A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Timur - jajj, nem irtalak tegnap : NEKED is boldog szulinapot !! :)Kislanyod nagyon helyes ! volt zsur ? vagy csak csaladi unneples ?

Sheppy - orulok, hogy jo volt az eskuvo - de vmi reszletesebbet is hallunk ?

Adri - gratulalalok ! Es mellesleg nagyon jol nezel ki !!

Evi - varjuk az orvosvaltos beszamolot, nekem is az lesz - mert mult heten elmondta a dokim, hogy ezentul mar csak a maganrendelesen var ! nem semmi, mi ? most eldonthetem, hogy fizetek-e es utazom a varos masik felebe, vagy keresek egy masik dokit.

bogyo
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Csak röviden, az előbb írtam egy csomót, erre véletlen megnyomtam egy gombot, aztán elszállt! :twisted:

Barbara, grat, várjuk a fényképeket! :)

Adri, tényleg nagyon sugárzol!Poci ari! :)

Timi, Isten éltesse Maját! Szuper a torta, édes a kislány! :)

Masika, mikor derül ki, sikerült-e a vizsgád? Szorítok!

Ágica, ez nagyon bosszantó! Remélem sikerült megbeszélni a történteket!

Gabi, mi újság veled? Minden ok ugye?

Ciripke, végre jelentkezel! :) Visszerek hess! Reméljük több nem lesz. Sajna nekem már jobb, ha ruhában megyek a Balcsiba azt hiszem. :D :(

Bogyo, hány hetes is vagy? Mindig írjad, ok? :) Első gyereknél még van idő, hogy megérezzed a mozgást. Lehet lány, és finomabbakat rugdos? ? :)
Köszi, fiúk jól vannak. Nagy kópé mindegyik. Röviden csak ennyit. :D

Linda, lehet, jó magas a hormonszint, azért érzékeny. Tejcicsorgás esetleg? Anyukádat biztos be tudod hívni, ha nagyon szeretnéd. Ha mégsem, akkor az ritka gyors szülés lenne :D

Ági, Timi, akkor megy a drukk 23-ra ill. 24-re, hogy ne legyenek túl szégyenlősek a babák! :)

További szép hétvégét!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Cuki - nem szeretnek nevetni a problemadon, de olyan viccesen irad, hogy na :):) nagyon jo fej vagy !
remelem hamarosan vki okos segit neked !

Erika- pont ma vagyok a 18. heten- egy baratnom is csak 24 hetesen erezte meg a bebit bent..szoval meg van idom..

bogyo
bogyogyorgyi

Bogyó
köszi :-)éljen május 4 :-) meg 1, meg 3, meg 13 és 15 :-)

köszöni mindenkinek akis ünnepeltem a köszöntést :-)

Cukika

hát remélejük,hogy ha megszületik a kiscsajod akkor elkerülnek téged a mellgyulladás rémségei,még egy sima cicibedurranás is fáj,egy mellgyusziba bele se aakrok gondolni :?
Vendég

Adri: Nagyon szép voltál, gratulálok mégegyszer

Sheepy: tőled is várjuk a fotókat.

Lányok az én gyerkőcöm egy kis ördögfióka már most. Menetrend szerint 11 és fél 12 körül elkezd mozgolódni, de úgy, hogy nem tudok tőle elaludni. Majd újra rákezd fél hét-7 körül reggel, hogy véletlenül se érezzem jól magam. Miután reggeliztem akkor pedig abbahagyja.
Tegnap Apa is fennmaradt sokáig, így Ő is érezte a mozgolódást, bár azt mondta, hogy Ő még elég gyengén.
Ma már napközben is éreztem elég sokszor. Nagyon jó érzés, csak ne éjszaka csinálná :D

Képzeljétek milyen mázlink van!
Az egyik színész barátunk szerződött a Kenguru Golddal és így (mivel neki is pici babája van) kapott egy 50%-os kártyát amivel bármikor vásárolhat. Ma meglátogattuk Őket és felajánlotta, hogyha vásárolni kell a babónak akkor szívesen odaadja. :D
Persze rögtön el is fogadtam :D

Holnap még vizsgázom egyet aztán mennem kell kedden dolgozni, hát mit ne mondjak nem sok kedvem van.

na megyek még tanulok egy kicsit.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!

Szülinaposoknak (kicsiknek és nyagyoknak) gratula!

Sheepy,
Remélem minden rendben volt a nagy napon és nem akkódtál túl sokat!
SOK BOLDOGSÁGOT!

Adri,
Nagyon csini a poci, ja és sugárzol is a boldogságtól!!!

Timi,
Majci nagyon édi, és mekkorát nőtt!?! :lol:

Cuki,
Már én is kezdem úgy érezni, hogy lassan ledoktorálhatunk!

Cici kérdés: Ez örökletes? Mert, ha igen... Hát anyukámnak úgy bedurrant a cicije velem, hogy el kellett apasztani a tejét. :roll:

Ciripke,
Már hiányoltalak! Jó hogy bekukkantottál! :lol:
Igen, voltam felkészítőn, jó volt!

Jutta

KépKép
jutta

Ismét visszatértem: először is Adrinak és sheepynek szeretnék gratulálni, örülök, hogy szép napotok volt!

