A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Timi, Maja szobát csináltok? Ez külön szobát jelent? Tetszik neki az ötlet?
A mi eredményeink: AFP: 0,56, uE3: 0,75, HCG: 0,64, Inhibin: 0,52, + 12. héten PAPP-A: 1,04, NT: 0,65 MOM. Ebből a kockázat a 21-re 1:2700. A többire nem írták meg, de hétfőn még velük is beszéltem, és azt mondták, hogy minimális, azért is nem írták meg.

Cukika, ha a munkatársaddal ez a helyzet, akkor viszont ne foglalkozz vele.
Én a dokim magánrendelésére járok, és 7000 Ft-ot fizetek. De minimum fél óra, amíg nála vagyunk. Voltam egyszer nála a kórházban is, akkor semmit se fizettem. Szerintem ha hetente többször is találkoztok, akkor túlzás minden alkalommal adni.

Büngyike, nekem is majdnem lombikbabám lett (első lombik után volt egy hónap szünet, akkor jött össze Picurkánk), ezért kedves a szívemnek minden lombikbaba. Még most is több-kevesebb rendszerességgel olvasom a lombikos fórumokat.
ariel

Gabi

köszi az infot :-)

nálun anyuék dolgoznak,meg 30 mre laknak :-( de rájuk merném bízni Majcit,sőt ha csináljuk a tapétázást,pakolást elvisszük kicsi azt jól otthagyjuk,szerintem ellesznek :-)

anyós itthon van,de....
Vendég

Ariel

eddig is külön szobája volt,bár nem sok időt tölt ott,de most azt megörökli a baba (kiságy nnálunk lesz) és az eddigi raktárt alakítjuk át Maja birodalomnak,átkerül a millió játék éljen :-)
Vendég

Háát... Kedves Timi! Habár én tapasztalatlan vagyok, de úgy tudom, hogy csak a heréket látni még ilyen korán, kuki később jön...

Örülök, hogy tetszik a név, a férjem egyszer már lefújta, másodszor nem engedem neki :)

Ariel! Gratulálok! Most van egy barátnőm, aki 9 hetes és szintén sikertelen lombik után lett terhes! Nagyon jó hallani ilyet is!
Én is visszajárok a régi fórumokba, sőt! Van egy az nlc-n a nem jön a babás... amit még mindig rendszeresen látogatok, egyszerűen nem tuok lelécelni, mint a többi csaj, akinek összejött...
Szerencsére most még vagy ketten így vannak ezzel :)

Nekünk nem lesz babaszobánk egyelőre. Velünk alszik majd Szép Heléna, aztán remélem sikerül egyszercsak nagyobba költözni.

büngyike

Én a magánrendelésen fizettem egyszer 7000-et, amikor a cytologiát csinálta. A sima UH, ha nem vizsgál, 3000 Ft. Ha vizsgál + UH is van az 5000. Ha csak úgy bemegyek hozzá a kórházba, mert kínom van, de az nem kötelező vizsgálat akkor általában 3000 Ft-ot szoktam neki adni. A kötelező vizsgálatokért, mint pl. a 18 hetes UH, nem fogad el pénzt.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Büngyike
nem tom,még én is tapasztalatlan vagyok főleg kuki ügyben :-)2 hét alatt volt 3uh de mindig azt mondták nem látszik semmi

Cuki
én nem kérdeztem meg mennyi hogyan,a rendelőbe kivan írva hogy vizsgálat 5500,ha nicns semmi gond vizsgálatra havonta kell menni,Majával nem volt semmi klönösebb gond ,aztán a 36ik héttől hetente kell menni,de akkor már akórházba ,elötte körbe kérdeztem a kismamákat,hogy ott is kelle adni azt mondták nem,majd már csak szüléskor.Én most is így vagyok vele,ha a magánrendelőbe megyek vizsgálatra fizetek,de ha csak kérdezni akarok valamit inkább felhívom telefonon.A kórházba én csak szüléskor fizetek.Így is soknak tartoma havi 5500at egy 2 perces méhszájvizsgálatért meg hogy pecsételjen egyet a könyvembe,persze a dolgoka megbeszéljük ami felmerül,de az se több 5-10 percnél
Vendég

Timur- ertem, ehgyomorra, kosz a valaszt

Gabi- gratula a jo eredmenyert, ! nekem 1,1 lett az remelem jo, a doki azt mondta, hogy igen.

Cukika- napi 6 magne B6 ? ezt doki mondta neked ? nem tul sok ? de lehet, hogy en vagyok a hulye!
Amugy jo tanulast ! ugyi vagy !

Bungy- hihetetlen, hogy 4-5 kg hiztal es meg csak ekkora vagy ! akkor elotte befele gorbult a hasad ? :) Helena szuper nev !Orulok, hogy a 2.lombik sikerult ! Eljen a technika !

Jutta- ti szeretnetek tudni a nemet ?

Ariel - de jo neked, hogy mar erzed ! en meg nem !

