A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ja, a doki meg csak ne fordítgassa a kölket bennem. Azt nagyon nem díjjaznám.

Amúgy kézzel vizsgálat van nálunk mindig (mindét dokim, a régi is meg az aktuális is ezt teszi), na de kölket bennem csavargatni, arra nem adnám áldásom.

Most meg asszem elmenyek a műhelybe, s szembenézek kölkecskéim régi babakocsijaival (ja, azokat is használtan vette az anyukám anno). Aztán kiderül, hogy még mindig fogok-e újat akarni. Vagy úrrá lesz rajtam a ... jó lesz az a pénz másra is... szlogen.

Kép
kissmanó

Hát nem tom, mennyi az esély a visszafordulásra. Én csak azt írtam, hogy létezik olyan is, hisz hallottam róla.

Kép
kissmanó

Ez csak egy cikk volt... bocsi... :oops:
Mivel még nem szültem, fogalmam sincs, hogy a faros fekvés milyen. Láttam, hogy sokan gondolkodtok ezen, ezért másoltam be ide... :oops:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi - ennyiért nem kell ám rögtön bocsánatot kérni. S persze természetes, hogy az ember lánya informálódik.
Csak hát én örülök pl. ha eltelik a nap símán, nemhogy kutyázgassak is picit több mint másfélóránként. Ráadásul ugyi ezt nem egy napig. Brrrr....

Kép
kissmanó

Szivvi: A Felicitas kiadvány egy anyák Lapja különszámban volt benne (én így kaptam a védőnőtől). Vannak benne különböző okosságok, és asszem valami kupon, amit be kell váltani, ha bébi megszületett.

Kép
zsuzsi**

Várj, elővettem... Igen, van benne egy kupon, amit több helyen be lehet váltani. Egy kezdő csomagot kapsz különböző termékmintákkal.
Az utolsó trimeszterben lehet beváltani.

Kép
zsuzsi**

Akkor még kaphatok én is..Remélem..

KépKép

KépKép
szivvi

Szerintem igen. Szólj a védőnénidnek!

Kép
zsuzsi**

Igen nekem is Anyák lapjával volt együtt!!!

kispiskóta

Melltartóbetét: asszem én sem bajlódok a mosással, inkább eldobhatót veszek, 2 csomaggal, ragasztócsíkkal meg nem. Aztán majd meglátom. :wink:

Engem még csak az elején (mikor véreztem) vizsgáltak kézzel, aztán egyszer mikor nagyon sok volt a magzatviz (most is sok). Mindig kell vizsgálgni kézzel? Vagy csak ha gáz van?

Most olvastam valahol:
"A 175 cm magasággal rendelkező kismama választhat, hogy a faktum gyermek bútorcsalád Tomi vagy Rozi pelenkázó komódját vásárolja meg, hiszen neki mindkét termék kényelmes lehet. "

:lol:

Andrea
Kép
kindernay

Én azért nem kaptam idáig, mert nem volt. Ez a Felicitas csak határozott példányszámot küld a védőnőknek.

kispiskóta

:lol: :lol: :lol: akkor az én méretem aj ó!!! :lol: :lol: :lol:

Andi, engem minden alkalommal vizsgálnak kézzel. Én nem is bánom legalább tudom, mi a stájsz, plussz én elejétől fogva vmi nyavajával küzdök és azt is ellenőrzi.

kispiskóta

Szivvi ha nem lesz ott Niki, akkor felhívom szerdán és jövő héten mehetünk akkor nekem is jó.

nálunk 4 hetet kell várni a pelenkázóra,ugy rendelik a gyártótól.mondtam is hogy még pont belefér ez a várakozás.

Bridzsi

Kép
esztora

Kép
zsuzsi**

Nekem is volt valami nyavajám, először Canesten kúpot kaptam rá, aztán Augmentint, aztán Zinnat tabletát. Most nincs, elvileg semmi bajom, de sajnos elég erős folyásom van, és hajlamos vagyok elkapni a fertőzéseket. Neked milyen jellegű volt?