Szinte mindenki megszólalt az orvosos témában, én is végigbőgtem néhány napot emiatt, most már megnyugodtam és új orvosnál és most már biztosan a - táblázat szempontjából is:) - a Szt. Istvánban fogok szülni. Korábban szerintem írtam, hogy a dokim kórházát bezárták, és nem volt biztos, hogy vele mi lesz, de megnyugtatott, hogy lesz olyan kórház, ahova majd mehetek. Közben megalakították a magánkórház verziót és mikor a héten rákérdeztem, hogy kórházügyileg mik a lehetőségeim, ezt a verziót nyomatta (150 ezer+ amit neki szánok, ez min. 200 ezer lett volna) és szerinte ez a legjobb, részletben is ki lehet fizetni, menjek el egészségpénztári tagságot nyitni (de ne mondjam meg, hogy terhes vagyok- a párom biztosítós, tudjuk, hogy ehhez évekig tartó befizetés kell, hogy átvállalják az ilyen szolgáltatások díját). Mutatott egy papírt, hogy végülis lenne bejárási lehetősége egy másik kórházba, de ott nem biztos hogy lesz ágy - végigfutott az agyamaon, hogy majd a folyosón szülök???
De szerinte nekem ez a magánkórházosdi lesz a legjobb lehetőség. Rákérdeztem, hogy mi a garancia,, hogy okt. végére nem viszik fel ezt a díjat (hiszen most sem tolonganak a betegek, miből fogják fenntartani?), de szerinte ez csak kevesebb lesz. Megemlítettem, hogy évekig fizettem a tb-t (én vállakozóként dolgoztam főként és - nem minimálbér után - becsületesen megfizettem, amit kellett), eddig szerencsére nem kellett kórházba mennem, de most szeretném egy picit "élvezni" az állami kórházak előnyét. A végszó az volt, hogy ez a baba és saját érdekemben a legjobb lehetőség.
Nagyon-nagyot csalódtam benne és még nekem volt lelkiismeretfurdalásom, hogy másnap bejelentkeztem egy barátnők által ajánlott másik orvoshoz, de úgy érzem, hogy jól döntöttem. Szerencsére így már ő küld az afp-re és abszolút megértő volt. Persze megértem a régi dokim indítékait is, de a jelenlegi helyzetben nem érzem úgy, hogy bele kéne kényszeríteni kismamákat az orvos iránti lojalitásból fakadóan ennyi többköltségbe. Hát ennyi és még a gyógyszeradagolásról: a régi orvososm több mint 6 hétig szerdette velem a duphastont és az utogestant úgy, hogy soha korábban semmi bajom nem volt és semmi vérzés nem jött elő- ez 13 ezer Ft-ba került- még a védőnő is furcsállota, az új doki meg csak a fejét csóválta. Végig kellett volna szednem a hátralévő adagot, ez a 14. hét végéig tartott, mikor ellenjavallt a 2. trimeszterben, ezért én a 12. hét után rögtön abbahagytam.
Ami a tarifákat illeti: én 6 ezret fizetek magánrendelésre (a réginél és az újnál is) és én is úgy tudom, hogy ennek a 10-szeresét szokták adni a szülésre.

Büngyi
Ugye Te is az Istvánban szülsz? Majd ha tudsz jó szülésznőt ajánlani. érdekelne engem is. Esetleg megírod priviben, hogy melyik dokihoz jársz?
evarga

Eva - durva a torteneted, de orulok, hogy mar meg vagy a mostani dokiddal elegedve.

en hasonlo helyzetben voltam/ vagyok de meg a genetikai uh-ra elmegyek a korhazba, aztan angolosan tavozom :) nem tudom, hogy hova megyek meg. Elvileg amugy is itthon szulok, surgosseggel ha meg bevisznek kotelesseguk barkit-barhol ellatni...Persze olyankor nem tul kedvesek, de remelem erre ugysem kerul sor.

Meg mindig nem ertem, hogy a rengeteg TB befizetese utan miert ???? fizetnek meg kulon a dokinak ?
akkor miert nem fizetunk a mozdonyvezetonek/ zoldsegesnek / patikusnak KULON, hogy megcsinalja a munkajat, amit o valasztott es fizut kap !?

bocs a hosszu monologert

b.
bogyogyorgyi

Györgyi , remélem, hogy minden jó alakul, én nagyon sokat idegeskedtem, de ez nem tett jót. Biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél és nem lesz semmi gond otthon. Neked az első babád?
Szorítok, hogy Te is érezd majd hamarosan a mocorgást, még én sem tudom, hogy milyen érzés.
evarga

Bogyogyorgyi!
Hát most megint elkezdtem vitaminozni, de most nem egyszerre veszem be őket, hanem 2-3 óránként. A calcium kell az allergiám miatt, a folsav maradt, és béres magnéziumot most vettem. A rutascorbint meg este veszek be egyet v. kettőt. De amíg nem szedtem semmit, akkor sem volt semmi bajom…egy picit fájdogált a hasam, és arra a magnézium tényleg jó, de amúgy…ja! És a cetebével meg teljesen leálltam. Tegnap napoztunk, az meg jó sok Dvitamin volt.
Hálapénz: az a baj, hogy az orvosok fizetése a béka feneke alatt van. Én kibékülnék a hálapénzzel, de azon túl fizessen mindent a tb, a hálapénz nagyságát, meg én döntöm el…a „tarifával” viszont nem értek egyet. Ha nincs semmi, csak kicsusszan a gyerek az más összeg, mintha komplikáció lenne, és a dokinak gyorsan, jól kell dönteni.

ADRI!
Jaj de édi a pocakod! Hát nem mondhatni, hogy elhíztál…menyasszonyként pedig nagyon boldog vagy!!!!

BOLDOG SZÜLINAPOT A SZÜLINAPOSOKNAK!!!! (így utólag)

Sheepy!
Nagy gratula! Részleteket!

Cuki!
Vigyázz magadra! Nekem tegnap este fájt egy picit a cicim, apa finoman megmasszírozta és az nagyon jó volt. De az én melleimnek van hova nőniük. Amúgy ha a mostani mérete lenne az eredeti méret, én kibékülnék a világgal….dehát máskor ekkorát csak 2 melltartóval hozok össze

Masi!
Az én babám evés közben rugdos, és most éjjel egy akkorát, hogy felébredtem.

Jutta, Cuki!
Ha az embernek szülés után bedurran a cicije, egy fejés nem segít rajta? Anyának is volt velem, de megszoptatott, meg a szomszéd csecsemőt is ő etette, és akkor jobban lett.
Jutta: merre voltál felkészítőn? Miről beszéltek?

Eva!
Mostmár nyugodj, meg, az tök jó, hogy találtál egy rendes dokit! A régitől nem valami szép, amit csinált! Az ember magán nőgyogyihoz jár, magán fogorvoshoz, akkor mit élvez a tb-ből?
Hát a magánkórház nem azért van, hogy ne fizess hálapénzt????????? Szülést is fizess, meg tarifát is…menjenek a fenébe. Ha magánkorházat választ valaki, akkor csak egy végszámlát akar, és nem borítékokat dugdosni! Tényleg jó, hogy találtál másik dokit.

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok !

Úgy tűnik Mindenkinek jó kedve van , és senkivel nem történt újabb zűr ,aminek nagyon örülök !
Lehet, hogy most tényleg eljött az áhított nyugis időszak ?

Még egyszer köszönöm a gratulációkat ( szülinap , esküvő ) .

Így utólag már minden nagyon klassz , tegnap még hatalmasat buliztunk a barátokkal , és egy csomó kis baba cuccot kaptunk.
Már egész zokni arzenál gyűlt össze , de fürdős-hőmérőből is van választék :lol: :lol: :lol:

Eva , én is csak azt mondom nem semmi egy dokid volt , jobb is hogy lepasszoltad !
Az ilyet elküldeném Afrikába önkéntesnek, hogy megtanulja mi az orvosi hivatás lényege.
Holnap én is utoljára megyek az orvosomhoz, ha nem jutunk dűlőre .
Ti a magnéziumot "csak úgy" szeditek megelőzés képpen , vagy görcsök is vannak ?
A nászéjszakát átaludtuk , de másnap reggel megint volt egy sikertelen próbálkozás .
Páromnak egy idő után mindenhogy kényelmetlen , én nem érzek az ég világon semmit, viszont utána 3 órán keresztül össze volt állva a hasam ( nem tudok másképp fogalmazni ), teljesen bekeményedett, úgyhogy előkerült a borosüveg+ dupla adag magneB6.

Jutta , Cuki : Nem korai még a szoptatásra gondolni ? :lol: :wink:
( az előzményt nem találtam, de jót mosolyogtam , hogy már most ilyesmin aggodnátok ? )

S.

Kép
sheepy

Adri : most néztem vissza az előző oldalt , és megint csak GRATULÁLOK !
A pocakos kép is jó, de a másik ! Elragadó menyasszony voltál , remélem sokan irígyelték a párodat !!!!! :wink:

Cuki : visszaolvastam a cicis részt , ne haragudj , ha félreértettem , de most láttam csak miről van szó !
Remélem már nem fáj annyira . Mellgyulladásra jó kis homeopátiás bogyók vannak ( Apis mellifica 15 CH, Belladonna 9 CH ),amik biztosan segítenek , és teljesen ártalmatlanok .

Amúgy - ez itt a reklám helye :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a cuccokat .
Terhességi nyavajákra, szülés környékére is rengeteg csodaszervan , a méhösszehúzódásoktól a gátsebig, mindenféle panaszokra . A legtöbb patikában lehet kapni a készítményekről kis füzetecskét is , amiben minden bajra megvan az ellenszer.
A párom gyógyszerész és szerencsére már rengeteg kismamán tudott segíteni, akik hozzá járnak , met tényleg hasznosak .

:lol:

Kép
sheepy

Sziasztok!

Előszöris Sheepy: képeket szeretnénk! :lol:

Csajok, húzós egy dokis sztoriaitok vannak, csak nézek... Jó mi is magánrendelésen adjuk a lóvét (4000/ alkalom) meg a szülés után is (kb 50 e) fogunk adni, de nem járok hetente hozzá és a kórházban nem adok neki pénzt az UH miatt!!

Bogyó, otthon fogsz szülni? Hűha!

Cici, tejcsi kérdés - Cuki vetette fel a kérdést, mert már fáj a cicije..
Amúgy az előtej lassan (3. trimeszter) aktuális napi témává is vállhat nemsoká.... :shock:

Na eddig nem értettem, hogy mit görcsöltök - de este a vádlim úgy bedurrant, hogy én is a Béres támogatói körbe lépek mától! (mondjuk még mindig jobb, mintha a hasam görcsölne)

Jutta

KépKép
jutta

Csajok!
Ez a kismama kompressziós harisnya isteni! Csak ne lenne olyan drága. Most vettem fel, mert nyomják a légkondit a cégnél. Egy kis szoknyában és egy pólóban jöttem be, azóta felvettem a harigatyit, és egy nagyon vastag garbót! Mért kell 23 foknak lenni! 26ban jól elven az ember…csak a sok klimaxos faszi itt az irodában, nem bírja a meleget…

Sheepy!
Ez tök jó! Majd mindenhova lehet fürdős hőmérőt rakni!!!!
Nekem voltak erős görcseim a 12-13 héten elég sokáig tartott, volt vagy 6órás, másnap kezdtem el szedni a magnéziumot.
A párodnak mi kényelmetlen????????? Tán neki nagy a pocija? ha te vagy felül, és nem ülsz bele „tövig” az jó kell, hogy legyen mindkettőtöknek (legalább is a párodnak)
Én nem mentem el hónapok óta együttlét alkalmával, mert fáj a hasam. Ha kellően pihent vagyok, heti egyszer egyéb módon nekem megoldjuk. De erre vigyázzatok, mert nem jó a sok-sok sikertelen próbálkozás….és ezer módja van ám a dolgoknak. És nyugodj meg, mert ha a párom „bedugja” én sem érzek semmit. Ezért csináljuk nekem máshogy.
A homeopátiás bigyók engem is érdekelnek!!! Allergiára van valami? Csak besétálok a gyogyitárba, és mindenhol vannak ilyenek?

Ágica
Kép
ágica_26

Magnézium:
Amikor először vettem, direkt megkérdeztem a gyógyszerészt, hogy van-e másfajta magnézium, pl:béres, mint a sanofi. És letagadta!!!!!!!!!!azt mondta, hogy ez van, és kész. Nekem abból 6db-t kellet beszednem egy nap, vagyis az 50-es elfogyott 8 nap alatt!!! És ma vettem a javaslatotokra bérest (mert láss csodát, mégis lehet kapni…) és látom, hogy 1 szem is elég! És 2 havi adag csak 1450ft! FELROBBANOK!!!! Elsz…tam egy rakat pénzt!

Ágica
Kép
ágica_26

Szerintem a babanet megint be fog dögleni, mert már hibaüziket gyárt !