:):)GORCSOLOSOK !! ( Agi, Ciki, tobbiek )en amiota nem szedek vasat es vitaminokat, azota vagyok jol. A kintrol bevitt mesterseges vitaminok ( szoval nem a spenotban,csalanteaban,pirosbogyosokban levo vas) Elvonja a szervezettol a magneziumot ( tobbek kozt ) es azert gorcsolhetetek. Nekem ez a tipp bevallt.
A gyogynovenyboltokban kaphato Krauzer...bla bla barna nagy uvegben van, csodakat muvel ! Amugy a terhesek hemoglobinja( vasat mutatja) nem kell, hogy 14 legyen, eleg ha 12 koruli, mert mas ilyenkor a szervezet.
Bocsanat, ha hosszu voltam

En idaig meg nem fizettem a dokinak, mert a korhazba jarok hozza, de a multkor beintett, hogy mar csak maganra mehetek,,ez nem tul etikus szerintem, szoval ennek meg utana jarok, hogy tehet-e ilyet. Vkinek tapasztalata ?

B
bogyogyorgyi

Timur- nem ugy van, hogy ilyenkor a herek meg aranyaiban sokkal nagyobbak ? magyaran, ha nem latszodott ---> lany (?)
:)
bogyogyorgyi

Bungyi - ha megkerdezhetem, hogy csinaltak a lombikot? ( az ocsem felesege is menne) ha nem publikus, irhatsz privibe is, ! koszi
B.
bogyogyorgyi

Cukika: Nem beszéltük meg. Magánrendelésen ő mondja mennyit kér, amikor meg beesek hozzá a kórházba, a borítékba rakom azt a 3000 Ft-ot. Úgysem nézi meg míg ott vagyok! Tetszik vagy nem neki, ez van, ennyi van, örüljön ennyinek is.
Egyébként megmondta az összes kismamájának, hogy a kötelező vizsgálatokért, meg UH-kért ő nem fogad el pénzt. Csak akkor fogadja el, ha az embernek külön, extra kínja van, és nem bírja ki a magánrendelés napjáig.

Bogyó: Köszi, a te AFŐ-d is nagyon jó lett! A doki tényleg nem etikus... nem is hallottam ilyenről, hogy csak a magánrendelésre mehetsz! Még ilyet! A vassal egyébként nem mondasz hülyeséget, 2 napja felírták és azóta kicsit érzékenyebb a hasam alja. Az én haemoglobinom csak 12,2 lett, a doki szerint ez kevés.

Egyébként mennyit kóstál ma egy szülés??? Lassan 8 éve hogy szültem, nem tudom a tarifákat. Ezt a doki magától mondja, vagy meg kell kérdezni? Régen csak odaadtuk a borítékot, ki mennyit gondolt és puszi.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Bogyó
tökéletes az afpéd:-)

nem tudom szerintem ha valamit láttak volna akkor azt mondták volna úgy néz ki lány ,Majával is azt mondták a 18 hetes uhán meg utána is csak 4dén mondták hogy 99 % hogy lány az volt a 19ik héten.szóval van remény :-)
Vendég

Gabi
mi 50et adtunk 2 éve és most is annyit fogunk,a szülésznőnek 20at
Vendég

Cukika: Hogyhogy kifizettél 50 ezret???? Mire? Miért?? Jesszus! Én eddig a kezdetektől kb. 20 ezer Ft-ot adtam neki.

Én is így gondoltam, hogy 50 körül mozog egy szülés... de azt nem tudtam, hogy a szülésznőnek is kell adni. Régen nem kellett!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Mi is szeretnénk tudni a nemét, de még inkább csak a popsiát mutogatta, legközelebb UH 30-án, remélem ott kiderül.

Én kb havonta mentem hozzá, egyszer a kórházba. Eddig 2x voltam a magánrendelésen és alkalmanként 4000-t fizettem.
A kórházban az UH.n nem adtam neki pénzt, de gondolkoztam rajta - egyszerűen bénának éreztem a helyzetet az aszisztens előtt. Ott mondjuk 2000-t adnék, mégiscsak munkaidőben és a kórház eszközeivel vizsgál. Amúgy a vizsgálat mindennel egytt kb 15 perc a magánrendelőjében, öltözéssel, fizetéssel UH-val...
Mástól hallottam, ha baj van akkor nagyon alapos, addig laza, tehát ezt inkább jó jelnek veszem!
Állítólag a szülés 50 e nála, ezt nem tőle, hanem betegeitől tudom.

Gabi! Szülésznőnek akkor "kell" adni, ha van fogadott szülésznőd.

Cuki, ha tetszik a jog és régi álmod, akkor csináld!

Jutta

KépKép
jutta

Cukika: Én kb. háromszor voltam a magánrendelőben, és kétszer kerestem fel a görcseim miatt, a többi a kötelező találkozás volt.

Jutta: A fogadott szülésznő azt jelenti, hogy ő is bejön otthonról, ha nem ő az ügyeletes?

Kép
Kép
Kép
gabi39

És érdemes fogadni szülésznőt? És honnan tudja az ember lánya hogy akit kinéz, nem csak szimpatiklus, hanem jó szakember is??
Egyáltalán kitől lehet ilyen dolgokról érdeklődni? A védőnőtől?

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Nekem is van folyásom, az első trimeszteri vizsgálatnál a vizeletemben sok baktériumot találtak. Amikor a doki ezt meglátta, felírta a kliont. Viszont mivel ez antibiotikum, és én elég szkeptikus voltam, ezért megkérdeztem egy ismerős dokit (nem nőgyógyász), hogy mi a véleménye. Ő egy hársfatea-kúrát javasolt, és ha még mindig lesz baktérium, akkor max. az 5. hónaptól szedjem a kliont. Anyukám kicsit járatos az egészségügyben, több orvos ismerőse van, és szerinte ahány orvos annyi szokás. Vannak gyógyszerspecifikus orvosok, és olyanok akik inkább a természetes gyógyászatot preferálják. Én először inkább az utóbbival próbálkozok. Azonkívül pedig kértem egy vizelettenyésztést – mivel sajnos elég járatos vagyok ebben a témában - , mert a célzott gyógymód a legjobb. Ha most is találnak valamit, akkor célzottan írhatnak fel gyógyszert és nem hasraütésszerűen. Szerintem az orvosok ezt a lépést (talán a drágább volta miatt) kihagyják.

