http://jv.gilead.org.il/mek/00525/ 17. fejezetben van szó a szappanfőzésről, no meg rengeteg praktika van ebbena könyvben, tiszta Walsrf-tananyag
Mire jó még a valódi háziszappan?
http://www.horognyel.com/03_Eszkoz/Cikk ... zappan.htm
sok dolgot el kéne dönteni: 1. ki mit hoz - nagoyn sok dolog kell hozzá 2. mennyi időnk van - ez egy nagyon hosszadalmas eljárás 3. a megfőzött szappant formába öntjük - hogyan és az onnan majd hogy jut el a készítőkhöz (újabb tali?) 4. edény - van-e akkora edény és fakanál Orskoáknál, amilyet használnánk?
Kétféle eljárás létezik: a fahamubúl lúg készítése: nos, tit kéne egy szakártő /gyakorlott ember, hogy megállapítsa, elég tömény-e a lúg. No meg honnan is lesz annyi lúg? Orsko ajánlotta a faanyag eltüzelését, az viszont sok idő, no meg kell hozzá esővíz is és a lúgot is érdemes előre elkészíteni
a másik a nátronlúgos eljárás, eza klasszikus, ezt ism,eri az összes öreg néni - nagymamám is - ehhez tudok adni recepteket. Viszont kell hozzá a nátronlúg, ennek beszerzése is feladat.
Kellenek még olajok.
