Ágica
: nem tudom merre felé laksz Bp-en , mert az én párom Zuglóban dolgozik ,ott tutira találnak megoldást minden bajra, pl. allergia is , mert rengeteg ilyen szer van , amit a tünetektől függően választanak ki.
( ha esetleg nem találsz gyógyszertárat , írj privátra , és megoldjuk )

Igazság szerint a gyógyszerész -orvos hasonló állatfajta.
Egy egyetemre járnak tudást szerzni, de a szakmai részen túl ugyanolyan fontosabb az emberi tényező : empátia , a segítő szándék, na meg az a tény,hogy a beteg az első ,akit meg kell gyógyítani .
Innentől kezdve vagy tájékoztatnak , vagy nem , vagy csak a pénzre hajtanak és a dráka szereket sózzák ránk , vagy észre veszik az EMBERT is-Lássd magnéziumos sztori.

Jutta
vádligörcs 'zar ügy, nekem 3 napja kezdte éjszaka, és csak a felpolcolt láb segít.
Kompressziós harisnya kéne, de mi lesz nyáron az 50 fok meleggel ?
Már így is csak bugyiban bírom a panelban :wink:
Cici dolgot helyre tettem , már megtaláltam az előzményeket :lol:

Cukika !
kéne egy kis segítség , mert nem találom azt a jó kis tárhelyet ,ahová ti is tudtatok képeket rakni. ( MSN -es, Freemail-os béna, és minden a gépemen van )
Köszönet érte :lol: :lol: :lol:

S.

Kép
sheepy

Sziasztok!

Sajnos nem tudok mindenkinek személyes üzenetet írni, mert jön a védőnő, rohanok....

Adri! Nagyon szép voltál (vagy)! Ragyogó kismama!
Shepynek is várom a fotóit! :)

Eva! Igen, az Istvánban szülök, dr. Gasztonyi Zoltán az orvosom. Még nem tudom lesz-e fogadott szülésznőm, 21-én megyek UH-ra és akkor megkérdezem a dokit, hogy mit vagy kit ajánl.

Melltéma! Nekem már szinte az első hetektől van valami folyadék.... gonolom előtej. Eddig sem volt kis mellem, most aztán egyre nagyobb.
Néha fáj, de elviselhető, csak nagyon jön a folyadék, ha "piszkálom".
Azt olvastam, hogy nem szabad ingerelni, mert gond lehet belőle.
Én jógázom, van egy tejelválasztós gyakorlat, amit mindig gyakorolok, nem tudom mennyiben befojásolja...

Jó, hogy írtátok a vitaminokat, megek és be is kapkodok párat :)

Szép kánikulai napot!
Büngyi

büngyike

Agi6 - orulok, h bevalt a kompresszios harisnya ! van abbol combfix is, ugy tart, hogy ha egesz nap rajtam van, akkor sem csuszik le.
Nem probaltad meg elhagyni a vitaminokat ? vagy csak a vasat hagytad abba ? vvan vmi javulas?
A homeoptaias szereknel az a fontos, hogy a te tested/szervezetednek megfelelot kapd, es nagyon pontosan lodd be a tuneteket. Pl nekem hanyinger ellen nem valt be vmi, de az arnica...blabla nevu nagyon !
ezeknek az interneten is utanatudsz nezni

Ismeri vki a "BÁBA VALASZOL" :):) c. konyvet ? Lanyok, most lattam hetvegen es az egy csucs. Minden termeszetes okossag benne van, es a 3 x szult baratnom szerint is ez a legjobb konyv.

Jutta- igen, itthon szeretnek, ha minden oke lesz. Mindenkinek ott kellene szulnie, ahol biztonsagban erzi magat, es ez vkinek egy mutoben megy, vkinek otthon. Arrol nem is beszelek, hogy az orvoskban elegge kezd megrendulni a bizalmam, de talan tudod, hogy mirol beszelek. ( Norak c. filmet nem lattad ? )
Szoval korhazba, csak ha muszaj, akkor mennek...
Lassan mehetnenk Aquanatalra, mit gondolsz ?
Olyan jo, amit a multkor az eskuvo napjan a szexrol irtal - jot rohogtem,:):)- kulonben jo otlet. Ha megegyszer ferjezmegyek, majd alkalmazom :)

bogyo
bogyogyorgyi

Bugyi, koszi a privit, ment a valasz

b.
bogyogyorgyi

Bogyógyorgyi!
a vasat hagytam el, mert az mindig megzavart. majd úgyis lassan vesznek vért, megnézik mi a helyzet. amúgy arra is gondoltam, hogy aznap amikor beveszem a vasat, nem veszek be más vitamint...holnap megyek dokihoz, majd megbeszélem vele

SZORÍTANI TESSÉK!
3-ra megyünk genetikai uhra!

Ágica
Kép
ágica_26

agi9 - szoritok ! ja, ha a dokidat fogod kerdezni, akkor o ugyis a gyogyikt nyomja...erre epul a gyogyszeripar, szoval neki nem erdeke, hogy te ne szedd
amikor en meseltem, hogy rosszul vagyok a vastol, mondta, hogy szedjek masikat, azt nem mondta, hogy esetleg termeszetes uton vigyem be a szervezetembe ( repa, cekla,,stb), na mindegy
SOk sikert !!

B
bogyogyorgyi

ja, Agi 6 Bocsi :)
bogyogyorgyi

Adri!

nagyon bomba kismama vagy!

Szoptatásról annyit, hogy a szüleink korában nem volt ennyi segítség. Azért most egy jó tanácsadó vagy védőnő tud mit kezdeni egy bedurrant cicivel. A "nagyhozamú" barátnőimnek bejött a tejgyűjtő kagyló is, abba nyomultak egész nap, de az pici szívóhatással mindíg "leengedi" a felesleget.
Egyébként mi még mindíg cicizünk (tudom égő 2,5 évesen, de nagy a szerelem) és az első rácuppanásnál csillagokat látok! De ez az újszülöttnél sem lesz másképp (ezt bíztatásnak szántam!) úgyhogy edzem magam.

Megjött a "sima" afp-m is, az is normális, rem. ezek után tényleg nem lesz gáz!

Csajok, én yegszerűen rá se tudok gondolni a kompressziós meg semmilyen harisnya felvételére. Tegnap keresztelőn voltam én voltam a keresztanya. Szerencsére még rámjött a szoknya meg a felső amit kigondoltam, de a magas sarkú, hát nem esett túl jól!

Jutta, jövő kedden lesz nálunk a boltban kismamaklub. Megírom privibe a témát, ha van kedved gyere el!

Na megint rohanok!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hello csajok!