Egyébként kicsi rossz érzésem volt ezzel a dologgal kapcsolatban: hogy nem bízom a választott orvosomban. De nagyon nem szeretnék ártani a babának…

Szülésznőt is lehet választani. Én a különböző fórumokról szerzem az infókat ezzel kapcsolatban. Azonkívül pedig a szülésfelkészítőket is szülésznők tartják, és ha ott szimpatikus valaki, lehet azt választani. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a szülésznő még fontosabb szülésnél, mint az orvos. Mert ő végig veled van, az orvos pedig csak a legvégén, ill. komplikáció esetén kapcsolódik be.

Én magánrendelésre járok, és ott alkalmanként 5.000 ft a terhesgondozás. Szerintem a kórházban nem kérhetnek érte pénzt.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Cukika- honnan tudod ilyen jol az info-t a szulesznokrol ? :) van a csaladban ?
kulonben nekem is azt mondtak, hogy nagyon megeri elore lefixaalni a szulesznot, mert a doki nem fogja a kis kezunket vegig fogni, de o igen.
En 10 e/20 e-t fogok neki adni ( ha korhazba megyek egyaltalan )- itthon mas a trifa ( akit erdekel, elmondom )
Ha vegul korhazba kell szulnom, en max 40 - 50 e ft ot adnek a dokinak, de azt hiszem, hogy 25 e( vagy 20 000) utana rogton es 25 e-t ( vagy 20 000-t) a 6 hetes ellenorzesnel ( addigra kiderul, hogy mi is lett az erdemeny, emnnyi minden "romlott el mennem" :):) )

Agica - nekem is volt rossz vervetelem, a vedono mondta, hogy ha pl sok gyumolcsot eszel, vagy a pohar/kemcso picit piszkos volt/te nem tudtal elotte mosakodni siman lehet roszz. Ujra kell csinaltatni !

Koszonom az elemzeseket az afp-rol. meggyoztetek , hogy jo ! :):)

Penzrol : nem ertem, hogy miert adna/adnek egy korhazban barmi penzt is azert, hogy az orvos a hasamra teszi a uh-keszuleket es megmondja az asszisztensnek, hogy x-je be, hogy vervetel maj. 13. an !
(Ha vki kulonos/surgos/extra kezelest igenyel, az mas )
De mar eleg sulyos TB-t fizetunk igy is, es en 5 perces uh keszulekezesert nem erzem, h fizetnem kellene.

bogyo
bogyogyorgyi

atyam ! :) mennyi eliras ! elnezest :)

tehat " mennyi minden romlott el bennem " hihihi
bogyogyorgyi

Gabi
szerintem érdemes szülésznőt fogadni.Ő égig ott van,ő csináljaa borotválást,beöntést,veled van végig,figyel,ismer.30ik hétig lehet fogadni nálunk aztán miután megfogad tartod vele a kapcsolatot szülésig.szülés után a két óra elteltével a helyedre tol és jó esetbe segít amíg a kórházba vagytok,legalábbis nálunk így van.
Majcinál egy ismerős által ajánlott szülésznőnél szültem,kedves volt végig,volt egy ké dolog viszont ami nem tetszett így most másikat keresek.Ill. vaan egy jelöltem akit már akkor kiszúrtam magamnak:-)
Vendég

Sziasztok!

Hű mennyit írtatok! Öröm olvasni! :)

Ágica, végre előkerültél, már aggódtam miattad! Jó, hogy babóval minden rendben! :)

Gabi, jaj de jó, hogy nem telefonáltak! :D :D :D

Ariel, örülök, hogy nem mentél végül is . :) Biztos rendben van az a gyerek! :)

Adri, gratu. neked! Naná, hogy jó asszonynak lenni! :)

Timurr, mikor is mész Uh-ra? Már én is kíváncsi vagyok, fiad lesz-e vagy lányod. :)

Cukika, tanulással kapcs. igazat adok Ágicának. És és gratula a kislányhoz!!! Anyukád szülésznő? Nahát! Gondolom kiffaggatod/tad. :)

Büngyike, neked is grat. a kislányhoz! Pedig lombikkal gyakrabban lesz fiú, úgy tudom.

Bogyo, Te tudod már a babó nemét?

Jutta, drukk, hogy majd megmutssa magát! Ez genetikai lesz vagy 4 D?

Évi, jó, hogy Te is jelentkeztél. :)

Én majd 29-én megyek csak genetikai UH-ra. A dokimnál úgy van a fizetés, hogy havi díja van. 5000 Ft. Csak magánrendelése van már, ha mégis be kellene szaladni valami miatt a klinikára, ott már nem kellene fizetni. Viszont az uh a magánrendelésén + 2000 Ft. Szülés fogalmam sincs. Én még az 50 ezret is sokallom. Ez attól is függ majd, hogy mikor szülök és mennyit kell velem foglalkoznia.
Most már én is szedem a magnéziumot. Elég sokat fájdogál a hasam, főleg éjszaka. Bárhogy alszom, nem jó!
Igen, a vasat mióta szedem, nekem is többször fáj a hasam.