Andrea
Kép
kindernay

Kinder!

Eddig az alábbiakat vettük, amihez hozzátartozik, hogy kaptunk babakocsit, hordozót, kengurut, csörgőket és annyi ruhát, hogy azt már nem is kellett venni. Az ágyra szerelhető lógos-forgóst meg valszeg anyós veszi.

Kép

Be kell még szerezni:
- kiságyat
- matracot
- kádat
- tetrapelenkákat
- használt légzésfigyelőt bébiőrrel

kétfiús anyuka
babdorka

Mi eddig kiságyat 10-ért, kókuszmatracot 7-ért. A falfesték, dekoráció és csillár volt vagy 35. Ruhánk nekünk is ménkű sok van rokonoktól, arra nemigen kell költeni. Még a babakocsi és az autósülés lesz nagy tétel. A többivel még nem foglalkoztam, várom a rokoni felajánlásokat, meg majd júniusban akarok nagy bevásárlást csapni. Ja, és vettünk egy Citroen Xsara Picassót. :wink:

Kép
nenoke

Nenőke: :D :lol:

Kép
zsuzsi**

Köszi lányok!
Nenoke: :lol: akkor ti vezettek a költekezésben.

Én szerintem egy csomó felesleges dolgot megvettem, de nem baj, legalább a következőnél majd tudom, hogy mi merre hány óra? :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Nenoke az utsót én is megvenném! :wink:

Légzésfigyelőt most láttam a babaszobán, olcsón.

kispiskóta

Andi, hát folyásom van eléggé erős. Mióta terhes vagyok folyamatosan tisz. betétet kell használnom. :(

Én kaptam, Betadinet, Klion, és most valami Gy betűs akármit. És változatlan.

Egyébként biztos mi is egy csomó felesleges dolgot megvettünk.

kispiskóta

Andi
Miket vettél, amit mi ne vegyünk meg? :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Piskóta
Nekem sem használt semmi, de lagutóbb Pimafucint ( nem röhögni) írt fel és ez segített!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi a vonalzódra ránézve mindig azt hiszem, hogy 10 hetes terhes vagy! :lol:

hát én nem tudom, mi lesz a következő, de gyanítom, hogy ez a terhességgel fog elmúlni!

kispiskóta

Ne fenyegess!! Bár szegény gólya asszem lefagyott :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Dehogy is, csak úgy megszoktam, hogy a vonalzókon a tényleges betöltött hét van ott! :lol:

Szerintetek mikros sterilizáló vagy elég a sterilizáló folyadék?

kispiskóta

Lakásoff. Uxi! Igen, az ingatlan.com a leghatékonyabb, meg a wiw. A Duna House elmélete szerint 15 érdeklődőből jön össze egy vevő. Nekem kb. 12 volt (elfelejtettem, pedig tudtam…), ebből 5 vételi ajánlat, amiből kettőt visszautasítottam, mert nem jött be a fizetési konstrukció, kettő visszalépett kedves Anyuka parái miatt, maradt 1, aki ma fizette ki :wink:

KinderAndi! Imádni való hozzáállás a farossághoz, köszi a higgadtságot!
Én ugyebár még nem tartok szinte sehol, de min. 200ra számítok, plusz a doki, mínusz pelenkázó meg ruhák, mert azt kapunk, és ruhásszekrényt nem veszünk, hanem én kapok, Ádám meg az enyémet.
De a költekezés versenybe mi is beszállnánk: plusz 3 milláért egy erkély? (a 2 lakás mérete egyforma, de az újnak van erkélye, és zöldövezeti :wink: )

Zsú! A mennyire sötétet szóban hogy is kell kifejezni????? Mondjuk egy átlagosan citromozott feketetea színe van a Tominak.
A "rossz egy gyártó" még csak egyszer volt. Az a helimex volt? A kritika szerint sokára szállítottak (6 hét), és nem volt kész mintadarab a legtöbb termékből, csak fotó. De ez tényleg a helimex volt?