Gyorsan elolvastam a mi termést, most megyek vizsgázni, majd holnap írok.
Sajnos még egy vizsageredményemet sem tudom. :cry:
Remélem holnapra már meglesznek.

Masi

Kép
masika

Úgy szégyenlem,hogy nem tudom követni a topikot!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
Remélem ha lezajlik ez a hét jobb lesz a helyzet.Bár még akkor is maradt egy csomó vizsga :x

Szerdán megyek AFP-re meg dokihoz délután,aztán pénteken genetika!Félek nagyon! Kép
A gyerek ma az almára nemet mondott.Épp,hogy leért visszadobta! :shock: Remélem nem most fogok hányós korszakomba érni.Eddig nem volt még hányingerem sem,most meg.... :roll: :roll:

Gabi
Neked van már amnio eredményed?

Cukika
Te írtad a dokit 2 hetente?sztem az nagyon sok!Engem Adával úgy kb 3X vizsgált meg a doki,a többi UH-s találka volt,ott megkuksolta a méhszájat is.Most meg szerdán első manuális vizsgálat lesz,rákszűréssel.
Hízás:kb 2 kg-nál tartok,de többnek tűnik. :wink:

Agi
Sok boldogságot kívánok!!!!!Kép

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Tegnapi hozzászólásaim elszálltak, pedig annyi jót írtatok múlt héten, amihez egy csomó mindent írtam....

A mostaniakhoz:

A Bába válaszol-t én is pont ma kaptam kölcsönbe és alig tudtam letenni, nem tudjátok, hol lehet megvenni? Úgy kell rá vigyáznom mint a szemem fényére, de ez az első egy évben is nagyon hasznos lesz és mi lesz ha lebüfizi a kölcsönkönyvet a baba? :)

Büngyi
Én is 21-én megyek hajnalban az Istvánba, de még csak Afp-re, én Horváth Tamáshoz járok majd ezentúl.

Mindenkinek köszi a sok biztatást!

A homeopátiás szerek tippjének is örültem, egyelőre még bírom, de sosem lehet tudni.

A régebbiekhez:

Sheepy/Adri
Ha lányunk lesz, mi is Barbarának nevezzük majd, fiúnévre még nincs konszenzus, apuci most beindult, hogy hátha kislány lesz. Na de ha fiú (a 12. heti Uh szerint van valamije), a másodikat nevezzük Barbarának.

A tanulásról: hajrá Lányok, olyan okos babáitok lesznek, hogy csak na :)

Ágica-26
Jól értettem, hogy tartasz a nyelvtanulástól? De ugye fordítasz is vagy félreértettem valamit? Ha kell néhány tipp, szívesen segítek, hisz ezt csinálom! Biztos vagyok benne, hogy menni fog! 50 évesek is megtanulnak egész jól! (Na jó, nem mindegyik :)

Munkaszerződés, táppénz, gyed stb:
Jó nagy koppanás volt számomra, hogy mivel határozott idejű szerződésem van, ha 2 év múlva szeretnénk még egy gyereket, minimálbér után kapok gyedet! Hurrá, két gyerek, kevesebb mint fele pénz! Ezt jól megtervezte nekem a főnököm, hiszen ilyen előrelátásból kaptam ilyen szerződést :( Mert ugye annyira tetszik ez a babavárás, hogy már ezen agyalok....

Gabi
A Hr terület engem is vonz, nagyon szorítok, hogy ne szervezzenek annyi mindent át és legyen sok örömöd még ezen a területen!

Hízásügyileg ne aggódjatok, nekem azt mondták, hogy jobb ha nem belőlünk veszi el azt a baba, ami kell neki, a védőnőm 15 kg-t javasolt nekem (de én a "vért nem adhatok" kategóriába tartozom a súlyom miatt :D

A melegfront ma engem is lelassított, jó éjt!

Évi
evarga

Sziasztok!

Tegnapi hozzászólásaim elszálltak, pedig annyi jót írtatok múlt héten, amihez egy csomó mindent írtam....

A mostaniakhoz:

A Bába válaszol-t én is pont ma kaptam kölcsönbe és alig tudtam letenni, nem tudjátok, hol lehet megvenni? Úgy kell rá vigyáznom mint a szemem fényére, de ez az első egy évben is nagyon hasznos lesz és mi lesz ha lebüfizi a kölcsönkönyvet a baba? :)

Büngyi
Én is 21-én megyek hajnalban az Istvánba, de még csak Afp-re, én Horváth Tamáshoz járok majd ezentúl.

A homeopátiás szerek tippjének is örültem, egyelőre még bírom, de sosem lehet tudni.

A régebbiekhez:

Sheepy/Adri
Ha lányunk lesz, mi is Barbarának nevezzük majd, fiúnévre még nincs konszenzus, apuci most beindult, hogy hátha kislány lesz. Na de ha fiú (a 12. heti Uh szerint van valamije), a másodikat nevezzük Barbarának.

Ágica-26
Jól értettem, hogy tartasz a nyelvtanulástól? De ugye fordítasz is vagy félreértettem valamit? Ha kell néhány tipp, szívesen segítek, hisz ezt csinálom! Biztos vagyok benne, hogy menni fog! 50 évesek is megtanulnak egész jól! (Na jó, nem mindegyik :)

Jó nagy koppanás volt számomra, hogy mivel határozott idejű szerződésem van, ha 2 év múlva szeretnénk még egy gyereket, minimálbér után kapok gyedet! Hurrá, két gyerek, kevesebb mint fele pénz! Ezt jól megtervezte nekem a főnököm, hiszen ilyen előrelátásból kaptam ilyen szerződést :( Mert ugye annyira tetszik ez a babavárás, hogy már ezen agyalok....

Gabi
A Hr terület engem is vonz, nagyon szorítok, hogy ne szervezzenek annyi mindent át és legyen sok örömöd még ezen a területen!

Hízásügyileg ne aggódjatok, nekem azt mondták, hogy jobb ha nem belőlünk veszi el azt a baba, ami kell neki, a védőnőm 15 kg-t javasolt nekem (de én a "vért nem adhatok" kategóriába tartozom a súlyom miatt :D

Évi
evarga

Sziasztok!

A mostaniakhoz:

Büngyi

A régebbiekhez:

Sheepy/Adri

Ágica-26

Gabi

Évi
evarga

Sziasztok!