Remélem, nem hagytam ki senkit.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gerika- jo, hogy jottel.:)
en kulonosebben nem kerdeznem meg a bebi nemet,hacsak nem szurja ki a szemunket :)
probalj meg nem vasat szedni, ( csak termeszeteset:csalantea, spenot, vorosfonya,,stb) mert nem engedi a magneziumot felszivodni a szervezetedben, es ezert gorcsolhetsz. nekem bevalt ez a modszer, azota jol vagyok !!
hogy vannak a fiuk ?

b.
bogyogyorgyi

Szép reggelt, megint sokat írtatok!

Én szülésznővel kapcs. ban a dokimra fogok hagyatkozni, hogy kit ajánl. Úgy tudom, hogy 20 ezer körül van a max tarifa... úgyhogy okés minden, amit írtatok. Bár ők többet érdemelnének, mint a doki. A doki akkor kell, ha komplikáció van, meg ő foltoz össze...

Erika! Köszi, aranyos vagy. Igen, én is fiúra számítottam, de maradhat :wink: Beleéltem magam ebbe a csajba nagyon. Élvezem, hogy lányos anyuka vagyok-leszek :D

Bogyo! Éljen a tecnika :D jót nevettem.
Nem titok semmi. A lombikig hosszú út vezetett. volt 6 inszem és egy rakás kivizsgálás. Ha gondolod tudok konkrét dokikat-intézményeket ajánlani.
Nem tudom hol tart a sógornőd, voltak-e kivizsgálásai, de érdemes a Bolgárkerék utcai családtervezőben kezdeni, legalább a kezdeti kivizsgálások ingyenesek. Aztán megéri áttérni magánra ;)
indiri79@gmail.com ha többet szeretnél megtudni, esetleg ő.

A 34-5 kiló az arányosan oszlik el rajtam nagyrész, mert a 3. hónap közepéig nagyon sok progeszteron gyógyszert kaptam, ami eléggé hízlal. Nem vagyok egy vastag alkat, főleg mióta vegetáriánus lettem.
Remélem azért sikerül egy épkézláb súlyban megállni a terhesség végére, mert nálunk is ráállít a mázsára a védőnő :evil:
Igaz, még nem mondott semmit, hogy sok lenne eddig....

Jutta, szorítok, hogy megmutassa magát! A 30. nem most lesz :( Én már 21. alig várom, hogy mehessek! Olyan édi, amikor mozizunk!
4D csak a 24. hét környékén ajánlott, úgy tudom. 3D-t meg mindig csinál ez a dokim!

Cukika! Nagyon sokat fizettetek (habár én sem sokkal kevesebbet) főleg mivel kórházban rendel! Az én dokim kórházban piszlicsáré ügyekért nem fogadott el pénzt. De ez egyéni.

büngyike

ALARM!!!!!!!

0,85 AFP
2,2 MON

AKKOR EZ MOST NEM JÓ???????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok !

Jó ,hogy szóba hoztátok ezt a pénzes dolgot , mert én is elég régóta tépelődöm,hogy kinek mennyit is adjak .
Az orvos alkalmanként 7000 , csak magánrendelése van . :-(
Elég sokszor akar látni , a kiskönyvbe mindig beírja ,hogy kontroll 2-3 hét múlva .
Szerintem ez túl gyakori , mi lesz ,ha majd hetente kell menni hozzá ?
Nem vagyok milliomos , persze ami jár az jár, de még hátra van a gyerekszoba berendezése , és mindenféle babadolog, amiket feltétlenül be kell szerezni.

Mondjuk múlt alkalommal rendes volt: nem szokott tudni visszaadni ,ha nem pontosan fizetek , ezért inkább nem kért pénzt.
Annyit mondott,hogy legalább egy jót beszélgettünk , mert igazából vizsgálat nem mindig van , inkább csak tájékoztat a további eseményekről, és jól kifaggat ,hogy hogyan is vagyok , meg megnézi a leleteimet . Szóval most kedden ,ha megyek 15 ezret fogok otthagyni , mert abban maradtunk ,hogy a következő alkalommal pótolom a pénzt !!!

Akkor fogok 43e ft -nál tartani :-(

Cukika gratulálok Pankához!!! :lol:

A táblázatot nézegettem - köszi Masi :wink: !!! - és mindenki olyan szép neveket választott a babájának !

Azért a Barbarának örültem a legjobban , naná !!! én is az vagyok :-)
Szerintem meglepően kevés embernek jut eszébe ez a lánynév , bár őszintén megvallva gyerekkoromban nagyon utálltam ,mert mindenkit Katának, Julinak, Annának hívtak , szóval nem volt elég szokványos.

Ha kislányunk lesz : Dóra Lili ( így egyszerre mindkettő )
,ha fiú: Dani

Rengeteget írtatok , így nem mindenki jut hirtelen eszembe , de Gabinak gratulálok,hogy jó az AFP eredménye!!!!!
Cukinak pedig kívánok jobbulást : remélem hamarosan meggyógyulsz , és sikerül az orvosokkal is zöldágra vergődni, mert nem semmi amik veled történnek !

Kép
sheepy

Sziasztok!

Ágica, a 2,2 a MOM??

"A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik."