Melttartó betét. Csak másodkézből van tapasztalat. Tesóm valamennyi eldobhatóst (1-2 doboz), és egy adag (6 db) moshatót használt el egy kölök alatt, 8 hónapig szoptatott, nem volt egy tejcsárda, de szinte mindig volt teje. Az eldobhatós még megvan, kicsit szöszös, de asszem én azzal kezdem, majd meglátom, melyik jön be. Gépben mosható.
Ragasztócsík ellen ellenvetés (nem tapasztalat, logika): ha nem biztos, hogy folyni fog, csak biztonság kedvéért berakod, akkor elhasználod a ragasztócsíkot olyan napon, amikor nem is kellett volna betét.

15 perc térd-könyök helyzetben????????? Max 3-t bírok ki, utána a légszomj leterít…

Felicitas beváltáshoz elkérik a címedet, és sztem 40 kiló prospektust fognak küldeni hetente, amik egyrészt környezet szennyezőek, másrészt a marketinggel rávesznek, hogy minden szart megvegyél, harmadrészt engem zavar a sok prospektus.

Ha nem tápszerezünk, én nem sterilizálózok, max néha kifőzöm a cuccokat. Kell a kihívás az immunrendszernek!
Vendég

Az előadások szerint ekkorára kell nyitnia a száját a babának, hogy jó legyen a szopás. Amikor a cici felé fordulva ekkorára tátja a száját, gyorsan rá kell nyomni a cicire a füle alatt megtolva (állítólag a fejét nyomva előjön egy fej-felkapási reflex, ami a fulladást gátolja).
Kép

Persze a mamik véleményét is várjuk!
Vendég

Igen Bori az a helimex volt. Onnan tudom, hogy rögtön megnéztem.

De én a Felicitas alján egy hatalmas Nem-et írtam, az adataim továbbadására.

kispiskóta

Ja és a Faktumok azok nem standard méretűek.

kispiskóta

csapda a kórházban is van ott is osztogatnak csomagokat aláírod és nem tudod hogy a sok biztositási ügynök stb... honnét tudja a cimed számod stb.

Bridzsi

Kép
esztora

Csajok, az Aventnek van egy kezdő szettje, ami 21000 Ft körül van.

A tartalma:
- 1 db Isis mellszívó 2 db 125 ml-es cumisüveggel
- 1 db Mikrohullámú sterilizáló 2 db 260 ml-es cumisüveggel
- 40 db Eldobható melltartóbetét

szerintem én ilyet veszek. 15%-kal kedvezőbb így az ára, és úgyis mindegyik kell, nem?

Kép
zsuzsi**

Tényleg jó a NUK az Avent üveghez? Ez lenne a csúcs, mett hű akarok maradni a NUK cumikhoz, ellenben most nagyon szimpi az Aventes üveg.

Kép
kissmanó

Kindernay a kiságyhoz megveszed a pelenkázót is?Mennyibe fog így kerülni.Mi tegnap adtuk le az asztalosnak a megrendelést és szeretném tudni,hogy melyik változat lenne olcsóbb.Így képen nagyon szépek a faktum bútorai csak nem tudom az árait.
Köszi
pillangó7

most volt itt a gyerekorvos ügyfelünk és mondott 1-2 érdekes dolgot!
pl:tudtátok hogy a 3. harmadban főleg az utolsó 5 hétben ismét sok folsavat kell bevinni?ilyenkor rengeteget vesz fel a baba és a szülés is.sokszor folsav hiány miatt nem megy úgy a szoptatás ahogy kéne?!
megnéztem a folsav tabletta leírását és benne van hogy nagyfokú szükséglet (terhesség 3. harmada,szoptatás) esetén naponta 3*1 tablettát kell bevenni a hiány pótlásra.
vizben oldódó tehát nem lehet túladagolni mert kipisélnéd ugy is a felesleget.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora ha jól emlékszem te is a faktumtól vásárolsz bútort megírnád mennyibe kerül?
pillangó7

Én még semmit nem vettem, és csak pár ruhát kaptam, meg melltartóbetétet. Nekünk mindent venni kell majd.