A mostaniakhoz:

Büngyi

A régebbiekhez:

Sheepy/Adri

Ágica-26

Gabi

Évi
evarga

Bocsánat, de nagyon nem akart működni a babanet, nem ennyiszer kartam feltenni...
evarga

Eva - 4 x :) a homeopatias szereknek nincs mellekhatsuk, szoval barmeddig birhatod oket

Okr Agi - helloka. remelem nem most kezded a rosszulletet...lehet, hogy csak tegnap volt egy rossz napod

cuki - en + 3 kg

Masika- remelem jo lesz az eredmeny, majd irj !

bogyo
bogyogyorgyi

Cuki!
Szerintem a mi mérlegünk beragadt 57-nél, mert nagy a pocakom és a cicim (ahhoz képest, hogy milyen vagyok) mégse jönnek a kilók…de amit az elején lefogytam, azt azért már visszahíztam, szóval nem 55 vagyok, és ez most jó. Hétvégén hazamegyek a szüleimhez, anya már előre nyávog, hogy milyen vékony lehetek. Amúgy a vékonyságom továbbra sem az a „bomba vékony csajszi”, hanem a plötyi gebe, bicepsz és vádli nélkül, hurkás popsival. :) Az plussz 5 kiló amúgy korrektnek hangzik, és igazad van, fekvésnél nem is sok! Nagyon vigyázz ám magadra, és tök jó, hogy nincsenek görcseid.

Evarga!
Igen fordítok, de az más mint a beszéd. És számítógépen fordítani meg nem nagy dolog. Ezekben a szövegekben szakszavakat kell tudni, meg a szenvedő szerkezetet. Más nem lényeges. De tárgyalni, az más…

Ultrahang:
Hát egyelőre, kislányra tippelnek, mert nincs a lába között semmi, illetve nem látnak semmit…a párom rögtön mondta, hogy jobb elsőre egy kislány, mert erősebbek, biztosabb túlélők. Szerintem, ha fiút mondanak, akkor meg az a szövege, hogy elsőszülött legyen fiú, mert az úgy való…szóval magyarázat az mindig van…
:D Nagyon édi volt amúgy, mert mondtuk neki, hogy most integessen, mert nézzük. Na erre volt akkora rajcsúr a hasamban (előtte bekávéztam egy picit…), hogy csak lestünk. Ha a gerincét nézték, akkor odatolta a popsiját, hogy megmutassa milyen hosszú a gerince. Amikor a jobb lábát nézték, odatolta a bal tappancsát, és megmutatta minden ujjacskáját, és még a talpán lévő 3 dudort is lehetett látni (nem lesz lúdtalpas). Amikor meg az arcát néztük, akkor beszélt hozzánk, és integetett. Felemelte a kezét, és kinyitotta-bezárta a tenyerét. Szóval mint egy primadonna, aki érezte, hogy most jött el az ideje… :D mondtam a nőnek, aki uhzott, hogy milyen jó ez a készülék, hogy ilyen éles a kép, erre nevetett és azt mondta, hogy az én hasfalam a vékony, nincs ami elnyelje a jeleket. Ja! És a lényeg: minden renden van, minden megfelelő értékű, hasfala, rekeszizma, gerince zárt, szive 4 rekeszes, csontozata gyönyörűen követhető. Az apja szerint nagyon formás. És persze egész este azt hallgattam, hogy legalább olyan szépnek kell lennie, mint nekem, ha nem szebbnek… :oops: :D ha tényleg a nagyszülőkre ütnek, akkor szép kislány lesz, mert az én anyukám nagyon szép, és anyósom is gyönyörű. Szóval nagy a boldogság.
:D :D :D

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok

Hát sajnos nem tudtam vissza olvasni elég régen írtam már.
Gratulálok mindenkinek mindenhez.Nekem minden jó volt a 12 hetesen.
Én csak azt nem értem hogy ma voltam a védőnőnél és azt mondta,hogy most betöltött 15 hetesen veszik le az afp hez a vért és ebben nem csak azt nézik hanem egy összetett vizsgálat lesz amiben genetikát meg minden ilyesmit néznek.És hogy 1 hónap múlva lesz meg az eredmény hát addig én megőrülök,nem egy hét alatt megszokott jönni nem értem miért kell ilyen sokat várni rá?Nektek is ennyi idő alatt jött meg?

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok !

Cukika : köszönöm a segítséget ! :lol: :lol: :lol:
Egyenlőre még nem nyertem vissza az induló súlyomat ( 63 kg volt 8 hetesen , de akkor egyfolytában ettem a baba miatt ) , most 61,5 -öt mértem , de egyenlőre doki szerint ez normális , csak az 5-6 .hónaptól kell majd gyarapodnunk.
Egyenlőre nem is bánom, mert így is izzadok , mint egy ló , úgyhogy imádni fogom a nyarat !!

Reggel voltam a dokimnál, tisztáztuk a helyzetet , legközelebb 4-5 hét múlva szeretne látni , nem kell gyakran mennem mint korábban .
+ jó hír ,hogy a Margitban alakul valami a szülészettel !
Októberig még minden rendbe jöhet ,amit szeretnék is , mert a János kh-at nagyon szídják !

Masi
remélem sikerült a vizsgád ! Sok van még hátra ?
Nem semmi ,hogy van energiátok tanulni. Mikor vége lett az egyetemnek úgy éreztem nem volt elég a magolásból , de most képtelen lennék odafigyelni rá !
Persze ,ha itt lesz a baba én is szeretnék tovább okosodni :-).

Ágica " sima " kórházi UH -n voltál ugye ? Nektek lehetett róla felvételt készíteni ?
A Margitban a 18.hetes UH-t nem lehet rögzíteni, de nem tudom,hogy ez kórházfüggő -e .
Szerencséd van a hasfaladdal , mert az én dokim először még ma is hüvelyi uh-t akart , utána jutott eszébe ,hogy azzal már nem látná teljes egészében a manót , viszont a hasin borzasztó halvány a kép . :(
Csak annyit láttam ,hogy a feje tetején állt , és egyfolytában rugdosott a lábával , hogy még véletlenül se derüljön ki mi lapul odalent !
Szegény Apja már nagyon izgul, és ő is kislányt szeretne .