Tehát a Tied Jó!!! :lol:

Bővebben: https://www.babanet.hu/faq/tergon05.php

Hát 30-a még messze van, de közben egy hét nyaralás, tehát hamar el fog telni. Most sima UH-ra megyünk, vagyis a magánrendelőbe a szokásos havi vizitre. A dokim minden alkalommal megnézi UH-n és ad egy fotót róla (ez benne van nála a 4000 Ft-ban). Ez sima 2D UH.

4D-re júniusban megyünk, mert állÍtólag a 24-28 héten a legjobb.

Hétvégén megyünk esküvőre, remélem jó idő lesz!

Jutta

KépKép
jutta

Majd elfelejtettem !

Ági : mikorra kaptál időpontot a 18 h UH-ra a Margitba ?
Írtad , hogy az orvosod már máshová szerződött, azért te még járhatsz oda vizsgálatokra ?

Nekem a védőnő azt mondta,hogy ha átmegyek a Jánosba , mert a dokim lehet,hogy oda menne , akkor onnantól kezdve mindent ott fognak csinálni .
Valamit félreértettem ?

Húúúúú ! Kész vagyok az esküvő miatt, szerencsére holnap este azon is túl leszünk !
Adrinalin ezúton szeretnék gratulálni Neked !
Hogy telt az első heted asszonyként ? :lol:
Képek ?

Mindenkinek szép napot !!

Kép
sheepy

sheepy!
kérünk részletes beszámolót az esküvőről

Jutta!
kössz, hogy válaszoltál. a dokim azt mondta, hogy ez nem olyan, mint a vércukor, hogy a 6-hoz közelítő érték már nem jó, itt jó a 2,2 is. a laboros néni azt kérdezte, hogy egy baba van-e, és hogy voltak.e görcseim. mondtam, hogy előtte jöttem ki a kórházból 2 nappal...azt mondta, attól is lehet a magasbb érték, de akkor is tarományon belül van. és mi lehet az a 0,85 AFP? a doki szerint valami járulékos dolog, de azt rosszul olvasták össsze, a MOM a lényeg

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica
teljesen jó a 0,85 és a 2,2 is :-)

Sheepy

kitartás :-)

bocs hogy ezt mondom de a dokid nagyon lehúúúúúúzz téged.Ha nincs gond havonta kéne járni magánba a 36ik hétig.Ha nem lenne magándokid az előírás 4 vizsgálat.

Büngyi
én is olvasom a naplódat :-)

Gerika
24én megyünk 4 re nagyon várom :-)
Vendég

Timurr !

Igen , sajna ezt én és a pénztárcám is így érezzük :-(
Korábban a vérnyomásommal voltak problémák , ezért mentem többször, de most ,hogy jól érzem magam , eszem ágában sincs sűrűbben találkozni az orvossal .
Még az is lehet ,hogy ha nem nyilatkozik arról ,hogy hová menjek majd szülni ,akkor ott hagyom és egyáltalán nem keresek másik maszekot, jó lesz nekem a kórházi orvos is .
A baba meg majd csak kibújik, attól nem tartok .
Szerintem az ügyeletes orvosok vannak annyira felelősségteljesek ,hogy rendesen végezzék a munkájukat, és mivel még nem tapasztaltam meg ,hogy az orvosom mit produkál szülés alatt, lehet ,hogy vele járnék rosszul .

Most eléggé negatív a hangulatom , azért gondolkodom így , fáradt vagyok , és nyomaszt az esküvő mert mindent én szervezek , és a gyomrom is kezd korogni , de azt hiszem egy kicsit mindenki túlmisztifikálja ezt az egész szüléses dolgot.

Ha fizikailag egészséges vagyok, és a babával is minden rendben , csak túl leszek rajta valahogy , márpedig szerencsére eddig elkerült minden gond.

Remélem senkit nem bántottam meg , de tényleg le vagyok hangolva :-(

Kép
sheepy

Csajok!
Miket írtok a dokikról, le vagyok döbbenve!!! Milyen emberek vannak!
Az én dokimnak van magánrendelője, és a nagy SZTK-ban is rendel. Egyszer oda is elmentem, nem volt vizsgálat, csak uh, de semmi kifogása nem volt ellene. A magánrendelőbe meg 4 hetente hív, és a kórház után csak annyit mondott, hogy reméli minél később találkozunk. Szóval nagyon rendes. Eddig kétszer hívtam fel mobilon, illetve háromszor, mert amikor bementünk a kórházba, azt kérte, hogy hívjam fel, hogy bent tartanak-e, hogy tudja, van egy problémás kismamája. És hétfőn be is jött hozzám, nem kellett utána mennem. Meg bizti írtam már, hogy nem vészesen drága, 5000Ft/alkalom, amiben egy uh és vizsgálat is van, és hosszú konzultáció. Szóval álom doki, most sem haragudott, amiért felhívtam. Nagy uh-ra meg külön szonográfushoz járok, párom mondta, hogy adhatnék ott is egy kis pénzt….ezt még nem tudom, mert a videokazetta felvétel 2000Ft, aminek alapvetően semmi költsége…
Mivel most a vitaminokkal is visszafogom magam, arra sem megy el heti 3000Ft (engem megzavartak a vitaminok. A vas összeveszett a magnéziummal)

Fogászaton ki volt már?
Én októberben csináltattam meg a fogaimat, tegnap voltam kontrolon, nincs semmi gond, csak a fogkövet kell leszedni, amire mára kaptam időpontot. Állítólag ez a legjobb időpont, mert nem lehet fogászati kezelést végezni az első és utolsó trimeszterben, és ha meg ott a baba, úgysem megyek fogdokihoz. A kiskönyvembe is beleírták, hogy minden rendben. Ennek nagyon örülök ám!!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

Szia!