Esztora - tényleg érdekes eszmefuttatás a folsavval. S akkor megpróbálom ma estétől rendesen bekapkodni azokat a barna csíkos bigyókat, hátha tényleg igaz, mármint ami a szopis felét illeti. Bár én azért remélem, hogy a hagyomány ha folytatódik, akkor most olyan 4 hós koráig símán összejön. De nem bánnám én az egy éves korig szopit sem (na jó, ezen utóbbi eset már nem kizárólagosságot fedne).

Bori - tényleg nincs valahun neked még Ádámnak nagyobb tesója? Avagy előző életedben vérbeli anyuka voltál? Írtóra tecc a hozzáállásaid, a legutóbbi az immunrendszeres, nem fölöslegesen sterilizálós. Bár ha jól meggondolom, hasonló elveim voltak nekem is első pocakosságomnál már.

Vízhőmérő: Dorka, nem személyed elleni támadás, de én valahogy baromi marhaságnak tartom. Mert az egy dolog, hogy a nagykönyvek a 37 fókát ajánlották, hogy legyen a víznek, de azért kölke válogatja. Van amelyiknek kicsivel melegebb, másoknak meg épp fordítva, a hűvösebb a nyerő. S úgy is olyat keverek amiben a gyerek jól érzi magát.
Volt egy vicc is anno ezzel kapcsolatosan: első gyereknél anyuka lelkesen méri a víz hőfokát. Másodiknál könyékkel belekavar, ha nem tűnik megfelelőnek, korrigálja mielőtt gyereket beleereszti. Harmadiknál pedig beleteszi a lurkót, oszt ha az elvörösödik, akkor dukál még bele egy kis hidegvíz, ha meg ellilul, akkor tuti hideg a fürdővíz. Ja, dolog piakntériája, nálam ezek szerint mindkét kölök eddig második vót. S asszem a harmadik szintaz lesz.

Kép
kissmanó

Azért néha ki kell fertőtleníteni!!! :roll: Ja és a kifőzéssel már sterilizálsz.

kispiskóta

Ja, néha igen, de nem minden egyes kaja után (de persze mi szoptatni fogunk).
Amúgy meg amelyik baba cumizni fog (játszócumira gondolok), azt sem kell minden egyes földön hopp után fertőtleníteni, elég soxor ha rácsurog egy kis tiszta víz. Na jó, azért ha kocsiból séta közben a földön landol gyanús környezetben, az totál más kategória.

Kép
kissmanó

sziasztok!

Rakok képet a babaszobáról, még nincs kész teljesen, de már alakul :lol: Kép

Én még nem írtam össze mennyit költöttünk, de nekünk majdnem mindent meg kellett venni, csak ruhákat és egy mellszívót kaptam.

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi
Nektek is rózsaszín csíkos, macis :lol: Szépek a bútorok!

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi!

Igazából nem rózsaszín, hanem halvány narancssárga, csak nem igazán látszik a fényképen, az uram kiakad a rózsaszíntől :D

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi gyönyörű a szoba ,ezt már elfogadnám.
pillangó7

bocsi :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi az asztalos mennyiért csinálta a bútorokat?
pillangó7

140 e volt a 70x140-es ágy, ágyneműtartóval, 90x90-es pelenkázó és asszem 170x60-as szekrény, borovi fenyőből, lakkozva.

KépKép

KépKép
szivvi

Köszi Szivvi,mi is ilyet akartunk.
pillangó7

Jajj, Manó, de édes vagy! Köszönöm, nagyon jól esik a dícsérő szó!
De most vissza is vonhatod egy kicsit: vízhőmérőt veszek (vagy kérek ajcsiba). De csak azért, mert 800ft, és én meg mindig megfőzőm magam a vízzel, és a Párom félti a gyereket a forróvíz mániámtól. Fogalmam sincs, mennyi lehet a 37 fok...