Megpróbálok kezdeni valamit az esküvős képekkel , ha sikerül majd szólok .

Szép napot Nektek ! :wink:

Kép
sheepy

Eszter
Én végülis ma levetettem az AFP-t,és délutánra meg kellene lennie az eredménynek.Persze a védőnőhöz 2 hét múlva érne oda,de én kikérem a laborból.
Egyébként itt 16 hetesen veszik le.

Masi
Na sikerült a vizsga????drukk+++++++++++++++

Györgyi
Hát nem tudom,az almára rá sem tudok nézni!Ez a gyerek nem lesz egy gyümölcsevő. :wink: Adával folyton a gyümölcsöt ettem volna,most meg inkább a zöldségféle vonz,mint pl erőspaprika :shock: :D

Sheepy
Várjuk a fotókat!!!

Vhová föl van írva,kinek mi lesz a baba(fiú/lány)??Így nem tudom fejben tartani,és időnként jó lenne rápillantani.

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Sajnos nagyon lassan javítanak a suliba.
Humánnak talán ma lesz eredménye, bár az nagyon necces.
Makrónak csak csütörtökön. Sajnos arra még tippem sincs milyen lett, remélem azért meg lesz a kettes, de csak két napom volt rá.

Az a baj, hogy ebbe a melegbe nem egy szerű koncentálni, és manóka is folyton mocorog ha sokat ülök, na és persze inkább vele foglalkozom. Poci simi, beszélgetés, de tudjátok :D

Sajnos még 8 vizsgám lesz ebbe a félévbe, nem is tudom, hogy fogom bírni. Ma már jöttem dolgozni, de jobb lenne otthon, mert legalább tudnék tanulni.
Kedden két vizsgám is lesz. :cry:

OKR:
Nekem van táblázatom, de az otthoni gépemen, felteszem délután.

Masi

Kép
masika

sziasztok!

Sheepy én is 63-ról indultam, de én már 69 vagyok! :oops: :oops: :oops:
Ja és KÉPEKET akarunk!!! :lol:

Ork, neked hol vették le az AFP-t? király, hogy rögtön tudod az eredményt! 8)

Én a 18. hétben hánytam másodjára, fejfájástól... azóta a reggeli kávét semmi pénzért nem hagynám ki!

Ágica, addig örülj, míg beragadt a mérleg nyelve!! Tök csini lehetsz, némi kismami tornát meg te is csinálhatsz, ha alakformálni szeretnél!!!

Én a hízástól eltekintve igen jól vagyok amúgy általában. kedélyes - röhögös kismamiként virulok, ez a második trimeszter tényleg frankó! :D 8) :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Eszter!
Nekem még meg sem jött az eredmény (3hete vették le a vért), de a laborban már megtudták mondani 2 hét után. Szerezd meg annak a labornak a telefonszámát, ahova a te mintádat küldeni fogják, és hívd őket 2 hét után
AFP:15-17 hét között, uh-tól függően veszik le. Alapvetően több mindent mérnek meg, és abból gyártanak egy MON értéket úgy, hogy a test folyadékmennyiségéhez viszonyítják. Ennek kell 0,8 és 2,5 közé esnie. Ez azt jelenti, hogy neked pontosan kell tudnod a súlyodat. Nekem 57 volt beírva, de a kórház után valszeg kevesebb voltam, fél-1 kg-mal, ami már komoly eltérést eredményez. És a félidős uh ha nem talál semmit, felülírja az AFP eredményt.

Sheepy!
Igaz, hogy a Jánosban 12 ágyas kórtermek vannak? Nekem anyósom mondta.
Kórházi uh volt a Szent Imrében. De ez egy híresen jó készülék, függetlenül a hasfalamtól. A dokimnak is van egy uh-ja, de az nem olyan jó. Kazettát kellett vinni, és 2000Ft-ért vettek fel 7 percet. Adtak 2 képet. De belemozdult a baba, úgyhogy rosszannak mint a 12 hetesek. Viszont a felvétel oszkárdíjas, a benne szereplő primadonnával együtt!
Az enyém is fejtetőn állt vagy 4-5 hétig, de aztán visszafordult. A rugdosás pedig a legjobb, amit tehet, mert attól fejlődnek az izmai. Szóval élvezd a kalimpálást!

Okr, Györgyi!
Hát akkor az enyém nem lesz édesszájú, mert tegnap előtt rosszul lettem a csokitól, és nem tudok édességre nézni. Pedig a nagy melegben egy magnum olyan jó lenne, de tudom, hogy nem esne jól.

Masi!
Kitartás! Név: Virág/Anna

Jutta!
Nem vagyok olyan csini, mert nagyon rövidek a lábaim. Ezt régen korrigálhattam magas sarkúval, de most laposban nyomulok, és a pocakom, meg a rövid lábamtól olyan töpszli vagyok. Azért most meg kell indulnia, mert óráról-órára nagyobb a pocim. Mire hétvégén hazamegyek, anyáék el fognak ájulni, hogy mit növesztettem!

Ágica
Kép
ágica_26

sziasztok

Gabi
Mizu???????????????????
írjál helyzet jelentést!

Ágica
gartula a majdnem tuti kiscsajhoz :-)
mondom én nekünk is csaj lesz,nálunk s elátnak smemit a lába között.

Jutta
maradj már ,hol vgay te elhízott????

Okr
Masika vezeti a táblát,de nem tudom benne van e a nemek aránya,bár még sokan nem tudják szerintem,bár úgy rémlik sok csaj lesz

Eszter
biztos neked is 3 markers vizsgálatot csinálják, az tovább tart,de ha vaami baj lenen előbb szólnak. De nem fognak :-)
De ált. megmondják elöbb is az eredményt telefonon.