Sheepy, no ki ne bukj itt nekük lagzi előtt!
Fel a fejjel, tök jó lesz! Nem erre a napra vártatok már régen?
Ne feladatnak fogd fel, hanem mostmár sodródj egy kicsit az eseményekkel!!!!! :lol:

A Te esküvőd Életed párjával, legyél boldog és nyugi, minden kedves vendég és rokon oldja meg saját problémáját ne vedd a nyagakba még ezt is. Ti vagytok a lényegesek és magatokra koncentrálj!!

(virág, berendezés, zenész, kaja, hajad, ruhád stb. csak a körítés, mostantól sz*rd le és élvezd az egészet, ez remélhetőleg az első és utolsó alkalmad, hogy menyasszony légy!)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta nagyon ari vagy!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm a bíztatást.
Most,hogy befaltam 3 kenyeret már kezd visszatérni belém az életkedv.

Rettenetes hetem volt: hétfő haza Rómából ( pocsék repülőút + elfelejtettek elénk jönni ),
kedd: fogorvos, szemész az SZTK-ban ( 1/2 nap sorban állás/ülés )
szerda : AFP+ cukor vizsgálat, + du. lagzi miatti ide-oda rohangálás
csütörtök: hülye rokonok látogatása , + kistesó torokgyulladása , + az egyik tanu meghülyült és nem akar eljönni az esküvőre
úgyhogy mára kiakadtak a kerekek .

Ma meg az egyik nagybátyám megkérdezte , hogy minek férjhezmenni, az ő gyerekei boldogan élnek élettársi kapcsolatban egy rakás gyerekkel .

Kihagytam még az utazás miatt elmaradt anyáknapjákat, a még meg nem ünnepelt 30.szülinapomat május 4.-én, kb. 10 most esedékes névnapot a családban , amiktől égnek áll a hajam más előre , és estére színházjegyem van !!!!!!!!!!!!

Szegény páromnak nem sok marad belőlem a nászéjszakára , ami már eleve rémes lesz , mert az elmúlt 2 hónapban sehogy nem akaroódzik összejönni egy olyan igazi együttlét.

Lehet ,hogy ez is megártott , már elvonási tüneteim vannak ?!

Na jó, vasárnapig nem is jelentkezem , addigra túl leszek a nehezén .
Szerencsére pocakmanó kitartóan bugyog odabent , vele legalább jókat beszélgetek miközben próbálom kialakítani a jó zenei ízlését :-)

Kép
sheepy

Sheepy,

anyák napja - gondolom egy telefon volt, tehát letudva
névnapok - vmi egyen ajándék (pl. kozmetikumok) - oszt jóccakát mindenkinek! :lol:
Te szülinapod - no ez a lagzival úgyis űberelve lesz! gondolom aki akart felköszöntött, többiek bekaphassák 8)

"Ma meg az egyik nagybátyám megkérdezte , hogy minek férjhezmenni, az ő gyerekei boldogan élnek élettársi kapcsolatban egy rakás gyerekkel . "

Ki nem sz*rja le, hogy nekik hogy jó, nektek így!

Tanu: akkor lesz más, gondolom akad! :lol:

Színházjegy: jó szórakozást, de ha inkább pihenni akarsz, akkor egyszerűen nem menj, nem kötelező!

Ja tipp: holnap reggel sokáig aludni (mikorra kell fodrászhoz, kozmetikushoz menned? előtte bőven ) és mielőtt kikeltek az ágyból kis szex apuval - te is lenyugszól tőle, és akkor még frissek vagytok! (nálunk spontán így alakult anno, és meg is volt ami kis titkun aznapra :oops: )
Ő pedig tuti örülni fog a meglepinek, hiszen azzal számol, hogy egész reggel stresszesen rohangálsz fel-alá!
Ha pedig kifáradtál, akkor hajnal 1 körül lépjetek le, persze, ha pont akkor jó a buli, akkor semmiképen se!

Jutta

KépKép
jutta

Ezt a mondatot nem fejeztem be...

(mikorra kell fodrászhoz, kozmetikushoz menned? előtte bőven elég 3 perc készülődés otthon, öltözni gondolom utána fogsz, kajálni azért kajálj)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Hűűűűű! annyit írtatok, hogy nem győztem visszaolvasni.

Vizsga!
Hát necces, a tesztem jó lett 35-ből 33 pont, viszont az esszé kérdések nagyon nehezek voltak, 1-et tudtam kidolgozni teljesen 1-et negyedéig a másik kettőről lövésem nem volt.
Szóval talán meglesz a kettes :?

Suli!
Én most vagyok másod éves, és ha bírni fogom a baba mellett akkor szeretném folytatni halasztás nélkül. Elméletileg tényleg fizetős lesz a kismamáknak is szeptembertől, de még csak most ülnek össze az okosok, hogy megvitassák az oktatási reformot.
Hát kíváncsi leszek mire jutnak :shock:
Nálam is mérlegelendő lesz, ha fizetni kell. Bár a párom jól keres, de a babókának azárt sok mindent meg kell vennünk.

