolyásolhatják ezt (na ez jó általánosan hangzott..). Pl. én igyekszem felkészülni (már amennyire lehet), hogy tuti lesz féltékenység meg persze hiszti is, és nem lesz könnyű, de én úgy hallottam, hogy egy nagyobb (pl. ovis korú) gyerek is tud ám hisztizni és a féltékenység is mindig megvan, szinte kortól függetlenül. De pont itt a topikon vannak pozitív példák is (pl. Veráék), szóval valószínűleg ez függhet az adott gyerektől, családtól, helyezettől is, nem egyforma egy sem. Persze jobban meg lehet értetni egy nagyobb gyerekkel bizonyos dolgokat, meg biztos az is segítség, ha a nagyobb már ovis és nem kell vele is ugyanúgy foglalkozni, bár ahogy hallottam, így sem feltétlenül könnyebb, csak más nehézségek vannak. Viszont kisebb korkül. esetén talán jobban "összenőnek" a gyerekek (és itt nem elsősorban az együtt diszkózást értem). Nálunk a családban több nagyobb korkül.-ű tesópár van (férjem és az öccse, apám és húga, stb.) és mind azt mutatta, hogy csak felnőtt korukra lettek egyáltalán "beszélő viszonyban" egymással, szóval a kisebb korkül. talán a gyerekeknek kedvez jobban, mint a szülőknek vagy ki tudja...? Meg az sem mellékes, hogy ki hogy tudja a munkáját ill. az abból való kiszakadást/visszatérést megoldani, mennyi ideje és lehetősége van otthon maradni, mert én meg pl. nem akarom keverni lehetőség szerint a családod és a melót, legalábbis tudom, hogy nem tudnék helytállni mindkét fronton, és a gyerekek az elsők, szeretném nekik megadni legalább azt a pár első évet, de ha el is akarom tartani őket, akkor nem ülhetek itthon 40 éves koromig... (tudom, előbb kellett volna kezdenem :mrgreen: ). Na mielőtt nagyon hosszúra sikeredem, szóval biztos, hogy nem könnyű egyik variáció sem, és így is-úgy is ki fog néha borulni mindenkinél a bili, a gyereknevelés vhogy ezzel jár :lol:

Vica :) Én is kiakadnék, ha anyós így beleszólna! Mondjuk após-anyósék nálunk állandóan célozgattak (ez nem is célozgatás volt, inkább határozott "igény" bejelentése) már Bálint előtt is az unokára, és a vicc az, hogy ezzel pont az ellenkezőjét érték el nálam... valszeg ha békén hagynak, akkor már sokkal korábban lett volna unokájuk, így meg több évem arra "ment rá", hogy "kikezeljem" magamból azt, hogy tenyésztehénnek tekintenek, aki majd sorozatgyártja nekik az unokákat... És teljesen egyetértek, hogy mindenkinek joga van dönteni az életéről! csak valahogy a család (és nem csak anyósék) állandóan szükségét érzi a belepofázkodásnak :x Hogy lehet erről leszoktatni őket??
denizsa

Na látom, mire megszültem a hsz-t (Bence helyett :mrgreen: ) Fibi tömören és frappánsan összefoglalta az ömlengésemet :lol:

Curse :) Bálint fél éves korában még én sem tudtam elképzelni a tesót! De változnak az idők... Majd könnyebb (pontosabban más) lesz, ha nő egy picit Adél, kíváncsi vagyok, mit mondasz fél év múlva :wink: Bennem is akkortájt (B. 1 éves kora körül) merült fel a gondolat, aztán bepörögtek az események :lol:
denizsa

Sziasztok!

Rídonli illetve bekukk, hogy Deni szül-e már ;) :D

Korkülönbséghez annyit, hogy nekünk 8év van a tesóm meg köztem, és talán-talán most kezd jó/jobb lenni a kapcsolatunk; gyakorlatilag két egyke gyerekként nődögéltünk, csak én második egyke voltam - talán sarkos megfogalmazás, de nagyjából kifejezi az érzést, úgyh én mindig is úgy voltam vele, hogy 1. mivel én késői gyerek vagyok, ha lehet, korán szeretnék babázni; 2. ha lehet, kis korkülönbséggel vics iz max 3évet jelent, de inkább 1,5-2év (hát ez utóbbi jelen körülmények közt nem valószínű :roll: )
nagybátyámék 8-an vannak tesók (nagynéném férje pontosabban) és ő a nővérével pl egy évben született - nővér januárban, ő meg dec, na ez egy kicsit durva :shock: ennyire azért ne legyen kicsi a korkülönbség (1,5év alatt ne)

mindenkinek +++++++++++++++++++++++++ akinek kő, osszátok be! :mrgreen: :lol:

pusz

Deni, szűjjé má'! :wink: :lol: drukkolok!

Kép

Kép

:D
szrekuc

halihó!

Fibi! éljenek a jó hírek a DH-ról.

korkülönbség: részemről 3 és 5 között. ettől függetlenül, ha most jönne annak is örülnék (ugyan még a havim nem tért vissza szóval esély :roll: ). csatlakoznék Fibihez, hogy ez gyerek/anyafüggő dolog. s még annyival egészíteném ki, hogy hiszem, hogy minden gyerek választja a szüleit + mindenki csak olyan feladatot kap, amit meg is tud oldani.

Szrek! tanítottam egy helyen ahol 9hó volt a két gyerek között :shock:

Curse! én meg a te önismereteden és elfogadásodon előtt emelem a kalapom! :D
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?