Zsú! Igen, néha kifertőtlenítem, meg igyekszem sűrűn cserélni a nyálas részeket, hogy ne legyen sok esélyük a baciknak. De innen nézve egyelőre a sterilizáló szerkezet feleslegesnek tűnik, ha nem tápisak leszünk.
De Te mindenképpen vegyél, ha Téged az nyugtat meg!!!!!!! :)

Fú, Szivvi, ez nagyon jó ár!

Lakás. Szerdán vesszük át a kulcsot, szombaton költözünk, kedden leadom a jelenlegi kulcsait. Jajjjjjjjajajajajajjjjj, de furcsa lesz. De persze ezt akartuk, hajrá, legalább megszűnik a bizonytalanság. :roll:

A mai művemet nem is meséltem. Délután Sárkány voltam a villamoson. Valahogy a telefonáló kismaminak nem járhat az ülőhely, vagy mi, de soha nem adják át a helyet, ha telefonálok felszállás közben. A kedvencem, ha akkor adják át, amikor leraktam ;)
Na, ma is felszálltam, a kulcsátadás részleteit szenvedtük Párommal a telefonban, 2 megállón keresztül senki nem adta át, nekem leszakadni készült a derekam (és 2 pasi hallgatta, miről dumálok telefonon grrr). Végre nagymegálló, sokan leszálltak, elindultam 3 felszabaduló hely felé. 2re fiatal pasi, egyre 40 körüli nő csapott le. Annyira durcis és feszült voltam, hogy lendületből odaléptem az egyik pasihoz, megtoltam a hátát, és beszóltam neki „Elnézést, leülhetnék!” Tényleg csak az anyád! hiányzott a végéről. :oops: Szegény pasi úgy meglepődött, hogy egyből felpattant. Szegény pont nem is láthatta, hogy terhes vagyok, én meg vele voltam undok... Aztán fél megálló múlva ideges öregasszony lökte félre a folyósón. Rájárt a rúd, rendesen... Én meg jól zavarba jöttem, úgyhogy pár megálló múlva, mikor leraktam a telefont, le is szálltam, hogy ne kelljen egy levegőt szívnom a csávóval.
Túl undok voltam, az tény. De a tököm tele van, hogy ácsingózni kell a hely után, és mindig 30as pasikkal küzdök a helyekért. :evil:
Vendég

Zsú: folyás ügyben hasonló a helyzet, nincs változás, tisztasági betétet vagy 10 dobozzal már elhasználtam. :cry: De szerencsére az utolsó kenetvizsgálatom jó lett, majd május végén megyek újra... reménykedem. Egyébként a gyógyszertárban vettem intim mosakodót, az javított a helyzeten (Sába), meg napi 1 doboz élőflórás joghurt kicsit helyrehozta a PH és többi értékemet.

Szivvi: nem Pimafucort?
pl. 2 doboz mellbimbó kiemelő, (ebből véletlenül vettem 2 dobozzal)
:shock: Egyébként most hétvégén újabb körútra indulok. :wink:
És még több felesleges dolgot veszek.

Zsú: engem ne kérdezz a sterilizáló ügyben, az elektromos AVENT néztem ki, cca. 20 e Ft-ért, mert nem vagyok oda a mikrós dolgokért, bár a barátnőim szerint a mikrós is jó. :oops: de ki lehet főzni egy szimpla lábosban is, de hát ha már lúd legyen kövér.

Bori: jelenleg tiéd az első díj a költekezős versenyben, a bútor ügyben viszont egyenrangúak vagyunk, én kapok egy nagy szekrényt, babó pedig az én komódjaimat. :wink:

Pillangó: 27.000, az ágy, és 38000,-Ft a pelenkázó, nekem az asztalos több, mint 100.000,-Ft-ot mondott , amit lealkudtam 100.000,-Ft-ra de még így is olcsóbb, ha megveszem. Úgyhogy asztalos lemondva!

Andrea
Kép
kindernay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?