Doki!
Én szinte csak a magánrendelésen fizetek neki 5000Ft-ot. Havonta egyszer kell menni. A szülés még nem tudom mennyibe fog kerülni, mert nem tudom melyik kórházba szerződik illetve, hogy mennyit kér.
Szülésznőt tényleg érdemes fogadni, mert Ő van veled végiga vajúdás alatt, a doki már csak a végén jön be. Viszont mivel nem tudom hogy hol szülök így ez is nehézkes lesz.

Sheepy: Előre is nagyon sok boldogságot!
Holnapra szép időt mondanak :D

Táppénz:
ha jól tudom 10 napot a munkáltató fizet, a többit az állam. Ebből már nem vonnak munkavállalói járulékot, így minimálisan kevesebb a "fizetés" mint normál esetben.

Babó: hát már én is hallottam olyan, hogy lányból fiú lesz, sőt nálunk is volt ilyen a családban. Sajnos biztosat csak a 28.hét után mondanak. Addig is lányra készülünk.
Na jó lelövöm magag, megyek tanulni.

masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sheepy!
Nyugi, nem lesz semmi gond, majd küldünk energiát és türelmet az éteren át. Azt elhiszem, hogy a hülye nagybátyó bosszant az élettársi dumájával. Mi is pont így vagyunk. Csak fordítva. Egy-két ember nem értette, miért nem házasodunk össze. Persze csak olyanok, akik nem ismernek eléggé minket. Mi így akarjuk, ez a mi döntésünk.
Ráadásul mit rontják el a Ti örömötöket!
Sok pihi, és az összebújás apával tényleg jó ötlet!
És tényleg az a lényeg, hogy a pocaklakó buborékolgat!!!!
Ha valakit felkérnek tanúnak, attól nem szép dolog nem eljönni! De így legalább kiderült a turpisság, majd választotok olyat, aki megérdemli ezt a kitüntetést!
És továbra is csak azt tudom hangsúlyozni, hogy minden elismerésem a most esküvőknek, mert egy gyufaszálat sem lenne kedvem keresztbe tenni! azért holnap főzök apának valami isteni finomat!

Ágica
Kép
ágica_26

megnyugtattatok ám az afpvel kapcsolatban.
a párom azt mondta, hogy biztos nagyon okos, és nagy az agya, azért ilyen magas az érték....hát gondoltam bizti akkora agya van mint az apjának.....

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

sheepy,
ezt el se hiszem...neked is máj. 4-én van a szülinapod?! nekem is akkor volt. :D
az esküvő miatt semmiképpen ne idegesítsd magad. pihenj, ha kimerültnek érzed magad. nem kell túlstresszelni a dolgokat, minden jól fog alakulni...

a 18. h uh-ra 23-án megyek 10h-re. akkor megcsinálják az elmaradt terheléses vércukrot is :( de már nagyon jó lenne, ha kiderülne, hogy fiú-e vagy lány.
terhesgondozásra a margitba továbbra is járhatok, mivel regisztráltak anno, mint kismama. de az is lehet, hogy nem ez az oka, mert most 8-án is megtehettem volna a regisztrációt, csak én gyors voltam. szóval a lényeg, hogy nekem senki nem mondta, hogy ne járhatnék oda.

Na most megyek babázni a barátnőmhöz...

Üdv,
Ági

Kép
agi29

nekem is május 4 a szülinapom :-)
Vendég

Sziasztok Csajok! Emlékszik még rám valaki?
Mivel két hete nem láttam számítógépet, meg sem próbálom elolvasni a lemaradásomat. Így önző módon csak megírom, hogy mi van velem. A családom egy része kidőlt, így nem volt megfelelő számú bébiszitterem, örültem ha munkaidőben le tudtam passzolni a gyerekekeket. Mire hazaérek már nem sok erőm van internetezni.
Két hete csüt. megjött az integrált teszt eredménye, ami szerint 1.12000-hez, hogy minden ok és ez állítólag jó arány. Lassan az afp-ért is el kellene ballagni a védőnőhöz, de mivel ebben is nézték nem sürgős annyira.

Jutta! Voltál előkészítőn, most volt ugye az első? Én nem tudtam menni, mert anyák napi buli volt az oviba amit végigbőgtem.

Frankó nagy viszér van a combomon, remekül fog kinézni a tengerparton!

Én is hozzászóljak a nap témájához.
Magánban 7000-et fizetek, de a dokim 3 hete azt mondta júniusig nem akar látni, a védőnők ugyis tudják a dolgukat, ha gáz van akkor meg úgyis megyek. Szóval nem túl pénzhajhász. Anno is mondta, hogy nincs tarifája a szülésre, de amit gondolok abból juttassak a többi személyzetnek is (szülésznő...stb). Én egyébként nem választottam szülésznőt, még műszakváltás is volt, de mindkettő rendes volt. Engem zavart is volna ha valaki végig ott nyüzsgött volna, íg ypont jó volt.
A dokim biztos ami biztos elküldött félig terhelésesre. A védőnő mondat hogy éhgyomor, vérvétel, zsömle, tej, 1 óra ismét vérvétel. Oda megyek másfél óra sorbanállás, nő kérdezi ettem-e, mondom hogy nem elöbb éhgyomor. Azt mondja az nincs beikszelve, egyek azt jöjjek vissza egy óra múlva. Álltam mint a hülye, kijöttem, bőgtem, ettem sorbaálltam. Ha nem lettem volna olyan rossz idegállapotban biztos kiharcolom azt az egy ikszet! Ez van. Már lekiekban készülök a cukoroldatra is!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Köszi Timurr, hogy olvasol bennünket :) Ma nem írtam, kár rámklikkelni :?