Na mostmár megkell szereznem a Bába válaszolt,ha már ennyire dícséritek

Szopi:kár előre parázni :-) szerintem semmi örökletes nincs benne,nagyon függ a hozzáállástól a dolog.Maja kivolt nevezve szopni nem tudó babának a kórházba,erre hazajöttünk és csak szopzott 8 hós koráig,4 hónapig bimbóvédővel utána elhagyta.
Van ismerősöm akinek annyira bedurranta cicije ,hogy kifejni se nagyon tudták,feladta,de van olyan ismim is akit zavart ,hogy folyik csak úgy belől e a tej,meg nem akart sok időt szánni rá :-(

Sheepy
www.kep.tar.hu

hú felkell állnom boxolják a szebbik felem

Timi
Vendég

Timur - hogy neked mar igy mozog a kisbabu ? de jo
nekem meg semmi

:):)Aquanatalosok !! Jutta
a XIII ker ben a Kleopatra hazban volna csutortokonkent 5-6 ig ora
2200 ft ,nagyon kedves a lany, most beszeltem telefonon vele, azt mondja, hogy legalabb 168 cm nek kell lenni, mert nagy a viz es kicsit hideg, de ha mozgunk akkor nem gaz,,szerintem egy probat meger.
nekem a heten meg nem jo, de jovo het ?
akit erdekel, irjon priviben
koszi
bogyo
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Ez a köny (Bába válaszol) hol kapható? Ki írta?

Timi, köszi a biztatást, az az igazság, hogy volt már egy pillanat, amikor 7-essel kezdődött a súlyom, majd behaltam...
Alapból 59-63 között mozgok, de mindig 57-58 volt a cél :-)
Persze teherbe esni télvíz idején és Karácsony után csúcs súllyal sikerült! :(
Hahá, gondoltam én sebaj, az elején nem hízok! Persze, én dehogy, ja és összesen majd 9 kg szedek csak fel...
Ahogy azt az ember lánya eltervezi... :oops: :oops:

Azóta rájöttem, hogy ebben az időszakban a hormonok diktálnak, én meg csak próbálkozhatok. Több - kevesebb sikerrel. Inkább utóbbi!

Jutta

KépKép
jutta

Bogyó!

Nekem a jövő hét még nem jó (nyaralni megyünk), de utána meglássuk (mondjuk fürdőrucim még nincs).

Én meg intimtornára iratkoztam fel június 15-től! Ez is lesz vagy 3 alkalom...
Tehát sűrűsödik a program....

Jutta

KépKép
jutta

Jutta -en is csak kolcson fogom kapni, Ingeborg Stadelmann irta ( BÁBA VALASZOL ), egy nemet no, es csucsszuper, de tenyleg !
a plussz kilokra is jo a mozgas ! pl aquanatal :)
furdoruha, nekem sokan mondak, hogy siman jo lesz a hagyamanyos is rad, foleg ha ketreszes, en a regi bikinimben megyek es kesz. Olyan rondak ezek kismama furdoruhak es dragak is,,nem ertem, hogy szegeny terheseket miert kell egy lepelbe pakolni ? :)
magam ellen beszelek, de az intimtorna fontosabb, mint az aq. szoval akkor elobb azt tudd le ...addig megyek en, es majd beszamolok. mi a privid ?

bogyo
18+2
bogyogyorgyi

Jutta
Ez egy vidéki kórház,sztem azért van ilyen hamar meg az eredmény.

Egyébként:1,62 MOM lett.

Masika
Akkor várjuk a táblázatot! :)

Ágica
Nekem nem mértek súlyt.

Gabinak vajon megvan már az amnio eredménye???????

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Itt vagyok, olvaslak titeket, csak beteg a kisfiam, aztán vele rohangálok az orvoshoz. Szegénykének valószínűleg makacs hólyaghurutja van, mert a pisilés végén 2 csepp vér ürül. Kapja az antibiotikumot, de nem nagyon használ, már péntektől ordít annyira csíp neki amikor pisil. Nem tudom mit csináljak vele.

Amnio eredmény jövő hét kedden lesz. Ezt az egy hetet már féllábon is kibírom.

Majd jövök, ha jobban lesz a gyerkőc. Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Csajok!

Közkívánatra itt a táblázat.
Sajnos nem mindenkinem írtam be a babó nemét, ha valaki hiányolja írjon. Bocsi.
1179249107.98.xls

Kép
masika

masika- kosziii !!

Gabi !! - kitartas, nagyon nehez lehet, amikor az ember gyereke beteg, es tehetelen. Remeljuk a gyogyi segit hamar !!
Kuldunk egy kis + energiat

bogyo
18+2
bogyogyorgyi

Bogyó
enyém gyerek hiperaktív ,ha beindul akkor aztán nagyon nehezen áll le :-)de nem bánom :-)
Sőt amikor Majcika hisztizik akkor is dörömböl bentről.

Jutta
tudom az ember szinte mindig sokallja a súlyát,de nézd azt hogy te nem 92 kilóról indítottál :-) és máris könnyednek érzed magad :-)

Okr
ez szupi jó afp :-)
hán is minden rendben lesz

Gabi
szegény kisfiad :-( jobbulást neki

Timi
Vendég

Sziasztok!

Látom mindenki jól van,ennek örülök! :lol:
Nálunk is minden oké. A héten meglesz az AFP is,kicsit izgulok.
Ne haragudjatok,nem tudok visszaolvasni nagyon, vizsgázom, lassan vége! :roll: Már jó lenne.
Látom Ti sem bírtátok a meleget! Valami rettenetes volt....
Na jó éjszakát mindenkinek, én még tanulgatok... :cry:
Vendég

Sziasztok! Jó reggelt!

Köszi mindenkinek a súlyparával kapcsolatos biztatásokat, most annyi van, hogy figyelek arra, hogy mit eszek és kész. De igazatok van, felesleges parázni. (Linda, amúgy 170 cm vagyok)

Gabi, remélem hamarosan jobban lesztek és lassan az eredményed is meg lesz, ami meg már tuti jó, hiszen nem szóltak!!

Bogyó, nekem muszáj fürdőrucit venni, mert már tavaly is kellett volna... Szerintem veszek egy sima kétrészes fürdőrucit (a kismama felhozatal tényleg nagymamis :twisted: ) meg egy hatalmas kendőt.
Mivel 2 gyerkőcöt (2 terhesség + 2 szoptatás) tervezek ez kb 4 idényre szükségessé teszi az 1 mérettel nagyobb fürdőrucit, tehát megéri venni egyet - és legalább vmi szépet veszek :!:

Masi, Adri nagy drukk a vizsgákhoz! Hogy tudtok terhesen a tanulnivalóra koncentrálni :?:

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?