Ágica! Ne aggódj! Semmi gond nem lesz! Nekem a HCG-m volt magas, de akkor mi is azt mondtuk, hogy két agya lesz :D
A védőnőm persze avval rémísztgetett, hogy nyomi lesz, meg mittudomén... nem foglalkozom vele, az UH mást mond ;)

Ciripke, nagyon rendi dokid van :) Ritkaság az ilyen, hidd el!
Sajnálom a visszered :(

Sheepy! Érezd jól magad az esküvődön :)
A többivel meg ne törődj... Mondjuk a tanú az egyszerűen: paraszt....

Pussz, hulla vagyok, nem szándékosan hagytam ki bárkit is, csak rohanós vagyok...

Szép estét!
Büngyi

büngyike

Hahóó!
Azért nem láttatok még,mert nem bírom feltenni...Nyomi vagyok :lol:
Igyekszem.
Majd visszaolvasok mindent!Most nem vagyok képben,mi a téma.... :shock: Bocsi..
Sheppy! Sok sikert, és kitartást!!!! Tök jó lesz!!!!!
Remélem mindenkivel moóinden oké!! :) :)
Jó éjt!!
Vendég

képzeljétek mi történt velem!
tegnap a főnökeimmel megbeszéltem,hogy szombaton bejövök dolgozni, mert le vagyokmaradva, azt is megmondtam, hogy mit szeretnék csinálni. fél9-re jöttem, 12-re készenlettem a fordítással, utána megnyitottam a levelezést, és várt egy üzenet, hogy pénteken megcsinálták a fordítást, ne azzal foglalkozzak!!!!!!!!

ti most mit tennétek a helyemben???????
próbálok nyugodt maradni, de a gyerek úgy rugdos, mert tudat alatt már bizti termelem a rossz hormonokat!

fel tudnék robbanni!!!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

Agi6

orulok, ho megnyugtattk az afp-vel kapcs. ! jaj, ez idegesito ami a munkazoban tortent, mindenkepp szolj nekik, hogy te megcsinaltad es utolag jottel ra,,stb. Ha mar elmodod nekik, fele annyira leszel bosszus .. Hogy megy a nem vitaminozas ? erzed a jotekony hatasat mar ?

Agi 9, Sheppy
BOLDOG szulinapot utolag is ! milyen vicces, hogy egy napon van nektek !!

Cici : nekem az elejen fajt, de akkor nagyon

Vercukor meres : azt pontosan mikor kell csinalni ?Ciripke- akkor most enni kell elotte ? segitseg nem ertem ! :)

Gyerekmozgas : en meg nem erzem ! mas is van igy ?

dokik; Sheppy nekem is gyanus, ami veled van, tul sok az a vizsg.amit ajanl a dokid, nem ?

Ciripke- helloka, most jott kis a visszered ? kompresszios harisnya nem segit ? ( van combfix is belole- az nem olyan meleg )

SHEPPY :)::) hogy vagytok ? micsoda iddotok lett mara, ez mar csak szuper eskuvo lehet !!

mindenkinek udv.:
bogy.
bogyogyorgyi

Bogyó,
kösiz a jókívánságot.

További szép hétvégét.
Ági

Kép
agi29

Sziasztok Lányok!

Nem győztem olvasni a heti lemaradásomat, este visszajövök, most egy kicsit napozni viszem babucit- majd szeretnék én is hozzáfűzni a hallottakhoz néhány saját tapasztalatot (pl. a héten orvost váltottam stb...)
Üdv

Évi
evarga

Sziasztok! Gondoltam csatolok egy esküvős képet, meg egy pocakost!!
Kép Kép :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok !

Köszönöm Tőletek a sok bíztatást és a gratulációt !!!!!
Az esküvő csak lezajlott, úgyhogy már minden ok , bár ma még hátra van egy házibuli a barátainkal , de ez már csak kellemes kikapcsolódás lesz . :lol:

Vicces ,hogy mindhárman egynapon születtünk , látszik ,hogy kicsi a világ :-)
Timurr , Ági akkor így utólag is boldog szülinapot !

Remélem mindenkivel minden ok és a babók is jól viselik a ránktört kánikulát !

Amúgy kedden megyek az orvoshoz és tisztázom vele a dolgokat , bár elég hülyén jön ki az egész , mert pénteken lesz Uh+ a laboreredmények , lehet ,hogy csak utána megyek .

Szép napot mindenkinek ! :wink:

Kép
sheepy

Adri
gyönyörű voltál,vagy,pocak csini,te pedig sugárzol.Épp felakartam ajánlani a segítségem kép felrakáshoz,de látom sikerült.

Sheepy

gratula az ifjú párnak :-)
képek?

Évi
mesélj

Cukika
hát igen,mostmár jobban néz ki,ha mindig adsz neki,max a szüléskor kevesebbet adsz neki.

te jó ég ár most begyullad a cicid :?: :?: :?:
fájogatni szok nekem is.

Ma nálunk szülinap van :-)Majcikám 2 éves :-)

Timurr
Kép
Kép macival 56os rugiba pár naposan
Kép és ma 2 évesen
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?